|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Za nasze dziś dałam 13,99kg
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tinciu to juz nie taka straszna cena. Tylko patrzec jak bedzie na dniach wiecej i taniej
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-18 o 22:04 |
|
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj robiłam te cholerne uszka i tak mnie bolał brzuch, że się musiałam położyĆ.... przeszło po jakieś pół godzinie.... ale już nie robię żadnych pierogów do końca ciąży...
to pewnie od wałkowania ![]() ide wcześniej spaĆ dobrej nocki wszystkim mamuśkom |
|
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
w koncu skonczylam szorowac kuchnie,wykapalam sie i chwilke mam na nadrobienie
![]() GOSIACZEK sukienka piekna MAGOLINA super,ze juz lepiej i wszystko z dzidzia w porzadku WISZKA za udana wizyte...a co sie dzieje,ze chcial Cie wczesniej do szpitala ginek wyslac![]() ANIA21 pogratulowac glupoty i brak taktu kolezanceniesadze aby ona za to byla idealna... MUFFINKA a nie kumam z tym nowym watkiem co napisalas ![]() SEONA witaj ELA ![]() ja chodze z mala do parku zamknietego i malutkiego wiec mala lata bez ograniczen a co do energii to ja mam jej mnustwo wogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy...TINCIA gratuluje ![]() kazdy brzusio ciazowy jest sliczny ...wiec dawaj szybko fotkeczke ![]() GOLDIKA lal ciekawy kierunek JANECZKA za wizyte udanaNIKA smacznej nocy tylko tam grzecznie![]() a ja juz przytylam 5 kg ![]() ale teraz staram sie duzo byc w ruchu i gubic te duze ilosci jedzenia i slodyczy
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Podaję swoje dane: pluusia21 (Paulina) lat 24 przewidywany termin porodu 01.12.2011 pierwsza ciąża
![]() pozdrowionka |
|
|
|
#3336 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh... wszystkie znajome w ciąży miały tak maksymalne libido ze szok.... a mnie opadlo do zera ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
świetna decyzja !!!! gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
witam ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
świetne fotki booooska dzidzia
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||||
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
ja po wczorajszej wizycie wniebowzieta jestem
![]() dostałam ok 12 fotek z zaznaczonymi częściami ciała, rączki, nóżki, główka, pęcherz, żołądek pani dr pow ze wszystko super, serduszko bije stabilinie (161).... pani doszukala sie ze miedzy nozkami cos wystaje, ale pow. ze a. za wczesnie na stwierdzenie płci, b. to wszystko moze odpasc teraz niecierpliwie czekam do 14.06 na kolejną wizytę
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim,
Jutro mam wolne, bo idę do gina, więc już się nie mogę doczekać końca dzisiejszego dnia w pracy... Skoro tylko jedna z Was odpowiedziałą na mój wczorajszy post dot. sączenia się z piersi, to widocznie tak nie macie... No ale w sumie poczytałam trochę w necie - i niby tak może być. A jutro jeszcze powiem lekarzowi na wizycie i mam nadzieję, że mnie uspokoi, że to normalne ![]() Podaję swoje dane: dominej; wiek 32 lata(rocznikowo ), wyznaczony termin porodu: 13.11.20q1r.Miłego dnia życzę ![]() P.S. - u mnie zanosi się dzisiaj na upał - a ja średnio je znoszę :/
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę zadzwonić do firmy i się dowiedzieć. Kurcze już od 4 dni codziennie rano wymiotuje, myślałam że już się skończy a to nadal trwa.
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Agnieszko chodzilo mi o to, ze wpadlam na chwile na watek mam wzresien pazdziernik i sie zszokowalam ich tempem ze 2 tyg temu zalozyly watek a juz do 5000 postow dobijaja Cytat:
a z tym wystajacym, to fajnie chociaz miec jakies podejrzenia moj smierdziel maly nawet tylka nie chcial pokazac i nici nawet z mglistych przypuszczen
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam nie można się miętolić wiesz... pobudzone gruczoły...u nas też na upał się zapowiada mój termometr tyle jeszcze nie pokazywał, a tu mus do pracy A czwartki mam ciężkie i długie i strasznie mi się nie chce, bo najlepsze godziny w dniu właśnie tam poświęcam, a jak wracam to mam mega mdłości ściskam kibelek i mam wszystkiego dość ![]() Może to był powód moich wczorajszych smutków- ogólne sampoczucie... Dziś zaczynamy 16tydz. Za tydz. w środę wizyta- czeekaammm No nic, lece do pracy... ![]() Agnieszka- może wieczorkiem poprosze Tżta o pstryknięcie jakiejś fotki.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-19 o 09:14 |
|
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Aha!
Jeszcze tak sobie właśnie przypomniałam - czy Was też wszyscy pytają, czy już imię wybraliście? Bo nas ciągle ktoś o to pyta, a na nasze ewentualne porpozycje, każdy kręci nosem, przedstawia swoje - jako najlepsze... A już zwłaszcza jedna z babć... Oszaleć można. Ja się tym denerwuję, a mój TŻ stwierdził, że nie będzie sie przejmował opiniami innych bo to będzie nasze dziecko i nic nikomu do tego jak będzie miało na imię... No to tyle - chciałam się tylko wyżalić. ![]() Buziaki
|
#3343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj nie przejmuj się rodzinką. Twój TŻ ma rację, to wasze dziecko i to wy wybieranie mu imię Nasz wybór też nie wszystkim się podoba, ale cóż nie mają wyboru, muszą go zaakceptować
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Dziś coś mnie tknęło i zaczęłam zastanawiać się nad porodem rodzinnym tzn. żeby TŻ był przy mnie ale nie wiem czy to dobry pomysł. A Wy myślałyście już w tym kierunku?
![]() Wszystko mnie ciekawi, wszystkich dookoła pytam bo tak naprawdę to mało wiem na temat ciąży a lekarz wiadomo że na wszystkie twoje pytania nie odpowie. Od dwóch tygodni codziennie musiałam zjeść arbuza bo uwielbiam ale już mi się przejadł. A tak się naczytałam o tych opisywanych tu truskawkach że zaraz polecę kupić do warzywniaka ![]() pozdrawiam Was wszystkie
|
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba, że będę musiała mieć cc. TŻ nie wyobraża sobie, że mogłoby go nie być przy mnie, ja w sumie myślę podobnie. Wiadomo, co się w Polsce wyprawia na porodówkach, wszyscy rodzącą mają w 4 literkach a tak jak będzie mężczyzna to będzie usilnie dążył do tego, żeby spełnili moją "zachciankę" Do tego TŻ to dla mnie najbliższa osoba, na prawdę nie wyobrażam sobie, że mogłoby go nie być przy mnie w takim momencie. Oczywiście TŻ troszkę przerażony, ale chyba bardziej tym, że nie da rady. Od sierpnia będziemy chodzić do szkoły rodzenia przygotowującej do porodów rodzinnych więc na pewno potem będzie nam łatwiej
|
|
#3346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nas na szczęście nie pytają. I chwała im za to Wystarczy że przez prawie trzy lata słuchałam kiedy zrobimy dzidziusia a to tak bolało bo nie mogłam zajść.A tak w ogóle to Twojego avatara bym pożarła ![]()
Edytowane przez kasiowa4 Czas edycji: 2011-05-19 o 11:04 |
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie mam 40min przerwy miedzy zajeciami na uczelni
kolokwium juz za mna, o 14 pisze egzamin ![]() co do mojego kierunku to psychologia kliniczna przygotowuje mnie do zawodu psychoterapeuty. Psychoterapeuci zazwyczaj wspolpracuja z psychiatrami. Tyle, ze po 5latach moich studiow musze zrobic jeszcze 5lat czegos tam i generalnie teraz zeby zostac psychoterapeuta trzeba 10lat sie uczyc. Ale po 5latach studiow moge juz uderzac na zwyklego psychologa co do tych 10lat to uwazam ze to dobre jest, bo z tego co juz widze to wiele mozna ludziom naszkodzic terapia a nie pomoc wiec lepiej doksztalcic sie solidnie i odbyc wszystkie praktyki, staze i przejsc superwizje. No i mnie czeka moja wlasna psychoterapia najpierw ![]() ja chce miec porod rodzinny! najpierw nie chcialam ale teraz doszlam do wniosku ze bedzie mi milej z ukochanym. A do tego dla niego to bedzie wyjatkowe zdarzenie, bedzie mial pewnosc, ze dziecko NA PEWNO wyszlo ze mnie |
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
u Nas też będzie poród rodzinny. Mój TŻ nie widzi inaczej ja się śmieje że zamiast tlenu mi podawać będą jemu hehe.
Ale pogoda się super zrobiła tylko siedzieć w cieniu w ogrodzie. Ale niestety nie na dłuższą metę, bo robi mi się słabo i wracam do domu. Czyli coś czuje że upały nie są dla mnie teraz.
|
#3349 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane! Wczoraj wrocilam o 22 i padlam na twarz ze zmecznia. Pogrzeb sie udal- o ile mozna tak wogole mowic
. Odbylo sie bez zadnych skandali czy nieporozumien ( tesciowa ma 4 siostry i cala piatka chce rzadzic). No a dzis powrot do normalnosci, czyli sprzatanie i gotowanie. Kurde, nadrobic wasze tempo to szok, tak piszecie szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do libido- u mnie iddzie w gore,ale narazie nicic z przytulanka, bo stres z pracy zzera tżta , wiec nie ma okazji....a jak juz byla to babcia zmarla i o! Cytat:
Drazni mnie tylko jedno- co to za mania podchodzic i macac po brzuchu??? Na stypie ( a bylo 90 osob) , co chwile macanie, dotykanie, glaskanie i teksty- moge potrzymac ??? JASNE -ZARAZ ZDEJME BRZUCH I CI DAM.... buractwo... ogolnie nie lubie jak mnie dotykaja obcy ludzie , a brzuch traktuje teraz jako czesc wyjatkowo prywatna heheh. No dobra, nadrobilam, napisalam, zjadlam paroweczki a teraz ide prac posciel, w taki dzien to szybko wyschnie.Buzka ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Ale skoro mialm przyjemnosc tworzenia to niech cierpi ze mna przy porodzie!
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nienawidzę tego macania! A niektórzy to już łapy pchali jak byłam w 8tyg i niczego nie było widać. Ogólnie nienawidzę jak ktoś mnie dotyka, ociera się... dlatego jazda tramwajem jest dla mnie męczarnią
Jedyną osobą której dotyk toleruję a nawet lubię jest Tż. Ja nawet ręki nie lubię ludziom podawać co czasami niegrzecznie wygląda.A co do imion to mówimy, że chłopiec Aleksander, a na dziewczynkę będziemy wołać Dziewczynka wtedy nikt już nie komentuje i mamy spokój.Mój Tż zaczął intensywnie poszukiwać rzeczy dla dziecka. OStatnio rozmawiał ze swoją mamą przez tel i słyszałam jak gadali o ubrankach, fotelikach, mówił w jakich kolorach chce żeby wszystko było. Potem w necie oglądał maty edukacyjne, karuzele, foteliki, kołyski... a następnie pokazywał mi co trzeba będzie kupić myślę więc, że w naszym wziązku to on mi [rzyniesie listę niezbędnych zakupów dla malucha |
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
rany!! jak gdzies tutaj przeczytałam cenę 26.00 za truskawki, to mi kopara opadła! Ja kupuję za 14.99 kg, niby hiszpańskie, ale baaardzo dobre!
![]() Goldika, widzę, że wybrałyśmy te samą drogę edukacyjną. Ja tez na psychologii, ale ja robię ją w 3,5 roku (mgr), bu już mam dyplom jednych studiow o profilu społecznym, a potem specjlaizacja, własna psychoterapia, superwizje.... tylko u nas chyba to wychodzi 4 lata... A SPSS też mnie czeka, za miesiąc mam zaliczenie z tego! Ogólnie wkurza mnie statystyka, bo facet nudzi na tych wykładach, a i tak z nich nic nie wynoszę, wolę ćwiczenia, tam są bardziej "życiowe" rzeczy, no i SPSS Co do snów, to może ja nie mam jakiś dziwnych, ale mieszają mi się z rzeczywistością, np. mój sąsiad robi nową elewację na domu i śniło mi się, że już jest skończona, jakież było moje zdziwinie gdy wczoraj na jego domu zobaczyłam tylko styropian ja też nie lubię macania po brzuchu, i też nie lubię być dotykana przez innych, tylko TŻ i kilka koleżanek mają przyzwolenie ![]() Ja wolę porod rodzinny, zresztą, wstyd się przyznać - bo zostane wyzwana od wyrodnej matki- ale to mój TŻ bardziej chciał dzidziusia więc teraz bardzo się angażuje i przy porodzie też chce być! Nawet jak ostatnio mówiłam, że chciałabym wrócic szybko do pracy i że trzeba będzie szukać opiekunki do dziecka, on powiedział, że narazie żadnej opiekunki, bo skoro on pracuje w domu to się dzieckiem zajmie. Ale on chyba myśli, że takie dziecko się przewinie, nakarmi i 4 godziny bedzie spało Ide na obiadek, mam makaron z sosoem serwoym, ale jakoś brak ochoty na niego. Wolałabym ziemniaczki z mizerią albo młoda kapustką |
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda imionka w sumie mam upatrzone od dłuższego czasu ale konkretnie jeszcze nie jestem pewna i w sumie nie rozmawialismy z mężem na ten temat. Jeśli chodzi o poród rodzinny to ja też nie widzę innej opcji, że nie będzie przy mnie mojego TŻ chociaż czas pokaże bo jak będzie w pracy (za granicą) to nie wiem heh zostanie mi przyjaciółka ![]() Jednak mam nadzieje, że dostanie wyjątkowo dużo urlopu i nie będziemy się tym teraz przejmować ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś gotuje Penne z kurczakiem w śmietanie z dużą ilością czosnku mniam już mi ślinka cieknie na samą myśl...A ja dziś 2 razy wymiotowałam :/ jakoś kiepsko się czuje upały.
Co do truskawek to jeszcze w tym roku nie jadłam aż wstyd się przyznać
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Odnośnie libido, to na razie u mnie jest mniej niż zero, ale to wina strachu, bo po przytulankach boli mnie brzuch niestety i wolę do końca I trymestru ograniczyć. Innej opcji niż poród rodzinny nie biorę pod uwagę. Zmajstrował to niech stoi obok i w razie czego patrzy na ręce lekarzom. Dziękuję za komplementy sukienki Agnieszka pokaże zdjęcie, ale to za 2 tygodnie z wesela, to może już brzuszkiem będę mogła się pochwalić ![]() Mama zrobiła mi niespodziankę i kupiła pudełko polskich truskawek. Sozaa a ten sos serowy robisz sama?? Zdradzisz jak? Ja umiem tylko z paczki
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o truskawki to ja się też przyznaję, że też jeszcze w tym roku nie jadłam
|
|
|
|
|
#3356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten duszny i upalny dzien. Nie wiem jak ja przezyje lato, jesli juz teraz ledwo wczlapuje sie na te moje zasrane czwarte pietro
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam po nim masakryczna zgage |
||||
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Ten sos serowy to zrobił TZ, ale widziałam, że miał trochę serka topionego, dużo parmezanu i to roztopił w maśle i zalał smiatną, dodał zioła..... i pewnie coś jeszcze co mi umknęło. Brokuły tam były na bank w tym sosie
Ja niestety serowego tez jeszcze nigdy sama nie robiłam, tylko z paczki .Ja jutro mam wizyte u gina, tzn. idę wymusic USG pomiarowe, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale łatwo się nie poddam, płace trochę z pensji za ten Medicover, więc niech odpala ten swój cudowny sprzęd i mi dzidzię zmierzą! Jeszcze pół godzinki i do domu.... Fanty bym sie napiła! A ja raczej nie jestem z tych co lubią pić kolorowe i gazowane |
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też raczej będzie poród rodzinny. Chociaż zanim zaszłam w ciążę to tż mówił, ze nigdy nie będzie przy porodzie bo sie od kolegów nasłuchał, to jak tylko zaszłam w ciążę to od razu oznajmił, że będziemy rodzic razem. Jejku jak za mną chodzi mizeria...
|
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Ja już w domku brzuch nadal boli, ale zdecydowanie mniej, lekarz stwierdził, że mogę mieć ,,twardą i sztywną" macicę i podczas rozciągania jej przez dzidzie może mnie bardziej boleć niż inne kobiety, ot taki mój urok. To może się i zgadzać, bo moja sister rodzona calutką ciążę miała bóle brzucha, i przeszło jej dopiero jak wyskoczył siostrzeniec , także może to i rodzinne?![]() A wiecie co jest ciekawe?? w poniedziałek jak się ważyłam u gina to okazało się ,że od ostatniej wizyty schudłam 1,5 kg czyli generalnie wazę mniej niż przed ciążą ![]() Wczoraj dołączyła do mojej sali w której leżałam dziewczyna w moim wieku (26 lat) która ma już dwóch synów (7 i 4 lata) a teraz spodziewa się bliźniaków Ja dalej mam ostrą awersję do mięsa ![]() Co do porodu to ja też bym chciała z Tżtem i On też chce, tylko ciekawa jestem jak to u nas jest, bo chyba trzeba mieć odbębnioną szkołę rodzenia,a z tego co się dowiadywałam to u nas jest we wtorki a Tż pracuje w delegacji więc nie będziemy mogli razem chodzić, chyba że uda się coś załatwić na lewo ![]() My mamy problem z imieniem męskim - jak mi się jakieś imię podoba to Tżtowi nie, i na odwrót, w końcu Tż stwierdził, że nazwiemy Go po prostu Junior |
|
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że nie jestem osamotniona z 000 Libido
Poczekam na 2 trymestr może mi powróci.Co do porodu to na pewno mam CC więc rodzinny odpada. Zresztą studiowałam kiedyś położnictwo i troszkę się napatrzyłam i wiem , że Tż nie jest odpowiednią osobą żeby mnie oglądać w takim stanie.Aczkolwiek znam takich, którzy to uwielbiali Gdyby poród był normalny to przyjaciółka lub siostra.Mam ten fart, ze jedna jest położną, a druga lekarzem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

za udana wizyte...a co sie dzieje,ze chcial Cie wczesniej do szpitala ginek wyslac
pogratulowac glupoty i brak taktu kolezance
ale teraz staram sie duzo byc w ruchu i gubic te duze ilosci jedzenia i slodyczy

Zdradzisz jak? Ja umiem tylko z paczki