|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Bella wspaniałe wieści
![]() Brumek ja też próbuję wyćwiczyć w sobie asertywność, ale nie potrafię...ciężka sprawa, nie potrafię komuś odpyskować powiedzieć co myślę, bo boję się konsekwencji, nie chcę zaczynać wojny z teściową...i też nawet jak chcę jakoś odpowiedzieć dosadnie to nagle nie mam pomysłu co ![]() Ale moja teściowa tez taka jest, że jak wie że przesadziła z czymś, to potem widzę próbuje to w jakiś sposób załagodzić. Dzień dobry rano. Idę na śniadanko. Chyba będzie gorąco, w piątek muszę jechać do ciuszka bo nawet w domu nie mam w czym chodzić, a tu takie temp mają być ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No wiesz, ja też nie twierdzę że to coś złego, po prostu postanowiliśmy że z nami nie będzie ![]() ![]() Ale wkurza mnie że mi udowadnia że na pewno ja nie mam racji, bo będzie tak jak mi mówi ![]() Cytat:
![]() ![]() Eh...chyba muszę dziś kogoś pomęczyć żeby mi wreszcie hamak rozwiesili koło domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zadomowienie
|
Za wizytę
![]() Ja już sobie rano na wadze stanęłam wiec wiem ile przytyłam ![]() Cytat:
![]() U Nas kilka razy tak było że cos marudziła i jak ja jej zwracałam uwagę to nie skutkowało a jak D jej to samo powiedział to się dobre rady skończyły ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zadomowienie
|
Czesc kobietki i brzunie
![]() Ja wstałam i czuje sie o niebo lepiej ![]() Tylko stan podgoraczkowy troszke mam
#2345 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam taka:
http://allegro.pl/gondola-x-pram-kol...610717127.html Kołyska już gotowa? Czekamy na foty ![]() Zawsze dla Olusia gotujesz osobno ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
u nas byly przeboje z wyjsciem ze szpitala po urodzeniu malego... moi rodzice koniecznie chcieli mnie odwiezc (zeby to zrobic musieli te swoje prawie 300 km do Koszalina dojechac! przeciez to bez sensu...) do domu ze szpitala. jakby taksowek tu nie bylo! wydzwaniali do mnie, do meża... w koncu troche nasciemniali, maz sie zgodzil, ja poryczalam sie bo mialam juz dosc cieglych pytan. suma sumarum: przyjechali i pół dnia spedzili w szpitalu sami w pokoju odwiedzin, bo ja musialam na oddziale na moja kolej czekac by porozmawaic z ordynatorem neonatologii. dopiero po południnu mialam wypis. wiec zawiezli mnie, wypili szybka kawe i jechali do domu. jakbym mialam jeszcze ich powiadamiac ze rodze w dniu porodu to dopiero by sie zamartwiali... a tak to rano dalam znac ze maly na swiecie (akurat imieniny mojego taty wiec z zyczeniami
![]() teście tez są czasem weseli. teraz nagabuja ze fajnie by bylo rowerek arturkowi kupic. tym razem jednak sama kupie taki jak chce a im jak chca kaze sie dolozyc. tyle ze moze za rok dopiero, a nie teraz, bo ma laufrada. nie moge przegadac ze jeszcze nie musi umiec jezdzic, ze wazniejsze jest trzymanie rownowagi niz pedalowanie - na "sucho" przeciez umie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już niedługo będziecie się mogły cieszyć sobą w domku ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Bella super, że z dziewczynkami już dobrze ![]() ![]() a ja sie biorę do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
bella - fajnie że dziewczynom juz idzie dobrze. trzymam kciuki.
ja mam cos dzis dzien lenia... ładny dzien a ja bym z kanapy nie schodzila... ale chyba zaraz wypuszcze dziecko na plac zabaw i do poludnia tam zabawimy bo szkoda takiej ladnej pogody. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Ja własnie zjadam cynamonowe płatki z mlekiem (moje ulubione
![]() Wstawiłam pierwsze dzieciowe pranie, zaczynam od poscieli i pokrowców na materace. Troche sie przeraziłam jak popatrzyłam ile tego mamy i zaczełam myslec od czego zaczac gdzie składować przed uprasowaniem, jak układac juz gotowe, kurde segregacje jakas trzeba zrobic ![]()
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-05-19 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja dzisiaj wstalam pozniej niz zwykle ale poszlam spac pozno bardzo po wczorajszej wizycie pojechalismy do znajomych i spedzilismy milo wieczor, wrocilismy po polnocy wizyta w porzadku, lekarz pochwalil dobre wyniki, dal skierowanie na kolejne, na twardnienia zalecil magnez 3x dziennie w badaniu szyjka zamkieta, nie widac by sie skracala, ph pochwy ok na detektorku sluchalismy serduszka i bylo slychac jak maly sie kreci ![]() jestem juz 9kg na plusie ![]()
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
Bella świetnie, że kobietki mają się dobrze. jeszcze trochę i będziesz miała pełne ręce
![]() U mnie rad nie będzie, bo moja mama wie, że ja mam to zawsze w głębokim poważaniu. i nie sądzę by się specjalnie wysilała. ![]() Teściowa też raczej nie ma charakteru wtrącania się, a żde lubię kobietkę to pewnie bym jej wybaczyła. Jedyne co mi mama powiedziała, to :pamiętaj, żeby zawiązac czerwoną wstążeczkę na rękę, żeby nikt nie urzekł. Na to ja jej: mamo, spoko może brzydal będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
[B]Cześć laski!
Beatko dzięki za miłe słowa odnośnie wagi, dobrze by było, gdyby było :P tak jak piszesz, chociaż teraz już jestem coraz większa ![]() Yyyy widzę, że dużo dziewczyn ma wizyty dziś, więc mocne ![]() Czytam o waszych teściowych, mamach, babciach i ,,dobrych radach".... Szczerze to też się boję tego typu porad, a słyszę ich też dość dużo od kiedy jestem w ciąży. Niestety, tez nie potrafię się zbyt dosadnie ,,odszczeknąć". Potem mam żal do siebie, że daję sobie w ,,kaszę dmuchać". Moja mama często powtarza, że - ,, a z twoim bratem w ciąży..., a jak się Kamil rodził to..., a jak się urodził to ..." Wiem, że robi to nieświadomie,chce mi tym pomóc, ale mnie troszkę to już drażni heh A teściowa to już całkiem... no ale, rzadko ją widzę, więc przecierpię. Za to szwagierka bez dzieci- istna skarbnica ,,cennych" rad i wiedzy o ciąży i dzieciach ... ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Margaret, JustPi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Drugi dzień remontu!!! Mąż wstał i znowu maluje ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-19 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zadomowienie
|
no właśnie, ja jestem z Białegostoku i u nas tradycja szeptuch i znachorek wciąż żyje.
![]() jeżeli dziecko płacze i nie wiadomo dlaczego, to albo wiezie się je do tej szeptuchy albo domowym sposobem nakłada ubranka na lewą stronę, bądź przeciąga przez spódnicę. A przeciąganie przez spódnicę wygląda tak - najpierw nosisz spódnice przez kilka godzin po czym wychodzisz na próg domu i przeciągasz dziecko przez spódnicę (chyba 3 razy). osobiście znam 4 znajome, które to stosowały. jak opowiadam mojemu T. o tych zabiegach to się śmieje i nazywa mnie czarownicą. Ogólne podejście do tego jest takie, że niby się nie wierzy, ale warto spróbowac. ps. mój T. właśnie złożył przewijak i łóżeczko.zajęlo mu 40 min. tak sam z siebie ![]() Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-05-19 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Blondynka-mam nadzieje,że faktycznie wytną ta stara bliznę ![]() Zanka-widzę,ze historie z dzidkiem nie mają końca ![]() Bella ,Nerola-życzę zdrówka Waszym córkom i szybkiego pwrotu do domku ![]() życzę dziś samych udanych wizyt ![]() Kmat- ![]() u nas dziś znów słońce więc chyba będzie cudownie ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka ja męża mam po swojej stronie, nie raz chciał coś jej powiedzieć ale go stopowałam, stwierdził że ja też wkońcu powinnam zacząć używać języka, i ma rację! Do dziecka to nie wiem jak podejdzie teściowa, narazie to nawet nic nie pyta, tylko jak z wizyty wracam to zapyta jak tam, ale wie ze ja rozmowna nie jestem i nie wnika, wiem że się cieszy bo pierwszy ich wnuk, i trudno wyczuć co ona będzie robić jak się urodzi, niczym się jej nie chwalę, jak tzt złożył łóżeczko to nic jej nie powiedziałam, ale widziała że złożone, jak na górę do nad po coś przychodziła, ale zero komentarzy... Swoją drogą, ciekawe czy jak nas nie ma w domu to przychodzi i nam buszuje hmmm...klucz od góry jest ale nigdy nie zasuwamy. Teściowa to dobrze chce dla mnie, bo się martwi, jak choruję to mi jeść przynosi wypytuje, ale wiem ze ciemną stroną jej charakterku jest trochę dwulicowość. Trochę się zaczynam martwić, bo mamy dłużnika który wisi 5 tys, i to się ciągnie od zimy i nadal kasy nie ma...a to poważna instytucja, stadnina koni arabskich w Białce, i takie jajca odstawiają, tzt dzwoni do prezesa co jakiś czas a przelewu nadal nie ma! Nie wierzę że kasy nie mają! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam takie zabobony ![]() Moja teściowa na początku mi mówiła zebym nie nosiła nic na szyi bo sie dziecko pepowina okręci ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, teściowie zaliczyli "wpadkę" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skichać się można.... Jak mnie to drażni! Ciekawa jestem czy Ci będzie tłumaczyła jak najlepiej piersią karmić ![]() Cytat:
DZIEŃ DOBRY Ja już wróciłam od lekarza rodzinnego, mam skierowanie do neurologa i muszę się umówić.... przy okazji mnie dorwała położna, że mam się do niej zapisać, jakiś wywiad przeprowadziła i ma przyjeżdżać po porodzie do mnie i malutkiej ![]() ![]() Ale miałam stracha w nocy...... co 15 min dostawałam mocnego bólu, takiego jak przy @..... brzuch nie twardniał tylko bolał co 15 min, średnio przez 30sekund.... co to mogło być ? Mąż nie przespał prawie całej nocy, siedział nade mną i mnie obserwował...... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Natomiast, mój tż jak był mały to przy porodzie uszkodzili mu kręgosłup! i jakaś właśnie wiejska znachorka mu ten kręgosłup składała i nie ma po tym śladu! ale nikt nie wie jak to zrobiła bo kazała wszystkim wyjść z pokoju... My mieliśmy przed weselem remont.... od maja do października! wymiana okien, zrywanie podłóg, robienie wylewek, gips na ściany, czyszczenie, malowanie, cała kuchnia zmieniona, wywalanie ścian...... masakra.... jak sobie to przypomnę.... nigdy więcej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
agulabaaar - to raczej skurcze przepowiadające. macica ci ćwiczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() witam czwartkowo, pogoda piękna ![]() ![]() ![]() mój mały dziś takie wygibasy w brzuszku odstawiał że szok ![]() ale to pewnie dlatego że dziś zaczynamy 35 tydzień ![]() miłego dnia kobietki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys czytalam o mierzeniu dziecka - jakos tam sie pielucha mierzylo odleglosc chyba lokcia od kolana i jak za mala (za duaza?) to niby soc z kregoslupem bylo i treba bylo te raczki i nozki jakas naciagnac. troche mi to znachorstwo pod kręglarstwo i rehabilitacje metodą Vojdy (jakos przez naciaganie i naciskanie mięsni, ponoc bardzo bolesne i juz sie nawet od tego odchodzi na rzecz normalnej rehalilitacji) podchodzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.