|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Magolina wiadomo od czego miałaś to plamienie/ brudzenie, ten ciemny śluz?
Coś powiedzieli? Z czego dostawałaś kroplówki? Miałaś badania moczu, posiew z pochwy i cytologię? Dostawałaś jakieś globulki, jeśli tak to jakie? Czy na to brudzenie dostawałaś Duphaston w jakich dawkach? ![]() Sorry, za tyle pytań, ale pliss odpisz mi!! Cytat:
ja wymiotowałam tylko 3 razy. Tą i poprzednią ciążę nie miałam żadnych mdłości ani smaków. Ale wiem co moja koleżanka przeżywała![]() Cytat:
Strasznie zawsze jestem ciekawa jakie imiona ludzie nadają i czym się kierują![]() Mi tam zwisa i powiewa co będzie, oby było zdrowe i poród lekki ![]() Cytat:
On by mnie rozpraszał. Dla mnie wystarczy, że jest za drzwiami. Cytat:
Ad.2. Cytat:
Ad.2. I co z tej rozmowy wynikło? Jakie propozycje imienia, macie preferencje co do płci?Ad.3. Też nienawidzę macania brzucha A teksty tragedia Cytat:
Cytat:
To tak jak u mnie. Wczoraj nawet pokłóciliśmy się o to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Mi libido podskoczylo muszę przyznać
ale I trymestr to totalna zerówka była. Szkoda, aż mi Tż'ta było |
|
|
|
#3393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My znow poltorej godziny w nocy nieprzespalismy. Tż zapomnial wylaczyc budzik na 4:40 i obudzil tym Filipcia...a ten nicpon myslal, ze sie zaczal dzien i nie mogl zasnac....ale jak zasnal to wstalismy dopiero o 10! i oczywiscie bol glowy musi byc .Cytat:
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinka ale masz sliczny brzusio
Odnosnie studiow to napisalam wlasnie do dziekanatu na czym polega dokladnie spowolnienie toku studiow. Bede tez dowiadywala sie na jakie "ulgi" bede mogla sie zalapac jako mloda mama
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
ja znow wiem ze chce zeby tz byl i on tez chce po 1 porodzie wiem ze to byla najlepsza decyzja, nie wkurzal mnie, ja nie bylam w stanie kontrolowac wszystkiego co polozne robia wiec on to kontrolowal a i one inaczej patrzaly jak wiedzialy ze jest ktos kto zawsze moze zwrocic uwage i sie bardziej pilnowaly.
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tym, ze dlugo nic, a w ciagu paru dni moze ''wyskoczyc'' to slyszalam, ale nie spodziewalam sie, ze to az tak szybko
|
|
|
|
|
#3397 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To trzeba mocno się trzymać czegoś mocnego i zaprzeć porządnie. Do tego oddychać brzuchem - gdy idzie skurcz to brzuch do góry, wdech, zamykamy oczy!!! (bo później są wylewy!!)i 3 parcia jak na kupę na jednym wydechu. I takie serie jak na aerobicu Tylko trzeba się skupić dobrze na tym oddychaniu, aby mieć siłę na wypychanie. Bo inaczej się tylko zmęczy bez prawdiłowego oddychaniaAd.2. Ja na połówkowym płci nie poznałam. Dopier w 8 miesiącu!!! Mam nadzieję, że teraz będzie szybciej, chociaż mam jakąś pewność, że to chłopiec ![]() Cytat:
U mnie to samo, wczoraj do 20 byłyśmy na placu zabaw![]() Ad.2. Mam takie samo podejście. Mam gdzieś czy komuś to imię się podoba czy nie. To moje dziecko będzie je nosić![]() Cytat:
Ja bym nie miała głowy. Goldika, A indywidualny tok nauczania? Nie ma przerw, a chodzisz i zaliczasz kiedy chcesz. Moja Siostra całe 5 lat tak studiowała Mi nie pasuje, mam inne plany ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Gdzie to zdjęcie?
|
||||||
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
seona chyba ze sa krzyzowe- ktore ja akurat mialam, tu nic podnoszenie brzucha nie daje kompletnie, bo nawet na 2 bok sie odwrocic nie mozna a co dopiero podniesc dupsko:P
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze właśnie przeglądam mój grafik na nasępny rok studiów i jednak wychodzi, że zajęć będę miała mniej niż w tym roku
na wykłady chodzić nie muszę... wychodzi, że mam 4 różne ćwiczenia i 2warsztaty. No i praca empiryczna do napisania
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja podobnie jak Darusia nie mam czasu być z Wami na bieżąco i staram sie najważniejsze tematy wychwytywać![]() Dwa lata temu w pierwszej ciązy pamietam, ze duzo na necie siedziałam i ciągle cos pisałam, a teraz czasu nima... Goldiko ja dwa lata temu skończyłam studia i ni huhu już bym się nie wróciła. Wspominam je jako mękę i ciągle kłucie :/ faktycznie masz mało zajęc teraz więc pewnie nawet sie nie opłaca brać dziekanki ![]() Nikaa co do oplania to moja mama chce jechac nad wode dzis wiec pewnie pojedziemy z nią. Za tydzien tez mamy wesele i nie chce być biała. Brzuszek zasłonie i wymyśliłam sobie, ze nasmaruje sie kremem córci Nivea na słońce ![]() Ja ostatnio sobie wymaziałam twarz samoopalaczem jak byłam na wieczorze panienskiem. Nie zaszkodzi A jak mielismy slub cywilny dwa lata temu (a bylam w ciazy) to sie posmarowalam taka chusteczka samoopalajaca ( z Kolastyny bodajże), niby nią można ![]() Muffinko brzusio juz typowo ciążowy ![]() Dominej to była napewno siara. Znów odwołam się do pierwszej ciazy, ale mi wtedy zaczeła leciec właśnie w 17 tygodniu ale w to nie wierze. Choc w moim przypadku sie sprawdzilo, bo raczej klopotow z karmieniem nie miałam![]() Macie przeczucia co do płci? ![]() Ja jestem przekonana (juz od daaawna), ze bedzie chłopak, nawet jak w ciazy nie byłam ![]() A ja znalazłam swój post jak Wam gratulowałam: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=25 (w zyciu bym nie pomyslała, że tutaj dołącze )
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-05-20 o 12:29 |
|
|
|
#3401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakie to słodkie Cytat:
i to mówisz, ze tak szybko się pojawił, może i mój tak zrobi![]() Cytat:
)))))no to się porsmarowałam samoopalaczem Vichy- oby nie zaszkodziło a poród rodzinny- nie zastanawiałam się nad tym... ale faktycznie gdy np. boli mnie głowa, i Tż masuje mi skronie odczuwam extra ulgę... to może i w porodzie ise sprawdzi.. tylko nie chciałabym żeby się naoglądał i żeby mu co nieco zbrzydło albo co (?) musze z nim o tym pogadaĆ |
|||
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Joamic, ja jestem z Poznania, i uwielbiam nasze Nowe ZOO!!! Jest wielkie, właściwie taka dżungla w mieście no i teraz ta słoniarnia
Zwierzaki mają sporo miejsca dla siebie, TŻ już nie może się doczekać żeby ZOO odzwiedzić z dzidziusiem. My wogóle jesteśmy bardzo zwierzęco-lubni, mamy 2 koty, a rodzice psa i dwa dzikie koty, które dokarmiamy i odrobaczamy. Niekt z nas nie potrafi przejść obojetnie obok zwierzaka, szczegolnie jakiegoś potrzebującego.Ja studiuje zaocznie, ale mam nadzieje, że dam radę kontynuować studia, nie boję sie przerwy (jak w 2008 konczylam studia to tez się zarzekałam, że juz nigdy więcej, ewentualnie podyplomówkę, i co? stesknilam sie za moja ukochana uczelnią ), ale żal mi tracić rok.dzis musze dokończyć obiad od wczoraj, znow ten makaron będę meczyć mam nadzieję, że po wizycie u gina wybierzemy sie z mężem na jakies dobre jedzonko
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Są tu jakieś mamy z Podkarpacia?
![]() domi7ks, ja też w poprzedniej ciąży miałam duuużo więcej czasu na siedzenie na necie. Teraz tylko w nocy lub jak dziecko śpi lub w pracy chwilkę jak akurat nie ma pracy i chwila przerwy. Ja już po obiedzie. Knorr Nudle serowy
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(J-aw)![]() w Rzeszowie studiowałam
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa2, powiem Ci, że ja wszystkich kosmetyków używałam w poprzedniej ciąży tych samych co przed ciążą, i do włosów, i do ciała, i twarzy. Tylko nie opalałam się na słońcu, bo faktycznie bałam się plam. No i wiadomo antycellulitowych i ujędrniających nie używałam. Na brzuch i bupę zwykłą oliwkę.
A co do samoopalacza, to najwyżej urodzisz murzynka ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- O jak fajnie Kiedy i co studiowałaś?Wybierasz się? Bo ja tak http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/ |
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekonomie dziennie (dwa lata temu skończyłam)- na Zalesiu ![]() a co do tego spotkania "bezpieczna ciąża" to nawet nie wiedziałam
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz prędko nie będę w Poznaniu. Ale rzeczywiście trzeba przyznać że to prawdziwa dżungla w mieście. Lubiłam być tam w maju gdzie rodziły się motyle. Miejsce super. Wczoraj tak się objadłam tym penne z kurczakiem że nie mogłam się załatwić - porażka dopiero dziś rano. I jeszcze ten ból głowy wieczorem mnie wykończył kompletnie. Dziś trochę lepiej
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Wczoraj w "Nowinach" było info i na jakiejś rzeszowskiej stronie też znalazłam. Podobno mają być jakieś prezenty dla mam witaminy, upusty na usg 3d itp. Tak było w innych miastach podobno.
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te prezenty kuszą...Tylko że mój Tz chodzi do pracy a sama raczej się nei bede wybierała, bo z córcią cięzko byłoby :/ |
|
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skad takie opalone??a bo ja się naczytałam, że w ciąży kosmetyki sprzed ciąży są niezdrowe i ze się wchłaniają i moga zaszkodziĆ dziecku... chociaż pewnie tak to jest że badań na ciężarnych nie prowadzi się wiec nikt tak na dobra sprawę nie wie jak to jest
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2. Tak piszą, ale przecież nie wcierasz tego tonę!!! Jak jakiś składnik jest niby groźny, to trzebaby całkiem taki kosmetyk wyeliminować z życia, bo co ciężarną można chronić a nie w ciąży to już może się truć? W małych ilościach nic nie grozi.
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Seona już gdzieś wcześniej pisałam, mamy dla chłopca wybrane Maksymilian a dla dziewczynki Wiktoria. My praktycznie nie mieliśmy problemu z imionami bo tż od zawsze powtarzał ze jak będzie chłopiec to będzie Maks a ja już w liceum wiedziałam, ze moja córcia będzie Wiktoria, tak więc problem mamy z głowy, oboje akceptujemy obydwa imiona, więc ominął nas problem z wyborem ![]() Któraś z Was pisała, że ma przeczucia, ze będzie chłopak, no ja w swojej pod świadomości też tak mam, ale jestem ciekawa, niestety ostatnio lekarz stwierdził, ze jeszcze za wcześnie stwierdzić kto tam mieszka, więc po cichu liczę na następną wizytę, w końcu będzie już 20 tydz
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają być panie z klubu kangura i uczyć korzystania z chusty, będzie sobie można podotykać i popytać o wszystko. Tak z netu jakoś nie mogłam się nauczyć i nie przekonywała mnie chusta. Cytat:
Ładne imiona Ad.2. Ja też mam nadzieję, że ok. 20 tyg. coś się uda wypatrzyć. Przy poprzedniej ciąży dopiero w 8 m-cu poznałam płeć. |
||
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Seona;27027771]Są tu jakieś mamy z Podkarpacia?
![]() Ja też jestem z Podkarpacia ![]() Co do imion to u nas będzie Julia albo Gabriel (Tż nie do końca przekonany do Gabrysia ale pracuje nas nim )
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=basiula19;27028831 Ja też jestem z Podkarpacia
![]() Co do imion to u nas będzie Julia albo Gabriel (Tż nie do końca przekonany do Gabrysia ale pracuje nas nim )[/QUOTE]Ad.1. Fajnie, a skąd jesteś? Wybierasz się? Bo ja takhttp://www.bezpiecznaciaza.diag. pl/ Nie chcę być tam sama Ad.2. Śliczne imiona
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostra mojej mamuski przy pierwszym dowiedziala sie kilka dni przed porodem na ostatnim usg taka wredota z naszego Szymonka![]() A zdjecie powinno byc 1-2 str wczesniej ![]() Cytat:
W pierwszych tygodniach mialam przeczucie, ze to dziewczynka, a teraz zniknelo zobaczymy, w sumie to nie jest najwazniejszeMurzynek Co do imion to doszlismy juz do porozumienia i bedzie Filip albo Aleksandra Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-20 o 14:28 |
||
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny brzuszek Mój tez już gdzieś taki i też już nie daje się go ukryć. Muszę sprawdzić jak wyglądał na tym etapie w poprzedniej ciąży.
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech patrza i zazdroszcza |
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=basiula19;27028831]
Cytat:
![]() Chociaz gadaja w rodzinie, ze Julek teraz jak mrowek, no, ale zawsze chcialam miec Filipa i Julke w domu, wiec niech spadaja ![]() Znow sie poklocilam z Tż. On jest niereformowalny! Mam czasem dosc i mysle o uciecze w sina dal.... czasem sie zastanawiam co ja jeszcze z nim robie!
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
muffinka90 -piękny brzuszek
Ja mam podobny ,dziś w szpiatlu jak czekałam na wyniki to pani poatrzyła na mnie i dostałam gazetkę o dzieciach do poczytania .Wogóle znajomi jak mnie widzą to się pytają ,teraz jest cieplutko to się nie ukryja-ale ja jestem szcześliwa i nie chce nic ukrywać. Mój tż widze że się stara zaczął wiecej sprzątać wyręczać mnie ,chociąz wiadomo że idealnie nie będzie . Troche się martwie że tak nie mam siły-bo mam nadzieje ze trochę się to zmieni-bo będe chciała przygodować całą wyprawkę dom uszykować buźka laski
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

Coś powiedzieli? Z czego dostawałaś kroplówki? Miałaś badania moczu, posiew z pochwy i cytologię? Dostawałaś jakieś globulki, jeśli tak to jakie? Czy na to brudzenie dostawałaś Duphaston w jakich dawkach?

ja wymiotowałam tylko 3 razy. Tą i poprzednią ciążę nie miałam żadnych mdłości ani smaków. Ale wiem co moja koleżanka przeżywała

A teksty tragedia 
Ja niestety serowego tez jeszcze nigdy sama nie robiłam, tylko z paczki .

nie sprawiedliwe, ale ja teraz maratony po piaskownicach i placach zabaw mam takze mam nadzieje ze wybaczycie.... 
Mam takie samo podejście. Mam gdzieś czy komuś to imię się podoba czy nie. To moje dziecko będzie je nosić

Ładne imiona