Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 14:49   #2761
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Burza? Kocham burze. Moja mama mówi, że odkąd pamięta to już jako dziecko na burze cieszyłam się jak na nową zabawkę. Ale w tym roku mnie jak dotąd omijają
Chętnie oddam bo nie przepadam...tzn w dzień może być ale w nocy to brrr....... mąż się cieszy bo się wtedy do niego strasznie tule

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:50   #2762
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Wróciłam już od lekarza. Pierwszy raz tyle czekałam, aż mnie przyjmie
Oczywiście dostałam zwolnienie do wagi się nie przyczepił jedyne co mnie wkurzyło zakazał "bzyku bzyk" Zbytnie nie powiedział czemu, ale oznajmił, że ze wglądu na moją nadwagę i 31 tydzień, kazał się wstrzymać Na koniec oznajmił, że napewno urodzę przed terminem i że pewnie nastąpi to pod koniec czerwca

Witam nowe mamusie Każda jest tu miło przyjmowana, ale "warunkiem" jest udzielanie się na forum bo my uwielbiamy czytać

Uparowałam się dzisiaj w busie
szczerze nie slyszałam aby kobiety z nadwagą szybciej rodziły
ja urodziłam dzień przed terminem a gin mowil że nie urodze miała iść za tydz na wywołanie.A przytulanki przyspeiszyly porod.Bo przyczynily sie ze mi czop wylecial.A po porodzie dzieki przytulankom mi szwy wylecialy.Tzn te ktorych polozna nie wyciagla

ja nie mam pokarmu cycki mam chyba takiej wielkosci jak wczesniej.Ja nie planuje karmić.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-20 o 14:54
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:50   #2763
Zmalowana
Zakorzenienie

zanka ja mam malutkie, ale też nie wyobrażam sobie wyjść gdzieś bez. Jakoś tak nie umiem.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-20 o 14:56
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:51   #2764
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
brumek dziękuje

Laski mam dziwne pytanie ;> Jak objawia się siara ? Bo ja zauważyłam na brodawkach ostatnio takie grudki zaschnięte jak się myje, a w dzień takie lekko żółtawe. Umieram ?
Mam tak samo. U mnie to nie jest w płyn tylko właśnie takie grudki, nawet nie wilgotne Nie wiem co to, myślałam, że to właśnie ta siara, ale skoro u innych to płyn to już nie wiem...
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:51   #2765
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Cycki też mnie nie bolą, czy w staniku czy bez, jak sobie przypomne na początku ciąży jak bolały.... jakby je ktoś na żywca nożem odcinał

no to mnie bolały na początku pierwszej ciąży, to był jeden z objawów ciąży, poza tym tydzień przed @ zawsze bolały, niestety lub stety po porodzie wszystko się zmieniło
piersi w ogóle mnie przed @ nie bolały, ani na początku tej ciąży
może lekko sutki były wrażliwe, ale nie bolały mnie wcale, a kiedyś to masakra nie dało się dotknąć, nawet chodząc bolały

Zmalowana ja normalnie mam takie B, ale jak karmiłam to były spore D i teraz też już D mam, nie lubię takich wielkich, strasznie się z tym czuję, nie pasują do mnie w ogóle, jestem niska teraz jeszcze gruba i wielkie cycki o nie feeee

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-05-20 o 14:52
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:53   #2766
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja kupiłam jedną butelkę lovi i jedną aventu dostałam w szkole rodzenia. Tak samo jak mam zamar kupić puszke mm, bo wiele moich znajomych miało problem z karmieniem i pare razy musiało dokarmić malucha, a ze u nas zadupie wole byc przygotowana na takie wypadki.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:55   #2767
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Chętnie oddam bo nie przepadam...tzn w dzień może być ale w nocy to brrr....... mąż się cieszy bo się wtedy do niego strasznie tule
Ja uwielbiam w dzień, wieczorem, w nocy i nad ranem. I najchętniej siedzę wtedy na tarasie, podziwiam i tylko mi głowa chodzi to w jedną strone to w druga, żeby tylko żadnego pioruna nie przegapić.
Kiedyś koleżanka w pracy mi mówiła, że podobno w czasie burzy znacząco wzrasta liczba porodów. Że niby burza wywołuje porody... ALe nie wiem czy to prawda. Nigdzie nie widziałam żadnych badan na ten temat...

Edytowane przez agunia1985
Czas edycji: 2011-05-20 o 14:56
Stary 2011-05-20, 14:56   #2768
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
brunetka [/B]urodzisz przede mną
Nie może nie, ale jest możliwość, że się spotkamy na porodówce
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:57   #2769
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że po pełni więcej porodów jest

Stary 2011-05-20, 14:59   #2770
zanka205
Zakorzenienie

o pełni słyszałam, ja urodziłam 5. lutego 2009 a 9. lutego pełnia była

Stary 2011-05-20, 15:00   #2771
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z lubelskiego i pierwsze słysze

Brumek a mi wszyscy mówią, że się przepaja dziecko wodą. Ale nawet jak piersią karmisz to zakładam, że trzeba odciągać i butelka wtedy przydatna.

A co do JĘZYKA to ja też już kończę i zamierzam wrócić jak tylko mama ją przeczyta Zamierzacie wprowadzać Łatwy Plan ?
Przepaja? o co chodzi?
CO do łatwego planu to chciałabym,ale życie pokaże co Nam przyniesie taki szkrab !

Brumek
bo allegrowicz może powiedzieć, że przez pomyłkę to zrobił, że można zwrócić, ale on np pokrywa tylko koszty przesyłki od niego, a do niego Ty ( Ja taką sytuację miałam) wiec zupełnie mi się to nie opłacało. Pisałam do niego e-maila, że się nie opłaca i do dnia dzisiejszego nic się nie odzywał. Neutrala nie wystawiałam bo on by pewnie napisał pod nim że zaproponował wymianę a Ja wymyślam i też dostanę neutrala, wiec zrezygnowałam w ogóle z wystawienia komentarza.
Co do łóżeczka, zgadzam się z Zanką, kiedy dziecko zaczyna być ciekawe to przecież nie siedzisz z nim w pokoju wiecznie i nie patrzysz co robi, tylko je wyciągasz aby mieć w zasięgu wzroku i funkcjonujesz w normalnym dniu : obiady, sprzątanie itd.A po za tym Ja nie mam możliwości takiej że z obu stron będę miała prześwit, aby miał przejrzyście, po prostu nie mam na to miejsca. Z jednej strony ściana, z drugiej komoda i będzie patrzyła sobie tylko tak naprawdę z jednej tej najdłuższej strony, więc dlatego uważam ze to dla mnie nie ma znaczenia.

Marina to na pewno wykorzystasz ten rosyjski

Brunetka jak masz rodzić pod koniec czerwca to wytrzymasz bez bzyku bzyk bez problemu

Pospałam.
Mój D rezygnuje z pracy,
nie czuje się w ogóle motywowany.
Pieniądze które zarabia zarobi u taty,
ale na szczęście ma rozmowę w środę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:01   #2772
Zmalowana
Zakorzenienie

Zanka jak się zmienia pieluszkę chłopakowi to trzeba mu 'tam' coś zsuwać ?

Stary 2011-05-20, 15:01   #2773
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
szczerze nie slyszałam aby kobiety z nadwagą szybciej rodziły
ja urodziłam dzień przed terminem a gin mowil że nie urodze miała iść za tydz na wywołanie.A przytulanki przyspeiszyly porod.Bo przyczynily sie ze mi czop wylecial.A po porodzie dzieki przytulankom mi szwy wylecialy.Tzn te ktorych polozna nie wyciagla

ja nie mam pokarmu cycki mam chyba takiej wielkosci jak wczesniej.Ja nie planuje karmić.
To ja już nie wiem
Mniejsza z tym i tak urodzę wtedy kiedy Alicja będzie chciała wyjść
Stary 2011-05-20, 15:03   #2774
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jedną butelkę lovi i jedną aventu dostałam w szkole rodzenia. Tak samo jak mam zamar kupić puszke mm, bo wiele moich znajomych miało problem z karmieniem i pare razy musiało dokarmić malucha, a ze u nas zadupie wole byc przygotowana na takie wypadki.
dowiedz sie jakim w szpitalu karmia bo jesli by musieli dokarmic to wtedy lepiej kupic takie samo u Nas trzeba napisac pismo zeby dokarmiali
Stary 2011-05-20, 15:06   #2775
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
nie trzeba
normalnie wycierasz ptaszka, jajka i tyłek chusteczkami, smarujesz kremem dupkę i jajuszka i zakładasz pieluszkę pamiętając aby sisiorek był w dół, bo jak do góry to się przesika hehe
później jak młody był trochę starszy to podczas kąpieli delikatnie odsuwałam żeby się tam umyło, ale to minimalnie
o odciąganiu dopiero koło roku-półtora nam mówiła lekarka (ale to temat do dyskusji bo jest wiele opinii kiedy odciągać) żeby podczas kąpieli raz na dwa tygodnie kiedy skóra jest rozgrzana próbować odciągać napletek tak dużo jak się da ale nic na siłe żeby nie zrobić krzywdy

Stary 2011-05-20, 15:06   #2776
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Przepaja? o co chodzi?
CO do łatwego planu to chciałabym,ale życie pokaże co Nam przyniesie taki szkrab !

Brumek
bo allegrowicz może powiedzieć, że przez pomyłkę to zrobił, że można zwrócić, ale on np pokrywa tylko koszty przesyłki od niego, a do niego Ty ( Ja taką sytuację miałam) wiec zupełnie mi się to nie opłacało. Pisałam do niego e-maila, że się nie opłaca i do dnia dzisiejszego nic się nie odzywał. Neutrala nie wystawiałam bo on by pewnie napisał pod nim że zaproponował wymianę a Ja wymyślam i też dostanę neutrala, wiec zrezygnowałam w ogóle z wystawienia komentarza.
Co do łóżeczka, zgadzam się z Zanką, kiedy dziecko zaczyna być ciekawe to przecież nie siedzisz z nim w pokoju wiecznie i nie patrzysz co robi, tylko je wyciągasz aby mieć w zasięgu wzroku i funkcjonujesz w normalnym dniu : obiady, sprzątanie itd.A po za tym Ja nie mam możliwości takiej że z obu stron będę miała prześwit, aby miał przejrzyście, po prostu nie mam na to miejsca. Z jednej strony ściana, z drugiej komoda i będzie patrzyła sobie tylko tak naprawdę z jednej tej najdłuższej strony, więc dlatego uważam ze to dla mnie nie ma znaczenia.
Przepajanie - czyli podawanie oprócz swojego mleka także wody. Innymi słowy dawanie pić ALe tego się nie robi u naturalnie karmionych dzieci do ok. 6 miesiąca życia.

Co do łóżeczka, to chodzi mi o takie chwile, kiedy mały np. się budzi nad ranem a my jeszcze nie i on sobie może pooglądać świat po prostu. Tak sam się zająć patrzeniem Oczywiście nie wiem czy to ma znaczenia, dlatego się pytam

A z tym allegro, to masz rację, że zależy od sprzedawcy. Ale dla mnie to oczywiste, że to on popełnił błąd więc musi go nad=prawić na swój - i tylko swój - koszt! A jeśli nie, to oczywiście nie pozostaje nic innego jak odpowiedni komentarz
Stary 2011-05-20, 15:08   #2777
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
nie trzeba
normalnie wycierasz ptaszka, jajka i tyłek chusteczkami, smarujesz kremem dupkę i jajuszka i zakładasz pieluszkę pamiętając aby sisiorek był w dół, bo jak do góry to się przesika hehe
później jak młody był trochę starszy to podczas kąpieli delikatnie odsuwałam żeby się tam umyło, ale to minimalnie
o odciąganiu dopiero koło roku-półtora nam mówiła lekarka (ale to temat do dyskusji bo jest wiele opinii kiedy odciągać) żeby podczas kąpieli raz na dwa tygodnie kiedy skóra jest rozgrzana próbować odciągać napletek tak dużo jak się da ale nic na siłe żeby nie zrobić krzywdy
ja odciagam od urodzenia
Stary 2011-05-20, 15:14   #2778
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
I dlatego się cieszę że będę mieć córcię.... bo do tej pory w sumie miałam okazje opiekowac się tylko dziewczynkami

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-20, 15:16   #2779
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co do łóżeczka, to chodzi mi o takie chwile, kiedy mały np. się budzi nad ranem a my jeszcze nie i on sobie może pooglądać świat po prostu. Tak sam się zająć patrzeniem Oczywiście nie wiem czy to ma znaczenia, dlatego się pytam
Wydaje mi się, że to nie ma aż tak dużego znaczenia, gdyz to nie jest tak dużo czasu w skali dnia. Przez tę krótka chwilkę będzie wyglądal/wyglądała pomiędzy szczebelkami na tej szerszej stronie, a jeszcze chetniej pewnie zajmie się karuzelką Jeżeli bardziej Ci się podoba łóżeczko z litą deseczką na węższych bokach to takie bym kupiła, bo nie sądzę, aby to miało tak duże znaczenie.
Stary 2011-05-20, 15:23   #2780
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Moja znajoma (matka dwójki dzieci... ) jest teraz w ciazy - termin na koniec wrzesnia, pali jak lokomotywa bo stwierdziła ze to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dziecko...... szczena mi opadła....

Ooo jak milo

zadzwon i zapytaj grzecznie czy masz odesłac na ich koszt i czekac na przysłanie tych, których chcialas, czy zachowac na pamiatke pomyłkowe a wlasciwe ci przysla ja tak zrobiłam i gosciu stwierdził, ze taniej mu wyjdzie jak sobie zostawie niz oplacac przesylke

mój test tez lezy w szufladzie

i jak to sie robi?

najwazniejsze ze wszystko ok!! ooo no to mamy kolejna czerwcowa mamusie!!

Zmalowana
chcesz burze? bo znowu sie zaczyna....
Gotujesz ziemniaki pozniej tluczesz dodajesz maki i to mieszasz na papke takie puure z maka

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
nie trzeba
Ja to wogole padne jak bede musiala mego synia umyc ze cos nie tak zrobie zestesuje sie pewnie okropnie ale podobno z dziewczynkami gorzej bo trzeba od cipki do dupki myć nie odwrotnie zeby bakterie sie do cipulki nie dostały...

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:26   #2781
BABONIK
Zadomowienie

Brunetka- lekarz jasnwidz powiadasz??
nie stresuj się,nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy urodzisz.oczywiście trzeba słuchac lekarza,ale czasem tak z przymróżeniem oka

Łatwy Plan- też kiedyś chciałam wprowadzic,ale jak się okazało moja córka nie chciała moje dziecko prawie nie spało w dzień więc łatwy plan prysnął jak bańka mydalan...życie wszystko zweryfikuje

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:29   #2782
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Gotujesz ziemniaki pozniej tluczesz dodajesz maki i to mieszasz na papke takie puure z maka
aaaa takie coś myslałam że z surowych ziemniaków, bo coś takiego pamiętam że babcia robiła

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-20, 15:32   #2783
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brunetka- lekarz jasnwidz powiadasz??
nie stresuj się,nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy urodzisz.oczywiście trzeba słuchac lekarza,ale czasem tak z przymróżeniem oka

Czy jasnowidz to nie wiem, ale starszy siwy pan
Stary 2011-05-20, 15:35   #2784
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
aaaa takie coś myslałam że z surowych ziemniaków, bo coś takiego pamiętam że babcia robiła
Własnie to moja babcia to nam robila to taki moj smak z dziecinstwa tak samo jak mleko od krowy ktore uwielbiam i teraz w ciazy tez go duzo pije

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:36   #2785
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

idę na obiadek
do później
Stary 2011-05-20, 15:36   #2786
BABONIK
Zadomowienie

Lisek230 witaj

Brumek ja miałam od początku łóżeczko turystyczne ,wiec nie miałam szczebelków

Natka- też nie nawidze tkaich historii z allegro.

Agulaaabar-wszelkie utraty przytomnosci mogą proadzic do niedotlenienia dziecka, uważaj na siebie,nie dopuszczaj przypadkiem do zasłabnięc.

Meszsares- no widzisz....no to trzymam żeby brzudką bliznę wycieli

Jacieeee- EVOLET to produkt apteczny,taki tańszy NO_SCAR z masy perłowej.Mi działa

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:38   #2787
zanka205
Zakorzenienie

Jeśli chcecie możecie już powoli myśleć nad tytułem kolejnej części
wysyłajcie znowu max. 2 propozycje tytułu i później zrobię ankietę

Stary 2011-05-20, 15:42   #2788
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Agulaaabar-wszelkie utraty przytomnosci mogą proadzic do niedotlenienia dziecka, uważaj na siebie,nie dopuszczaj przypadkiem do zasłabnięc.
Zasłabnięć żadnych nie ma póki co, tylko takie uczucie że coś sie dzieje, takie śmieszne delikatne mrowienie, płytki oddech, po prostu czuć że robi się slabo, a po jakimś czasie samo przechodzi....

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Jeśli chcecie możecie już powoli myśleć nad tytułem kolejnej części
wysyłajcie znowu max. 2 propozycje tytułu i później zrobię ankietę
A na tym siedzimy od 9 maja..... my to mamy tempo

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-20, 15:42   #2789
fiona003
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Ale jestem wkurzona. Lekarze mnie zaniedbali, wlasciwie to prezz moja ciekawosc dostalam w odpowiednim czasie zastrzyk z przciwcialami na Rh-.
Na pierwszej prenatalnej wizycie mialam pobierana krew z 6 fiolek(chyba) i wiedzilam ze miedzy innymi bedzie badana grupa krwi.Oczywiscie wczesnie nie znalam swojej grupy krwi. Ale tak sobie myslalam ze skoro moi rodzice maj B+ to pewnie i ja tez mam taka a juz na pewnoa mam Rh+(no coz zapomnialo sie genetyki), a tu taki news, niedosc ze Rh- i to jeszcze 0.
Ok to jest moja pierwsza ciaza i pomimo tego ze pytam sie doswiadczonych mam jak przebiega wizyta itd to jednak nie ejst sie w stanie o wszystkim pamietac i liczylam na to ze jak cos bedzie nei tak to mnie poinformuja... blad. Dobra, rozumie, ze to tez ludzie ale z drugiej strony chodzi o dzidzie i o mnie. Nie chce zeby z znaiedbania lekarzy doszlo do tragedii.
Wiem ze przy pierwzym dziecku kiedy matka jest Rh- a dzieckoRh+ nic tak naprawde sie nie dzieje, poza tym ze matki krew uczy sie produkowac przeciwciala przeciwko Rh+ i dopiero kolejne ciaze sa zagrozone.
Wiec dostalam zastrzyk w pupe. A powiedzcie jak to jest w Polsce? Czy jest na forum jakas mamusia Rh-? Czytalam ze ta grupa wystepuje u Europejczykow albo potomkow europejczykow i tylko u 17% populacji. Wiecie kiedy daja te zatzryki? Powiedzieli mi jeszce ze po porodzie zbadaja dziecku krew i jezeli jest Rh+, co jest mozliwe bo tata jest Rh+, to zaaplikuja mi kolejny zastrzyk. I tak to jest trzeba zawsze o wszytsko sie pytac.

Widze ze bella7 sie pojawila. Jak tam twoje coreczki sie czuja?
Mam duzo do nadrobienia ale zdazylam przeczytac ze mamy 3 nowe mamusie...Witam Was . no i ciekawa jestem co u Nerolki ale zaraz sobie doczytam.
Gratuluje kolejnych tygodni Wam wszystkim

http://s10.suwaczek.com/201107215165.png

Edytowane przez fiona003
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:46
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:46   #2790
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dowiedz sie jakim w szpitalu karmia bo jesli by musieli dokarmic to wtedy lepiej kupic takie samo u Nas trzeba napisac pismo zeby dokarmiali
o dzięki. U nas dokarmiają i dopajają też, bo jednak wiele dziewczyn ma na początku problemy z karmieniem. A się na patrzyłam, bo u nas w szpitalu remontują położnictwo, więc patologia jest ściśnięta do granic możliwości i jak jest korytarz to po jednej stronie patologia po drugiej septyki, a leżała tam akurat dziewczyna co na poród czekała u mnie na sali i często ją odwiedzałam, więc się dowiedziałam jak to wszytsko wygląda w praktyce

Jakoś mi się ciężko wbić po takim długim urlopie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości