|
|
#2431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Cytat:
Widzę że cena poszła o dychę w górę w porównaniu z rokiem poprzednim, ale to w sumie do przewidzenia było. Cytat:
![]() ![]() Oby się jednak udało!!!Cytat:
|
|||
|
|
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
Ale panna młoda nie powinna sobie sama organizaowac panieńskiego??U nas jest tak że to koleżanki, kuzynki itd przygotowywują panieński- miejsce, ,,gadżety"
, alkohol itd i zabierają pannę młodą na imprezę. Przyszłą pannę młodą nie interesuje nic
|
|
|
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się żeby miały popękać bo przecież diamenty są niesamowicie twarde i trwałe. na szczescie nie zanosi sie na to zebym przytyla więc może nie bede musiala zmieniac rozmiaru narazie
|
|
|
|
|
#2434 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też podobnie zawsze było, że wieczór panieński organizuje świadkowa A Pannę Młodą zabiera się na gotowe Ale nie widzę w tym nic złego jak przygotowuje je Panna Młoda, przynajmniej może zaplanować tak wieczór, że będzie się na pewno dobrze bawiła![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Śliczne obrączki !!
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie wymażona praca w sensie, że dziewczyny już mają miejsce na sesje i rekwizyty
|
|
#2436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po długiej nieobecności
starałam się czytać wszystkie wiadomości na bieżąco, ale nie miałam czasu na pisanie wczoraj odebrałam sukienkę, moim zdaniem jest najpiękniejsza na świecie spóźniłam się ponad dwie godziny na lekcje do dzieci, bo jak ją założyłam to nie miałam serca zdjąć mamy już obrączki, w weekend kupimy garnitur ja mam buty, bieliznę i brakuje tylko kolczyków i pończoch, żeby strój był kompletny od początku wiosny intensywnie się zajmuję pielęgnacją ogródka, żeby pięknie wyglądał w sierpniu w poniedziałek czeka nas USC a w środę za tydzień spisywanie protokołu napiszcie mi proszę jeszcze raz, ile wypada dać wtedy księdzu pieniędzy 100 zł?? Aha i jeszcze pytanie do dziewczyn, które też mają wesele w Dunajcu czyli ten parkiet, który ma teraz kształt prostokąta można poszerzyć, żeby był większy tzn. będzie można tańczyć na parkiecie i części płytek? U mnie będzie ok. 90 gości, czyli ok. 8-9 stolików
|
#2438 |
|
Przyczajenie
|
Co do wieczoru panienskiego to robiłam go razem z koleżanka z pracy bo mamy dużo wspólnych znajomych no i ze było nas dwie to zaprosiłysmy wiecej dziewczyn
co do organizacji to my tylko powiedziałysmy kiedy i gdzie no i zaprosiliśmy dziewczyny. Miałobyc to spotkanie w sobotę wieczór w pubie, a potem jakiś klub dyskoteka. Miałysmy wielka niespodziankę bo koleżanki przyniosły balony, rurki, konfetti, welony dla nas i opaski z napisami "hen Party" dla reszty dziewczyn. Wymyślili konkurs z pytaniami czy znamy swoich przyszłych mężów, a jak odpowiedzialysmy złe musiałysmy pic szampana lub wykonać jakieś zadanie. Dostałam 3 komplety sexi bielizny, tort, od znajomej która robiła mam sesje narzeczenska zdjęcie w ramce i od menagera pubu 2 butelki szampana. Impreza była super, z tymi smiesznymi rekwizytami a stylu irlandzkim, świecaca szarfa, welon itp. Jestem ciekawa jak taki wieczór wyglada w Polsce bo nigdy nie byłam na panienskim w pl
Edytowane przez asiekt Czas edycji: 2011-05-18 o 12:06 |
|
|
|
#2439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
Napracowałam się przy tym strasznie, ale dziś pokazuję Wam efekt mojej pracy
W załączniku zdjęcie a na nim: Księga Ślubna (w rameczce będzie zdjęcie, póki co go brakuje), podziękowanie dla rodziców (narazie jedno, nad drugim pracuję), woreczek na monety, zaproszenie z kopertą, i etykieta na wódkę, której nie widać
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Zdolniacha
|
|
#2442 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzeczywiście impreza musiała być udana! Fajnie to zorganizowały koleżanki Nie mam bardzo bogatego doświadczenia w wieczorach panieńskich, ale z tego co wiem to większość wygląda bardzo podobnie do tego który opisałaś Mała impreza w domu a później w klubie, albo od razu w klubie zwykle Też na pewno będzie ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
#2443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Podziwiam
|
||
|
|
|
#2444 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Dziękuję ![]() Fatkycznie nie da się ukryć czasu pochłonęło mi to strasznie dużo, najwięcej chyba wyszywanie tych złotych napisów, ale zaczęłam to robić jeszcze w czerwcu ubiegłego roku, więc miałam czas na to żeby kilka razy się zdenerwować i rzucić to w kąt, ale później jednak wrócić i dokończyć swoje dzieło Może nie jest najcudowniejsze, ale przynajmniej własnoręcznie wykonane
Razem od 7.02.2005 Zaręczeni od 2.01.2010 Nasz ślub 9.07.2011 Edytowane przez inesitka Czas edycji: 2011-05-18 o 22:05 |
||
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny POMOCY!! Potrzebuję rady bo nie wiem co mam zrobić
Więc zacznę od początku: w listopadzie 2010 byliśmy zamówić salę w Hotelu Tarnovia dostaliśmy cennik na 2011 bo na 2012 byl jeszcze nie gotowy. Chcieliśmy podpisać umowę, ale Pani kierownik była na urlopie macierzyńskim i niestety nie udało się ale mieliśmy to zrobić teraz w czerwcu jak będziemy w PL i dodam jeszcze że wpłaciliśmy zaliczkę 2tys zł. Wybraliśmy wtedy najwyższe menu tj. 190 zł /os , które było naprawde wypasione ( obiad z 4 rodzajami mies do wyboru, deser, 3 dania gorące, zimna plyta, półmisek szefa kuchni tj pieczone miesa itp., owoce bez ograniczen i napoje zimne i gorące, oraz wiejski stół) mielismy doniesc tylko ciasta i alkohol. Wszystko było by w porządku gdyby nie to, że 2 dni temu dostałam e-maila od Hotelu z nowym menu i cennikiem na 2012 rok i tu zaczynaja sie schody. Cena zwiekszyła sie o 70 zł na osobę!!!! czyli teraz jest 260 zł ( obiad z jednym mięsem - tylko!!!, 3 dania gorące, zimna plyta tylko z 2 sałatkami i 2 rodzajami śledzi i jajkami w majonezie, owoce na stół, gorące napoje bez ograniczen, z zimnych tylko 2 rodzaje soków na stół, napoje gazowane 3 zł za 0,2l, ciasta: babeczki, szarlotka i sernik) plus dodatkowo 500 zł za wiejski stół. I teraz nie wiem co mam robić Ponieważ na 100 osób jest to dodatkowe 7 tys zł za samo jedzenie i to bardzo mało tego jedzenia, gdybyśmy wiedzieli, że cena tak ulegnie zmianie napewno byśmy nie wzięli tej sali a teraz ...Nie wiem co mam robic, przystac na tą cenę, walczyć o swoje tj. cene z dnia kiedy rezerwowaliśmy salę czy zabrać zaliczkę i szukać czegoś innego??? Mam teraz takiego stresa, że cały czas mnie boli brzuch LICZĘ NA WASZĄ POMOC
Edytowane przez Kingunia87 Czas edycji: 2011-05-19 o 21:00 |
|
|
|
#2446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurcze! A sama miałam tam robić wesele.. Jak dla mnie to jest mega różnica cenowa, Nam mówili że może wzrośnie o max 20 zł ale nie o 70 :O i jeszcze przy tym menu jest uboższe, cyrk na kółkach.. Ja bym poszukała czegoś innego macie jeszcze dużo czasu, na pewno coś Wam przypadnie do gustu. A zostaliście poinformowani, że goście będą musieli sami płacić za parking(śmiech na sali normalnie w tej Tarnovi)? My za 170 zł mamy 4 gorące dania, ciasta, napoje bez ograniczeń, owoce, zimne płyty i nawet tort jest w cenie! A lokal (Marion) też ładny, ale na sierpień 2012 już dawno nie ma wolnych terminów.
Ślub 15 września 2012![]() Edytowane przez Dziiubaa Czas edycji: 2011-05-19 o 13:03 |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak pozatym to bylam tam na weselu 2 lata temu i nie było za wspaniale :/ jedzenie zimnie do mnie szło za kazdym razem :/ ale wybor zalezy od ciebie mysle ze powinniscie znalesc jakis fajny lokal jeszcze )
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Do Kingunia87
Cos tu nie rozumiem hotel przyjął zaliczkę a nie umorzliwił wam podpisania umowy? Jeśli tak to mam nadzieje,że jakoś to zaostało spisane by się nie wyparli,że dostali zaliczke. Bywa ze zaliczka przepada w przypadku rezygnacji ale ja sobiscie nawet gdyby tak bylo zrezygnowala z tarnovi bo jest wiele lokali ktore oferuja cene 160, 170zł na rok 2012. My znalezlismy lokal taki jaki chcielismy 9 miesiecy wczesniej wiec glowa do góry. Edytowane przez anialox Czas edycji: 2011-05-19 o 20:48 |
|
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak jak piszesz, wzieli pieniązki i tyle dobrze, że mam rachunek na tą zaliczkę. Dzwonilam dzisiaj do: Cristal Parku, Zajazdu Dunajec, Galicyjskiej w Brzesku i Augusta w Brzesku i nasza data wszedzie zajęta. Mam coraz większe wątpliwości, że znajdziemy coś innego. A z kolei inna data nie wchodzi w grę bo już fotograf orkiestra i samochod zarezerwowani
MASAKRA...
|
|
#2454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
05.04.2011 14.30 Zawitała do nas córeczka Edytowane przez Strazaksam Czas edycji: 2011-05-19 o 21:28 |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze mi się nasunęło na myśl, jeśli nie macie imiennej umowy zawsze możecie odsprzedać ten termin, na pewno się znajda chętni, to jeśli będzie problem z odzyskaniem zaliczki jakieś wyjście jest.
Jest jeszcze AGAWA w Wojniczu chyba, koło stacji BP, może tam? Znajomi mieli tam wesele i byli bardzo zadowoleni.
|
#2459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- http://www.weseletarnow.pl/domweselny/index.html moze tutaj cos znajdziesz, powodenia |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pytanie do wszystkich: proszę powiedzcie mi gdzie można kupić wódkę? chodzi mi o Stocka gdzie jest ten eurocash, o którym wiele razy wspominaliście?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Nie wydaje mi się żeby miały popękać bo przecież diamenty są niesamowicie twarde i trwałe.
Ślub 15 września 2012

Podziwiam
Więc zacznę od początku: w listopadzie 2010 byliśmy zamówić salę w Hotelu Tarnovia dostaliśmy cennik na 2011 bo na 2012 byl jeszcze nie gotowy. Chcieliśmy podpisać umowę, ale Pani kierownik była na urlopie macierzyńskim i niestety nie udało się ale mieliśmy to zrobić teraz w czerwcu jak będziemy w PL i dodam jeszcze że wpłaciliśmy zaliczkę 2tys zł. Wybraliśmy wtedy najwyższe menu tj. 190 zł /os , które było naprawde wypasione ( obiad z 4 rodzajami mies do wyboru, deser, 3 dania gorące, zimna plyta, półmisek szefa kuchni tj pieczone miesa itp., owoce bez ograniczen i napoje zimne i gorące, oraz wiejski stół) mielismy doniesc tylko ciasta i alkohol. Wszystko było by w porządku gdyby nie to, że 2 dni temu dostałam e-maila od Hotelu z nowym menu i cennikiem na 2012 rok i tu zaczynaja sie schody. Cena zwiekszyła sie o 70 zł na osobę!!!! czyli teraz jest 260 zł ( obiad z jednym mięsem - tylko!!!, 3 dania gorące, zimna plyta tylko z 2 sałatkami i 2 rodzajami śledzi i jajkami w majonezie, owoce na stół, gorące napoje bez ograniczen, z zimnych tylko 2 rodzaje soków na stół, napoje gazowane 3 zł za 0,2l, ciasta: babeczki, szarlotka i sernik) plus dodatkowo 500 zł za wiejski stół. I teraz nie wiem co mam robić
Ponieważ na 100 osób jest to dodatkowe 7 tys zł za samo jedzenie i to bardzo mało tego jedzenia, gdybyśmy wiedzieli, że cena tak ulegnie zmianie napewno byśmy nie wzięli tej sali a teraz ...