|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Trzeba miec to chyba faktycznie na uwadze zanim kupi sie taki duży zestaw...
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
agulaaabar widzę, że slubowałyśmy w podobnym czasie, ja tydzień później i z testem też podobnie bo ja chyba 26.10 zrobiłam pierwszy
Jak sobie wspomnę jak szalałam na swoim weselu i po weselu jeszcze się drinkowało al podobno do póki głowa nie jest świadoma to nic dzidzi nie zagrozi
|
|
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy ten sam termin ![]() no i pozostałe nowe mamusie witam, co tak późno? Cytat:
że też nawet mu tak głupio nie było... ![]() Cytat:
Zmykam spowrotem na słoneczko, miłego popołudnia!
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam cichą nadzieję, że żadne butle nie będą mi potrzebne i będę karmić tylko piersią no ale przynajmniej jedną chciałabym mieć
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś słyszała coś na temat wózków Deltim Navington lub Emu? Ja dalej szukam wózka i wczoraj widziałam Panią, która prowadziła taki wózeczek i bardzo mi się spodobał.
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-20 o 12:33 |
|
|
|
#2706 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka, hejka
Cytat:
Ja tam bym nie liczyła na innych Jak mam ochotę to lecę na bazarek i mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale co Wy w nim widzicie dziewczyny, że tak Was zbajerował Skąd się w ogóle biorą tacy palanci?Cytat:
). Ja to nie tyle ze względu na wygląd, tylko po prostu święty spokój. Po tyle emocjach, chcę żebyśmy byli tylko we dwoje i się cieszyli SAMI naszym dzieckiem A potem na spokojnie z rodziną.Ale z drugiej strony może ost. dnia pobytu (byle nie tuż po porodzi) zgodze się na odwiedziny mamy i teściów. Bo tak sobie myślę, że to ich wnuk i ich potrzeby też jakoś trzeba zrozumieć i uszanować... Cytat:
A czemu tak długo nic nie pisałaś? Przecież my takie niegroźne jesteśmy ![]() Cytat:
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-20 o 12:33 |
|||||||
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-20 o 12:35 |
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
ja kobietki uciekam do kumpeli na kawkę a potem może mały spacerek ale nie wiem czy dam rade bo od nocy w zasadzie czuję takie pobolewania w podbrzuszu mam nadzieję że się nie nasilą!! do później
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
I pytanie do mam, które już mają dzieci - chodzi o łóżeczko. Lepiej dla dzieci (tych już starszych, które się obracają, siadają i obserwują), żeby łóżko miało szczebelki dookoła czy tylko na tych dłuszych bokach, a na przodzi i z tyłu całą deskę? Nie wiem czy się jasno wyrażam
Bo zastanawiam się czy np. nie lepiej dla malucha jak wszędzie są szczebelki i on ma widok na wszytko co się dzieje. Bo takie dechy jednak ograniczają mu zasię widzenia... Macie jakieś sugestie?Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o żadne bezpieczeństwo, zdrowie i tp itd, tylko o to, żeby taki większy już maluch miał komfort w obserwowaniu świata. O ile to ważne w przypadku łóżeczka
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Delti-Emu http://tematy.forum.gazeta.pl/szukaj...avington+cadet osz to wycięli linka, poszukaj słońce sama bo tutaj się pomóc nie da
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-20 o 12:42 |
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet Ja np na szczebelki daje ochraniacze, aby kiedy dziecko będzie ruszać rączkami nie wsadzała je między szczebelki
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko śpi a jaki dostał atak płaczu przed spaniem
bo chciał iść koniecznie na dwór
|
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Jejku, taki upał, że się skupić nie mogę i już nie wiem która była na wizycie, która będzie... Jakas taka nierozgarnięta jestem... Ale kciuki trzymam niezmiennie ![]() W Rossmanie zakupiłam te najmniejsze Pampersy - 1 pakę (tańsze chyba o 2 zł od kolesie, u którego miałam zamówić na Allegro) i resztę mam zamiar już większe kupowac. Poza tym jeszcze w promocji Nivea szampon i płyn do kąpieli łagodny więc tez wzięłam. Powoli zbieram kosmetyczne rzeczy... Przyszła mi też dziś karta z Apteki Dbam o Zdrowie - "dla mamy i maleństwa" - któraś polecała i ja się zapisałam. Jeśli macie dostęp do Superpharm, to tam też sa przecenione dziecięce kosmetyki i można cos gratis dostać. Kupiłam truskawki http://www.superpharm.pl/images/gaze...072011_711.pdf Witam nowe mamy na forum! Co do przepuszczania ciężarnych, to ostatnio miałam wyścigi z jednym palantem do bankomatu - oczywiście wygrał, ale mój komentarz usłyszał ![]() Nadrabiam.... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-20 o 13:06 |
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek dziękuję, szukałam na googlach i mi cos malo wyskoczyło
![]() Wkurzyłam się! ![]() Kurier przywiózł dwie paczki z allegro. Każda od innego sprzedawcy: W pierwszej zamiast koloru prześcieradła ecri przysłali żółty. A w drugiej zamiast ręcznika niebieskiego kremowy i zamiast myjki niebieskiej żółtą! ![]() A napisałam w mailu jak byk kolory które mnie interesują!
|
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie.
Agunia 85 masz termini 3 dni przede mna. Ja jeszcze nigdzie nie skorzystalam z przywileju, u nas mochery sie pchaja pierwsze ,nikt nie zwraca uwagi na moj brzusiu. Och jaka jestem wsciekla na tesciowa. Opowiadalam wam juz o chrzesnicy ktora nie zaprosila nas na komunie. Kupilismy prezent , na allegro no I wyslalismy do tesciow zeby tesciowa kupila pamiatke, I zapakowala. Wymyslilasobie ze zanies do kwiaciarni , no I zaniosla, baba jej nawciskala,✂✂✂✂✂✂✂ek na prezent,I wyglada to jak kupa,do tego jeszcze kwiaty wziela, po jaka cholere jak nas nie ma a komunia w niedziele , a ona zywe kwiaty kupila w czwartek. Boze ta baba wszystko na pokaz robi, tlumaczylam tz ze ja bym zamias tych kwatow duperelek , kupila pamiatke jakas , czekoladki , a co dziecku po opakowaniu.normalnie mnie nosi,nie cierpie jej...... |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
nowe mamusie witajcie
![]() ach gdyby mi się tak bardzo chciało, jak mi się nie chce..... to pewnie dom by już błyszczał. a tak d..pa A teściowa za 2 godziny na wizytację przyjeżdża.ok.ruszam duszę i do roboty. miłego weekendu wszystkim, zwłaszcza tym pracującym - bo wy najbardziej tego potrzebujecie. Ogólnie też może zarządzimy weekend dbania o siebie i 2 godziny dziennie usiądźmy i wyciągnijmy nóżki popijając jakimś soczkiem. Co wy na to? |
|
|
|
#2718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do facetów zatrzymujących się na pasach, to faktycznie też to zauważyłam ![]() Cytat:
No kutwa! Wszystko odwrotnie Ci przysłali! Odeślij im i wyślij maila! |
||
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Natka napisz do allegrowicza,a pewnie Ci powie, że masz odesłać itd. co się nie opłaca, bo co wystawisz neutralny komentarz?
Madziaranew |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ten wózek to podróba Mury
![]() wczoraj przypadkowo dodałam sobie aukcje używanej Mury http://aukcjewp.wp.pl/mura-bebe-conf...599624219.html aukcja z tanim Mutsy 3 kołowym http://aukcjewp.wp.pl/wozek-mutsy-sk...622449109.html |
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
Truskawki ja dzis zjadlam dwie z mojego ogrodeczka,hihi ( to taki prymitywny ogrodek , wielka skrzynia na tarasie, szczypiorek , agrest , salata)
Boziu wy juz macie wozki upatrzone , albo juz kupione , a co ja podchodze do wozka to mi sie wydaje jakis niedorobiony , to wszystko lata , to kolory do kitu , to maly , to za wielki, a do tego czasami cena przeraza.to bedzie najwiekszy problem. Lozeczko wybralismy z komoda I szafa w mother care , tz sie uparl zeby debowe ,biale, no I takie bedzie. |
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brumek, Twój brzunio taki zgrabny i niewielki, że wierzę, że nie jest Ci ciężko, ale jak się stoi w warzywniaku bez klimy, czy w jakiejkolwiek innej kolejce to masakra, ja się boję, że zemdleję i wtedy to dopiero się narobi. Piszecie o butelkach, a skoro mam nadzieję karmić piersią, to czy będę potrzebowała butelki do wody czy jakiejś herbatki. Daje się takie rzeczy takim maluszkom w ogóle? Natka, upewnij się czy na aukcjach nie było że kolor wybieraja losowo, a jak nie to pisz - niech proponują dogodne dla Ciebie rozwiązanie! karolinee, faktycznie, dobre chociaż te 20% A może z tymi brzuchami jesteśmy bardziej sexy dla niektórych? Ja swojego bardziej rozczulam, niż nakręcam Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-20 o 13:27 |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale i tak korzystam z tej strony. Kiedyś miałam już taką sytuację. Na szczęście tylko raz.. Też zamiast sukienki ecri dostałam zółtą i babka przez telefon się zarzekała, że to nie żółty tylko właśnie ecri Dopiero jak ją wyśmiałam to się przyznała, że żółta jej się nie sprzedawała i dlatego ją wysłała myśląc (cytuje) "że nie trafi na tak kłótliwą babę, której się bedzie chciało wymieniać". Wymieniła na swój koszt, ale ja i tak opisałam to w komentarzu i efekt taki, że mi dała odpowiedź na komentarz, że robię z igły widły i to ze swojej winy, bo najzwyczajniej się nie znam na kolorach. Czyli mimo, że przez telefon się przyznała, że wysłała nie taką jak zamówiłam, to później w komentarzu wróciła do poprzedniej wersji, że to nie żółty, a ecri. To było ze 2 lata temu i przez to całe zamieszanie dopiero teraz dla Małego kupuje rzeczy znów zamawiając na allegro No, ale teraz bez przygód, a zamowiłam już z 20 rzeczy Mam nadzieję, że Tobie uda się bez takich atrakcji wymienić |
|
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta - ja o tym powiedzialam mojej siostrze to ona mi na to ,,moja tesciowa przy Twojej to Pikus, Pan Pikus"
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha no dokładnie ![]() Wiecie co ten JĘZYK tak wciąga, że zaraz ją skończę i chyba zacznę na nową ją czytać,bo mój mąż powiedział abym jeszcze raz podkreślała fajne rzeczy.Przeczytałam mu ostatnio tekst o tym,czy sciągać jakieś rzeczy z niskiej półki czy nie to był zachwycony podejściem Tracy
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wtedy już byłam blisko, żeby zostawić sobie tą żółtą, żeby nie robić sobie klopotu, ale że miałam jeszcze czas, a to było na wybraną okazję to chciałam, żeby mi wymieniła, bo zapłaciłam ponad 200zł, więc chciałam mieć taką jaką sobie wymarzyłam. No, a jak już usłyszałam przez tel, że ona specjalnie taką wysłała, bo jej się nie sprzedawała, to już wiedziałam, że nie popuszczę.
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja testowałam ostatniego listopada, w 3 t.c. bylismy wtedy na dłuższy weekend na ostatki i też trochę paliłam, trochę wina się wypiło.... no ale nie wiedziałam o dzidzi...
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis lomięska na obiad
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Truskawki po 16 zł :/ Arbuzy po 6,5 zł :/ Więc sobie odpuściłam. Poczekam cierpliwie.
![]() Natka kłóciłabym się przecież to umowa wiążąca i powinno być takie jak zamawiane ! moniczka2123 lomieską? a co to ?;> A co do butelek to powiem Ci, że też się w sklepie zastanawiałam nad zestawem. Jest jedno ale te butelki są zwykłe. Antykolkowe mają w środku rurkę. Dlatego ja zainwestowałam póki co w jedną z Tommee Tippy małą z tą rurką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

Trzeba miec to chyba faktycznie na uwadze zanim kupi sie taki duży zestaw...

że też nawet mu tak głupio nie było...
mam cichą nadzieję, że żadne butle nie będą mi potrzebne i będę karmić tylko piersią
a mnie kto kupi i przywiezie...? 
Jak mam ochotę to lecę na bazarek i mam 
i dzisiaj też zaczynam 28tydzień!!!więc jak ostatnio to nie był 7 miesiąc, to od dzisiaj na bank się zaczął
rozmawiałam z ojcem Bartusia... podobno rozstał się z tą swoją panną, ale podobno jest teraz w ciąży
Ale co Wy w nim widzicie dziewczyny, że tak Was zbajerował 

Zakończone: 2