|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
fatal, ty szczęściaro! Ale nie ładnie nas tu tak straszyć tym naturalnym porodem !
![]() Moje libido jest OK, może nawet wyższe? TŻ nie nadąża ![]() Idę do domu, muszę jeszcze wstąpic do rodziców, napomknę o tych ziemniaczkach i mizerii, może mama zrobi na jutrzejszy obiad ![]() Do zobaczenia później! |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Mangolinko fajnie, ze juz w domku i wszystko ok, mozejuz teraz bedziesz spokojniejsza o te bole.
Fatal farciaro mmmm... jaka piekna burza sie szykuje moze troche te ''dusznosci'' z powietrza wymyje
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-19 o 16:29 |
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki ciężko was nadrobić. Nie było mnie ze 3 dni. Ostatnio starałam się oszczędzać bo brzuch mnie bolał. Zwiększyłam sobie dawkę magnezu. Mięśnie przy oku mi drgają i też dlatego.
Ja zauważyłam że teraz sny mam bardziej nasycone emocjami; też śniła mi się zdrada mojego Tż. Ja rodziłam razem z mężem i teraz też planuję. Okazał się bardzo pomocny. I nie pozwalałm mu zaglądać między nogi. ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Mam super powód do radości; moja córeczka już 3 noc spała bez pieluszki i rano siusiała na nocnik |
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Jestem przeszczęśliwa w końcu mój pech chyba odszedł Byłam dzisiaj w biurze i mogę odejść od razu po urlopie na macierzyński A mnie też mile zaskoczył główny menager jak byłam w biurze zawołał mnie i się pyta jak się czuje ja powiedziałam że dobrze że mała jest zdrowiutka jak ryba a on że super i napewno będzie dobrze(odpukał w niemalowane ). W ogóle się dziwię bo był wściekły bo jeden z pracowników włączył alarm przeciwpożarowy przyjechała straż była ogromna afera nawet chyba dostał wpis do akt![]() Magolina super że jesteś z nami i wszystko w porządku Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-19 o 17:17 |
|
|
|
#3365 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tymbardziej, ze czasami wielkośĆ brzucha zależy ile zjemy.. np. dzisiaj po arbuzie mam chyba z 4x większy niż wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ech i mnie pobolewa od dwóch dni ten brzuszek... któraś z Was napisała, ze przyczyną była twarda macica... ja mam tyłozgięcie- to może też przez to? za tydzień idę do gina na usg genetyczne podpytam go.... a zresztą on będzie wszystko widział.... oj martwię się o serduszko dzidzi przez te bóle... bo ostatnio na usg byłam w kwietniu...
|
||||||
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
A witajcie kochane
Sozaa moje libido też wzrosło, i to bardzo ![]() Truskawek też jeszcze nie jadłam, a mam taką ochotę. Dziś miałam na obiad placki ziemniaczane, ale chodzi za mną młoda kapustka. Ogólnie to upał mi doskwiera, a ja planuję latać w największe upały, marnie to widzę ![]() Dziewczyny a te sny to są tragikomiczne, że też takie dziwactwa w podświadomości nam latają ![]() Buźki |
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo żyje głowa mnie tak boli ze szok. Brałam już apap i znowu boli. Ciśnienie sobie mierzyłam miałam 116/86 puls 85 idę chyba zaraz spać
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam w końcu, ale ostatnio dość sporo pracy miałam, to niestety braku czasu, a potem przychodzę zmęczona. Oj kobiety truskawkami kusicie, aż jutro zaglądnę czy staniały ![]() joamic1 może na zmianę pogody. Mnie tak często bolą. Pozdrawiam cieplutko
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
dzis wyjatkowo spokojnie na forum
ja wlasnie wrocilam od tesciowej i ide zaraz spac. Dzien bardzo senny byl, jakbym mogla to by spala na siedzaco gdzie popadnie. Nawet moj filipek padl bez protestu. Do jutra!
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie cisza, az dziwnie
Lece zaraz spac, jutro bedzie dluuugi dzien... A narazie koncze ogladac ''Johna Q'', rycze jak glupia, nie moge teraz ogladac filmow o chorych dzieciach ![]() Dobranoc mamuskom i brzuszkom |
|
|
|
#3372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie... mysle ze dłoń męza duzo znieczula,,, mnie jak krzyz bolał na okres to tylko dotknął i mijało teraz mi go brakuje ale niedługo juz sie nei rozdzilimy nawet na chwile a co do arbuzika... mmmmmmmmm moj ulubiony owoc ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
ale musze czekac do20czerwca
|
|
|
#3373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już tak pokochałam maluszka, ze jakby cos poszło nie tak... to nie wiem co bym zrobiła... ![]() a od początku masz twardą? mi lekarz powiedział od4t.c. mi się rozpulchniła, tylko to tyłozgięcie, moze(chyba nawet musi) się prostowaĆ i najlpeiej spaĆ albo na brzuchu albo na lewym boku... tyłozgięte- łączmy się Cytat:
więc wysiadł i zaczął się z nimi biĆ... ja chcąc wezwaĆ pomoc zaczęłam trąbiĆ, ale zobacyzł to jeden z oprychów i zaczął biec w naszą stronę , mówiąc że jesteśmy jego zakładniczkami i..... się obudziłam.... ![]() nie powiem, zebym się wyspała... co za sen... brrrr... aż strach pomyśleĆ![]() a propos placków ziemniaczanych, to i ja mam ochote na takie z papryką i z ketchupem ![]() no nic spadam, moze się jeszcze przyłożę do podusi
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-20 o 05:56 |
||
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
kurcze no czemu ja nie moge byc na biezaco z wami;/ ehh...za duzo czasu macie nie sprawiedliwe, ale ja teraz maratony po piaskownicach i placach zabaw mam takze mam nadzieje ze wybaczycie.... ![]() co do imion my nikogo nie pytalismy czy sie podoba czy to czy tamto, wybralismy jakie chcielismy i juz, teraz jest tak samo Kacper lub Amelka jak komus sie nie podoba niech spada:P a co do porodu tz przy 1 byl ze mna i to byla najlepsza decyzja jaka moglismy podjac, przy 2 tez bedzie na pewno, zreszta on nawet jednej wizyty nie opuscil wiec sam nie wyobraza sobie jakby go mialo nie byc, za to juz wie jak potrafie sie drzec;D ojjjj a darlam pape niemilosiernie:P teraz niech sobie stopery bierze ![]() biedny az lzy w oczach mial a pozniej poszedl do kosciola podziekowac za moje i malej zdrowie:P ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- ja tez mam jakies glupie sny, masakra;/ ostatnio mi sie snilo ze mam juz 2 dzieci i mi je ukradli gdzies na targu no kurde- brak slow a ja tak wylam a policja nie mogla nic zrobic....( w sumie to akurat norma)
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
hej
sozaa ja lubię statystykę wykład faktycznie jest nudny ale ćwiczenia lubię, w sumie idzie mi to bezproblemowo. To jak nauczyć się Worda obsługiwać. Teraz tylko zastanawiam się czy wziąć rok dziekanki czy tok spowolniony o 50%. Może któraś z Was studiuje dziennie i zdradzi co zamierza zrobić w przyszłym roku akademickim? ![]() Aniu cieszę się, że w pracy taką miłą niespodziankę Ci zrobili ![]() Magolinko dobrze, że już jesteś z nami cała i zdrowa z maleństwem Obudziło mnie dziś rano dziwne jeżdżenie w podbrzuszu. Takie bąbelki łaskoczące. Ale pewnie to tylko jelitka .... chlip. Chciałabym, żeby malusz już kopał. Wczoraj gadałam z moim brzuszkiem
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Co tak cicho....?? Jest ktoś czy tylko ja... ?
![]() Na szczęście mnie już głowa dziś nie boli dobrze się czuje kibelka nie przytulałam więc zapowiada się fajny dzień. W niedzielę ze znajomymi idziemy do ZOO zawsze minimum raz w roku odwiedzam. Jak mieszkałam w Poznaniu to prawie co tydzień bywałam w nowym zoo nad Maltą
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bardzo lubię zoo
chociaż bardziej Warszawskie Łazienki bo tam wiewiórki luzem biegają i dają się głaskać ja w zoo jestem ok 3razy w roku. wiosna-lato-jesień. Chcemy z Tż'tem wybrać się do Wrocławia do Zoo. OStatnio tam byłam przed tą wielką powodzią która zabiła część zwierzaków W warszawskim zoo brakuje mi tzn "małego zoo" gdzie można wejść i pobiegać z kozami, owcami i osłami. Chyba właśnie we Wrocławiu takie coś było. Wiem, że to nie jest bezpieczne dla zwierząt bo dzieci mogą karmić je szkodliwymi rzeczami ale fajnie wspominam to jak mogłam małą kózkę wziąć na ręce ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Ps. Jutro o 18.00 koniec świata |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
goldika a masz z kim malucha zostawic? szkoda roku moim zdaniem... a nie myslalam o przeniesieniu na zaoczne?
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Czy Wy też tak macie, że jak chce Wam się jeść to aż boli Was brzuch?? mnie to łapie w momencie, i tak mi sciska bebechy że szok i natychmiast musze coś wszamać, tylko mam problem bo na nic nie mam ochoty i musze jeść na chama ![]() Cytat:
Ja mam od początku twardą no i to tyłozgięcie, tez od początku kazał mi jak najwięcej leżeć i spać na brzuchu, teraz na wizycie nic nie mówił, czyli chyba jest ok, wyprostowała się pewnie . Super, nie wiem co ze sobą zrobić żeby jak najlepiej wykorzystać ten czas |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
my tez jedziemy do zoo safari na dzien dziecka:P
dokladnie tutaj : ( to jakies 30 km od nas) http://zoosafari.com.pl/index.php
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego bezpieczna jest dziekanka albo spowolnienie toku studiów. Magolina ja też tak mam, że jak głód mnie dopada to brzuch mnie boli. Dlatego teraz zawsze mam ze sobą jakąś kanapkę Wczoraj na uczelni zjadłam 3kanapki w ciągu 3godzin. Wcześniej śniadanie w domu normalnie, a jak wróciłam to od razu poleciałam do lodówki.
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
magolina
Często mnie boli brzuch ale w sumie to też przeze mnie bo strasznie się denerwuje z byle powodu. Z głodu też i strasznie to wkurzające bo wiem że muszę coś zjeść a ostatnio w ogóle apetytu nie mam. I to aż dziwne bo wymioty mi przeszły, czasami tylko zdarzą się nudności. Nakupuje sobie owoców a i tak ich nie zjem. Jem oczami i nie wiem dlaczego ![]() Boję się że dzidzia będzie przez to mniejsza bo same witaminki przecież jej nie starczą
Edytowane przez kasiowa4 Czas edycji: 2011-05-20 o 10:22 |
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie nastepny rok nie jest szczegolnie przeladowany zajeciami, a wiekszosc spraw mozna zalatwic droga mailowa, wiec nie zaszkodzi sprobowac ![]() A ten koniec swiata to skad sie wzial? Bo ta 18:00 mi nie pasuje, moze troche przesuniemy? Gosci z zagrabanicy mam o 17:00 odebrac z dworca, wiec moze poczekajcie na mnie cooo??? Kasiowa nie martw sie, dzidzia sobie wezmie co jej bedzie trzeba, nic jej sie nie stanie. Predzej tobie zabraknie witamin niz dziecku
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-20 o 10:26 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
goldika ja bym dziekanki nie brala, tez studiuje tylko ze zaocznie co prawda, ale teraz ide dalej i z 2 dzieci , no nie do konca z 2 bo jedno w brzuchu bede dojezdzac 60km w jedna strone na uczelnie , szkoda mi przerwac bo pozniej nie bedzie mi sie chcialo juz wrocic...mloda wtedy z tz zostaje jak ja w szkole jestem.
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę robić moduł specjalizacyjny składający się z ćwiczeń, wykładów i praktyk. Do tego nie słyszałam, żeby u nas byłjako taki IOS. U nas plan i tak układa się sobie samodzielnie. W zależności od wysokości średniej z roku poprzedniego ma się pierwszeństwo do wybierania sobie dni zajęc etc. Teraz np. udało mi się ułożyć tak plan, że zajęcia mam tylko 2dni w tygodniu ![]() Ok to ja się zgadzam na przesunięcie |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie sprzątam i jak przeczytałam to słowo... z puszki mniam... Nie mam czasu na czytanie może w niedziele wieczorkiem ponadrabiam, bo jak ogarne to lece do pracy, później jedziemy do tescia, bo jutro jest msza za mamę Tżta- minął miesiąc od jej śmierci No i nie wiem kiedy wrócimy..
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poradźcie mi
jako że jestem blada- nie opalam się w ciąży bo słyszałam o tych plamach itd. a filtra jeszcze nie znalazłam na dnie mojej szafy ![]() to! czy!(meritum mojego pytania) mogę posmarowaĆ się samoopalaczem? ????? nogi, plecy, dekolt(oczywiście omine brzuch i piersi) ... bo jutro wesele a pojutrze komunia- to do niebieskiej sukienki zebym nie wyglądała jak przysłowiowa śmierĆp.s. ooooo to zoosafari jest k/Poddębic- nawet niedaleko mnie muszę powiedzieĆ siostrom niech zabiorą tam swoje pociechy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-20 o 10:55 |
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój tż jak wraca z pracy to obojętnie, która jest godzina zawsze pierwsze co robi to rozmawia do brzucha, najczęściej do pępka bo się śmieje, ze to przewód łączący, ostatnio nawet wrócił z delegacji i byłą 2 w nocy a on mówi brzuszkowi jak strasznie tęsknił ![]() Co do studiowania, to nie myślałaś o indywidualnym toku nauczania? Nie wiem jak to się na uczelni fachowo nazywa, ale jest coś takiego, bo moja koleżanka jak zaszła w ciążę to to miała, i przychodziła praktycznie tylko na egzaminy, miała z wykładowcami się dogadać jak to wygląda, to większość powiedziała, ze ma brać sobie notatki od nas i się uczyć, a jeden kazał jej przychodzić na dyżury i jej dawał materiały do nauki Ja jestem wprawdzie na końcu bo właśnie piszę magisterkę i mam nadzieję, obronić się jeszcze w czerwcu bo potem to dopiero wrzesień wchodzi w grę a na ostatnich nogach bym już nie chciała, ale od października planuję iść na podyplomówkę, wiadomo to co innego bo tylko co któryś weekend, ale maleństwo zostawię z tż najwyżej pojedzie do którejś babci Takie mam plany bo jak nie zrobię, tego od razu, to później już pewnie mi się nie będzie chciało
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IOS-a ciezko dostac, ale ciezarowki i mlode mamy maja pierwszenstwo i dostaja bez problemow. Zostaje tylko z wykladowcami sie umowic na sposob zaliczenia. Mam tylko problem, bo musze w-f zaliczyc, a koncowka ciazy i polog to nie najlepszy czas na to, ale jakos sie ogarne, moze mi na trzeci rok przesuna. Nika nie wiem dokladnie, ale wydaje mi sie, ze mozna. Zreszta widzialam ostatnio przechodzac kolo jakiegos salonu beauty reklame ''opalanie natryskowe dla ciezarnych'', no to chyba i samoopalacz nie zaszkodzi ![]() Ale tak w ogole, to chcialam sie pochwalic, ze nie wygladam juz jak deska
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-20 o 11:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

nie powiem, zebym się wyspała... co za sen... brrrr... aż strach pomyśleĆ

w ciągu 3godzin. Wcześniej śniadanie w domu normalnie, a jak wróciłam to od razu poleciałam do lodówki.