|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VIII
Talullah, dzięki za info
Tu nie mamy tabelki do wypełnienia z punktami kwalifikującymi na SPD Fajnie, że dołączyłaś ![]() Sikoreczko, to budująca informacja dzięki ![]()
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zerknelam na strone rtv euro agd i teraz jest wiekszy wybor tych rat 0%
Mozna splacic w wiecej niz 6 miesiecy bez doliczania kosztow kredytu.Ja rowniez nie kupilam ubezpieczenia, nie oplacalo mi sie ![]() Puntodivista - dzieki Mam juz znajomosci z osobami z Waszego watku a reszte mam nadzieje ze poznam
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-05-19 o 20:19 |
|
|
|
#4953 |
|
Konto usunięte
|
Wymęczona jestem. W pracy nuda jak zwykle i znowu mi się postój zaczyna, bo pewne instytucje się obijają w wysyłaniu dokumentacji
![]() Byłam u neurologa. Dosyć konkretny lekarz. Zrobił wywiad, pobadał, przepisał tabletki, kazał prowadzić dzienniczek bólów głowy, zrobić badanie dna oka i przyjść na kolejną wizytę. I wtedy zobaczymy co dalej A główka niestety od kilku dni bez przerwy boli
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiedziałam jak to jest , ale TŻ kolega z pracy ma wujka co jest szefem właśnie jednego rtv euro agd i mówił mu własnie jakie praktyki się robi ... ale najważniejsze, żebyś miała umowę o pracę dłużej niż okres spłaty rat ( ale wiesz oni Cię pytają i wierzą na słowo więc można wydłużyć sobie czas trwania umowy jak coś)
|
|
|
#4955 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
|
|
|
#4956 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Kawę kocham, ale doszło do tego, że pijałam ją jak soczek po dwa-trzy kubki dziennie. Czasem zdarzało się więcej. Tak nie można. ![]() U mnie też dziewczyny piją i zapach mi wystarcza. Póki co nie tęsknię. Oczywiście od czasu do czasu mam zamiar sobie na nią pozwolić, ale nie chce by to nadal był "standardowy" element dnia. ![]() Ogólnie od tego tygodnia postawiłam na wprowadzanie zmian jedzeniowo-pitnych i właśnie rezygnacja (mocne ograniczenie) z kawy jest jedną z nich. Cytat:
Też będę musiała zarządzić takiego. ![]() Raaaaaaaaany! Jak ja nie znoszę pogrzebów! Wiadomo, nikt ich nie lubi, ale normalnie mi się słabo robi na samą myśl chowania kogoś bliskiego. Obiad zjedliśmy dzisiaj na mieście. Szpinak nadal czeka więc Dzisiaj go przygotuję, bo się chłopak weźmie i zwiędnie.Za lodówką jeździliśmy kilka godzin, bo chcieliśmy parę miejsc odwiedzić. Decyzja podjęta, ale nie chciało nam się już wracać w wybrane miejsce więc pojedziemy kupić w sobotę. ![]() W poniedziałek będzie dostawa i tym sposobem ten dzień ogłaszam dniem kupowania, mrożenia i jedzenia lodów!! ![]() W ogóle babeczka w sklepie nas usilnie na kredyt próbowała namówić. Nie działało: nie dziękuję, mamy gotówkę! Nie nie! Ona dalej, Bo oni mają raty 0% i w ogóle och i ach i dlaczego nie skorzystać, bo to krótka promocja. Padliśmy później jak muchy i tak myślę, co ja w nocy będę robić, bo się chyba wyspałam. I chyba w ramach relaksu zaszaleję i otworzę zimne piwko (jeszcze ze starej lodówki).
|
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz pracuje na stale, TZ bardziej dorywczo a aktualnie konczy pisac prace mgr ![]() A ulubiony przepis - my z TZ najbardziej lubimy kurczaka wiec jemy go pod roznymi postaciami - chinszczyzna, nadziewane kieszonki (w srodku mozarella i pomidor) z ryzem lub frytkami, kotleciki zapiekane z cebulka, papryka, kurczak w kawalkach z sosem pieczarkowym ![]() Ogolnie staram sie bardziej piec niz smazyc Lubie tez ryby, Tz nie przepada wiec czesto robie sama dla siebie (marynuje w oliwie z oliwek z ziolami i rowniez pieke).Z miesa mielonego - lubimy pulpeciki no i oczywiscie spaghetti
|
|
|
|
|
#4959 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie podawanie fałszywych danych zostaje później w "papierach" i wielce prawdopodobne, że z ratami przynajmniej na jakiś czas można się pożegnać.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-05-19 o 20:44 |
|
|
|
|
#4961 |
|
kobieta za ladą
|
wierzą na słowo bez zobaczenia umowy??
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sprawdzałam, ale podobno tak.
Wszystko teraz idzie przez BIKa, wiec to on podejmuje decyzję czy możesz. Jak już jednak wspomniałam, podając fałszywe informacje można sobie nieźle nabruździć.
|
|
#4963 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Generalnie się nie opłaca ściemniać więc przy kredycie lepiej też nie.
|
|
|
#4964 |
|
kobieta za ladą
|
dziwne a jak ktoś bierze 1 kredyt w swoim zyciu przecież nie musi być w BIK od razu?? za moich czasów było inaczej
![]() kash trzymasz sie oby dziadkowi szybko zdrówko w pełni wróciło
|
#4965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczegółów nie znam bo się nie interesowałam, ale teraz ze względu na coś tam (kryzys czy co innego) każdy bank ma możliwość sprawdzenia Cię i prześwietlenia na wylot w BIK, by nie przegiąć z kredytami i właśnie nie ściemniać, że się ma umowę albo nie ma innych spłat. Wszystko pięknie wychodzi. Cytat:
Znalazłam w końcu przyczynę moje samoczynnego wyłączania się komputera. Ani czyszczenie nie pomagało, ano format. NIC. Wiatrak zatrzymuje się co jakiś czas sam i póki się go nie szturchnie to stoi. Biednemu misiaczkowi było za gorąco i protestował. Póki nie wybiorę się po nowy wiatrak podłożyłam podkładkę chłodzącą i jak ręką odjął. Działa bez zarzutu.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-05-19 o 20:58 |
||
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mnie poprawił , jak szliśmy po pralkę to mieli już jego dane w kompie ... jak szliśmy pierwszy raz po raty ( swoją drogą decyzja była odmowna a kwota kredytu 300 zł ) to wtedy mówił okres umowy i wynagrodzenie ..
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Intensywny dzień za mną. Byliśmy w Pelplinie dzisiaj na wyjeździe z uczelni. Nie wiem czemu ale strasznie zmęczona jestem... Uciekam zaraz do łóżka bo jutro na 8 do pracy, ale za to wolne po południe
|
|
|
|
#4968 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ale mnie zamuliło... włączyłam Trinny i Susannę i zalegam na wyrze
![]() Robiłyście kiedyś rybę na parze?
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam raz i to był pierwszy i ostatni.
![]() Nie pamiętam co to była za ryba, ale posypałam ją przyprawami, ziołami, solą i bez niczego wrzuciłam na parę. Musiałam się bardzoooo zmusić by ją zjeść. Była absolutnie bez smaku jak dla mnie.
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam ...i wyszła mi okropona... taka rozlazła papka ..ale może nie umiem robić bo to był mój pierwszy i ostatni raz ..
|
|
#4971 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Muszę spróbować. TŻ na bank nie zje ale ja zaryzykuję
|
|
#4972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny w tym moim zapytaniu o radzenie pracy z życiem rodzinnym nie chodziło nawet o dzieci, bo teraz jest mnóstwo związków nieformalnych i ludzie tak poprostu żyją i nie lubią robić coś w tej kwestii bo jest im dobrze. Jakby jeszcze któraś zechciała napisać kilka zdań, to będę wdzięczna ![]() Ja już po nauce. Książka o którą tak walczyłam jest beznadziejna ![]() Wypiłam chyba ze 100ml piwa od nie wiem kiedy i kurde zasmakowało mi ![]() Tata przyniósł mi ksero, wpadli z mamcią na kawę i piwko przynieśli żebyśmy sie z tż zrelaksowali pomiędzy jednym wykładem i drugim
|
||
|
|
|
#4973 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiecie może czy jako pacjent mam dostęp do swojej karty ? mogę ją mi skserować ? Bo chcę zmienić przychodnię ale chciałabym pokazać co poprzedni lekarze stwierdzili ...
|
|
#4975 |
|
kobieta za ladą
|
sikoreczka ja jak wiesz musiałam zmienić przychodnie ze względu na przeprowadzkę,jak sie zapisywałam w nowej podałam adres starej i oni z tej nowej poprosili o przesłanie calej dokumentacji
zapytaj może oni sami są w stanie to załatwić no i szybciej mi sie wydaje ze masz prawo wglądu i przeniesienia
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuchy oszaleje
do mojego gardła doszedl katar Wzielam antybiotyk, a po nim czuje sie mega senna, moglabym spac caly dzien ![]() wysprzatalismy caly dom, przygotowalismy wsztstko , i nawet grilla se zrobilismy a jutro z rana intensywnie , jedziemy na spowiedz i stroic sale a potem tluczenie butelek. Oczywiscie nie obylo sie bez rewelacji, bo moja przyjaciolka z chlopakiem zdeklarowali sie pomoc w tej kwestii, i gdybym nie zadzwonila to nie dowiedzialabym sie ze jednak sie nie wyrobią ![]() wiec zostajemy we 3- my i szwagierka tz ![]() A bedzie duzo roboty balony szarfy itd nie wiem jak my sobie z tym poradzimy ktora chetna
|
|
|
|
#4977 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Talulah ja w ogóle nie mam od ponad miesiąca Tż a skoro dziewczyny mnie nie wyrzuciły to dopóki nie wyrzucą nie musisz czuć się w wątku jak intruz traktuj nasze posty jako trening przed wspólnym zamieszkaniem z Tż bo to pewnie prędzej czy później nastąpi ![]() poza tym przed pamiecią cioci Kash nic i nikt się moja Droga nie uchowa- ja Cię pamietam z początków wątku pisałaś o Twoim psie którego ktoś postrzelił i zmarł prawda? ![]() fajnie, ze do nas wróciłaś i chcesz się udzielać ![]() Dodaja Kochana chętnie naskrobie Ci jutro parę słów w temacie pracy ![]() niedawno wróciłam z rolek, czuje się mile zmęczona i donoszę że łosoś w sosie ogórkowym był meeeega nic, muszę się pakować (znowu! Ijaa czy ja jestem jakaś nienormalna?! ) bo jadę jutro po pracy na weekend do rodziców, nie chce mi się
|
|
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę. ![]() Swoją drogą, tak się nie lubisz pakować, może trzeba by pomyśleć nad jakaś walizką mega super ekstra z wymiennymi ciuchami i kosmetykami. Naciskasz i masz w środku co chcesz. Wyjeżdżasz, wracasz, nic nie robisz tylko zostawiasz. Znów wyjeżdżasz i znów po naciśnięciu wszystko co chcesz w walizce jest.Ale wymyśliłam. A później się pomysł opatentuje i będziemy bogate.
|
|
|
#4979 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam papiery z nowej pracy. Powiem tylko tyle ->
A w ramach rozłąki z TŻ kupiłam sobie dzisiaj nowego storczysława jak TŻ wróci to mnie zabije, ale nie umiałam się powstrzymać, bo od dawna chciałam takiego mieć, tylko zawsze były mega drogie, a ten był po 19,99
Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2011-05-19 o 22:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

Tu nie mamy tabelki do wypełnienia z punktami kwalifikującymi na SPD
Fajnie, że dołączyłaś
dzięki 

A główka niestety od kilku dni bez przerwy boli

Ale ja ze swojej strony Nimesil mogę polecić na uporczywe bóle głowy.

do mojego gardła doszedl katar