![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam Sponsora
Cytat:
Nikomu dziewczyna krzywdy nie robi oprócz siebie. Choć zastanawiam się czy nie czułaby się gorzej ze świadomością braku pieniędzy? Każdy z nas ma jakieś priorytety.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem kim jestem i czy lepiej nie miec pieniedzy czy sie puszczac. Na pewno wygodniejsze jest to drugie, ale w przyszlosci przyjdzie mi za to zaplacic. Juz chce sobie normalnie ulozyc z kims zycie i choc za czasow bycia singielka nie uwazalam bym kogos krzywdzila, tak teraz odczuwam "pietno". Bo moj partner nigdy nie dowie sie o moim "przyjacielu". Bede zyc z tajemnica do konca zycia, albo wszystko wyjdzie na jaw i bede sama. Trzeba miec bardzo silna psychike do takich zabaw. Ja niestety jej nie mam. I nie boli mnie to co ludzie o mnie mysla czy mowia, ale to, ze mam pewnosc iz facet, ktory mnie kiedys pokocha, bedzie znal mnie lata i od podszewki, na wiesc o tym, ze spalam z kims kto mi placil, pewnie po prostu mnie rzuci. O ile sama przed soba nie mam wiekszych wyrzutow sumienia, to swiadomosc tego, ze moj przyszly maz nie chcialby mnie gdyby wiedzial o mnie wszystko, gniecie. Kilka osob wie o mojej sytuacji i nikt z nich mnie nie skrytykowal ani nie dal odczuc, ze jest cos nie tak. Jeden chlopak, ktoremu o tym powiedzialam mimo to chcial ze mna byc i powiedzial, ze moja przeszlosc go nie interesuje. Wiem,ze mial dobre zamiary, ale jednak takie przypadki to mniejszosc. Edytowane przez k_ga Czas edycji: 2011-05-09 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze, że chcesz się z tej patologii (tak, bo to jest patologia, chociaż ładnie opakowana i przynosząca może i fajną kasę) wyrwać, że chcesz mienić swoje życie, zanim Cię to pociągnie na dno lub zniszczy Ci psychikę. Wyciągnij wnioski, ale nie zadręczaj się psychicznie - nikogo nie zabiłaś, nikogo nie okradłaś, co najwyżej samą siebie z pewnych uczuć. Niepotrzebnie się obciążyłaś psychicznie na następne parę lat (może lat?), ale słuchaj - myślisz, że idąc codziennie ulicą wszystkie te starsze panie, które mijasz to tylko w domu, czy w sklepie pracowały? Na pewno są wśród nich i byłe prostytutki. I co z tego? Nic. Z czasem każda rana się zabliźnia (a przynajmniej musimy sprawić, by tak się stało), a czasami nawet staje się prawie, że niewidoczna. Spójrz na to tak: może jakaś dziewczyna, która myśli o takim sposobie zarobienia kasy, dzięki Twoim słowom, 2 razy się zastanowi, czy warto. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-05-09 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Ja na pewno nie będę Cię krytykować, nie porównywałabym Twojej sytuacji do prostytucji - sypiasz z jednym facetem (czyli prowadzisz się lepiej, niż niejedna licealistka/gimnazjalistka obecnie), poza tym, chyba coś was łączy? Choćby to była tylko przyjaźń, to nie jest to sytuacja porównywalna do kontaktu prostytutki z klientem.
Myślę, że facet, jako starszy od Ciebie, czuje się w jakiś sposób odpowiedzialny. Mógłby "zrobić swoje" i wyjść, ale widać ma klasę, jesteś dla niego kimś bliskim, więc nic dziwnego, że lubi z Tobą porozmawiać, że pomaga Ci w innych sprawach. A może dzięki temu, że płaci, ma "czyste sumienie", w innym przypadku może zadręczałby się, że wykorzystuje młodą dziewczynę, albo bałby się, że ona zarząda od niego rozstania z żoną. A tak czuję się spokojniej. Na Twoim miejscu cieszyłabym się tym, co mam, a jeśli poznasz kogoś, w kim się naprawdę zakochasz, wtedy zobaczysz, co dalej. Wtedy zdecydujesz, kogo zechcesz wybrać. Myślę, że na dłuższą metę powinnaś poszukać kogoś, kto będzie kandydatem na męża, może ojca, jeśli chcesz mieć dzieci. Wtedy pewnie będzie Ci ciężko zerwać z obecnym partnerem, ale jeśli naprawdę się w kimś zakochasz, to poradzisz sobie z tym. A nowy facet nie musi się dowiedzieć o Twojej przeszłości. Niejedna dziewczyna jest w związku, w którym ciągle dostaje prezenty, gdzie facet pomaga jej finansowo, tylko, że nie robi tego tak regularnie i tak otwarcie jak to jest w waszym związku. A te komentarze o szacunku dla siebie? A czemu uważacie, że dziewczyna, która ma stałego partnera, który daje jej pieniądze, nie ma szacunku dla siebie i nie zasługuje na szacunek? Nie znam sytuacji autorki wątki, ale jeśli facet, z którym jest ją pociąga, to co złego w tym, że z nim sypia? A że facet jest skłonny płacić, a autorka tego potrzebuje, to czemu nie? Gdyby mój facet był znacznie zamożniejszy ode mnie i zaoferował, że wobec tego chce płacić mój czynsz, i gdyby kupował mi prezenty i zapraszał do restauracji, na pewno nie powiedziałabym nie. Odmówiłabym tylko w sytuacji, gdyby to był ktoś, z kim za nic nie chcę być, ktoś, kto w ogóle mnie nie pociąga. Ludzie, to tylko pieniądze, jeśli ktoś je ma i jest skłonny je na mnie wydawać i w dodatku jest to ktoś, z kim jest mi dobrze, to czemu nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
O kurde, autorko, podziwiam Cię... z jednej strony uważam, że robisz źle i gdybym większości Twoich postów tutaj nie przeczytała to przepraszam, ale miałabym Cie po prostu za pierwszą lepszą, której się po prostu nie chce ruszyc tyłka w poszukiwaniu pracy. No ale z drugiej strony widac, że twarda z Ciebie babka, masz swoje problemy i powody, dla których to robisz.
Przyznam się, że ja NIGDY, PRZENIGDY nie zdecydowałabym się pójsc z facetem do łóżka, którego nie kocham, nawet jeśli miałabym spac pod mostem... Dla mnie robisz niesamowity błąd, bo kiedyś będziesz tego żałowac, ale Ty to na szczęście wiesz i jesteś tego świadoma ![]() Możliwe, że jest Ci ciężko. Ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji, dlatego nie chcę Cię oceniac, ale odpowiedz na moje pytanie : nie lepiej byłoby rozwiązac te Twoje problemy w inny sposób? Nie lepiej byłoby poszukac pracy, nawet jeśli miałaby to byc praca za parę groszy? Później się zakochac, we dwójkę podnosic się z upadku, w miłości, prawdziwej i uczciwej miłości? Pamiętaj, nigdy nie jest za późno, aby naprawic swój błąd, bo wg mnie to co robisz jest wielkim błędem, i jeszcze kiedyś wspomnisz moje słowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Własciwie tylko kilka osob w tym watku wypowiedzialo sie na pewnym wysokim poziomie,reszta czyli ta rzucajaca inwektywami w strone autorki watku jest poprostu za malo inteligentna zeby zauwazyc,ze nie wszystko jest czarne lub biale...
![]() Znam dziewczyne,ktora spotykala sie ze swoim sponsorem wylacznie dla luksusu(zreszta sama zapoznalam ja ztym mezczyzna i teraz zaluje,ze ulatwilam tej pustej panieneczce staczanie sie w dalsza glupote ![]() Po za tym czytajac co poniektore psty mam wrazenie,ze piszace je osoby poprostu zazdroszcza autorce watku wysokiego statusu materialnego...ktory zdobyladzieki sponsorowi wlasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-05-12 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytalam jej posty ale uwazam,ze niepotrzebnie ma wyrzuty sumienia,jesli juz to bardziej winny jest ten facet niz ona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Autorko watku mam takie pytanie a co jeśli twój Pan znajdzie sobie młodsza panią lub inna co wtedy ??rożnie bywa
nie każdy jest tak ustawiony jak obecny pan,nie zadałam pytania by Cie obrazić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało to tego kwiatu,który boi się ustatkowac i woli spotykac się tylko na sex? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
no tak ale wiecznie młodym się nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisała TmargoT jak on znajdzie młodszą, ona znajdzie innego. Nawet jak będzie stara i brzydka to też znajdzie. Chętnych nie brakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może powiecie od razu, że byłybyście zachwycone gdyby wasze córki czy synowe tak zarabiały na życie? Bo ja jestem konserwa, tolerancji we mnie nie ma zbyt dużo i uważam, że nie ma co byc takim hop do przodu, bo jak tak wszytskiemu będziemy przyklaskiwać to za pare lat obudzimy się w świecie gdzie sponsoring (czy inna płatna miłość) i np złodziejstwo będa na porządku dziennym. A to by mi się nie podobało. Bo przecież złodzieja tez mozna pięknie wytłumaczyc, szczególnie drobnego, co to przecież nikomu wielkiej krzywdy nie robi jak komu zwędzi 5 złotych albo batonika w sklepie. No biedny taki, głodny był, miał trudne dzieciństwo i na studiach się nie moze utrzymać to i kradnie, nie? Musicie go ludzie zrozumiec, pare złotych nei majątek to niech sobie kradnie. ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-05-16 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale co kto lubi. Jak widać niektórym sponsoring pasuje. Nie moja sprawa. Mam tylko nadzieję, że dzieci z takiego związku nie będzie. No i jednak co innego jak wolny facet sponsoruje wolną kobietę (albo wolna kobieta wolnego mężczyznę), a co innego jak chociaż jedno z nich jest w stałym związku i oszukuje partnera. To drugie jest po prostu podłą zdradą ![]()
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myśle,że dziewczyna troche sprzeciw wyraża wobec własnego życia. Uwierz Luba, że ja skończyłam studia i zarabiałam 1500 zł (500zł czynsz, 500 zł studia zaoczne 2 kierunek, musiałam wziąć dziekankę bo nie dałam rady finansowo) Zostawało mi 500 zł na życie - 80 zł bilet = 12zł dziennie. Moja mama jest chora, ojca nie mam. 12 zł nawet na jedzenie nie starcza, już nie mówię o kupieniu proszku do prania, kremu, pójściu do kina. Oczywiście wszyscy mówili,że to okres przejściowy, że tak się zaczyna. Bzdura. Nie dość,że pół roku szukałam pracy to dziewczyna na takim samym stanowisku po 10 latach zarabiała 1800 zł. Teraz mam faceta, więc jakoś żyję, ale zanim go poznałam to wiele rzeczy mi do głowy przychodzilo....może nie sponsoring, bo kilku facetów znając moją sytuację proponowało, ale bym się nie przemogła z tymi świniami. Fuj ![]() Za to nie zgadzam się z morgan90 jak można takie głupoty pisać,że ktoś zazdrości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro wybrali takie życie to jest ich sprawa i dopóki nie krzywdza innych niech im lekko bedzie i przyjemnie ![]() a moje dziecię? wydaje mi się,że wyniosło z domu ciekawsze wartosci.dopóki jest na moim utrzymaniu nie pozwoliłabym na to,ale jesli zechce tak zarabiać będąc na swoim to i tak bede go kochać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mama uważa, że wtedy ma się lekkie i przyjemne życie. Oczywiście mało mnie obchodzi co robi pani sąsiadka lub czyjeś dziecko, ale jeśli już się dowiaduję co robi i to mi się osobiście nie podoba to o tym mówię i nie popieram i nie dorabiam ideologii jakie to fajne zajęcie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-05-16 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie myl tolerancji i akceptacji z pochwalaniem. Cytat:
![]() nie wkładaj mi w usta,czegos czego nie powiedziałam ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-05-16 o 21:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Nie mylę, bo Ty pochwalasz, co widac w tym watku, ba, wynajdujesz ciągle jakies pozytywy tej roboty
![]() ![]()
![]() |
#442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() weszłam na watek z postem 431 i nie widze ,żebym piała hymny pochwalne znajdź mi jeden post,gdzie wynajduję pozytywy tej pracy włącznie z dorabianiem na emeryturze ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-05-16 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciagle tu piszesz ostatnio jaka to fajna robota, a jak panią pan rzuci to sobie znajdzie innego i dalej będzie żyła cudnie. I tak pewnie będzie tych panów wymieniać aż do emeryturki ![]() A tu pisałaś o łatwym i przyjemnym życiu Cytat:
nie popieram, nie podoba mi się to i nie będe niczego akceptować, żeby się nie okazało (jak już pisałam), że przez takich tolerancyjnych jak ty to się niedługo obudzimy w świecie, gdzie dzieci będą się sprzedawać a ktoś będzie przekonywał, że przeciez to nic takiego, nikogo nie krzywdzą, niech robią co chcą ![]() Przyzwolenie musi mieć jakieś granice.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Ja też nie pochwalam absolutnie, ale akceptuje
Przede wszystkim żal mi tej dziewczyny, bo to nie lekkie i przyjemne a tragiczne. Sama nie umiem jej inaczej doradzić jak tylko zebrać kasę i otworzyć interes swój. Ona krzywdzi tylko i wyłącznie samą siebie.(ten facet oczywiście krzywdzi żonę, ale ten śmieć inną by znalazł gdyby nie ona) W każdej sytuacji są plusy. Przynajmniej nie puszcza się na autostradach, dworcach. Nie porównujmy tego z kradzieżą. Ona NA TO PRACUJE. To nie jest łatwy chleb amoże dla niej jest, nie wiem ![]() W każdym razie łatwo mówić jak nie ma na czynsz i co do garnka włożyc. Jeśli ktoś wyżyje za 1000 zł i nie przejdzie mu przez myśl taka droga to podziwiam ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Choćby dlatego,że dzieci nie mają nic do powiedzenia(zas.....obowi ązkiem rodzica jest się nim opiekować), ale jak dorosła,świadoma kobieta chce się sprzedać to jej sprawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |||
Zakorzenienie
|
bzdura,bzdura,bzdura.
pomieszało ci się z innymi wizażankami i nawet nie mogłas znaleść żanedgo konkretu na poparcie swoich zarzutów.wybaczam ci,bo walczyłas zaciekle ![]() a mnie się wydawało,że wzgledy wiekowe pozwalaja na ciekawsze wypowiedzi ,co jest związane z doświadczeniem życiowym. ![]() Cytat:
przeciez to tylko potwierdza teorię życiowa i doświadczenie Cytat:
życzyłam im przyjemności,bo nie wiem,czy można czuc przyjemność uprawiając sex bez uczucia. Cytat:
nie bądź śmieszna.co zrobiłaś,aby takie osoby nie uciekały sie do prostytucji,pomogłas im,prowadziłaś fundację,spotkania,szkole nia ![]() krzyczłaś na wizażu? jakie to wielkie i ujmujace ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-05-16 o 21:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
To prawda, bierze kasę od faceta i się pyta co on może ode mnie chcieć. To nie jest związek tylko transakcja, no i niech sobie będzie, może oboje się czegoś nauczycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.