|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
ja urodziłam dzień przed terminem a gin mowil że nie urodze miała iść za tydz na wywołanie.A przytulanki przyspeiszyly porod.Bo przyczynily sie ze mi czop wylecial.A po porodzie dzieki przytulankom mi szwy wylecialy.Tzn te ktorych polozna nie wyciagla ![]() ja nie mam pokarmu cycki mam chyba takiej wielkosci jak wczesniej.Ja nie planuje karmić. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-20 o 14:54 |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
zanka ja mam malutkie, ale też nie wyobrażam sobie wyjść gdzieś bez. Jakoś tak nie umiem.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-20 o 14:56 |
|
|
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piersi w ogóle mnie przed @ nie bolały, ani na początku tej ciąży może lekko sutki były wrażliwe, ale nie bolały mnie wcale, a kiedyś to masakra nie dało się dotknąć, nawet chodząc bolały Zmalowana ja normalnie mam takie B, ale jak karmiłam to były spore D i teraz też już D mam, nie lubię takich wielkich, strasznie się z tym czuję, nie pasują do mnie w ogóle, jestem niska teraz jeszcze gruba i wielkie cycki o nie feeee
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-20 o 14:52 |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam jedną butelkę lovi i jedną aventu dostałam w szkole rodzenia. Tak samo jak mam zamar kupić puszke mm, bo wiele moich znajomych miało problem z karmieniem i pare razy musiało dokarmić malucha, a ze u nas zadupie wole byc przygotowana na takie wypadki.
|
|
|
|
#2767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uwielbiam w dzień, wieczorem, w nocy i nad ranem. I najchętniej siedzę wtedy na tarasie, podziwiam i tylko mi głowa chodzi to w jedną strone to w druga, żeby tylko żadnego pioruna nie przegapić. Kiedyś koleżanka w pracy mi mówiła, że podobno w czasie burzy znacząco wzrasta liczba porodów. Że niby burza wywołuje porody... ALe nie wiem czy to prawda. Nigdzie nie widziałam żadnych badan na ten temat...
Edytowane przez agunia1985 Czas edycji: 2011-05-20 o 14:56 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że po pełni więcej porodów jest
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
o pełni słyszałam, ja urodziłam 5. lutego 2009 a 9. lutego pełnia była
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do łatwego planu to chciałabym,ale życie pokaże co Nam przyniesie taki szkrab ! Brumek bo allegrowicz może powiedzieć, że przez pomyłkę to zrobił, że można zwrócić, ale on np pokrywa tylko koszty przesyłki od niego, a do niego Ty ( Ja taką sytuację miałam) wiec zupełnie mi się to nie opłacało. Pisałam do niego e-maila, że się nie opłaca i do dnia dzisiejszego nic się nie odzywał. Neutrala nie wystawiałam bo on by pewnie napisał pod nim że zaproponował wymianę a Ja wymyślam i też dostanę neutrala, wiec zrezygnowałam w ogóle z wystawienia komentarza. Co do łóżeczka, zgadzam się z Zanką, kiedy dziecko zaczyna być ciekawe to przecież nie siedzisz z nim w pokoju wiecznie i nie patrzysz co robi, tylko je wyciągasz aby mieć w zasięgu wzroku i funkcjonujesz w normalnym dniu : obiady, sprzątanie itd.A po za tym Ja nie mam możliwości takiej że z obu stron będę miała prześwit, aby miał przejrzyście, po prostu nie mam na to miejsca. Z jednej strony ściana, z drugiej komoda i będzie patrzyła sobie tylko tak naprawdę z jednej tej najdłuższej strony, więc dlatego uważam ze to dla mnie nie ma znaczenia. Marina ![]() Brunetka jak masz rodzić pod koniec czerwca to wytrzymasz bez bzyku bzyk bez problemu ![]() Pospałam. Mój D rezygnuje z pracy, nie czuje się w ogóle motywowany. Pieniądze które zarabia zarobi u taty, ale na szczęście ma rozmowę w środę
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka jak się zmienia pieluszkę chłopakowi to trzeba mu 'tam' coś zsuwać ?
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mniejsza z tym i tak urodzę wtedy kiedy Alicja będzie chciała wyjść
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Nas trzeba napisac pismo zeby dokarmiali
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie wycierasz ptaszka, jajka i tyłek chusteczkami, smarujesz kremem dupkę i jajuszka i zakładasz pieluszkę pamiętając aby sisiorek był w dół, bo jak do góry to się przesika hehe później jak młody był trochę starszy to podczas kąpieli delikatnie odsuwałam żeby się tam umyło, ale to minimalnie o odciąganiu dopiero koło roku-półtora nam mówiła lekarka (ale to temat do dyskusji bo jest wiele opinii kiedy odciągać) żeby podczas kąpieli raz na dwa tygodnie kiedy skóra jest rozgrzana próbować odciągać napletek tak dużo jak się da ale nic na siłe żeby nie zrobić krzywdy
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe tego się nie robi u naturalnie karmionych dzieci do ok. 6 miesiąca życia.Co do łóżeczka, to chodzi mi o takie chwile, kiedy mały np. się budzi nad ranem a my jeszcze nie i on sobie może pooglądać świat po prostu. Tak sam się zająć patrzeniem Oczywiście nie wiem czy to ma znaczenia, dlatego się pytam ![]() A z tym allegro, to masz rację, że zależy od sprzedawcy. Ale dla mnie to oczywiste, że to on popełnił błąd więc musi go nad=prawić na swój - i tylko swój - koszt! A jeśli nie, to oczywiście nie pozostaje nic innego jak odpowiedni komentarz
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli bardziej Ci się podoba łóżeczko z litą deseczką na węższych bokach to takie bym kupiła, bo nie sądzę, aby to miało tak duże znaczenie.
|
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie puure z maka ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
ale podobno z dziewczynkami gorzej bo trzeba od cipki do dupki myć nie odwrotnie zeby bakterie sie do cipulki nie dostały...
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka- lekarz jasnwidz powiadasz??
![]() nie stresuj się,nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy urodzisz.oczywiście trzeba słuchac lekarza,ale czasem tak z przymróżeniem oka ![]() Łatwy Plan- też kiedyś chciałam wprowadzic,ale jak się okazało moja córka nie chciała moje dziecko prawie nie spało w dzień więc łatwy plan prysnął jak bańka mydalan...życie wszystko zweryfikuje
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslałam że z surowych ziemniaków, bo coś takiego pamiętam że babcia robiła
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
idę na obiadek
![]() do później |
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Lisek230
witaj Brumek ja miałam od początku łóżeczko turystyczne ,wiec nie miałam szczebelków ![]() Natka- Agulaaabar-wszelkie utraty przytomnosci mogą proadzic do niedotlenienia dziecka, uważaj na siebie,nie dopuszczaj przypadkiem do zasłabnięc. Meszsares- no widzisz....no to trzymam żeby brzudką bliznę wycieli![]() Jacieeee- EVOLET to produkt apteczny,taki tańszy NO_SCAR z masy perłowej.Mi działa
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chcecie możecie już powoli myśleć nad tytułem kolejnej części
wysyłajcie znowu max. 2 propozycje tytułu i później zrobię ankietę
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Ale jestem wkurzona. Lekarze mnie zaniedbali, wlasciwie to prezz moja ciekawosc dostalam w odpowiednim czasie zastrzyk z przciwcialami na Rh-. Na pierwszej prenatalnej wizycie mialam pobierana krew z 6 fiolek(chyba) i wiedzilam ze miedzy innymi bedzie badana grupa krwi.Oczywiscie wczesnie nie znalam swojej grupy krwi. Ale tak sobie myslalam ze skoro moi rodzice maj B+ to pewnie i ja tez mam taka a juz na pewnoa mam Rh+(no coz zapomnialo sie genetyki), a tu taki news, niedosc ze Rh- i to jeszcze 0. Ok to jest moja pierwsza ciaza i pomimo tego ze pytam sie doswiadczonych mam jak przebiega wizyta itd to jednak nie ejst sie w stanie o wszystkim pamietac i liczylam na to ze jak cos bedzie nei tak to mnie poinformuja... blad. Dobra, rozumie, ze to tez ludzie ale z drugiej strony chodzi o dzidzie i o mnie. Nie chce zeby z znaiedbania lekarzy doszlo do tragedii. Wiem ze przy pierwzym dziecku kiedy matka jest Rh- a dzieckoRh+ nic tak naprawde sie nie dzieje, poza tym ze matki krew uczy sie produkowac przeciwciala przeciwko Rh+ i dopiero kolejne ciaze sa zagrozone. Wiec dostalam zastrzyk w pupe. A powiedzcie jak to jest w Polsce? Czy jest na forum jakas mamusia Rh-? Czytalam ze ta grupa wystepuje u Europejczykow albo potomkow europejczykow i tylko u 17% populacji. Wiecie kiedy daja te zatzryki? Powiedzieli mi jeszce ze po porodzie zbadaja dziecku krew i jezeli jest Rh+, co jest mozliwe bo tata jest Rh+, to zaaplikuja mi kolejny zastrzyk. I tak to jest trzeba zawsze o wszytsko sie pytac. Widze ze bella7 sie pojawila. Jak tam twoje coreczki sie czuja? Mam duzo do nadrobienia ale zdazylam przeczytac ze mamy 3 nowe mamusie...Witam Was Gratuluje kolejnych tygodni Wam wszystkim
Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-05-20 o 15:46 |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi się ciężko wbić po takim długim urlopie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

Zakończone: 2