Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 11:24   #2251
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wiem Oliwka,wiem-tylko akurat tych adików co chciałam nigdzie w takich małych rozmiarach nie widziałam.

Były jedynie w deichmanie tylko,że rozmarówka szła od 27 w górę.

Teraz jak bym zamawiała jakieś buty dla małej to dzownie do sprzedającego i niech mi mierzą sami buta dokładnie.Już tym co jest w aukcjach nie będę się sugerowała.

Zobaczcie nawet tutaj jaki szit-rozmiar podany przez producenta to 12cm ,a przez nich to 13,5-i bądz tu człowieku mądry i kup dobre buty
http://allegro.pl/mega-hit-sandaly-a...612223000.html
20 ma wkładke 13,5, tak tez na pudełku jest podane.
Zosia ma te co Oliwka Darusi. Ja wziełam jest te 13,5, ona ma nózke ok 13 cm, i te są dobre. Jednak centymetr na bucikach to dużo

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:24   #2252
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ana byloby dobrze gdybym miala jakis centymetr lub linije, czekaj moze cos poszukam:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:29   #2253
sara 85
Zakorzenienie

Darusia- fajna fryzurka, chyba najładniej Ci w blondzie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Ana- rozmiar 20 ma wkładke 13,5, 21 ok 14 cm, a 22- prawie 15

u nas w deichmanie wczesniej byly te sandałki od rozmiaru 20, ale niestety wszystko wykupili i nie ma teraz wogole

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-20, 11:40   #2254
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
20 ma wkładke 13,5, tak tez na pudełku jest podane.
Zosia ma te co Oliwka Darusi. Ja wziełam jest te 13,5, ona ma nózke ok 13 cm, i te są dobre. Jednak centymetr na bucikach to dużo
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ana byloby dobrze gdybym miala jakis centymetr lub linije, czekaj moze cos poszukam:P

Dobra Darusia to już od Sary wszystko wiem.Czyli te wasze i te moje 20 są takie same.

1 cm na bucika to bardzo dużo-teraz to widzę.Jak wyciągnęłam z pudełka te 23 to byłam przekonana,że dobre będę.Dopiero jak jej na nóżke założyłam to zobaczyłam,że to takie giganty.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Darusia- fajna fryzurka, chyba najładniej Ci w blondzie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Ana- rozmiar 20 ma wkładke 13,5, 21 ok 14 cm, a 22- prawie 15

u nas w deichmanie wczesniej byly te sandałki od rozmiaru 20, ale niestety wszystko wykupili i nie ma teraz wogole
To 22 mają pewnie 14,5,bo moje 23 mają równe 15

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Wziełabym małej teraz te,ale znowu nie wiem czy ten rzep nie będzie jej korcił,bo jest tylko jeden...
http://allegro.pl/mega-hit-sandaly-a...599814596.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 11:44   #2255
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra Darusia to już od Sary wszystko wiem.Czyli te wasze i te moje 20 są takie same.

1 cm na bucika to bardzo dużo-teraz to widzę.Jak wyciągnęłam z pudełka te 23 to byłam przekonana,że dobre będę.Dopiero jak jej na nóżke założyłam to zobaczyłam,że to takie giganty.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

To 22 mają pewnie 14,5,bo moje 23 mają równe 15

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Wziełabym małej teraz te,ale znowu nie wiem czy ten rzep nie będzie jej korcił,bo jest tylko jeden...
http://allegro.pl/mega-hit-sandaly-a...599814596.html
nasze 23- to 15,5 cm giganty

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

ja Zosi kupiłam jedne taki zwykłe sandałki za 22 zł i cieka w nich po podwórku i w piaskownicy, a te z adidasa dwie pary to jak gdzies idziemy na spacer albo na plac zabaw. Koło domu to może chodzić w takich zwykłych, bo i tak pewnie nie długo się będą nadawały do kosza

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-20, 12:00   #2256
drcron
Zakorzenienie

Sidorcia tutaj masz linka
http://www.youtube.com/watch?v=jNert...feature=fvwrel
ja mam cały filmik instruktazowy jak postepować wrazie jakiegos wypadku Tż ze szkolenia mi przywiózł i sama mam kurs pierwszej pomocy dla dzieci zrobiony fajne to bo nigdy nie wiadomo kiedy może sie przydać pewnie w każdym mieście można coś takiego zrobić
ja robiłam Julce tak jak pokazane pod koniec filmu

a u nas dzsiaj jest rajd pokoju a ja musze siedzieć w pracy tak to bym z Julą popędziła na rowerku

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:17   #2257
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mu na spacerek smigamy jak mloda pochlonie kanapki, znowu do 20 nam zejdzie.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

do wieczorka.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:25   #2258
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
A to gwiazda , 1 z wczesniejszych szalenstw u babci na ogrodzie a reszta z dzis.
Darusiaaa- Ależ Oliwka urosła i taka dorosła się wydaje... chyba przez te kolczyki. Jakby miała conajmniej dwa lata

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj rano bylam w szpitalu i oddałam dużo krwi ale do ręcznika Rano mały wstał wyjątkowo o 7 to mu chciałam zblenderować banana z jabłkiem na pierwsze śniadanko, i w pewnym momencie ten wysoki pojemnik mi się ześlizgnął ja chcąc go złapać i uratować choć trochę wsadziłam palca do włączonego blendera, z szoku nawet go za szybko nie wyłączyłam. Nawet nie opisuję jak ten palec wyglądał, ale już myślałam że mi go utną Całe mieszkanie we krwi, Eryk poszedł sam do szkoły, Emil jak zobaczył tą jadke to mnie tak zawoził do szpitala że myślaąłm że jeszcze sie rozwalimy. No ale mam cały pozszywany, chirurg powydziubywał resztki banana z rany, resztkę paznokcie mi obcieli. Na szczęście jak wróciłam do domu to tata troche pozmywał , tylko jeszcze ściany przeleciałam
No ale powiedzcie same tym to nawet drcron przebiłam
Pl_madzia- normalnie scena jak z horroru
Dobrze, że paluszek uratowany

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:07   #2259
evitka21
Zakorzenienie

fajne są te wasze sandałki, a jak one takie lekkie i dziurawe,bez piętek, to dobrze stópkę trzymają? bo moja lenucha to tak na kaczkę chodzi (nogi ma jeszcze trochę na beczkę) i sie zastanawiam czy by stóp tak do środka nie wykoślawiała....
jak mówicie, ze w deichamianie mogą być, to pójdę pomacać

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:10   #2260
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
fajne są te wasze sandałki, a jak one takie lekkie i dziurawe,bez piętek, to dobrze stópkę trzymają? bo moja lenucha to tak na kaczkę chodzi (nogi ma jeszcze trochę na beczkę) i sie zastanawiam czy by stóp tak do środka nie wykoślawiała....
Moja chodzi normalnie,jak w każdych innych butach.

A co to znaczy?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:38   #2261
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia też normalnie chodzi w tych sandałkach

wlałam Zosi wody do basenu i siedzi w nim pół dnia taka zadowolona, siłą ją wyciągam

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:40
Stary 2011-05-20, 15:55   #2262
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Evitka- ja też się troche obawiam, że ta piętka tak sobie lata po buciku. Jak byłam z Małą u ortopedy, to mi powiedziała odnośnie bucików, żebym szukała bucików z piętkami i elastyczną podeszwą, z naturalnych materiałów.
Moja tez tak chodzi, baaaardzo na kaczkę
Cytat:

A co to znaczy?
mówi się, że to znaczy, że "dziecko ma nogi na beczce prostowane". Moja Ola tak narazie ma. Rano mniej -prawie proste nogi, a po południu - jak zdjęta z beczki. Po tatusiu Starszy syn ma nogi po mnie, znaczy dłuuugie i proste
Oropeda jednak uznała, że to normlane (złączyła jej nózki na leżąco i było wsio oki) i w normie bo maluch ma jeszcze miękkie kości, za to spory ciężar musza one nosić.... Oj spory.

Uciekam do domku - fajrant
Kontrola za pół roku, po wakacjach.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:09   #2263
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Ja dzisiaj pracuję tylko do 13.30 i potem lece na pociąg i do domu jadę .

Fajne i ładne. Niemniej ja bym ich nie mogła nosić. Nie cierpię butów z tym paskiem między palcami . Nie potrafię w tym chodzić.

Mam nadzieję ze nie będzie. Na początku kardiolog mówił że na pewno będzi teraz już tak nie mówi no a nawet twierdzi że prawdopodobnie nie będzie nawet jeżeli całkowicie się nie zarośnie. Tylko wyczynowym sportowcem raczej nie powinna być.

BRawa do małej zdolniachy. Twoja Karinka to taka mała spryciula.

A ja wczoraj na skype mówię do swojego dziecka. " Oliwka weź pilota i walnij tatę w nos" No i ten mój złośliwiec od razu chwycił za pilota i walną ojca w nos. Ale jak proszę oliwka pokaż gdzie tata ma nos to gamoń nie pokazuje.
Więc oczko pewnie kokarze jak ja popraszę aby je wydłubała komuś

Teraz to Ty musisz uważać abyś czasem nie odgraywała się na siostrzenicy za zachowanie siostry.
A jak się zakończyła sprawa z tym chłocem ze szkoły?
nijak a odgrywać to się niebędę, nie ma takiej obawy, ja małą uwielbiam mimo tego jaka złośliwa do Kubusia Ja ją od pierwszych dni życia karmiłam, kąpałam, usypiałam itd., uwielbiam ją i kocham niewiele mniej niż Kubusia

Cytat:
Darusia a Oliwka już nie taka mała, jakie ma pulpeciki, mój to przy niej jak cień śliczna dziewczynka.
A buciki mam takie same dla młodego tylko że bardziej mu na basen ubieram, i nad jezioro będą. Może jak bedzie ciepło to i tak normalnie ubiorę jak mowisz że wygodne.
No i trzymam kciuki za dobre wyniki

Bardzo fajne

Agnieszka a ty chyba dawno po dupie nie dostałaś w twoim stanie to trzeba uważać, tym bardziej że mała różnica między dziećmi i jeszcze porządnie nie jesteś zregenerowana po poprzedniej ciąży. Poleż dzisiaj więcej i będzie ok. Ja przy Erwim tez jak cos więcej robilam to mnie brzuch bolał, ale jak poleżałam to przechodziło

A ja dzisiaj rano bylam w szpitalu i oddałam dużo krwi ale do ręcznika Rano mały wstał wyjątkowo o 7 to mu chciałam zblenderować banana z jabłkiem na pierwsze śniadanko, i w pewnym momencie ten wysoki pojemnik mi się ześlizgnął ja chcąc go złapać i uratować choć trochę wsadziłam palca do włączonego blendera, z szoku nawet go za szybko nie wyłączyłam. Nawet nie opisuję jak ten palec wyglądał, ale już myślałam że mi go utną Całe mieszkanie we krwi, Eryk poszedł sam do szkoły, Emil jak zobaczył tą jadke to mnie tak zawoził do szpitala że myślaąłm że jeszcze sie rozwalimy. No ale mam cały pozszywany, chirurg powydziubywał resztki banana z rany, resztkę paznokcie mi obcieli. Na szczęście jak wróciłam do domu to tata troche pozmywał , tylko jeszcze ściany przeleciałam
ło matko, ja bym już padła na zawałdobrze, że Ci palca uchowali

Cytat:
pokażcie te butki

a gdzie ten pachnący czosnek?

i faktycznie głupia ta twoja siostra . Ty to chyba jesteś dla nie ja za miła/ pobłażliwa

o matko, ale teskańska masakra blenderem
kurna zapomniałam o czosnku napisać, czosnek całe ząbki 5-6 wrzucam pod koniec gotowania, bo jak za długo się gotuje to robi się gorzkawa zupa
My dzis cały dzień na polu odkąd z pracy przyszłam, później z tż się wymieniłam i posprzątałam całą łazienkę i 2 pokoje, został mi jeden na górze, ale to na jutro ide pranie powiesić, teściowa schabowe smaży ze szczypiorkiem, mizerię zrobiła i ziemniaczki - mniaaaam, idę się "nażreć", wykąpać siebie i Kubusia i pewnie tuż po 20stej będziemy w błogim transie do jutra

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:33   #2264
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
A co to znaczy?
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Evitka- ja też się troche obawiam, że ta piętka tak sobie lata po buciku. Jak byłam z Małą u ortopedy, to mi powiedziała odnośnie bucików, żebym szukała bucików z piętkami i elastyczną podeszwą, z naturalnych materiałów.
Moja tez tak chodzi, baaaardzo na kaczkę

mówi się, że to znaczy, że "dziecko ma nogi na beczce prostowane". Moja Ola tak narazie ma. Rano mniej -prawie proste nogi, a po południu - jak zdjęta z beczki. Po tatusiu Starszy syn ma nogi po mnie, znaczy dłuuugie i proste
Oropeda jednak uznała, że to normlane (złączyła jej nózki na leżąco i było wsio oki) i w normie bo maluch ma jeszcze miękkie kości, za to spory ciężar musza one nosić.... Oj spory.

Kontrola za pół roku, po wakacjach.
u nas to samo-ortopedka też obmacała, oblukała i powiedziała, że ma wszystko symetrycznie i u niej to dlatego że szybko zaczęła chodzić i jej się w stawach (?czy gdzieś tam w kościach) wszystko jeszcze nie ułożyło i mam się nie martwić.
I też kontrola po wakacjach . I wydaje mi się, że jest coraz lepiej (prościej) choć nadal beczkowato-kaczkowato (zdarza mi się słyszeć "ciche" komentarze od obcych).
A ja w sumie nie zwróciłam uwagi czy rano i wieczorem jest inaczej-musze się małej przyjrzeć.

A co bucików, to ja z tych co się przejmują (póki co), bardzo zwracam uwagę żeby właśnie sztywna piętka, podeszwa elastyczna i albo skóra albo tkanina, ekoskóry nie lubię, bo to nie przepuszczalne i niemiłe.
I muszę się nieźle naszukać, żeby znaleźć niedrogie (w miarę) i wspaniałe, bo na bartki lub ecco to nie mogę sobie pozwolić.

Ja w dzieciństwie miałam takie buty lekkie piankowe z takimi gumami szerokimi zamiast pasków (wszyscy w takich wtedy chodzili) i mi się własnie stopy do środka wykrzywiały (bo te gumy to dobrze nie trzymały) i dlatego pytałam

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 20:34   #2265
mloda1989
Zakorzenienie

madzia normalnie masakra....wspolczuje..

a co tu tak cicho
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:30   #2266
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

dostałam dzisiaj bon do IKEA, no a teraz jak nic by mi się przydała pacynka na palecbym mogła codziennie ubranko mu zmieniać
Jutro sobie zbiorę więcej bo sasiedzi nie biora i zostawiaja na skrzynkach to wykorzystamtylko muszę się do poznania wybrać, bo u mnie w mieście to o IKEI nie ma co marzyć.

Erwin nam ostatnio spać nie daje to ma zapodaną camilie na noc + żel na dziąsła, jestem ciekawa czy pomoże
A jutro dzien na ogrodzie, kupie pare worków piasku do piaskownicy, basen z wodą, i dziećmi nie będe musiała się zajmować

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:33   #2267
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Darusia a Oliwka już nie taka mała, jakie ma pulpeciki, mój to przy niej jak cień śliczna dziewczynka.
A buciki mam takie same dla młodego tylko że bardziej mu na basen ubieram, i nad jezioro będą. Może jak bedzie ciepło to i tak normalnie ubiorę jak mowisz że wygodne.
No i trzymam kciuki za dobre wyniki

Bardzo fajne

Agnieszka a ty chyba dawno po dupie nie dostałaś w twoim stanie to trzeba uważać, tym bardziej że mała różnica między dziećmi i jeszcze porządnie nie jesteś zregenerowana po poprzedniej ciąży. Poleż dzisiaj więcej i będzie ok. Ja przy Erwim tez jak cos więcej robilam to mnie brzuch bolał, ale jak poleżałam to przechodziło

OMG biedaku

Cytat:
teksańska masakra blenderem;D

tz pojdzie w poniedzialek lub wtorek oddac krew dla Zosiuni.Moj ojciec i mama powiedzieli ze tez pojda.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

madzia moja caly czas w nich lata, po domu, po dworze, wszedzie doslownie.
Wygodne do miekkie i leciutkie.
Super

Cytat:
hehe a myślałam,że tylko ja nie wiem co to ta zalewajka

Ja kupiłam Ninie na początku rozmiar 23bo mają u tego sprzedawcy zle napisaną na aukcji numerację-niby 23 miały mieć 14 cm,a Niny stopa to 13cm to sobie pomyslałam,że sandałek może być większy ten 1 cm-starczy na całe latoJak zmierzyłam sandałki to okazało się,że mają aż 15cmzadzwoniłam tam do nich,opierniczyłam za to,ze w błąd kupujących wprowadzają,a oni,że wymienią ale ja pokrywam wszelkie koszty 2 wysyłek co by mnie kosztowało 30zeta-to im powiedziałam,żeby się wypchali i zamówiłam małej drugie 20 i są dobre.A te 23 to na przyszłe lato będzie miała, a jak nie to po domu sobie będzie w nich chodziła

Będzie dobrze

Katar małej o dziwo przeszedł po 3 dniachza to mnie gardło boli
H
Ja tak kupiłam z nike dla Szymka i są goganty 1.5 cm wiecej niż podane Oni podają cm z pudełka , NIke ma tak posraną rozmirówkę i adik tak samo . Sandały ma szymek na za rok a się rzuciłam bo tanie były też taka pianka

Cytat:
u nas w deichmannie od 22 byly te co my mamy wiec tez lipa.
Ana sa 2 albo nawet 3 rodzaje tych butkow. Ja nie widzialam na zywo nigdzie tych co wy macie, wiec kupilam takie jakie byly i chyba sie zdecyduje na jeszcze jedne, mamy dla mlodej ze skorki buty ale troszke za duze tak lipiec sierpien by byly, tylko te z adidaska mi sie podobaja najbardziej;p
a teraz mi sie smiac chce bo kazda robila wielkie bum z butow, ze musza byc ze skorki wyprofilowane ze to ze tamto a najlepiej sie sprawuja te lekkie

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

bylam w ccc ale u nas nie widzialam;/ albo rozmiarowka byla wieksza i uwagi nie zwrocilam;/

sidorcia ja w japonkach i sandalkach 4 tydzien poginam a ty sie pytasz czy wypada:P
Ja też takie miałam jak wy kupujecie teraz ale tylko na zmianę .
Oprócz tego szymek miał normalne sandały . Nie podobała mi się jego noga jak w nich chodził , teraz już w kazdych lata ale najlepsze sA DLA niego crocsy kocha te buty i nie chce za bardzo nosić innych . Do tego dzieci mu ich zazdorszą na placyku bo są z carsami .

he he z Olą nie mam problemu kupna butów bo nadal nie łazi
Do wózka na wiosnę nosiła NIke po Hani Gmyrelki , teraz ma clarksy które ma po córci koleżanki , jeszcze jedne mam z lumpka nówki sandały też clarksa i dwie pary po kuzynki synku póki się chodzić nie nauczy do stania koło ławki lepszych jej nie potrzeba .
Jak już zacznie to jak zwykle skończy się na emelu bo ja ich buty

Dziś w sumie cały dzień mnie w domu nie było , najpierw na placyku z Szymkiem potem u jednej koleżanki , u drugiej i tak dzionek zleciał .
Stary 2011-05-20, 21:43   #2268
machaj
Raczkowanie

madzia- chyba przestanę używać blendera przez ciebie!:P ja sie moim kiedyś przecięłam przy wycieraniu i przez miesiąc go nie brałam do ręki

sidorcia- nie zazdroszczę sytuacji.. moja też wszytko do buzi pakuje na szczęście jak jej pytam co ma w buzi wystawia język wypluwając w ten sposób wszytko...

darusia- ja widzę różnice między prawą i lewą str... ładnie ci w fryzurce.. i moim zdaniem też blond najlepiej do ciebie pasuje... a małej ładnie w kolczykach.. ja nie chce mojej przebijać uszek na razie... boje się że będzie ściągać kolczyki i połykać;/ jak ktoś ma ubrane kolczyki to ściąga stąd moje obawy.. no i zdrowka życzę... żebyś już nie chorowała całą ciąże!

wy o tych sandałkach piszecie a ja też nie mam jeszcze dla małej! mówiłam dziś teściowej że muszę malej kupić jakieś to ona stwierdziła że po co jak i tak za 3 miesiące lato się skończy! no ludzie! przecież w 3 miesiące to wyrośnie z nich.... i powiedziała że mam małej kupić sandałki z zakrytymi palcami bo jak są odkryte to się wykrzywiają (??) słyszałyście coś podobnego bo ja nie wiem o co chodzi?

w ogóle moja też chodzi jak kaczka i mi się wydaje że jedną nogą chodzi mocno do środka... i jej masuje stopki jak mi pozwala i jak myślę o tym że czas na kolejne butki to mnie skręca;/
a właśnie Kalinie chyba stopki schudły.. bo kupiliśmy jej emele na roczek i teraz ma je za luźne... jakby za duże były i strasznie nogi w nich ciągnie...

no i 3 zdj mojej gwiazdy i jej kolegi nie ma to jak samochody! (z kim ja się będę bawiła lalkami)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00507.jpg (45,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00528.jpg (38,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kk3.jpg (56,3 KB, 38 załadowań)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:43   #2269
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
PlMadzia masakra jak to czytałam to przypomniało mi się jak moj Ex z ojcem drzewo cieli przed domem dopiero co nowa elewacje zrobili i jego ojciec mu niechcący odciął palca krew trysneła na ściany a ten zamias biec za nim do auta jechac na pogotowie to stanał i z takim spokojem powiedzial :
k***wa zaś trzeba będzie malować do dzisiaj pekam jak to sobie przypomnę

Wrzucę tylko fotki z dzisiejszego spotkania z Asiulkiem i Wercią...

Michaś niestety nie ma podejścia do kobiet Znów wytargał Wercię za włosy i to nie raz aż się popłakała. Nie dało się go upilnować, wykorzystywał każdą okazję Ja wiem że go to kręci ale nie wiedziałam że tak bardzo bo nie miał za często nikogo "na swoim poziomie" No i "nie wolno" na niego nie działa, śmiał się Pewnie nas już nie zaproszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101_0122.jpg (55,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_0102.jpg (90,6 KB, 47 załadowań)

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2011-05-20 o 21:44
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 21:53   #2270
ania p
Zakorzenienie

lindsley - mojej sąsiadki synek usilnie pokazuje na Oli gdzie jest oko oczywiście wpychając jej palce takie chyba końskie zaloty
Stary 2011-05-20, 22:26   #2271
agnieszka09
Wtajemniczenie

PL MADZIA jak przeczytalam to co napisalas to az mi sie slabo zrobilo
uwazaj na siebie.a pacynki fajna sprawa
dobrze,ze odratowali palca...pewnie boli strasznie

MACHAJ hihii ale sie usmialam jak na fb zobaczylammala modelka

LINDSEY, ASIULEK zdjeica super a w maluchach tylko sie zakochac...i jaka parke tworza

a ja dzis w dzionek pospalam....oj tego mi trzeba bylo od razu troche lepiej...za to syf w chacie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:27   #2272
ania p
Zakorzenienie

Ostatnio wpis z blogu Zosi
http://pomozmyzosi.blogspot.com/

Nareszcie !!
Stary 2011-05-20, 22:39   #2273
agnieszka09
Wtajemniczenie

BRAWA DLA ZOSIklas ki:

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:40   #2274
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny
Ja tylko na chwilkę przywitać się.
Jakoś tak mi czas ucieka i na nic czasu nie mam. Moja mała maruda nie sypia zbyt dobrze przy takich temp i wymaga więcej uwagi w ciągu dnia. Nie mogę nawet wyjść do kuchni gdzie i tak mnie widzi. Muszę siedzieć z nią na podłodze
Może jutro spróbuję Was nadrobić o ile będzie jakaś wolniejsza chwila.
Buziaki dla Wszystkich
Stary 2011-05-20, 23:40   #2275
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Drcron to ciężko przebić bo ona non stop ma jakiś dziwne przygody. Ale jeżeli chodzi o Twoją to powiedziałbym że jest w jej stylu.
A tak na poważnie to bardzo Ci współczuję bo to musiało cholernie boleć i dobrze że palca nie straciłaś.

Darusia - Ślicznie wyglądasz. Ja także uważam że najfajniej Ci w blond.

A ja dzisiaj wysiadłam z pociągu a na peronie czekał na mnie TZ jak co tydzień. Ale miał kask. Przyjechał po mnie motorem a nie samochodem. I musiałam wsiąść na motor. Myślałam że mnie z niego zwieje

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 12:25   #2276
minka26
Wtajemniczenie

aż nie wierzę, że od wczoraj nikt nic nie napisał
Stary 2011-05-21, 12:41   #2277
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
aż nie wierzę, że od wczoraj nikt nic nie napisał
no ja też jak to zobaczyłam to sie zastanawiałam czy mi net działa
ładna pogoda wszyscy na spacerkach... a moja mała padła przed chwilą
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 16:41   #2278
sara 85
Zakorzenienie

ale tu pustki dzisiaj

machaj- Kalinka sliczna i jakiego ma kolege
Wercia i Michaś też super

upał straszny, burza chyba idzie. Zosia znowu pół dnia w basenie

Można dzieciom dać kakao do picia?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-21, 18:22   #2279
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

my właśnie wróciliśmy z kielc, nigdzie nie mogę dostać piaskownicy dla Kubusia takiej jak te muszelki zamykane ale większej chyba na all poszukam. Kupiłam za to małemu w smyku kilka par skarpetek, bo coś mu nóżka podrosła, obiadki, deserki i sobie sukienkę w orsay'u - zapłaciłam 59 zł bo miałam zniżkę na 40 zł i znowu mnie tż do maca zaciągnął a dupa nadal rośnie nie no od jutra reżimKubuś był super grzeczny na zakupach, grzecznie za rączkę chodził Kurde to oczko nadal mi się nie podoba, to zgrubienie mu zeszło ale cały czas ma strrrrasznie czerwone i takie nabrzmiałe naczynka W tesco jest promocja na pampersy w wielkich kartonach 135 sztuk (jakoś tak) za piątki po 99,99 zł

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:44   #2280
ania p
Zakorzenienie

Ale pustki .
Ja też dziś cały dzień w sumie poza domem , na zakiupach potem na spacerku , niedawno wyprałam dywan i rąk nie czuję mimo że odkurzaczem piorącym jutro poprawka bo jeszcze się wsio nie sprało

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości