Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 22:47   #3991
Olcia1821
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

cześć dziewczyny!!

No mnie to tutaj już wieki nie było, ale podczytuje Was regularnie, więc wiem co się u Was dzieje

My się już nie staramy, i powiem szczerze, że mimo całego stresu z oczekiwaniem na @ podczas starań, teraz mi tego brakuje
Tak bardzo bym chciała mieć Maleństwo, a tu trzeba jeszcze poczekać.
Z TŻ stwierdziliśmy, że jeśli wszystko się unormuje, to za rok wznowimy starania. Z tym, że jakoś wątpię żeby się unormowało...

Dużo z Was ma kociaki widzę A ja za to podzielę się moim nowym skarbem, którego posiadam od 2 dni i wobec którego przelałam chwilowo swój matczyny instynkt

Dziewczynki a Wam standardowo życzę szybkiego zafasolkowania I trzymam za wszystkie kciuki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P120511_08.41.jpg (141,6 KB, 23 załadowań)

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:57   #3992
martinka30
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Olcia1821 Pokaż wiadomość
Z TŻ stwierdziliśmy, że jeśli wszystko się unormuje, to za rok wznowimy starania. Z tym, że jakoś wątpię żeby się unormowało...
trzymam kciuki żeby wszystko sie poukładało. a może dzidziuś Was zaskoczy mimo braku staranek, !
a psiunia przepiękna!!!!

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 23:33   #3993
kaskaderka
Rozeznanie

No kurcze wywiało wszystkie dzisiaj normalnie nie ma co czytać

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
Kaskaderko - już poprawiłam miałam 4 dni plamienia małego bo prawie go nie było, byłam u gin i przy USG środkowym wyszło że to w zasadzie (...)

[/COLOR]kaskaderko tak się przyjrzałam dokładniej to dobrze rozdzieliłaś cykl bo 13 to pierwszy dzień i tak zaznacza zawsze na karcie masz cały cykl + 1 nowego a na nowej jeszcze raz 1 dzień i cały cykl tylko ta kolejna karta do zlikwidowania ...
Acha, dzięki za pomoc choć dla mnie to głupie, że dodają do cyklu poprzedni jeden dzień To jedno mam zrobione ale skasować tych trzech dni dalej nie umiem

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
mam nie gadać, tylko jak to zrobić jak się uczy angielskiego dzieciaki? jak do poniedziałku nie przejdzie to po L4 mam się stawić
co do obserwacji cyklu to mój poszedł się przez chorobe, skoku nie zanotuję, nie ma bata
No to współczuje nie ma to jak pracować głosem i go stracić Spokojnie z wykresem może długo gorączki nie będziesz miała i będziesz widzieć skok. Ostatni wykres miałaś ładny musieliście się nie wstrzelić w owulkę chyba
Mnie zastanawia moja f.l. bo z tego co przeczytałam każda kobieta ma swoją indywidualną ale stałą a mi wychodzi, że chyba jestem wyjątkiem 5 dni różnicy to trochę za dużo i zmartwiło mnie to Ciekawa jestem co mi ten cykl pokarze, bo śmiesznie jest to, ,że za to skok mam w tym samym dniu pomimo różnych dł.c. Ja chyba z każdej strony i pod każdym względem jestem jakaś taka nie standartowa

Cześć Olcia fakt dawno cię nie było. Fajny szczeniak Kurcze długo chcecie czekać, naprawdę aż tyle musicie czekać???

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Ok. poradziłam sobie ze stronką Lece nyny a przed snem luknę na te słodkie maleństwa no wiem, ,że trochę masochistką jestem ale czy nie są cudne?
http://beataosowska71.blogspot.com/2...iemowleca.html Kolorowych snów dziewczynki

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-05-13 o 23:20
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 01:35   #3994
kism
Wtajemniczenie

Uff, ale miałam czytania, ale dobrze, że coś się dzieje u nas
Ja jakoś nie miałam czasu zaglądnąć na wizaż Siedzę w domu od środy, bo jestem chora, ale zajęłam się sprzątaniem kotem i synem i już na wizaż sił brakowało

Już spieszę poodpisywać. Wszystkie Wasze pupile piękne są, ja też wrzucam zdjęcia mojego futrzaka z jego pierwszego wieczoru u nas w domu Jedno zdjęcie dla porównania z moją dłonią, żeby było widać jaki jest malutki

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
No to gratuluje nowego członka rodziny i zyczę dużo cierpliwości i konsekwencji, pamiętaj, że kota też można paru żeczy nauczyć tylko trzeba zaznaczyć granicę i się ich trzymać a nie, bo on jest jeszcze taki malutki - taka moja dobra rada, bo na kotach to ja "zęby zjadłam"
Dzięki, kaskaderko! Na pewno tak zrobię, ja to raczej z takich stanowczych typów jestem Chociażby wobec mojego dziecka mój mąż to potrafi dać Maksowi karę na tydzień, a następnego dnia już ją uchyla choć wie, że z tego więcej problemu. A ja jestem stanowcza, bo wiem, że na dłuższą metę są z tego korzyści, dziecko jest spokojniesze, bo wie czego się spodziewać, wie że od kary nie ma wykrętów, ale jak ma jakąś przyjemność obiecaną, to też wie, że nic tego nie zmieni.
Więc mój kot tym bardziej od pierwszego dnia jedzenie ma zawsze w kuchni, śpi w legowisku, itp.
Dobrze, że tyle kocich mam na wątku, to w razie czego po jakieś kocie porady też będę mogła do Was się zwrócić Ja miałam psa przez 11 lat, a z kotami nie mam żadnego doświadczenia, niestety teraz nie możemy sobie na psa pozwolić, bo często nie ma nas w domu cały dzień, więc muszę trochę wiedzy zdobyć, jak kota wychować, żeby nam z nim i jemu z nami było dobrze

Cytat:
Teraz czekam na szkolenie i się zobaczy czy dam radę, bo to nowość dla mnie i nie mam doświadczenia(call center) Czytałam opinie, że to ciężka i stresogenna praca ale nie nastawiam się negatywnie i chcę spróbować.
Dobra to ja spadam spać, kolejną noc sama, bo moje wyjechało na szkolenia a jak przyjedzie to akurat@ przylezie(całe życie nie proszona)
Ta @ to zawsze jest nieproszona i uciążliwa Nie cierpiałam jej jako nastolatka, a jak moja mama ma wiele zalet, tak niestety wszystko, co tyczyło się seksualności było u mnie w domu tematem tabu Jak będę miała córkę, to postaram się, żeby od pierwszych @ pamiętała, że choć to bywa uciążliwe, to jest darem, dzięki któremu możemy nosić pod sercem nasze skarby
Co do pracy dobrze, że nie nastawiasz się negatywnie, ale zgadzam się, że to stresująca praca. Ja pracuję w banku i nieraz jak jest mało klientów, to musimy też dzwonić do ludzi z ofertami. Nie znam osoby, która by to lubiła, każdy próbuje się wykręcić Jeśli podejmiesz tą pracę, to musisz nauczyć się, żeby te złości i fochy, które będą Ci ludzie strzelać, spływały po Tobie i żebyś zostawiała to za sobą wychodząc z pracy. Wiadomo, że są też miłe rozmowy, ale niestety to te niemiłe bardziej siedzą w głowie

Leisla, kropeczka, witajcie

ziebulka, filmik fantastyczny dołączam do grona zachwyconych

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja tak w kwestii pocieszenia, też miałam podejrzenia pco, 50-60 dniowe cykle, jeden nawet 70 dniowy. Piszę podejrzenie bo nie zdążyłam zrobić dokładniejszych badań, zaszłam w ciąże w 40 dniu cyklu bez wspomagaczy.
Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, ale nadal Was troszkę podczytuję i za wszystkie.
Pamiętamy i wszystkie pocieszenia mile widzimy

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
załapałam się rónież do endokrynologa ale miałąm pecha bo się spieszył na pociąg (bo z Białegostoku przyjeżdża do nas) i popatrzył i pomyśłał stwierdził że minimalna niedoczynność ale w zasadzie to nie wie bo trzeba by było jeszcze badania porobić ale nie teraz, zapisał mnie na październik/listopad do tego czasu mam brać jakieś leki przed wizytą zrobić badania prywatnie skierowania to już nie dał,a no i nie powinnam się do tego czasu starać o fasolkę, a potem on zobaczy trochę mnie zszokował, tak się zastanawiam czy naprawdę tylko jak się idzie prywatnie to jakoś traktują normalnie??
margo, co do pco się nie wypowiadam, bo się nie znam, ale z tym endo to porażka totalna Jeśli mówi, że trzeba porobić jeszcze jakieś badania, to po co z nimi czekać kilka miesięcy Koniecznie idź do innego. Poproś gina o drugie skierowanie, jak nie da, to poproś lekarza pierwszego kontaktu, powiedz po ludzku, że Ci zależy na opinii drugiego specjalisty - ja przynajmniej wiem, że mogę tak moją lekarkę internistkę poprosić, chodzę do fajnej babeczki od wielu lat i jak potrzebuję jakieś skierowanie, to wiem, że mogę iść powiedzieć jej wprost o co chodzi.
Co do endo ta ja niestety sensowną diagnozę i odpowiedzi na wszystkie moje wątpliwości usłyszałam dopiero u trzeciego lekarza, z przykrością przyznaję, że była to wizyta prywatna, a dwaj pierwsi byli na nfz Chodzę do tego trzeciego od ponad roku i mam wszystko pod ciążę ustawione i jestem spokojna

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Ja znowu jestem zdania, że studia dziennie to pomyłka. Potem się kończy studia i podczas rozmów kwalifikacyjnych wymagają doświadczenia w zawodzie. Tylko kiedy zdobywać to doświadczenie jak się całymi dniami siedzi na zajęciach, a weekendy tez często zajęte. Ja jestem zwolenniczką studiów zaocznych. Można pracować i się uczyć. Ja teraz dopiero widzę, że te moje studia dzienne to nic nie warte bez doświadczenia.
I ja się z Tobą zgodzę Uważam, że studia zaoczne to obecnie najlepsze rozwiązanie (pomijając jakieś "konkretniejsze" kierunki jak medycyna, prawo, architektura), nawet jeśli rodziców stać na utrzymanie dziecka na dziennych. Młody człowiek staje się przez to trochę bardziej odpowiedzialny, a jeśli rodzice chcą/mogą zapłacić za studia, to sobie zbiera niezłe kieszonkowe/oszczędności, a na imprezy student zawsze znajdzie okazję
Poza tym dyplomem mgr to można sobie teraz często za przeproszeniem podetrzeć, a "przy łopacie" zarabiają 2-3 razy tyle, co młodzi mgr po studiach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02926_2.jpg (59,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02931_2.jpg (53,7 KB, 21 załadowań)
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 08:35   #3995
sandra1892
Zadomowienie

Hey dziewczyny!
Pamięta mnie tu jeszcze ktoś ?
Ostatnio miałam mało czasu , żeby być z wami na bieżąco a do nadrabiania tyle ze szok
Gratuluję świeżo zafasolkowanym , witam nowe staraczki i trzymam kciuki za wszystkie.
A teraz mam prośbę powiedzcie mi co tu widzicie dokładnie, czy ja nie śnie ??
Przepraszam ze nie wyrazne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0995.jpg (23,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-05-14, 08:37   #3996
kropeczka1984
Rozeznanie

Sandra ja widzę 2 kreseczki Gratuluję
Pewnie jesteś przeszczęśliwa

Proszę napisz, ile cykli się starałaś.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 08:46   #3997
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Sandra ja widzę 2 kreseczki Gratuluję
Pewnie jesteś przeszczęśliwa

Proszę napisz, ile cykli się starałaś.
Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, trzęsę się cała !
Brzuch mnie od czasu do czasu na @ zakuję wiec mam pietra

Staraliśmy się 4 cykle moja ost @ była 15 kwietnia.
Chociaż uważałam ten cykl za stracony, bo było mało przytulasów.
Stary 2011-05-14, 08:58   #3998
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny!
Ostatnio miałam mało czasu , żeby być z wami na bieżąco a do nadrabiania tyle ze szok
Gratuluję świeżo zafasolkowanym , witam nowe staraczki i trzymam kciuki za wszystkie.
Oooo proszę, to ja w klubiku o zakładach pisze a tu mamy fasolkę! Gratulacje Sandra!
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:17   #3999
goldika
Zakorzenienie

Sandra gratuluję :jupi ja widzę 2wyraźne krechy!

Ale macie fajne zwierzaki ja to jestem wielką miłośniczką wszystkiego co "włochate". Jak znajdę potem jakieś fotki (i pomniejszę) to wrzucę moje prosiaki, pająka i psa.

Dziewczyny pojawia się jeszcze tutaj LadyMK? Zaglądam tutaj na wątek ale nie jestem w stanie każdego posta przeglądać, a dosyć dawno Jej tutaj nie widziałam. Ciekawa jestem co u Niej
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:34   #4000
ika153
Raczkowanie

Witam moje kochane
i na początku chcę pogratulować Sandrze No to mamy kolejną fasolkę Ja puki co jestem przy nadzieji @ jak nie było tak nie ma , chyba kupię sobie jednak jutro ten test i zobaczymy Pozdrawiam Was
ika153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:41   #4001
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie dlatego tak wam uparcie powtarzam, żeby prowadzić obserwacje tempki jak tylko 2-3 razy się nie uda zafasolkować przy regularnym (co 2-3 dni współżyciu) bo wykresy pomagają lekarzom zdiagnozować wasz problem i wiedzą dzięki nim z której strony się za problem łapać. Zrozumcie, że nasz służba zdrowia jest biedna a co czwarta para ma teraz problem z płodnością, więc lekarze nie mogą każdej na życzenie dać skierowanie na komplet badań jak im dwa m-ce nie wychodzi i dlatego też każą czekać rok.... a może się uda a może wam przejdzie ochota na dziecko w tym czasie. A tak jak idziecie z wykresami, to widzą, ze wam naprawdę zależy a w dodatku ogranicza się robienie badań na ślepo za co nam lekarze sa po cichu napewno wdzięczni. Oczywiście bywają sytuację, że wykresy wzorowe a dalej nic, więc wtedy zabierają się za TŻ jeśli dalej nic to znaczy, że jest blokada psychiczna ale dzięki tym wykresom szybciej można ustalić przyczynę i wyleczyć problemy. Nie wolno myśleć, że lepiej się nie badać, bo może coś jeszcze wyjdzie sorki ale to troche nie poważne, to lepiej co m-c starać się odchodzić od zmysłów i rozczarowywać się kolejną@ i być złą na cały świat....

No i brawo wiadomo każda z nas chce wierzyć, że jest zdrowa i pewnie TYLKO nie trafiamy w dni płodne a prawda jest taka, że lepiej się dowiedzieć szybko niż się schizować co m-c i seks kojarzyć tylko z prokreacją(podświadomie tak jest jak się człowiek stara o dzidzię) Labradorek z ADHD jakoś se tego nie umiem wyobraźić, przecież one są takie kochane i ułożone, pewnie jakaś skaza w genach
Ja od następnego cyklu mam zamiar wziąść się za mierzenie temperaturki, a że będzie to mój pierwszy to pewnie będę Was zadręczała pytaniami

Co do labka to one jest mega kochany, ale podobno (słyszałam i zobaczymy czy okaże się prawdą ) do 3-4 roku życia będzie szalał no i póki co ma 1,5 roku i jest jak istny szczeniak ... 1 ADHD to za mało ... u niego to potrójne ADHD Jak będę miała jak wkleję zdjęcię

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
Cześc Kotki
Próbowałam Was doczytać i w połowie się pogubiłam
wróciłam włąsnie z całodobowego dyżuru lekarskiegi- tż mnie wysłał bo już nie mógł słuchac jak chyrlam. dostałam reklamówę leków bo to zapalenie gardła schodzące na krtan, z takim kaszlem że
ale bez antybiotyku się obyło póki co
mam nie gadać, tylko jak to zrobić jak się uczy angielskiego dzieciaki?jak do poniedziałku nie przejdzie to po L4 mam się stawić
co do obserwacji cyklu to mój poszedł się przez chorobe, skoku nie zanotuję, nie ma bata
Szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Olcia1821 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!!

No mnie to tutaj już wieki nie było, ale podczytuje Was regularnie, więc wiem co się u Was dzieje

My się już nie staramy, i powiem szczerze, że mimo całego stresu z oczekiwaniem na @ podczas starań, teraz mi tego brakuje
Tak bardzo bym chciała mieć Maleństwo, a tu trzeba jeszcze poczekać.

Dużo z Was ma kociaki widzę A ja za to podzielę się moim nowym skarbem, którego posiadam od 2 dni i wobec którego przelałam chwilowo swój matczyny instynkt

Dziewczynki a Wam standardowo życzę szybkiego zafasolkowania I trzymam za wszystkie kciuki.
Super futrzaczek

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Uff, ale miałam czytania, ale dobrze, że coś się dzieje u nas
Ja jakoś nie miałam czasu zaglądnąć na wizaż Siedzę w domu od środy, bo jestem chora, ale zajęłam się sprzątaniem kotem i synem i już na wizaż sił brakowało

Już spieszę poodpisywać. Wszystkie Wasze pupile piękne są, ja też wrzucam zdjęcia mojego futrzaka z jego pierwszego wieczoru u nas w domu Jedno zdjęcie dla porównania z moją dłonią, żeby było widać jaki jest malutki
Jest uroczy

Cytat:
Hey dziewczyny!
Super Gratuluję II kreseczki jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez ika153 Pokaż wiadomość
Witam moje kochane
i na początku chcę pogratulować Sandrze No to mamy kolejną fasolkę Ja puki co jestem przy nadzieji @ jak nie było tak nie ma , chyba kupię sobie jednak jutro ten test i zobaczymy Pozdrawiam Was
Trzymam kciuki
Stary 2011-05-14, 13:54   #4002
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Sandra gratuluję :jupi ja widzę 2wyraźne krechy!

Ale macie fajne zwierzaki ja to jestem wielką miłośniczką wszystkiego co "włochate". Jak znajdę potem jakieś fotki (i pomniejszę) to wrzucę moje prosiaki, pająka i psa.

Dziewczyny pojawia się jeszcze tutaj LadyMK? Zaglądam tutaj na wątek ale nie jestem w stanie każdego posta przeglądać, a dosyć dawno Jej tutaj nie widziałam. Ciekawa jestem co u Niej
goldika. LadyMK jest z tych odpoczywających. Widziałam ją na innym wątku.

Cytat:
Hey dziewczyny!
Gratuluję !!!!!!!!!!! Aż się wzruszyłam.
Stary 2011-05-14, 14:07   #4003
kaskaderka
Rozeznanie

Wpadłam na chwilke się przywitać, coś skrobnąć i znikam do jutra pewnie, bo mój skarb przyjechał i chce się nim nacieszyć

Cytat:
(...) A ja jestem stanowcza, bo wiem, że na dłuższą metę są z tego korzyści, dziecko jest spokojniesze, bo wie czego się spodziewać, wie że od kary nie ma wykrętów, ale jak ma jakąś przyjemność obiecaną, to też wie, że nic tego nie zmieni.
Dzięki za pare informacji dot. pracy, tego właśnie boję się najbardziej, że za bardzo do siebie będe brała opryskliwych i "niezadowolonych"klijentó w. Na żywo jest łatwiej rozbroić ich choćby uśmiechem a przez tel. nie takie proste pewnie ale przynajmniej nauczę się czegos nowego, może stwardnieje trochę
Jeśli chodzi o konsekwencje w wychowaniu, to bez tego nic nie wyjdzie i tylko szarpać sobie będziemy nerwy i tyczy się to zarówno dzieci jak i zwierząt a tak wytaczasz zasady i trzymasz się ich choćby nie wiem co i choć jest to baardzo trudne ale dzięki temu żyje się lepiej, bo każdy wie"na czym stoi" i wszyscy są zadowoleni Do pracy idę po szkoleniu od Pn. więc pewnie będe padać na twarz w pierwszym tyg. i nie będe miała siły na wizaż- musicie mi to wybaczyć

Cytat:
Hey dziewczyny!
Pamiętamy, pamiętamy choć zmieniłaś awatarek Wyraźnie widać dwie krechy zdrowej i ślicznej fasolki ci życzę

Cytat:
(...) ja to jestem wielką miłośniczką wszystkiego co "włochate". Jak znajdę potem jakieś fotki (i pomniejszę) to wrzucę moje prosiaki, pająka i psa.
Nasza LadyMK gdzieś chwilowo się straciła i na innych wątkach też jej nie ma może też wpadnie za chwile się pochwalić dwiema kreskami Ciekawa jestem twojego pająka choć mam arachnofobię ale z monitora mnie raczej nie zaatakuje Widze kochana Goldiczko, że już weszłaś w drugi trymestr Popatrz jak ten czas szybko leci Mam nadzieje, że już wiadomo czy toxo nie wyrządziło żadnych szkód i możesz się w pełni cieszyć tym pięknym odmiennym stanem napisz jak się czujesz i jak twoja mamcia z piekła rodem dalej ci zatruwa życie?
Nie wiem jak u was ale u mnie na dolnym śląsku jest pięknie i tylko deszczyk postraszył przed wczoraj Mój TŻ wrócił ze szkolenia i od razu mam lepszy humor ... niestety jutro zaś wraca, no ale jak zacznę pracę nie będe miała tyle wolnego czasu i jakoś zleci

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-05-14 o 14:14
Stary 2011-05-14, 14:28   #4004
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyraźne, wyraźne Jeszcze raz i tutaj gratuluję

Cytat:
Do pracy idę po szkoleniu od Pn. więc pewnie będe padać na twarz w pierwszym tyg. i nie będe miała siły na wizaż- musicie mi to wybaczyć
Wybaczymy Daj znać, jak pierwsze wrażenia, jak już odsapniesz trochę. Powodzenia
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:22   #4005
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:

Więc mój kot tym bardziej od pierwszego dnia jedzenie ma zawsze w kuchni, śpi w legowisku, itp.
Dobrze, że tyle kocich mam na wątku, to w razie czego po jakieś kocie porady też będę mogła do Was się zwrócić Ja miałam psa przez 11 lat, a z kotami nie mam żadnego doświadczenia, niestety teraz nie możemy sobie na psa pozwolić, bo często nie ma nas w domu cały dzień, więc muszę trochę wiedzy zdobyć, jak kota wychować, żeby nam z nim i jemu z nami było dobrze

Kism skąd Ty masz w domu mojego kota?? Identyczny jak moja Ziutka
Załączam zdjęcia jak były jeszcze małymi szkrabami. Teraz to już dorosłe kocice (druga fota)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010670.jpg (81,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020252.jpg (264,7 KB, 20 załadowań)
soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:52   #4006
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Nasza LadyMK gdzieś chwilowo się straciła i na innych wątkach też jej nie ma może też wpadnie za chwile się pochwalić dwiema kreskami Ciekawa jestem twojego pająka choć mam arachnofobię ale z monitora mnie raczej nie zaatakuje Widze kochana Goldiczko, że już weszłaś w drugi trymestr Popatrz jak ten czas szybko leci Mam nadzieje, że już wiadomo czy toxo nie wyrządziło żadnych szkód i możesz się w pełni cieszyć tym pięknym odmiennym stanem napisz jak się czujesz i jak twoja mamcia z piekła rodem dalej ci zatruwa życie?
Nie wiem jak u was ale u mnie na dolnym śląsku jest pięknie i tylko deszczyk postraszył przed wczoraj Mój TŻ wrócił ze szkolenia i razu mam lepszy humor ... niestety jutro zaś wraca, no ale jak zacznę pracę nie będe miała tyle wolnego czasu i jakoś zleci
Eeeh z Mama to raz tak, raz tak Postanowilam sie nie przejmowac bo ile mozna sie zamartwiac. Po prostu teraz mysle o moim dziecku, to ono jest najwazniejsze, a nie grymasy mojej matki.

Oj leci ten czas a moje maleństwo w poniedziałek miało 6,9cm, karczek 1,6mm, kość nosowa wyraźna. Wyniki toxo spadają ale nadal nie są dobre. Co mnie nie dziwi bo to byłoby nierealne, żeby ze złych zrobiły się dobre. Po prostu apogeum choroby mam za sobą i nie dotknęła ona mojego dziecka Gin powiedział, że skoro teraz wszystko jest dobrze to już nic nie powinno się stać złego. Ale zasugerował, że jak zobacyzł po raz pierwszy moje wyniki to myślał, że dojdzie do poronienia. Teraz dopiero zaczęłam cieszyć się ciążą

Mi jest zawsze smutno jak mój Tż wyjeżdza gdzieś chociaż na jedną noc. A będzie go czekało w tym roku 3miesięczne szkolenie i będzie mógł tylko na weekendy wracać...

Trzymam kciuki za kolejne II kreseczki! staram się aktualizować listę, jak kogoś pominęłam to przepraszam i proszę o PW
Stary 2011-05-14, 17:55   #4007
goldika
Zakorzenienie

zapomniałam wrzucić fotek moich zwierzaków

na kartce widać wylinki mojej Tekli (ptasznik białokolanowy), ruda świnka to Tosia, a łaciata to Lenka
Psa też mam ale nie mam łądnego foto
Stary 2011-05-14, 21:33   #4008
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Hey dziewczyny!
Łooo matko, toż to ślepy by zauważył!! Super krechy, trzymam kciuki za wysoką bętę i szczęsliwe 9 miesięcy.

kaskaderko- ja w obecnej pracy też mam liste codziennych telefonow pod tytułem zawracania - ale jakoś się przyzwyczaiłam. Twoją nieobecność jakoś będziemy musiały przeżyć-ale nie będzie łatwo

DolinaNocy- jak czytam o labku z ADHD to przed oczami mam Marleya z książki/filmu "Marley i Ja"- pies który zjadł ścianę w czasie burzy hehehe.
Mój tż mawiał że nasza suka jest upośledzona i trzeba ją na hipoterapie zabrać-przewiesić przez konia i chodzić w kólko, bo np. jak rzuci się jej plasterek salami to dostanie nim po nosie, odbije się od niej i ta sierota ma problem żeby go znaleźć na podłodze- lebioda i tyle, ale kochamy ją

Dziewczynki piękne macie kociaki i psiaki, ja zawsze marzyłam żeby zostać wetem ale pieprzone 2 pkt na egz wstępnym i skończyłam jako fizjoterapuetka, a teraz jeszcze robie budownictwo
Poszukam foty i moją Hecką też się pochale
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 21:43   #4009
martinka30
Raczkowanie

Goldika, Matko świętA, umarłam na widok pająka.
kaskaderka my staranka dopiero za 4-5 cykli zaczniemy to nie bylo sie jak wstrzelać w owu ostatnio;-)
sandra GRATULACJE!!!
ja nadal umieram, głupi wirus nie chce się ode mnie odczepić. ale go w koncu zwalczę!

fasolka

Edytowane przez martinka30
Czas edycji: 2011-05-14 o 21:44
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 21:57   #4010
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
DolinaNocy- jak czytam o labku z ADHD to przed oczami mam Marleya z książki/filmu "Marley i Ja"- pies który zjadł ścianę w czasie burzy hehehe.
Mój tż mawiał że nasza suka jest upośledzona i trzeba ją na hipoterapie zabrać-przewiesić przez konia i chodzić w kólko, bo np. jak rzuci się jej plasterek salami to dostanie nim po nosie, odbije się od niej i ta sierota ma problem żeby go znaleźć na podłodze- lebioda i tyle, ale kochamy ją
No to nasz to podobny przypadek do Marleya wprawdzie nie zjadł ściany, ale połowę kabli w domu ( m. in. 2 pary słuchawek do telefonu, kabel od ładowarki do telefonu, kręcony kabel od domofonu , no i mieliśmy przedpokój w boazerii i też połowę zjadł ... śmialiśmy się, że jakbyśmy mieli kominek to mielibyśmy czym palić, bo nam "rąbał" drewno )
A teraz chrapie obok z wyciągniętymi kopytkami i jest taki kochaniutki

Edytowane przez DolinaNocy
Czas edycji: 2011-05-14 o 22:04
DolinaNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:49   #4011
DolinaNocy
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki
No i przyszła @ ale w sumie dobrze, bo zaraz będzie można zacząć kolejne staranka siedzę właśnie na necie i szukam jaki jest najlepszy termometr do mierzenia tempki i znalazłam sporo dobrych opinii o microlife MT16C2. Patrze sobie na pudełko i jakieś takie podobne do mojego termometru. Poleciałam do kuchni, patrze a tam też microlife, ale MT 16F1. No i dokładność tylko do 1 miejsca po przecinku. Zadwoniłam do apteki u siebie i okazało się, że mają ten MT 16C2 także chyba się po niego wybiorę Powiedzcie mi tylko .... bo wolałabym mierzyć temperaturkę w ustach ... czy to będzie dużo gorzej niż "na dole" ??
Stary 2011-05-15, 12:17   #4012
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

sie witam -pamieta mnie ktos jeszcze? troche mnie nie bylo ;/ ale to wina barku czasu

dziewczyny ja mam pytanie do tych znajacych sie na wykresach czy mnozecie looknac na moj wykre ? no i jedno pytanie od ogolu jak jest owulacja to ile dnji jest plodna kobieta ? wiem wiem dziwne pytanie ale mnie to trapi i nie umialam znalesc takiej odp na nurtujace mnie pytanie
gratyuluje zafasolkownaym i pocieszam tym kotrym si enie udalo ... u nas testownaie okolo 3 czerwca

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
No i przyszła @ ale w sumie dobrze, bo zaraz będzie można zacząć kolejne staranka siedzę właśnie na necie i szukam jaki jest najlepszy termometr do mierzenia tempki i znalazłam sporo dobrych opinii o microlife MT16C2. Patrze sobie na pudełko i jakieś takie podobne do mojego termometru. Poleciałam do kuchni, patrze a tam też microlife, ale MT 16F1. No i dokładność tylko do 1 miejsca po przecinku. Zadwoniłam do apteki u siebie i okazało się, że mają ten MT 16C2 także chyba się po niego wybiorę Powiedzcie mi tylko .... bo wolałabym mierzyć temperaturkę w ustach ... czy to będzie dużo gorzej niż "na dole" ??
w ustach mozna mierzyc pod jezykiem i mocno termometr trzymasz- jesli rteciowy to 8minut jesli elektroniczny to do pipniecia i nie mierzysz powtornie bo wtedy termometr sie nagrzewa i drugi wynik jest fałszywy

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:55   #4013
Farina
Raczkowanie

sandra1892 Gratulacje!!!!!! Kreseczki super

Super te wasze zwierzaczki. goldika miałam kiedyś taką samą świnkę, jak twoje tosia. Aż mi zdechła ze starości. Bardzo długa była naszym domownikiem. Cieszę się, że z dzidziusiem wszystko w porządku.

Ja wczoraj robiłam test i niestety I krecha. A dziś @ zaczęła się rozkręcać. Także oficjalnie zaczynam 7 podejście.

Gizmiatko patrze na twój wykresik i co chcesz wiedzieć?

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:36   #4014
kaskaderka
Rozeznanie

Mi już mój TŻ wyjechał znowu

Cytat:
Ja od następnego cyklu mam zamiar wziąść się za mierzenie temperaturki, a że będzie to mój pierwszy to pewnie będę Was zadręczała pytaniami
Możesz zadręczać

Powiem wam tak, jeśli macie czasu troche żeby wgryźć się w temat i na obserwowanie - porównywanie cykli innych dziewczyn to polecam stronkę www.28dni.pl Naprawde tam można szybko zdobyć wiedze, doświadczenie i dziewczyny czynnie sobie pomagają przy interpretowaniu cykli, można też zadawać pytania do eksperta Logujecie się i pierwszy cykl macie za darmo a potem trzeba konto opłacić np.33zł. na 3m-ce. Jak macie jakieś pytanie to walcie śmiało ale od jutra na PW bo od razu jak odpale wizaż przychodzi mi info, że mam wiadomość a na ogulnym to nie wiem czy dam radę być na bieżąco, zalerzy jak będziecie pisały posty, bo narazie to luz wręcz ale ja to rozumiem jak się ma wszystko na głowie

Cytat:
Eeeh z Mama to raz tak, raz tak Postanowilam sie nie przejmowac bo ile mozna sie zamartwiac. Po prostu teraz mysle o moim dziecku, to ono jest najwazniejsze, a nie grymasy mojej matki.
Oj leci ten czas a moje maleństwo w poniedziałek miało 6,9cm, karczek 1,6mm, kość nosowa wyraźna. Wyniki toxo spadają ale nadal nie są dobre. Co mnie nie dziwi bo to byłoby nierealne, żeby ze złych zrobiły się dobre. Po prostu apogeum choroby mam za sobą i nie dotknęła ona mojego dziecka Gin powiedział, że skoro teraz wszystko jest dobrze to już nic nie powinno się stać złego. Ale zasugerował, że jak zobacyzł po raz pierwszy moje wyniki to myślał, że dojdzie do poronienia. Teraz dopiero zaczęłam cieszyć się ciążą
Mi jest zawsze smutno jak mój Tż wyjeżdza gdzieś chociaż na jedną noc. A będzie go czekało w tym roku 3miesięczne szkolenie i będzie mógł tylko na weekendy wracać...
To się cieszę bardzo kochana po tej jeździe jaką miałaś z toxo należy ci się teraz spokojna, wzorowa ciąża Mój TŻ wyjechał dziś znowu i jeszcze tak trz razy był tylko 1 dzień a na dodatek rozlała mi się @ i nawet nie moglismy się poprzytulać stęsknieni Ja też z tych tęskniących za bardzo jestem niestety i nie cierpie się rozstawać nawet na jeden dzień Ale wiesz możemy się cieszyć, że nie jesteśmy żonami marynarzy

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
znam ten typ też

Cytat:
Cześć Dziewczynki
No i przyszła @ ale w sumie dobrze, bo zaraz będzie można zacząć kolejne staranka (...) Zadwoniłam do apteki u siebie i okazało się, że mają ten MT 16C2 także chyba się po niego wybiorę Powiedzcie mi tylko .... bo wolałabym mierzyć temperaturkę w ustach ... czy to będzie dużo gorzej niż "na dole" ??
Przykro mi że@ przylazła Co do termometru to ten co mas zteż przecież jest dobry a ten ułameczek czyli drugie miejsce po przecinku naprawde nie jest aż tak istotne. Mierząc rteciowym nie ma przecież takich dokładnych a i tak wszystko co ma byc widać na wykresach- widać Zrobisz jednak jak uważasz Co do miejsca mierzenia to nie ma znaczenia czy na dole czy w buzi byle nie pod pachą, no i piszą, żeby zawsze w buzi w tym samym miejscu a nie raz pod a drugi raz obok języka

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
sie witam -pamieta mnie ktos jeszcze? troche mnie nie bylo ;/ ale to wina barku czasu
dziewczyny ja mam pytanie do tych znajacych sie na wykresach czy mnozecie looknac na moj wykre ? no i jedno pytanie od ogolu jak jest owulacja to ile dnji jest plodna kobieta ? wiem wiem dziwne pytanie ale mnie to trapi i nie umialam znalesc takiej odp na nurtujace mnie pytanie
Pamiętam ja hej Nic się nie martw, nie każda z nas ma pecha jest bez pracy i może wisieć na wizażu Luknęłam na twój wykres i narazie luzik, bo masz 30 dniowe cykle- tak? To prawie tak jak ja i mi się nie śpieszy nawet z mierzeniem tempki zaraz po @ bo i tak skoki mam ok.19 d.c. Osobiście podglądam wykres każdej z was która da w podpisie linka do swojego wykresu i jak coś to będe komentować co widzę Dni płodne to rzecz bardzo względna, bo jeśli jesteś idealnie zdrowa to możesz mieć nawet do 9 dni w cyklu płodnych Na pewno prowadząc wykres możesz stwierdzić kiedy nie masz już dni płodnych i czy wogule miałaś owulkę, dlatego uważam, że warto prowadzić takie wykresy Osobiście żałuje i się przyznaje, że nie mam weny do macania szyiki macicy i tak "obserwuję ją" w rękawiczkach lateksowych(bez nie umiałam sobie tam palca włożyć, bo się uszkodzenia bałam) i zawsze jakiś dyskomfort czuje po badaniu więc robie to sporadycznie a szkoda, bo to dodatkowo duuużo mówi w jakiej fazie cyklu jesteśmy, no ale cóż:"nikt nie jest doskonały"

Stary 2011-05-15, 13:40   #4015
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

dziewczyny - wiecie ja biore catangusa i boje sie ze owulacje mam juz teraz no i biore siemie lniane i tez taki sie sluz dziwny robi - teraz mam 3 dni wyzszej tempki i nie wiem czy owulka juz ?? o to mi chodzi w sumie

co do szyjki to ja ja macam ale jakos mi chybanie wychodzi obserwacja jej hmmm ..

dzis jeszcze dosla dosalam bo wlzalam na wage i ciu 80 kilo ;/ przy wzorscie 173 to juz makasrycznie wyglada ;/ ahhhhh jescze ta pogoda

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-05-15, 14:26   #4016
aga_bre
Rozeznanie

Ehh niech mnie ktoś przytuli. Mam od dwóch dni takiego doła, że szok. Nic mi się nie chce. Cały czas bym leżała w łóżku. Normalnie już nie pamiętam kiedy miałam taki spadek nastroju.
Trzymajcie kciuki za jutrzejszego gin. Co prawda idę dopiero na 19.00 ale i tak się stresuję. Zawsze tak mam jak idę pierwszy raz do gina, którego niee znam. Za każdym razem ten sam stres.
Stary 2011-05-15, 14:44   #4017
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ehh niech mnie ktoś przytuli. Mam od dwóch dni takiego doła, że szok. Nic mi się nie chce. Cały czas bym leżała w łóżku. Normalnie już nie pamiętam kiedy miałam taki spadek nastroju.
Trzymajcie kciuki za jutrzejszego gin. Co prawda idę dopiero na 19.00 ale i tak się stresuję. Zawsze tak mam jak idę pierwszy raz do gina, którego niee znam. Za każdym razem ten sam stres.
tule ;] no i ja tez tak mam z ginami ;p

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-05-15, 16:31   #4018
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny - wiecie ja biore catangusa i boje sie ze owulacje mam juz teraz no i biore siemie lniane i tez taki sie sluz dziwny robi - teraz mam 3 dni wyzszej tempki i nie wiem czy owulka juz ?? o to mi chodzi w sumie
Kochana Gizmatko, spokojnie, to jeszcze nie jest druga faza cyklu, skoku jeszcze nie miałaś, musi być 00,2 od najwyższej z sześciu ostatnich. Pomijam fakt, że nawet nie masz tych sześciu Wiem, chodzi ci o 7 d.c. ale tam było 36,54 a nast.dnia tylko 36,64 czyli tylko jeden stopień a skok następuje przy dwóch. Żeby uznać skok musiałoby być 36.74 w 8 d.c. Mam nadzieje, że to jakos zrozumiale napisałam Pamiętaj jednak, że płodna możesz być na pare dni przed skokiem i właściwie gdy on następuje to znak, że kończy się okres płodny(od skoku teoretycznie jeszcze 3 dni) To, że masz więcej śluzu to super ale ten płodny musi być przeźroczysty i rozciągliwy i może on wystąpić na kilka dni przed ow. jest on po to by plemniki mogły tam"posiedzieć"i dojrzeć zanim zaczną wędrówkę do jajowodów gdzie nastepuje zapłodnienie(też się dowiedziałam o tym jakiś czas temu kiedy"siedziałam" w temacie, bo myślałam, że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
To przez tą pogodę też, ciśnienie idzie w dół i mamy spadek nastroju Ja to się stresuje zawsze przed wszystkim co pierwsze i nieznane nie cierpie tego uczucia ale nic nie potrafi tego zmienić Trzymaj się dzielnie a u gin się nie daj a przede wszystkim idź przygotowana(wszystko zapisz na kartce pytania i datę ost.@) wtedy gin będzie"pod wrażeniem" i zdobędziesz jego szacunek a to zawsze pomaga w stosunkach międzyludzkich Trzymam kciuki!

Stary 2011-05-15, 18:09   #4019
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

co do szyjki to ja ja macam ale jakos mi chybanie wychodzi obserwacja jej hmmm ..

dzis jeszcze dosla dosalam bo wlzalam na wage i ciu 80 kilo ;/ przy wzorscie 173 to juz makasrycznie wyglada ;/ ahhhhh jescze ta pogoda
Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo mierzę tempkę już prawie 2 lata.
Nie miałaś jeszcze skoku. Skok jest wtedy, gdy temperatura wzrośnie co najmniej o 0,2 stopnia (2 kreski) w porównaniu z temperaturami z 6 wcześniejszych dni. Także z wykresu wynika, że nie miałaś jeszcze owulacji. Łykaj wiesiołek dalej, a po skoku go odstaw. Trzymam kciuki I za pozostałe staraczki też

O widzę, że jest już odpowiedź w tej sprawie Pozdrawiam

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2011-05-15 o 18:10
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:35   #4020
ziebulka
Raczkowanie

Ale pogoda każdego by dobiło, ciemno, szaro-buro, eleje i wieje

aga_bre będzie dobrze, jutro będzie lepiej. A co do wizyty to ja przezd każdą wizytą u gin siedze jak na szpilkach, a przed drzwiami to czuje się jak bym szła na najtrudniejszy egzamin a po wizycie już totalny luzzz. Daj znać jak po wizycie.

Ja jutro mam urlopik i uderzam na Zakopane na jeden dzień będzie cudownie bo uwielbiam to miasto, może nawet lać i tak mi to zabawy nie popsuje.

Kurcze zastanawiam się o co chodzi z moimi temperaturami.
-19 dc skok o 0,3 (36,4)
-20 dc spadek o 0,2 (36,2)
-21 dc skok o 0,15 (36,35)
-22 dcspadek o 0,13 (36,22)
-23 dc wzrost o 0,18 (36,4)
-24 dc spadek o 0,4 (36,0)
na wykresie to totalne zęby, zrobiłam progesteron i wyszła że owu już była- więc to temp FL, nigdy nie miałam wysokich temp. (najczęściej w FL mam 36,5) Przeczytałam gdzieś na necie że takie zęby to prolaktyna za wysoka i powiedziałam to gin a ona na to że prl nie ma wpływu na wykres więc ja już zgłupiałam. Od 22 dc biore luteine i myślałam że temp już się unormują a tu spadków i skoków ciąg dalszy... Czy ktoś to rozumie????
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości