| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-05-18, 13:44 | #2191 | |
| Zadomowienie | 

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat: 
 Pewnie jak pójdę z marszu to nie, albo jak często będę wchodzić pod prysznic. W innej sytuacji całkiem możliwe, strasznie mi marzną stopy   | |
|     | 
|  2011-05-18, 13:44 | #2192 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

antropia mialam podobna noc, tyle ze nikt ze mna nie spal to moglam rzucac sie do woli, jednak bol kosci lonowych przy tym okropny   ja najpierw nie moglam zasnac, trafilo sie ok polnocy, potem przed 1 pobudka na sik i znow nie spalam z godzine a potem od 5-7 sie walkowalam i suma sumarum do 9 pospalam. Masz racje, mzoe to przez pelnie nie moglysmy spac? 
				__________________ Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie    i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życieGabrysia 27.05.2011, godz. 3.10  Twój pierwszy krzyk...  | 
|     | 
|  2011-05-18, 13:48 | #2193 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
 udam że nie widziałam  ja rodziłam w antygwałtach  bo nie zdążyłam zdjąć  i gin idzie i mówi do położnej : rzadko kobiety rodzą w skarpetkach, nie ????  (no ale ja miałam na IP 9cm więc nie było czasu na pełne rozbieranie) | |
|     | 
|  2011-05-18, 13:48 | #2194 | 
| Zakorzenienie | 

wlasnie - kolejne budyniowe pytanie jak to jest z wchodzeniem do wanny celem relaksu podczas skurczy kostiumu przeciez brac nie bede, w koszuli nocnej tez nie wejde   czyli co - jako golasek sobie tam siedze? potem wychodze, wyciera mnie malz i sie ubieram w cos do porodu ????? 
				__________________ Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie    i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życieGabrysia 27.05.2011, godz. 3.10  Twój pierwszy krzyk...  | 
|     | 
|  2011-05-18, 13:50 | #2195 | 
				 | 

a Listopadowa się  odezwała  w ogóle ostatnio ???

| 
|     | 
|  2011-05-18, 13:51 | #2196 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Lolka1212 no na 26.05 mam miec znowu badania wiec jeszcze prezentu na dzien matki nie bedzie   a na 27.05 cięcie no jeszcze mi powiedzieli ze nie wiadomo czy 27 bo maja jakies 3 operacje 2 cc jeszcze moze cos dojsc i nie wiadomo czy sie wyrobia wtedy mnie przesuna na 28(sobota) Gdzie nie robia zazwyczaj planowanych cc ;/ Chuda znowu bedziesz nie przejmuj sie  narazie z nas takie wielorybki ale juz nie długo  doczytałam dopiero Taverney gratulacje wielkie !  Klaterina mowili cos ze brak miejsc ze dzisiaj juz 9 osob przyjeli sa niby jeszcze 4 łóżka wolne a nas na IP było 6 ;/ to pozniej juz powiedzieli ze tydzien jeszcze moge sobie spokojnie poczekac jak nic sie dziac nie bedzie. Ja tez chce LODY !!! a nie chce mi sie isc do sklepu  Smacznego  ddaaiissyy w skarpetkach? Dziwnie tak jakos, ja Spakowalam 1 pare do torby na wszelki wypadek ale watpie zebym je zalozyla. 
				__________________ ♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske | 
|     | 
|  2011-05-18, 13:52 | #2197 | 
| Wtajemniczenie | 

