|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Essence cz. IX
Cytat:
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Wrocławia, wiecie może, czy w Astrze można kupić pędzelki do eyelinera i topper circus confetti? Byłam dziś w Magnolii i szafy były dosłownie wymiecione
)
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś ok. 18 w firlicie na karmelickiej zapolować na YR i tradycyjnie nie było tego co chciałam, czyli pisaka do ust "01 let me in rose" za to był 1 ostatni ten ciemniejszy (02). ok. 3 mgiełki do ciała, 5 paletek ( 0 testerów) i lakiery były beżowe i różowe ( mnóstwo) a miętowych brak. I jeszcze 2 szczotki do włosów. Baz do cieni również nie zauważyłam.
Czy YR zawitało już do natury?
|
|
|
|
#3694 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wczoraj na Starowiślnej brak
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
czaje sie na ten bronzer dla brunetek
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem ciekawa mgiełki
przydało by mi się coś lekkiego na lato, ale pewnie nie kupię, ponieważ jestem strasznie wybredna co do zapachów
|
#3698 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny - ja mam dla was przestrogę.
Nie kupujcie numeru 47 (nazwa red-y to go) z linii lakierów Color & Go z nowej edycji. Tragicznie szybko odpryskuje. Kolor wydaje się czerwień metalizowana, a w realu to czerwień z domieszką fuksji... Bardzo szybko pęka. Ale dobrze wysycha. Dziś ledwo co pomalowałam, a musiałam za godzinę (!) zmywać. Nie polecam tego lakieru. Z najnowszej limitki czaję się na bazę pod cienie - przypomina mi tą z Catrice, a tą jestem zachwycona, jest boska, nawet lepsza od ArtDeco! Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-05-20 o 23:55 |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę zagubiłam się w wątku. Dobrze zrozumiałam, że teraz pojawiła się limitka You Rock? Czy we Wrocławiu można ją już gdzieś dostać?
|
#3700 |
|
po prostu Em :)
|
lemka, na razie tylko w niesieciowych drogeriach i chyba nikt nic nie pisał o Wrocławiu.
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Dziś powinna się pojawić notka. Przepraszam, że nie odpisałam nic nt. pigmentacji cieni, ale jeszcze w ogóle nie miałam okazji ich przetestować, jestem trochę zabiegana.
|
|
#3701 | ||
|
Zadomowienie
|
Pojawiła się, ale na razie tylko w drogeriach niesieciowych
![]() Cytat:
A jeszcze takie pytanie - z natury masz jasne usta?Chciałam sobie kupić wczoraj in the nude, ale jedyna sztuka jaka była, miała ułamany czubek Za to kupiłam sobie starą wersję pasiaka Sun Club dla blondynek, i chyba będę się go pozbywać, bo średnio mi odpowiada dużo bardziej wolę efekt pasiaka dla brunetek (sama jestem raczej ciemna niż jasna).Cytat:
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, dziewczyny...
![]() Pisałam tu ostatnio, że kupiłam sobie lakier podkładowy studio nails "better than gel nails". Pomalowałam paznokcie i dzisiaj go zmylam. No i oto wrażenia: * fajnie się nim maluje, szybko wysycha, nie wiem jak konkretnie z wygładzeniem płytki paznokcia, bo moja jest w miarę równa. W każdym razie efekt ok. I tu chyba skończą się pozytywy, bo: * nie zauważyłam, żeby lakier się na nim zbyt długo utrzymywał (ale może to wina nowego lakieru vipery, który na niego nałożyłam - nie wiem). Ale to w sumie nic w porównaniu z tym, co zobaczyłam po zmyciu paznokci! ![]() Paznokcie są bardzo wyraźnie zżółknięte! Zwłaszcza od połowy, nigdy w życiu nie zdarzyło mi się coś takiego, a potrafiłam kilka razy malować używać czerwonego lakieru bez żadnego podkładu i nigdy nie było tak źle! Do tego wyglądają na przesuszone ![]() Jestem bardzo niezadowolona, bo dość długo starałam się przywrócić paznokcie do dobrej kondycji i teraz boję się jakie będą bardziej długofalowe efekty. ![]() W każdym razie zdecydowanie nie polecam! Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2011-05-21 o 13:28 Powód: literowka |
|
|
|
#3703 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
takie pośrednie |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak zwykle poszłam po coś a wróciłam z czymś innym
poszłam po pomadkę In the nude a wróciłam z błyszczykiem nudes toffee forever i niebieskim tuszem essence
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze pomocz w podgrzanej oliwie z cytryna? to moze pomoc je wybielic i odzywic
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś obejrzeć wreszcie nowości kupiłam pędzelek do smokey, rękawiczki chciałam jakiś lakier ale nie mogłam się zdecydować
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za radę, nie wiesz może czy zamiast oliwy może być olej?
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Konto usunięte
|
enn_ - używaj olejku rycynowego do odżywienia. A do wybielenia dobry jest sok z cytryny - pewnie olej da radę, byle sok zadziałał
Taka jest mieszanka - olej + olej rycynowy + cytryna - podobno działa na paznokcie rewelacyjnie - ja muszę nieco postosować
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
![]() Póki co poszłam po prostu do kuchni i wpakowałam palce w połówkę cytryny i jakoś ten sok wmasowałam na koniec i na szczęście wygląda to już trochę lepiej - na pewno nie tak rażąco. A mieszankę z olejem rycynowym chyba będę musiała niedługo wypróbować. Jakoś nigdy mnie nie kusiło używanie go na włosy, ale może do paznokci będzie w sam raz.
|
|
|
|
#3710 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Dużo pewnie też zależy od bazy i top coata. Nie należy więc tak uogólniać.
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
jeśli ktoś poszukuje to w Lublinie w Olimpie były dziś puder, cienie, lakiery, błyszczyki i perfumy z blossoms, pojawiły się też eyelinery w żelu
|
|
|
|
#3712 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Powiem wiecej, to zalezy od paznokcia, pewnie i tego czym zmywamy lakier wczesniejszy, serii produkcyjnej z ktorej jest nasz lakier... Bo czasami mialam dwa takie same lakiery, a jeden byl do kitu
|
#3713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odzywia i przyciemnia troszke
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
|
#3715 |
|
keep calm and contour on
|
w Gł końcówka blossoms, 2 opakowania perfum ,cienie i chyba błyszczyk. Tak się zastanawiam co te panie naturowe zrobią z testerem z Blossoms jak wejdzie nowa limitka
zwiną sobie?
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj 'zaliczyłam' GŁ
Kupiłam tylko temperówkę. W szafach puchy... Niby mogłam kupić błyszczyk stay on (ciemnofioletowy, jagodowy taki - nikt go nie chce, a ja uwielbiam takie usta w kontraście z białym licem), ale mam listę priorytetów z essence ( ) i mazidła do ust są na ostatnim miejscu, bo mam tego stanowczo za dużo. Wyszłam więc z temperówką, na którą czaiłam się od jakiegoś czasu, ostrzy świetnie.
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Przy czym Trendsetter ma fajniejszą konsystencję, bo bardziej kremowy i kryjący a ten najciemniejszy jest błyszczący, wodnisty i niekryjący. Nie wiem, czy dostałam jakiś felerny egzemplarz? |
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperówka jest genialna, potwierdzam i jak najbardziej polecam. Z powodzeniem używam i nawet moja rodzicielka jak ja zobaczyła to mi od razu pozazdrościła i też jęczała o taką, dlatego w końcu także i jej zanabyłam również pieje z zachwytu
|
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(btw. to mi dochodzi kolejna pozycja do listy...? )Mi własnie chodziło o wykończenie sheer (widziałam swatche na blogu i tam wyglądało świetnie - jak usta po zjedzeniu kubka jagód Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

dodatkowo efekt można stopniować, także myślę, że będziesz zadowolona 

przydało by mi się coś lekkiego na lato, ale pewnie nie kupię, ponieważ jestem strasznie wybredna co do zapachów 

chyba kupię sobie jednak tą In The Nude zamiast się w kółko zastanawiać

moze pomocz w podgrzanej oliwie z cytryna? to moze pomoc je wybielic i odzywic