mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 14:28   #3301
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Jak juz weszlysmy na temat, to moze byc tylko ciekawiej
d-o-k-ł-a-d-n-i-e
Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Co do dziwnych snów, to mi się dziś śnił pożar wioski mojej babci, ale taki wypasiony z eksplozjami

A ja dziś byłam na zakupach i kupiłam kieckę na wesele Taką samą widziałam na allegro, ale dużo droższa była. W brzuszku i piersiach nie jest mocno obcisła, więc spokojnie za 2 tygodnie ją założę.
pochwal się zdobyczą

wróciłam na chwilę zaczerpnąĆ świeżego powietrza.... bo wiecie farsz do tych uszekjest na drobiu(m.in.) bleh nie za dobrze mi... nie wiem jak ja dam radę
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 14:47   #3302
gosiaczekkk85
Raczkowanie

A proszę link do sukienki na all
http://allegro.pl/nowosc-mona-055-ur...608002406.html
Ja mam kolor koralowy

Uszka bym zjadła, ale wolę z grzybkami
Stary 2011-05-18, 15:05   #3303
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja Mojej córci kupuje trampoline dużą ogrodową na dzień dziecka.

Ja na Dzien Dziecka jescze nie wiem, ale mój Tz chce lego duplo

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:07   #3304
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam kolor koralowy

sukienka śliczna
a uszka mają byĆ z mięskiem(stfu, ale mnie odrzuca w ciąży od mięsa)+pieczarki+cebulka. .. ale ta kuchnia mnie dziś straszy- więc jeszcze nie byłam

mała poprawka, byłam w kuchni ale tylko po ciasta z czekoladą, zajjem ten niesmak po mięsie

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-18 o 15:12
Stary 2011-05-18, 15:15   #3305
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziś powinnam się uczyć cały dzień bo jutro mam egzamin końcowy z logiki ale mi się nie chce....
Goldika a co Ty studiujesz? Ja jestem po matematyce, a te przedmioty, które wymieniasz to jak z matmy.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Domi super kuchnia teraz będziesz obiadki gotować hehe. Córcia na pewno będzie zachwycona.

A truskawki truskawkami ale czereśnie też są wyśmienite.
No muszą Wam powiedzieć, że wpadłam dziś do warzywniaka, wzięłam wszystko co ich było (całe o,5kg) i wtrąbiłam bez zastanowienia wszystkie na raz... Ech jaki smak miały! Pychota, aż mi bąbol wywaliło

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam rozmowę z szefem Tak się poryczałam i zdenerwowałam, że nie mogłam powietrza zaczerpnąć. Dalej jakbym mogła to bym ryczała
Wypomniał mi to, że zawsze się spóźniam a wychodzę pkt 16, a przecież to nieprawda Wogóle chce jakieś roszady w firmie porobić, bo firma ma duże problemy finansowe. Oczywiście zaproponował, żebym przychodziła na pół etatu. Ale i tak wiem, że musiałabym zrobić tyle ile zawsze w 8 godzin do tego połowa mojej marnej pensji, to nawet 1000 zł bym nie miała Już mi się bardziej opłaca iść na L4... oj masakra, nie sądziłam, że ta rozmowa się tak potoczy Wyszło na to, że w najbardziej newralgicznym momencie dla firmy ja sobie idę na urlop. Niby kontrakt w Niemcami (jeżeli oczywiście go w poniedziałek podpiszemy) postawi firmę na nogi... Ehhh ... już teraz siedzę w pracy 8 godzin na tyłku i nawet na dół do knajpki nie pójdę szybko coś przekąsić (zawsze zajmowało mi to raptem 15 minut). Oby do 7 czerwca Potem idę na L4 i zero stresowania maleństwa

