![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Emilko przy takiej domowej pracy, to chyba trzeba mieć silną motywację. Ja to zawsze potarzam "zaraz" . A jednak jak siedzisz w firmie to chcesz czy nie, jakoś zabierasz się za wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio miałam kryzys w tych kwestiach, ale powoli wychodzę na prostą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
cześć
Ja też pracuję generalnie 8-16. Wcześniej pracowałam lepiej, bo musiałam wysiedzieć 8h w godzinach 8-22, więc przychodziłam jak mi pasowało. Jak potrzebowałam się wyspać, to byłam później a jak miałam coś do załatwienia po pracy, to przychodziłam na 8. I tak jest dla mnie o wiele lepiej. Jestem śpiochem i potrzebuję 9h na dobę, żeby dobrze funkcjonować. Inaczej jestem zmęczona. Teraz to tak wygląda, że staram się przed 23 już kłaść. No i w sumie wychodzi na to, że niewiele mam tego czasu po pracy tak czy siak. Dobrze, że jest na tyle luźno, że czasem sobie wyjdę szybciej, czasem się spóźnię i sobie pośpię. Trzymajcie kciuki, tż idzie dziś na rozmowę o pracę, w miejscu, do którego chciał. Wczoraj do niego zadzwonili. Oby się udało |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Miśku trzymam kciuki za TZ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() emi_lka, dziękuję za relację książkową. Na noc muzeum pojechaliśmy do Janowca i Puław. Poniżej zdjęcia zamku. Do Warszawy nie wybrałabym się na noc muzeum, nienawidzę tłumów, a słyszałam (w tv), że były straszne korki i mega długie kolejki. W Janowcu i Puławach było spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze technicy RTG pracują po 5h w szpitalach, ale chyba tylko do końca roku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
xzora jaki fajny zamek.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Emilka zgadzam się z Tobą co do systemu pracy. Mi ciężko sobie wyobrazić pracę w domu, jestem typem, który odkłada wszystko na ostatnią chwilę, a w pracy czuję taki bacik nad sobą ;p Miśku trzymam kciuki za pracę TZ
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2011-05-17 o 09:02 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Niu to się nie dziwię, że chcesz zmieniać pracę. Ja tez potrzebuję praca , która mnie rozwija, zaciekawia, każdego dnia jest inna. Nie lubię monotonii. Obecna praca jest spełnieniem moich marzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy powinnaś wrócić do pracy po urlopie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od siebie dodam, że najczęstsze błędy w CV to: - nieprofesjonalny adres mailowy (raz do dawnej pracy jedna dziewczyna przysłała aplikację z adresu foczka.pl ![]() - złe zdjęcie - powinno być dyplomowe, dowodowe, z jednolitym tłem, ludzie często przysyłają wycięte zdjęcia twarzy z jakichś wesel, imprez, czasem zdjęcia bardziej by się nadawały na fotka.pl niż do CV - za długie CV - powinno się mieścić na jednej stronie (no, chyba, że ktoś ma bardzo bogaty życiorys zawodowy) - zła kompozycja CV - najbardziej przejrzyście wygląda CV napisane w tabeli (w tabeli można zrobić niewidzialne linie, a potem przesyłać pracodawcy jako plik PDF, czasem jednak w ogłoszeniu jest zaznaczone, żeby przesyłać CV w formacie .doc). - do każdej pracy CV powinno być inne, eksponujemy inne zalety, inne zainteresowania, zwłaszcza, jeśli nasze wykształcenie, doświadczenie zawodowe nie jest związane z daną branżą Cytat:
Zamek przede wszystkim jest pięknie położony, na wzniesieniu, z widokiem na Wisłę, obok jest park. W samym zamku ruiny, muzeum mało ciekawe (trochę ceramiki, większość to plany zamku). Z całej wycieczki największe wrażenie wywarły na mnie buty (z wystawy w pałacu Czartoryskich w Puławach). Długo się w nie gapiłam nie mogąc sobie wyobrazić, jak ktokolwiek mógł w nie zmieścić stopę, one w maksymalnym miejscu nie były szersze niż 5cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Buty są świetne
![]() Ostatnio też byłam w muzeum,w którym najbardziej intrygujące były buty - krzyżackie metalowe klapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Drugą alternatywą jest uczenie w szkole. Stosunek do tego mam dośc ambiwalentny, najlepiej na praktykach czułam się w gimnazjum, ale młodziez jest coraz gorsza. Liceum odpada ze względu na uczelnię, myślę, że bez włożenia maksimum wysiłku w przygotowanie mogłoby się tam znaleźc kilka osób, od których to ja mogłabym się uczyć. Zostaje podstawówka, z której mam najgorsze wspomnienia z praktyk, ponieważ nie przepadam za naruszaniem mojej przestrzeni osobistej a małe dzieci robią to nagminnie ![]() ![]() xzora dziękuję za rady odnośnie cv, na pewno z nich skorzystam ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
xzora przez okienkach też można wiele rzeczy zrobić. Wtedy jest mniej roboty w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Niuniu skoro nie wracasz do pracy to walcz, bo nie masz nic do stracenia ![]() Cytat:
![]() ![]() xzora ciekawy zamek ![]() ![]()
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki, pewnie nie wiedziałyście, że już w XIX wieku były modne buty z czubem ![]() Przeprosiłam się z biblioteką i wypożyczyłam dwa kryminały. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wcześniej pracowałaś w szkolnictwie, czy w jakiejś firmie? Super, że znasz dwa języki, moim zdaniem możesz szukać najrozmaitszej pracy, choć szkolnictwo na pewno pozwoliłoby spędzać z córeczką więcej czasu... Wiadomo, że masz różne założenia wstępne, ale warto porozsyłać cv i pozwolić sobie na "dylematy", gdy będziesz miała konkretne oferty ![]() Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
Jak byłam mała czytałam kryminały z kluczykiem i jamnikiem, seria pereelowska ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej pracowałam w prywatnej szkole językowej ale w sekretariacie. Plusem tej pracy są znajomości nawiązane z nauczycielami tam pracującymi, niektórzy to np wicedyrektorzy szkół; od czasu do czasu zdarzało mi się zastąpić, którąś z nauczycielek angielskiego w grupach o niższym poziomie zaawansowania. Na szukanie pracy mam trochę czasu, nie spieszy mi się aż tak bardzo. Prawdopodobnie skorzystam z urlopu wychowawczego i będę na spokojnie rozsyłała cv i szukała czegoś dla siebie. W międzyczasie myślę o udzielaniu korepetycji ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Korepetycje to bardzo dobry pomysł ![]() Ja dziś wróciłam padnięta z pracy...nic mi się nie chcę i tak jeszcze się ze sobą targuję, czy coś zrobić ważniejszego, czy odpuścić... Chyba sobie coś poczytam, zregeneruję się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
niu choć na korepetycjach możesz sobie dorobić, to już coś.
ech.. ja nie mam czasu na czytanie książek teraz. I wkurzam się strasznie, bo 2 leżą i czekają (termin oddania co prawda do końca czerwca, ale kuszą ![]() Jutro u mnie 20-lecie szkoły. Oby nie padało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
O kluczyku i jamniku nie słyszałam. Książki wybrałam w sumie tak na szybko, jakoś nieswojo czułam się w bibliotece po tylu latach nieobecności:
1. Stuart MacBride Dom Krwi 2. Stuart MacBride Zamierające Światło Do wyboru książek skłonił mnie opis: ciemne strony pracy policji, kryminał dla miłośników mocnych wrażeń i czarnego humoru. Aktualnie jestem na trzecim sezonie serialu The Wire, więc pomyślałam, że miło będzie pozostać w klimacie policyjno - kryminalnym. Ogląda któraś z was The Wire? Ja jestem pod wrażeniem tego serialu. Każdy odcinek ogląda się jakby czytało się książkę, jest bardzo dokładny, dopracowany, akcja rozkręca się powoli, przedstawione jest wiele wątków (na początku nie powiązanych ze sobą), wiele punktów widzenia, motywów działania poszczególnych osób. Nie ma tam tradycyjnego podziału na dobrych gliniarzy i złych przestępców. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Xzora brzmi ciekawie ten serial. ja swoją drogą polecam serial damages.
Zaczełam ściągać ten Co poleciłaś ![]() ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-05-17 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Demages powiadasz, będę miała na uwadze
![]() Jeszcze ciekawostka odnośnie The Wire - trzy epizody reżyserowała Agnieszka Holland. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj wróciłam . Ciężko mi wrócić do rzeczywistości. Myślami jestem jeszcze w Grecji..a znowu w pracy saigon więc miałam dziś bardzo ciężki dzień. Może jutro z wami popisze.
#117 |
Zakorzenienie
|
XZora jak obejrzę , to napiszę czy mi sie podobał
![]() Haniu witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wczoraj jednak padłam bez sił. Oglądałam chwilę przez palce "Lśnienie" Kubricka - ale nie byłam w stanie tego obejrzeć w całości... Cytat:
- tzw. polska powieść milicyjna w klimacie porucznika Borewicza z 07 zgłoś się ![]() Zaciekawił mnie opis The Wire. A propos oglądania - wiecie może kiedy wchodzi do kin nowy film Woodego Allena? Zapowiada się świetnie "Midnight in Paris" Cytat:
![]() Wrzuć jakieś fotki do wątku lub klubu, bo nie mam konta na fc, a chętnie zobaczyłabym majową Grecję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
ale zaciekła dyskusja się toczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.