Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 14:13   #4021
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Czyli jak w 23 tyg. zmierzyli moją córeczkę na 501 g, to w 40 tyg. będzie ważyła pomiedzy 2914 gram a 3496 i to raczej powyżej 3 kg? Dobrze rozumiem?
niekoniecznie siatka centylowa jest w zasadzie po to, żeby rodzic mógł sobie sprawdzić jak się rozwija dziecko. Nie jest żadnym wyznacznikiem. W teorii dziecko nie powinno spaść poniżej pewnej wagi ale też nie powinno pewnej wagi przekroczyć. I tu mają pomóc centyle - tak dla wiadomości rodzica i lekarza. Dziecko powinno mieścić się w siatce. Jak waży po porodzie np. 3500 g to znaczy że jest bardzo dobrze - szacunkowo 50% wszystkich ważonych dzieci waży mniej niż ono i 50% więcej. Jak waży ok 4100g to znaczy że az 90% dzieci szacunkowo waży mniej - nie oznacza to że jest źle, bo dziecko mieści sie w siatce centylowej. Ale być może taki dzidziuś w przyszłości będzie sprawdzany przez lekarza czy nie przybiera za dużo (żeby nie mieć nadwagi). Albo lekarz moze np powiedzieć że dziecko jest duże i powinno mu się wprowadzać już inny pokarm, bo ma większe potrzeby itd.
Czyli wzasadzie siatka jest tylko po to, żebyśmy - jeśli chcemy- mogły sprawdzić czy nasz dzidziuś mieści sie w normie oraz dla własnej ciekawości czy jest szacunkowo duże czy nie. Uff...
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:13   #4022
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Okis, bede pewnie wieczorem, heh, pa
Stary 2011-05-18, 14:18   #4023
anetika
Rozeznanie

mucka - dzięki za wklejenie na pewno się przyda
A teraz zmykam już w końcu zacząć się uczyć - jutro ostatni egzamin

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:21   #4024
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no własnei wiem he he
a czytałaś opinie na necie?
czytałam i są różne przed wejście m na neta byłam bardziej zdecydowana

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:22   #4025
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
zgrzeszyła: kupiłam sobei zupke chińską.................. ....mąż mnie powiesi he he
Oj za mną też ostatnio chodziła i też muszę się ukrywac przed TŻ bo gania mnie cholernieWedług niego to wogóle większość rzeczy które jem jest niezdrowych, najlepiej to tylko na wodzie, warzywach i owocach hehe
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym?
http://www.youtube.com/watch?v=x2TyR...layer_embedded
wczoraj w gazecie natknęłam się na art o tym i jak sobie pomyślałam że takie maleństwo mamy w brzuchu to się wzruszyłam i ciągle patrzę na to zdjęcie
Ps. w gazecie pisało że dziecko miało 23 tyg na necie pisze że 21 wiec nie wiem.
Niesamowite Ta malusieńka rączka, szok
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze mini zakupy
Ta granatowa to na starsze ok 3-6 miesięcy chyba, ale tż się uparł to wzieliśmy mi tam nigdy nie za dużo
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
a oto moje zakupy, najulubieńszy pajacyk i te malutkie czapeczki
Słodziutkie te wasze zakupki dziewczyny, piękne O matko musze chyba i9 ja się wkońcu wziąć za jakieś kompletowanie garderoby mojego maluszka Bo narazie kiepsko to widze
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jestem i ja - świeża i pachnąca, od razu lepiej a Wy coś malo nasmarowałyście przez ten czas
Ymmmm Lausanne aż u mnie zapachniało twą świeżości hihi
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Kellysss, bardzo Cię przepraszam, że tak późno odpisuję, ale miałam gości.

2 podwójne piersi z kurczaka lub z indyka (czyli ok. 1 kg)
3 łyżki mąki
1-2 łyżki majonezu
20 dkg żółtego sera (zetrzeć)
1 jajko
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, ulubione ziółka
można dodać zieloną pietruszkę

Połączyć wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję, jak ta na placki ziemniaczane (jeżeli jest zbyt rzadka, do trzeba dosypać troszke mąki).
Formować kotleciki i piec na rozgrzanym tłuszczu (można obtaczać w bułce tartej, ale ja tego nie robię)
Caltea pyszne są te kotleciki, ja często robie bo mój TŻ uwielbia. Czasem jeszcze dodaje małą cebule Ale ogólnie danie pyszne i polecam
Stary 2011-05-18, 14:22   #4026
lausanne
Wtajemniczenie

mucka póki co przeczytałam tylko to o znieczuleniu bo musze jechac po męża - dziś biedak bez samochodu. Ale to by się zgadzało i z moim odczuciami. Też zauważyłam że jak mnie bolało to byłam tak przerażona i otępiała że nie byłam w stanie sie skupić na tym co mówi położna np. przy skurczach partych I krzyczałam co mnie osłabiało a nie umiałam się powstrzymać...
pisałabym jak zwykle całe wypracowanie ale się śpieszę
do zobaczyska
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:26   #4027
anuska_s
Rozeznanie

Słuchajcie zjadłam właśnie naleśniki z nadzieniem rabarbarowym pychooootka

Musze iść rozwiesić pranie. Ale wrzuce jeszcze Wam taki filmik, właściwie taki spot. Przerabiałam go ostatnio na zajęciach i strasznie mi się spodobał. Ogólnie jest o odpowiedzialności za wychowanie małego szkraba. Jak puściłam dla TŻ to też się bidolek trochę wzruszył, bo głosik tego malucha łapie za serce Zresztą oceńcie same:
http://www.youtube.com/watch?v=MKOum1GQ1to

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 14:28   #4028
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Acelinka ja Cię podziwiam, że chce Ci się rano wstawać i nadrabiać. Szacunek
i tak mnie zawsze budzik tż't budzi, niekiedy wstaje mu robic kanapki a niekiedy są zrobione już wieczorkiem. Ale jak juz nie śpie i mam zasypiać na pół godziny to bezsensu, wole wstać i zobaczyć co na forum bo też od późniego wieczorka nei siedze to nie wiem co i jak a poza tym wiesz - wizaż uzaleznia

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość

Pewnie jest cała masa produktów których nie mozna jesc....ja zielona w tym jestem
ja nie zamierzam stosować aż tak bardzo radykalnej diety przy karmieniu, będe unikać tylko produktów które mocno wzdymają, groch, fasola, kapusta itd. a reszte zamierzam w ramach rozsądku jeść normalnie, a jeżeli coś z dzidzią będzie się działo no to bedziemy reagować

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Pewnie tak będzie, ja mam jakieś durne przeczucie, że rozpakuję się w sierpniu
ja też

co do magnezu to moim zdaniem możesz brać bez problemu cały czas. Ja biore magnezin codziennie

Cytat:
mam ochotę na truskawki -chyba pójdę zaraz na jakieś polowanie

kurcze dziewczyny tez wam tak szybko leci czas?bo ja mam wrażenie ze dopiero co zrobiłam test a juz jestem w połowie ciązy-masakra
umówiłam sie z siorką na przejrzenie ciuszków które ma pochowane u siebei w suszarni bo bonoć jest tam masa małych , maciupkich ubranek-wiec postanowiłam na razie nic nie kupować bo nie wiem co tam wynajde dodam ze mam juz mase ciuchów po dziewczynach bo u mnie w łóżku chyba z 5 siat lezy a jeszcze wiem ze sa u mojej mamy-szkoda ze wiekszosc różowych-no chyba ze nei sprawdzą sie moje przeczucia na chłopca to bedą w sam raz
ja właśnie pochłonełam truskawki w kolejce czeka arbuz i winogrona i się zastanawiam od czego zacząć

mi czas leci jak oszalały

ja też dostane ciuszki ale nie wiem ile i co i mnie to troche denerwuje bo wolałabym wiedzieć i się zorientować co musze dokupić

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

I jak Ci gorąco to podeslij troche słoneczka do mnie bo tutaj tylko 15 stopni
i pochmurnie........

A mi sie dzis nie chce nic robic...
Alan w przedszkolu a ja mialam gotowac...
Tylko co Nie mam pomyslu....
Czy ktos ma jakis fajny przepis zeby
wykorzystac mieso mielone z indyka
<słoooooooonko>

co do mielonego to ja robie dzisiaj klopsiki w sosie pomidorowym

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym?
http://www.youtube.com/watch?v=x2TyR...layer_embedded
wczoraj w gazecie natknęłam się na art o tym i jak sobie pomyślałam że takie maleństwo mamy w brzuchu to się wzruszyłam i ciągle patrzę na to zdjęcie
Ps. w gazecie pisało że dziecko miało 23 tyg na necie pisze że 21 wiec nie wiem.
aż miałam dreszcze ....

co do teściowej to niech tż ją spyta co ma zamiar robić. Jak nie chce Wam dac tego pokoju to nie - bez łaski, ale niech się określi a nie zmienia zdanie co 5 minut

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratunku zamówiłam sobie spodnie uzywane lniane z H&M MAMA dzis przyszły weszłam ale troszeczke mi ciasno w nich cos zle zmierzyłam sobie i jakies 2cm mogłyby byc wieksze czy len sie rozciaga
powinien sie porozciągac mniej wiecej tka jak jeansy moje lniane spodnie po praniu zawsze ledwo dopinałam a potme były luźne

Cytat:
Natalia a w której części ja napisałam o tych kaczuszkach? bo nie pamiętam ale chyba szedł tak: chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki albo chodzimy jak kaczuszki bo mamy śliczne brzuszki
albo chodzimy jak kaczuszki bo mamy duże brzuszki -jakos takos nie pamiętam dokładnie
mi się wydaje, ze to było tak:
Przez te nasze piękne brzuszki już chodzimy jak kaczuszki

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
biedna wiem co przezywasz ja niestety całymi weekendami musze w szkole siedziec
a ja w tygodniu w pracy, w weekend na uczelni - ale co zrobić takie życie

Cytat:
czytałam i są różne przed wejście m na neta byłam bardziej zdecydowana
ja mam pralunie Beko i jestem zadowolona

cotka, super zakupy. Ten kaftanik w paseczki boski a większa bluzeczka też się przyda, pewnie sie zdziwisz jak szybko ja Filipkowi założysz

gerda, piękny pajacyk ja czapeczke tez musiałąbym jakąś kupić

Widze że przez wczorajsze zamet nt. ZZO mój post został niezauważony

Wklejam śpioszki jakie babcia kupiła Natalce na dzień dziecka jeszcz ekocyk kupiła, no ale kocyk jak kocyk to nawet fotki nie robie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0223.jpg (113,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0224.jpg (103,0 KB, 15 załadowań)
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:33   #4029
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Żegnam Was, mam dzis Dzień Mamy w szkole i muszę się upodobnić do rodzaju ludzkiego. Że niby co: stara i w ciąży to już nie może ładnie wyglądać?
A po występach wywiadówka, no nieźle, najpierw mamusie będą docenione i wynoszone pod obłoki, a potem twarde lądowanie i konfrontacja z proponowanymi ocenami na koniec roku dla naszych dziatek. Ja mam nadzieję na same peany n.t. mojej Julci
hihihi.... Wiem cos o wywiadówkach....mam w tym niezłe doświadczenie, ale z drugiej strony:P Ciekawe jak pójde do szkoły do mojej córci...hihihihi...juz to widzę..... Aż się zaplułam....Tatus bedzie musiał chodzic

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Gerda ja mam pralkę bosha i jestem bardzo zadowolona
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:39   #4030
gerda
Zadomowienie

Cytat:
hihihi.... Wiem cos o wywiadówkach....mam w tym niezłe doświadczenie, ale z drugiej strony:P Ciekawe jak pójde do szkoły do mojej córci...hihihihi...juz to widzę..... Aż się zaplułam....Tatus bedzie musiał chodzic

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Gerda ja mam pralkę bosha i jestem bardzo zadowolona
he he to już mam beko, bosh, moja mama jest za whirpoolem, więc nieźle

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:44   #4031
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
he he to już mam beko, bosh, moja mama jest za whirpoolem, więc nieźle
Nie wiem jak jest z pralkami ale jeśli jakość wykonania jest taka jak przy lodówkach to zdecydowanie tą firmę odradzam ja mam lodówkę 1,5 roku i zachodzi mi rdzą!! Uwaga na whirpool

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 14:48   #4032
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Agnieszka puk puk! Na odwyku siedzisz?
paskuda i tu Cię zaskoczę - pisałam wstep i zakończenie x2 do pracy i udddaaało się plan na dziś zrealizowany

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:52   #4033
AgnesD
Rozeznanie

boziu nic mi sie nie chce paranoja jakaś od wczoraj

podczytywałam wątek mamuiek rozpakowujących się i zazdraszczam już ale pewnie i nam szybko zleci do tego czasu

acha i one piszą o pieluchach dada tych z biedronki, że polecja -ciekawe chyba sie skuszę na paczuszkę bo są o połowe tańsze od pampersów - co sądzicie???

i jedna napisała, że zużywa ok 12 pampersów na dobę
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:02   #4034
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Nie pamiętam, która mamuśka TO wkleiła, ale ja się poryczałam! To już będzie niedługo takie namacalne...

Stary 2011-05-18, 15:06   #4035
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam, która mamuśka TO wkleiła, ale ja się poryczałam! To już będzie niedługo takie namacalne...
Ja Agnieszko Nie martw się ja tez ryczałam, najpierw po cichu na zajęciach, a potem jeszcze jak dla TŻ puściłam... Daje bardzo do myślenia, że za chwilę będziemy odpowiedzialni za małą istotkę, która na nas liczy Będzie się uczyć naszych zachowań, to co robimy i jak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 15:09   #4036
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dokładnie anuska - to takie "przerażające" i cudowne....

Stary 2011-05-18, 15:26   #4037
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest z pralkami ale jeśli jakość wykonania jest taka jak przy lodówkach to zdecydowanie tą firmę odradzam ja mam lodówkę 1,5 roku i zachodzi mi rdzą!! Uwaga na whirpool
a my mamy lodówke z whirpoola pare dobrych lat, na penwo więcej niż 5 i nic się z nią nie dzieje chyba zależy też na jaki model i partie się trafi

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

podczytywałam wątek mamuiek rozpakowujących się i zazdraszczam już ale pewnie i nam szybko zleci do tego czasu

acha i one piszą o pieluchach dada tych z biedronki, że polecja -ciekawe chyba sie skuszę na paczuszkę bo są o połowe tańsze od pampersów - co sądzicie???
zleci raz dwa

co do Dady to ja też słyszałam pozytywne opinie o tych nowych (bo niedawno je zmienili). Właśnie koleżanka z forum pisała że używa i że są super, że jakość prawie jak pampersiaki oryginalne z kolei bratowa mówiła ze je "macała" i jej się nie spodobały ... Ja myśle że na na początek kupie pampersiaki, a później będe kombinować i próbować z tańszymi
A i słyszałam też że Huggiesy są dobre trzeba po prostu dopasować pieluszke do pupci maleństwa
Stary 2011-05-18, 15:27   #4038
agnieszka 0605
Zakorzenienie

hahahah co to jest ciąża ? i jeszcze fajne jest: rodzina wielodzietna: "kto ma dzieci ten ma smród"

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-18 o 15:34
Stary 2011-05-18, 15:29   #4039
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja też

co do magnezu to moim zdaniem możesz brać bez problemu cały czas. Ja biore magnezin codziennie

Wklejam śpioszki jakie babcia kupiła Natalce na dzień dziecka jeszcz ekocyk kupiła, no ale kocyk jak kocyk to nawet fotki nie robie
Będę brać magnezik, na pewno nie zaszkodzi a będę spokojniejsza
Śliczne śpioszki
Udało mi się sprzedać moją sukienkę poprawinową Co prawda za połowę ceny ale i tak będzie znowu na kilka par śpiochów

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 15:35   #4040
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
hahahah co to jest ciąża ? i jeszcze fajne jest: rodzina wielodzietna: "kto ma dzieci ten ma smród"
kobiety maja tylko jajka hehehe
Stary 2011-05-18, 15:37   #4041
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
kobiety maja tylko jajka hehehe
eee faceci też tylko w innych kolorach, takie biało - niebieskie

Stary 2011-05-18, 15:37   #4042
anuska_s
Rozeznanie

Aga jeszcze dobre wychowanie posłuchaj "kotlet daje porządność a surówka jest dobra na oczy hehehe"
Stary 2011-05-18, 15:38   #4043
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
co do Dady to ja też słyszałam pozytywne opinie o tych nowych (bo niedawno je zmienili). Właśnie koleżanka z forum pisała że używa i że są super, że jakość prawie jak pampersiaki oryginalne z kolei bratowa mówiła ze je "macała" i jej się nie spodobały ... Ja myśle że na na początek kupie pampersiaki, a później będe kombinować i próbować z tańszymi
A i słyszałam też że Huggiesy są dobre trzeba po prostu dopasować pieluszke do pupci maleństwa
Tak nowe Dady są dobre, te stare jak były to zużyłam 2 pieluchy i resztę oddałam koleżance Ale jeszcze lepsze (cenowo też) są pieluchy Rossmanowe - od niedawna je testuję i są super
Dla maleństwa kupię na początek Pampersy, w razie jakby pupcie miał delikatną, a potem to już na tańszych będziemy jechać

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:41   #4044
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Maluchy są the best! wychowany człowiek jest piękny i bogaty! haha

Stary 2011-05-18, 15:46   #4045
AgnesD
Rozeznanie

Maluchy są świetne

Spadam obiadek robić, bo mężuś z pracy wraca

Do juterka laseczki moje
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:48   #4046
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
boziu nic mi sie nie chce paranoja jakaś od wczoraj

i jedna napisała, że zużywa ok 12 pampersów na dobę
też mnie ciekawią te pieluchy, na początek i tak planuję kupić paczkę takich co mają wycięcie na pępek (hagges? bella? niepamiętam) i myślałm żeby później tych dada spróbować

miałam obiad robić i kicha późnej muszę robić wrr
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:50   #4047
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Będę brać magnezik, na pewno nie zaszkodzi a będę spokojniejsza
Śliczne śpioszki
Udało mi się sprzedać moją sukienkę poprawinową Co prawda za połowę ceny ale i tak będzie znowu na kilka par śpiochów
dziękuję
heheh a ja czekam aż się sprzeda moja ślubna, wczoraj dzwoniłam do Komisu i psińco dalej wisi
poprawinowej nie oddam, nikomu tylko raz ją miałam na sobie a tak bardzo mi sie podoba i bede miała motywacje żeby zrzucić kg i się do niej zmieścić bo ona z takich w której widać każdą fałdke

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Aga jeszcze dobre wychowanie posłuchaj "kotlet daje porządność a surówka jest dobra na oczy hehehe"

dzieciaki są super!
W przedszkolu jak dzieciaki czasami coś palną nt mojego brzusia to normalnie nic tylko sie położyć na ziemi i turlać
Stary 2011-05-18, 15:51   #4048
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Maluchy są the best! wychowany człowiek jest piękny i bogaty! haha
No dokładnie..takie mają brzdące wyobrażenia heheh a brzydki jest niedobry
Stary 2011-05-18, 15:52   #4049
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka
Cytat:
Natka niby nie daleko....50 km...

Ale ciesze sie ze do nowego mieszkania, nie bedziemy mieli w nim za wiele, ale zadna obca kobita w nim nie mieszkała ( bo my oboje po przejsciac,,,ja po większych, ale tz tez był w długim związku)
gratulacje to będzie już wasze własne mieszkanko?? my jakoś za miesiąc będziemy się przeprowadzać do własnego mieszkania, ach już się nie mogę doczeekać
Cytat:
zgrzeszyła: kupiłam sobei zupke chińską.................. ....mąż mnie powiesi he he
mąż nie musi wiedzieć

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
mucka - dzięki za wklejenie na pewno się przyda
A teraz zmykam już w końcu zacząć się uczyć - jutro ostatni egzamin
trzymam kciuki
Cytat:
paskuda i tu Cię zaskoczę - pisałam wstep i zakończenie x2 do pracy i udddaaało się plan na dziś zrealizowany
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:56   #4050
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

dzieciaki są super!
W przedszkolu jak dzieciaki czasami coś palną nt mojego brzusia to normalnie nic tylko sie położyć na ziemi i turlać
Acelinko moje bachorki jeszcze niestety mego wielkoluda nie zauważają Ale dziś Karola tak się tuliła do brzucha i mówię do niej, żeby uważała bo kopniaka dostanie biedna tak odskoczyła, spojrzała na mnie, na brzuch i pobiegła się bawić hihih

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości