![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
witam
![]() chciałam sie dowiedziec która z was miała operacje noska na koszt NFZ? i czy warto chodzi tylko o krzywą przegrode nosowa. . . |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Raczkowanie
|
Polka-Polka przepraszam ale nie miałam czasu żeby zajrzeć na forum. Już odpowiadam na Twoje pytanie. Rok temu miałam całkowitą korektę nosa. Niestety efekt jest inny niż się spodziewałam. Narosła mi chrząstka (nos się bronił) i teraz trzeba ją zeskrobać. Zabieg we wrześniu, bez gipsu, tylko opatrunek. Zazdroszczę dziewczynom, które nie maja takiego problemu jak ja i cieszą się swoim nowym noskiem....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Wtajemniczenie
|
jezeli masz problemy zdrowotne i zalecenie lekarza to jasne ze warto, ale jesli chodzi Ci o warunki i ogolnie o taki zabieg państwowo to nie wiem...bo przegrode robil mi chirurg plastyk
#3574 |
Przyczajenie
|
hej hej,
jestem 4 dni po operacji nosa, 2 dni po wyjęciu tamponów, opuchlizna mi prawie zeszła, zostały tylko żółte podbiegnięcia (siniaków nie miałam ![]() W poniedziałek idę na zdjęcie gipsu, jestem ogromnie ciekawa, z tego co teraz mogę zauważyć, to dziurki mam symetryczne, a wcześniej miałam jedną węższą i dłuższą. No sama nie wiem, irytuje mnie to siedzenie w domu i czekanie. Pozdrawiam "noski" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to aby nie zrobił mi z nosa niewiadomo czego;/
mam lekko krzywy (widoczne ale znosne) czytając tu różne wypowiedzi mam stracha;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Przyczajenie
|
Pragni ja miałam operację refundowaną w całości przez NFZ (krzywa przegroda nosowa). Miałam pokrzywiony nos w literę S. Poszłam na konsultację z uzbieraną kasą na operację, a tu okazało się, że pan dr ma podpisaną umowę z NFZ. Nie mogę Ci narazie powiedzieć, czy jestem zadowolona, czy nie. Mi chodziło tylko o to, żeby nos był prosty. Dr zasugerował jeszcze spiłowanie niewielkiego garbka. Nie mogę Ci powiedzieć jakie są efekty, bo dopiero w poniedziałek idę na zdjęcie gipsu. Dam znać, jak będzie po.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
radochna gdzie robiłaś operację i u kogo??
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Raczkowanie
|
Radocha a ile masz lat? bo ja dopiero co 17 skończe. . . i niewiem czy to odpowiedni wiek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() |
#3581 |
Przyczajenie
|
A ile kosztuje nieskomplikowana operacja nosa (chodzi o dodanie ciała a nie zmniejszanie)? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może jak przegrodę robisz na NFZ to porozmawiaj wcześniej z lekarzem i może za dodatkową opłatą zrobi plastykę (tym bardziej , że jak mówisz nie jest dużo do roboty). ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
bardzo szybko zdejmują Ci gips , ja w sumie mam mieć 2 tygodnie ![]() Ja jestem równo tydzień po zabiegu i też mam taki katar jaki opisujesz, ale myślę, że to naturalne. Co jakiś czas nawilżam nos i go oczyszczam wtedy łatwiej mi si oddycha. Dodatkowo mam przypisaną maść, którą wpycham do nosa i wtedy oddycha się najtrudniej, ale jak się rozejszie pod wplywem ciepla to znowu jest lżej. Daj znać jaki efekt po zdjęciu gipsu. Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Raua Czas edycji: 2011-05-16 o 11:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Przyczajenie
|
No to jestem po zdjęciu gipsu
![]() ![]() Operację robiłam w szpitalu MSWiA w Olsztynie u dr med Felixa Lewko (specjalista chirurgii plastycznej i estetycznej). Jak wcześniej mówiłam, operację miałam w pełni refundowaną, wraz z estetyką, bo mój dr stwierdził, że nie może mi wyprostować przegrody bez wyprostowania nosa. Więc rzeczywiście, co kraj to obyczaj ![]() Miałam robioną przegrodę nosową, czyli wyprostowanie nosa z litery S, w prosty nosek i wygładzenie garbka, który jest tak bardziej z boku i który był dość ostry. Garbka nie chciałam robić, bo to byłaby operacja na części kostnej i musiałabym za nią zapłacić, a mi to nie przeszkadza, bo garbek jest z boku i od niego następuje lekkie odchylenie nosa, wygląda to bardzo naturlanie i jest zgodne z symetrią mojej twarzy. Z profilu nos nie jest garbaty. No ale i tak na końcowy efekt będzie trzeba poczekać parę miesięcy. Ja jestem bardzo zadowolona, nie mam już pokrzywionego nochala. W sumie swój stary nos też lubiłam, ale jakoś za specjalnie nie żal mi go ![]() Acha katar mam ciągle, ale dr powiedział, że to normalne i w ten sposób regeneruje się śluzówka. Rua współczuję, że tak się męczysz, ja przeszłam to bez większego szwanku, bez siniaków, jedynie z opuchlizną, no i nos nie jest też tak bardo opuchniety. Wierzę, że przetrzymasz to i będziesz się cieszyć pięknym noskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
Hej,
coś dziś spokojnie na forum ![]() Byłam niedawno na kontroli i wszystko jest ok. Lekarz powiedział, że szwy będzie mi ściągał po 12 dniach od zabiegu, a że wypadnie to w sobotę, więc dopiero w poniedziałek ściągnie szwy i gips (w sumie to od początku mówił 2 tygodnie i tak kalendarzowo wyszło ![]() Już odliczam dni i godziny. . . siniaki pod jednym okiem prawie w całości mi zeszły, na drugim mam jeszcze fioletowy make up na górnej powiece i żółte ślady pod okiem (najgorszy jest ten wylew w oku, ale też blednie). Opuchlizna też zaczęła schodzić, gips stał się luźniejszy, oczy nabierają swojego kształtu, choć wiadomo, że do końca daleko ![]() Pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki, czy któraś z Was miała może w ostatnim czasie operacje u dr Bromy ? Ja zapisalam się do niego na konsultacje na 25 maja. Zastanawiam się jaki czas oczekiwania jest u niego na zabieg, moze orientujecie sie ?
![]() Jeszcze jedno pytanie, jak wygląda sprawa z opalaniem? ja chce zrobic operacje najlepiej pod koniec czerwca, a wtedy bedzie slonecznie i zastanawiam sie ile czasu trzeba ukrywac sie przed sloncem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej! nie mam dobrych wiadomości, bo po zabiegu nie wolno się opalać i to dłuuugo. Gdzieś wyczytalam , że poźniej skora na nosie może zostać ciemniejsza ![]() ![]() Jak masz możliwość wyboru terminu to polecam koniec sierpnia albo wrzesień, bo wtedy słonko nie jest już takie mocne. Dr Bromy nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poczatkowy okres po operacji owszem jest ZAKAZ opalania, sauny czy solaraium
![]() |
#3589 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, mój też mówił o saunie i solarium, a że miałam zabieg akurat teraz więc pierwsze miesiące to czerwiec, lipiec, sierpień i opalanie z glowy:|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zreszta są fajne preparaty samoopalające teraz ![]()
![]() |
#3591 |
Raczkowanie
|
Od mojej operacji minął już rok a skóra na nosie ciągle różni się od pozostałej części twarzy. Często się łuszczy, w miejscu połączenia nosa z policzkami schodzi mi skóra i swędzi. Nie codzień, ale dość często, żeby mnie to drażniło. Pomijam fakt,że nos jest ciągle drętwy przy dotyku, mam wrażenie jakby operacja odbyła się parę tygodni temu. Ciągle więc na niego uważam, nie pozwalam dzieciom, żeby go dotykały, ogólnie jestem ostrożna. Wam też to radzę dziewczyny,małe uderzenie, czy nawet wkładanie ciasnej koszulki i przeciąganie jej po nosie jest nieprzyjemne a nawet bolesne. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój chirurg nie owijał w bawelne i ostrzegł, żebym uważala i nie zmoczyła gipsu bo skóra pod nim może mi zacząć gnić. Może coś podobnego przydarzyło się Tobie i może teraz masz jakiś rodzaj grzybicy skóry. Tfu tfu, nie chcę źle wróżyć ale najlepiej jeśli udałabyś się z tym do dermatologa, przecież nie moze tak być cały czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz mam czucie w nosie i juz nie jest drętwy...tak wiec juz sie z nim oswoilam i zapominam że mialam operacje ![]()
![]() |
#3594 |
Przyczajenie
|
moglibyście mi podać lekarzy u których warto wykonać operacje nosa? prosiłbym również o podanie mniej więcej kosztów zabiegu. Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogolnie mam ciemna karnacje...do twarzy uzywam samoopalaczy...ale w lipcu nad morzem bede sie normalnie opalac - bo lekarz powiedzial ze wtedy to juz pelen luz ![]()
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2011-05-19 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ernii ja zapłaciłam 7 tyś. (pełna korekta). Lekarza nie polecam, czeka mnie zabieg poprawkowy Edytowane przez judka33 Czas edycji: 2011-05-19 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3600 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, wasze posty coraz bardziej mnie niepokoją
![]() Enri, napisz do mnie na priv za jakieś 3 miesiące, kiedy poznam efkt koncowy zabiegu i wtedy polece Ci mojego lekarz albo nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.