|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
A jeszcze się pochwalę, że tż kupił mi masło bezmleczne
![]() Ma za to w składzie laktazę, więc pomoże maluszkowi trawić Chociaż cena zabójcza... 12zł ![]() Więc masło będę jeść A jak do poniedziałku przejdzie małemu, to może skuszę się na kawałek ogórka
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś nie miałam kiedy wejść do tej pory na forum, pomimo że malutki jest grzeczny i pozornie mam dużo czasu, ale jestem na tyle rąbnięta, że on śpi, a ja nad nim wiszę i się wgapiam, bo tak mi się podoba Wczoraj ładnie nadrobiłam odchowalnie, więc mogę z czystym sumieniem coś napisać. Poczekalni już niestety nie mam szans nadrobić Mieliśmy małą przygodę z położną, bo przyszła baba ... no dziewczyny nie uwierzycie ... śmierdząca petami, z plamami alkoholowymi na ciele, byłam w takim szoku, że nie wiedziałam, co powiedzieć. Jak przyszła 10-go maja, to mały już miał odpadnięty pępuszek i w ogóle wszystko super i baba totalnie nie miała, co przy małym robić. Rad też żadnych nie potrzebowałam, a już tym bardziej nie od kogoś takiego. Jak mi powiedziała, że przyjdzie za 2 dni, to myślałam, że padnę. Zadzwoniłam do mamy, żeby się poskarżyć, bo małemu po wizycie tego wstrętnego oblecha wyskoczyła krostka na buzi po jej cudownym dotyku. Mama poradziła mi, żebym zmieniła położną. Jak poszłam do ośrodka, to okazało się, że położne są 2 i ta druga wcale nie jest lepsza. Jak baba przyszła 13-go maja, to w ogóle jej do małego nie dopuściłam, powiedziałam, że śpi i nie będę go budzić, bo wszystko z nim ok i nie ma potrzeby, żeby go oglądała. Ale kobieta nieugięta, umówiła się z nami na 18-go maja ... ja byłam już totalnie zrozpaczona i powiedziałam mężowi, że jak tego nie załatwi, to umrę, więc on rano do niej zadzwonił i powiedział, że bardzo nam przykro, ale mamy problemy rodzinne i musieliśmy pilnie wyjechać i nie będzie nas do końca tygodnia Dzisiaj byliśmy pierwszy raz u pediatry, bo mały jutro kończy 3 tygodnie, a peirwsza wizyta powinna być właśnie w wieku 3 tygodni. Antoś jest zdrowy, waży już 3400 g (urodził się z wagą 2890 g, a wychodząc ze szpitala ważył 2690 g). Pani kazała przestać dawać mu Bebilon Nanatal Premium i od dzisiaj Antoś zajada NAN PRO 1, bo takie mleczko miałam kupione przed porodem i lekarka powiedziała, że to jest bardzo dobre mleko, podobne do Bebilonu i możemy spróbować mu je podać. Wygląda na to, że mu zasmakowało, więc się cieszę 10 czerwca idziemy na usg bioderek, bo na usg w szpitalu wyszedł wynik Ib Ib, także musimy to skontrolować. Gratuluję wszystkim mamusiom cudownych dzieciaczków
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
ej moria ja tez czesto Oleńce mowie "mama Cię bardzo kocha"
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
trochę mnie pocieszyłyście z tymi kupkami. U nas jedna dziennie teraz. Martwiłam się, ale dobrze, że mam Was Dorko, dziewczyny już pisały, ale ja potwierdzę, podkłady lepsze. Ja przez pierwsze dni potopu miałam po dwa, znaczy nie na grubość, tylko na długość, od tyłka po pępek prawie, żeby nigdzie nie przeleciało Agnieszko_pe, piszę z opóźnieniem, wczorajsza noc była super, ostatnia już gorsza, jakoś dłużej z tym jedzonkiem, poza tym nagle o 5 rano zachciało Jej się aktywności Zobaczymy, jak będzie dziś ![]() ja Hance nie daję zasnąć, lekko drapię ją w podbródek, albo wyciągam pierś i Ona od razu łapie i ssie ![]() chustę powinnam dostać w tym tyg ![]() Anula, może nie rozwali się tryb! Fajnie, że będziesz mieć wsparcie! Daj znać, jak sytuacja i reakcja Rodziców na Zosiaczka Siasiu, u nas też był problem z okiem. Panikowalismy, żeby jechać to odtykać, ale okazało się, że nie ma stresu i pośpiechu. Dostała krople z antybiotykiem, przemywamy solą, uciskam kącik oka i już super jest! Andziot, nie karmię poza domem. W ogóle jestem wstydzioch w tej kwestii i nawet przy rodzince wstydzę się i wychodzę do innego pokoju, albo podaję sztuczne ![]() Mazianko, cała przyjemność po mojej stronie, cudna z Was rodzina! Chciałam jeszcze życzyć Waszym dzieciaczkom zdrowych brzuszków ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Agnieszko.M, wiiitajcie! Słodki ten Twój Panduś Wiecie co... NIENAWIDZĘ, KIEDY HANUTCE ŚNI SIĘ COŚ ZŁEGO. Mam ochotę wejść Jej do podświadomości i ustawić tylko miłe, dobre, łagodne sny... |
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M witamy
Przebojów z położnymi nie zazdroszczę - masakra Moja jest do rany przyłóż ![]() ![]() mary moja Igutka też ma takie dwie plamki na powiekach - popękane naczynka. Pewnie znikną niedługo A my mieliśmy taką "cudowną" nockę ... spałam 1 x 45m, 2 x 30m i 1 x 60 minut Nawet po długim cyckowaniu i 60 ml mm spała tylko godzinkę Płakała, prężyła się przeokrutnie. Dziś nie daję jej Delicolu no bo wcześniej w nocy było w miarę ok a dziś... wyglądam jak zombieee a niby mam do fryzjera jechać Wolałabym się przespać ze 3h ![]() Zawezwaliśmy panią pediatrę ale nie wiem czy dziś przyjedzie, może dopiero w poniedziałek będzie. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Achaaa czy ma któraś z Was butelki TT z system antykolkowym? W nocy jej użyliśmy i to jakiś szajs jest albo ja źle tego używam - czy ten plastikowy element trzeba jakoś przygotować, coś z nim zrobić?
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
Ja karmiłam jeden raz na dworze, al w parku na ławeczce w takim zagajniku, że nikogo nie było, przykryłam pieluszka cycka i było ok, myślę że taki sposób jest jeszcze ok.
Wczoraj próbowałam ściągnąc pokarm na ten spacer męża z małą dzisiejszy i duuupa, nic nie leciała, beznadziejny ten laktator, wkurzyłam się i pójdę dziś do apteki po jedną buteleczkę sztucznego, jeden raz jej nie pomiesza w głowie ![]() Będę dziś wyglądać wreszcie jak człowiek, fryzjer, jupi jupi !! My dziś znowu mocz staraliśmy się złapać do kubeczka, macie jakieś pomysły jak to zrobić, lekarka prosiła żeby nie łapać do woreczka, bo wyszło więcej bakterii. Próbowaliśmy już po karmieniu, z nogą w wodzie (mąż znalazł ten sposób na jakimś forum hahaha) i ze schłodzoną pupą i nic !!!!
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy, odpukać, śpi ładnie. Co do butelek, my mamy TT antykolkowe i działają. Nic specjalnie nie przygotowywaliśmy z tym plastikowym elementem... ![]() Edzik marudzi
|
|
|
#788 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bylam nastawiona bojowo na przyjscie poloznej, bo co mi jakas kobeta bedzie mowic co mam robic i jeszcze moze krytykowac, ale sie milo rozczarowalam. antos jest sliczny-mamy taka sama czapusie przeslodka ![]() pieknie przybral!!! nasz wazyl 2900 a wcz mial 3344 Cytat:
mlodego dzisiaj trzymalismy rozebranego, bez kocyka do karmienia i faktycznie poszlo mu duuuzo lepiej Cytat:
ze jej nic nie jest, my tez mamy te butelki i du.pa Cytat:
my dzisiaj mielismy fatalna noc, maly pil wiecej, ale i tak trwalo to dobra godzine, a pil co dwie, czyli wzglednie godzina na odpoczynek karmienie od nowa, od 3ciej tz spal na pol siedzaco, a maly u niego na brzuchu i to byla jedyna pozyucja w jakiej nie plakal za to my wogole nie wyspani, a jak maly przysnal nad ranem mocniejszym snem to sie ten starszy obudzil i pobudka![]() dzisiaj myslalam ze sie porycze z tego zmeczenia ![]() dlatego wcale sie wam dziewczynki nie dziwie ze macie takie emocje w sobie
|
|
|
#789 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Doczytuję Was korzystając z tego że Juluś śpi opatulony na balkonie ![]() Noc spokojna, spał 3 i 4h. Karmiłam piersią i chyba zaczyna się najadać bo usypia przy piersi i już nie ma płaczu, niepokoju i ssania piąstek. Fakt, że śpi jakby płyciej, częściej się przeciąga stęka, mruczy i zasypia dalej. Mamy pożyczoną wagę, będziemy teraz kontrolować małego. Chciałam Was zapytać jak ubieracie dzieciaczki w taki upał jak teraz? Ja wczoraj w południe miałam w domu małego ubranego w samo body z krótkim i skarpeteczki, jak leżał nakrywałam pieluszką tetrową. My biegaliśmy po domu w samej bieliźnie i pot się lał i na to bez zapowiedzi przyszła pediatra osłuchała małego, obejrzała i stwierdziła, że jest mu za zimno. Kark miał ciepły, rączki ciepłe i stopy letnie. No więc ubrałam go w pajaca ale bez przekoniania. Na spacer też go zabrałam w pajacu i przykrytego dwoma tetrami, bez czapeczki. Ja nie wiem czy ja nie przesadzam? Spotkałam dziewczynę z 3 miesięcznym dzieckiem miał długi rękaw albo i dwa, śpiochy i spodenki i bluzę i czapkę a wózek był przykryty.Moria współczuję problemów i podziwiam, że tak dzielnie się trzymasz. Jeśli chodzi o butelkę TT my mamy taką http://allegro.pl/butelka-antykolkow...609823605.html Przed pierwszym użyciem całą TZ wygotował, ten środek to czujnik temperatury mleka. Na ulotce albo na opakowaniu jest napisane co znaczy dany kolor (ja niestety nie pamiętam, bo już tą butelką nie karmimy). Nam poleceno i kupiliśmy butelkę Medela Calma - dziecko musi ją ssać tak samo jak pierś, żeby poleciało mleko dzięki temu nie odzwyczaja się od ssania i mamy większą szansę wrócić do pełnego karmienia piersią. Co mi osobiście się podoba to to, że mleczko nie wylewa się bokami z usteczek. To ta butelka http://allegro.pl/medela-calma-zesta...605937001.html U córeczki mojej siostry na kolki rewelacyjnie się sprawdzał tylko i wyłącznie Sab Simplex (sprowadzała z Niemiec, ale można też kupić na allegro). Inne polskie preparaty o podobnym składzie niestety nie pomagały. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
a emocje już trochę we mnie mniejsze, ale i tak hormony jeszcze szaleją ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Co do pobierania moczu to niestety nie mam pomysłu bo tylko ten z woreczkiem znam. Nas czeka za 2 tygodnie pobieranie krwi z żyłki ja nie wiem jak to będzie a musimy bo ze względu na to, że mam problemy z tarczycą i całą ciążę brałam Euthyrox Julek musi mieć zbadane hormony tarczycy właśnie.Widzę, że wszystkie się do fryzjera szykujemy, ja też muszę lada dzień mojego ściągnąć do domu, bo włosy mi urosły jak szalone. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
za to rozpływam się jak przysypia i się uśmiecha ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Ja tak wyłam jak Julek nam nie dojadał i tylko spał i nie siusiał. Nie mogłam się uspokoić, obwiniałam się że jestem najgorszą matką, że głodzę dziecko Straszne to były chwile
|
|
|
#790 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Chłopcy sobie ładnie spią więc jest czas zajrzeć do Was, napić się kawki ![]() Upał dzisiaj u nas wielki, czasami żałuję że nie mieszkam gdzieś za miastem, najlepiej w górach bo je kocham :P Latem zawsze mam dość blokowisk, betonu, samochodów Trochę mi szkoda bo w tym roku nie pojedziemy na wakacje do Francji, a uwielbiałam tam spędzać wakacje, piekna okolica, góry itp. No trudno się mówi trzeba ten rok sobie odpuścić,a w przyszłym to już na bank pojedziemy ![]() Chłopcy za 4 dni będą mieli już miesiąc, jak ten czas leci. |
|
|
|
#791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ostatnio wpadla mi do mieszkania o 14 bez zapowiedzi,nawet nie pukajac-bylam w totalnym szoku,ale ona chociaz rece zawsze myje,bo pediatra jak pzryszła to nawet rąk nie umyła ![]() a karuzelka super,Gabcio tez juz oglada zwierzaczki a maluszek śliczny i czapeczka czadowa ![]() Cytat:
Bo Bartus to pewnie do Tz-ta![]() Duze bobaski U nas jakis pzrełom-obym nie zapeszyła ![]() Wczoraj wieczorkiem od 20 oczywiscie była jazda i doszlismy do wniosku z Tz ,ze maly jest poprostu glodny- dla niego to mleko jest poprostu za zradkie i malo tresciwe- po wypiciu 120ml po 2h chcial rozek i piąstki połknąc,i znajoma mi poleciła( a ja głupia zapomnialam,ze tak mozna) dawac 1miarke wiecej mieszanki ,tak tez zrobilam- maly zasnął( wypił 100ml)i spał od 22 do 2 potem od 2 do 6 a co najlepsze to I raz od tyg o 6 rano nie było kolki albo on wył z głodu,albo pepti zaczyna pomagac na kolki. zobaczymy dzisiaj wieczorkiem. normalnie od 6-11 rano codziennie był ryk. Kurcze az mam humor lepszy,tak tylko mysle czy moge mu ciagle zageszczac mlekiem,cz moze lepiej kupic nutriton ,ale nie wiem czy juz mu tym moge zagescic. w pon bedziemy u pediatr to zapytam. aaa i jak mu zagescilam to nie ulał,a o 6 po niezageszczonym chlustnął jak nie wiem. Boze oby juz było lepiej ![]() :pros i: Moja Julia cały I rok była tylko na mleku( plus oczywiscie inne rzeczy) ale nigdy jej nie zageszczałam a była taka klucha jak nie wiem i spala po pepti po 6-7h,a małemu juz mało szok.
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leżałam w szpitalu z dziewczyna która miała diete bez-mleczna, bezglutenowa, bez-jajeczną ![]() Więc jeśli juz rzuciłaś sie na masło bez mleczne to proponuje zjesc jogurcik z koziego mleka albo jaja przepiórcze - to nie powinno zrobić nic złego. Jeśli sie myle to niech mnie kto poprawi! |
|
|
|
|
#793 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja te kropelki Sab Simplex dostałam od dziewczyny, od której odkupowałam trochę ciuszków dla Antosia, ale niestety nie mam do nich ulotki i nie wiem jak dawkować, bo w internecie znalazłam sprzeczne informacje ... raz że 15, raz że 7 kropelek do mleczka. Może któraś z was ma te kropelki w domu z ulotką i mogłaby zajrzeć? Póki co na szczęście (odpukać) malutki nie miał aż takich problemów z brzuszkiem, czasem mi popłacze, widzę że ma problem, bo się pręży i wije, ale na razie radzimy sobie bez wspomagaczy. Jednak na wszelki wypadek chciałabym mieć pewność jak dawkować te kropelki, bo też słyszałam o nich same rewelacyjne opinie i w razie kryzysu chciałabym móc ich użyć. Eweska twoi chłopcy są rewelacyjni ![]() Cytat:
Ja z mlekiem też mam dylemat, bo do wczoraj Antoś był na Bebilonei nanatal premium (to jest mleko dla wcześniaczków), teraz jest na NAN PRO 1 i ono właśnie jest dużo bardziej wodniste, mały wypija go ogromne ilości i tak jakby ciągle był głodny, do tego przy piciu strasznie nim chlapie dookoła, dosłownie fontanny robi po bokach smoczka. Boje się nasypać więcej mleka, bo na opakowaniu jest napisane, żeby dokładnie odmierzać proszek na daną ilość wody, bo inaczej można dziecko zagłodzić lub odwodnić. |
||
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak nie ma codziennie,to tylko 15 w razie ataku mam to e domku,ale nie zawsze pomogło. Co do mleka to ja juz myslalam kaszka albo kleikiem mu zagescic.bo ewidentnie głodny,ale troche za mały ,w pon mies skonczy,a pediatra poradzil wlasnie 1miarke mleka wiecej mojej znajomej( pediatra ktorego znam) i jak nie bedzie zaparc,to ok,ale ja mu bede w razie W troszke wod podawac.teraz spi od 9 rano
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mleka mogę zrezygnować, ale warzyw na stałe nie odstawię Będę próbować po malutku.
|
|
|
#796 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
W sumie ogórka zielonego w czasie karmienia ze 3-4 plasterki zjadłam, podjadałam jak robiłam synkowi mizerię. Ja nie mam co jeść, zawsze pełno warzyw zajadałam, ogórki, rzodkiewka, pomidory, cebula i inne a teraz nic |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno po serku białym były... To co Ty jesz?? Ja zwariuję. Przecież COŚ jeść muszę
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
Ja jem zielonego ogórka, sałaty, pomidora, rzodkiewkę, surową gruszkę i marchewkę, nawet kilka winogron zjadłam i wszystko jest ok. Ponieważ przy porodzie straciłam 450ml krwi to mam anemię i staram się jeść zdrowo, żeby synkowi nie zaszkodzić a i wyniki poprawić, Teraz czekam aż mi kiełki podrosną i też je będę dodawała na kanapki.
|
|
#799 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Muszę spróbować pomidora, ogórka w większej ilości niż 4 plasterki. Mam ochotę na banana, ale nie wiem czy można ??? Cytat:
Trzeba będzie pomału wszystkiego próbować. |
||
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodziłam ze szpitala z hgb 9... Pewnie też dlatego tak bardzo nie mam siły się małym zajmować. A ja od 3 dni nie jem warzyw i owoców, od czwartku rano nabiału (wtedy na śniadanie zjadłam 1 kanapkę z białym serem) i mam wrażenie, że NIE MA POPRAWY ![]() Brzuszek ma non stop wzdęty. A ja naprawdę jem tylko kanapki z masłem bez laktozy i szynką. A na obiad chude gotowane mięso + ew. marchewka/ziemniaki. Długo tak nie pociągnę, po prostu widzę, jak opadam z sił. Co raz ciężej mi wstać do małego, zasypiam gdzie popadnie, chociaż w nocy mały śpi po 3-5 godzin, więc śpię dużo. I chyba łapie mnie mega depresja... Czuję się beznadziejną mamą. Edzik zasypia z wycieńczenia na pół godziny przed kolejnym karmieniem. Wygląda jak zombie... Ma zmęczenie na buzi ![]() I kolka kolką, ale kolka trwa kilka godzin, a on się męczy od 6 rano do 22 wieczorem ![]() Potem w nocy troszkę lepiej - przynajmniej śpi... Nie mam siły. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Zazdroszczę, że możesz tyle jeść ![]() Zazdroszczę podwójnie, że maluchy nie mają problemów z brzuszkami... Ja piję tylko wodę i herbatki - laktacyjną i z kopru włoskiego. Soków i innych napojów się boję
|
|
|
#801 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Odpukac chłopcom nic nie jest i mam nadzieję, że tak zostanie. dziś robię gulasz na obiad i będę go jeść w sumie jak karmiłam to już gulasze jadłam nawet z żołądków ![]() Mam nadzieję, że te dolegliwości brzuszkowe szybko Wam mina i będziesz się w pełni cieszyć macierzyństwem
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
...czyli zaczynam wierzyć w teorie że przyczyna bolących brzuszków jest nie wytworzony do końca układ trawienny, a nie dieta mamy.
matall jeśli po warzywkach nic nie było to faktycznie, może ten syr, nabiał. No i jeszcze jest teoria ze dziecko dostaje to co ty zjadłaś do 3 - 4 dni. Wiem ze położna powiedziała że dostaje to z mleczkiem od razu... Kurna, matall, tak bym jakoś chciała pomóc! |
|
|
|
#803 |
|
Wtajemniczenie
|
Caffelate, mamy taką samą butelkę z medeli. Jest naprawdę fajna
Gdyby jeszcze taka droga nie była, to byłaby pelnia szczęścia ![]() Ja też wyszłam z anemią ze szpitala. Cały czas łykam jakieś żelazo na receptę ( Tardyferon ). Hemoglobinę miałam niziutką - 8,20. Szczerze mówiąc boję się jeść, aby nie zaszkodzić małemu. Mój żelazny zestaw ( śniadaniowo - kolacyjny ) to dżem, twarożek, wędlina, platki z mlekiem. Z owoców jadlam tylko banana. 2 dni temu zjadlam na obiad surówke z marchewki i jablka i wieczorem byla kolka A w ta noc nasz synek mial 3 godziny przerwy w spaniu. Brzuch go raczej nie bolal, ale po prostu nie spal Ja tez.
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno wiem na pewno - jak zjem nabiał, to jest brzydka kupka, zielona ze śluzem. Teraz kupka lepsza, ale wzdęcia jeszcze męczą. A dla przykładu moja mama jadła wszystko karmiąc piersią i ani ja, ani siostra, ani brat nie mieliśmy problemów z brzuszkami... A jak już skończę karmić piersią (daleka perspektywa ), to NAJEM SIĘ ZA WSZYSTKIE CZASY, normalnie przez tydzień będę tylko jeść ![]() O ile za 3 h nie nastąpi koniec świata
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.
widze, że temat jedzenie mam na tapecie - własnie siedziałam na necie i szukałam informacji co możemy co nie i postanowiłam tu zajrzeć i się Was zapytać co jecie - a widze, że generalnie mamy wszystkie ten sam problem. ja jem: - wędline - zupki na rosołku - raz z makaronem, raz z grysikiem, raz z ryżem - marchewke duszoną - gotowane mięsko z tych wlasnie zupek - pierś pieczona w folii - ziemniaki - tyle ograniczam nabiał, sama nie wiem dlaczego - właściwie to go wyeliminowałam a w szpitalu jadlam. w sumie przy tej moejej jelitówce to "wylichałam" - jestem oslabiona, dzisiaj miałam zawroty glowy , ale chyba trzeba próbowac róznego rodzaju rzeczy, bo w końcu nam pokarm zaniknie, albo będzie "kiepski".ja po każdym dostawieniu do UU i tak musze dokarmiać - zazwyczaj wypija mi jeszcze 40-60ml mm i dopiero zasypia, więc ja jestem do du.py skoro na piersi dziecko własne nie mogę wykramić - zaczyna mnie dopadać jakiś dół z tego powodu. eweska - banana można, zaczynając od połówki. ja własnie zjadłam kilka minut temu. matallewar - a co mowią lekarze? pediatrzy? kurcze strasznie mi Was szkoda .moria za Was też - a a propos butelek z TT - ja też nie kumam o co chodzi i żałuję że je w ogóle kupowałam. maly pije mi tylko z Aventu + smoczek trójprzepływowy. może jak znajdę z TT smocznki z większymi dziurkami to bedzie lepiej - a tak to mi się wydaje że te smoczki są strasznie krótkie i mały dotyka nosem smoczek - wiem, wiem - niby jak cyc, ale wkurzają mnie te butle.dziewczyny - wypisujcie co jecie pls. aha - a mały miał kilka razy wodnistą - pieniącą się kupkę a nabiału nie jem. nie wiem od czego to.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-05-21 o 15:30 |
|
|
|
#806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekałam z kubeczkiem aż sik pójdzie a ona z gołą pupą leżała .... straszne są te problemy brzuszkowe .... najgorsze że nie wiadomo od czego .... u nas narazie nie jest źle - mała się ciut pręży ale nie ryczy i śpi ładnie .... ilość kupek się u nas zmniejszyła - ostatnia była wczoraj w nocy .... ale wiem że dzieci na piersi mogą nie robić kupki bardzo długo, bo pokarm jest super przyswajalny i nie ma odpadów , sika dużo więc narazie się nie martwięz dzisiejszych nowin to Gabrysi odpadł pępuszek pozdrawiam mamusie i dzidziusie ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- ja narazie jem większość rzeczy ... nie jem typowo wzdymających tylko ... dziś zjadłam nawet parę truskawek - zobaczymy co będzie ... to że jedna mama może coś zjeść nie znaczy że druga też |
|||
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
laktator pożyczony od koleżanki Canpol, oddaje nie lubię go albo on nie lubi mnie
fryzjer udany, troszke lepiej sie poczulam od razu, ale te 9 kg moglabym jeszcze zrzucić
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
Nie było mnie pare dni ale to dlatego,że wylądowałam na tydzień z Małym w szpitalu (miał infekcję i leczenie antybiotykiem) Wyszliśmy dopiero wczoraj. Obym nie musiała już wracać do tego szpitala!Widziałam,że pisałyście na temat jedzenia... ja tez mam z tym dylemat, zwłaszcza,że co położna co pielęgniarka to mówi inaczej :/ W każdym bądź razie staram się nie wariować ![]() Co do ubierania to chyba przegrzewam Młodego ale jakoś boję się go tak cienko ubrać :/ (głupia jestem... Matall- kurcze, współczuję tych problemów brzuszkowych u Edzika Może to nie twoja dieta je powoduje- Ty mało co jesz ![]() A i jestem happy bo brodawki mi się wygoiły i już karmienie nie boli |
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac A Edzikowi szkodzi makaron
![]() Catia88 Ja mam nadzieję, że to cały czas nabiał z czwartku rano ![]() Zwłaszcza, że jest co raz lepiej
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość...
Najpierw Edzik rzucał się przy piersi... no to odbijanie itp. A potem - nie uwierzycie! Zabrakło mi pokarmu w UU. Dałam mu obie. Opróżnił. Tż pojechał do apteki po mm, bo ja nie wiem, czy małego wykarmię. PRZECIEŻ TO ZAKRAWA NA ŚMIESZNOŚĆ Rano go zalewałam nadmiarem, a teraz mi nie starcza ![]() CO SIĘ STAŁO?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Zobaczymy, jak będzie dziś 

.