Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później... - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 22:30   #1561
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Dzięki Patri
Może powinnam do Was dołączyć, ale na prawdę obawiam się, że nie dam sobie rady sama. Nie mogę ułożyć planu dnia, bo nie mam żadnej rutyny, której nieprzestrzeganie mogłoby mi jakoś zagrozić. Nie czuje nad sobą bata. Bo przecież jeśli będą jakieś konsekwencje, to dość odłożone w czasie...
Poza tym mam kilka problemów powiązanych - lęki, niskie poczucie własnej wartości.
Pomoże Ci coś, że ja też?
Dopiero co ustalałam swoje rutyny, okazało się ich tak dużo, że brak czasu na inne rzeczy!!
Proponuję Ci ćwiczenie z psychoterapii:
Weź kartkę i zapisz na niej połówki godzin i w każdej pisz co robisz gdy ta godzina wybije. Bez stresu, planowania, oszukiwania żeby dobrze wypaść, to jest dla Ciebie. Po tygodniu wyłoni Ci się Twoja rutyna. I uwierz, sam fakt wpisywania nie pozwoli Ci siedzieć biernie i nic nie robić.

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
no zaraz, te oczy przeciez nie moje :p
Przecwiczone. Poryczalam sie, ze jestem gruba. Boze co za dzien.
Ale kto mówi o oczach, o rytmach mówię!!
Babsztylu jeden!!! Dołącz na wątek dla 30+ , to tak ostro tylko z nazwy.
Generalnie chodzi tam o stałą zmianę nawyków żywieniowych i dobrą sylwetkę aż do śmierci śmierci ze starości ma się rozumieć!!!!!!
Kopnę Cię w zad, ten wielki zad, to przestaniesz płakać nad sobą!!!
Od 3 dni tam jestem, na razie nic nie zmieniam w "diecie" tylko obserwuję co robię nie tak. Zaczęłam jeść śniadania!!! Szok!!! Przyjdź tam do mnie
Cytat:
koniec, przepadlam. Nieznsoze Cie zycie! dlaczego zawsze??
Nie poszlam na taniec, bo zaczelo lac i zanim doszlam do domu po parasolke, zmienilam zdanie i juz z niego sie nie ruszylam ;(
ALE! za to mam obowiazek przez godzine tanczyc w domu, by za tydzien pojsc super rozgrzana i nauczana 2 choreografii w tym jednej mojej. Rozgrzana w sensie rozruszana, bo po 2 miesiacach moge miec klopoty by dobrze tanczyc....
co za beznadziejne uczucie no...
No baba flak normalnie.... No beznadziejnie, usiąść i się rozpłakać, razem z tym zakichanym deszczem....
Cytat:
Napisane przez Vivee Pokaż wiadomość
Dzisiaj zakupiłam dwie pyszne herbatki: truskawko-waniliową i z guaraną by się nieco rozpieścić i zmotywować do dalszego działania.
MMMMM, bossssko!!!!

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-18 o 22:50
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:31   #1562
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
Nebula,a ktora to Ty?
czy to wazne : ) chodzi o sam utwor. ekspresje

do pytania wyzej - niestety waze teraz 56 przy wzroscie 160... standardowa moja waga to 50, wiec czuje sie lekko zaokraglona. Jestem z Warszawy, ale juz tam nie mieszkam.

poza tym co do zab dagienki!
Nie problem w zabach ale w tym co myslisz. nie zrobie tego bo bez sensu, nie zrobie tamtego bo juz zapozno, nie pojde do pracy bo i tak mnie nikt nie zechce... zmien to. Po prostu. to Twoja rzeczywistosc. i jezeli powiesz jej, ze juz za pozno, to bedzie za pozno. ale jezeli powiesz, jeszcze istnieje szansa, to ta szansa bedzie. obronic sie mozesz we wrzesniu, jezeli masz teraz zalegle egzaminy. nie beirz za duzo na siebie, bo zrezygnujesz nim zaczniesz.
Moim zdaniem - zalicz egzaminy, zaczynajac nauke od tego zaleglego od 2 lat. Potem oddaj prace, wybierz recenzenta, wybierz termin i bron we wrzesniu. przez wakacje szukaj pracy. Wszedzie. uwierz, ze ludzi o gorszych umiejetnosciach nei raz juz zatrudniano.
czyli reasumujac - masz zaby, bo sama zamykasz je w takich ramach.
Stary 2011-05-18, 22:35   #1563
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
have a nice watch!!
http://www.youtube.com/watch?v=dpXi7J3XH78
usune za kilka dni, bo nie zapytalam dziewczyn o pozwolenie.
No wcale nie egzotyczna. Przecież 99,9% populacji ludzkiej tak sobie podryguje...
Super to było kobieto. Pielegnuj, bo to jest egzotyczne. Najładniejsza ze wszystkich jesteś, ale wiesz o tym, tylko mazesz mi się tu i mam nerwa że aż... Jak ja bym Cię dorwała, to bym Tobą tak potrząsnęła, że by Ci wyleciały durnoty z głowy. Rób coś, melduj, żyj, o depresję naprawde nie trudno. Zakisić się we własnym sobie każdy potrafi!!

Zakaz kurna marudzenia na wątku! Byl przez chwilę taki zryw antymarudzeniowy, ale się szybko ulotnił, nie wiedzieć czemu...

Aniołku z piekiełka!!! Czujesz jak Cię potrząsam????
Stary 2011-05-18, 22:35   #1564
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Pomoże Ci coś, że ja też?
Dopiero co ustalałam swoje rutyny, okazało się ich tak dużo, że brak czasu na inne rzeczy!!
Proponuję Ci ćwiczenie z psychoterapii:
Weź kartkę i zapisz na niej połówki godzin i w każdej pisz co robisz gdy ta godzina wybije. Bez stresu, planowania, oszukiwania żeby dobrze wypaść, to jest dla Ciebie. Po tygodniu wyłoni Ci się Twoja rutyna. I uwierz, sam fakt wpisywania nie pozwoli Ci siedzieć biernie i nic nie robić.
Napisz jakieś zdanie o sobie, żebyśmy wiedziały mniej więcej jaki masz zakręt życiowy, który przytrzymuje Cię w miejscu.
Napisałam na poprzedniej stronie, pewnie umknęło

Cytat:
Dziewczyny, może kogoś z Warszawy to zainteresuje, ja planuję się wybrać... http://interesujaceszkolenia.pl/szko...ng-things-done

Patri, od czego Twoim zdaniem powinnam zacząć?
Aktualnie mam takie żaby:
1) praca magisterska - miałam oddać w piątek, żeby zdążyć z obroną w czerwcu, już wiem, że tego nie zrobię.
2) 3 egzaminy do zaliczenia, w tym jeden, z którym bujam się już 2 lata
3) szukanie pracy - po co mam w ogóle szukać, i tak nikt mnie nie zatrudni...
A co do zapisywania, to mogę Ci już dziś powiedzieć - będzie "siedzę w necie" od góry do dołu
Stary 2011-05-18, 22:38   #1565
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Ale kto mówi o oczach, o rytmach mówię!!
Babsztylu jeden!!! Dołącz na wątek dla 30+ , to tak ostro tylko z nazwy.
Generalnie chodzi tam o stałą zmianę nawyków żywieniowych i dobrą sylwetkę aż do śmierci śmierci ze starości ma się rozumieć!!!!!!
Kopnę Cię w zad, ten wielki zad, to przestaniesz płakać nad sobą!!!
Od 3 dni tam jestem, na razie nic nie zmieniam w "diecie" tylko obserwuję co robię nie tak. Zaczęłam jeść śniadania!!! Szok!!! Przyjdź tam do mnie

No baba flak normalnie.... No beznadziejnie, usiąść i się rozpłakać, razem z tym zakichanym deszczem....

jak sie wyspowiadam ile mam lat to mnie stamtad wykopiecie :p
Poza tym kop w zad, trudno nie trafic taki wielki ostatnio :p

zacytuje taka jedna myslicielke, aby skomentowac to wszystko 'ojtam ojtam' ;d
zreszta troszke sie wstawilam na spotkaniu u przyjaciolki :d niely ubaw mialysmy, na dodatek umowilysmy sie na dniach na ogladanie kac vegas :d hehe, i zgubilam okolo 0,5cm w biodrach. albo nawet prawie 1 cm niemniej nadal objetosc krowy... tak tak, to moja rzeczywistosc. musze ja zmienic w seksowna Marilyn Monroe... To co? na blond sie machnac ?
Stary 2011-05-18, 22:38   #1566
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez night prowler Pokaż wiadomość
A ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, na czym aktualnie czas przelatuje Wam przez palce?
A Ty zagaduj, zagaduj...
Stary 2011-05-18, 22:39   #1567
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Aniołku z piekiełka!!! Czujesz jak Cię potrząsam????
czuje az mi okulary spadly. Nie nadepnij :p
Stary 2011-05-18, 22:39   #1568
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez audreyaudrey Pokaż wiadomość
Tak, tak. W środę. Dzięki Patri! Pomoże z pewnością! Jeszcze odnośnie "Zjedź tę żabę" to pożyteczną rzeczą, jaką udało się zastosować było to, żeby na początek dnia zabierać się za swoją "żabę".
Mi się to nie udało... Żaba jest oślizgła i zawsze uda jej sie wymknąć
Stary 2011-05-18, 22:40   #1569
dagienka
Zadomowienie

Cytat:

poza tym co do zab dagienki!
Nie problem w zabach ale w tym co myslisz. nie zrobie tego bo bez sensu, nie zrobie tamtego bo juz zapozno, nie pojde do pracy bo i tak mnie nikt nie zechce... zmien to. Po prostu. to Twoja rzeczywistosc. i jezeli powiesz jej, ze juz za pozno, to bedzie za pozno. ale jezeli powiesz, jeszcze istnieje szansa, to ta szansa bedzie. obronic sie mozesz we wrzesniu, jezeli masz teraz zalegle egzaminy. nie beirz za duzo na siebie, bo zrezygnujesz nim zaczniesz.
Moim zdaniem - zalicz egzaminy, zaczynajac nauke od tego zaleglego od 2 lat. Potem oddaj prace, wybierz recenzenta, wybierz termin i bron we wrzesniu. przez wakacje szukaj pracy. Wszedzie. uwierz, ze ludzi o gorszych umiejetnosciach nei raz juz zatrudniano.
Tak, ja to wszystko wiem. Ale jak mam napisać pracę skoro jej nie piszę? I jak mam zdać egzamin, skoro się na niego nie uczę?
Ja nie jestem się w stanie zmusić do robienia, nawet jeśli wiem, że to co myślę mnie zatrzymuje i jest bez sensu.
Ja nie odkładam na jutro tylko ad kalendas graekas.
Stary 2011-05-18, 22:43   #1570
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Tak, ja to wszystko wiem. Ale jak mam napisać pracę skoro jej nie piszę? I jak mam zdać egzamin, skoro się na niego nie uczę?
Ja nie jestem się w stanie zmusić do robienia, nawet jeśli wiem, że to co myślę mnie zatrzymuje i jest bez sensu.
z tego co zrozumialam w poprzednim poscie, odkladasz bo i tak Ci sie wydaje, ze nic z tego. No wlasnie 'cos z tego' i zacznij od takiego myslenia

a tak jeszcze dodam, zeby dolaczyc do tego +30 to ja musze najpierw ograniczyc ilosc spozywanych artykulow. a potem sie z tego spowiadac. Bo jak mowilam mam napad ponownie niekotrolowanego lakomstwa i zupelnie nie wiem skad sie on bierze. w polsce miewalam takie, ale trwalo to dwa, trzy dni. a tutaj? walcze z tym od (doskonale pamietam) 20 grudnia. Bo poprzedniego dnia mnie przytrulo i nastepnego zaczela sie jakas passa jedzenia. NIE MAM pojecia dlaczego. do dzis udalo mi sie to ograniczyc, ale nadal mam glupi zwyczaj wchodzenia do domu i maszerowana do kuchni. teraz ide tam po tabletki ograniczajace apetyt, wiec moze za tydzien, dwa bedzie lepiej. na razie cierpie...

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2011-05-18 o 22:48
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:47   #1571
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Dziewczyny, może kogoś z Warszawy to zainteresuje, ja planuję się wybrać... http://interesujaceszkolenia.pl/szko...ng-things-done

Patri, od czego Twoim zdaniem powinnam zacząć?
Aktualnie mam takie żaby:
1) praca magisterska - miałam oddać w piątek, żeby zdążyć z obroną w czerwcu, już wiem, że tego nie zrobię.
2) 3 egzaminy do zaliczenia, w tym jeden, z którym bujam się już 2 lata
3) szukanie pracy - po co mam w ogóle szukać, i tak nikt mnie nie zatrudni...
Hahahahaha, skąd, no SKAD JA TO MOGE ZNAĆ??? NO SKĄD??

