Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 13:02   #2491
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

agulaaabar przedzwoń do gina żeby się nie denerwować

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:03   #2492
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Chodzi Ci o IPKO ? bo wiele osób myli te dwa banki... PKO SA i PeKaO.
Jeśli IPKO to ja mam i wyświetla mi od razu, ile mam dostępnych środków a ile zaksięgowanych, każdy przelew, czy wybranie z bankomatu mi od razu pokazuje, może nie jako zaksięgowane, ale widzę w "dostępnych środkach" ile zostało na koncie.

Chodzi mi o bank PKO SA, który ma wejście na stronę przez pekao24.pl IPKO miałam do tej pory i własnie też odrazu mi sie odejmowało z konta, a tutaj strasznie kłamią

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:03   #2493
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie kurcze.... a ja do realu mam 30km i nie mam kiedy jechać
no ja mam tyle szczęścia że mam dwa i każdy w odległości 10 km od domu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:05   #2494
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tak było kiedyś ale z tego co napisałaś to widzę, że się nic nie zmieniło, dlatego dla śląskiego w którym zawsze mam aktualny stan konta i darmowe przelewy !!!
Ja do tej pory miałam w PKOBP i tam nie było takich zakłamań, ale musieliśmy zmienić ze względu na kredyt

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-19, 13:06   #2495
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

No i sobie poleżałam z mokrym ręcznikiem na głowie..... kurcze zaczyna mnie to martwić... prawie codziennie mi się coś takiego dzieje.... momentalnie słabo i trzyma mnie tak ok pół godziny.... później przechodzi.... i znowu mnie ten brzuch tak dziwnie bolał, jak na @.....
moze zbyt malo odpoczywasz zadz do gina i zapytaj
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:11   #2496
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

No i sobie poleżałam z mokrym ręcznikiem na głowie..... kurcze zaczyna mnie to martwić... prawie codziennie mi się coś takiego dzieje.... momentalnie słabo i trzyma mnie tak ok pół godziny.... później przechodzi.... i znowu mnie ten brzuch tak dziwnie bolał, jak na @.....
A kiedy masz wizytę u gina? Teraz robi się strasznie ciepło, skoki ciśnienia i to wszystko będzie na nas odbijać mi też czasem robi się słabo, albo mam zawroty głowy.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-19, 13:15   #2497
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

najgorsze dla mnie beda puchnace stopy
Stary 2011-05-19, 13:19   #2498
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dla mnie już są mam parówki zamiast palców i wielką bułę zamiast podbicia
Stary 2011-05-19, 13:21   #2499
Bartessa
BAN stały

Cytat:
dla mnie już są mam parówki zamiast palców i wielką bułę zamiast podbicia
no, a jak nam nawet palce zaczną puchnąc?? ja ostatnio tak w poprzedniej ciazy mialam, i się tego boje,...
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:21   #2500
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już mam tę dolegliwość

Jejku tak się cieszę, że już niedługo idę na L4 nawet się zastanawiam, czy jutro nie przywieść zwolnienia po lekarzu, żeby w poniedzialek nie zrywać się z rana. Tylko niewiem czy zdążę, bo wizytę mam na 13, a pracę do 15-zobaczymy- zreszta nawet niewiem jak mam to wszystko powiedzieć w pracy, jak to wszystko wyjdzie-ale najprostsze rozwiązania są najlepsze.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-19, 13:25   #2501
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

mi bardzo puchly tylko jedne buty moglam nosic
Stary 2011-05-19, 13:27   #2502
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa od Nerolki, że dzisiaj napewno wychodzą ze szpitala
klask i: Ale się cieszę Ledwie przyszłam a tu taka super wiadomość
Stary 2011-05-19, 13:29   #2503
editka2022
Rozeznanie

agulabar 1 i 3 jak dlamnie
bella wlasnie dzis myslalam o was to wspaniale ze z dziewczynkami juz lepiej,niedlugo bedziesz tulila je obie
zmalowana zgrabna dziewczyna z ciebie ja bym chciala tyle wazyc
brumek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy my swoja mielismy w niedziele ale to zadna rocznica maz pojechal na komunie 300 km od odmu wiec ja sama przesiedzialm ten dzien
nerola cudownie ze wszystko jest dobrze i ze wychodzicie z Iza do domku
a ja dalej chora mam juz dosc a w niedzile na komunie jedziemy mam nadzieje ze sie poprawi,a jeszcze musze sobie cos kupic zeby na dupsko wcisnac,zamowilam dzis kosmetyki dla malej i bede miala prawie wszystko jeszcze tylko do karmienia rzeczy laktator itp no i dlamnie koszule do karmienia i stanik a i wozek ale to juz rodzice daja kase i bedzie wszystko
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:29   #2504
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
agulaaabar przedzwoń do gina żeby się nie denerwować
Jak się nie uspokoi to zadzwonie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o bank PKO SA, który ma wejście na stronę przez pekao24.pl IPKO miałam do tej pory i własnie też odrazu mi sie odejmowało z konta, a tutaj strasznie kłamią
Yhym to a tym pekao się niestety nie znam

Cytat:
no ja mam tyle szczęścia że mam dwa i każdy w odległości 10 km od domu
No ja tak dobrze kurcze nie mam

Cytat:
moze zbyt malo odpoczywasz zadz do gina i zapytaj
Przemęczać też się nie przemęczam.... jak nie przejdzie to zadzwonie

Cytat:
A kiedy masz wizytę u gina? Teraz robi się strasznie ciepło, skoki ciśnienia i to wszystko będzie na nas odbijać mi też czasem robi się słabo, albo mam zawroty głowy.
W środę, właśnie się zastanawiam kurcze.... jak wieczorem sytuacja się powtórzy to zadzwonie jutro i przełoże wizytę na jutro.

Cytat:
Będziemy leżeć d... do góry, tzn nogami do góry
Ja już się uzbroiłam w masażer do stóp, zawsze to jakieś polepszenie krążenia w stopach.

Przeglądam gazetki własnie, w Tesco i carrefour też sa przeceny na pieluchy i kosmetyki dla niemowląt, a w tesco na słoiczki, kaszki itp

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:38   #2505
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Groźne to? nie za wcześnie? mam się już zacząć martwić czy za chwile?
no jak ci macica cwiczy to tylko sie cieszyc - bedzie raczej nauczona i łatwiej pójdzie. nie ma to zadnego zwiazku z tym kiedy urodzisz, rownie dobrze wczesniej lub po terminie...

zmalowana -wiekszosc moich tunik jest idealnie obcisła i mam to gdzies jak sie patrza.t eraz wogole robie furore - nie dosc ze jak z wielkim obcislym bębnem to obok pomyka dziecko na rowerze bez kółek normalnie kosmici!!! uwazam tylko by byly nie za krotkie i nie marszczyly sie pod pachami (co pokazuje ze nei sa jednak juz dobre tylko za ciasne) i tyle. ja wiem ze neiktorzy to by woleli pewnie bysmy sie w worki od ziemniakow ubraly i ew gdzies bokami chodzily, nie dla ludzkich oczu, ale mam to gdzies!

ostanio patrzylam ile wątkow odchowalniowych mial mój stary wątek - TRZY! więc nie mówcie że dużo gadamy... my az za duzo gadamy!

sweet - trzymaj sie, króliczku! ja bym stosowala altacet, ręka daleko rpzeciez od brzucha...

nerola - super ze wychodzicie, normlanie ja tez tak chce (znaczy sie urodzic, 3 dni i do domu)

lady - z tymi pampkami to jeszcze zalezy jak dziecko za przeproszeniem sra. moje robila raz na tydzien kupe jak na piersi było. no i to norma tak samo jak kupa po kazdym karmieniu. a wiadomo ze po kazdym siurnieciu nei trzeba pampersa zmieniac. wiec duzo zalezy od dziecka. no ale paczka szla na max 2 tygodnie...

oliweczka - masz 7 dni na dostarczenie l4 wiec nei zrywaj sie w poniezialek z rana tylko idz na spokojnie

ufff, doczytalam, a nie bylo mnie zaledwie kilka godzin. jak mam wychodzic z dzieciem na spacery jak tak zaiwaniacie z pisaniem, co?!

ide spac, trzeb akorzystac bo niedlugo sie konczy. od dzis 60 dni do konca...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 13:56   #2506
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Jaciee-ja startowałam z taką samą wagą jak Ty mam 176cm wzrostu, a ty? Pampersy trzeba kupić
Zmalowana ślicznie wyglądasz, ale już ciężko chodzić, nie?
Blondynka- no mam nadzieję, że te truskaweczki będą słodziutkie

Dzisiaj robię barszcz ukraiński, ale wcześniej zakupce-mam nadzieję, że nie utopię się w samochodzie z tego upału
Ja mam 177 i startowałam z 68, ale mi od razu 2 kg w cycki poszło i w 12 tc już miałam 71 i jako startową wagę liczę 70 kg. Teraz dobiłam do 80,5 A u ciebie jak to wygląda?
Stary 2011-05-19, 14:01   #2507
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

monia ja dla 2 latka mam paczkę na max 2 tyg
Stary 2011-05-19, 14:02   #2508
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
mi bardzo puchly tylko jedne buty moglam nosic
Od którego tygodnia czy miesiąca Ci tak puchły?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no jak ci macica cwiczy to tylko sie cieszyc - bedzie raczej nauczona i łatwiej pójdzie. nie ma to zadnego zwiazku z tym kiedy urodzisz, rownie dobrze wczesniej lub po terminie...
Skoro tak mówisz, to się trochę uspokoiłam dzięki

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja mam 177 i startowałam z 68, ale mi od razu 2 kg w cycki poszło i w 12 tc już miałam 71 i jako startową wagę liczę 70 kg. Teraz dobiłam do 80,5 A u ciebie jak to wygląda?
ja mam 168cm wzrostu, startowałam z 62,5kg później schudłam i teraz prawie 69kg....

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-19, 14:03   #2509
sygine
Zadomowienie

[QUOTE=brumek;27010606]Wyglądasz na strasznego chudzielce!!! [QUOTE]

Taa 80 kg żywej wagi hehehe Ale po porodzie znowu rolki, aerobik i dobiję do moich upragnionych 63

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-05-19 o 14:07
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:08   #2510
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A- i pytanie do dziewczyn, które mają duze łóżka sypialniane-my zamówiliśmy 160/200- w związku z tym mam pytanie jaki rozmiar kołdry kupić do niego? też 160/200, czy lepiej 200/200?? jakie Wy macie? i czy jest potem problem z doborem pościeli?
Ja ma dokładnie łóżko 180/200 i mamy dwie kołdry 140/200.Wydaję mi się że to zależy który z Was ile potrzebuje kołdry, my bardzo często śpimy nawet pod jedną 140/200 a druga to tam na zapas sobie leży obok

Agulaabar jeżeli o mnie chodzi -- > niebieska.

Nerolka

Vaniliova
i jeszcze powiedz że Ty jesteś z Rudy Śląskiej?!

Moniczka śliczny bebzol! a to czemu miał w ogóle sprawę? jeżeli można wiedzieć?

Sweet! NO chodź tu smutno mi bez CIEBIE!! nie chce abyś się smutała!! Ja w ogóle Twojego nr tel nie mam

Blondynka jak sama nazwa mówi deserowe Polecam Sangrie jest przepyszna albo Kadarkę !
Wino deserowe - słodkie lub półsłodkie wino, podawane zazwyczaj po jedzeniu, do ciast i deserów.

Zmalowana ślicznie CI! Ja to mam 70 kg

Jacieee
super jutro się wybiorę, 43 szt na star wystarczą nie?!

Widzę że ponownie temat teściowej poszedł w ruch. Ja na moją też dużo nie narzekam, przymykam po prostu oko. Jeżeli już zadziałają mi hormony to mówię o co chodzi i koniec. Co do wesela, na szczęście ani teściowa ani moi rodzice się nie wpieprzali za przeproszeniem.Myśmy sobie wszystko płacili sami i każdą decyzja była podejmowana z moim mężem. Nawet menu wybieraliśmy sami, teściowa ewentualnie coś tam pomagała, ale generalnie mieli do tego dystans

Dzisiaj fatalnie się czuje,
jakoś źle mi się oddycha
czuje się okropnie zmęczona,
a w kuchni nic nie robiłam...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:09   #2511
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
dużo jeszcze masz prania?
ja za miesiac planuje prac
Załamałam się tym praniem. Popieewsze niecierpie prasować, wiec wole juz teraz zaczac prać i prasować na raty, niż później w lipcu stać nad żelazkiem. Własnie obmysliłam gdzie i jak wszystko układać żeby był łatwy dostep do rzeczy częściej uzywanych. Wywaliłam wszystkie ciuszki i inne rzeczy i podzieliłam kolorystycznie, powrzucałam w worki ta segregacje i tak bede prała.
Zrobiłam tylko 2 pralki dzisiaj, poszwy poscieli,przescieradełka, jakieś ochraniacze, tetry i moje 2 koszule do karmienia. Myśle że jeszcze tak z 6 pralek pójdzie, albo więcej bo mam mała pojemność (tylko 4 i pół kilo) czyli jedno pranie dzidziowe na tydzien i sie wyrobie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oliweczka - masz 7 dni na dostarczenie l4 wiec nei zrywaj sie w poniezialek z rana tylko idz na spokojnie...

7 dni ja ciagle myslalam ze 3 i miałam zawsze stresa z tego powodu!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:11   #2512
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Podczytałam na innym wątku , że od jutro w rossmannie promocja na pampersy newborn 2-5kg
23,99zł /43szt
Taak tak to prawda, dzisiaj oglądałam gazetke rossmanowską

Cytat:
Mam kolejne pytanie, ale już z innej beczki(nie łóżkowej)
Czy któraś z Was ma konto internetowe w PKO SA? Założyliśmy niedawno w tym banku i jak pobieram kasę z bankomatu, czy robię przelew-cokolwiek, to nie odejmuje się to od ogólnej sumy-kiedy to się odejmie?bo defakto niewiem ile mam kasy na koncie-musiałabym sobie poodejmować, ale to powinno samo się wyświetlać.
Ooo właśnie z nimi miałam nieprzyjemności... Mi niepokazywało obecnego stanu konta, mało tego sami zmienili mi konto na "z debetem" a podpisaywalam umowę na konto "bez debetu". I przez to wyciągnęlam 400zł więcej niz mialam na koncie :/ Ale udowodniłam im, że to z ich winy i nie musiałam zwracać tej kasy Oczywiście zamknęłam tam konto i teraz mam w ing i jestem baaaardzo zadowolona.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:14   #2513
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

[QUOTE=CarmelaSoprano;2701 2007]Załamałam się tym praniem. Popieewsze niecierpie prasować, wiec wole juz teraz zaczac prać i prasować na raty, niż później w lipcu stać nad żelazkiem. Własnie obmysliłam gdzie i jak wszystko układać żeby był łatwy dostep do rzeczy częściej uzywanych. Wywaliłam wszystkie ciuszki i inne rzeczy i podzieliłam kolorystycznie, powrzucałam w worki ta segregacje i tak bede prała.
Zrobiłam tylko 2 pralki dzisiaj, poszwy poscieli,przescieradełka, jakieś ochraniacze, tetry i moje 2 koszule do karmienia. Myśle że jeszcze tak z 6 pralek pójdzie, albo więcej bo mam mała pojemność (tylko 4 i pół kilo) czyli jedno pranie dzidziowe na tydzien i sie wyrobie
QUOTE]
tak dużo prania szok ja max 2 pralki.
Stary 2011-05-19, 14:15   #2514
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaciee-ja startowałam z taką samą wagą jak Ty mam 176cm wzrostu, a ty?
Ja mam 168 cm więc sporo mniej. Grubasek ze mnie i tyle

Cytat:
Ja też mam jutro wizytkę, ale Zmalowana i Patik chyba też
Po porodzie będziemy się ostro odchudzać, ale znowu jak, jak trzeba się dobrze odżywiać podczas karmienia piersią? zawsze można zrezygnować ze słodyczy, frytek i pochodnych damy radę
I ja mam jutro wizytę

Cytat:
Mam kolejne pytanie, ale już z innej beczki(nie łóżkowej)
Czy któraś z Was ma konto internetowe w PKO SA? Założyliśmy niedawno w tym banku i jak pobieram kasę z bankomatu, czy robię przelew-cokolwiek, to nie odejmuje się to od ogólnej sumy-kiedy to się odejmie?bo defakto niewiem ile mam kasy na koncie-musiałabym sobie poodejmować, ale to powinno samo się wyświetlać.
Hmmm... my mamy w PKO SA konto internetowe i od razu mi pokazuje ile mam na koncie, odejmuje ostatnie operacje takie jak wypłata, płatność kartą czy przelew, także zawsze mam aktualny stan konta Nie wiem czemu u Was tak dziwnie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 14:16   #2515
sygine
Zadomowienie

Brumek skleroza ciążowa mnie dopadła Najlepszego z okazji rocznicy
Stary 2011-05-19, 14:56   #2516
moniczka2123
Zadomowienie

Hah przespałam sie i mi lepiej mężus mi sie snił a wiecie tak sobie dziś myślałam o naszych poczatkach i tak mi sie przypomniało jaki dostałam pierwszy bukiet od mężulka to bylo w grudniu 2003 dostałam od niego bukiet z 5 niebieskich róż sliczne były ah tesknie za moja połówką KOCHANA a jeszcze 37 dni

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:01   #2517
dziubek79
Zakorzenienie

a co tu taka cisza?? wszystkie śpią czy się opalają ??
Stary 2011-05-19, 15:14   #2518
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Albo robia jeszcze cos innego oj ja mam dzis zboczenia
Jakbym mojego dorwała jak by tu byl to bylo by ostro

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:16   #2519
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siedze przed lapkiem, ale wszystkie milczą to ja też

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-19, 15:20   #2520
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja też jutro mam wizytę

I pokoik prawie gotowy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości