|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Wszystko już opłacone, więc nie chcę żeby przeze mnie znowu się coś zmarnowało. Przed wielkanocą mielismy w Pradze wykupione 3 noclegi, ale ja nie czułam się najlepiej ... codziennie wymiotowałam i przepadły Już nie będę się cackać z pracodawcą. Masz racje sozaa... zawsze zostaję po godzinach. Nawet w ciąży jak wymiotowałam rano dostawałam kazanie, że otworzyłam biuro o 8:15 a nie o 8:00 I nikt nie docenia niczego. Niestety szef to facet nie zrozumie kobiety, a szefowa oddała się tylko pracy i nie ma ani męża ani dzieci, więc kobiety w ciąży nie zrozumie Ona i on w sumie też tylko pracę widzą... nawet w weekendy mi maile służbowe wysyłają---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Ładna norma jak to mój lekarz mówi
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, ja mialam firmowego laptopa i komorke i jak komorke wlaczalam o 6.00 po przebudzeniu, tak mialam pierwszy telefon, jak wylaczalam o 23.00 przed spaniem, tak mialam ostatni. I teksty, ze nie doceniam pracy a oni mi dali firmowa kom. i laptopa (jakbym swoich nie miala)! ja pracowalam z samymi facetami, obcokrajowcami, wielcy biznessmani przyjechali do biednej Polszy robic interesy, a po polsku to nawet "dzien dobry" nie umieli powiedziec, wiec ja wszedzie jako tlumacz musialam byc, po angielsku tez im nienajlepiej szlo! I teksty, jaka ta Polska jest zacofana!!! A ile sie przez nich wstydu najadlam.... Dzien, w ktorym zlozylam wypowiedzenie to byl jeden z najpiekniejszych dni w moim zyciu, choc i tak nie mialam innej pracy upatrzonej! TZ byl ze mnie bardzo dumny wtedy!
|
|
|
|
#3243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pracuje od rana do wieczora z koreańczykami. Oni to potrafią w Wielkanoc dzwonić, albo o 3 w nocy. Ja mam szefa co sam nie wie czego chce. U męża, to chociaż dobrze mu płacą, a ja to najniższa krajowa i jeszcze tyle trzeba znosić. Miałam się już zwalniać, ale z ciążą nam się w końcu udało, ale zaraz po macierzyńskim wracam i się zwalniam. Już na urlopie mam zamiar coś znaleźć, a jak nie to trudno, posiedzę troszkę dłużej z dzidzią
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny brzuś
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podziwiam Cie, ja na Twoim miejscu, porzy takim zachowaniu poszłabym na L4 i nie oglądała się na szefa, który kompletnie nie mysli o Tobie... nie mówie ze powinnas być jakoś traktowana jak jajko, ale kurde, jestes w ciąży, a to jednak przesada, kiedy szef ma Ciebie gdzies.... bo skoro on Cie nie szanuje (nie jest fair), to nie może wymagać żebys Ty była fair....... współczuje.... a wg wagi w gabinecie p. doktor,..... nic nie przytyłam
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
dreamnes ale widze, ze taki malutki jak moj, a ''ciazowo'' jestesmy blisko. Ja przytylam tylko 600g od poczatku, ale tyle jedzac zaraz nadgonie
|
|
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
kkkasikkk, i bardzo dobrze! To jest straszne, ze wielu pracodawcow mysli, ze robia Ci przysluge, ze mozesz u nich pracowac! Ja na poczatku pracowalam w admin. panstwowej, mielismy maly pokoik, a raczej saune, 5 biurek w pokoiku, 4 szafy i sterty teczek gdzie tylko sie dalo, brak internetu i dlugopisow, ale i tak pracowalo mi sie lepiej niz z tymi pieprz. latynosami! Najlepiej odnajduje sie (niestety) w korporacji, ale mam nadzieje isc "na swoje", moze po macierzynskim
Trzymam kciuki za lepsza prace, albo inaczej, za bardziej wyrozumialych pracodawcow! A teraz sobie odpocznij na L4
|
|
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
Kobiety w ciąży nie można wysylac w delegacje bez jej zgody. Wiec kkkasikkk nie musisz sie zgadzac, oni Cie zwolnic i tak nie moga za to, bo to Twoje prawo. Do tego urlop to trzeba bylo do konca marca wykorzystac... moze wez na zadanie? Jak oni sa nie fair i lamia prawo pracy, to Ty mozesz tak na pewno zrobic, zwlaszcza, ze to rowniez Twoje prawo- do urlopu. Dostarczylas juz zaswiadczenie o ciazy?
ciezko sie tak czasem zbuntowac, ja wlasciwie tez pracuje 8h przy kompie, choc nie powinnam ale licze na to, ze sytuacja sie zmieni, bo jest juz ktos na moje zastepstwo, na razie kilka dni w miesiacu. |
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
JOLAJOLLY bardzo mi przykro i stasznie smutno
zycze aby te trzy miesiace szybko zlecialy i abyscie mogli znow starac sie o maluszka...duzego buziaka przeslylamy i odwiedzaj nas...mam nadzieje,ze jak sie uda i wszystko bedzie ok to nam napiszeszWITAMINKA alez cudny bobasek JOAMICA ojej zakochalam sie w Twoim brzuszku jaki okraglutki,idelany jak z reklamy DREAMNES jeszcze malutki ale jaki juz slodziutki a ja znow czasu malo mam.caly czas w ruchu....dzis z Karinka na szczepieniu bylam i musze przyznac,ze dzielnie zniosla trzy szczepionki niedawno wstawialam swoj brzusiu malutki a tu juz taki bebzolek mi wyszedl...ale to taki juz poobiedni
|
#3251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że taka strata bardzo boli ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja dopiero wróciłam ze szpitala
![]() Wróciłam z pracy i na wkładce zobaczyłam brązowy upław, tż próbował mnie uspokoić przez 3 godziny że to napewno nic takiego ale w koncu sam stwierdził że dla świętego spokoju lepiej jechać do lekarza. Pojechaliśmy do przychodni zamknięte skierowali nas do szpitala tam pojechałam na emergency ale że ciąża ponad 20 tyg od razu mnie wysłali na maternity tam sprawdzili tętno małej dzięki Bogu biło tylko włożyli mi (zapomniałam jak się to nazywa) takie coś co gin wkłada do pip... i ją rozszerza. Matko jak to bolało aż krzyknęłam ale sprawdzili ściankę i było czysto lekarka sama nie wie co się stało mówi że nieraz się zdarza tak w ciąży ale co sie nerw najadłam to najadłam. Aha i umówiłam wizytę wcześniejszą u gina na sobotę 18.30 niech sam sprawdzi mam większe do niego zaufanie.Zastanawiam się czy to nie przez wczorajszy stres
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na prawdę śliczny![]() Cytat:
ale mieliście przejścia... to co włożył ten lekarz to "wziernik" . Lekarz powinien byĆ bardziej delikatny.... no ale dobrze, ze Was uspokoił, emocje pewnie opadły, pójdziesz w sobotę tak na wszelki wypadek, niech prowadzący się wypowie na ten temata stres..... na pewno nie wskazany jest w naszym przypadku(ale sama po sobie wiem, że on sam się uaktywnia )Jak najmniej stresu i udanej wizyty w sobotę kkkasikkk ja bym poszła na l4 skoro płaca ci mało w tej wyczerpującej pracy... na prawde nei ma sensu, tymbardziej ze nie doceniają twoich wysiłków i jeszcze pretensja o głupie "15min." spóźnienia... no sorry... idź dzisiaj albo jutro do gina i niech mąż podrzuci do pracy l4- mówiąc że żona się źle czuje i jest na badaniach ja bym się nie pieściła z odmową wyjazdu w delegację... bo będą prosiĆ pewnie i prosiĆ![]() aaa i jeszcze jeden jest plus l4- wyjedziecie sobie spokojnie do Zakopca i nie będziesz padnięta, Tż zadowolony... no same plusy kochana )))Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-18 o 07:25 |
||
|
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
kkkasikkk
ja bym poszła na l4 skoro płaca ci mało w tej wyczerpującej pracy... na prawde nei ma sensu, tymbardziej ze nie doceniają twoich wysiłków i jeszcze pretensja o głupie "15min." spóźnienia... no sorry... idź dzisiaj albo jutro do gina i niech mąż podrzuci do pracy l4- mówiąc że żona się źle czuje i jest na badaniach ja bym się nie pieściła z odmową wyjazdu w delegację... bo będą prosiĆ pewnie i prosiĆ![]() aaa i jeszcze jeden jest plus l4- wyjedziecie sobie spokojnie do Zakopca i nie będziesz padnięta, Tż zadowolony... no same plusy kochana )))[/QUOTE] Na pewno na L4 pójdę, ale od początku czerwca. Jestem chyba za dobra, chcę już skończyć to co zaczęłam, bo bym się chyba źle czuła jakbym zostawiła projekt w połowie niedokończony. Dziś czeka mnie jeszcze rozmowa z szefem i wysłuchiwanie jego narzekań na mnie ...Ehhhh ... no trudno, dam radę. Jutro posiedzę dłużej w pracy i może o 13 mnie zwolnią w piątek, żeby przed 20 być na miejscu. Co do wyjazdu, to chcę jutro iść po zaświadczenie, że na żadne delegacje i dłuższe wyjazdy mi jechać nie można.Agnieszka brzuszek śliczny Aniu oj Ty biedna, cały czas jakieś stresy związane z maleństwem. Zobaczysz w sobotę lekarz Cię uspokoi, że wszystko w porządku. Będę trzymać kciuki
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki dołączam do was, długo się wam przyglądałam ale chyba już pora. Obecnie 12 tydzień ciąży, na pierwsze usg poleciałam już w 7 więc było widać maleńką fasolinkę, a następne 30.05 więc myślę że już super będzie widać nasz skarbek. Mdłości mnie nie ominęły niestety, nadal zdarza mi się rano odwiedzić kibelek, ale mam nadzieję że to dobra oznaka, chociaż wciąż jeszcze się martwie żeby było wszystko w porządku z dzidzią bo ostatnimi czasy zdarzały się w mojej rodzinie poronienia. A to moja pierwsza ciąża więc obaw jest od groma.
Musi być dobrze. Pozdrawiam was dziewczyny będe tu często zaglądać fajnie że mozemy przechodzić przez to razem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jgx3e3ksca8hq1u.png |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
ja lezalam plackiem w lozku, rozolylo mnie chorobsko, jakas jelitowka polaczona z grypa, palcami nie mialam sily ruszac, nawet was nie czytalam, masakra! NIGDY WIECEJ! w poniedzialek bylismy u lekarza, malenstwo ma 3 cm majtało łapkami... wczoraj bylam na badaniach, odbior w piatek, mam nadzieje ze wyjda dobrze wszystkie.
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agnieszka Twój też jest super w sumie to miesiąc różnicy na kiedy masz termin ja na 21 listopad ![]() Ale dziś mnie głowa boli już wstałam z lekkim bólem może to ta pogoda, może coś z ciśnieniem. Nie długo dzień Mamy a potem dzień dziecka ![]() Też tak często biegacie do toalety? Bo ja już nie wyrabiam, co się położę chwilę poleżę i muszę ruszać w trasę salon-wc-salon Wczoraj pokazałam TŻ listy zakupów dla dzidzi oczy mu wyszły
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-05-18 o 09:14 |
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam Was
![]() ggoraa bardzo mi przykro z powodu babci jolajolly współczuję bardzo straty dziecka, ale widzę, że jesteś twarda i poradzisz sobie z tym![]() Aniu muszę przyznać, że ostatnie dni masz nieciekawe... najpierw akcja z samochodem, potem w szpitalu :/ mam nadzieję, że limit nerwów wyczerpałaś i teraz na spokojnie będziesz sobie hodować brzuszek ![]() kkkasikkk ale ja bym się wkurzyła na szefa jak tam można... leć po L4 i jedź z mężem! najlepiej jakby lekarz wydał Ci zalecenie: dużo spacerów po górach ![]() Widzę, że sporo fotek się pojawiło śliczne brzuszki i śliczne maleństwa. Mi się znowu śniło, że urodziłam synka i że moję świnki morskie zaczęły mówić O.o Wczoraj nie pojawiłam się tutaj bo pojechaliśmy po tą szafę z Tż'tem. Załatwił busa od znajomego i trzeba było przewieźć wszystko. Szafa genialna podziwiam mojego ukochanego bo SAM ją zmontował w 3godz, sam ją wnosił w kawałkach na 2piętro i sam rozmontował poprzednią, żeby było miejsce na nową. A według instrukcji do skręcenia tej szafy potrzeba 2osób ja mu jedynie przynosiłam napoje i obiad zrobiłam ![]() Dziś powinnam się uczyć cały dzień bo jutro mam egzamin końcowy z logiki |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
moj juz wie co zakupowo go czeka a ja juz wiem czego nie kupowac
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Na TVN o truskawkach kto może niech ogląda
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam aż się pojawią Nasze Polskie, a nie te zagraniczne mutanty.
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Macie sliczne brzuszki, moze kiedys ja sie odważe i wstawie swój w piatek Tz mi zdjęcie zrobi, bo wtedy koncze 11 tydzien, zeby była pełna data ![]() Ja tez oglądałam o truskawkach. Ogólnie lubie ale nie czekam na nie z niewiadomo jakim utęsknieniem. Zreszta my jak kupujemy truskawki to poprostu od takich wiejskich ludzi na targu, a nie jakies sprowadzona zza morza czy pomorza jak w tvn gadali ![]() Zamówiłam mojej córci takie cudo: 1607883736.jpg Sama sie tym bede bawiła
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez. Raz kupiłam sobie "mutanty" ale zjadłam ze 3 i stwierdziłam, że to nie są prawdziwe truskawki.
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() świetna kuchenka dla dizewczynki
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Domi super kuchnia teraz będziesz obiadki gotować hehe. Córcia na pewno będzie zachwycona.
A truskawki truskawkami ale czereśnie też są wyśmienite.
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie skończyłam rozmowę z szefem
Tak się poryczałam i zdenerwowałam, że nie mogłam powietrza zaczerpnąć. Dalej jakbym mogła to bym ryczała![]() Wypomniał mi to, że zawsze się spóźniam a wychodzę pkt 16, a przecież to nieprawda Wogóle chce jakieś roszady w firmie porobić, bo firma ma duże problemy finansowe. Oczywiście zaproponował, żebym przychodziła na pół etatu. Ale i tak wiem, że musiałabym zrobić tyle ile zawsze w 8 godzin do tego połowa mojej marnej pensji, to nawet 1000 zł bym nie miała Już mi się bardziej opłaca iść na L4... oj masakra, nie sądziłam, że ta rozmowa się tak potoczy Wyszło na to, że w najbardziej newralgicznym momencie dla firmy ja sobie idę na urlop. Niby kontrakt w Niemcami (jeżeli oczywiście go w poniedziałek podpiszemy) postawi firmę na nogi... Ehhh ... już teraz siedzę w pracy 8 godzin na tyłku i nawet na dół do knajpki nie pójdę szybko coś przekąsić (zawsze zajmowało mi to raptem 15 minut). Oby do 7 czerwca Potem idę na L4 i zero stresowania maleństwa
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za typ z tego faceta! Do mnie kurier przyjechał ze żwirkiem dla świnek. Tak jak się obawiałam, szybko dał mi kartkę do podpisania i się zmył. A 30kg żwirku w jednej paczce stoi na klatce schodowej. Ale niech tak stoi, ja wnosić tego nie będę. Dobrze,ze nie kazał mi zejść do auta i wziąć sobie samej ten żwirek ![]() Głodna się robię... w lodówce znowu pustki. Mam ochotę na naleśniki z serem
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam iść na L4 w ostatnim tygodniu lipca, żeby 3 miesiące sobie poleniuchować. Ale kurcze widzę, że dłużej 2 miesiące będę odpoczywać.Mam pytanie do dziewczyn które się znają na tym Mianowicie jak to jest z urlopem po macierzyńskim. Czy ten z tego roku (2011) mi przepadnie jak go nie wykorzystam do marca 2012. Macierzyński będzie mi się kończył jakoś pod koniec kwietnia. Oczywiście urlop wypoczynkowy z zeszłego roku już mi przepada, bo nawet nie mam jak go wykorzystać w tym roku. Ale kurcze ponad 20 dni urlopu za ten rok też mi się należy i już nie wiem czy mogę go sobie wykorzystać po macierzyńskim czy nie
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czeresnie tak albo najlepiej nie patrzec co w srodku jest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
na 2gim. Też uważam, że mi nikt go nie zwinie. Ale chciałam prosiakom sprzątnąć zaraz. A nie będę go otwierać na klatce bo mi się rozsypie albo coś. Tż wróci to wniesie
![]() Dziewczyny właśnie podziwiam naszą nową szafę i widzę, że Tż ma więcej ciuchów ode mnie W końcu się zaparłam i zeskanowałam fotkę mojego maleństwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

Wszystko już opłacone, więc nie chcę żeby przeze mnie znowu się coś zmarnowało. Przed wielkanocą mielismy w Pradze wykupione 3 noclegi, ale ja nie czułam się najlepiej ... codziennie wymiotowałam i przepadły
juz 2kg ponad mi dobylo a 15tydz jest :P a brzuszek rosnie
Ładna norma jak to mój lekarz mówi 

Trzymam kciuki za lepsza prace, albo inaczej, za bardziej wyrozumialych pracodawcow! A teraz sobie odpocznij na L4
zycze aby te trzy miesiace szybko zlecialy i abyscie mogli znow starac sie o maluszka...duzego buziaka przeslylamy i odwiedzaj nas...mam nadzieje,ze jak sie uda i wszystko bedzie ok to nam napiszesz

tylko włożyli mi (zapomniałam jak się to nazywa) takie coś co gin wkłada do pip... i ją rozszerza. Matko jak to bolało aż krzyknęłam
ja bym się nie pieściła z odmową wyjazdu w delegację... bo będą prosiĆ pewnie i prosiĆ