Kasik bidulko tulę mocno. Pamiętaj na pierwszym miejscu rodzina i szkrabek, więc nie staraj się być w porzadku wobec nich, bo oni wobec Ciebie nie mają skrupułów i są straszni.
Ja coś mi się zdaje, że krzyżem w kościele powinnam leżeć w intencji moich szefów, bo jak na razie wszystko jak po maśle. Nawet stwierdzili, że dla nich wygodniej by było, gdybym we wrześniu nie przychodziła do pracy (uczę w szkole), bo lepiej im będzie zorganizować rok szkolny jak nie będę wpadać na miesiąc do pracy.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
oj ja widzę, ze nie tylko mi się śnią zdrady
to moze przez to że nasza fizjonomia się zmienia, no na mniej że tak powiem sexualną
ale to tylko takie nasze głupotki (nawet jeżeli są podświadome) ale to że świnki zaczęły mówiĆ albo że coś się wynosi ze szpitala i tworzy we śnie kawały- to juz wyższa szkoła jazdy
Nika mi się wydaje, że mężczyznom się podobają ich kobiety w ciąży często bardziej jeszcze (o ile to możliwe ) niż jak nie są w ciąży. To też jest podbudowanie ich męskości, że to za ich sprawą, tak pięknie się "kształtujemy"
Stary 2011-05-18, 15:36   #3306
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
Nadrobiłam Was, więc jestem na bieżąco. Ja leże w szpitalu, lecę na kroplówkach, dzis miałam robione usg, lekarz potwierdził, że dzidzia rozwija się prawidłowo i co najważniejsze, nie widzi nic niepokojącego, nic co mogłoby powodować te bóle brzucha. także wychodzi na to, że mój gin ,,czepił" sie szczegółu i ten pobyt w szpitalu jest faktycznie po to, żeby dmuchać na zimne, tym bardziej że brzuch mnie boli nadal

Tyle u mnie

Witam nowe mamusie

jolajolly bardzo Ci kochana współczuję, życzę Wam dużo siły i trzymam kciuki. Daj znać jak się uda ponownie

aniu cieszę się że wszystko z małą ok to mogło być kochana z tego całego stresu, który przeżyłaś będzie dobrze.

kkkasikkk kochana współczuje szefostwa, ludzie są bez serca co niektórzy. Ehh uważam, że skoro i tak nie wiążesz planów po macierzyńskim z tą firmą, to powinnaś iśc na L4 jak najszybciej, a nie męczyć się tak i tyle jeszcze stresu przejść do tego 7 czerwca. Jak oni nie sa lojalni wobec Ciebie to ja na Twoim miejscu na pewno nie byłabym lojalna w stosunku do nich. Trzymaj się

Wszystkie brzuszki i maleństwa super
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 15:37   #3307
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy
Mąż to się dziś tak wściekł jak do niego zadzwoniłam zaryczana, że kazał mi iść do domu i od jutra L4. Nie co, że od początku mam jakieś problemy w ciąży, to jednak chodzę do pracy, ale widać co niektórzy tego nie doceniają
Ale macie rację ... zdrowie moje i maleństwa najważniejsze!!!!
Jeszcze raz Wam dziękuję

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:00   #3308
Wiszkaa
Raczkowanie

witaminkaccc

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
witaj
wiem co czujesz, bo ja też nie mogłam w to uwierzyĆ i byłam u trzech lekarzy
dotrze nie martw się, pewnie wtedy gdy zobaczysz bijące serduszko

a ja mam mielone+młode ziemniaczki+młoda kapustka mniam mniam
aaa i udało mi się wreszcie kupiĆ truskawki na ryneczku... ale nie powiem słodkie to one nie były (10zl/kg) nie wiem, może nie krajowe były...
już nie mogę się doczekać pierwszego usg przez brzuch

Cytat:
Wiszkaa witaj
(...).

Cytat:
Na TVN o truskawkach kto może niech ogląda
Ja oglądałam i mimo, że czekam na polskie truskawki, kupiłam dziś kilka "mutantów" bo już nie mogłam wytrzymać Zwłaszcza, że pani w warzywniaku pytała u dostawcy o cenę polskich truskawek i jak zaśpiewali jej 26 zł to nawet nie brała , nawet jesli to cena za kobiałkę, to koszmarna kwota

Ja byłam dziś u gina na wizycie, miał mnie kłaść do szpitala, na szczęście już nie ma powodu i po prostu mi przedłużył zwolnienie

Dziś mnie natchnęło na obiad, zupę ogórkową i schabowe z piersi kurczaka z młodymi ziemniakami i surówką

kkkasikkk przykro mi problemy w pracy to najgorsza rzecz teraz, ja też się musiałam nadenerwować przez mojego pracodawcę, bo moja ciąża mu nie jest na rękę

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:05   #3309
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kolor koralowy

Wooow co za kiecunia szoook!

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Nika mi się wydaje, że mężczyznom się podobają ich kobiety w ciąży często bardziej jeszcze (o ile to możliwe ) niż jak nie są w ciąży. To też jest podbudowanie ich męskości, że to za ich sprawą, tak pięknie się "kształtujemy"
Wiesz, ze tez to zauwazylam Moj TZ chyba nigdy nie byl tak napalony na przytulanki jak teraz (chociaz nie narzekalam na jego libido, hihi)

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Nadrobiłam Was, więc jestem na bieżąco. Ja leże w szpitalu, lecę na kroplówkach, dzis miałam robione usg, lekarz potwierdził, że dzidzia rozwija się prawidłowo i co najważniejsze, nie widzi nic niepokojącego, nic co mogłoby powodować te bóle brzucha. także wychodzi na to, że mój gin ,,czepił" sie szczegółu i ten pobyt w szpitalu jest faktycznie po to, żeby dmuchać na zimne, tym bardziej że brzuch mnie boli nadal

Tyle u mnie
Witaj fajnie, ze masz dostep do necika i moze dac znac, jak zyjecie. Ciesze sie, ze z niunia wszystko w porzadku. A kiedy cie wypuszcza? Trzymaj sie cieplo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:18   #3310
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Dziewczyny jak to jest z płaceniem wypłaty przez ZUS to zakład pracy to zgłasza czy ja muszę itd.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:28   #3311
nikaa2
Wtajemniczenie

mój stał się bardziej opiekuńczy i taki ma słodki wzrok gdy patrzy na brzuszek...ostatnio obdzwonił caaałą swoją rodzinę, opowiadajac jaki mam brzuch... nie powiem średnio mi sie podobało- ale wiem ze on to z radości robił
a jeżlei chodzi o libido- to powiem, ze takie samo- czy większe? hmmm... chyba nie (chociaż żałuję, ze już nie można tak ostro poszaleĆ )

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z płaceniem wypłaty przez ZUS to zakład pracy to zgłasza czy ja muszę itd.
yyy chyba zakład pracy???? o qrcze teraz mi stresa zrobiłaś, bo ja sama niczego nie załatwiałam
Stary 2011-05-18, 16:35   #3312
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane
Dziękuję za wasze ciepłe słowa
Jak narazie to był jednorazowy wyskok z tym plamieniem dzięki Bogu
Było brązowe i tylko trochę ale tak spanikowałam że nie dałam się uspokoić tż'towi nawet ryczałam w szpitalu. Trafiłam na porządną pielęgniarkę na nagłych wypadkach bo jak się zapytała który to tydzień no to mówię że jutro zaczynam 21 a ona od razu za słuchawkę i zadzwoniła na inny oddział i mnie tam skierowała bo takto bym siedziała 2 godziny na nagłych wypadkach i nic pewnie by nie zrobili
Jeszcze mnie dzisiaj wnerwiła "koleżanka" w pracy że mam obwisłe piersi że się ze mnie śmieją że gdyby nie brzuch to bym miała je do pasa
Kiedy się skończy ten tydzień błagam

Witam nowe mamusie błagam podajcie swoje dane na forum albo na pw żeby wpisać was na listę

Dziewczyny śliczne macie brzuszki

Goldika super maleństwo
Stary 2011-05-18, 16:35   #3313
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Wydaję mi się, ze zakład pracy, przynajmniej u mnie tak było.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:38   #3314
ania21_21
Zadomowienie

Magolina super że się odezwałaś i że z maleństwem wszystko w porządku

Darusia właśnie dzisiaj o Tobie myślałam dlaczego się nie odzywasz ściągnęłam cię myślami zdrowiej szybko

Kkasikk przykro mi z powodu pracy idź najlepiej na L4 ja jeszcze 17 dni roboczych pracy i macierzyńskie (mam nadzieję )

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-18 o 16:40
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:47   #3315
muffinka90
Zakorzenienie

Matko jakie te dziewczyny IX/X maja tempo, jeszcze z listy ''nowosci'' nie spadly, a juz koncza watek

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-18, 17:14   #3316
Seona
Zakorzenienie

Puk, puk, można zapisać się na wątek?:0

Dzisiaj wróciłam od gin. i jest 12 tc. Tp. na 28.11.11.

To moja druga ciąża, trochę z problemami Nie podczytywałam nawet, bo bałam się zapeszyć Jest 12 tydz. i wierzę, że będzie ok, chociaż wiem, że 12 tygodni to żadna 100 % pewność Do tej pory miałam 6 usg (od 6-9 tyg. tylko 5), zjadłam tyle Duphastonu i globulek, że nie zliczę

Trochę poczytałam, ale całego wątku nie nadrobię Kkkasik, strasznego masz szefa. Qrcze, tak zestresować kobietę w ciąży.

Ja nie wiem jak moja szefowa jutro zareaguje, ale chce już powiedzieć. W piątek mamy wycieczkę dla pracowników, ale chyba nie pojadę. Miałam jechać, ale chyba zrezygnuję. Wciąż nie czuję się pewnie w tej ciąży i na nic nie mam ochoty.

Doczytałam o problemach z toxo Goldki, na szczęście badania wychodzą dalej dobrze.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:18   #3317
Tincia
Wtajemniczenie

Agnieszka09- brzucholek masz świetny Ale Ty ogólnie zgrabna laska

Ja mam już też spory, ale nie taki fajny

Kupiłam dziś krajowe truskaweczki 0,5kg- na spróbowanie Mniam, słodziutkie. Właśnie Was nadrabiam i co parę postów wędruję do kuchni podskubać parę

A zapomniałam się pochwalić Wczoraj zostałam ciocią Moja Bratowa urodziła bliźniaki
Szkoda, że jeszcze nie mogę zobaczyć...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-18 o 17:20
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:31   #3318
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

To moja druga ciąża, trochę z problemami Nie podczytywałam nawet, bo bałam się zapeszyć Jest 12 tydz. i wierzę, że będzie ok, chociaż wiem, że 12 tygodni to żadna 100 % pewność Do tej pory miałam 6 usg (od 6-9 tyg. tylko 5), zjadłam tyle Duphastonu i globulek, że nie zliczę

Trochę poczytałam, ale całego wątku nie nadrobię Kkkasik, strasznego masz szefa. Qrcze, tak zestresować kobietę w ciąży.

Ja nie wiem jak moja szefowa jutro zareaguje, ale chce już powiedzieć. W piątek mamy wycieczkę dla pracowników, ale chyba nie pojadę. Miałam jechać, ale chyba zrezygnuję. Wciąż nie czuję się pewnie w tej ciąży i na nic nie mam ochoty.

Doczytałam o problemach z toxo Goldki, na szczęście badania wychodzą dalej dobrze.
Witam serdecznie w naszym gronie
Super że z maleństwem wszystko w porządku
Ja miałam 5 USG w ciągu 21 tygodni
Stary 2011-05-18, 17:38   #3319
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Ja już mam 3 kg, ale wszyscy mówią, że tego nie widać, może przez mój wzrost: 176 cm... jakoś się to wszystko rozchodzi
Qrcze, ja już mam 1 kg nie licząc, że 5 zostało mi z poprzedniej ciąży i w żaden sposób, przez żadne diety nie mogłam schudnąć

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja przytylam tylko 600g od poczatku, ale tyle jedzac zaraz nadgonie
Jak Ty to robisz???

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
niedawno wstawialam swoj brzusiu malutki a tu juz taki bebzolek mi wyszedl...ale to taki juz poobiedni
Miss wątku

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki dołączam do was, długo się wam przyglądałam ale chyba już pora. Obecnie 12 tydzień ciąży,
ja też 12 tydzień. Na kiedy masz termin?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-05-18, 17:40   #3320
ela3010
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny.

Kasiu olej ich, to tragiczne że tak Cię traktują, nie pozwól na to! I niech ktoś powie że kobiety w ciąży nie są dyskryminowane, eh

Magolinko super że u ciebie wszystko dobrze

Aniu to na pewno jednorazowe było więc się nie martw kochana

Dziewczyny co do snów to mi raz się śniło że byłam na wojnie w Iraku i walczyłam z Talibami, byłam cała zlana potem po przebudzeniu, a innym razem śniłam że z tżtem uciekaliśmy przed własnym szwagrem bo chciał nas zastrzelić, ale w końcu to my jego ustrzeliliśmy

A z waszych snów też pośmiałam nieźle, zwłaszcza z tych świnek

U mnie ogólnieok, ale w pracy to pół dnia na placu zabaw a tam upał i nogi mi z lekka puchną bo za dzieciakami trzeba się nabiegać trochę. Póki co daję radę.

Buziole moje drogie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:45   #3321
goldika
Zakorzenienie

rojku ja studiuję psychologię kliniczną więc nijak ma się do matematyki. Statystykę mam w sensie prowadzenia statystyk do badań. Uczymy jej się w SPSS.

Seona witaj na wątku gratuluję ciąży i współczuję problemów. Może chcesz nam o nich napisać? Co dokładnie się dzieje, że tyle masz zmartwień z nią związanych dla mnie I trymest był straszny bo ciągle nie wiedziałam czy moje dziecko przeżyje. Teraz jak leci mi 15tydz to już jestem spokojniejsza

Chyba zaraz polecę gdzieś po truskawki bo mi język w d*** przez Was ucieka :p

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Aniu nie przejmuj się gupimi znajomymi pewnie zazdroszczą ciąży. Moje koleżanki też lubią mi pokreślać to, że tyję. Mają satysfakcję, że po zrzuceniu 14kg na Dukanie teraz mi to wraca. Ale mam to w nosie bo to kilogramy ciążowe i jak urodzę to znowu schudnę i nie widzę problemu.

Tincia gratuluję zostania ciocią!

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Ela to widzę też masz ciekawe sny wojowniku :p
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:50   #3322
Tincia
Wtajemniczenie

Witam nowe mamusie

W końcu przeczytałam co tam:P

Co do moich snów, to raz się budzę prawie z łzami w oczach i mówię do Tż'ta: "śniło mi się, że mnie zdradziłeś!!!" a on: "tak? mi tez"
A ja: "miała krótkie włosy?" on: "tak", ja: "blond?" A on w śmiech i mówi: " nie przesadzaj! nie mieliśmy tego samego snu!"

Co do pracy, to mi się straaaasznie nie chce pracować, ale jeszcze troszkę muszę. Pozakańczać pewne sprawy, ale w połowie lipca planuję zrobić sobie labe. No bo kiedy więcej mogę pozwolić sobie na wakacje?
I też mi się marzy pójść na swoje... ale to nie takie proste... ale nie wyobrażam sobie całe życie robić "na kogoś" - po prostu już taka jestem...

A w ogóle, to mi dziś straaasznie smutno i zupełnie nie wiem czemu

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 17:58   #3323
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do snów to mi raz się śniło że byłam na wojnie w Iraku i walczyłam z Talibami, byłam cała zlana potem po przebudzeniu, a innym razem śniłam że z tżtem uciekaliśmy przed własnym szwagrem bo chciał nas zastrzelić, ale w końcu to my jego ustrzeliliśmy
Ale sen

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
rojku ja studiuję psychologię kliniczną więc nijak ma się do matematyki. Statystykę mam w sensie prowadzenia statystyk do badań. Uczymy jej się w SPSS.
Po tej szkole będziesz mogła pracować w szpitalu jako psychiatra czy tylko po medycynie można? Pytam z ciekawości, bo psychologię kliniczną na studiach uwielbiałam a "Psychopatologię" Seligmana Rosenhana czytałam do poduszki Miałam 5,5 z ćwiczeń i egzaminu

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-05-18, 18:00   #3324
ania21_21
Zadomowienie

A zapomniałam za godzinę jedziemy po naszego grata do mechanika już jest zrobiony głupia linka od sprzęgła pękła i już unieruchomiony z wszystkim nas wyszło 100f nie jest źle ale przed wyjazdem takie wydatki mnie denerwują

godika chyba masz rację bo ta dziewczyna co mi dzisiaj dokuczała się stara o dzidzie nawet była w ciąży razem ze mną ale straciła w 8 tyg to smutne ale akurat jej nie żałuję bo donosiła raz dziecko do 5 miesiąca (piła przez całą ciąże) dzień przed tym jak urodziła też ją widzieli w stanie upojenia. Prawdopodobnie zatruła synka nawet nie chciała wiedzieć dlaczego co było przyczyną że wcześniej urodziła i mały nie przeżył
Wiem że ona też by chciała mieć jeszcze jedno dziecko (ma syna 14 lat). Sama przez to przechodziłam to co ona mam nadzieję że niedługo zajdzie i donosi ciąże jak będzie o siebie dbać

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-18 o 18:12
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:21   #3325
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ania, nie przejmuj się koleżanką. Na zdjęciach które pokazywałaś nie masz obwisłego biustu. Zresztą kurczę tu na ziemi jest coś takiego jak grawitacja

Witaj Seona

Magolina akurat myślałam co u Ciebie. Super że dobrze, a ze szpitala szybciutko wyjdziesz zobaczysz

Tincia to na pewno był sen?
Stary 2011-05-18, 19:52   #3326
Aniolina
Rozeznanie

Witam w naszym gronie
W podpisie Ani21_21 jest podpis z rozpiska rozpakowan, sama tam czesto zagladam jak czytam watek

Ja mysle, ze te truskawki krajowe to i tak pewnie nie do konca jeszcze naturalne, bo na "normalnych ogrodkach" przeciez jeszcze nie sezon. Choc w tym roku to przez weekend majowy i tak maja byc drogie podobno

kkkasikkk wspolczuje szefostwa, i tak sobie mysle, ze co by zlego nie mowic o korporacjach to tutaj ciezarne maja chyba jednak najlepiej. Przynajmniej z tego co widzialam. Oni nie moga sobie pozwolic na takie jawne lamanie prawa pracy.

Tu jest kalkulator powrotu do pracy, dolicza takze urlop, fajna sprawa http://www.bebilon.com.pl/Mama-wraca...wrotu-do-pracy

ania21_21 biedactwo, czasem po prostu nie ma sie szczescia, ale pomysl, ze pech tez sie musi wyczerpac

Zalaczam skany z usg, pierwsze jest z 8 tygodnia, pozostale 3 z ostatniej wizyty czyli 12/13 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (45,1 KB, 59 załadowań)
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:05   #3327
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Zalaczam skany z usg, pierwsze jest z 8 tygodnia, pozostale 3 z ostatniej wizyty czyli 12/13 tygodnia
Super, bardzo fotogeniczne maleństwo Bardzo wyraźne

Ja jestem taka podjarana tą dzisiejszą wizytą, że szok. Jak poczuję ruchy to może odetchnę i jakoś tak uwierzę na 1000 %

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-05-18, 20:07   #3328
ela3010
Zadomowienie

Siadam z wyszywaniem.
Seona witaj
te sny to miałam już dawno, teraz na razie spokój, ale skąd to to bierze się w głowie
Aniu to że koleżanka mówi że masz piersi obwisłe to miej to daleko...., lepiej niech się sobie przyjrzy. Ależ mnie takie uwagi denerwują
To świadczy o braku kultury u tej osoby bądź o okropnej wredności, udusiłabym chyba. Ja uważam że strasznie fajnie jest mówić sobie miłe rzeczy wtedy i my i ten ktoś jest w dobrym humorze i właśnie o to chodzi.
W pierwszej ciąży pracowałam w sklepie i tak mi się dziewczyny krwi napsuły że poszłam na l4, były niemożliwe, takie lalunie wypinglowane i sztuczne, eh.

Co do samopoczucia to to ja w tej ciąży mam masę energii, latam do pracy, po pracy też nie zwalniam, dziecko, dom i czuję się super. To dlatego pewnie że w pierwszej ciąży leżałam plackiem bo plamiłam, byłam w szpitalu często a teraz cieszę się że jestem sprawna
Poza tym motywuje mnie też moja koleżanka która zaszła w ciążę jak jej starszy syn miał 8mcy, a termin miała też na listopad, i całą ciążę w biegu była, upał nie upał, mąż po 12 h w pracy, więc dała radę nieźle, i ja tak zamierzam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 20:07   #3329
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj trzymam kciuki, zeby wszystko ukladalo sie dobrze glowa do gory

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Agnieszka09- brzucholek masz świetny Ale Ty ogólnie zgrabna laska

Ja mam już też spory, ale nie taki fajny

Kupiłam dziś krajowe truskaweczki 0,5kg- na spróbowanie Mniam, słodziutkie. Właśnie Was nadrabiam i co parę postów wędruję do kuchni podskubać parę

A zapomniałam się pochwalić Wczoraj zostałam ciocią Moja Bratowa urodziła bliźniaki
Szkoda, że jeszcze nie mogę zobaczyć...
Gratuluje podwojnej cioci (P.S. ciuszki juz masz widze od kogo podkradac)

A ile dalas za truskawki? Ja sobie obiecywalam, ze czekam na gruntowe, ale znowu kupilam hiszpanskie. Twarde, ale na koktajl sie nadaja.

Cytat:
Qrcze, ja już mam 1 kg nie licząc, że 5 zostało mi z poprzedniej ciąży i w żaden sposób, przez żadne diety nie mogłam schudnąć

Jak Ty to robisz???

Miss wątku

ja też 12 tydzień. Na kiedy masz termin?
Nie pytaj jak, jem jak glupia, balam sie wejsc na wage po miesiacu (w domu nie mam, wiec tylko na wizytach) ale jakos sie udalo

Aniolinko, niunia slodka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-18 o 20:09
Stary 2011-05-18, 21:14   #3330
janeczka7891
Zadomowienie

Witam
Dziewczyny byłam dziś na 2 wizycie u gin i miałam takiego stracha czy wszystko ok, czy serduszko bije itd ......
Nawet po wyniki krwi i moczu poszłam godz przed wizyta żeby je "samemu" szybko ocenic chociaz za wiele i tak nie wiedzialam o co kaman

Jednak jeśli chodzi o sny to dosłownie dziś w nocy mi sie snily 2 jajka jak je podrzucałam, jedno wielkie a drugie ciut mniejsze i spr w senniku a to oznacza :zapowiedź korzystnego wydarzenia;

no i ? byłam u tego lekarza no i podczas usg lekarka mowi do mnie : Mamo, ale dziś to ja już jestem wielka dzidzia hehe i jak zobaczyłam moje maleństwo i usłyszałam bijące serduszko tak się wzruszyłam ;( ohhh co za uczucie nie do opisania
To dopiero 9 tydz i 2 dni a już takie przeżycia, a co będzie dalej hehe
Pozdrawiam wszystkie mamusie.
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości