Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1178 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 10:30   #35311
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Rybiorek dziękuję za pocieszenie Ogólnie nie narzekam tak bardzo, tylko czasami mnie coś tak nachodzi Wszystkie moje koleżanki mają grube włosy, choć i tak chwalą moje kręciołki Masz rację, genów nie zmienię... Ale trochę martwi mnie to, że są tak miękkie, delikatne, choć zdaję mi się, że mniej się teraz rozdwajają
Już wiem, dlaczego nigdzie nie mogłam dostać żelu Ziajii. Pani a aptece pytała się o niego, miała go zamówić specjalnie dla mnie. Niestety okazało się, że wycofali go z produkcji
Też mam mało włosów i cienkie, do tego teraz wypadają nie jesteś sama
Szukałam tego żelu... szkoda...

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Aniu, tak zauważyłam "rozkręt" nawet kiedyś dodałam fotkę moich loków po farbowaniu. Zauważyłam też większą objętość włosów i to że pojedynczy włos jest jakby grubszy więc ciekawe jak to na prawdę jest z tym oblepieniem Ale ogólnie dziewczyny co używają długo sobie chwalą ... Chcę wrócić bo kolor był fajny i nudzi mnie już to że henna delia się tak szybko wypłukuje bo jednak khadi dłużej trzymała
jutro zahennuję 2 razy a co! Wczoraj myłam włoski (a właśnie...chyba jedyna odżywka z proteinami, którą mam to balsam Joanny, ale też nie wiem czy małocząsteczkowa ...muszę innych poszukać), świetnie się ułożyły po nocy też nie jest najgorzej

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
ja sie dziewczyny cofnelam do punktu wyjscia...hmmm szkoda bo to co osiągnelam rozmylo sie i jest chyba nawet gorzej niz przed pielegnacją

musze sie przyznac zaprzestalam olejowania...zaczely wkurzac mnie obtluszczone poduszki mimo iz je chronilam
oj potrzebuje batow od Was do mobilizacji
naprawdę warto włączyć do 'programu' cierpliwość i znaleźć sobie jakąś motywację u mnie się zdjęciowe sprawdzają

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
a ja wykorzystałam linka Eloe na temat kawy, wczoraj wypróbowałam na moich włosach i jestem bardzo, bardzo zadowolona
Też zamierzam wypróbować

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Co myślicie, drogie Zakręcone specjalistki, o takiej masce: żółtko, oliwa i banan? Czy ona powinna dzialać odzywiająco i nawilżająco czy tylko mi się tak wydaje?
Boję się banana na włosy kłaść...za dużo złego o jego zmywaniu się naczytałam

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
No i NIE UŻYWAJ GUMKI.
jak możesz Eloe?
przepraszam taki żarcik na dobry początek weekendu

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-05-20 o 10:33
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:31   #35312
zielona87
Zadomowienie

Cytat:

Odżywiająco dzięki bananowi (witaminy, mikroelementy, kwasy tłuszczowe), oliwie (kwasy tłuszczowe) i jajku (lecytyna). "Nawilżająco" poprzez zatrzymanie wody we włosie dzięki oliwie (kwasy tłuszczowe) i jajku (proteiny wielkocząsteczkowe), które utworzą na włosie film chroniący go przed utratą wody.
Dzięki zwykle robiłam jajko+oliwa+nafta+maska jakaś sklepowa,ale ostatnio ktoś mi powiedzial o bananie i postanowiłam sprobować

Ostatnio mialam niezły skręt,ale wlosy i tak mi sie puszyły nieladnie... taka aureolka powstała. Wkurzyłam się, i nałozylam 3 klople oliwy na włosy poniżej ucha. Było super. Krecily sie, byly blyszczace, gladkie i ogólnie fajne. Oczywiscie po 2 dniach były tłuste,ale to cena ktora moge zaplacic
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 10:56   #35313
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Jest w nim pq-10, dlatego niezgodny z cg, ale zużyj. Później kupisz prosty i zgodny. Zresztą powolne przestawianie się na cg (bo warto sprawdzić czy silikony są na niezbędne) sprawia, że wahania nastrojów włosowych nie są tak mocno odczuwane. Też nie jest zgodny z cg, ale... patrz wyżej.
Oo, nie wiedziałam, że ten Biovax niezgodny... No ale wiadomo, trzeba zużyć
Cytat:
Po kilku razach nie ma efektu. To olej, więc potrzeba czasu.
I pora i niepora. To trzeba sprawdzić. Włosy zachowują się różnie, więc warto nakładać i zobaczyć, co się stanie. W najgorszym wypadku umyjesz ponownie włosy.
Jestem niecierpliwa i oczekiwałam efektu od razu ale ok, będę cieprliwa i popróbuję z tym olejem, w końcu to też trzeba zużyć
Cytat:
Dobry pomysł. Pamiętaj, że banan długo trzeba płukać.
Ooo dziękuję, zapamiętam
Cytat:
Dobrze by było przyjrzeć się, jakiego rodzaju to jest łupież, ponieważ woda brzozowa będzie działała wysuszająco. Jeśli to po prostu suchy łupież lub kosmetyczny, to zmiana nawyków myciowych połączona z nawilżaniem skalpu (choćby żelem aloesowym), powinna dać lepszy skutek niż woda brzozowa. Oczywiście nie wykluczam też szamponów przeciwłupieżowych (choćby Nizoral) - wówczas stosujesz go na sam skalp.
Wydaje mi się, że nie jest to suchy łupież i nawilżanie nie zrobi mu dobrze, ale w sumie to sama nie wiem
Cytat:
Baaardzo ładne "mniej więcej"
Dziękuję jak mi się kiedyś może jakoś ładnie ułożą i najdzie mnie wena na robienie zdjęć to wstawię lepsze
Cytat:
kochamy swoje loki
Tak, tak wieem. Staram się... Ale byłoby prościej gdyby było ich 2 razy mniej...

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:04   #35314
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Boję się banana na włosy kłaść...za dużo złego o jego zmywaniu się naczytałam
Nie jest tak źle Na pewno spłukuje się lepiej niż niedojrzałe awokado
Cytat:
jak możesz Eloe?
Lokowa polityka prorodzinna

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Ostatnio mialam niezły skręt,ale wlosy i tak mi sie puszyły nieladnie... taka aureolka powstała. Wkurzyłam się, i nałozylam 3 klople oliwy na włosy poniżej ucha. Było super. Krecily sie, byly blyszczace, gladkie i ogólnie fajne. Oczywiscie po 2 dniach były tłuste,ale to cena ktora moge zaplacic
Bardzo dobry pomysł.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Oo, nie wiedziałam, że ten Biovax niezgodny... No ale wiadomo, trzeba zużyć
On jako jedyny
Cytat:
Wydaje mi się, że nie jest to suchy łupież i nawilżanie nie zrobi mu dobrze, ale w sumie to sama nie wiem
Cóż, jeśli nie pomoże szampon przeciwłupieżowy, to idź do dermatologa.
Cytat:
Dziękuję jak mi się kiedyś może jakoś ładnie ułożą i najdzie mnie wena na robienie zdjęć to wstawię lepsze
Świetnie! Będzie przyjemnie popatrzeć
Cytat:
Tak, tak wieem. Staram się... Ale byłoby prościej gdyby było ich 2 razy mniej...
A cieniowanie nie pomaga?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:23   #35315
sacrum profanum
Przyczajenie

czesc dziewczyny mam szybkie pytanie wczoraj pierwszy raz robilam zel lniany 2 lyzeczki na szklanke wody gotowane przez 15 min... ogolnie wyglada jakby sie zwarzyl czy to tak powinno byc czy jednak cos poszlo zle? pozdro lokusy!
sacrum profanum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:29   #35316
Eloe77

Cytat:
Napisane przez sacrum profanum Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny mam szybkie pytanie wczoraj pierwszy raz robilam zel lniany 2 lyzeczki na szklanke wody gotowane przez 15 min... ogolnie wyglada jakby sie zwarzyl czy to tak powinno byc czy jednak cos poszlo zle? pozdro lokusy!
Zważył? On ma wyglądać jak lekko płynna galaretka. To nie jest typowy żel sklepowy (chyba że dodasz sobie carbomer )
Co masz dokładnie na myśli?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-20, 11:31   #35317
sacrum profanum
Przyczajenie

hmmm juz chyba wiem w czym problem jak go sie przelewa przez sitko to myslalam ze zostawia sie to co zostalo w sitku a nie to co przez nie przelatuje.. heh no dobra to probuje jeszcze raz
sacrum profanum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:42   #35318
Eloe77

Cytat:
Napisane przez sacrum profanum Pokaż wiadomość
hmmm juz chyba wiem w czym problem jak go sie przelewa przez sitko to myslalam ze zostawia sie to co zostalo w sitku a nie to co przez nie przelatuje.. heh no dobra to probuje jeszcze raz
Hmm... to, co zostawiłaś w sitku możesz zjeść

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-20, 12:19   #35319
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
.

Poprzyglądaj się odżywkom do spłukiwania, które stosujesz. U mnie im więcej emolientów, tym średnica loka większa
nie, to nie to, przy uzywaniu identycznego zestawu moga mi wyjsc fale, loki z duza srednica, loko-fale albo loki z mniejsza srednica, zestaw daje oczywiscie fajny efekt ale nie ma powtarzalnosci jesli chodzi o loki

Cytat:
a nadal myjesz włosy codziennie? Hmm... bo mnie wychodzi teraz max. 3 razy, czyli miałabym proteiny na zmianę tak naprawdę
co drugi dzien czyli wychodzi jeden tydzien 3 razy (wtorek, czwartek, sobota) a jeden 4 razy (poniedzialek, sroda, piatek, niedziela)

Cytat:
ciekawe... Może i ja zabiorę się za lniany. Ale pijesz go czy żujesz/ssiesz?
pije, mam zakupiony w sklepie ze zdrowa zywnoscia, z pierwszego tloczenia w czarnej butli (po otwarciu do trzymania w lodowce, pisze zeby zuzyc w ciagu 3 miesiecy od otwarcia)

Cytat:
życie bez kofeiny? U mnie nie przejdzie... Ale może coś w tym jest Ja piję kawę i z nałogu i z konieczności, a puchu nie mam tylko do kilku/kilkunastu godzin po myciu.
Ciekawe
wydaje sie trudne, najpierw pilam poranna kofeinowa a potem do konca dnia bezkofeinowa (niestety ale ja bym tylko kawe pila, do herbat i wody musze sie zmuszac), po 2 tygodniach sprobowalam i poranna zastapic bezkofeinowa (maz musial przestac pic bezkofeinowa z powodu serca i skoro on mogl a byl wiekszym nalogowcem niz ja i jeszcze pil czarna mocna bez mleka to stwierdzilam ze sprobuje)

Cytat:
Dziękuję
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:22   #35320
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Cóż, jeśli nie pomoże szampon przeciwłupieżowy, to idź do dermatologa.
O nie, znowu dermatolog, a właśnie wczoraj byłam z cerą... I powiedział, że już mogę nie przychodzić
Cytat:
Świetnie! Będzie przyjemnie popatrzeć
A cieniowanie nie pomaga?
Wycieniowane mam cały czas, ale i tak jest ich baaardzo dużo no i puszą się niesamowicie

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-20, 12:48   #35321
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nie, to nie to, przy uzywaniu identycznego zestawu moga mi wyjsc fale, loki z duza srednica, loko-fale albo loki z mniejsza srednica, zestaw daje oczywiscie fajny efekt ale nie ma powtarzalnosci jesli chodzi o loki
To ciekawe U mnie jest powtarzalność efektu.
Cytat:
co drugi dzien czyli wychodzi jeden tydzien 3 razy (wtorek, czwartek, sobota) a jeden 4 razy (poniedzialek, sroda, piatek, niedziela)
Czyli podobnie jak u mnie.
A kuracje proteinowe? Pamiętasz? Robię sobie teraz taką kurację (po myciu szamponem) na podstawie tej proteinowej od Ciebie (nie pamiętam teraz nazwy) plus sporo keratyny i pozwalam wyschnąć. Potem płukanie i odżywka d/s mocno emolientowa. Włosom się podoba i mnie również
Ciekawe, czy wpłynęłoby skutecznie też trochę po hennowaniu na poprawki skrętowe

Cytat:
pije, mam zakupiony w sklepie ze zdrowa zywnoscia, z pierwszego tloczenia w czarnej butli (po otwarciu do trzymania w lodowce, pisze zeby zuzyc wciagu 3 miesiecy od otwarcia)
Dzięki

Cytat:
wydaje sie trudne, najpierw pilam poranna kofeinowa a potem do konca dnia bezkofeinowa (niestety ale ja bym tylko kawe pila, do herbat i wody musze sie zmuszac), po 2 tygodniach sprobowalam i poranna zastapic bezkofeinowa (maz musial przestac pic bezkofeinowa z powodu serca i skoro on mogl a byl wiekszym nalogowcem niz ja i jeszcze pil czarna mocna bez mleka to stwierdzilam ze sprobuje)
Hmm Ale co ja wtedy będę kochać? Tylko rucolę?

Cytat:
Wycieniowane mam cały czas, ale i tak jest ich baaardzo dużo no i puszą się niesamowicie
Na puszenie pomoże nasza pielęgnacja. Ale tylko fryzjer może cięciem z objętości pozbawić Cię nadmiaru włosów.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-20, 12:58   #35322
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Chciałabym mieć taki problem zadraszczam

Stary 2011-05-20, 13:28   #35323
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez

Cytat:
To ciekawe U mnie jest powtarzalność efektu.
i tego tez zazdraszczam

Cytat:
A kuracje proteinowe? Pamiętasz? Robię sobie teraz taką kurację (po myciu szamponem) na podstawie tej proteinowej od Ciebie (nie pamiętam teraz nazwy) plus sporo keratyny i pozwalam wyschnąć. Potem płukanie i odżywka d/s mocno emolientowa. Włosom się podoba i mnie również
Ciekawe, czy wpłynęłoby skutecznie też trochę po hennowaniu na poprawki skrętowe
trza pomyslec, na razie niet zadnej porzadnej kuracji proteinowej (bo sama keratyna i hydrolizowany owies w lodowce to za malo)

Cytat:
Hmm Ale co ja wtedy będę kochać? Tylko rucolę?
ja kocham moja kawe bezkofeinowa - Kenco Decaff (wczesniej zapijalam sie kofeinowa, Kenco Smooth, polecil mi 5 lat tem Anglik z Londynu jak zobaczyl ze pije neske) i mleko sojowe, ulubione to takie (ma najwiekszy procent soji), nawet jak jechalismy do Polski to kazde z nas zabralo swoja kawe (maz ma inna ulubiona, sypana) no i ja targalam moje mleko
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-05-20, 13:37   #35324
Eloe77

Cytat:
I ja i ja

Cytat:
i tego tez zazdraszczam
Musi być jakaś powtarzalność
Cytat:
trza pomyslec, na razie niet zadnej porzadnej kuracji proteinowej (bo sama keratyna i hydrolizowany owies w lodowce to za malo)
Wymieszaj może keratynę i owies z prostą odżywką, może z jakąś bardziej ekstraktową lub humektantową. Sama keratyna to będzie za duże stężenie, no i nie to pH.
Cytat:
ja kocham moja kawe bezkofeinowa - Kenco Decaff (wczesniej zapijalam sie kofeinowa, Kenco Smooth
U nas takich nie widziałam Popijam głównie z ekspresów ciśnieniowych Lavazzę, Saquellę lub Tchibo (całkiem znośne są ziarniste wersje i większy wybór).
Teraz trzecią
ale słabiutką (to na usprawiedliwienie).
Idę zobaczyć włosy w lustrze i napisze, czy coś się dzieje...

Edit: była, sprawdziłam, zrobiłam dokumentację:
1. dzisiejszy puszek (myłam wczoraj: Alterra perfumfrei -> Bingo drożdżowa -> CJ BC leave-in -> żel aloesowy Krauterhof , rano odgniotłam i tyle )
2. obecna długość
3. i 4 przód do porównania długość sprzed niemal miesiąca z obecną
5. nie mogłam sobie odpuścić tego fioletowego skalpu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20.5.11 puszek.jpg (85,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.5.11 prawa-tył.jpg (113,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.4.11.jpg (52,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.5.11 przód.jpg (52,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.5.11fiolet skalpu.jpg (147,7 KB, 53 załadowań)

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-05-20 o 14:24
Stary 2011-05-20, 13:37   #35325
nusia114
Zadomowienie

Nie ma czego zazdrościć, uważam że z rana na pewno łatwiej ogarnąć włosy kiedy jest ich po prostu mniej, a ja jak się czasami rano obudzę to tylko płakać, bo tak na prawdę żeby je ogarnąć to tylko pod kran całe i na mokre żel, ale wiadomo tego zrobić nie mogę, bo przecież potem schną sto lat... Poza tym muszę wstawać min 1-1,5 h przed wyjściem, bo inaczej straszyłabym ludzi na ulicy.

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-20, 13:43   #35326
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma czego zazdrościć, uważam że z rana na pewno łatwiej ogarnąć włosy kiedy jest ich po prostu mniej, a ja jak się czasami rano obudzę to tylko płakać, bo tak na prawdę żeby je ogarnąć to tylko pod kran całe i na mokre żel, ale wiadomo tego zrobić nie mogę, bo przecież potem schną sto lat... Poza tym muszę wstawać min 1-1,5 h przed wyjściem, bo inaczej straszyłabym ludzi na ulicy.
wiesz zazwyczaj jak pielegnacja pokazuje efekty to nagle wlosy jak sie nie pusza nie sa takie wielkie (zdefiniowane i mocne loki sa ale nie ma juz objetosci), i dlatego my z cienkimi wloskami ktorych nie ma za duzo cierpimy najbardziej, Ty nie bedziesz miec tego
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-05-20, 13:57   #35327
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
wiesz zazwyczaj jak pielegnacja pokazuje efekty to nagle wlosy jak sie nie pusza nie sa takie wielkie (zdefiniowane i mocne loki sa ale nie ma juz objetosci), i dlatego my z cienkimi wloskami ktorych nie ma za duzo cierpimy najbardziej, Ty nie bedziesz miec tego
Dokładnie, wręcz wyjęłaś mi to z ust

Stary 2011-05-20, 13:59   #35328
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, wręcz wyjęłaś mi to z ust
widac laczy nas nie tylko krotkosc lokow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-05-20, 14:04   #35329
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
widac laczy nas nie tylko krotkosc lokow
mogłyby właśnie szybciej rosnąć
Przeczytałam wątek o kawie i odżywianiu włosów. Widziałam, że także testowałaś tę płukankę...zaprzestałaś czy od czasu do czasu się zdarza?

Stary 2011-05-20, 14:10   #35330
nusia114
Zadomowienie

Tylko u mnie z tą pielęgnacja cienko, bo coś nie wychodzi Nie no, ale nie tracę nadziei, chyba po prostu trzeba być cierpliwym i poznać dobrze swoje włosy, co lubią, a czego nie i wtedy powinny być efekty. Tak myślę

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-20, 14:30   #35331
Eloe77

Dokleiłam zdjęcia wyżej, jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć mój puszek

Cytat:
Tylko u mnie z tą pielęgnacja cienko, bo coś nie wychodzi Nie no, ale nie tracę nadziei, chyba po prostu trzeba być cierpliwym i poznać dobrze swoje włosy, co lubią, a czego nie i wtedy powinny być efekty. Tak myślę
dobrze myślisz, a my będziemy Cię wspierać Nawet się nie obejrzysz, a włosy się zmienią i łatwiej będzie z nimi pracować

Cytat:
Ja się własnie zastanawiam, czy to tak idzie powoli.
Ty niedawno ścięłaś, ja jakiś miesiąc temu i już widzę sporą zmianę

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-20, 14:43   #35332
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
śliczne masz te loczki, zawsze mi się takie podobały bardzo

Cytat:
dobrze myślisz, a my będziemy Cię wspierać Nawet się nie obejrzysz, a włosy się zmienią i łatwiej będzie z nimi pracować
Wsparcie bardzo się przyda, dziękuję

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-20, 14:44   #35333
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ja się własnie zastanawiam, czy to tak idzie powoli.
Ty niedawno ścięłaś, ja jakiś miesiąc temu i już widzę sporą zmianę
Dobry puszek nie jest zły
Może nie rosną jakoś strasznie powoli (1-2cm/miesiąc, chyba standard), przy krótkich włosach też inaczej to wygląda...
Zależy czy głowa pochylona, pod jakim kątem zdjęcie zrobione...staram się zawsze głowę trzymać prosto, ale różnie to bywa, wiadomo. Może jutro cyknę aktualizację jakąś, musiałabym tylko je wyprostować :/ aua.

Stary 2011-05-20, 14:45   #35334
agacie92
Raczkowanie

Dziewczęta, właśnie szykuję kawę na moje włoski Troszkę poczytałam i jestem nastawiona optymistycznie, zobaczymy co wyjdzie, trzymajcie kciuki. Napiszę potem co i jak

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:41   #35335
bernadka20
Wtajemniczenie

Nie, ze was opuscilam... :P Od czasu do czasu sobie was czytam moje drogie :P Zaglądam tutaj, ale nadmiar nauki niestety...

Eloe
Cudne loczki !!...Widzę angielskie nazwy :P Ja sobie mogę o tym pomarzyć na chwilę obecną
Moj TŻ ma znajomego w Anglii i nas zapraszal to pewnie jak skoncze szkole to pomysle o zakupach włosowych

3majcie za mnie ! ( za sesje)
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:21   #35336
Bryzejda
Raczkowanie

Witam
Wczoraj byłam nieobecna ale zrobiłam sobie psiladło

Ma raczej funkcję odżywczą niż stylizującą, więc nadaje sie jako odżywka b/s

Troche te oblepianie pojemnika mi nie wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 000_0654.jpg (88,9 KB, 46 załadowań)

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:53   #35337
marika161
Raczkowanie

Cieszę się, że nie jestem tutaj jedyną posiadaczką cieniasków A Wasze włoski też są takie bardzo mięciutkie, no takie ...hmm, jak mają małe dzieci ?
A ja po wczorajszym myciu jestem zadowolona z włosków Troszkę puszku jest po prawej stronie ale być może jest to przyczyna dziwnej pogody-raz pada, raz jest ciepło i grzeje słońce...
Eloe staram się związywać włosy bardzo rzadko, na wf muszę, inaczej dostałabym jedynkę Jeśli już wiążę, to bardzo leciutko. A tak poza tym to śliczniutkie włoski
Aha Bernadka trzymam kciuki bardzo mocno

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-20 o 19:58
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:47   #35338
nusia114
Zadomowienie

no właśnie, apropo związywania... Ja to mam straszny problem, mam dużo włosów i nie mogę ich sobie leciutko związać, zawsze robiłam tak, że związywałam wszystkie w kucyka (mocno) i prostowałam grzywkę, ale to było jak o nie nie dbałam, a teraz nie wiem co mam zrobić, niedługo znowu czeka mnie ćwiczenie na wf i nie mam pojęcia co zrobię

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-20, 22:09   #35339
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam wątek o kawie i odżywianiu włosów. Widziałam, że także testowałaś tę płukankę...zaprzestałaś czy od czasu do czasu się zdarza?
niestety od przeprowadzki do domku rzadko cos pichce bo mam teraz pod gorke - lazienki na pietrze a lodowka na dole i niestety to troche utrudnia sprawe, w mieszkaniu wszystko na jednym poziomie i tylko krok sie zrobilo i bylo sie z lazienki w kuchni, teraz tak sie nie da, ale pamietam ze bylam zadowolona z efektow

Cytat:
hm.... to jest puszek? pare niesfornych wloskow zaraz nazwie puszkiem, Matka Przelozona ma sklonnosc do przesady
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-05-21, 12:23   #35340
Integral
Raczkowanie

Mam pytanie. Kupiłam wczoraj balsam Mrs. Potter's z aloesem (ten) i zastanawiam się czy w myciu metodą OMO użyć go jako pierwszej czy drugiej odżywki? Jako pierwszej dotychczas używałam Isany z babassu...
Integral jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości