|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
Moje U na dzis: Sniadanie 1 1/2 mango i duzy plaster papai 100g twarogu tlustego Kawa czarna Sniadanie 2 Placki owsiane na masle: -2 jaja + 1 bialko -2 lyzki owsianych -2 lyzki amarantusa -2 lyzki slonecznika -troche siemienia -2 czekoladki pralinki belgijskie swieze (biala czeko & mleczna czeko) Przekaska: Kolosalna porcja orzechow nerkowcow (tak z kubek byl, jak nie wiece, naprawde DUZO) Obiad: DUZA ( wiecej niz z calego uda) porcja miesa kurczaka z rozna 1/2 pomidora, 1/2 awokado, kielki alfalfa 2 kawaleczki ciasta nisko slodzonego marchewkowego, na mace ryzowej (wielkosc RAZEM jak kromka chleba, serio malutkie byly, taka blacha) posmarowane gruuuubo twarogiem Kawa z przyprawami i mlekiem Wpadlo: 1 szklanka urugwajskiego napoju z marakui (dosc slodkie) Spacer 2 h Przed Treningiem Odzywka bialkowa, wafle ryzowe Trening silowy 45 min + 10 min bieznia Po treningu: 60g tunczyka, 350 ml jezyn + pol kubka amarantusa 3 sliwki suszone Nawet mi wyszlo dzis duzo posilkow, przez to, ze Sniadanie 1 i 2 mialo byc zjedzone razem, a nie zostalo z braku czasu hehehe Ktos oceni?
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-21 o 05:21 |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
jak zwykle- nietypowy, ale fajny jad³ospis. Jako jedna z nielicznych osób w tym w±tku, dostarczasz sobie naprawdê du¿e ilo¶ci NNKT, co bardzo mi siê podoba. (Odk±d sama jem w ci±gu dnia sporo orzechów, awokado, t³ustych ryb jak ³oso¶, oliwy i innych ¼róde³ t³uszczy, moje samopoczucie, zdrowie, wygl±d skóry i w³osów niesamowicie siê poprawi³y , wiêc zdecydowanie polecam to wszystkim!) Z ciekawo¶ci- lepiej czujesz siê jedz±c 3 du¿e posi³ki dziennie, czy kilka mniejszych, jak dzisiaj? Czy mo¿e nie ma ró¿nicy?
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-05-21 o 10:29 |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
|
|
#2854 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
hej, moje dzisiejsze jadlo-w sumie podobne jak wczoraj, ale po prostu bedzie mi lzej jak napisze, jak ktos rzuci okiem, bo jakos mi ciezko ciagle tak sama jesc, wolalabym miedzy ludzmi. sn: owsianka- 4lyzki platkow zalane jogurtem naturalnym 180g z wkrojonym bananem, po lyzce otrebow i zarodkow. 2sn. 2 kromki slonecznikowego(50g) z lyzeczka masla orzechowego sante. ob. bedzie zupka warzywna, kilka brokul gotowanych, ok 120-130g piersi z kurczaka gotowanej i pol woreczka kaszy gryczanej. podw. bedzie pewnie kefir 230g, garsc suszonych moreli(30g) i kostka gorzkiej czekolady 90%. kol. beda 3 kromki slonecznikowego (ok 90g): 1 z awocado, 2 i 3 pewnie z jajem(zobaczy sie), pomidorem, rzodkiewka. ok 21 bedzie twarozek domowy 150g, musze go dzis zakupic
jakos ciezko mi w ostatnich dniach, mecza mnie dolegliwosci brzuchowe po niektorych posilkach, uczucie przejedzenia. mam tez takie fazy, ze ciagle jem to samo- takie natrectwa :/ ale jakos nic sie przez to nie dzieje, wiec jest ok. co do matury, to zostal mi wlasnie niemiecki ustny podstawowy i rozszerz. boje sie ktos rzuci okiem na jadlo?
Edytowane przez skomplikowana_18 Czas edycji: 2011-05-21 o 11:30 |
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 586
|
R, z wielk± pro¶b± o ocenê
¦: jaglanka (kasza jaglana na wodzie ok. 3³, ³y¿ka otrêbów owsianych, 1/2 banana, ok.60g serka homo nat., skrojone 3 orzechy brazylijskie) lekka rozgrzewka, si³owe na brzuch ok. 15 minut, rozci±ganie, ok.35 minut bieg II¦: jab³ko pieczone, 40g tuñczyka wsw O: 100g gotowanego filetu z indyka z broku³ami, cebulk±; ³y¿eczka oleju z orzechów w³oskich P: sa³atka (1/2 puszki makreli w sosie pomidorowym, sa³ata, pomidor, szczypior, oliwki zielone) K: sa³atka (sa³ata, pomidor, szczypior, oliwki zielone, 1/2 awokado, 35g ³ososia)
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 161
|
Skomplikowana_18 wg mnie dolegliwo¶ci ¿o³±dkowe to wina matury.
Z tego co widzê co siê ze mn± dzieje i moj± znajom±- mamy to samo. ¯o³±dek jako¶ dziwnie pracuje(?) i niby zje siê ma³o a czuje siê jak po dwudaniowym obiedzie z deserem. Poza tym boisz siê egzaminu wiêc my¶lê ¿e dlatego ¿o³±dek ¶wiruje. Natrêctwa? A mo¿e organizm tego potrzebuje i Ci siê chce? A niemieckiego siê nie bojaj! Komisja nie gryzie. Ubierz siê skromnie i dziewczêco i wejd¼ na sale z du¿yyyym u¶miechem! Wg mnie to zawsze na komisje dzia³a! ![]() Mi siê wydaje ¿e jad³o ok jest ale ja tam siê zbyt nie znam i dopiero "raczkuje" beaufyf00l tak dwie sa³atki obok jesz i to bardzo podobne bo rybne ^^ To prawda ¿e nie mo¿na je¶æ gotowanej marchewki na redukcji?
Jem,piszê,robiê zdjêcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-05-21 o 13:55 |
|
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
Moje U - pierwsze w miarê normalne od kilkunastu dni, strasznych dni miotania siê miêdzy skrajno¶ciami
![]() I. Grahamka: pó³ z szynk±, pomidorem i szczypiorkiem; pó³ z mas³em i konfitur± brzoskwiniow±; kawa z mlekiem. II. Kurczak po wietnamsku w sosie s³odko - kwa¶nym z ry¿em br±zowym i warzywami; szklanka soku marchwiowego. III. Cappuccino, Milky Way, banan. IV. Ch³odnik z botwinki z jajem na twardo + kromka ¿ytniego.
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubie sobie zjesc solidne sniadanko, a nie dwa mnipejsze he hehe. Dzieki za ocenke ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-21 o 14:38 |
||
|
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
U/R
1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± cukru. bu³ka z pestkami dyni (home-made-edition ) na pó³: 1/2 z mas³em, sa³at±, szynk±, kie³kami. 1/2 z mas³em, past± tuñczykow±, ogórkiem kiszonym.1 godz spaceru z psem 2. II ¶niadanie: pyszne, soczyste, du¿e zielone jab³uszko 1.5 godz salsy potem wypi³am 0,7 l wody 3. obiad: du¿y talerz bia³ego barszczu z odrobin± ¶mietany, z ziemniaczkami, 2 bia³ymi kie³baskami i 1 jajem ![]() 4. podwieczorek: 2 babeczki z budyniem (home-made-edition ), macchiato z amaretto ![]() 5. kolacja: podejrzewam, ¿e wie¶niak z ogórkiem. w miêdzy czasie herbata zielona i wody sporo bo gor±co jest ![]() |
|
|
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
up... |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 891
|
mój dzisiejszy jad³ospis na U:
¦niadanie: 3 kromki chleba wieloziarnistego posmarowanego bieluchem na to wêdlina, pomido, ogórek,oliwki, kawa z mlekiem II ¶niadanie: jogurt+ du¿e jab³ko obiad: zapiekanka makaronowa z miêsem, grzybami, warzywami, ¿ó³ym serem i ketchupem podwieczorek: 4 kruche ciasteczka kokosowe kolacja: karkówka z grilla. co do poprawy?? |
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
normalniej?????? |
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
ee, U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z grub± warstw± twarogu i d¿emu z czarnej porzeczki. trzy ma³e obwarzanki. 2¶n - potrawka z kurczaka - kurczak w sosie pieczarkowo-¶mietanowym + ³y¿ka buraczków. po - gar¶æ laskowych z ¿urawin±. 3¶n - miseczka twarogu z jogurtem i d¿emem. 2 h roweru obiad - nic nie by³o - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, pomidor + kawa³ek wêdzonego ³ososia. 1h rolek z bratem ![]() kolacja - dwa filety ¶ledziowe z cebulk±.
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() mam zamiar i zmieniam - ma³ymi krokami, czasem mo¿e nie wstawiê jad³ospisu kiedy zjem co¶ wiêcej, ale jem. wstawiam te¿, ¿eby rzuciæ na nie okiem z boku, jak to wygl±da. ech. zreszt±. dziêki.
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Mialo byc P ale raczej nie wyszlo, do tego nieprawidlowo rozlozone w czasie, nie?
I jogurt owocowa wyspa malina&limonka + miseczka frutiny II big bambi III bulionówka roso³u z makaronem, a na drugie pojedyncza piers z kurczaka, jakies 100g z warzywami na patelnie IV kostka czekolady krówkowej V dwie gar¶cie frutiny z jogurtem naturalnym [pol jogurtu wymieszane z lyzka kakao], ³y¿ka dzemu jagodowego i ³y¿ka masla orzechowego VI lód frutilla koral |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
W stronê lu¼nego U :
¶niadanie: deserek brzoskwiniowo-truskawkowy (ten co na blogu) ma³a brzoskwinia/truskawki/serek homo 150g/gar¶æ solidna orzechów w³oskich/³y¿eczka miodu gryczanego ¶niadanie 2: bu³ka sojowa: z mas³em/serem ¿ó³tym/ogórkiem z serkiem ¶mietankowym/sa³at±/ogórkiem/rzodkiewkami +paczuszka ma³a petitków w czekoladzie (55g) obiad: ziemniaczki m³ode z piersi± z kurczaka na oliwie obtoczone lekko w bu³ce w kostkê i porcja surówki z kapusty i marchewki z oliw± z oliwek deserek: pasek czekolady milka choco swing + ok.30-50g mieszanki studenckiej kolacja: porcja sa³atki spora robionej przez mamê mix ró¿nych warzyw z oliw± z oliwek/pestkami dyni/s³onecznika z serkiem wiejskim + 4 wafelki ¶wie¿utkie a¿ siê rozp³ywa³y co¶ typu familijne tylko ,¿e z lidla ![]() staram siê wyluzowaæ i podbijaæ kcal tym na co mam ochotê i mój brzuch lepiej siê czuje tak jak je jem dosyæ ma³e porcje ale nie chce w siebie wpychaæ. By wszystko sz³o ku lepszemu ma³ymi kroczkami ![]() ju¿ siê nie boje t³uszczy ani s³odkiego i jem to co chce i przestaje tak my¶leæ o jedzeniu.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-05-21 o 21:50 |
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 329
|
Czesc dziewczyny
moj dzisiejszy jadlospis : Sniadanie : jogurt + banan + lyzeczka miodu + pare orzechow jablko Mittag: salatka koreanska z makaronem szklanym (nie wiem jak to sie nazywa po polsku), warzywami : szpinakiem, papryka, marchewka, pieczarki, z jajkiem, olejem sezamowym, sezamem, wolowina i indykiem Kolacja: wieprzowina z z ziolami pieczona na patelni pomidor z mozarella jakos ten dzien dzisiaj mi nie wyszedl jestem teraz u chlopaka a z nim sie nie da normalnie jesc bo on nie ma ani problemow z waga i je co popadnie....
|
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcze¶niej nie ruszy³abym s³odyczy i ba³am siê po³±czenia ziemniaki i miêsko a teraz nawet wcinam czekoladê o 21 je¶li chce i zrobi³am to sama bez pomocy psychologa.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-05-21 o 22:23 |
|
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dzisiejsze U:
1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) z serkiem wiejskim, pra¿onym jab³kiem, p³atkami cini minis, orzechami w³oskimi i cynamonem: klik; 2. bu³ka wieloziarnista, obie czê¶ci z margaryn±, pomidorem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, rze¿uch± i sol±, z tym, ¿e pó³ z szynk±, a pó³ z camembertem: klik; godzina jazdy na rowerze z przerw± w po³owie na big toffi w miêdzyczasie wpad³o duuuuuuu¿o fistaszków podczas opalania ;3. makaron z kurczakiem i szpinakiem (powtórka z wczoraj): klik; 4. 3 kromki chleba s³onecznikowego: ~2 z margaryn± i surimi ~1 z pasztetem pieczonym drobiowym; 2 marchewki, herbata limonkowo-cytrynowa.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-21 o 22:29 |
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Ale psycholog nie jest od tego, ¿eby pomóc ci w zjedzeniu czekolady po której¶ tam godzinie. Mówisz to tak, jakby¶ by³a z siebie dumna, bo zjad³a¶ to czy tamto. Owszem, jad³o jest lepsze, to nie ulega w±tpliwo¶ci. W±tpiê jednak, ¿e samej uda ci pokonaæ przyczynê zaburzeñ od¿ywiania.
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psycholog mi potrzebna i jestem tego ¶wiadoma.Tylko muszê znale¼æ odpowiedni±. Wszystko ma³ymi kroczkami a nie udaje ju¿ ,¿e chce co¶ zmieniæ tylko teraz chce to zrobiæ na 100%
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-05-21 o 22:31 |
|
|
|
|
#2876 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 40
|
mój dzisiejszy jad³ospis do oceny, dzi¶ sobota wiêc nie ma stresu i jest czas wiêcej wyszed³ taki jad³ospis jak na co dzieñ. co zmieniæ i co dodaæ ¿eby w koñcu posz³o w górê?
P: ¦niadanie: tosty sandwicze - 2 z serem, szynk±, papryk± i keczupem, 2 z czekolad± gorzk± i plasterkami banana, kawa z mlekiem i bit± ¶mietan± II ¶niadanie: makrela wêdzona ok. 260g, 2 kajzerki z serkiem topionym, sok marchwiowo-owocowy 250ml Przek±ska: dro¿d¿ówka z rabarbarem i kruszonk±, serek danio du¿y, sok pomarañczowy 250ml Obiad: krupnik z miêsem ok. 300ml, kotlet z podwójnej piersi kurczaka w panierce, brukselka gotowana, ziemniaki - 5 ¶rednich, kompot z truskawkami 250ml, 4 toffifie Podwieczorek: owsianka z 250ml mleka 3,2%, 5 ³y¿ek p³atków, kakao, 2 gar¶ci bakalii (s³onecznik, rodzynki, morele, ¿urawina, nerkowce) Kolacja: 4 parówki jedynki zapieczone z serem, 3 kromki chleba razowego z mas³em, pomidory z cebulk± i ¶mietan± Przek±ska: æwiartka arbuza, truskawki ze ¶mietan± i 0,5l piwa |
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
znudzi³o mi siê to R, na razie sobie dam spokój. mo¿e kiedy¶ do tego wrócê.
tak wiêc, dzisiejsze U ![]() 1. koktajl - dwa banany, 150ml mleka, 4 ³y¿eczki czekolady w proszku, pó³ ³y¿eczki kawy, trochê orzeszków ziemnych bez soli 2. pieczeñ z szynki - dwa porz±dne kawa³y, du¿o surówki, ma³a szklanka Nestea 3. jogurt biszkoptowy z borówkami amerykañskimi, ciastko francuskie z kapust± i grzybami 4. bu³ka zapieczona z mas³em, dwoma plastrami filetu drobiowego i serem salami, polana keczupem 5. serek wiejski z jajkiem, tuñczykiem wsw, pomidorem i zio³ami prowansalskimi + woda, fili¿anka herbaty z pokrzywy, dzbanek herbaty owocowej, trochê ¿elek, du¿a paczka tic taców cherry passion jak?
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2011-05-22 o 00:08 |
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U na dzis pt padam na twarz po tym tygodniu....
Sniadanie: Jajecznica: -2 jaja -40g tunczyka -plaster zoltego sera -szczypiorek + lyzeczka awokado, pol pomidora & kielki 2 kawalki ciasta marchewkowego (malutkie) z twarogiem & kawalek tarty kremowej kawaaaaa z mlekiem x2 Wpadlo: Kawa znowu ![]() 400 ml soku swiezo wyciskanego z pomaranczy (z "fusami") Przekaska: kilkanascie peacan, kilkanascie migdalow 130g wiesniaka z lyzka musli, 2 lyzeczkami slonecznika i kilkoma rodzynkami Obiad: Ogromna piers z kurczaka z rozna 4 lyzki frijoles (pasta fasolowa z czarnej fasoli, cebuli, oleju i przypraw) 1/4 wielkiego awokado troche pomidora & kielkow 4 male tortille kukurydziane niebieskie Deser (klekajcie narody, byl NIESAMOWITY) 200 ml jezyn + smazony na masle banan duzy (inny gatunek niz te nasze, bardziej zbity, kremowy i o mocniejszym smaku) + SOSSSSSSSSS z ok 70 g twarogu tlustego kremowego, lyzki jogo nat i .... 3 pralinek belgijskich (po jednej: ciemnej, mlecznej i bialej), ktore sie rozpuscily pod wplywem ciepla banana i stworzyly kremowy sosss do tego kawa z przyprawami (cynamon itd) robiona w kawiarce cisnieniowej, z mlekiem & likierem kawowym Kolacja: Reszta jezyn (ok 200 ml) /raczej po tym obiedzie z deserem wiecej nie wcisne.../ Wpadlo w ciagu dnia : 5 sliwek suszonych. Procz tego zawsze: 3x glukozamina, 1x witaminki i 1x yakult Generalnie dzis miedzy posilkami glownie spie, jestem tak wykonczona. Niech ktos to oceni, prosze, takze pod katem ilosci bialka
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze R (zazwyczaj jem trochê wiêcej, ale przed wczoraj sobie pofolgowa³am i trochê ukroci³am)
¦niadanie: serek wiejski + 150g kefriu truskawkowego + 2 ³y¿ki otr±b granulowanych ¿urawin± pó³ jab³ka Obiad: Miruna w cie¶cie z ry¿em i surówkami Podwieczorek: jab³ko i 200g kefiru truskawkowego Kolacja: bu³ka pe³noziarnista + sa³atka z fet± (mix sa³at+papryka, pomidor, szczypior i feta+oliwa z oliwek) a przed snem 30min joggingu i brzuszki
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
to jest raczej takie P, które powinno byæ P, ale nie jest za bardzo;(
od pa¼dziernika przyty³am jakie¶ 1,5 kg, teraz w sumie waga stoi. a co do Twojego jad³ospisu, to bardzo mi siê podoba, ciekawe smaki których z chêci± bym wypróbowa³a. zdrowe jedzenie, sporo NNKT.. na plus. Cytat:
oby tylko jeszczew g³ówce siê u³o¿y³o ;*
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

ktos rzuci okiem na jadlo?
Komisja nie gryzie. Ubierz siê skromnie i dziewczêco i wejd¼ na sale z du¿yyyym u¶miechem! 

), macchiato z amaretto