Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-21, 05:16   #2851
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
dodaje dzisiejsze, w zasadzie ju¿ wczorajsze Pee
zabiegane i ciut bez ³adu, ale proszê o ocenê.

1. du¿y grejpfrut przed wyj¶ciem z domu, potem na mie¶cie paluch rustykalny
/ pólfrancuskie ciatso z dodatkiem m±ki ¿ytniej, z posypk± z prazonej cebulki, ¿óltego sera, maku i sezamu/
2. truskawki z homo serkiem naturalnym i wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem
3. grahamka, serek wiejski z wkrojonymi rzodkiewkami, ogórkiem ¶wie¿ym, szczypiorkiem
4. spory filet z dorsza w zio³ach na parze, warzywa na patelniê z broku³em, marchewk±, ziemniaczkami
5. lody bakaliowe & krówkowe, konkretna porcja, 2 pe³ne miseczki.
6. sa³atka (mix sa³at, mozzarella, makaron razowy, oliwki, kukurydza, papryka ¿ólta, zielona, pomidorki cherry, ¶liwkowe, sos bazyliowy na bazie jogurtu) , 2 ¿ytnie chrupkie.

duu¿o wody w ci±gu dnia.
Fajne jadlo, ale bardziej U niz P dla mnie. Tyjesz?

Moje U na dzis:

Sniadanie 1
1/2 mango i duzy plaster papai
100g twarogu tlustego
Kawa czarna

Sniadanie 2
Placki owsiane na masle:
-2 jaja + 1 bialko
-2 lyzki owsianych
-2 lyzki amarantusa
-2 lyzki slonecznika
-troche siemienia
-2 czekoladki pralinki belgijskie swieze (biala czeko & mleczna czeko)

Przekaska:
Kolosalna porcja orzechow nerkowcow (tak z kubek byl, jak nie wiece, naprawde DUZO)

Obiad:
DUZA ( wiecej niz z calego uda) porcja miesa kurczaka z rozna
1/2 pomidora, 1/2 awokado, kielki alfalfa

2 kawaleczki ciasta nisko slodzonego marchewkowego, na mace ryzowej (wielkosc RAZEM jak kromka chleba, serio malutkie byly, taka blacha) posmarowane gruuuubo twarogiem
Kawa z przyprawami i mlekiem

Wpadlo: 1 szklanka urugwajskiego napoju z marakui (dosc slodkie)
Spacer 2 h

Przed Treningiem
Odzywka bialkowa, wafle ryzowe

Trening silowy 45 min + 10 min bieznia

Po treningu:
60g tunczyka, 350 ml jezyn + pol kubka amarantusa

3 sliwki suszone

Nawet mi wyszlo dzis duzo posilkow, przez to, ze Sniadanie 1 i 2 mialo byc zjedzone razem, a nie zostalo z braku czasu hehehe

Ktos oceni?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-05-21 o 05:21
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 10:28   #2852
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
\
Moje U na dzis:

Sniadanie 1
1/2 mango i duzy plaster papai
100g twarogu tlustego
Kawa czarna

Sniadanie 2
Placki owsiane na masle:
-2 jaja + 1 bialko
-2 lyzki owsianych <-tu doda³abym mo¿e jeszcze ze dwie ³y¿ki p³atków, a placki zjad³abym z jakimi¶ owocami, ale tych w twoim jad³ospisie w ci±gu dnia przecie¿ nie brakuje, wiêc okej
-2 lyzki amarantusa
-2 lyzki slonecznika
-troche siemienia
-2 czekoladki pralinki belgijskie swieze (biala czeko & mleczna czeko) mmm... pycha

Przekaska:
Kolosalna porcja orzechow nerkowcow (tak z kubek byl, jak nie wiece, naprawde DUZO) okej, je¶li ciê nie mdli po tak du¿ych jednorazowych porcjach orzechów , ja np. wolê rozk³adaæ na mniejsze porcje w ci±gu dnia

Obiad:
DUZA ( wiecej niz z calego uda) porcja miesa kurczaka z rozna
1/2 pomidora, 1/2 awokado, kielki alfalfa okej, sama doda³abym pewnie ciemny ry¿

2 kawaleczki ciasta nisko slodzonego marchewkowego, na mace ryzowej (wielkosc RAZEM jak kromka chleba, serio malutkie byly, taka blacha) posmarowane gruuuubo twarogiem
Kawa z przyprawami i mlekiem smacznie. lubiê po³±czenie ciasta marchewkowego i twaro¿ku

Wpadlo: 1 szklanka urugwajskiego napoju z marakui (dosc slodkie)
Spacer 2 h

Przed Treningiem
Odzywka bialkowa, wafle ryzowe

Trening silowy 45 min + 10 min bieznia

Po treningu:
60g tunczyka, 350 ml jezyn + pol kubka amarantusa

3 sliwki suszone

Nawet mi wyszlo dzis duzo posilkow, przez to, ze Sniadanie 1 i 2 mialo byc zjedzone razem, a nie zostalo z braku czasu hehehe

Ktos oceni?

jak zwykle- nietypowy, ale fajny jad³ospis. Jako jedna z nielicznych osób w tym w±tku, dostarczasz sobie naprawdê du¿e ilo¶ci NNKT, co bardzo mi siê podoba.
(Odk±d sama jem w ci±gu dnia sporo orzechów, awokado, t³ustych ryb jak ³oso¶, oliwy i innych ¼róde³ t³uszczy, moje samopoczucie, zdrowie, wygl±d skóry i w³osów niesamowicie siê poprawi³y , wiêc zdecydowanie polecam to wszystkim!)

Z ciekawo¶ci- lepiej czujesz siê jedz±c 3 du¿e posi³ki dziennie, czy kilka mniejszych, jak dzisiaj? Czy mo¿e nie ma ró¿nicy?

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-21 o 10:29
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 11:03   #2853
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Poka¿ wiadomo¶æ
P:

I. 2 ga¶ci p³atek pszenica w miodzie, gar¶æ muesli - na szklance ciep³ego mleka3,2%

II. 2 kromki z mas³em, pieczonym schabem i ketchupem

III. nutridrink truskawkowy

IV. porcja kapu¶niaku, do tego ziemniaki okraszane

V. kawa,banan, potem jogurt pitny 250g

VI. 2 jajka na miêkko, 1,5 kromki chleba z mas³em i ogórkiem, plaster twarogu wymieszany ze ¶mietan± 18%, herbata z miodem i cytryn±

jest lepiej?
up
Stary 2011-05-21, 11:27   #2854
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

hej, moje dzisiejsze jadlo-w sumie podobne jak wczoraj, ale po prostu bedzie mi lzej jak napisze, jak ktos rzuci okiem, bo jakos mi ciezko ciagle tak sama jesc, wolalabym miedzy ludzmi. sn: owsianka- 4lyzki platkow zalane jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, po lyzce otrebow i zarodkow. 2sn. 2 kromki slonecznikowego(50g) z lyzeczka masla orzechowego sante. ob. bedzie zupka warzywna, kilka brokul gotowanych, ok 120-130g piersi z kurczaka gotowanej i pol woreczka kaszy gryczanej. podw. bedzie pewnie kefir 230g, garsc suszonych moreli(30g) i kostka gorzkiej czekolady 90%. kol. beda 3 kromki slonecznikowego (ok 90g): 1 z awocado, 2 i 3 pewnie z jajem(zobaczy sie), pomidorem, rzodkiewka. ok 21 bedzie twarozek domowy 150g, musze go dzis zakupic jakos ciezko mi w ostatnich dniach, mecza mnie dolegliwosci brzuchowe po niektorych posilkach, uczucie przejedzenia. mam tez takie fazy, ze ciagle jem to samo- takie natrectwa :/ ale jakos nic sie przez to nie dzieje, wiec jest ok. co do matury, to zostal mi wlasnie niemiecki ustny podstawowy i rozszerz. boje sie ktos rzuci okiem na jadlo?

Edytowane przez skomplikowana_18
Czas edycji: 2011-05-21 o 11:30
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:23   #2855
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

R, z wielk± pro¶b± o ocenê
¦: jaglanka (kasza jaglana na wodzie ok. 3³, ³y¿ka otrêbów owsianych, 1/2 banana, ok.60g serka homo nat., skrojone 3 orzechy brazylijskie)

lekka rozgrzewka, si³owe na brzuch ok. 15 minut, rozci±ganie, ok.35 minut bieg

II¦: jab³ko pieczone, 40g tuñczyka wsw

O: 100g gotowanego filetu z indyka z broku³ami, cebulk±; ³y¿eczka oleju z orzechów w³oskich

P: sa³atka (1/2 puszki makreli w sosie pomidorowym, sa³ata, pomidor, szczypior, oliwki zielone)

K: sa³atka (sa³ata, pomidor, szczypior, oliwki zielone, 1/2 awokado, 35g ³ososia)

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:41   #2856
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161

Skomplikowana_18 wg mnie dolegliwo¶ci ¿o³±dkowe to wina matury.
Z tego co widzê co siê ze mn± dzieje i moj± znajom±- mamy to samo. ¯o³±dek jako¶ dziwnie pracuje(?) i niby zje siê ma³o a czuje siê jak po dwudaniowym obiedzie z deserem. Poza tym boisz siê egzaminu wiêc my¶lê ¿e dlatego ¿o³±dek ¶wiruje. Natrêctwa? A mo¿e organizm tego potrzebuje i Ci siê chce? A niemieckiego siê nie bojaj! Komisja nie gryzie. Ubierz siê skromnie i dziewczêco i wejd¼ na sale z du¿yyyym u¶miechem! Wg mnie to zawsze na komisje dzia³a!
Mi siê wydaje ¿e jad³o ok jest ale ja tam siê zbyt nie znam i dopiero "raczkuje"

beaufyf00l tak dwie sa³atki obok jesz i to bardzo podobne bo rybne ^^

To prawda ¿e nie mo¿na je¶æ gotowanej marchewki na redukcji?

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-05-21 o 13:55
f_ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 14:01   #2857
Anianiani
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 271

Moje U - pierwsze w miarê normalne od kilkunastu dni, strasznych dni miotania siê miêdzy skrajno¶ciami

I. Grahamka: pó³ z szynk±, pomidorem i szczypiorkiem; pó³ z mas³em i konfitur± brzoskwiniow±; kawa z mlekiem.
II. Kurczak po wietnamsku w sosie s³odko - kwa¶nym z ry¿em br±zowym i warzywami; szklanka soku marchwiowego.
III. Cappuccino, Milky Way, banan.
IV. Ch³odnik z botwinki z jajem na twardo + kromka ¿ytniego.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej g³ód.
w ¼renicy tak pe³nej ¿ywej mg³y
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 14:40   #2858
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
jak zwykle- nietypowy, ale fajny jad³ospis. Jako jedna z nielicznych osób w tym w±tku, dostarczasz sobie naprawdê du¿e ilo¶ci NNKT, co bardzo mi siê podoba.
(Odk±d sama jem w ci±gu dnia sporo orzechów, awokado, t³ustych ryb jak ³oso¶, oliwy i innych ¼róde³ t³uszczy, moje samopoczucie, zdrowie, wygl±d skóry i w³osów niesamowicie siê poprawi³y , wiêc zdecydowanie polecam to wszystkim!)

Z ciekawo¶ci- lepiej czujesz siê jedz±c 3 du¿e posi³ki dziennie, czy kilka mniejszych, jak dzisiaj? Czy mo¿e nie ma ró¿nicy?
Wole jednak 3,w zasadzie to gdy cwicze wychodza 4 jesli nie cwicze na czczo, czego nie moge robic w tej chwili, bo mam zbyt niska wage i bf na to.
Lubie sobie zjesc solidne sniadanko, a nie dwa mnipejsze he hehe.
Dzieki za ocenke

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Anianiani Poka¿ wiadomo¶æ
Moje U - pierwsze w miarê normalne od kilkunastu dni, strasznych dni miotania siê miêdzy skrajno¶ciami

I. Grahamka: pó³ z szynk±, pomidorem i szczypiorkiem; pó³ z mas³em i konfitur± brzoskwiniow±; kawa z mlekiem.
II. Kurczak po wietnamsku w sosie s³odko - kwa¶nym z ry¿em br±zowym i warzywami; szklanka soku marchwiowego.
Wydaje mi sie za malo. Sama jem malo posilkow, ale porcje musza byc konkretne, a co to jest jedna grahameczka. Jesz za malo owocow i nie widze w ogole nnk. Niefajnie

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-05-21 o 14:38
Stary 2011-05-21, 14:56   #2859
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez Anianiani Poka¿ wiadomo¶æ

Co jest? Przecie¿ ju¿ by³o lepiej.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 15:39   #2860
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

U/R

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± cukru. bu³ka z pestkami dyni (home-made-edition ) na pó³: 1/2 z mas³em, sa³at±, szynk±, kie³kami. 1/2 z mas³em, past± tuñczykow±, ogórkiem kiszonym.

1 godz spaceru z psem

2. II ¶niadanie: pyszne, soczyste, du¿e zielone jab³uszko , homo waniliowy z migda³ami i orzechami laskowymi. kubek soku marchewkowego.

1.5 godz salsy potem wypi³am 0,7 l wody

3. obiad: du¿y talerz bia³ego barszczu z odrobin± ¶mietany, z ziemniaczkami, 2 bia³ymi kie³baskami i 1 jajem

4. podwieczorek: 2 babeczki z budyniem (home-made-edition), macchiato z amaretto

5. kolacja: podejrzewam, ¿e wie¶niak z ogórkiem.

w miêdzy czasie herbata zielona i wody sporo bo gor±co jest
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 15:45   #2861
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
Uuuu
  • bia³a cienka kie³basa z chrzanem, grahamka z mas³em, sa³at±, indykiem, ogórkiem...kawa³ek arbuza
  • p³atki czekoladowe z mlekiem 1,5%..p±czek z d¿emem
  • micha zupy pomidorowej z ry¿em ( w wersji bezmiêsnej)
  • pyzy + karkówka z grilla, sos my¶liwski, kapusta modra
  • sa³atka nicejska: pomidory, jajko na twardo, cebula czerwona, sa³ata, mnóstwo tuñczyka, ogórek zielony, sos winegret, 2 kromki pieczywa czosnkowego
  • 1/2 homo + trochê sa³atki jeszcze

mo¿e byæ?
rzuci kto¶ ³askawym okiem?

up...
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 17:38   #2862
Malenka321
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 891

mój dzisiejszy jad³ospis na U:
¦niadanie: 3 kromki chleba wieloziarnistego posmarowanego bieluchem na to wêdlina, pomido, ogórek,oliwki, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: jogurt+ du¿e jab³ko
obiad: zapiekanka makaronowa z miêsem, grzybami, warzywami, ¿ó³ym serem i ketchupem
podwieczorek: 4 kruche ciasteczka kokosowe
kolacja: karkówka z grilla.

co do poprawy??

Zarêczeni

i ¶lubujê ci mi³o¶æ.....
Malenka321 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 19:26   #2863
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, 1/2 jasnej bu³ki z serkiem topionym, pomidorem, cebulk±, kabanos
  2. 2 plastry sera ¿ó³tego, 1/2 bu³ki z pasztetem i pomidorem, jab³ko
  3. mega hot- dog w³asnej roboty z sosem tzatziki, surówki do tego
  4. kotlet sojowy + 3 ziemniaczki

normalniej??????
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:05   #2864
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

ee, U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z grub± warstw± twarogu i d¿emu z czarnej porzeczki. trzy ma³e obwarzanki.
2¶n - potrawka z kurczaka - kurczak w sosie pieczarkowo-¶mietanowym + ³y¿ka buraczków. po - gar¶æ laskowych z ¿urawin±.
3¶n - miseczka twarogu z jogurtem i d¿emem.
2 h roweru
obiad - nic nie by³o - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, pomidor + kawa³ek wêdzonego ³ososia.
1h rolek z bratem
kolacja - dwa filety ¶ledziowe z cebulk±.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:09   #2865
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
ee, U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z grub± warstw± twarogu i d¿emu z czarnej porzeczki. trzy ma³e obwarzanki.
2¶n - potrawka z kurczaka - kurczak w sosie pieczarkowo-¶mietanowym + ³y¿ka buraczków. po - gar¶æ laskowych z ¿urawin±.
3¶n - miseczka twarogu z jogurtem i d¿emem.
2 h roweru
obiad - nic nie by³o - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, pomidor + kawa³ek wêdzonego ³ososia.
1h rolek z bratem
kolacja - dwa filety ¶ledziowe z cebulk±.
Nie obra¼ siê, ale zachowujesz siê jak Irish Lady. Codziennie takie same jad³ospisy, mnóstwo rad, ¿eby¶ zaczê³a je¶æ wiêcej wêgli i ZERO zmian. Po co wklejasz skoro i tak nie masz zamiaru nic zmieniæ?
Stary 2011-05-21, 21:12   #2866
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Nie obra¼ siê, ale zachowujesz siê jak Irish Lady. Codziennie takie same jad³ospisy, mnóstwo rad, ¿eby¶ zaczê³a je¶æ wiêcej wêgli i ZERO zmian. Po co wklejasz skoro i tak nie masz zamiaru nic zmieniæ?
nie obra¿ê siê.
mam zamiar i zmieniam - ma³ymi krokami, czasem mo¿e nie wstawiê jad³ospisu kiedy zjem co¶ wiêcej, ale jem.
wstawiam te¿, ¿eby rzuciæ na nie okiem z boku, jak to wygl±da. ech.
zreszt±. dziêki.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:22   #2867
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Mialo byc P ale raczej nie wyszlo, do tego nieprawidlowo rozlozone w czasie, nie?

I jogurt owocowa wyspa malina&limonka + miseczka frutiny
II big bambi
III bulionówka roso³u z makaronem, a na drugie pojedyncza piers z kurczaka, jakies 100g z warzywami na patelnie
IV kostka czekolady krówkowej
V dwie gar¶cie frutiny z jogurtem naturalnym [pol jogurtu wymieszane z lyzka kakao], ³y¿ka dzemu jagodowego i ³y¿ka masla orzechowego
VI lód frutilla koral

Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:46   #2868
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

W stronê lu¼nego U :

¶niadanie:
deserek brzoskwiniowo-truskawkowy (ten co na blogu)
ma³a brzoskwinia/truskawki/serek homo 150g/gar¶æ solidna orzechów w³oskich/³y¿eczka miodu gryczanego

¶niadanie 2:
bu³ka sojowa:
z mas³em/serem ¿ó³tym/ogórkiem
z serkiem ¶mietankowym/sa³at±/ogórkiem/rzodkiewkami
+paczuszka ma³a petitków w czekoladzie (55g)

obiad:
ziemniaczki m³ode z piersi± z kurczaka na oliwie obtoczone lekko w bu³ce w kostkê i porcja surówki z kapusty i marchewki z oliw± z oliwek
deserek:
pasek czekolady milka choco swing + ok.30-50g mieszanki studenckiej

kolacja:
porcja sa³atki spora robionej przez mamê mix ró¿nych warzyw z oliw± z oliwek/pestkami dyni/s³onecznika z serkiem wiejskim + 4 wafelki ¶wie¿utkie a¿ siê rozp³ywa³y co¶ typu familijne tylko ,¿e z lidla musia³am siê opanowaæ bo zjad³abym ca³e a co bym mia³a na jutro

staram siê wyluzowaæ i podbijaæ kcal tym na co mam ochotê i mój brzuch lepiej siê czuje tak jak je jem dosyæ ma³e porcje ale nie chce w siebie wpychaæ.
By wszystko sz³o ku lepszemu ma³ymi kroczkami
ju¿ siê nie boje t³uszczy ani s³odkiego i jem to co chce i przestaje tak my¶leæ o jedzeniu.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-05-21 o 21:50
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:00   #2869
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Mialo byc P ale raczej nie wyszlo, do tego nieprawidlowo rozlozone w czasie, nie?

I jogurt owocowa wyspa malina&limonka + miseczka frutiny frutina
II big bambi
III bulionówka roso³u z makaronem, a na drugie pojedyncza piers z kurczaka, jakies 100g z warzywami na patelnie
IV kostka czekolady krówkowej
V dwie gar¶cie frutiny z jogurtem naturalnym [pol jogurtu wymieszane z lyzka kakao], ³y¿ka dzemu jagodowego i ³y¿ka masla orzechowego
VI lód frutilla koral

bardzo s³abo. jad³ospisy P opieraj± siê na 5-6 solidnych, zbilansowanych posi³kach (wêglowodany z³o¿one, bia³ko, t³uszcze, owoce, warzywa), a nie na dwóch lodach na patyku, jednej kostce czekolady, jogurcie i p³atkach. twoj jad³ospis to jakie¶ kpiny. to nie nadaje siê nawet na s³abe utrzymanie, serio.
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:03   #2870
anifil1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 329

Czesc dziewczyny

moj dzisiejszy jadlospis :

Sniadanie :

jogurt + banan + lyzeczka miodu + pare orzechow
jablko

Mittag:

salatka koreanska z makaronem szklanym (nie wiem jak to sie nazywa po polsku), warzywami : szpinakiem, papryka, marchewka, pieczarki, z jajkiem, olejem sezamowym, sezamem, wolowina i indykiem

Kolacja:

wieprzowina z z ziolami pieczona na patelni
pomidor z mozarella

jakos ten dzien dzisiaj mi nie wyszedl jestem teraz u chlopaka a z nim sie nie da normalnie jesc bo on nie ma ani problemow z waga i je co popadnie....
anifil1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:19   #2871
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
W stronê lu¼nego U :

¶niadanie:
ma³a brzoskwinia/truskawki/serek homo 150g/gar¶æ solidna orzechów w³oskich/³y¿eczka miodu gryczanego

¶niadanie 2:
bu³ka sojowa:

obiad:
ziemniaczki m³ode z piersi± z kurczaka na oliwie obtoczone lekko w bu³ce w kostkê i porcja surówki z kapusty i marchewki z oliw± z oliwek
deserek:

kolacja:
porcja sa³atki spora robionej przez mamê mix ró¿nych warzyw z oliw± z oliwek/pestkami dyni/s³onecznika z serkiem wiejskim + 4 wafelki ¶wie¿utkie a¿ siê rozp³ywa³y co¶ typu familijne tylko ,¿e z lidla musia³am siê opanowaæ bo zjad³abym ca³e a co bym mia³a na jutro

staram siê wyluzowaæ i podbijaæ kcal tym na co mam ochotê i mój brzuch lepiej siê czuje tak jak je jem dosyæ ma³e porcje ale nie chce w siebie wpychaæ.
ju¿ siê nie boje t³uszczy ani s³odkiego i jem to co chce i przestaje tak my¶leæ o jedzeniu.
pamiêtam twoje wcze¶niejsze jad³ospisy, i jak dla mnie jest spora ró¿nica
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:21   #2872
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
pamiêtam twoje wcze¶niejsze jad³ospisy, i jak dla mnie jest spora ró¿nica
Dziêkuje staram siê wiem ,¿e nie jest jeszcze tak jakbym chcia³a ale bêdê do tego d±¿yæ
Wcze¶niej nie ruszy³abym s³odyczy i ba³am siê po³±czenia ziemniaki i miêsko a teraz nawet wcinam czekoladê o 21 je¶li chce i zrobi³am to sama bez pomocy psychologa.

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-05-21 o 22:23
Stary 2011-05-21, 22:27   #2873
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) z serkiem wiejskim, pra¿onym jab³kiem, p³atkami cini minis, orzechami w³oskimi i cynamonem: klik;
2. bu³ka wieloziarnista, obie czê¶ci z margaryn±, pomidorem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, rze¿uch± i sol±, z tym, ¿e pó³ z szynk±, a pó³ z camembertem: klik;
godzina jazdy na rowerze z przerw± w po³owie na big toffi
w miêdzyczasie wpad³o duuuuuuu¿o fistaszków podczas opalania ;

3. makaron z kurczakiem i szpinakiem (powtórka z wczoraj): klik;
4. 3 kromki chleba s³onecznikowego:
~2 z margaryn± i surimi
~1 z pasztetem pieczonym drobiowym;
2 marchewki, herbata limonkowo-cytrynowa.

?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (31,8 KB, 47 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg gotowe.jpg (41,5 KB, 47 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg makaron ze szpinakiem i kurczakiem.jpg (39,0 KB, 37 za³adowañ)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-21 o 22:29
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:27   #2874
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Dziêkuje staram siê wiem ,¿e nie jest jeszcze tak jakbym chcia³a ale bêdê do tego d±¿yæ
Wcze¶niej nie ruszy³abym s³odyczy i ba³am siê po³±czenia ziemniaki i miêsko a teraz nawet wcinam czekoladê o 21 je¶li chce i zrobi³am to sama bez pomocy psychologa.
Ale psycholog nie jest od tego, ¿eby pomóc ci w zjedzeniu czekolady po której¶ tam godzinie. Mówisz to tak, jakby¶ by³a z siebie dumna, bo zjad³a¶ to czy tamto. Owszem, jad³o jest lepsze, to nie ulega w±tpliwo¶ci. W±tpiê jednak, ¿e samej uda ci pokonaæ przyczynê zaburzeñ od¿ywiania.
Stary 2011-05-21, 22:29   #2875
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Ale psycholog nie jest od tego, ¿eby pomóc ci w zjedzeniu czekolady po której¶ tam godzinie. Mówisz to tak, jakby¶ by³a z siebie dumna, bo zjad³a¶ to czy tamto. Owszem, jad³o jest lepsze, to nie ulega w±tpliwo¶ci. W±tpiê jednak, ¿e samej uda ci pokonaæ przyczynê zaburzeñ od¿ywiania.
Tak masz racje i nie zaprzeczam ale ciesze siê ,¿e uda³o mi siê wprowadziæ jakikolwiek luz do jedzenia i siê ju¿ tak nie boje s³odyczy itp.
Psycholog mi potrzebna i jestem tego ¶wiadoma.Tylko muszê znale¼æ odpowiedni±.
Wszystko ma³ymi kroczkami a nie udaje ju¿ ,¿e chce co¶ zmieniæ tylko teraz chce to zrobiæ na 100%

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-05-21 o 22:31
Stary 2011-05-21, 23:12   #2876
201604301950
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 40

mój dzisiejszy jad³ospis do oceny, dzi¶ sobota wiêc nie ma stresu i jest czas wiêcej wyszed³ taki jad³ospis jak na co dzieñ. co zmieniæ i co dodaæ ¿eby w koñcu posz³o w górê?

P:

¦niadanie: tosty sandwicze - 2 z serem, szynk±, papryk± i keczupem, 2 z czekolad± gorzk± i plasterkami banana, kawa z mlekiem i bit± ¶mietan±
II ¶niadanie: makrela wêdzona ok. 260g, 2 kajzerki z serkiem topionym, sok marchwiowo-owocowy 250ml
Przek±ska: dro¿d¿ówka z rabarbarem i kruszonk±, serek danio du¿y, sok pomarañczowy 250ml
Obiad: krupnik z miêsem ok. 300ml, kotlet z podwójnej piersi kurczaka w panierce, brukselka gotowana, ziemniaki - 5 ¶rednich, kompot z truskawkami 250ml, 4 toffifie
Podwieczorek: owsianka z 250ml mleka 3,2%, 5 ³y¿ek p³atków, kakao, 2 gar¶ci bakalii (s³onecznik, rodzynki, morele, ¿urawina, nerkowce)
Kolacja: 4 parówki jedynki zapieczone z serem, 3 kromki chleba razowego z mas³em, pomidory z cebulk± i ¶mietan±
Przek±ska: æwiartka arbuza, truskawki ze ¶mietan± i 0,5l piwa
201604301950 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:59   #2877
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668

znudzi³o mi siê to R, na razie sobie dam spokój. mo¿e kiedy¶ do tego wrócê.

tak wiêc, dzisiejsze U

1. koktajl - dwa banany, 150ml mleka, 4 ³y¿eczki czekolady w proszku, pó³ ³y¿eczki kawy, trochê orzeszków ziemnych bez soli

2. pieczeñ z szynki - dwa porz±dne kawa³y, du¿o surówki, ma³a szklanka Nestea

3. jogurt biszkoptowy z borówkami amerykañskimi, ciastko francuskie z kapust± i grzybami

4. bu³ka zapieczona z mas³em, dwoma plastrami filetu drobiowego i serem salami, polana keczupem

5. serek wiejski z jajkiem, tuñczykiem wsw, pomidorem i zio³ami prowansalskimi

+ woda, fili¿anka herbaty z pokrzywy, dzbanek herbaty owocowej, trochê ¿elek, du¿a paczka tic taców cherry passion

jak?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach

Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2011-05-22 o 00:08
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 01:55   #2878
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Moje U na dzis pt padam na twarz po tym tygodniu....

Sniadanie:
Jajecznica:
-2 jaja
-40g tunczyka
-plaster zoltego sera
-szczypiorek

+ lyzeczka awokado, pol pomidora & kielki

2 kawalki ciasta marchewkowego (malutkie) z twarogiem & kawalek tarty kremowej

kawaaaaa z mlekiem x2

Wpadlo:
Kawa znowu
400 ml soku swiezo wyciskanego z pomaranczy (z "fusami")

Przekaska:
kilkanascie peacan, kilkanascie migdalow
130g wiesniaka z lyzka musli, 2 lyzeczkami slonecznika i kilkoma rodzynkami

Obiad:

Ogromna piers z kurczaka z rozna
4 lyzki frijoles (pasta fasolowa z czarnej fasoli, cebuli, oleju i przypraw)
1/4 wielkiego awokado
troche pomidora & kielkow
4 male tortille kukurydziane niebieskie

Deser (klekajcie narody, byl NIESAMOWITY)

200 ml jezyn + smazony na masle banan duzy (inny gatunek niz te nasze, bardziej zbity, kremowy i o mocniejszym smaku) + SOSSSSSSSSS z ok 70 g twarogu tlustego kremowego, lyzki jogo nat i .... 3 pralinek belgijskich (po jednej: ciemnej, mlecznej i bialej), ktore sie rozpuscily pod wplywem ciepla banana i stworzyly kremowy sosss

do tego kawa z przyprawami (cynamon itd) robiona w kawiarce cisnieniowej, z mlekiem & likierem kawowym

Kolacja:
Reszta jezyn (ok 200 ml) /raczej po tym obiedzie z deserem wiecej nie wcisne.../

Wpadlo w ciagu dnia : 5 sliwek suszonych.
Procz tego zawsze
: 3x glukozamina, 1x witaminki i 1x yakult

Generalnie dzis miedzy posilkami glownie spie, jestem tak wykonczona.
Niech ktos to oceni, prosze, takze pod katem ilosci bialka

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-22, 08:27   #2879
hawrodytka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 1 993
GG do hawrodytka

Moje wczorajsze R (zazwyczaj jem trochê wiêcej, ale przed wczoraj sobie pofolgowa³am i trochê ukroci³am)
¦niadanie:
serek wiejski + 150g kefriu truskawkowego + 2 ³y¿ki otr±b granulowanych ¿urawin±
pó³ jab³ka

Obiad:
Miruna w cie¶cie z ry¿em i surówkami

Podwieczorek: jab³ko i 200g kefiru truskawkowego
Kolacja: bu³ka pe³noziarnista + sa³atka z fet± (mix sa³at+papryka, pomidor, szczypior i feta+oliwa z oliwek)
a przed snem 30min joggingu i brzuszki
hawrodytka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:59   #2880
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Fajne jadlo, ale bardziej U niz P dla mnie. Tyjesz?
to jest raczej takie P, które powinno byæ P, ale nie jest za bardzo;(
od pa¼dziernika przyty³am jakie¶ 1,5 kg, teraz w sumie waga stoi.

a co do Twojego jad³ospisu, to bardzo mi siê podoba, ciekawe smaki których z chêci± bym wypróbowa³a. zdrowe jedzenie, sporo NNKT.. na plus.
Cytat:
W stronê lu¼nego U :

¶niadanie:

¶niadanie 2:
bu³ka sojowa:

obiad:
deserek:

kolacja:

super, wielka poprawa.
oby tylko jeszczew g³ówce siê u³o¿y³o ;*

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.