|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
Jeszcze jedno na koniec, bo nie weszło:
Przepraszam za ilość, ale chciałam Wam je pokazać z każdej strony (na tyle na ile sama byłam w stanie się obfotografować ). Jak widać z prawej strony są gorsze niż z lewej, ale tak chyba jest od dawna. No i własnie tam mi się najbardziej prostują.A teraz MÓWTA CO CHCETA - OCZYWIŚCIE JEŚLI CHCETA
|
|
|
|
#35252 |
|
Raczkowanie
|
agatron jakbym swoje wloski widziala, nawet kolor sie zgadza
![]() Ladnie ci
|
#35253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Właśnie chciałam napisać, że piękna ta Twoja własna odżywka . No i chyba się cofnę do tej 145 strony żeby zerknąć na Twoje lokasy.marika, cudne masz loczki. Pokaż całość ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Bryzejda, rzeczywiście chyba mamy podobny skręt, ale Twoje duuuużo dłuższe. Moja długość spadła wczoraj, ale tak sobie myślę, że to co spadło było baaaardzo zniszczone, więc chyba nie będę tego żałować. Popracuję nad tym co mam, to może się prędzej czy później odwdzięczy... Ja właściwie do końca nie jestem pewna jak ten mój skręt sklasyfikować. Może któraś z Was mi pomoże? Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-05-17 o 23:51 |
|
|
|
|
#35254 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim dziewczynom za komplementy
agatron77 pokażę, tylko póki co nie są jeszcze w idealnym stanie, szczególnie tył, choć jest już lepiej Wyobrażam sobie, jak wszystkie kręcą się w takie loczki, jak na zdjęciach. Aha i zapomniałam napisać: bardzo ładne masz włoski i fajnie, że kręcą się od samego czubka
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-18 o 07:26 |
|
|
|
#35255 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ładnie jest, no i się faktycznie kręcą od samej skóry ![]() Ja sobie chyba poprawię 'boki' trochę, bo takie wąsy odstają Grażyna powinna je skrócić, ale dobra...po ichniejszej stylizacji tego nie było ![]() A w ogóle to mam sklerozę ...kolejny raz zapomniałam o odżywce b/s |
|
|
|
|
#35256 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. No wiesz, zwyczajnie spanikowałam widząc się pierwszego dnia. Całe szczęście po myciu okazało się, że nie ma tragedii. UfffKurcze, zastanawiam się nad ponownym hennowaniem. Nie wiem czy mam do tego cierpliwość. Pewnie powinnam hennować co jakieś 2 tygodnie żeby efekt był zadowalający... Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-05-18 o 09:58 |
||
|
|
|
#35257 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Zakręcone!!
Całe życie byłam przekonana ze mam włosy nijakie - ani krecone, ani proste. Po prostu szopa. Przez ostatnie kilka lat zwalałam wine za wyglad włosów na farbowanie na blond. Zawsze myłam wlosy szamponem, potem odzywka na chwilę, spłukiwalam i tyle. jakieś rzeczy do stylizacji, czasami prostownica... na kolezanke która twierdzila ze nie wolno rozczesywac włosów patrzyłam jak na idiotkę... jednak w ramach nauki ostatnio przeglądałam wizaż, zakręcone forum... I postanowiłam spróbować. Zrobiłam maskę, nie rozczesałam włosów, a potem zrobiłam "ręcznikowanie" i okazało się ze włosy sie normalnie kręcą!! Bylam w szoku... 24 lata nie wiedzialam ze mam krecone wlosy:P No i przeczytalam FAQ, pigułkę... zawalona ilościa informacji i przerażona ilością pracy i czasu jaki trzeba poświecic postanowilam wprowadzac powoli wasze zasady... -czasami przed myciem na suche wlosy oliwa z oliwek albo nafta -mycie kubeczkowe -czasami maska al latte kallos -odzywka d/s mrs potter's -nie tre recznikiem tylko odciskam -odzywka b/s -ręcznikowanie -coś do stylizacji (np nivea do loków) -czasami podpinam wlosy na ananasa -czasami na poczatku robie maske domową (jajko, oliwa, nafta, miod.... w dowolnych kombinacjach) -czasami spłukuje wodą z octem jabłkowym Czasami wychodi mi ladny skręt, a czasami wygladam ... dziwnie:P Używam teraz szaponu dove do wlosow farbowanych i to chyba jest mój najwiekszy błąd,ale chce pozuzywac kosmetyki.
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#35258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj skret to 3b typu cherub czyli latwo je odksztalcic, wiec po nocy nie mam takiego mocnego skretu jak ty. Takze twoj skret bedzie pewnie 3b ale bardziej trwaly Linki do skretow: http://www.naturallycurly.com/pages/hairtypes/type3 http://www.britishcurlies.co.uk/arti...ry/curl_types/
|
|
#35259 |
|
Zakorzenienie
|
Agatron - pięknie jest
Zielona - witaj Do pełnej inicjacji prosimy jeszcze o zdjęcie, np przed i po ![]() Bardzo zacnie że chcesz pozużywać zapasy, musisz zrobić miejsce na nowe a kolekcja będzie dorodna Jeśli zdajesz sobie sprawę, jakie jest działanie kosmetyków i wiesz, na którym etapie ich użyć to jakieś efekty i tak się pojawiąU mnie dzisiaj PR=2 i fale typu pierdzielnik ![]() Powoli pakuję się na wyjazd, oczywiście kosmetyki włosowe zajmują mi najwięcej uwagi, bo trzeba je dobrać optymalnie Myślę że rok temu dostałabym zawału na widok mojej obecnej kosmetyczki ![]() Eloe - wcierki zabezpieczające muszą poczekać. Na razie nawilżanie - na wyjazd żel pod oczy ;P Ajrisz, do roboty ;] |
|
|
|
#35260 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Próbowałam też szukać informacji na NH. Niestety Cytat:
Ja z niego korzystałam właśnie jako z delikatniejszego oczyszczacza (w końcu te surfaktanty: Coco Glucoside, Cocamide DEA wydają się być przeważające). Cytat:
Całkiem prawdopodobne. A nie chorowałaś w ciągu ostatnich 2, 3 miesięcy? Nic się przez ten czas nie działo? W ubiegłym roku o tej porze nie obserwowałaś problemów z wypadaniem?Cytat:
Zachęcam do lektury naszych wątków i przemyślenia własnej pielęgnacji.Cytat:
Możesz ostawić, jeśli pozwolisz włosom z Biowaxem wyschnąć. Wtedy to ma sens. Na tak długi czas jak cała noc lepiej jednak zostawiać oleje. A widzisz! Nie było w składzie alko Cytat:
Przemyśl formulację jeszcze raz, dodaj wodę, wówczas powinna się nadać jako d/s. Cytat:
Cytat:
mnie się podoba. Nie wiem, czemu tak się bałaś. Ślicznie Ale zupełnie naturalne, że skręt jest różny na głowie. Moje też po prawej mają takie tendencje.
|
|
#35261 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
skutek teraz?W zeszłym roku włosy wypadały praktycznie cały czas (stres spowodowany brakiem pracy -> oszczędność -> 'dieta' etc...).
|
|
|
|
|
#35262 | ||||||||||||
|
|
Powiadasz... Moja henna się wypłukała, ale pod słońce nadal mam kasztan
I widzę wtedy odrosty Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tego już nie da się zmienić. Cytat:
Ale zawsze coś się dzieje - to na plus Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#35263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I maslo shea zle mi sie wpisalo, Tż sie pyta a co to maslo theaJako emulgatora uzylam ceteryl clucoside, pisze ze do lekkich kremow, emulsji i odzywek. Cos pewnie poknocilam, moze za duzo fazy wodnej dalam Ale gdybym nie dala tyle to bylaby bardziej tlusta, a gdybym dala mniej masla to zbyt wodnista. Aaaa juz sama nie wiem, poczytam jeszcze bo wlasciwie nigdzie nie znalazlam jak robic odzywke, tylko kremy, a wiadomo kremy sa tluste![]() Na moim szamponie pisze Ph balanced, czy w takim razie moge keratyne dodac?
|
|
#35264 | ||||
|
|
Cytat:
Różnie się reaguje, ale antybiotyk zwykle odbija się na organizmie. Popraw dietę, suplementację, a wszystko powinno wrócic do normy. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#35265 | |
|
Raczkowanie
|
Hehe rzeczywiscie
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Eloe77 dzieki za ta stronke, na pewno skorzystam. Mysle, ze to ten emulgator jakos lekko wiaze czy cos, moze dokupie zageszczacz i bedzie dobrze
|
|
#35266 | |
|
Zakorzenienie
|
3 doby, w tym 2 w pociągu
niestety muszę wyglądać ![]() Cytat:
A na później odkładam testy wcierek z silikonami. Niech się najpierw złuszczy co się ma złuszczyć, nie bede tego sklejać teraz
|
|
|
|
|
#35267 | |
|
|
Cytat:
Ajrisz fajniutki ten krem Będę tęsknić Kiedy wyjazd?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-18 o 12:21 |
|
|
|
|
#35268 |
|
Raczkowanie
|
Zatem powodzenia w doprowadzeniu ich do stanu idealnego
Zachęcam do lektury naszych wątków i przemyślenia własnej pielęgnacji.Właśnie biorę się za czytanie i oglądanie filmów
|
#35269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (żel do demakijażu do mycia niekoniecznie się nadaje, próbowałam dzisiaj i ciężko rozprowadzić, może w kubeczkowej/ze spieniaczem) Jadę jutro, nie zauważysz że mnie nie ma ![]() W ogóle dzieweczki uczycie mnie kombinować z kosmetykami Jako że nie umiem równo nałożyć balsamów brązujących - zrobię se psikadło opalające z dodatkiem herbaty - i od razu będę widziała czy jest równo Ale to bliżej obrony jak będzie więcej nauki :P
|
|
|
|
|
#35270 |
|
|
Polemizowałabym
![]() W takim wypadku ja idę się analizować
|
#35271 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
kurcze, nie mam Amli w proszku...Rybiorek pisała, że poprawia skręt ![]() My też będziemy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#35272 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam taki dziwny typ włosów, od nasady aż do szyi całkiem proste, a niżej coraz bardziej falowane, na dole wręcz loki
dzięki Wam nauczyłam się eksperymentów z kosmetykami ![]() już nie farbuję włosów, od czasu do czasu pryskam sprayem rozjaśniającym Joanny bo ciemnieją mi... włosy myję metodą kubeczkową i zamiast odżywki używam kawy świetny sposób dla falowanych włosów
|
#35273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#35274 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam już trochę, pooglądałam też
![]() Umyłam włosy tzn oczyściłam szamponem bez żadnych silikonów alkoholów i innych bzdetów w ogóle mi się nie splątały Już widzę efekty, lecz tylko z jednej strony Czemu?Z lewej strony są takie jakby zdrowsze niż te gdzie jest grzywka... w sumie to zawsze tak było, ale teraz mnie to denerwuje....
|
#35275 |
|
Raczkowanie
|
Oh ile tu nadrabiania za wami
i ile nowych osóbek piękne zdjęcia loczków ![]() dziewczynki i chłopaczki włoski mi się strasznie kołtunią wiem to przez to że nie obcinałam ich od uwaga chyba roku... już niedługo wizyta u fryzjera aż się boję... no ale teraz gdy został mi jeszcze jeden ustny egzamin to muszę coś robic z tymi kołtuniącymi się najbardziej końcówkami... co by pomogło? Oleje znowu wdrożyć... może nałoże jutro przed mysiem tą moją oliwkę z hippa która ma olej migdałowy i słonecznikowy? bo naprawdę muszę włosy (po umyciu tylko oczywiści) czesać grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami bo inaczej to by była tragedia ...czuje kołtunki... co jeszcze może mi pomóc? sylikony może co? w czerwcu już lecę do fryzjera jeszcze nie wiem jakiego ale lecę... ah i jeszcze dziękuję z trzymanie kciuków i wsparcie duchowe podczas maratonu maturalnego
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-05-18 o 22:55 |
|
|
|
#35276 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Skręty
![]() Ja tu kiedyś kilka postów naprodukowałam (zliczyć je można na palcach jednej ręki... ). Zapału słomianego mi wtedy starczyło do jesieni, kiedy to wróciłam do prostowania włosów (nadstawiam pewną część ciała i pokornie czekam na baty Ale wiecie co, szłam dzisiaj z tymi moimi kręcono-falowanymi, no generalnie szopą niezłą - a nawet ładnie dzisiaj wyglądają. Czekając na przejściu aż czerwone zmieni się na zielone, rozejrzałam się dookoła i okazało się, że w całym tłumie prostowłosych jestem jedna jedyna z kręconymi. Boziuuu, jaka duma we mnie wstąpiła za takie wyróżnienie od matki natury
|
|
#35277 | |||||||||
|
|
Cytat:
za ładny kolor. Ale ja wczoraj znalazłam niefajne informacje na NH o farbowaniu henną i sama nie wiem. Autorka pisze: I don't however think that Henna could ever drammatically transform anyone's hair texture for example I don't think anyone could go from type 4 hair to type 3 (if you care for the typing system). I definitely think that those with looser curls and fine hair are definitely the ones who should be worried as this combination may lead to losing your curls. źródło . Do tego rysunki z tego posta i... chyba już się nie skuszę Cytat:
Cytat:
To po prostu Twój typ skrętu. Możliwe też, że cięcie masz niedobrane.Lektura Cytat:
- po tej stronie skręt jest inny, - nierównomiernie nałożyłaś odżywkę, - nierównomiernie stylizowałaś, - włosy z tej strony masz bardziej zniszczone (sama piszesz o grzywce, więc prawdopodobnie tam częściej dotykasz włosy). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko smutno czytać, jak ktoś sobie loki marnuje ![]() Cytat:
![]() Moje włosy dziś kolejny dzień po wieczornym myciu w poniedziałek na żelu aloesowym z carbomerem. Jest naprawdę nadspodziewanie dobrze! A jaka objętość
|
|
#35278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobiłaś mi smaka z kawą Jak mnie najdzie na przyciemnianie to wezmę kawę Czarna herbata też się nadaje na płukanki i przyciemnia lekko włosy wg źródeł, jednak podejrzewam że podsusza, jak zioła...Trzymam kciuki za kolorek ![]() Działanie herbaty tu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochane ja już pewnie nie będę pisać bo się pakuję Trzymajcie kciuki bo jadę wygrać konkurs
|
||||
|
|
|
#35279 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 rzeczywiście bardzo możliwe, bo co i rusz poprawiam ją sobie (na oczy mi wchodzi
![]() Dziś są fajne, zawsze na drugi dzień są ładniejsze
|
#35280 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
czy się mylę (na rysunku ewidentnie albo źle interpretuję). A to jest mit przecież...henna łączy się z keratyną we włosie i niczego nie oblepia. Przykładem może być chyba nasza kropcia007...ona farbowała Khadi Ciemny Brąz i zamierza do tego wrócić spróbuję ją przywołać, może rozwieje wątpliwości inaczej się załamię...nie chcę wracać do chemii... ![]() Pokombinuję z amlą na pewno. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

). Jak widać z prawej strony są gorsze niż z lewej, ale tak chyba jest od dawna. No i własnie tam mi się najbardziej prostują.

.
Grażyna powinna je skrócić, ale dobra...po ichniejszej stylizacji tego nie było
...kolejny raz zapomniałam o odżywce b/s 

nie wiem już nic...
Całkiem prawdopodobne. A nie chorowałaś w ciągu ostatnich 2, 3 miesięcy? Nic się przez ten czas nie działo? W ubiegłym roku o tej porze nie obserwowałaś problemów z wypadaniem?
skutek teraz?
I widzę wtedy odrosty 

za ładny kolor. Ale ja wczoraj znalazłam niefajne informacje na NH o farbowaniu henną i sama nie wiem.
Tylko smutno czytać, jak ktoś sobie loki marnuje