Co do szkoleń spoko, to wydaje się sensowne.
Co do żab:
Najpierw egzaminy, po drodze praca magisterska (już napisana?), a praca zawodowa? Nie wiem, może razem coś wymyślimy, one wszystkie tutaj sa super i pracują, nie wiedzą co to jest bac się, że jesteś do d... :/ Przynajmniej ja się tak czuję.
Powiem Ci co ja zrobiłam w kwestii zatrudnienia.
Wpisałam się na portaj pracuj.pl i naprawdę sensowne propozycje przychodzą. Mam tylko problem żeby się odważyć i wysłać to durne cv.
Popracujemy nad tym może?
Ja na razie muszę obronić tytuł mgr inż. Jak będę już po, to mam nadzieję, że moja pewność siebie troszeczę drgnie w górę... Na razie skupiam się na tym co wazne, bo jak zaczynam myśleć o przyszłości, to uwierz, nie mam ochoty żyć.
Wiec na razie siedź TU I TERAZ. Rób tyle ile dasz radęi nie łam się jak nie zrobisz, w końcu życie jest jedno i nie kończy się gdy coś nie wyjdzie...
Mam nadzieję, że odczuwasz moje wsparcie.
Stary 2011-05-18, 22:47   #1572
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
z tego co zrozumialam w poprzednim poscie, odkladasz bo i tak Ci sie wydaje, ze nic z tego. No wlasnie 'cos z tego' i zacznij od takiego myslenia
To jest tak - powinnam coś zrobić rok temu, ale to odkładałam. Teraz mam 2 dni i nic nie zmieni to co myślę, bo praca się w 2 dni nie napisze. Czyli teraz już jest za późno.

A prokrastynacja to przecież odkładanie wysiłku na później, z obawy przed porażką/niedoścignięciem swoich oczekiwań.
Stary 2011-05-18, 22:50   #1573
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Hahahahaha, skąd, no SKAD JA TO MOGE ZNAĆ??? NO SKĄD??

Co do szkoleń spoko, to wydaje się sensowne.
Co do żab:
Najpierw egzaminy, po drodze praca magisterska (już napisana?), a praca zawodowa? Nie wiem, może razem coś wymyślimy, one wszystkie tutaj sa super i pracują, nie wiedzą co to jest bac się, że jesteś do d... :/ Przynajmniej ja się tak czuję.
Powiem Ci co ja zrobiłam w kwestii zatrudnienia.
Wpisałam się na portaj pracuj.pl i naprawdę sensowne propozycje przychodzą. Mam tylko problem żeby się odważyć i wysłać to durne cv.
Popracujemy nad tym może?
Ja na razie muszę obronić tytuł mgr inż. Jak będę już po, to mam nadzieję, że moja pewność siebie troszeczę drgnie w górę... Na razie skupiam się na tym co wazne, bo jak zaczynam myśleć o przyszłości, to uwierz, nie mam ochoty żyć.
Wiec na razie siedź TU I TERAZ. Rób tyle ile dasz radęi nie łam się jak nie zrobisz, w końcu życie jest jedno i nie kończy się gdy coś nie wyjdzie...
Mam nadzieję, że odczuwasz moje wsparcie.
Ech, dzięki za ten wpis... Ja mam dokładnie tak samo...
Jeszcze TŻ mi ciągle podsyła na mail te oferty pracy... :/

A praca nienapisana...

Przepraszam za post pod postem.

Edit: no właśnie, tylko, że ja się łamie nawet jak miałam posprzątać a nie posprzątałam...

Edytowane przez dagienka
Czas edycji: 2011-05-18 o 22:52
dagienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:51   #1574
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
Nebula,a ktora to Ty?
No najładniejsza, noooo....
Stary 2011-05-18, 22:57   #1575
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
do pytania wyzej - niestety waze teraz 56 przy wzroscie 160... standardowa moja waga to 50, wiec czuje sie lekko zaokraglona. Jestem z Warszawy, ale juz tam nie mieszkam.
Ja waże 4kg więcej a mam 163 więc nie marudź! Krągłości są fajne, byle były jędrne
Cytat:
Zgadzm się. To dobry plan.

To ja się wyspowiadam.
Pomimo zaglądania do Was nauczyłam się: zasad rachunkowości i prawie całych aktywów

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 23:02   #1576
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisałam na poprzedniej stronie, pewnie umknęło
Nie, jakoś się tak rozpisałyście nagle, że poleciały te posty jak wodospad! Jak go pisałam to jeszcze nie widziałamTwojego postu o żabach

Cytat:
A co do zapisywania, to mogę Ci już dziś powiedzieć - będzie "siedzę w necie" od góry do dołu
Tak? OK. W takim razie weź kartkę, zrób godzinki i jutro zacznij zapisywać.
I czekam na spostrzeżenia. Z cała pewnością będą.

I jeszcze jedna ważna rzecz. Ty jestes osobą decyzyjną jeśli chodzi o swoje życie. Mam ochotę wymusić na Tobie to ćwiczenie - sama robiłam je na 3-miesięcznej terapii przez calutki tydzień. Mam ochotę wymusić, ale nie ja steruję Twoją ręką tylko Ty sama Chcesz się przekonać co mam na myśli proponując to? - zrobisz cwiczenie. Nie? - to nie.

Jeśli robisz to co zawsze, będziesz mieć to co zwykle.
To na mnie działa.
Cytat:
niemniej nadal objetosc krowy... tak tak, to moja rzeczywistosc. musze ja zmienic w seksowna Marilyn Monroe... To co? na blond sie machnac ?
Nie, umówić się z prezydentem. ;P
Cytat:
Iiiiiha!! Ciężki przypadek. Jak daleko Ci do depresji?

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-18 o 23:21
Stary 2011-05-18, 23:04   #1577
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Nie, jakoś się tak rozpisałyście nagle, że poleciały te posty jak wodospad! Jak go pisałam to jeszcze nie widziałamTwojego postu o żabach

Tak? OK. W takim razie weź kartkę, zrób godzinki i jutro zacznij zapisywać.
I czekam na spostrzeżenia. Z cała pewnością będą.

I jeszcze jedna ważna rzecz. Ty jestes osobą decyzyjną jeśli chodzi o swoje życie. Mam ochotę wymusić na Tobie to ćwiczenie - sama robiłam je na 3-miesięcznej terapii przez calutki tydzień. Mam ochotę wymusić, ale nie ja steruję Twoją ręką tylko Ty sama Chcesz się przekonać co mam na myśli proponując to? - zrobisz cwiczenie. Nie? - to nie.

Jeśli robisz to co zawsze, będziesz mieć to co zwykle.
To na mnie działa.
Ok, zrobię jutro ćwiczenie z ciekawości Dzięki za radę.

A co do strachu przed wysyłaniem CV - w zeszłe wakacje szukałam praktyk, przed każdym kliknięciem wyślij, mówiłam sobie - Przecież nawet jak ktoś pomyśli, że jesteś idiotką, że starasz się tam o praktyki, to nie zadzwoni i Ci tego nie powie.

Cytat:
Iiiiiha!! Ciężki przypadek. Jak daleko Ci do depresji?
Myślę, że wcale niedaleko. Jeśli nie już. Leczyłam się wcześnie na depresje.

Edytowane przez dagienka
Czas edycji: 2011-05-18 o 23:06
Stary 2011-05-18, 23:09   #1578
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
jak sie wyspowiadam ile mam lat to mnie stamtad wykopiecie :p
Ojtam, ojtam. Raz dwa i bedziesz tam całkiem pełnoprawnie, nie młodniejesz ;p
Cytat:
No i dlatego powstał ten wątek, bo ja też tego nie wiedziałam...
Teraz jestem na etapie dopracowywania części teoretycznej pracy, w piątek chyba rozpoczniemy badania, dziś, po dwudniowym odkładaniu pojechałam na wydział uszczelnić rurkę. Niby wszystko idzie do przodu, a ja nadal mam lęki, które mnie hamują.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-18 o 23:30
Stary 2011-05-18, 23:13   #1579
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Ok, zrobię jutro ćwiczenie z ciekawości Dzięki za radę.

A co do strachu przed wysyłaniem CV - w zeszłe wakacje szukałam praktyk, przed każdym kliknięciem wyślij, mówiłam sobie - Przecież nawet jak ktoś pomyśli, że jesteś idiotką, że starasz się tam o praktyki, to nie zadzwoni i Ci tego nie powie.
Już, wypisz dziś
Ja stwierdziłam, że nie ma na co czekać i choć kartkę zapełnię. TŻ też mi mówił by plan dnia zrobić i iść małymi kroczkami do celu. Na chwile obecną mam plan na dziś (od 19) i jutro (od 7:00 ).

Też muszę zacząć szukać pracy. I tak się do tego zabieram od stycznia... Najgorsze jest to, że jak przeglądam oferty to myślę, że się nie nadaje, bo coś tam...

Walt Disney

Stary 2011-05-18, 23:15   #1580
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
To jest tak - powinnam coś zrobić rok temu, ale to odkładałam. Teraz mam 2 dni i nic nie zmieni to co myślę, bo praca się w 2 dni nie napisze. Czyli teraz już jest za późno.

A prokrastynacja to przecież odkładanie wysiłku na później, z obawy przed porażką/niedoścignięciem swoich oczekiwań.
Praca się nie napisze w dwa dni. Ale chyba nie jest tak, że jutro idziesz machnąć egzaminki i będziesz po wszystkim?
Ja mam już dawno absolutorium, a przykisiłam z pracą.
Może jak się ockniesz w porę, to załatwisz egzaminy i przy okazji prace magisterską.
A jak nie, to co?
To Ci napiszę: no to kapota.... nie ma wyjścia, ....siedź i płacz.
i nic nie rób wiecej czasem!!! tylko siedź i płacz!! :p
Sama czujesz, że to absurd. Póki życie płynie zawsze JAKOŚ jest.
Stary 2011-05-18, 23:18   #1581
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Praca się nie napisze w dwa dni. Ale chyba nie jest tak, że jutro idziesz machnąć egzaminki i będziesz po wszystkim?
Ja mam już dawno absolutorium, a przykisiłam z pracą.
Może jak się ockniesz w porę, to załatwisz egzaminy i przy okazji prace magisterską.
A jak nie, to co?
To Ci napiszę: no to kapota.... nie ma wyjścia, ....siedź i płacz.
i nic nie rób wiecej czasem!!! tylko siedź i płacz!! :p
Sama czujesz, że to absurd. Póki życie płynie zawsze JAKOŚ jest.
Plan był taki... żeby oddać pracę, a w trakcie jak promotorka będzie ją sobie czytać, przez 2-3 tygodnie rozwalić egzaminy i oddać wszystko do dziekanatu.
Aktualnie wygląda tak, że chyba tylko ten z przed 2 lat załatwię za tydzień - bo mam już termin i idę z kolegą.

Nie chcę siedzieć i płakać, dlatego szukam pomocy
Stary 2011-05-18, 23:35   #1582
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
a tak jeszcze dodam, zeby dolaczyc do tego +30 to ja musze najpierw ograniczyc ilosc spozywanych artykulow. a potem sie z tego spowiadac.
No tak, w sumie racja...
Na wątek o odchudzaniu wchodzi się jak już jest się szczupłym...
Łaski bez :P
Cytat:
No i to jest super! Pożyczę sobie to zdanie.
U mnie w sumie z tą idiotką to jest do nadrobienia na rozmowie kwalifikacyjnej... Jedynym pocieszeniem jakie widzę w tej sytuacji jest:
...a zjeżdżaj bucu i tak widzimy się ostatni raz w życiu...
No ale okaże się wszystko w praniu gdy zacznę szukac tej pracy. Na razie TU I TERAZ jest do pchnięcia praca magisterska.
Cytat:
Myślę, że wcale niedaleko. Jeśli nie już. Leczyłam się wcześnie na depresje.
Bo to się sprzęga. Koło zakmknięte. Złe samopoczucie, depresja, mniejsza ochota na robienie czegokolwiek, więc znów kiepskie samopoczucie i jeszcze bardziej podły nastrój, aż w końcu dochodzi się do węzełka, w którym nic już nie ma sensu.
Gdzieś to trzeba przerwać i najlepsza jest metoda małych kroczków, zmuszania się. Technik jest wiele - mój kolega - codziennie coś dopisać w pracy. Coś. Może być choćby kropka. Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka.

Albo "Zajmę się tym tylko przez chwilę", zwykle jak nie masz przymusu, to popłyniesz w to i ockniesz sie po pół godzinie calkiem szcześliwa z tego powodu, że tyle czasu spędziłaś nad pracą.

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Też muszę zacząć szukać pracy. I tak się do tego zabieram od stycznia... Najgorsze jest to, że jak przeglądam oferty to myślę, że się nie nadaje, bo coś tam...
Myślę, że to będzie następny punkt rozważań na wątku, przynajmniej z mojej strony. Szukanie pracy po studiach.
Cytat:
Plan był taki... żeby oddać pracę, a w trakcie jak promotorka będzie ją sobie czytać, przez 2-3 tygodnie rozwalić egzaminy i oddać wszystko do dziekanatu.
Aktualnie wygląda tak, że chyba tylko ten z przed 2 lat załatwię za tydzień.
No i o to chodzi. Plan był dobry, ale tak to z planami jest, że czasem potrzebny jest plan B
Zdasz egzaminy a po drodze będziesz sobie pisać pracę. Napiszesz, oddasz, czekasz na obronę, w tym czasie szukasz pracy, plan B superaśny. Życie zweryfikuje co będzie. Może na doktoracie zostaniesz?

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-18 o 23:38
Stary 2011-05-18, 23:40   #1583
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cześć
Ja zmęczona po całym dniu, staram się zrobić plan zadań na jutro. Muszę jutro sprężyć się maksymalnie, bo cały piątek będę mieć raczej zajęty, bo mam pewien wyjazd.

A zadanka na jutro:
- odpisać na e-maila
- wysłać zdjęcia
- wydrukować podanie o praktyki
- wybielić zęby dwa razy
- przerobić dwa unity z angielskiego
- zrobić racuchy

Na jutro nie za dużo, bo o 14 jadę do pracy, więc mam tylko pół dnia. Jak się jeszcze coś po drodze urodzi, to dopiszę

A teraz muszę jeszcze przejrzeć siatkę studiów i zobaczyć, czy jednak jest dla mnie nadzieja na przejście na kolejny rok...

Dobranoc i głowy do góry

Edytowane przez Coffee With Milk
Czas edycji: 2011-05-19 o 11:13
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 23:42   #1584
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

HEJ! Dagienka!!!! Zapisałam się na to szkolenie!!

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-19 o 10:38
Stary 2011-05-19, 00:44   #1585
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Myślę, że to będzie następny punkt rozważań na wątku, przynajmniej z mojej strony. Szukanie pracy po studiach.
W jakimś konkretnym zawodzie masz zamiar szukać? Mnie przeraża sama myśl, że ktoś zadzwoni Ja poważnie mowie. Nie cierpię rozmawiać przez telefon z nieznajomymi. Panicznie się tego boję. Z jednej strony chcę by mnie zaprosili na rozmowę, a z drugiej się boję ze mi zrobią speaking przez tel (jak to raz miałam). O ja głupia...

Walt Disney

Stary 2011-05-19, 08:01   #1586
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

[/COLOR]1. Pobudka, wyszykować córkę do przedszkola [7:00 - 8:00]
2. Wizaż [8:00 - 8:30]
3. Pościelić łóżka, umyć się, ubrać. [8:30 - 9:00]

Zacząć szyć sukienkę, ale trzęse się jak osika....
Umyć naczynia.
Kupić kartkę okolicznościową.
Znaleźć kaletnika, który wstawi maszynkę do suwaka.
Kupić dziecku kurtkę na teraz.
4. Odebrać córkę. [15:30 - 16:00]
Czas dla dziecka 16:00 - 17:00
Korepetycje 17:30 - 19:00
5. Dobranocka, kolacja [19:00 - 19:30]
6. Wykąpać dziecko [19:30 - 20:00]
7. Dzidzia do łózia, czytanie. [20:00 - 20:30]

Rozpocząć jakąś szydełkową robótkę.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-19 o 21:01
Stary 2011-05-19, 08:24   #1587
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Dzien dobry, odpowiadam na zaleglosci Wczoraj jakos wyjatkowo rozmowny wieczor byl
po pierwsze, przejrzalam watek o odchudzaniu 30+ i jak zobaczylam 'ile' dziewczyny tam jedza a twierdza, ze to nadal duzo i ze one to ograniczaja i ze zjadly jeden kawalek czekolady i to koniec....nie no to ja wyjde tam na dziekczynnego indora! I niestety, fakt, ze sie starzeje, a nie mam meza ani dzieci w planach jest tematem scisle depresyjnym, ktory spycham w najglebsze odmety mojej swiadomosci.

na dzis mam gigantyczna zabe, bo jeszcze nigdy jej nie przelknelam - wyjsc ze znajomymi na kregle...nie wiem skad i dlaczego, ogarnai mnie czarna rozpacz i panika gdy mam publicznie wziac kule do reki i pchnac ja w strone kregli. Pojde napic sie kolorowego drinka z palemka.
poza tym
*zapisac sie na tenupol
*zrobic planowanie do prezentacji - poczekac na maila od supervisor
*odpisac na jednego maila
*przeczytac pare artykulow z uwaga...a nie, po lebkach z nadzieja ze cos zostanie w glowie...

to tyle. ide. Kolega czeka na dole.
Stary 2011-05-19, 08:33   #1588
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
HEJ! Dagienka!!!! Zapisałam się na to szkolenie!!
Super! Trzeba się jakoś zgłosić? To ja też się zaraz zapisuję i może się tam zobaczymy

A co do szukania pracy... Właśnie sobie uświadomiłam, że do 15.05 był termin składania CV na super ofertę, a ja oczywiście odkładałam...

Mam już karteczkę - nie plan, ten zapisywacz, co robię o danej godzinie - podzielę się po całym dniu wrażeniami

Cytat:
na dzis mam gigantyczna zabe, bo jeszcze nigdy jej nie przelknelam - wyjsc ze znajomymi na kregle...nie wiem skad i dlaczego, ogarnai mnie czarna rozpacz i panika gdy mam publicznie wziac kule do reki i pchnac ja w strone kregli. Pojde napic sie kolorowego drinka z palemka.
Miałam tak z wyjściem na basen... TŻ mnie namawiał od dawna. W końcu na majówce była brzydka pogoda i wyszło, że idziemy na basen. Czego ja nie robiłam... płakałam, prosiłam, może jutro pójdziemy? a to może za godzinę? a może idź sam?
W końcu poszłam, ale jakoś nie sądzę, żebym to powtórzyła.

Edytowane przez dagienka
Czas edycji: 2011-05-19 o 08:37
Stary 2011-05-19, 08:46   #1589
ziazik
Rozeznanie

Kobiety, nie ułatwiacie mi życia i zabierania się za robotę ta pisaniną
Witam nowe
Melduję, że 20 minut hula hop zaliczone wczoraj
I sporo zrobiłam
I przyszli wieczorem goście a ja nie miałam poczucia, że jest tak strasznie brudno i nieposprzątane. Olałam i stwierdziłam, że jest normalnie, o kurz się nie potkną, a że nie jest idealnie to trudno

Dziewczyny naprawdę dzięki Wam i wątkowi moje życie zaczyna być dla mnie satysfakcjonujące - robię co powinnam na bieżąco, zaczęłam dbać o siebie, uczę się utrzymywać spokój ducha bardzo jestem dziś psychicznie zmotywowana (ciekawe ile to potrwa?)

Buziaki
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:08   #1590
lasubmersion
Rozeznanie

Co dzisiaj chcę zrobić?
1. PORZĄDKI
odkurzenie dywanów
starcie kurzu
wyniesienie śmieci(x3 z powodu segregacji)
umycie wc
przejrzenie rzeczy z biurka +usunęcie niepotrzebnych
2. ANGIELSKI
phrasal verbs-roz.12,roz.13,roz.14
collocations-roz.7,roz.8,roz.9
3. FRANCUSKI
rozdział o zdrowiu(nie zrobiłam go w końcu)
4. KOREPETYCJE
przygotować się do korepetycji
5. RACHUNKOWOŚĆ
zespół kont''0'',zespół kont''1'' i zespół kont''2'' (wreszcie nauczę się na pamięć)
6. EKONOMIKA
rozdział ''działalność produkcyjna''(i nauczenie się go na pamięć)
7. ZOSIA
wizyta u weta w celu przycięcia ząbków i obejrzenie ''łysinki''.

Zamelduję się dziewczyny o 22 i napiszę, jak mi poszło.
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości