Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 12:10   #4081
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
czytałam, że najlepiej robiąc wykres mierzyć termometrem rtęciowym lub bezrtęciowym (ale z wyglądu jak rtęciowy) w pochwie i taką temperaturę jaka wychodzi nanosi się na wykres...
Sama tak właśnie mierzyłam przed pierwszą ciążą

Ja w sumie nie potrzebowałabym żadnych wykresów, bo przez ostatnie pół roku doskonale wiedziałam kiedy jajeczkowałam bo zginało mnie w pół przez 24 h ale ten ostatni cykl mnie zmartwił bo już nie czułam owulacji, znacznie się przedłużył... Teraz daję sobie jeden cykl żeby zobaczyć co zdziała duphaston. Mam nadzieje, że mi go ureguluje i jajeczkowanie wróci bo teraz nie mam pojęcia kiedy będę mieć owu
Za pierwszym razem poszło gładko bo już za drugim podejściem ale nie miałam żadnych dziwnych rzeczy z cyklami a teraz
póki co jestem pełna optymizmu w każdym razie staram się

w załączniku przesyłam mojego dorodnego fluidka
niech Was czaruje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (20,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-05-19, 13:28   #4082
Farina
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
czytałam, że najlepiej robiąc wykres mierzyć termometrem rtęciowym lub bezrtęciowym (ale z wyglądu jak rtęciowy) w pochwie i taką temperaturę jaka wychodzi nanosi się na wykres...

Ja w sumie nie potrzebowałabym żadnych wykresów, bo przez ostatnie pół roku doskonale wiedziałam kiedy jajeczkowałam bo zginało mnie w pół przez 24 h ale ten ostatni cykl mnie zmartwił bo już nie czułam owulacji, znacznie się przedłużył... Teraz daję sobie jeden cykl żeby zobaczyć co zdziała duphaston. Mam nadzieje, że mi go ureguluje i jajeczkowanie wróci bo teraz nie mam pojęcia kiedy będę mieć owu
Za pierwszym razem poszło gładko bo już za drugim podejściem ale nie miałam żadnych dziwnych rzeczy z cyklami a teraz

niech Was czaruje
Ale kawaler ślicznutki. To ja łapie te fluidki niech wkońcu się zadomowi fasoleczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:01   #4083
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

niech Was czaruje
Ładniutki

Każde fluidki się przydadzą

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 17:26   #4084
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam - to znow ja cora marnotrwna nie umiem znalesc czas na wizaz ;( z tego powodu ubolewam bo jestescie czasem kopalnia wiedzy haha nie czasem zawsze ;]

ja dostaje jakiego dola ze i tym razem sie nie uda bu --- ide podczytac co u was

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 19:56   #4085
Norniczka
Rozeznanie

Gizmiatko ja też jakiegoś doła złapałam dzisiaj . Nic mi się nie chce, nic mnie nie cieszy i wogóle już wydaje mi się że nigdy mi się w tą ciążę nie uda zajść. Zero radości, nawet nie mam z kim pogadać, siedzę w tej głupiej Irlandii i nic mi się nie chce .
Stary 2011-05-19, 22:02   #4086
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Kaskaderka doczytałam, żeś kopalnią wiedzy jest to może mi pomożesz
Chciałabym mierzyć sobie temp ale niestety pracuje także na zmiany nocne od 20 do 8 rano co 4 dni
dokładnie to wygląda tak:
dniówka - 8-20
nocka - 20-8
po nocce wolne
wolne
dniówka...

chyba nie da się tego jakoś ułożyć

Gizmiatko a jednak się spotkałyśmy to może zaciązymy razem
będzie podobnie jak ostatnio

czytałam też coś o celibacie
najlepiej baraszkować co 2 dni
ja już się doczekać nie mogę kiedy mi się @ skończy

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-05-19 o 23:59
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 22:12   #4087
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Gizmiatko ja też jakiegoś doła złapałam dzisiaj . Nic mi się nie chce, nic mnie nie cieszy i wogóle już wydaje mi się że nigdy mi się w tą ciążę nie uda zajść. Zero radości, nawet nie mam z kim pogadać, siedzę w tej głupiej Irlandii i nic mi się nie chce .
ja mma podobnie z ta roznica ze mieszkam w Pl ;]

dzis bylam na zakupach takich do rudzin wiaodmo jedzenie itd, szlag mnie trafia bo clay do m na mojej glowie maz ma urodziny i w sobote jedzie na przeglad auta a ja sama z tym claym ambarasem zostane tutaj ! imnie ma pod...ć ze tak powiem. A wiaodmo (bynajmniej u mnie) jak to jest male dziecko praca i w domu nie zawsze czyste a jak jest czysto to nie na dlugo !

ja tez mam wrazenie ze nie uda nam sie zaciazyc drug raz niby czuje jakby owulacja byla ale testy nic nie pokazuja ..... szlag mnie biere dalam sie namowic na testy kupa kasy poszla do duszy

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-05-20, 01:35   #4088
kism
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ja też się coś opuściłam, prawie tydzień nie zaglądałam I niestety teraz tak będzie u mnie, kiepsko z czasem - sesja się zbliża, pisanie magisterki i do tego kupno mieszkania i przeprowadzka - wszystko naraz Postaram się czasem zaglądnąć. Życzę wszystkim mocno powodzenia

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Kism skąd Ty masz w domu mojego kota?? Identyczny jak moja Ziutka
A to dobre No jakoś takoś się udał nam taki

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za jutrzejszego gin. Co prawda idę dopiero na 19.00 ale i tak się stresuję. Zawsze tak mam jak idę pierwszy raz do gina, którego niee znam. Za każdym razem ten sam stres.
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
tule ;] no i ja tez tak mam z ginami ;p
Pocieszę Was dziewczynki, że po ciąży to już bardziej na luzie się podchodzi do wizyt u gina - przynajmniej ja tak mam, a dawniej też zawsze to był dla mnie stres. Leżałam na patologii, bo byłam już po terminie i Maksiu nie chciał się urodzić, potem po porodzie trzymali nas w szpitalu 8 dni, więc wielu lekarzy się przewinęło w tym czasie... Zwłaszcza w czasie porodu było mi najzupełniej obojętne, kto mi tam zagląda, wtedy myśli się tylko o dziecku

gosia261282, docikm, cześć
havana82, adaikaka, witajcie Piszcie u nas śmiało już teraz Zapraszamy

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
byłam w piątek u ginka. Kazał zrobić bete..no to zrobiłam.
Wynik 16 000!!! 6/7 tydzień. Co by się zgadzało, bo wg mnie owu była ok 17-20/04. Progesteron 19, biorę 3x dziennie duphaston.
Na USG idę 26 maja i mam nadzieję, że w Dzień Matki mój robal zrobi mi prezent i zapika serduszkiem
Blanszorku, gratulacje Fantastyczne wiadomości Pięknie nam pokazujesz, jak to warto było sobie odpuścić stresy z wczesnym bieganiem na betę i usg

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
A poza tym wielkimi krokami zbliża się oddanie mieszkania, więc zaczynam powoli się skupiać na tym. Może ze mną będzie jak z Agąmili .
O, to ja, ja to samo poproszę My załatwiamy właśnie notariusza i początkiem czerwca będziemy się przeprowadzać

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
a czy, któraś z Was miała może narkoze i była po niej nawet pare dni osłabiona? bardzo się boję bo mi to serduszko osłabiło a bede za około miesiąc lub dwa znowu usypiana do operacji
kwiatku, przykro mi, że nowiny nie najlepsze u Ciebie
Ja też miałam narkozę 6 lat temu 2 razy w odstępie 3 mies. do łyżeczkowania po moich #. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale fakt że te moje narkozy trwały znacznie krócej niż Twoja W każdym razie piszę Ci to, żebyś wiedziała, że może wszystko być dobrze od razu po narkozie
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 01:46   #4089
gosia261282
Gang Iren

hej.Po 12 godz pracy,chce mi się Ale teraz dwa dni wolne
Czekam na @.Już powinnam dostać.Ale u mnie to regularnie nie jest,brałam tabletki anty i teraz nic już nie jest pewne kiedy będzie.
Wkurza mnie takie czekanie.PO chcemy zacząć starania.
Miłej nocy.
Stary 2011-05-20, 06:36   #4090
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Piękny dzień wstał, ja za 1,5 godziny kończę nocną zmianę i do domku
Chyba wczoraj wieczorem moja @ mnie posłuchała bo dzisiaj już tylko plamienie swoją drogą łaskawa była dla mnie teraz... tak pełną parą 2 dni tylko u mnie gościła...
Wczoraj zakupiłam balsamy do opalania dla mojego bąbelka i dla siebie więc dzisiaj poparadujemy na słoneczku i nie będę musiała go zganiać co chwilę do cienia

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja też się coś opuściłam, prawie tydzień nie zaglądałam I niestety teraz tak będzie u mnie, kiepsko z czasem - sesja się zbliża, pisanie magisterki i do tego kupno mieszkania i przeprowadzka - wszystko naraz Postaram się czasem zaglądnąć. Życzę wszystkim mocno powodzenia

Pocieszę Was dziewczynki, że po ciąży to już bardziej na luzie się podchodzi do wizyt u gina - przynajmniej ja tak mam, a dawniej też zawsze to był dla mnie stres. Leżałam na patologii, bo byłam już po terminie i Maksiu nie chciał się urodzić, potem po porodzie trzymali nas w szpitalu 8 dni, więc wielu lekarzy się przewinęło w tym czasie... Zwłaszcza w czasie porodu było mi najzupełniej obojętne, kto mi tam zagląda, wtedy myśli się tylko o dziecku

havana82, adaikaka, witajcie Piszcie u nas śmiało już teraz Zapraszamy
Hej
siły życzę żeby ogarnać to wszystko

Co do ginekologa mam podobne odczucia
w poprzednej ciąży 3 x byłam na patologii (za 3 razem już "urodziłam" a dokładnie rzecz biorąc po ponad 30 h zrobili mi w końcu cesarkę)
Już nawet nie wiem ilu lekarzy i pielęgniarek mnie oglądało
W efekcie już mi wszystko jedno kto mnie ogląda... ważne żeby mi pomógł jak coś jest nie tak

oj będę się udzielać jakoś się musze przygotować do tej ciąży
A z Wami będzie raźniej

Cytat:
Treść usunięta
też czytałam, że w okolicach owulacji może coś takiego wystapić...
a zażywasz coś? (bo nie pamiętam ), może to leki...
Tak czy siak zaczełabym działać już

miłego dnia dziewczyny
i owocnych staranek wieczorkiem

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-05-20 o 06:48
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 07:22   #4091
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Wiesz ja miałam coś takiego w tym cyklu, tylko, że u mnie to było w 28 dniu cyklu i myślałam, ze to @, ale lekarz stanowczo to zanegował. Ale wcześniej zdarzało mi coś takiego.

Kism ja już po notariuszu, ale wczoraj byliśmy zobaczyć mieszkanko i normalnie aż zaczynam się cieszyć, ze to tuż tuż.

Dziewczyny odebrałam wyniki. Lekarz stwierdził, że wszystko w normie jest. Kazał się pojawić planowo. Poniżej przedstawiam Wam wyniki.

Estradiol (s)
144,4 pg/ml
faza folikularna : 12,5 - 166
faza owulacyjna : 85,8 - 498
faza lutealna : 43,8 - 211
postmenopauza : 5,0 - 54,7

Progesteron
0,73 ng/ml
faza folikularna 0,2 - 1,5
faza owulacyjna 0,8 - 3,0
faza lutealna 1,7 - 27,0
postmenopauza 0,1 - 0,8
Stary 2011-05-20, 09:38   #4092
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
katharina, to że pierwszy raz tak Ci się dzieje zrzuciłabym na karb starań To co opisujesz wydaje mi się, że może być właśnie plamieniem okołoowulacyjnym, a to nie byłoby nic niepokojącego. Czytałam kiedyś bardzo obszerny artykuł o przebiegu całego cyklu. Niestety nie mam teraz czasu sprawdzać, czy to w nim było o tym plamieniu, ale tak czy siak polecam Wam wszystkim jest tam cały cykl krok po krok rozpisany i wyjaśniony:
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...sk=view&id=236
katharina, może tam znajdziesz coś, co Cię uspokoi

goldika, jak znajdziesz chwilę, to może dorzucisz tego linka do pierwszego postu?

Miłego dnia, dziewczynki
Stary 2011-05-20, 09:48   #4093
Nadia5
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie już koniec @ tzn na to wygląda ostatnio mam @ trzy dniową
W niedzielę biorę ostatnie Clo a we wtorek na monitoring

Ja póki co temperatury mierzyć nie będę, zobaczymy jak zadziałają tabletki (bo może być sytuacja że jak wykończę możliwych 6 prób z Clo, to znów nie będę miała owulacji...) Poza tym, jestem dość niezdyscyplinowana więc pewnie wyniki byłyby zafałszowane

Miłego dnia
Ja uciekam na zakupy bo nie ma z czego obiadu zrobić na najbliższe dni

Stary 2011-05-20, 10:01   #4094
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Treść usunięta
Ja myślę, że nie powinnaś się martwić, przynajmniej na razie ale za to powinnaś być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie już koniec @ tzn na to wygląda ostatnio mam @ trzy dniową
W niedzielę biorę ostatnie Clo a we wtorek na monitoring

Ja póki co temperatury mierzyć nie będę, zobaczymy jak zadziałają tabletki (bo może być sytuacja że jak wykończę możliwych 6 prób z Clo, to znów nie będę miała owulacji...) Poza tym, jestem dość niezdyscyplinowana więc pewnie wyniki byłyby zafałszowane

Miłego dnia
Ja uciekam na zakupy bo nie ma z czego obiadu zrobić na najbliższe dni
ooo a kiedy dostałaś @? Czyżby 17.05? Jak tak to witaj w klubie
trzymam
Stary 2011-05-20, 10:05   #4095
kism
Wtajemniczenie

Hej kaskaderko, widzę, że jesteś I jak tam u Ciebie w nowej pracy?

Nadia, ja mam tak samo Choć ogólnie jestem zdyscyplinowana, to mam strasznie mocny sen i nie ma takiej siły, która zmusiłaby mnie do budzenia się o stałej porze każdego dnia Też pomyślę o tym, jak się przez parę miesięcy nie uda. U mnie dodatkowo obserwację utrudnia fakt, że po porodzie mam trochę zniekształconą szyjkę i nijak nie da się określić, czy jest ona zamknięta, czy otwarta Ale na szczęście nie jest to przeciwskazaniem do następnej ciąży czy porodu
Stary 2011-05-20, 10:51   #4096
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że nie powinnaś się martwić, przynajmniej na razie ale za to powinnaś być dobrej myśli

ooo a kiedy dostałaś @? Czyżby 17.05? Jak tak to witaj w klubie
trzymam
Nie, 16ego, ale wczoraj z rana już miałam taką końcówkę. Wgl jakieś mało obfite @ mam ostatnio. Ale to mi akurat pasuje zwłaszcza w taką pogodę jak dziś
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej kaskaderko, widzę, że jesteś I jak tam u Ciebie w nowej pracy?

Nadia, ja mam tak samo Choć ogólnie jestem zdyscyplinowana, to mam strasznie mocny sen i nie ma takiej siły, która zmusiłaby mnie do budzenia się o stałej porze każdego dnia Też pomyślę o tym, jak się przez parę miesięcy nie uda. U mnie dodatkowo obserwację utrudnia fakt, że po porodzie mam trochę zniekształconą szyjkę i nijak nie da się określić, czy jest ona zamknięta, czy otwarta Ale na szczęście nie jest to przeciwskazaniem do następnej ciąży czy porodu
Szyjki to ja wgl nie potrafię badać. I nie znam się na tym. Ale dobrze, że nie jest przeciwskazaniem

Stary 2011-05-20, 11:18   #4097
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Nie, 16ego, ale wczoraj z rana już miałam taką końcówkę. Wgl jakieś mało obfite @ mam ostatnio. Ale to mi akurat pasuje zwłaszcza w taką pogodę jak dziś
ooo tak upał + @ =
Stary 2011-05-20, 12:02   #4098
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Ja miałam tak 2 cykle temu, 2 dni śluzu płodnego i jak trzeciego sprawdzałam szyjke to była krew (wieczorem) to rano miałam w śluzie takie właśnie nitki i to samo było kolejnego dnia. Konsultowałam to z ginekolog i przytakneła mi że to była owulacja. Także staraj się ile sie da

Ja dziś testowałam metode mierzenia tempki 5 min i faktycznie wynik o wiele normalniejszy. Teraz powinna być @ w ciągu 2-3 dni i od nowego cyklu mierze po 5 min nie patrząc na piknięcie. Może wtedy będę mieć piękne książkowe wykresy

Właśnie się dowiedziałam że koljen kuzynka jest w ciąży- już trzecia, na 4 możliwe + ja (które brałyśmy ślub w przeciągu 3 miesięcy)- szlag mnie trafia zzzzaaaazzzdddrrrooośśśćć ć

ps/ macie w czasie dni płodnych takie uczucie ciężkości w miednicy, ja momentami mam wrażenie że macica z 3 kg waży i mi wypadnie ()i chodze taka zaciśnieta ja to chyba nienormalna jestem
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:08   #4099
kaskaderka
Rozeznanie

Jestem, chciałam poczytać co u was. Niestety, nie mam dobrych wiadomości Nowa praca była krótko a szkoda, bo odnajdywałam się w niej... W ten wtorek nastąpił nawrót mojej depresji... od jakiegoś czasu dostawałam sygnały, że organizm sobie słabo radzi ze stresami ale ze względu na plany macierzyńskie bardzo chciałam dzielnie sobie dawać radę bez leków. Niestety ta choroba jest jak opryszczka jak cię raz zaatakuje, to siedzi w organiźmie już do końca życia i możesz latami być zdrowa ale wystarczy mały spadek odporności i wraca Narazie walczę żeby nie poddać się i żyć oraz z objawami tej choroby Jestem załamana, bo o dziecko mogę się starać raczej najwcześniej za rok, sam proces odstawiania psychotropów trwa ok.2-3 m-cy Myślałam, ze uda mi się urodzić przed 40-ką ale jak zwykle ja se mogę planować, może nie jest mi dane jeszcze raz zaznać uroków macierzyństwa...
Tak czy inaczej nie wiem jeszcze co ze mną i czy jest dla mnie sens śledzić ten wątek, czas pokaże. Wiem, że pytałyście mnie o pare rzeczy ale w tej chwili nie potrafię się skupić więc przepraszam ale wam nie pomogę Trzymam kciuki dziewczyny za was wszystkie obyście doczekały się jak najszybciej swoich dzieciaczków i żeby były zdrowe, śliczne i przynosiły wam radość w życiu codziennym

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:21   #4100
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Jestem, chciałam poczytać co u was. Niestety, nie mam dobrych wiadomości Nowa praca była krótko a szkoda, bo odnajdywałam się w niej... W ten wtorek nastąpił nawrót mojej depresji... od jakiegoś czasu dostawałam sygnały, że organizm sobie słabo radzi ze stresami ale ze względu na plany macierzyńskie bardzo chciałam dzielnie sobie dawać radę bez leków. Niestety ta choroba jest jak opryszczka jak cię raz zaatakuje, to siedzi w organiźmie już do końca życia i możesz latami być zdrowa ale wystarczy mały spadek odporności i wraca Narazie walczę żeby nie poddać się i żyć oraz z objawami tej choroby Jestem załamana, bo o dziecko mogę się starać raczej najwcześniej za rok, sam proces odstawiania psychotropów trwa ok.2-3 m-cy Myślałam, ze uda mi się urodzić przed 40-ką ale jak zwykle ja se mogę planować, może nie jest mi dane jeszcze raz zaznać uroków macierzyństwa...
Tak czy inaczej nie wiem jeszcze co ze mną i czy jest dla mnie sens śledzić ten wątek, czas pokaże. Wiem, że pytałyście mnie o pare rzeczy ale w tej chwili nie potrafię się skupić więc przepraszam ale wam nie pomogę Trzymam kciuki dziewczyny za was wszystkie obyście doczekały się jak najszybciej swoich dzieciaczków i żeby były zdrowe, śliczne i przynosiły wam radość w życiu codziennym
Kaskaderko bardzo mi przykro
Praca to niestety nie łatwa sprawa, szkoda że się nie udało
Co do zdrowia, to wiadomo że ono jest naważniejsze, jeżeli wtrętne choróbsko znowu naciera to musisz z tym walczyć, jak nie ma innej drogi to lekami. Lepiej teraz ogarnąć depresje nawet kosztem roku niż popaść w poporodową, przy maleństwie.
Bardzo bym chciała żebyś nie znikała z wątku. Wszystkie się z Tobą zżyłyśmy mimo odległości. Jednocześnie zrozumiem jeśli będziesz wolała odpocząć od tematu starniowego- będziemy czekały, ja się nigdzie nie wybieram
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:45   #4101
kropeczka1984
Rozeznanie

Kaskaderko bardzo mi przykro, że dopadła Cię depresja... Mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzisz.

Również nie chciałabym, żebyś opuszczała wątek. Może mało się udzielam, ale cały czas czytam Was i wiele się nauczyłam o NPR dzięki Twoim wyjaśnieniom. Myślę, że sporo z nas skorzystało z Twojej wiedzy. Wątek wiele straci, jeśli go opuścisz, ale chyba każdy zrozumie, że ciężko będzie Ci tu zostać ze świadomością, że sama teraz musisz przerwać starania...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:49   #4102
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Ja miałam tak przez ostatnie 3 cykle identyczne plamienie i ono też oznaczało owulację.

kaskaderka Trzymaj się kochana. Zdrowie najważniejsze. Podlecz się troche, odpocznij wyluzuj i wracaj do nas. Ja też już tyle miesięcy się starm, że pewnie się jeszcze spotkamy .

A ja się dziś wkurzyłam, bo dzwonie do kliniki, żeby się umówić do lekarki, a pani w recepcji mi mówi, że ona już tam nie pracuje i ona nie wie gdzie teraz pracuje. Masakra po prostu. Byłam tam pierwszy w kwietniu i teraz po 2 cyklach z luteiną miałam iść znowu do niej a tu . Umówiłam się wieć do jakiegoś innego, tym razem faceta. Przyjde do niego ze wszyskim znowu i on pewnie wymyśli coś nowego. Porażka.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:27   #4103
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Kaskaderka doczytałam, żeś kopalnią wiedzy jest to może mi pomożesz
Chciałabym mierzyć sobie temp ale niestety pracuje także na zmiany nocne od 20 do 8 rano co 4 dni
dokładnie to wygląda tak:
dniówka - 8-20
nocka - 20-8
po nocce wolne
wolne
dniówka...

chyba nie da się tego jakoś ułożyć

Gizmiatko a jednak się spotkałyśmy to może zaciązymy razem
będzie podobnie jak ostatnio

czytałam też coś o celibacie
najlepiej baraszkować co 2 dni
ja już się doczekać nie mogę kiedy mi się @ skończy
Haha ja cos czuje ze bede i bede tu na watku bo juz 3 ckl i raczej niz z tego nie wyjszlo (

no i zgadza sie ze lepiej co dwa dni i zaczac -przed- spodziewana -w czasie- i -po- spodziewanej owulacji

Kaskaderko - tule mocno

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-05-20 o 13:31
Stary 2011-05-20, 14:16   #4104
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość

Walcz z tą cholerą i niech sobie szybko odchodzi...
Jestem tu nowa, ale cofnęłam się do początku maja i faktycznie będzie mi/nam Ciebie brakować
ale to Ty jesteś najważniejsza i skup się teraz na sobie...

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Haha ja cos czuje ze bede i bede tu na watku bo juz 3 ckl i raczej niz z tego nie wyjszlo (

no i zgadza sie ze lepiej co dwa dni i zaczac -przed- spodziewana -w czasie- i -po- spodziewanej owulacji
no ja nie wiem... ostatnio też się troszkę starałaś... akurat jak ja przyszłam do Was to Ty jakoś w niedługim czasie pokazałaś nam swoje II Mam nadzieje, że to ja przynosze Ci szczęscie i jak nie w tym cyklu to w nastepnym się uda
Stary 2011-05-20, 14:40   #4105
Senioritka27
Przyczajenie

Witam wszystkie staraczki!!
Jestem nowa mam nadzieje ze sie tutaj odnajdę. O malenstwo staram sie juz 4 miesiąc , dzien testowania za tydzien. Ten miesiac staran byl bardzo intensywny , ale no coz i tak widze co miesiac jedna kreskę na tescie.
Mam juz 3 letniego synka, zapragełam rodzenstwa. Najlepiej córeczke, marzy mi sie. Ale chłopiec drugi łobuz tez moze byc
24 dc wiec odliczanie do 28-31 dc bo mam nie regularne.
Pozdrawiam Was ciepło
Senioritka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:23   #4106
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

Walcz z tą cholerą i niech sobie szybko odchodzi...
Jestem tu nowa, ale cofnęłam się do początku maja i faktycznie będzie mi/nam Ciebie brakować
ale to Ty jesteś najważniejsza i skup się teraz na sobie...

no ja nie wiem... ostatnio też się troszkę starałaś... akurat jak ja przyszłam do Was to Ty jakoś w niedługim czasie pokazałaś nam swoje II Mam nadzieje, że to ja przynosze Ci szczęscie i jak nie w tym cyklu to w nastepnym się uda
jesli to prawda to ja poprosze twoje zdjecie ;] i bede je nosila na piersi hihihihi

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-05-20, 22:15   #4107
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
moge sie dołączyc zaczelismy nieoficjalnie staranka 2 tyg temu
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:46   #4108
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senioritka27 Pokaż wiadomość
Jestem nowa mam nadzieje ze sie tutaj odnajdę. O malenstwo staram sie juz 4 miesiąc , dzien testowania za tydzien. Ten miesiac staran byl bardzo intensywny , ale no coz i tak widze co miesiac jedna kreskę na tescie.
Mam juz 3 letniego synka, zapragełam rodzenstwa. Najlepiej córeczke, marzy mi sie. Ale chłopiec drugi łobuz tez moze byc
Pozdrawiam Was ciepło
hej, to trzymamy mocno kciuki !
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
hej za Ciebie tez
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 23:17   #4109
kism
Wtajemniczenie

kaskaderko, tak mi przykro, nie wiem, co Ci napisać Na pewno życzę Ci wszystkiego dobrego, zaglądaj do nas wtedy, kiedy przede wszystkim Ty będziesz mieć na to ochotę. Trzymaj się ciepło

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
ps/ macie w czasie dni płodnych takie uczucie ciężkości w miednicy, ja momentami mam wrażenie że macica z 3 kg waży i mi wypadnie ()i chodze taka zaciśnieta ja to chyba nienormalna jestem
Ja nie mam niczego takiego Ale myślę, że nienormalna nie jesteś

Senioritka27, sas, witajcie

Senioritka27, to masz podobnie, jak u mnie tyle, że mój łobuz ma już 5 lat. Też marzyłam dawniej o córeczce, ale jak będzie drugi taki kochany łobuz, to też będzie dobrze
Stary 2011-05-21, 08:45   #4110
Nadia5
Zakorzenienie

Kaskaderko, 3maj się bądź dzielna i walcz ile sił Zyczę Ci dużo dobrego

Cytat:
Napisane przez Senioritka27 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam Was ciepło
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
Witajcie i na początek

Dziewczyny
Czy któraś brała Clo ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości