|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
Zosia ma te co Oliwka Darusi. Ja wziełam jest te 13,5, ona ma nózke ok 13 cm, i te są dobre. Jednak centymetr na bucikach to dużo
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
ana byloby dobrze gdybym miala jakis centymetr lub linije, czekaj moze cos poszukam:P
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- fajna fryzurka, chyba najładniej Ci w blondzie
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Ana- rozmiar 20 ma wkładke 13,5, 21 ok 14 cm, a 22- prawie 15 u nas w deichmanie wczesniej byly te sandałki od rozmiaru 20, ale niestety wszystko wykupili i nie ma teraz wogole
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra Darusia to już od Sary wszystko wiem.Czyli te wasze i te moje 20 są takie same. 1 cm na bucika to bardzo dużo-teraz to widzę.Jak wyciągnęłam z pudełka te 23 to byłam przekonana,że dobre będę.Dopiero jak jej na nóżke założyłam to zobaczyłam,że to takie giganty. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Wziełabym małej teraz te,ale znowu nie wiem czy ten rzep nie będzie jej korcił,bo jest tylko jeden... http://allegro.pl/mega-hit-sandaly-a...599814596.html
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- ja Zosi kupiłam jedne taki zwykłe sandałki za 22 zł i cieka w nich po podwórku i w piaskownicy, a te z adidasa dwie pary to jak gdzies idziemy na spacer albo na plac zabaw. Koło domu to może chodzić w takich zwykłych, bo i tak pewnie nie długo się będą nadawały do kosza
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia tutaj masz linka
http://www.youtube.com/watch?v=jNert...feature=fvwrel ja mam cały filmik instruktazowy jak postepować wrazie jakiegos wypadku Tż ze szkolenia mi przywiózł i sama mam kurs pierwszej pomocy dla dzieci zrobiony fajne to bo nigdy nie wiadomo kiedy może sie przydać pewnie w każdym mieście można coś takiego zrobić ja robiłam Julce tak jak pokazane pod koniec filmu a u nas dzsiaj jest rajd pokoju a ja musze siedzieć w pracy tak to bym z Julą popędziła na rowerku
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
mu na spacerek smigamy jak mloda pochlonie kanapki, znowu do 20 nam zejdzie.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- do wieczorka.
|
|
#2258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że paluszek uratowany
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
fajne są te wasze sandałki, a jak one takie lekkie i dziurawe,bez piętek, to dobrze stópkę trzymają? bo moja lenucha to tak na kaczkę chodzi (nogi ma jeszcze trochę na beczkę) i sie zastanawiam czy by stóp tak do środka nie wykoślawiała....
jak mówicie, ze w deichamianie mogą być, to pójdę pomacać
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to znaczy ?
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlałam Zosi wody do basenu i siedzi w nim pół dnia taka zadowolona, siłą ją wyciągam
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-05-20 o 15:40 |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tez tak chodzi, baaaardzo na kaczkę ![]() mówi się, że to znaczy, że "dziecko ma nogi na beczce prostowane". Moja Ola tak narazie ma. Rano mniej -prawie proste nogi, a po południu - jak zdjęta z beczki. Po tatusiu Starszy syn ma nogi po mnie, znaczy dłuuugie i proste Oropeda jednak uznała, że to normlane (złączyła jej nózki na leżąco i było wsio oki) i w normie bo maluch ma jeszcze miękkie kości, za to spory ciężar musza one nosić.... Oj spory. Uciekam do domku - fajrant Kontrola za pół roku, po wakacjach.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odgrywać to się niebędę, nie ma takiej obawy, ja małą uwielbiam mimo tego jaka złośliwa do Kubusia Ja ją od pierwszych dni życia karmiłam, kąpałam, usypiałam itd., uwielbiam ją i kocham niewiele mniej niż Kubusia![]() Cytat:
dobrze, że Ci palca uchowali![]() Cytat:
![]() My dzis cały dzień na polu odkąd z pracy przyszłam, później z tż się wymieniłam i posprzątałam całą łazienkę i 2 pokoje, został mi jeden na górze, ale to na jutro ide pranie powiesić, teściowa schabowe smaży ze szczypiorkiem, mizerię zrobiła i ziemniaczki - mniaaaam, idę się "nażreć", wykąpać siebie i Kubusia i pewnie tuż po 20stej będziemy w błogim transie do jutra
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też kontrola po wakacjach A ja w sumie nie zwróciłam uwagi czy rano i wieczorem jest inaczej-musze się małej przyjrzeć. A co bucików, to ja z tych co się przejmują (póki co), bardzo zwracam uwagę żeby właśnie sztywna piętka, podeszwa elastyczna i albo skóra albo tkanina, ekoskóry nie lubię, bo to nie przepuszczalne i niemiłe. I muszę się nieźle naszukać, żeby znaleźć niedrogie (w miarę) i wspaniałe, bo na bartki lub ecco to nie mogę sobie pozwolić. Ja w dzieciństwie miałam takie buty lekkie piankowe z takimi gumami szerokimi zamiast pasków (wszyscy w takich wtedy chodzili) i mi się własnie stopy do środka wykrzywiały (bo te gumy to dobrze nie trzymały) i dlatego pytałam
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
madzia normalnie masakra....wspolczuje..
a co tu tak cicho
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam dzisiaj bon do IKEA, no a teraz jak nic by mi się przydała pacynka na palec
![]() Jutro sobie zbiorę więcej bo sasiedzi nie biora i zostawiaja na skrzynkach to wykorzystam Erwin nam ostatnio spać nie daje to ma zapodaną camilie na noc + żel na dziąsła, jestem ciekawa czy pomoże ![]() A jutro dzien na ogrodzie, kupie pare worków piasku do piaskownicy, basen z wodą, i dziećmi nie będe musiała się zajmować
|
|
#2267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak kupiłam z nike dla Szymka i są goganty 1.5 cm wiecej niż podane Oni podają cm z pudełka , NIke ma tak posraną rozmirówkę i adik tak samo . Sandały ma szymek na za rok a się rzuciłam bo tanie były też taka pianka Cytat:
Oprócz tego szymek miał normalne sandały . Nie podobała mi się jego noga jak w nich chodził , teraz już w kazdych lata ale najlepsze sA DLA niego crocsy kocha te buty i nie chce za bardzo nosić innych . Do tego dzieci mu ich zazdorszą na placyku bo są z carsami . he he z Olą nie mam problemu kupna butów bo nadal nie łazi Do wózka na wiosnę nosiła NIke po Hani Gmyrelki , teraz ma clarksy które ma po córci koleżanki , jeszcze jedne mam z lumpka nówki sandały też clarksa i dwie pary po kuzynki synku póki się chodzić nie nauczy do stania koło ławki lepszych jej nie potrzeba . Jak już zacznie to jak zwykle skończy się na emelu bo ja Dziś w sumie cały dzień mnie w domu nie było , najpierw na placyku z Szymkiem potem u jednej koleżanki , u drugiej i tak dzionek zleciał .
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
madzia- chyba przestanę używać blendera przez ciebie!:P ja sie moim kiedyś przecięłam przy wycieraniu i przez miesiąc go nie brałam do ręki
sidorcia- nie zazdroszczę sytuacji.. moja też wszytko do buzi pakuje na szczęście jak jej pytam co ma w buzi wystawia język wypluwając w ten sposób wszytko... darusia- ja widzę różnice między prawą i lewą str... ładnie ci w fryzurce.. i moim zdaniem też blond najlepiej do ciebie pasuje... a małej ładnie w kolczykach.. ja nie chce mojej przebijać uszek na razie... boje się że będzie ściągać kolczyki i połykać;/ jak ktoś ma ubrane kolczyki to ściąga stąd moje obawy.. no i zdrowka życzę... żebyś już nie chorowała całą ciąże! wy o tych sandałkach piszecie a ja też nie mam jeszcze dla małej! mówiłam dziś teściowej że muszę malej kupić jakieś to ona stwierdziła że po co jak i tak za 3 miesiące lato się skończy! no ludzie! przecież w 3 miesiące to wyrośnie z nich.... i powiedziała że mam małej kupić sandałki z zakrytymi palcami bo jak są odkryte to się wykrzywiają (??) słyszałyście coś podobnego bo ja nie wiem o co chodzi?w ogóle moja też chodzi jak kaczka i mi się wydaje że jedną nogą chodzi mocno do środka... i jej masuje stopki jak mi pozwala i jak myślę o tym że czas na kolejne butki to mnie skręca;/ a właśnie Kalinie chyba stopki schudły.. bo kupiliśmy jej emele na roczek i teraz ma je za luźne... jakby za duże były i strasznie nogi w nich ciągnie... no i 3 zdj mojej gwiazdy i jej kolegi nie ma to jak samochody! (z kim ja się będę bawiła lalkami )
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra Cytat:
Wrzucę tylko fotki z dzisiejszego spotkania z Asiulkiem i Wercią... Michaś niestety nie ma podejścia do kobiet Znów wytargał Wercię za włosy i to nie raz aż się popłakała. Nie dało się go upilnować, wykorzystywał każdą okazję Pewnie nas już nie zaproszą
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-05-20 o 21:44 |
||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley - mojej sąsiadki synek usilnie pokazuje na Oli gdzie jest oko oczywiście wpychając jej palce
![]() takie chyba końskie zaloty
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
PL MADZIA jak przeczytalam to co napisalas to az mi sie slabo zrobilo
![]() uwazaj na siebie.a pacynki fajna sprawa dobrze,ze odratowali palca...pewnie boli strasznie ![]() MACHAJ hihii ale sie usmialam jak na fb zobaczylam ![]() LINDSEY, ASIULEK zdjeica super ![]() a ja dzis w dzionek pospalam....oj tego mi trzeba bylo
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wpis z blogu Zosi
http://pomozmyzosi.blogspot.com/ Nareszcie !!
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
BRAWA DLA ZOSI
![]() klas ki:
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja tylko na chwilkę przywitać się . Jakoś tak mi czas ucieka i na nic czasu nie mam. Moja mała maruda nie sypia zbyt dobrze przy takich temp i wymaga więcej uwagi w ciągu dnia. Nie mogę nawet wyjść do kuchni gdzie i tak mnie widzi. Muszę siedzieć z nią na podłodze ![]() Może jutro spróbuję Was nadrobić o ile będzie jakaś wolniejsza chwila. Buziaki dla Wszystkich
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na poważnie to bardzo Ci współczuję bo to musiało cholernie boleć i dobrze że palca nie straciłaś. Darusia - Ślicznie wyglądasz. Ja także uważam że najfajniej Ci w blond. A ja dzisiaj wysiadłam z pociągu a na peronie czekał na mnie TZ jak co tydzień. Ale miał kask. Przyjechał po mnie motorem a nie samochodem. I musiałam wsiąść na motor. Myślałam że mnie z niego zwieje
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
aż nie wierzę, że od wczoraj nikt nic nie napisał
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
no ja też jak to zobaczyłam to sie zastanawiałam czy mi net działa
ładna pogoda wszyscy na spacerkach... a moja mała padła przed chwilą
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu pustki dzisiaj
machaj- Kalinka sliczna i jakiego ma kolege ![]() Wercia i Michaś też super upał straszny, burza chyba idzie. Zosia znowu pół dnia w basenie Można dzieciom dać kakao do picia?
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
my właśnie wróciliśmy z kielc, nigdzie nie mogę dostać piaskownicy dla Kubusia takiej jak te muszelki zamykane ale większej
chyba na all poszukam. Kupiłam za to małemu w smyku kilka par skarpetek, bo coś mu nóżka podrosła , obiadki, deserki i sobie sukienkę w orsay'u - zapłaciłam 59 zł bo miałam zniżkę na 40 zł i znowu mnie tż do maca zaciągnął a dupa nadal rośnie![]() nie no od jutra reżim W tesco jest promocja na pampersy w wielkich kartonach 135 sztuk (jakoś tak) za piątki po 99,99 zł
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki .
Ja też dziś cały dzień w sumie poza domem , na zakiupach potem na spacerku , niedawno wyprałam dywan i rąk nie czuję mimo że odkurzaczem piorącym jutro poprawka bo jeszcze się wsio nie sprało
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Ja ją od pierwszych dni życia karmiłam, kąpałam, usypiałam itd., uwielbiam ją i kocham niewiele mniej niż Kubusia
w twoim stanie to trzeba uważać, tym bardziej że mała różnica między dziećmi i jeszcze porządnie nie jesteś zregenerowana po poprzedniej ciąży. Poleż dzisiaj więcej i będzie ok. Ja przy Erwim tez jak cos więcej robilam to mnie brzuch bolał, ale jak poleżałam to przechodziło
zadzwoniłam tam do nich,opierniczyłam za to,ze w błąd kupujących wprowadzają,a oni,że wymienią ale ja pokrywam wszelkie koszty 2 wysyłek co by mnie kosztowało 30zeta-to im powiedziałam,żeby się wypchali i zamówiłam małej drugie 20 i są dobre.A te 23 to na przyszłe lato będzie miała, a jak nie to po domu sobie będzie w nich chodziła
za to mnie gardło boli
Masakra 

klas ki: