|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
OWASIANKA-Więc sypię 5-6 miarek płatków, zalewam zimną wodą żeby zakryte były (odrobinkę ponad) i na gaz. I to sie błyskawicznie gotuje, taka paciaja się robi i taki kleik wydziela (super zdrowy dla układu pokarmowego) bo tej wody jest dosć mało-normalnie 1-2 min od postawienia na gaz. Przekładam do miseczki i potem dodaje tak 1/3 bananka podziamdzianego i 1-2 łyżeczki jogurtu nat. Wcześniej dawałam do letniej papki 1-2 `miarki srona. Zamiast bananka daję czasem jakieś owoce ze słoja (tak 1/3 małego) lub suszone-te wieczorem namaczam, rano kroję w kosteczkę i dodaję tez tą wodę z maczania. Daję rodzynki (fajne są w rosmanie-takie niesiarkowane, bez oleju), morele eko (takie bez cukru, siarki, suszone na słońcu), śliwki suszone, żurawinę, kiedyś figi eko miałam (znaczy nie wszystko na raz, po 2-3 rodz.). Z tej owsianki wychodzi taka fajna papka i moja uwielbia I jeszcze oprócz wymienionych wcześniej kasz daję czasem mannę i kukurydzianą Mleka zwykłego jeszcze nie dawałam, bo ona niby skazowa była (a może jeszcze jest?) i się trochę dygałam. Jednak teraz ma rączki wolne od parchów i chce jej mannę na mleku zwykłym zrobić na próbę. Niby po jogurcie i serku homo jest ok (znaczy nie zawsze, ale jak pisałam, nie wiemy jaki jest winowajca parchów) Cytat:
)Cytat:
A rano w kuchni jak siedzimy (ona w krześle do karmienia), to jej sypię troche płatków kukurydzianych i tak fajnie szczypczyki robi i "wydziobuje"-fajnie to wygląda. I ja ją nauczyłam otwierania buzi na komendę "pokaż japę" , bo wcześniej nabiaerała więcej niż się mieściło i wypluwała, I teraz jak zje coś dobrego to robi tak: yyymmmmm, głaska się po brzuchu i szybciutko połyka, otwiera japę na całą szerokość i pokazuje, że trzeba załadować garaż ![]() ta maszynka fajna-jak ona akumul-sieciowa i jest narysowany kabel do ładowania (a nie taka ładowarka stojąca), to może ją można i z kablem i bez używać? taka by była najfajniejsza, bo w razie co zawsze byś mogła sru do kabla i dalej się bawić. Ale nawet jak weźmiesz najzwyklejszą z kablem philipsa, to powinnas być zadowolona-my mamy taką za 60zł już parę lat, nic z nią nie robimy ( w sensie konserwacji) i tnie elegancko. To już druga, za jakiś czas jak się stępi kupimy kolejną podobną. Ja starego strzygę na zero całego (znaczy to i tak z1-2mm wychodzi) A moja gryzła przy myciu zębów, musiałam zrezygnować z silikonowej szczoty. A teraz w sumie i tak gryzie jak jej szmatką tetrową zmywam pastę, no czasem jak zaciśnie to gwiazdki widzę Cytat:
Cytat:
znów laickie pytanie: ile mleka na te 2 jaja?
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Madziwina - Miło Cię znowu poczytać. Szkoda że tak mało napisałaś. Podpis też przeczytałam ![]() Agnieszka - Ty to jesteś chodzącą reklamą kobiety w ciąży. Czytam te wasze przepisy dla dzieci i dichodzę do wniosku że muszę jakoś urozmaicić jedzenie Oliwki. Tylko że ona nie jest całkowicie zainteresowana tym tematem. Jak my jemy to ona i owszem chec z nami siedzieć ale bardziej po to aby pogrzebać w talerzach a nie coś zjeść. Niemniej oststnio TZ zrobił nasze ulubione letnie jedzenie (bardzo dietetyczne) czyli ziemniaki zapiekane z boczkiem i cebulką i kopierkiem a do tego zsadłe mleko. I to nawet jej smakowało. Oczywiście dostała tego niewiele bo to strasznie niezdrowe. A w niedzielę byliśmy w McD i zjadła nawet 3 frytki. I to sama sobie je gryzła. Oczywiście wcześniej wytarłam je z soli. Niemniej my spokojnie przy niej możemy jeść a ona nie zabardzo jest tym faktem zainteresowana. No chyba że widzi że ja lizaczka jem to wtedy też chce.
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
ja po zwolnieniu znów w pracy, tzn. że mam czas w końcu, żeby Was nadrobić. Nie dość, że umierałam, to Igora coś męczyło, maruda był, ślini się jak obcy co najmniej, nie chce jeść. Nurofen trochę pomaga. Za to znów jeździ w wózku Do tego pięknie reaguje na mój podniesiony głos: "Igor" i "nie, nie, nie" - robi to samo, co robił, ale ma większą radochę z tego i robi to szybciej i ucieka później No ale jak coś poważnego, to chyba ja mam inny ton głosu, bo przestaje od razu. I nie robi przez jakieś kolejne 5 sekund. A tylko rzuciła mi się na początek w oczy Agnieszka - cudownie wyglądasz z brzuszkiem. Aż bym Cię chciała wymacać ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Żeby nie było - mój ostatnio strajk głodowy ogłosił - ale mielone kotlety by wsuwał - cholernie zdrowe
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
przyznaje sie bez bicia ze wszystkiego nie nadrobilam, troszke mnie nie bylo, leżałam w wyrku plackiem, nie mialam sily nawet palcami ruszac tak mnie cos rozwalilo do tego wymiotowalam , jelitowka nas dopadla, tz tez mial, Oliwka miala rozwolnienie teraz ma babcia michala jelitowke(odwiedzala nas) moj tata tez ma i ta mala Kornelcia rowniez miala takze...extra. Na szczescie to juz za nami. Wczoraj bylam na badaniach, a przedwczoraj widzielismy serduszeczko malutkie, ma 3 cm i majtało łapkami ! jezuuu ja juz zapomnialam jakie to uczucie cudne bylo widziec tak Oliwke![]() Mlodej zmienilismy juz kolczyki na zlote z angielskim zapieciem i teraz jak ktos przychodzi to podchodzi i z usmiechem uszka pokazuje poza tym chodzi juz bardzo ladnie i jestesmy z niej meeeeeeeega dumni!---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- co do jedzenia mloda wcina juz wszystko, ostatnio tz jej kinderki dal, no ale coz.. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- teraz czekam az padnie a juz niedlugo bedzie 1 drzemke ucinala, bo nadal 2 razy spi to posprzatam pozniej obiadek, spacerek ![]() Oliwka uwielbia wszystko co z ziemniakow da sie zrobic ( jak mamusia) :P
|
|
#2105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam,że jest coś takiego![]() Cytat:
Cytat:
Do tego pure z ziemniaków i brokułów np ![]() Na śniadanie Daniel bardzo lubi pieczywo z serkiem naturalnym piątnicy-jest bardzo dobry i ogóreczek np a woóle to uwielbia ogórki kiszone i małosolne ![]() Megi gratulacje dla Igorka ![]() Darusia bidulko,dobrze,że już za Wami i to serdeuszko PoP wiem,że wolałabyś inaczej ale nie wiesz jakie to fajne zjeść w spokoju obiad u mnie się nie da.Ania,Minka nie wiem o co chodzi z Zosią,chyba nie akurat nie czytałam tej strony,może można pomóc mój tż oddaje krew ma 0 ![]() Agniesia ślicznie wyglądasz |
|||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez oddawalam krew ale teraz nie moge, za to tz moze ma B+
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia grupa obojętnie jaka bo szpitale się wymianieją , takze jak może niech odda , jelitówka współczuje nigdy nie miałam ale nie raz widziałam jak TZ się męczył , dobrze że z dzidzią wsio ok
Nie mam prądu zaraz mi padnie bateria w lapku także wpadnę później
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i głupie pytanie- świeże ryby to chyba w hiperach trzeba szukać? bo tak w sklepach wokół to raczej tylko mrożone. Muszę też spróbować lence chlebek z serkiem jakimś zapodać. A ten naturalny to taki bezsmakowy raczej? coś mu tam dodajesz czy z łysym serkiem je? i ogóry kiszone też lenka zje . Z krwią dla chorej zosi, to poczytaj w wątku klubowym "o czym nie chcemy" ze 2 str.do tyłu. darusia, ale masakre przeszliście i chciałam wam pokazać ulubioną ostatnio pozycję mojego dziecka-nogi proste, skłon do przodu, i na rękach i głowie się opiera-ogląda sobie tyłek i się śmieje, a jak mnie widzi d o góry nogami to już rechocze (zrobiłam 20 zdjęć i na każdym już się podnosiła, dlatego takie słabe)
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a jakie polecacie blokady do szuflad?
chodzi mi o takie zewnętrzne, co nie trzeba wiercić a w sumie te wew. to jak się z nimi szufladę otwiera?
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
evitka moj tez tak robi.... najgorsze jak w piaskownicy probuje tak wstawac
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ja czekam na te zabezpieczenia zobaczymy jak sie sprawdza http://allegro.pl/zabezpieczenie-szu...587529647.html |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
e to moja tylko w domu
(chyba na szczęście )---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- a mi się te podobają http://allegro.pl/zabezpieczenie-blo...620495810.html tamte co wkleiła to by w 3 min rozkminiła z innego wątku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2772 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2773
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie zwrocilam uwagi jakie one zapiecie maja.... u mnie tez moze byc problem jak raz zobaczy
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka - wyglądasz ślicznie, widać że ciąża Ci służy.
Evitka- Zosia też tak robi, ale jej nie pozwalam, bo kiedyś upadla na buzie i warge sobie rozwaliła. Ja właśnie kupiłam http://www.groupon.pl/
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za komplementy
MEGI Dla Igora...dzielny chlopak![]() a mamusia moze jak i by wymacala to i by moze sie zarazila ![]() ![]() EVITKA jak nie przepadam za owsianymi platkami tak na Twoje nabralam ochoty ![]() ja kupilam dobre blokady,sama mam czasami problem z ich otwotrzeniem...pozniej wkleje zdjecie tego jak kogos interesuje
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ciężko nie jest,wróciła ze spaceru wczoraj w doskonałym humorze,noc cała przespana-nie budził jej zawalony nos i dzisiaj też już z tatą poszła na spacer.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja dalej na śniadanie i kolacje daje małej butle mleka. Rany co z tą pogodą gdzie się słońce zapodziało?---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Evitka zdjęcie Lenki świetne
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas sloneczko
babelek wstaje, je idziemy na spacerek...a dziewczyny dostalyscie bony do ikea? |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
młoda jakie bony?
Ana- super ten krem, jak ktoś maproblemy z cerą to polecam bo jest świetny
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
ANAKAZAR
|
#2119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, ale mają świeże rybki.Dziś na obiad mamy smażoną i pewnie Ola też mi z talerza trochę wsunie. Bo u nas w domu też się nie da spokojnie zjeść obiadu. Darusiaaa- super, że jesteś Dobrze, że już po wszystkim, to Was po kolei przemęczyło dziadostwo Tylkooliwka- gdyby nie ten dziennik, to nic bym o stopnaich w szkole nie wiedziała. Już nie pamiętam, kiedy ostatni raz widziałam dzienniczek 9papierowy) mojego syna. Dzieci najczęściej "zapominają" dawać go nauczycielowi. A dzięki e-dziennikowi wszystko jest jak na dłoni - stopnie z przedmiotów, średnia z danego przedmiotu, miejsce w klasie (wg. średniej ocen), uwagi (tych na szczęście na razie nie widziałam), można wysyłać maile do innych rodziców (wybranych lub wszystkich).
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie są sklepy rybne i tam zawsze są rybki świeże. ten serek je albo sam albo z zielonym ogórkiem,ostatnio mu posmakował tez pomidorek,ale sam wystarcza on ma taki aksamitny smak. dzięki za info o Zosi,poczytam |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucali do skrzynek takie biale koperty z ikea a w srodku bony na 20zł przy zakupie na 21zl placi sie 1zl wiec takie sensowne... mi akurat kilka do skrzynki wrzucili wiec mam 60zl do wydania w ikea
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
ja nic nie dostałam
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
a moze wyrzucilas?? ja 2 dni temu to skrzynki wyciaglam... mala reklama ze maja 50lat i taki niebieski bon na 20zł
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Natalce wychodzą wszystkie trójki i czwórki naraz. 15stego wyszła jej trójka i czwórka prawa górna, 16stego trójka lewa górna(bo czwórkę już ma) i teraz idą wszystkie 4 i 3 na dole. juz ma chropowate dziąsełka aż, więc lada dzień się przebiją. dużo je w nocy i płacze przez sen tak ze 3 razy, chociaż budzi się o 3, 5 i 7-8 więc narzekać nie mogę.
![]() Agnieszka, ślicznie Ana, wyobrażam sobie Ciebie w stroju tego pomidora. darusia wklej Oliwki zdjęcie w tych złotych kolczykach ![]() Evitka, moja Natalka też tak robi śmieszne toNatalka biega pocałym domu już. jak to fajnie wygląda jak sobie tak chodzi,kucnie weźmie coś i pójdzie dalej mam wrażenie od jakiegos czasu że mała już wszystko rozumie. wy też tak macie? nasze dzieci mogą smażone jeść na masełku rzeczy?ostatnio dałam jej naleśniki to zjadłą, mam ochotę jej dać omleta ale się boję. do tejpory tylko słoiczki,gotowane i czasem chude mięsko z kurczaka pieczone. omlet (jajka, śmietana, mąka, pr. do piecz, cukier)mogę jej usmażyc na masełku? |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie,że zadowolona jesteś.Moja siostra też go chwali.
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
ana powiedz jeszcze raz jaki krem??
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.natural-beauty.pl/kosmety...y-mietowy.html to jest ten
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
pisalam Wam niedawno,ze tz prace stracil...ale pare dni pozniej znalazl,tylko ze to taka praca na chwile,nawet nie napisze co robi bo byscie mialy niezly ubaw
![]() ale ...poszedl na kurs,bo czeka na niego juz taka na stale praca,fajna,tylko wlasnie nie ma uprawnien...i dzis wlanie skonczyl sie ten kurs...i zdal wlasnie dzwonil... a nasmiesznijesze jest to,ze nie ma jeszcze papieru a juz jakas inna jeszcze firma do niego dzwonila czy jest zainteresowany praca u nich ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ale jestem dumna z mojego tz
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
aga superanco
w tej ulotce pisali ze rozdaja 9mln tych ulotek wiec nie wszedzie dojda zapewne ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- sara a widzisz jakies zmiany po tym fluidzie?? |
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Młoda my mamy te bony na 1200 złotych u nas w Krakowie w naszej klatce leżały na skrzynce i ja zwinełam wszystkie
Ala już coś kupiła za 200 złotych i przy kasie zapłaciła tylko 1 złoty można te bony łączyć tak nam Pani powiedziała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

) ja dziś płatki owsiane jadłam na śniadanie z suszonymi owocami i dałam jej aż 3 łyżki, bo potem kiwała już głową i powtarzała <nie>
ale może jak bym jakoś lepiej to zrobiła to zje
ja dziś miałam z mlekiem od krowy, a boje sie jej takie dawać, bo ostatnio dałam jej kilka łyków takiego mleka i skończyło się kilkoma rzadkimi kupami 

gdzie się słońce zapodziało?