|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Że co Nerolka!
po Izuni nawet nie widać że to wcześniak!!!Jest cudowna! Włoski ma najpiękniejsze na świecie!! Cała jest przepiękna! Sygnie mi tak nagadała szwagierka, że od niej siostra miała że teraz sobie nie wyobraża mieć dodatkowej położnej, że poleca. Przecież zawsze się poleca jak było coś dla Ciebie dobrego, ale nikt nie mówi że te wyjście będzie dla Ciebie dobre, przecież? Może być tak że będziesz miała jakieś wymagania od tej położnej a ona będzie robić to co inne położne robią akurat na oddziale.Myślę, że najważniejsze pytanie co do dodatkowej położnej trzeba sobie zadać : co od niej oczekujemy?! Bo jeżeli ma tylko robić więcej np masowanie to praktycznie może to robić mąż, mama, teściowa, przyjaciółka za darmo i jak jej to powiedziałam, to oczywiście nie przyznała racji tylko stała przy tym że jej siostra tak powiedziała i tak będzie dobrze...no i oczywiście mąż ma być przy porodzie czy chce czy nie chce, co dla mnie jest musem..
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
SMS od nerolki: " U nas super. Jeszcze nie wiemy kiedy wychodzimy, a właściwie kiedy Iza bo ja mogę dziś. A ona jednak wcześniak i była obserwacja układu pokarmowego ze względu na wielowodzie.Dam znać. A w tamtej wiadomości chodziło mi o to, że ja mówię, że jest brzydka i pomarszczona, a Wy tak zachwalacie. Chyba z grzeczności haha bo T. mówi na nią brzydki kartofel. Dzięki Wam. Bo się poryczałam ciocie."
![]() A tak mi się wydało, że brunetka przekręciła SMSa
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że ten człowiek ten twój były chciał się upodobnić do Rysia z tej najgorszej strony |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wagą kochana nic się nie martw, właśnie zerknęłam w kartę ciąży i mały miał w tych tyg. 2350 .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem tylko że otrzeźwiło go trochę jak dostał padaczki alkoholowej, ale pił dalej... No i znajoma mi teraz mówiła że niby po wylewie ojca poszedł na odwyk i za którymś razem niby mu się udało... Dla mnie ten człowiek i tak już przegrał swoje życie, nawet jeśli nie pije to padaczka będzie z nim do końca życia. Ale na szczęście to już nie moje życie
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do byłego sygine, to chyba za bardzo się ,,wczuł" w swojego idola...Dobrze, że miałaś odwagę zakończyć ten związek. Ja też tkwiłam w toksycznym prawie 4 lata, z zamiarem zakończenia go od dobrych dwóch, ale po prostu nie miałam na to siły, bałam się, że nikogo innego nie znajdę, że zostanę sama do końca...dziwne, wiem. A jeśli chodzi o osoby upodabniające się do swoich idoli, znam kilka takich jednostek, mam znajomą ,,Dodzię"... śmiech, ubiór, styl bycia- wszystko zerżnięte żywcem z Rabczewskiej...całość tak irytująca i wzbudzająca żal, niestety...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to że szkoda że wybrał akurat ten kierunek w sensie, że mógł wybrać inny.A tak to mi nie szkoda ludzi którzy pod sobą dołki kopią i nie widza że druga osoba chce pomóc...Ważne że Ty sobie ułożyłaś życie i jesteś szczęśliwa
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() dopiero po 10 a ja mam 3 strony do nadrobienia lecę czytać tylko pochwalę się że dziś zaczęliśmy 32tc!
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem też bardzo lubię i Republikę. Ale ostatnio, stale i niezmiennie jestem zakochana w Czesławie
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Więc ja rozumiem że można mieć idoli, ale kopiować z nich można to co najlepsze a nie najgorsze. I oczywiście osoba taka lepiej jakby była autorytetem, a nie dnem. A mi dżem i inne bluesy po prostu źle się kojarzą i nie chcę nawet myślami wracać do tego czasu
Zresztą zawsze bliżej mi było do gothu i cięższych brzmień
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Witam
nie poinformował mnie, że przed wizytą dwa tygodnie trzeba odstawić leki, żeby móc od razu zrobić badania... Więc muszę zapłacić 160 zł... to podobno najtaniej.. no i Bartek bierze od pół roku złe leki normalny lekarz nie ma prawa nawet jednego wypisać na recepte.. tylko alergolog bądź pulmunolog.. i dowiedziałam się ciekawej rzeczy.. nie wiem czy wiecie, ale DZIECI ALERGIKÓW MUSZĄ SIĘ LECZYĆ U ALERGOLOGA PO SKOŃCZENIU PÓŁ ROKU ŻYCIA... Szkoda, że nikt mi tego wcześniej nie powiedział.. Bartek ma podobno zniszczony język od tej alergii i prawdopodobnie jelita... mam wielki żal do naszych lekarzy bo kompletnie nie myślą.. a młode mamy nie mają pojęcia o takich sprawach, zwłaszcza gdy jest to ich pierwsze dziecko ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#2053 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tylko alergolog powiedział że nasze dziecko ma 70% szans na zostanie alergikiem, a mi że w ciąży mogę alergię lepiej lub gorzej przechodzić... No i na razie odpukać przechodzę lepiej
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że sa
ale wtedy ich sie nie montuje na stelazu bo są do 0-18 kghttp://www.tosia.pl/sklep/product/p/...id,isofix.html
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/v36-mothercare-sli...607628775.html http://allegro.pl/v34-mothercare-sli...606982580.html |
|
|
|
|
#2058 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a moja maly ma niedlugo 4 lata i dopiero pierwsza wizyte u alergologa. a tez ma straszną alergie na pylki, i niektore pokarmy.. z tym ze ja raczej nie mam jakichs większych alergii, ani tz tez. musze zadzwonic jeszcze raz do teh przychodni i wypytac sie o wszystko, mamy termin na 22 lipca i mam zrobic badania na tą wizyte z krwi malemu, ale nie wiem kiedy najlepiej i nie wiem wlasnie czy leki mu odstawic czy jak? |
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Zadomowienie
|
jeszcze wczorajszy dzien mi zostal do nadrobienia i juz bede na biezaco, ale ciagle zagladam na aktualna strone
![]() zanetaa88, sygine, Marina1, agni82 Cytat:
przeprowadzka to nadal przyszlosc, chcoiaz zbliza sie wielkimi krokami teraz robili poprawki po montazu blatow, bo sciany troche porysowali jak wkladali na ciasno montowali tez umywalki do tego silikony uszczelniajace... robi sie powoli Cytat:
![]() 47 dni do porodu, u innej 61, 50 kilka... jejku mam wrazenie ze coraz szybciej ten czas leci, ja odznaczam kolejne tygodnie coraz syzbciej i czuje presje z organizacja wszystkiego na przyjscie maluszka n aallegro kupilam dzis ksiazke "Jezyk niemowlat" w pakiecie z dwulatkiem czekam na paczke z rozkiem i musze wybrac sie do sklepu r_p77 po wyprawke
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nerolka Izunia jest po prostu cudna Pieleszka dziękujemy za zdjęcia Sygine a gdzie zdjęcie malowidła Twojego męża chętnie zobaczymy Brunetka za remont ja na szczęście mam w domu fachowca od wszystkiego okna wstawi, płytki ułoży, ściany naciągnie, pomaluje, z prądem zrobi, hydraulikę też Taka moja złota rączka Twój na pewno też Cię zaskoczy i szybciutko będzie pokoik gotowy![]() Cytat:
więc nie mogło byc inaczej, musi pokazać wszystkim że sama sobie daje rady - ciekawe po kim śliczna jestBabonik kochanie dziekuje za zdjęcia, moja reakcja? "Zdjęcia są, ale chyba nie te wstawiła bo ja tu żadnej blizny nie widzę" ![]() Naprawdę dziękuję.... a brzuszek masz śliczny Kolina wielkie kciuki za wizytę czekamy na relacje i zdjęcia brzusia![]() Scio witaj kochana z powrotem! super że wyniki dobre i oby tak do poroduDZIEŃ DOBRY ![]() Witam z nad kubka kawy.... na oczy ledwo widzę, takie mam opuchnięte wiecie co.... to chyba hormony w 3 trymestrze tak szaleja..... miałam wczoraj taki atak płaczu i taki mega dół, że przez godzinę mąż mnie nie mógł uspokoić... a jeszcze te jego pytania "źle się czujesz?!" "Coś z małą?!" "Czujesz ruchy?!" "Jedziemy na szpital?!" "Coś źle zrobiłem?!" I tak w kółko.... to ja jeszcze bardziej w ryk............ a doła zlapałam przez to, że siedziałam na balkonie i patrzyłam jak na boisku sportowym chodzą sobie młodziutkie mamusie z dziećmi, koło nich tatusiowie, biegają z dziećmi za piłką, a mamusie plotkują, a ja? siedzę całymi dniami sama w domu, tż w pracy, przychodzi wymęczony ok 2o, prysznic, kolacja i spi..... nie mamy czasu pobyć ze sobą,.... iśc na basen, chociażby na głupi spacer........... dostałam mega doła ale mu o tym nie powiedzialam, bo wiem że musi pracować, że to nie jego wina a on by się tym trapił........ ![]() ![]() ![]() Maaatko ale mam powieki napuchnięte
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest śliczna Cytat:
ból przy oddychaniu , pieczenie , palenie i kłucie ... a najgorsze że minęło rano na chwilę a teraz od nowa atak, nie mogę nic robić nawet ledwo siedzę ![]() Cytat:
za kolejny tydzień i wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
no dokładnie , straszne głupotki przecież Izunia jest piękna i to bez zbędnej kokieterii, naprawdę jak dla mnie śliczny dzidziuś Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to ważna informacja dlatego o tym pisze
Baressa to zależy jakie leki bierze. Bartek brał Pulmicort, Ventolin, Zyrtec i Singulair4... Po czym jak tylko go zobaczyła to powiedziała, że Zyrtek musze odstawić bo ma za duży brzuch jak na swój wiek.. taki bębenek się robi podobno po długim jego stosowaniu... Ventolinu też nie wolno długo brać a Bartek brał od ponad pół roku
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Jak się uwinę z praniem, gotowaniem obiadu i prasowaniem, to wstawię fotkę dzisiaj lub jutro najpóźniej
No i położne stwierdziły, że nawet jeśli znamy płeć, to powinniśmy jednak napisać imię i dla chłopca i dla dziewczynki. No i był zonk bo my dla dziewczynki nie mamy imienia Najpierw była mowa że Gabrysia, ale nie bylismy pewni na 100%, a w trakcie malowania brzucha przyszła mi za myśl Zuzia. Ale jednak niech nas Natan nie stawia w takiej sytuacji, bo my mamy wszystko pod chłopaka
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem
Na początek serdeczne gratulacje dla NEROLKI i IZUNI-jest śliczną dziewczynką, taką kruszynką Brunetka - w sobotę imieniny u babci, a w niedzielę z mężem-a to sklepy, działka- na której dopadła nas burza -ale mąż wykorzystał chwilę i umył samochódMocz ok, a w morfologii parę pozycji odbiega nieznacznie od normy, ale ostatnio tez odbiegało i powiedział, że są rewelacyjne, hemoglobinę mam 12,2, a ostatnio miałam 13,4(CHYBA) więc sporo spadła, ale napewno wszystko jest ok ![]() Wczoraj wieczorem sprzątałam swoją furę-i jak zwykle się przeforsowałam trochę-rwa kulszowa się odezwała i ból krzyża, a podczas sprzątania trochę brzuch W końcu posprzątany, bo w środku był niemożliwy syf!!! Ale i tak rzadko nim jeżdżę, bo 1 i 2 słabo wchodzą i trzeba się omęczyć-P musi to zrobić, a że tniemy koszty to ze wszystkim się schodzi A co do Naszego Bidowego spotkanka, to jak najbardziej w przyszłym tygodniu mi pasuje- oprócz środy, bo mam szkołę rodzenia, a tak to raczej powinnam mieć czas i dostęp do P autka, bo swoim narazie nie ruszę ![]() TO KIEDY I O KTÓREJ???? Zmalowana i Czesław W piątek mam wizytę |
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa no i kciuki za wizyty !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko!! i jak tu wierzyć interniście ?! Moj internista to nawet ma ale co do wystawienia skierowania a czy takie badania mogę zrobić po pół roku nawet jak JA nie mam alergii?! ani mój mąż?!Agulaabar Ja mam tak samo, czekam na męża cały dzień. On przychodzi zje, wykapie się porozmawiamy chwile i idzie spać a jak po proszę abyśmy zrobili sobie wycieczkę do innego miasta, to mu się zwyczajnie nie chce...
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka, a Ty to nie miałas mieć wizyty wczoraj?? Z tego co pamiętam jak pisałaś, to kazał Ci przyjść wczoraj, a nie 26.
|
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Dobra ja chwilowo zmykam, bo muszę zrobić zakupy i obiad dla rodzinki uszykować
Nie piszcie 10 stron bo będą
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka się nie śmiej
ja Wam mówię..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

po Izuni nawet nie widać że to wcześniak!!!
i jak jej to powiedziałam, to oczywiście nie przyznała racji tylko stała przy tym że jej siostra tak powiedziała i tak będzie dobrze...no i oczywiście mąż ma być przy porodzie czy chce czy nie chce, co dla mnie jest musem..

Kojarzy mi się z nieciekawym okresem mojego życia, kiedy to miałam wątpliwą przyjemność być w związku z gościem, który chyba chciał koniecznie być drugim Ryśkiem
Wiem tylko że otrzeźwiło go trochę jak dostał padaczki alkoholowej, ale pił dalej... No i znajoma mi teraz mówiła że niby po wylewie ojca poszedł na odwyk i za którymś razem niby mu się udało... Dla mnie ten człowiek i tak już przegrał swoje życie, nawet jeśli nie pije to padaczka będzie z nim do końca życia. Ale na szczęście to już nie moje życie 

to podobno najtaniej.. no i Bartek bierze od pół roku złe leki
Mi tylko alergolog powiedział że nasze dziecko ma 70% szans na zostanie alergikiem, a mi że w ciąży mogę alergię lepiej lub gorzej przechodzić... No i na razie odpukać przechodzę lepiej 
zębole
za wizytę

wiecie co.... to chyba hormony w 3 trymestrze tak szaleja..... miałam wczoraj taki atak płaczu i taki mega dół, że przez godzinę mąż mnie nie mógł uspokoić... a jeszcze te jego pytania "źle się czujesz?!" "Coś z małą?!" "Czujesz ruchy?!" "Jedziemy na szpital?!" "Coś źle zrobiłem?!" I tak w kółko.... to ja jeszcze bardziej w ryk............ a doła zlapałam przez to, że siedziałam na balkonie i patrzyłam jak na boisku sportowym chodzą sobie młodziutkie mamusie z dziećmi, koło nich tatusiowie, biegają z dziećmi za piłką, a mamusie plotkują, a ja? siedzę całymi dniami sama w domu, tż w pracy, przychodzi wymęczony ok 2o, prysznic, kolacja i spi..... nie mamy czasu pobyć ze sobą,.... iśc na basen, chociażby na głupi spacer........... dostałam mega doła ale mu o tym nie powiedzialam, bo wiem że musi pracować, że to nie jego wina a on by się tym trapił........ 
Zakończone: 2
za kolejny tydzień i wizytę