Daisunia ja zawsze mam problemy ze snem podczas pełni...i to zawsze okazywało sie po fakcie...na drugi dzień dowiadywałam sie, że penia była i kojarzyłam fakty dopiero   no chyba na golaska do wanny  Albo pod prysznic  raczej bikini bym nie brała   andziot "Antygwałty"       
				__________________ ღPiotruśღ 04.06.2011 | 
|     | 
|  2011-05-18, 13:59 | #2198 | 
| Zakorzenienie | 

wlasnie nie    Tylko zaraz na poczatku, gdy wyszla ze szpitala.... Tez jestem ciekawa co u niej, juz nieraz sie zastanawialam... Antropia, to kolejna pelnia dopiero w czerwcu   tylko nie pamietam ktorego.. ale moze nie bede Ci mowila aby nie sugerowac   Tak pytam o ta wanne bo ona w moim szpitalu stoi na srodku takiej duuuzej sali i chyba tak lyso golusiej mi bedzie w niej siedziec  SiLLee, wlasnie tez nie myslalam o skarpetkach do porodu  juz teraz jest mi non stop goraco to co dopiero potem 
|     | 
|  2011-05-18, 14:01 | #2199 | ||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  dość długo pewnie, bedzie mi smutnio bez was dziewczynki!!! Cytat: 
   lapka nie biore, nie wiem nawet czy można. jak juz nie bede mogla wytrzymac to poprosze mame zeby mi swojego dąła bo nie bede tż brać z domu  Cytat: 
   boże chce juz byc po i miec sebka ze sobą! cholera mnie bierze przez to czekanie Cytat: 
  rozmawiałamz kolezanka co ostatnio lezała na patologii i u nas w szpitalu na prawde trzymaja do konca 4 tyg,.. ale licze ze cos załatwie z połośnymi zeby mnie szybciej dały pod oksy... ciotka ma tam jakas znajomą ma do niej dzownic. albo ubłagam mojego gina zeby cos zrobił. czemu jaaaaaaaaaaaaaaaa ale jestem marudna ja byłam od poczatku ciązy święcie przekonana ze w 38 tygodniu urodze  andziotku bo mi nie odpowiedizałas chyba bilirbine to sprawdzaja z krwi maluszka? 
				__________________ | ||||
|     | 
|  2011-05-18, 14:02 | #2200 | 
| Zakorzenienie | 

andziot, ze co ?? na IP mialas 9 ??? Tak dlugo w domu ze skurczami bylas, czy tak piorunem szlo u Ciebie rozwarcie ? to tez hardcorowo   bo wiesz, ze Listopadowa prawie w aucie urodzila ? Kurde, wiec Twoj porod takze poszedl chyba jak z bicza strzelil?? 
|     | 
|  2011-05-18, 14:04 | #2201 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: dwie ryby przebite srebrnym mieczem 
				 | 

Hejka  wpadłam się przywitać i pogratulować nowym, rozpakowanym Mamusiom: Camomile, ostatniej z komitetu  ; Renessme, ale Oliwierek wybrał sobie datę  Bzyczce, Zosi, Taverney A za Dziewczonkę mocno trzymam kciuki  Grazin, Monika 2112, musicie konkretnie pogadać z chłopakami, żeby się tak nie ociągali  Daisy, pocieszę Ciebie trochę z cukrem  . U mnie po porodzie ani razu nie przekroczył normy. A wczoraj nawet zjadłam sobie banana i godzinę po miałam 108 mg  Króciutko napiszę co u mnie. No więc czasu już prawie na nic nie mam  . Malutka fajna, ale problem z karmeniem jest. Ja mam pokarmu tyle co na lekarstwo  - dziennie odciągam max 150 ml z obu piersi. A Mała wkurza się, gdy chcę jej podać butelkę z MM czy nawet własnym odciągniętym  . Tylko z cycka chce pić... Brodawki mam na maksa 'pogryzione', bolesne. Na siłę jej butelkę wpycham, a ona pluje, wkurza się. Boję się, że się zakrztusi. Z piersi jej nie wykarmię, poza tym nie byłabym w stanie już nic innego zrobić w domu  . Na szczęście w nocy śpi nawet ładnie - budzi się co 2-3 godziny. Ale generalnie jestem zmęczona i znużona... Psychicznie czuję się nie za bardzo  Chyba jakaś lekka depresja... Na szczęście fizycznie dobrze, jakbym nie rodziła. Robię wszystko w domu, jeżdzę na zakupy itp. Nic nie boli, całe szczęście. Trzymajcie się   | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:08 | #2203 | 
| Zakorzenienie | 

listopadowa dobrze ze zaglądnełaś  wiecie co zauwazyłam... że chyba kazda z mamuś przechodzi początkowo baby blues... bynajmniej duza czesc.  jak mi dzisiejszy dzien leciiiii jak szalony ale to dlatego penwie ze długo sspałam tzn obudziąłam sie o 4 30 i do 7 30 było z głowy bo zasnac nie moglam, najpierw z głodu jak juz zjadłam to mnie zołądekj cisnął i mi było nie dobrze. potem słonce mi tak przez rolety swieciło ze w koncu wziełam granatowy szalik i walnełam na oczy i dopiero kimenłam jakos do 10 30 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:11 | #2204 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: dwie ryby przebite srebrnym mieczem 
				 | 

Cytat: 
  Ja na szczęście swoje zdążyłam zdjąć  ......................... ......................... .... Andziot, Daisy, ale żeście mnie wywołały  Czasami podczytuję, ale na pisanie jakoś czasu brak, a i troszkę chęci (ze zmęczenia  )... | |
|     | 
|  2011-05-18, 14:13 | #2205 | ||
				 | 

Cytat: 
  tak, z krwi się bada Cytat: 
 skurcze miałam od 1 w nocy o 4 już było 9cm, no i wiem że listopadowa też tak miała, sama ze szpitala mi życzyła tak szybkiego porodu jak ona miała, no i widać szczere życzenia były  jeszcze raz dzięki listopadowa        no i widzę że u Ciebie nie wesoło ... przykro mi ... a pijesz jakąś herbatkę na laktację ? a odciągasz często żeby pobudzić produkcję ??? stresujesz się widzę a to też nie za dobrze wróży dla mleka ....  pamiętaj że piersi nie są najważniejsze na świecie !!!!!!! | ||
|     | 
|  2011-05-18, 14:16 | #2206 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

hej dziewczyny czy któraś z Was ma coś takiego jak otulaczek i czy mogłaby mi zmierzyć i podać wymiary, chciałaby uszyć sama. Takiego typuhttp://kidoland.com/SwaddleMe_2,15.html:

__________________   | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:25 | #2207 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

niestety nie pomogę, nawet nie wiedziałam że oprócz rożków są takie cuda    
				__________________    nareszcie mammmma 3-6-11    | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:30 | #2208 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

Cytat: 
  Ciepło w stopy mi było  Nikt się nie dziwił   
				__________________ 5.5.2011 Edzik 20.9.2013 Encia Rok z Jillian i Mel B✓ Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free  More water&vegetables 13/100 sugarfree days | |
|     | 
|  2011-05-18, 14:32 | #2209 | |
				 | 

Właśnie kurier pieluchy i chustki przywiózł  . Pieluch na raz czasem schodzi 3-4, bo co chwilę kupa jest, albo kleks  Zamawiałam stąd: bdsklep_cosmetic Szybko i bezproblemowo  Cytat: 
  . Czytałam o takich  w necie i zawsze tym kobietom zazdrościłam, że u nich tak sprawnie poszło. I w życiu nie przypuszczałam, że i mnie się taki trafi  ......................... ....... Laktatorem traktuję się co 3-4 godz, czasami częściej. Często jedną piersią karmię Małą i jednocześnie z drugiej ściągam pokarm. Na laktację piję herbatkę herbapolu. | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-05-18, 14:33 | #2210 | 
| Wtajemniczenie | 

Grazin może jednak synek się nad tobą zlituje i wyjdzie wcześniej   nie martw się ! a my pewnie będziemy cię męczyć smsami, więc nie odczujesz może aż tak naszej nieobecności  daisy wydaje mi sie, że i tak na golaska :p aczkolwiek może weź sobie jakiś t-shirt i w tym się właduj :P 
|     | 
|  2011-05-18, 14:34 | #2211 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

hmma ja właśnie sobie przypomniałam o pieluchach w realu, to miały byc takie zwykłe w białych opakowaniach ? idę na drzemkę, bo coś mnie z nóg ścina 
				__________________    nareszcie mammmma 3-6-11    | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:37 | #2212 | 
| Wtajemniczenie | 

moja mam  miała tez taki poród...tylko, ze jak jechała na porodówkę to nawet nic nie czuła jeszcze, że coś się dzieje...a po 3 godzinach było już po   dojechała z 5 cm rozwarciem i dopiero potem zaczęła czuć jakiekolwiek bóle :P też nam życzę wszystkim takich porodów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
|     | 
|  2011-05-18, 14:42 | #2213 | 
| Zakorzenienie | 

andziotku i takiego maciupkiego człowieczka w taka maciupeńką rączkę dźgają taka ogromną igłą !!!!???? ojeju    antropia licze na te smsy  ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- czesc moniqac    jak samopoczucie? 
				__________________ | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-05-18, 14:44 | #2214 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: warszawa 
				 | 

Grazin moze szpital tak na Ciebie zadziala ze jak tylko tam pojedziesz to cos sie ruszy. Dziewczonka   , moze juz urodzila. No a ja dzis juz po ostatniej wizycie u ginki.Co prawda jeszcze pozamykana jestem, ale juz jest postep! Szyjka skrocona i juz nie taka twarda, no i głowka bardzo nisko. Juz dzis nie mowila ze grozi mi przenoszenie   | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:51 | #2215 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: Toscana 
				 | 

Witajcie dziewczynki!!! Widze,ze mamy nowe mamusie  Wszystkiego naj dla Was i dzieciatek!!!Tak sie wczoraj wkurzylam na tesciowke ,ze szok  mam nadzieje,ze te nerwy dzidzi nie zaszkadza??!! Jutro mamy wizyte ciekawe ile malutka urosla??!!lekarz kazal mi jesc mieso to jadlam jak oszalala,az teraz patrzec na nie nie moge  dzisiaj tylko zupka jarzynowa na kurczaczku i tyle a malutka skacze jak oszalala to chyba dlatego ,ze podjadla  az boli to tu to tam tancuje jak szalona   | 
|     | 
|  2011-05-18, 14:52 | #2216 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-05-18, 14:54 | #2217 | 
| Zakorzenienie | 

__________________ | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-05-18, 14:54 | #2218 | 
| Wtajemniczenie | 

jezuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!    
|     | 
|  2011-05-18, 14:54 | #2219 | 
| Zakorzenienie | 

zmykam bo za chwile moj tż bedzie  zpracy  moze zaglądne wieczorem do was a jak nie to pewnie jutro rano bo bezsenność gwarantowana....  pappa 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-05-18, 15:00 | #2220 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Klaterinko moga byc mrozone? Tylko takie mam   Matall przepraszam i kajam sie jednak wole oddac wszytskie truskawki swiata by moc miec juz synusia przy cycku  Grazin no wypuscili, bo mowia do niej ''ale co pani sobie wyobraza? wody pani tryskaja, a tu pierwsza jest Grazin w kolejce, Monika, Krucza, MoniaK, Sania, Migotka03, Paulizia... zaaplikujemy wody i do domu w kolejce czekac, a nie bezczelnie sie wtryniac na janusza''  a tak serio to pozniej zadzwonie do niej i sie dowem o co tam chodzilo... czy aby sie nie posikala  No i wiesz... ja Ci zazdraszczam tego szpitala.. jestes blizej niz dalej  Listopadowa  super, ze znalazlas chwile by skrobnac cos u nas  Mam nadzieje, ze uda sie zazegnac kryzys laktacyjny i piersi rozpoczna produkcje, a brodawki sie zagoja!!!  Mala wybredna jak ja bylam. Tez chcialam tylko cyca wiec mama mi lyzeczka mleko wlewala do buzi  Zdrzemnelam sie  Ide sie ogarnac troszke. Dzis na obiad LECZO  ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Lolka ugotuj w garze tak jak wujek google radzi  Nic sie nie stanie z butelkami, smoczkami i nakladkami   
				__________________ ''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.