|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
dziewczyny, a czy można mieszać mleko w sensie, że najpierw daje pierś i jak jeszcze głodny to butelke po piersi zaraz?
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4443 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ale dzisiaj miałam fajny dzień, odwiedzili mnie ludzie z pracy, z mojego działu 9 osób ![]() tak się cieszyłam, że wszyscy przyjechali Idalka dostała dużo ciuszków ![]() Siedzieliśmy sobie w ogrodzie, a tatuś z małą w domku ![]() A jak wyszli to się okazało, że mała miała w tym czasie kolki, i strasznie tż-towi płakała, jak wróciłam dalej płakała, , aż do teraz straszne to było ![]() a już myślałam, że mamy spokój z kolkami, bo od 2 tygodni nic nie było tydzień temu odstawiłam nawet Delicol Cytat:
a teraz mała dostała je tez na przeziębienie Cytat:
jak nie będziesz widzieć różnicy to zwiększ ilość kropli ja dawałam na początku 6 i nic, a jak zaczęłam dawać 8 to był efekt Cytat:
ja daję NAN Pro i jestem zadowolona mała nie ulewa i robi regularnie kupki
|
|
#4444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy... Cytat:
na pewno ślicznie wyglądasz ach... nie mogę się zdjęć ze ślubu doczekać ![]() welon to welon jednak a z obcasem sobie poradzisz jakoś Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja daję 8kropli przed jedzeniem może zmniejszę na razie...na 6 właśnie i zobaczymy.
|
|
#4445 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() FP kick and play - polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój leżaczek uwielbia
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
a mój mały dziś też miał problem z brzuszkiem - buczał od 18-do 20 i teraz usnął w wózku na parterze- i nie wiem czy doczłapiemy z wózkiem do sypialni
![]() ale dostałam od kuzynki z niemiec na kolkę oprócz sab simplex też Lefax ( podobno bardzo dobre - jej pomogło) delicol tez daję chociaż ostatnio niezbyt regularnie no i dziś płakał - a tak to prężył się ale nie było takiej masakry.
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
jejku, już dziś mi było gorąco cały dzień, jeśli w weekend będzie 30 stopni to nie wyrobię
![]() ja jednak wolę tak 20 stopni ![]() Castia, czarna, śliczne macie dziewczynki laseczkaa, widzisz, i się unormowało odpukać, odpoczywaj póki możesz ![]() Cytat:
a mój mały nie chce spać, leży i marudzi, kurczę, muszę iść do niego, ciekawe, kiedy zaśnie, też bym spać poszła, ale TŻ nie ma i pod prysznic boję się pójść, bo jeszcze Krzysiek zacznie ryczeć w tym czasie
|
|
|
|
|
#4448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do każdego mleka i pomogło jak jutro akacja z kolka się powtórzy to będę musiała znowu zakupić Delicol Cytat:
współczuję ![]() moja siostra używała Lefax, i wg niej do najlepsze krople na kolkę a wypróbowała wszystko, bo ona miała sajogon z kolka dzień w dzień do końca 3 miesiąca Cytat:
ale ci zazdroszczę
|
|
#4449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę spać, póki mały śpi, a zaczyna się coś wiercić
|
||
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedne te dzieciaczki...
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Iza a może rzeczywiście dawaj jej rumianek, to też dobre na bączki, a może pomoże
Zostałam dziś przez swoje dziecko - olana, obsrana i obrzygana ![]() Po kapieli i jedzeniu położyłam ją sobie na poduszce na nogach, patrzę,ze zbiera się na kupalo, to poczekałam, w międzyczasie gdzieś bokiem wszystko uciekło, i doprawiła sikaniem. Potem po przebraniu wzięłam ją do odbicia i poleciało. No masakra. Jestem poza tym mega zmęczona, przed południem spacer i po południu, nóg nie czuję. Ale mam jeszcze piwko na relaks
|
|
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też nóg nie czuję i jestem opalona w kratkę. wyglądam jak szachownica przez te spacery ![]() moja panna tez się darła okropnie dzisiaj, nie wiem czy to kolka bo nigdy czegoś takiego nie było. aż sił już nie miała i nawet kąpiel ją nie uspokoiła i pierwszy raz w wannie płakała!!! to może i to kolka ale nie chce nigdy więcej tego przechodzić,to było okropne jeju padam do stóp tym co mają to na codzień i oddaję pokłony!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-19 o 22:31 |
|
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
jednak cyce sie napełniły i nie poszlam po mleko
ale już miałam stracha i jutro kupię na bank mleko żeby było w domu w razie potrzeby.dzięki za ospowiedzi
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
witajcie do do kapieli to ja staram sie teraz trzymac 21 bo alurat jeszcze jasno i mala sie kreci pod wieczor nie chce zasypiaca atak akurat robi sie juz po 21 ciemniej co pomaga w zasnieciu.Po kapieli jest cycus(przed z reszta tez
mam pytanie do mam doswiadczonych lub bardziej zorientowanych przy karmieniu cycem kiedy zaczynamy wprowadzac inne posilki ?? czarna na pewno bedziesz slicznie wygladac iza fajnie ze znajomi do was wpadlli w odwiedziny to bardzo ile za Idlake zeby nie kolkowala ![]() a to na dobranoc : http://demotywatory.pl/3084187/Narob...drzemnalem-sie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-20 o 00:01 |
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jakie piwko pijesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla niego dwa pełne cyce to za mało
|
|||
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Moje dziecko wczoraj tak zmeczylo sie ta kolka, ze spalo od 21 do 5 rano 8h Za pol godiznki musimy wychodzic do hiszpanskiego konsulatu, mala zasnela godiznke temu, wiec mialam czas na wysyzkowanie, teraz tylka ja obudzic, ubrac i dokarmic i spadamy... Biore ze soba siostre, bo tyle tych schodow w metrze, ze sama nie dalabym rady. Tak czy siak musze kogos poprosic o pomoc u mnnie na stacji. ajaMoja jeszcze mnie nie obsrakala
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
witam sie moje bobo juz tak sie fajnie ustabilizowalo ze spanie w nocy ze przynajmniej sie wysypiam
![]() kasiapruszkow pytanie do mam karmiacych piersia jak czesto wasze dzieciaczki robia kupe bo u nas ostatnio sa przerwy 2-3 dni a potem jak juz zrobi 1 kupe to potem idzie seria nawet 4 w ciagu dnia ![]() milego spacerowania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-20 o 09:02 |
|
|
|
#4460 | ||
|
Zadomowienie
|
kurcze chcemy iść z mężem do kina i z dojazdami nie będzie nas ok 3-4 godz więc mam do was laseczki pytanie:
ile odciągnąć mleka dla 2,5 miesięcznego dziecka ?? czy lepiej kupić mm i zostawić teściówkę z zapasem żeby sobie kobitka poradziła i być spokojnym że dziecko mi nie zanosi się płaczem z głodu chociaż i tak pewnie będzie się zanosić jak się zorientuje kto z nią został ![]() Cytat:
na jaki welon się zdecydowałaś no i jaka fryzurka wtedy ?? Cytat:
ale miałaś super odskocznie od dnia codziennego czy pogoda na nią tak wpływa czy brzuszek czy jeszcze coś innego zauważyłam że większość dzieciaczków wczoraj płakało może nie lubią takiej pogody ![]() aja a jakie piwko ?? mam nadzieje że dobrze schłodzone też bym sobie wypiła ![]() ewelqa u nas są 3 lub 4 kupki dziennie kurcze chyba dziś polecę teraz na spacerek albo dopiero na wieczór bo szkoda mi małą wyciągać na taki upał
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
wanillka ja bym w życiu nie dała MM tylko dlatego ,że wychodzę z domu
dlatego jak wychodzę zostawiam porcje po 100 ml i tż a jak jeszcze mały marudzi to go odbija w tym czasie i podgrzewa drugą porcje. A na co się wybieracie? ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- jadę chyba do rodziców nad jezioro, ale pierwszy raz sama z małym pasażerem, boję się
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw sie dasz rade ja jezdze z mala od kiedy skonczyla 2 tyg. wanilia dzieki
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
będę musiała jechać bardzo ostrożnie
nie żebym szalała jak jeżdżę sama ale jem ,pije w czasie jazdy, wpycham się wszędzie a teraz będę się bała zmienić pas ;-P hahha
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Montii nie boj się , pewnie przespi wiekszosc drogi, tylko problemem moze byc temperatura w samochodzie i to moze go rozdraznic. ja klimy balam sie wlaczyc. wiec rozebralam malego do body i jakos dojechalismy
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Joł dziewuchy!!!
dzień mnie nie było i tyle naskrobałyście -szok!!!! ![]() wczoraj cały dzien siedziałyśmy na dworzu bo skraw był okropny a tak między choinkami bylo troche cienia ![]() Moja córa daje popalić...jest taka ciekawska że szok! leżenie jest feee trzeba ciagle coś pokazywać, latać, skakać, ouszczać melodie itp. itd. hehe do pani truskaweczki lenka, aż się trzęsie z radości ze spaniem też coś się poprzestawialo. dziś od 6 jesteśmy na nogach....ja padam, ale moje dziecie nie ![]() popoludniu będe Was nadrabiać póki co........ castia, super Malwinka wyglądała ![]() czarna, Italia fiu, fiu super!!!!!!!co do spania, moja też nie chce zasnąć sama czasami w dzień Jej się zdarzy, ale wieczorami no way!!!! ![]() tak więc albo cyc, albo na rączkach..... u mnie oczywiście, u tatusia jest mniej fajne wg mojej córy ![]() aaaa i smoczek musi być... druga milość po cycu chyba ![]() ok, powoli ide ubieraćv mojego łobuziaka i idziemy na miasto, bo w lodówce pustka..... ![]() buziaki |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie mysle jak z tą klima ;/ chyba tez ubiore bodziaki, flanelka zrobie mu cien i pojedziemy...
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
![]() hej u mnie noc ok od 22.30 do 3.30 mały spał potem zasnął o 4 a obudził się o 6 później zasnął i o 7 wstał i nie chciał już spać a teraz od 8.30 śpi w leżaczku ![]() i załączam fotki : 1. wczorajsza kąpiel z babcią ![]() 2. ze mną 3. gadam do karuzeli ![]() 4. na ukochanym leżaczku
|
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
na początek póki pamiętam - taki tytuł mi sie nasunął
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe ![]() a ja wczoraj też miałam odskocznię od codzienności byłam w pracy na rozdaniu świadectw klas maturalnych. moja klasa wychowawcza właśnie skończyła szkołę, więc poszłam. potem mały poczęstunek w gronie nauczycielskim, ploteczki z koleżankami i jakoś zeszło 3 godz. Aniś został z moja mamą, były cały czas na spacerze i w ogrodzie. ja w tym czasie pod telefonem, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo mała przespała moją nieobecność i o dziwo wytrzymała bez cyca a ja co 5-10min. sprawdzałam tel. czy czasem nie przegapiłam wibracji przy połączeniu od mamy tak mi sie smutno jakoś zrobiło jak poszłam się pożegnać z moją klasą, powiedziałam, że zawsze zostaną w moim sercu i prawie sie poryczałam. ech człowiek się przyzwyczaja do tych dzieciaków i potem jakoś tak żal sie żegnać. lubiłam tych moich sportowców
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my też zaraz znikamy na spacerek bo potem w tym upale to nie wytrzymam ani ja ani pewnie on
Cytat:
ciekawe jak dziś będzie bo też muszę zniknąć chyba odciągnę jeszcze w ciągu dnia tylko to trzeba przecież jeśli odciągnięte wcześniej z zamrażarki wcześniej wyciągnąć, mocno niepraktyczne... Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

Napewno jużto pisałyście ale nie mam czasu szukać bo zaraz go będę kąpać i muszę mu coś dać...Jakie mleka Wy podajecie dzieciom? Mój Michałek nie jest wcześniakiem i dobrze przybiera na wadze, więc chyba jakieś zwykłe powinnam kupić?
KUpiłam też buty. Obcas ma 10 cm 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za Idlake zeby nie kolkowala