|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
eh.. no ja też boję się tego pływania, że coś a nóż może się stać... wczoraj pół dnia siedziałam (uczyłam się do kolokwium) i chyba Julcia się zbuntowała.. tak mi dała popalić w nocy, że hej
nie mogłam spać bo tak jak by kopała mnie centymetr nad kością łonową.. te kopniaki były tak bolesne i częste, że mało się nie popłakałam.. miałam wrażenie, że mi za chwile wody odejdą... dziś się trochę uspokoiła, ale już boję się kłaść spać... Ja mam ten sam problem ze sprzątaniem.. moja mama nienawidzi sprzątać, a Bartek jest za mały na to ja każdego dnia sprzątam na raty, jedynie mamie mówię żeby odkurzyła i umyła podłogę a tak to biegam sama ze szmatką i kurze wycieram, ogarniam łazienke Idę oglądać Chichot losu
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, czy będą potrzebne w ogóle, bo z moich piersi nic a nic nie leci. Chociaż wiem, że pokarm, może uaktywnić się później.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ale u nas lał deszcz aż sufit w pokoju mi zalało ![]() Wczoraj byliśmy u dentysty i Tż będzie miał ćwiek z włókna węglowego czy jakoś tak ![]() Lilka trzymaj sie Kochana Patik ja też mam siateczkowe majtki na razie dwie sztuki dokupie jeszcze dwie Czytam sobie książke Zawitkowskiego Witam cztery nowe mamusie |
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
No i się właśnie pokłóciłam z moim J o wózek
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ale czad !!!! Dopiero wróciłam z działki na której złapała nas burza z gradem
W klubie wrzucę fotkę i zrobiłam dla Was fotkę tęczy
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak ta książka? bo zastanawiam się nad kupnem |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakiś dziwny był ten aptekarz...
|
|
|
|
|
#3039 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
trzymamy kciuki , sądze ze mogą cie trzymac najwyzej 2 tyg, a jak sie zacznie 36 tc to wypuszcza Cytat:
ale musze pamiętac zamykac okna, zeby nie bylo otwarte okno w okno, bo mojej sąsiadce kiedys podczas burzy piorun przez mieszkanie przelecial uwielbiam zapach deszczu, po prostu kocham zdjęcia super, ale ty masz tam roslinek nasadzonych Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-21 o 20:51 |
||
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Hartmann 5 szt
![]() Cytat:
U mnie krążyło, krążyło i poszło sobie, mam nadzieję że nie wróci w nocy ![]() Ehh i się doczekalam.... 2kg truskawek, 1kg czereśni, 2 pudełka brzoskwiń, 2kg mandarynek, 2kg bananów ahhhh takie przeprosiny to przyjmuje ![]() Na kolacje zjedliśmy ryż z chińszczyzną najadłam się straaaasznie
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
uff, nadrobilam caly dzien
byli dzis u mnie rodzice. do 12:00 łaziłam z malym na placach zabaw i na rowerku, potem zapatrzylismy sie na dzwig przy ulicy i machalismy rodzicom co w kolejce na swiatlach stali i nagle ŁUP ktos w nich z tylu wjechał. na szczescie nikomu nic sie nei stalo, zwyczajnie facet sie tez na ten dzwig zapatrzyl. nawet zadrapania nie ma. ale huk mocny. hak trafil chyba na tablice rejestracyjna i dlatego bez szkód. wypilismy kawe i zjedlismy ciasto rabarbarowe, poukladalam z mama te ciuszki co przywiezli (jeszcze musze przejrzec, poukladac rozmiarami i w torbe popakowac do szpitala ale to w poniedzialek chyba zrobie) i pojechalismy nad morze. pogoda cudna (mimo ze rano pochmurnie, potem 0 zachmurzeni!), wiatr nei wial wiec zjedlismy obiad w restauracji, potem lody, krotki spacerek i do domu. maly kimnal w samochodzie i dopiero teraz usnal a bez drzemki byl (chyba pierwszy raz). opalilam sie masakrycznie, czerwona na twarzy i rękach, az mnie zmulilo i godzinke pospalam zanim malego maz umyl. teraz nadal spac mi sie chce. wciagne arbuza i lece w wyrko... |
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaaabar CZEREŚNIE JUŻ ?!
![]() :brzyda l:
|
#3043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamusie powiedzcie proszę, czy powinnam się martwić? Wzięłam już nospę i apap, ale boję się coś zaniedbać. Naprawdę mocny, okresowy ból podbrzusza i krzyża, ale może w ciąży może się zdarzyć? Jak przypuszczacie?
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo! To w takim razie ja też je zamówię, skoro mówisz, że są fajne. Dzięki za info |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się załamałam
|
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
patik ty zupe szczawiowa a ja ostatnio jak robilam jajka na twardo to spalilam smierdzialo caly dzien
ja sie dzis wkurzylam przyjechali tesciowie bez zapowiedzi,maz akurat wychodzil z domu do kolegi jechal,a ja do niego o nie samej mnie z nimi nie zostawisz wracaj tu,zrozumialabym jeszcze gdybysmy mieszkali sami ale my mieszkamy z moimi rodzicami,pozatym wiedza ze jestem dalej chora ale co tam maja w dupie,pokazalismy im lozeczko jakie kupilismy na co tesc ze dlaczego kupilismy przeciesz oni maja po mezu i jego bracie, a ja na to to trzeba bylo J..... dac a on on niechcial a ja na to ja tez niechce 30-sto paro letniego lozeczka,no asy,jeszcze weszli z tekstem przyjechalismy skontrolowac budowe, moj tata wszystko sam robi oni ani nie pomoga ani nie doloza a kontrolowac przyjezdzaja no wymiekam z nimi |
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-tutek-grande...620220961.html |
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brunetka, ale o co dokładnie spieracie z mężem, jakie macie argumenty? Może jakoś pomożemy.... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE ON ZAPROTESTOWAŁ I CHCE X RUN!!!!!!!!!! Co ja mam robić ?????Na koniec powiedziałam, ze w takim razie nie kupujemy wózka, a dziecko będę nosiła na rękach !!! Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-21 o 21:08 |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taaa ale takie bez smaku jeszcze
ja się nie mogę na wiśnie doczekacCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3056 |
|
BAN stały
|
ja mam z abc design wielofunkcyjny/
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten Navigrot super jest dzisiaj go oglądałam bardzo zgrabny![]() Ja sie zast czy Maclarena nie sprzedam
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
oplułam sie - cytat z basha
<p>mięso nie jest zdrowe? wiesz kiedy mięso nie jest zdrowe? wtedy kiedy cie krowa stratuje. wtedy nie jest zdrowe. |
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest bardziej miękkie więc może nie będzie Lilki aż tak telepało na naszych polskich dziurach chodnikowych...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

nie mogłam spać bo tak jak by kopała mnie centymetr nad kością łonową.. te kopniaki były tak bolesne i częste, że mało się nie popłakałam.. miałam wrażenie, że mi za chwile wody odejdą... dziś się trochę uspokoiła, ale już boję się kłaść spać...
ja każdego dnia sprzątam na raty, jedynie mamie mówię żeby odkurzyła i umyła podłogę
a tak to biegam sama ze szmatką i kurze wycieram, ogarniam łazienke

W klubie wrzucę fotkę i zrobiłam dla Was fotkę tęczy 

, sądze ze mogą cie trzymac najwyzej 2 tyg, a jak sie zacznie 36 tc to wypuszcza
uwielbiam zapach deszczu, po prostu kocham 

Zakończone: 2

ja się nie mogę na wiśnie doczekac