|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Kochana jasne że będziemy trzymać Jak wiesz to na tym watku sa mamy co też straciły swoje dzidzie, a niektóre już maja swoje maluszki. Napewno będzie dobrze Bedzie strach ale napewno już będzie wszystko dobrze
|
|
|
#3212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro że Cię to spotkało. [*] dla maleństwa
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
jolajolly
|
|
|
|
#3214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez tak jest jak pojde z TZ-tem, jemu lekarz pokazuje, a ja leze Ale sie dopominam, a co![]() P.S. Niunia cudo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fatal mi mdłości zaczęły mijać w 9 tygodniu, w ogóle trochę odżyłam. Teraz jestem w 11 tygodniu i mam leciutkie mdłości, tydzień temu miałam usg i wszystko ok. Nie wkręcaj sobie nie potrzebnie ![]() KKKasikkk zawsze możesz kupić klasyczny prezent, jego ulubioną wodę toaletową, zegarek, portfel...zależy ile chcesz pieniążków przeznaczyć.
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
jolajolly
cóż mogę powiedzieĆ, tylko to co napisały dziewczyny bo to szczera prawda |
|
|
|
#3218 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane. Dzieki za poceiszenie. Jakos sie wszyscy trzymaja. Martwilam sie o tesciowa, ale poki jets dzielna. Pewnie emocje z pogrzebem opadna i wtedy ja uderzy to wszystko. Ja od rana sprzatam w mieszkaniu, jakos musze sie tez wyladowac.
Cytat:
![]() albo kup sobie sexy bielizne i powiedz, ze ty jestes jego prezentem ( jak wino- z roku na rok coraz smaczniejsza )Cytat:
Cytat:
, bardzo mi przykro , ze musisz tego doswiadczyc. Badz dzielna i nie daj sie zlym emocjom, wierze, ze niebawem uslyszymy od ciebie dobre wiesci- ze masz kolejna fasolke pod serduszkiem swoim, ze wszystko z nia ok. trzymaj sie jakos i powodzenia!
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Zgłaszam się jako kolejna przyszła mama, mam termin na 21 grudnia, byłam juz na kilku wizytach u lekarza, ale chyba jakoś nie do końca to do mnie dotarło
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiszkaa;Witajcie
![]() Zgłaszam się jako kolejna przyszła mama, mam termin na 21 grudnia, Witaj! Ja mam wg OM na 20 grudnia, a wg USG na 26
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski, co tam dzis na obiadki smacznego macie?
Ja wlasie wcinam jarzynowa kombinowana (pory, brokuly itd) ostatnio mam okropne jazdy na zupy rozniste( dobrze, ze tej nie przypalilam ) Marzy mi sie brukelka a'la kapusniaczek, ale nie moge nigdzie na to dziadosto trafic A poza tym to paaaada i wieje, a fuj, co za pogoda, zaraz mi pelaski z doniczek na balkonie powyrywa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś kasza gryczana z sosikiem i pomidorkiem, ale coś czuje że to nie koniec hehe
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Ja jarzynowa i golonka
. No i za jakies kilkanascie minut pewnie nalesniki z serem hehe.Skonczylam sprzatac... troche mi pomoglo. Teraz musze isc zajac sie garniturami Tż , wszystkie sa w stanie nedzy i rozpaczy, a nie wiem ktory jest dobry, zanim wroci z pracy bedzie za pozno na przeczyszczenie ich, wiec musze wszystkie trzy obrobic. ( a prosilam wczoraj o przymiarke grrrrr)
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
fatal21
cześć ja dziś mam 3 rocznicę ślubu tylko nie wiem co będę jadła, bo w weekend miałam wirusowe zatrucie pokarmowe i boję się z czymś przesadzić
|
|
#3226 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooooooo... imponujący powiem Ci, ze jesteśmy w podobnym czasie i mój przypomina bardziej ten z 9 tyg ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi przykro trzymam mega wielkie kciuki, zeby za 3 miesiące się udało ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
witaj gratuluje bardzo i zyczę powodzenia, żeby wszystko było super-extra
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny.
Jolajolly przytulam Cie mocniutko kochana. Mi gdzieś w 8tc lekarz powiedział że sercanie widzi i że dzidzia od 2tyg się nie rozwinęła. Myślałam że oszaleję i nie mogłam sobie miejsca znaleźć ale po przemyśleniu dotarło do mnie że tak może miało być. Na szczęście okazało się że gin się pomylił. Zyczę Ci dużo siły i ogromu nadziei na przyszłość Ggorcia współczuję z powodu babci ![]() Joamic mój brzuś identyczny jak Twój, a różnica między nami to 4 dni, tylko że ja pełniejszych kształtów jestem ![]() Same pyszności macie na obiad, ja dziś miałam młode ziemniaczki z kefirkiem U nas wreszcie słonko wyjrzało i jest cieplusio, wróciłam z pracy i już nigdzie nie wychodzę, ogarnę domek i siądę z książką. Buzinki |
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
Ale się zagotowałam 5 minut przed wyjściem z pracy. Szefowa mi powiedziała, że chyba w piątek jednak urlopu nie dostanę, bo drugi szef ma do mnie jakieś plany odnośnie piątku. Aż się poryczałam i dalej ryczę
Nie wiem jak wogóle do domu dojechałam. Od 2 tygodniu tylko o tym gadam w pracy, że w końcu z mężem gdzieś wyjedziemy, bo jego durny szef da mu w końcu urlop, bo będzie pretekst ... rocznica ślubu. Oczywiście 5 minut temu zadzwoniłam do szefa i się pytam jakie ma plany co do mnie, bo mogę zostać dłużej w czwartek i przygotować wszystko... a on mi na to, że tak się nie robi, że stawiam ich w takiej sytuacji, że nie mogą na mnie liczyć... cholewcia ... a jakbym poszła nagle na L4 to też by nie mogli na mnie liczyć. Nie co, że charuję tam za 10, bo szef co 10 minut zmienia zdanie i muszę coś cały czas poprawiać, to teraz coś takiego. Jeszcze koleżanka mi powiedziała dziś, że szefostwo planuje, że w poniedziałek pojadę z nimi do inwestora za Kielce: 500 km w jedną stronę !!!!! Chyba oszaleli... mogą mnie zwolnić, ale nie będę w ciaży tłuc się tyle kilometrów. Do Zakopanego to co innego, co 1,5 godzinki postój. Kiedy tylko mam ochotę stajemy i coś jemy. Życie jest niesprawiedliwe. Normalnie na następnej wizycie chyba weznę od lekarza L4 ... skoro od początku chce mi je dać, a ja głupia chcę chodzić do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż się załamie jak mu to powiem ... przecież sam nie pojedzie
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
jollajolly bardzo Ci współczuje i życze aby kolejna ciąża byla udana.
magolina duzo odpoczywaj, trzymam kciuki, zeby wszytsko poszlo dobrze joamc1 fajny brzuszek, a juz zaczelam myslec, ze cos ze mna nie tak dziewczyny pisza, ze burzuchow nie maja, ja wprawdzie taki jak Ty mam kiedy sie mocno najem, ale tez juz jest niczego sobie- 12t6d. Dzis po raz pierwszy wlozylam do pracy dopasowana bluzke i troche dziwnie mi z tym bylo, niby sie czuje dumna z brzuszka ale lata ukrywania faldki robia swoje Tak dziwnie jakos bo to jeszcze taki brzuch co moze, ale nie musi byc w ciazy Pochwalilam sie takze wszystkim w pracy juz. Reakcje oczywiscie pozytywne ![]() kkkasikkk mysle, ze opcja Ty jako prezent jest zawsze na miejscu. Moj TZ zawsze mowi, ze nie chce prezentow, bo ja jestem najlepszym prezentem Choc ja chce mu cos zawsze kupic. Najczesciej jakis sprzet elektroniczny albo perfumy.
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tylko tydzień różnicy...ale tydzień temu takiego nie miałam teraz tak wyskoczył może i u Ciebie też tak będzie
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiem co czujesz, bo ja też nie mogłam w to uwierzyĆ i byłam u trzech lekarzy ![]() dotrze nie martw się, pewnie wtedy gdy zobaczysz bijące serduszko a ja mam mielone+młode ziemniaczki+młoda kapustka mniam mniam aaa i udało mi się wreszcie kupiĆ truskawki na ryneczku... ale nie powiem słodkie to one nie były (10zl/kg) nie wiem, może nie krajowe były... Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-17 o 17:18 |
|
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
Wiszkaa witaj
Kkkasikkk kurczę to ci się plany popsuły. Nie dziwię się że się popłakałaś. Wygląda jakby szefostwo robiło Ci na złość, skoro tyle czasu trąbiłaś o urlopie. A ten wyjazd 500km, to wg jest zgodne z prawem, przecież ciężarna ma przywileje i chyba na żadne wyjazdy służbowe jeździć nie może, a pod to bym to podciągnęła.
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
po waszych ostatnich torturach apropo truskawek rozpoczęłam polowanie , na nie
i jakież było moje zdziwnienie, gdy za 1wszym razem, w Carrefourze, trafiłam paczke 500g za 4,95 tak więc dziewczyny, zapraszam na truskawki do łodzi... dodam, ze są pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyszne
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
jollajolly bardzo Ci współczuję wiem co czujesz.....ja miałam w brzuszku dwa dzieciątka i niestety jedno nie miało serduszka i już tak zostało
drugi dzidziuś był słabiutki...od USG w marcu kiedy się o tym dowiedziałam jade ciągle na duphastonie 2x1 na ostatnim badaniu lekarz powiedział, że już wszystko dobrze dzidzia rośnie silna..po drugiej tylko kropeczka została bardzo z mężem cieszymy dzidziusiem już mamy 16 tydzień ...ale ból po stracie drugiej dzidzi jest i zostanie
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
My dzis na obiad mieliśmy pierogi z serem
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam nadzieje ze nast razem az tak serducho mu nie podskoczy
|
|
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedz, ze nie mozesz jechac tak daleko samochodem bo masz mdlosci, a lekow brac nie mozesz. Postaw w ich sytauacji, ze OK, pojedziesz, ale bedziesz im rzygac cala droge no i na spotkaniu z inwestorem przez to tez bedziesz sie "niezle" prezentowac! A jesli i tak musisz przyjsc w piatek, to nie zalamauj sie, jeszcze jest weekend, moze nie spedzicie go w Zakopcu, ale tez moze byc "specjalnie" |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobny wiek jak moj
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, sama siebie dzisiaj nie poznaje, mialam do tej pory zachcianki, ale jakiegos nadmiernego apetytu to nie mialam. Ale dzis
pol godz. po porzadnym posilku znowu glod, masakra jakas, bez przerwy jem![]() I dziekuje za wszystkie komplementy w imieniu mojego fasolka Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-17 o 19:52 |
|
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz 2kg ponad mi dobylo a 15tydz jest :P a brzuszek rosnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Myślę, że odpowiednie wspomagacze i będzie dobrze.

a nawet mniej 55,500 
Niestety wszelka nadzieja prysła. 

Kubek ze zdjęciami i napisem dla super mężą i koszulka: super mąż odpada, bo dostał na walentynki
On mnie zabiera do Zakopanego, a ja to nie wiem chyba mu tylko buziaka dam 

Ja wlasie wcinam jarzynowa kombinowana (pory, brokuly itd) ostatnio mam okropne jazdy na zupy rozniste( dobrze, ze tej nie przypalilam
)
tylko nie wiem co będę jadła, bo w weekend miałam wirusowe zatrucie pokarmowe i boję się z czymś przesadzić