|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4562 |
Wtajemniczenie
|
tak przeglądam te leżaczki i są głównie albo do 9kg albo do 18kg, no i się zastanawiam czy te 9kg to nie za mało ale tak myślę i przecież dzieci 9kg to głównie już roczniaki. a ja myślałam że się nie opłaca do takiej wagi kupować w tym momencie
![]() ja się nie mogę doczekać aż moje dziecko pójdzie spać gdzieś o 21 i wstanie o 7 a jeszcze lepiej jakby wstała o 8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() byłam u pediatry, kazała dokarmiać glukozą... nie podoba mi się to, ale glukozę kupiłam, cóż robić. Tylko że mały za bardzo nie ma na nią ochoty ![]() ![]() Mój ma teraz 5 tygodni i bilirubina jest niższa niż przy wypisie ze szpitala, bo było 13, więc spada, tylko bardzo powoli, wg mojej pediatry to może być powód do odroczenia szczepień - a o tym, że to z powodu pokarmu matki ta żółtaczka się utrzymuje, nic nie mówiła, choć ja też o tym już przeczytałam. Tity, Leoś to słodziak! ![]() my dziś lecimy na ślub, nawet wygrzebałam z szafy sukienkę która pasuje na mój BIUST, bo to jest główny problem teraz (jeśli chodzi o ciuchy), a potem ja na spacer do parku, a TŻ na wesele, ja z dzieckiem na wesele nie chcę iść, a dziadkom go zostawiać też na razie nie, więc nie idę ![]() miłego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() http://allegro.pl/chusteczki-pampers...607483791.html a tak wogóle opłaca się kupić pieluchy PAMPERS 3 - 112 szt. za 71 zł?
![]() |
#4565 |
Wtajemniczenie
|
kurcze ja niby nie wierze zwlaszca przed Tz bo on to juz wogole ale czerwona kokarde zawiazalam na wozku i moze z ta slina tez sprobuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Zadomowienie
|
Czesc kobitki....
Jak nocka wam minela?? Moja mala tak mnie zaskoczyla w nocy ze szok..az sie zastanawiam czy to normalne ![]() Lezymy z tz na lozku a z lozeczka nagle smiech dobiega...my zagladamy a tu mala spi i sie smieje przez sen w glos!!!!!!!!!!! Normalnie szok!!!! I teraz szukam po necie czy to normalne..... ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Moja mala (tfutfu) nigdy w nocy mi nie zplakala...a do karmienia to ja nastawiam sobie budzik na 3.30 albo 4.00 rano i wstaje ...czasem jak sie obudze wczesniej i widze ze sie wierci to daje cycora jej...albo jak uslysze ze mlaska wcinajac raczki to daje jej piers.... dzis ja obudzilam o 4..potem wstala przed 8.00 i poslalysmy jeszcze do 9.30 ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Ja chusteczek praktycznie nie uzywam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |||
Zakorzenienie
|
matko kiedy to moje dziecię będzie tak spać jak wasze 7-8 godzin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też lubię te huggiesy i jeszcze pampers sensitive są ok i nivea a do d... się okazały dady z biedronki bo się ciągną po parę...
![]() |
#4569 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- wanilka83 ja karmie tylko piersia i chyba dostalam @ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
BAN stały
|
Mowicie ze 7-8h spia ja to sie ciesze z wstawania co 3h ;-) Jestem wyspana i czuje sie wrecz idealnie takich dzieci budzacych sie co 3h moge miec jeszcze 3 ;-) Ale ja mam porownanie do mojego starszego szoguna-taeraz to nawet wozkiem moge na zakupy wyjsc powyzej 1h i nie drze sie ;-)))
Wlasnie chodzicie z dziecmi do sklepow/hipermarketow itp?? Bo moja mama stwierdzila,ze na bank ten katar malego to od tego,ze bylam w sklepie ze nie wolno i ze tylko na dworze ;-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |||
Zadomowienie
|
dziękujemy wszystkim za komplementy
![]() ![]() Cytat:
![]() ochraniacz udało mi się upolować w lumpku ![]() co do becikowego - to nie pomogę dopiero złożyłam i czekam za kasą - niby pani w okienku mówiła że do miesiąca powinna być kasa. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas noc taka sobie ... niestety mały marudził od wczoraj wieczora jest jakiś nieznośny ... może to ten słynny skok rozwojowy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wywołałam połowę zdjęć Oliwierka i zapłaciłam 150zł ![]() wiecie co wkurzyłam się dziś pojechaliśmy do biedrony a tam bebilon 800gram za 33zł a tż ostatnio 350g kupował w aptece za 33!!! masakra.
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Harrods mam pytanie ile ci maly najdluzej sypia?? bo moj w nocy spi 5-6h i nie wiem czy wstawac sciagac pokarm po 3h??
Eirene w makro kupilam 300 za 27zl doberze wiedziec ide do biedronki Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
sorewicz za 38 pomyliło mi się no ale to i tak różnica między apteką a biedroną...
#4576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ja miałam to samo wiecznie narzekałam że uda mam wielkie i dupa za duża a rozmiar 34 albo 34 ![]() ![]() Cytat:
zdecydowałaś się już na jakiś leżaczek ?? u nas też okropny skwar się zrobił, aż się cieszę że zdążyłam na spacer wyjść i było w miarę normalnie bo jak już wracałam to się zrobiło okropnie natka ja używam tych zielonych albo sensitive, jak kupisz to czekam na ich ocene o kurcze trzyrazyi współczuje ![]()
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
my na tej wystawie bylismy potem na lodach wloskich i do domku akurat wiatr sie zrobil i chmurki
![]() moj tez sie smieje na glos podczas snu ![]() ![]() ![]() no i do supermarketow oczywiscie ze chodzimy ![]() ![]()
#4578 |
Wtajemniczenie
|
wanilia jeszcze nie
![]() ![]() no u mnie tez wiatr się zerwał, zachmurzyło się i chyba będzie się zanosić na burzę ![]() natka ja ostatnio kupiłam Pampersy 3 w makro 112 szt za 60 zł więc dyszka taniej ![]() Harrods no to ten chłopczyk to pulpecik, ale patrzyłam tak na średnią wagową roczniaków no i tak piszą że dzieciaki ważą 9 - 12kg ![]() my też chodzimy do supermarketów, byliśmy nawet na wielkim targu ![]() ![]() moje dziecko śpi dziś po pół godz wrrrr nic nie mogę zrobić, cudem obiad ugotowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
co do leżaczków my mamy taki:
http://allegro.pl/bright-stars-lezac...618821831.html jestem zadowolona póki co choć mały jeszcze się tak nie interesuje ale jest fajny kolorowy, ma 7 różnych melodyjek i wibracje ![]()
#4580 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
choróbsko mnie dopadło głupie i nie miałam weny na siedzenie w necie nie wiem skąd mi się zrobił ropień na podniebieniu, taka gula wielkości chupa chupsa i sobie z niego leci ropa (to tak dla tych, którzy np coś jedzą).Cały czas jadę na przeciwbolach, robię płukanki plus biorę antybiotyki, mało co jem, bo mi wszystko gębę podrażnia, ale oczywiście waga stoi jak zaczarowana ![]() Co do alko, to ja zaczęłam pic piwko w pierwszym miesiącu, korzystając z wirtualnego alkomatu http://alkomaty.biz/index.php?p=virtualalyser byłam u ginki, oczywiście panikowałam jak nie wiem co, ze tam w środku pewnie krajobraz po bitwie i w ogóle będzie bolało, ale na szczęście się okazało, ze super sie wygoiłam. Nawet mi babka udzieliła wskazówek technicznych co i jak, jak już się zdecydujemy ![]() Z Nadią z kolei byłam na usg przezciemieniowym, z główką wszystko w porządku, śmiałyśmy się z panią doktor, bo jak się malej ten żel do usg nałożyło, to takie miała potem włosy przylizane i takie miny robiła, jakby była obrażona, ze jej fryz popsuto ![]() Strasznie się w tym tygodniu rozgadała, aż się ludzie śmieją, gdy do mnie dzwonią, bo zawsze gdzieś w tle ja słychać, jak sobie guga, no i zawsze jest, ze będzie taka gaduła, jak mamusia ![]()
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Ale mam zaległości w czytaniu ![]() Mało czasu ostatnio bo kończę pisać pracę, powoli zaczyna się też sesja ![]() ![]() ![]() Obawiam się, że mi się okres zbliża bo dzisiaj miałam taki brązowy śluz ![]() Od wczoraj zaczęliśmy na zalecenie pediatry wprowadzać Alankowi soczek i brzuszek mniej go boli ![]() Dzisiaj pokłóciłam się z mamą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję kłótni ![]() Miałam dizs jechać na ślub kuzynki, ale przez ten cały ropień mi się nie chce specjalnie, bo cały czas mam gardło cale zawalone.
![]() |
#4585 | |
Zadomowienie
|
u nas burza na całego
![]() ![]() Cytat:
zapomniałam że ty za granicą jesteś ![]() patrycja ja też nie cierpię jak ktoś robić coś za moimi plecami ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-21 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
u nas wczoraj wieczorem była, a dziś pochmurno, ale ciepło.
Myślałam w ogóle, ze może mała zareaguje na burze, kilka razy grzmotnęło solidnie bardzo niedaleko nas, a ona tylko się wzdrygnęła i tyle.
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do mamy no widzisz - ciężko zrozumieć jej chyba co to znaczy tesciowa ![]()
![]() |
#4588 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z mama napewno sie pogodzisz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ego dzięki soczkom jelita lepiej pracują i układ trawienny lepiej pracuje dlatego po wprowadzeniu soczków u wielu dzieci kończą się problemy brzuszkowe ![]() wanilia też planowałam jeszcze na spacerek z tż wyjść ale zaraz deszcz lunie bo się nagle tak ciemno zrobiło Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-21 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wracaj do zdrowia a ile Alanek juz ma mies?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.