|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
musze ja dokonczyc na dniu.... a sily nie mam najlepiej tu bhym se lezala i wypatrywala jakiegos ruchu maluch a;D hehe---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Dziewczyny, jakie witaminy zażywacie???? Ja od 12 tyg. miałam zacząć na zmianę Mum Omega i Pregnaplus. Ale po tym Pregnaplus rzygam jak kot i dostaję biegunki Normalnie po 15 min.mam sajgon w kiblu Zostanę chyba na zmianę kwas foliowy i Mum Omega. [/QUOTE] ja jem pregnaplus i zadnych ekscesow zoł adkowych nie mam ;] ale co organizm to reakcja ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy bardzoooooooooooooooooooo mocno ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
ja biore Falvit Mama a bardzo fajny skład i kupiłam w promocyjnej cenie
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#3453 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tydzien temu przejeżdzałam przez Lubaczów ![]() Cytat:
Laski po ile to Falvit Mama jest? Ja biore Pharmaton Matruelle (30 tabletek okolo 52 zł) i wydaje mi się to zdecydowanie za drogo :/ Tym bardziej, ze w poprzedniej ciazy jakoś później brałam witaminy i niedlugo bo mi lekarz ciągle odradzał. Mój ówczesny lekarzzalecił własnie te Matruelle, ale wolałabym coś tanszego ![]() My z Tz,Polusia i moimi rodzicami bylismy sie opalac. Ja sie opalałam w koszulce na ramiaczkach I dalej coś grzmi ![]() Pokaze Wam mój bebolek- pierwsza fotka aktualna- 11 tydzien skończony, a druga to 13 tydzien w pierwszej ciązy ( i mi sie wydawalo, ze mam wtedy wielki Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-05-21 o 20:33 |
|||||
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Może się na te Falvit Mama przeniosę?
Ja podobne rewolucje jak po tym Pregnaplusie miałam kiedyś po Centrum. Mum Omega też kosztuje ponad 50 zł! Ale ja kupuję w aptece Dbam o Zdrowie. Zamawiam on-line i odbieram w aptece. Z kartą i kartą dla mamy i maleństwa mam witaminy taniej. Teraz była promocja na Pregnaplus, ale co z tego jak rzygam po nim ![]() Ale dla kwasów Omega to warto, mówię Wam. Ja w poprzedniej ciąży jadłam i przy karmieniu piersią i naprawdę dziecko anioł i spokojne. Moja gin. mówi, że wszystkie mamy, którym prowadzi ciążę (te które mają porównanie z dziećmi bez kwasów Omega) mówią, że dzieci po kwasach Omega są bardzo grzeczne ![]() U mnie tak lało, że nie poszłam z córką już później na spacer. Wymyłyśmy balkon jak przestało padać, obejrzałyśmy bajkę, zaraz idę ją kąpać i spać. Straszne nudy, jak nie można wyjść na spacer ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- domi7ks ja też teraz mam większy brzuch niż w poprzedniej ciąży Brzuszek
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za 60 tabletek płace 29.99 zł wiec raczej nie jest drogo w poirownaniu z Twoimi
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Elu, Domiks zazdraszczam burzy. U mnie upal dzis masakryczny, zreszta tak jak wczoraj. Dziewczyny czy tylko ja jestem jakas nadwrazliwa, czy wam tez tak upal doskwiera? Lezalam dzis calutki dzien plackiem z nogami na poduszkach lapiac tlen i sapiac jak parowoz (dodam ze mieszkam na ostatnim pietrze i od dachu mam takie cudowne ciepelko
Ja kupuje Falvit mama za ok. 35zl za 60 tabletek. Witaminko to ci sie udalo, ja w Szczecinie znalazlam tylko drozej ![]() Domiks slodki brzusio, jednak to prawda, ze w nastepnych ciazach brzuch szybciej wychodzi Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-21 o 20:51 |
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam dziękuję wszystkim za kciuki
Wszystko jest dobrze ![]() Mała kopała na USG nawet, tak mnie kopnęła że aż podskoczyłam serducho bije, szyjka zamknięta całkowicie jak mierzył miała koło 6 cm a nawet więcej chyba się powiększyła w 15 tyg miałam 5,5 cm![]() Mówił żeby przez te 3 tyg do następnej wizyty wstrzymać się z przytulankami żeby sprawdzić czy to nie było przyczyną (ale przytulanka była w niedzielę ) mówi że mogło to być jakieś obtarcie albo coś takiego no nic 3 tyg postu dla męża jak to powiedział gin ze śmiechem![]() A o to i nasza "kruszyna" jak zwykle ssie kciuk niedobra
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-21 o 21:03 |
|
|
|
#3458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka poka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, super !!
domi7ks, nie mam zdjęć z tej ciąży. Jakoś nie mogę się zebrać Witaminkaccc, a jakie to witaminy kupujesz, że takie tanie? Masz prześliczny avatar! Edit: Doczytałam, że Falvit Mama ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Jeszcze tańsze znalazłam takie: ceny z apteki Dbam o zdrowie, ale wycina linki. Olimp Chela 12,17 zł - Pregnofer 16,94 zł- Femibion 29,30 zł- Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-05-21 o 22:17 Powód: dopisek |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
w ziko(e-zikoapteka) falvit mama jest za niecałe 24 zł/60 tabl(18,20zł za 30 tabl).tylko polecam kupić w stacjonarnej aptece bo jeśli przez neta to chyba 3 zł jest za odbiór osobisty-chyba,że się mieszka w krakwoie.
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- polecam ogólnie dwie apteki by w nich porównac ceny bo z tych rzeczy co kupuję to zawsze w którejś jest taneij(w porównaniu do innych ,gdzie ceny są czasem o kilka czy kilkanaście zł niższe)tak więc dam o zdrowie i ziko. przy czym leki kupione w ziko często (jak do tej pory tak było) ceny w aptece stacjonarnej sa takie same jak w internetowej;natomiast w doz ceny w aptece stacjonarnej są zawsze wyższe niż przez neta. i tal jak pisałam-w ziko chyba 3 zł za odbiór osobisty(chyba,że ktoś z krakowa) w doz zawsze odbiór osobisty bez dodatkowych opłat. warto poczytać kupowałam plastry compeed-w doz zapłaciłam w okienku 27zł,w necie są za 22.33 a w ziko w necie sa za 17,50(promocja) ,a w jeszcze innej zaa 19.99(cosmedica) to tak dla porównania zobaczcie ile można przepłacić..
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-21 o 22:28 |
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdzilam i te witaminki Matruelle są po 40 zł z groszami ![]() ps:a apteke mam naprzeciw bloku
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia zdrowa jak rybka
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIA21
za udana wizyte...dzidziz pieknyDOMI lal jaki duzy jak na 11 tydzien ja w pierwszej ciazy tez co tydzien musowo foteczka i tez podziwialam jaki juz duzy... GGORA a moze sie cos zmieni...faceta trzeba sobie wychowac ja mam nadzieje,ze jednak sie poprawi i bedziesz jeszcze szczesliwa...a to dzieciatko to planowane czy niespodzianka.co do porodu to ja tak jak DARUSIA,nie wyobrazam sobie porodu bez tz. byl przy pierwszym porodzie i teraz tak samo...jest to tak duze przezycie,ktore powinno byc wspolnym Waszym przezyciem.
|
#3464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak o tym czy tż będzie w czasie porodu to nie myślę jeszcze o imieniu dla dziecka,nie kupuję ubranek,nie szukam wózka czy innych akcesoriów...i czy przez to mam myśleć,że jestem wyrodną matką...
|
|
#3466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Próbuję nadrobić, ale na oczy już nie widzę
jej... nie nadąrzam, coś przeskoczę, później znowu nie wyrabiam...Cytat:
Już mi się śnią... ehhh... Mam nadzieję, że niedługo wróci zgoda na nie.---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie takich problemów... Mój Tż to taki kochany, że orany!!!!... W ogóle tuli, cmoka, rozmawia z brzuszkiem, zastanawia się jaką muzykę zacząć puszczać dzidzi itp itd...
|
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi tez sie snia po nocach az. obynie bylo ze przyjade do polski a tu lekarz da zakaz bo az bedzie korcic zeby go zlamac... nawet tak troche
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Aniu cieszę się że wszystko dobrze, a bobas słodziutki U nas był upał wczoraj, dziś też się zapowiada, a ja się duszę z braku tlenu, koszmar. Poza tym jestem mega podziębiona i zamiast mi przechodzić to mam wrażenie że się nasila . Nos mam zatkany, kaszle, gardlo pobolewa. Pojedziemy do lekarza dziś to może mi się poprawi. Maj a ludzie chorują, koszmar. Zmykam do lożka kochane, muszę poleżeć. Buźki
|
|
|
|
#3469 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby było lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
śliczny.Cytat:
muffinko ja tez nie przepadam za upałami, ale jak na razie jakoś funkcjonuję, więc mam nadzieję że nie będzie tak źle. A dziś znów gorąc się zapowiada po południu jedziemy do teściów a potem do znajomych na soczek więc niedziela zleci![]() Miłego dnia |
|||||
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
seona - avatarka wzielam ze stronki http://www.mommy-layouts.com/mommy-i...aby-icons.html
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Aniu ale się cieszę, że Malutka jest zdrowa Domi ale masz zgrabny brzuszek! Ale faktycznie spory jak na 11tydz. Chociaż Ty chudziutka jesteś więc pewnie dlatego taki duży się wydaje ![]() Ggoraa strasznie mi przykro z powodu wiecznych walk z Tż'tem. Wiem jak bolesna może być taka obojętność i niezdolność do wyrażania emocji. Mój ojciec taki był przez wiele lat. To głupie przykłady ale np. w zasadzie nigdy nie chwalił mnie za oceny w szkole. Jak mówiłam, że dostałam 5 za sprawdzian, to zamiast gratulować mówił, że skala ocen jest do 6 więc 5 to żaden wyczyn. Kurcze dziś przyjeżdza babcia będzie jedno wielkie marudzenie i czepianie się mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- witaminko skorzystałam z polecanej przez Ciebie strony i zmieniłam sobie avka ten mój aniołkowy zaczął mi sie kojarzyć z Aniołkami zbyt dosownie.
|
|
|
|
#3472 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko od niego też wiele zależy bo to on powinien się zmienić. Przynajmniej truskawki się nie zmarnowały ![]() I nawet nie pisz, że nam smęcisz bo od tego jesteśmy mamy się wspierać. Razem zawsze raźniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie jesteś wyrodną matką, nawet tak nie pisz, ja też jeszcze nic nie kupuję, wcale z tego powodu nie czuję się źle ![]() Cytat:
I mam nadzieję, że lepsze samopoczucie wróci ![]() seona ja się wybieram na to spotkanie, także sama nie będziesz. Jak coś to będziemy robić sztuczny tłok. A i za informację dziękuję, bo jednak reklam tego nie widziała, a szkoda przegapić. Bo ciekawie się zapowiada. Mam nadzieję tylko, że pogoda się unormuję bo już drugi dzień mnie głowa boli (żeby się gorzej nie wyrazić) i do życia raczej się nie nadaję ![]() goldika to może jednak na te ryby się wybierzesz, TŻ to potrafi się wymigać. Dasz radę, spokojnie, niczym się nie przejmuj
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-22 o 09:32 |
|||||
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Aniu zdjęcie super.
My zaraz wybieramy się do ZOO pogoda super, więc dzień będzie udany
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwile,
DYGOTKA czy Ty wogole wiesz po co jest forum aby kazdy mogl wypowiedziec swoje zdanie...oczywiscie tak aby nie raniac innych osobja wypowiedzialam swoje i uwazam,ze niko ono nie zbulwersowalo ani nie obrazilo. kazdy czytajacy jest osoba rozumna i na pewno nie bedzie sie zmuszac do czegos do czego nie jest przekonany albo z czym sie nie zgadza,nie zgaadzaja jego poglady ![]() ja jako,ze juz rodzilam i mialam porod rodzinny uwazam tak a nie inaczej... a to,ze nie kupujesz ubranek,nie myslisz nad imieniem to Twoja sprawa,wiele dziewczyn tu piszacych,czytajacych juz napewno sie zastanawialo nie raz i tez nie widze w tym zadnego wydziwiania...SAMA ZOBACZYSZ JAK TE MIESIACE SZYBKO MINA ![]() a na przyszlosc radze wiecej luzu i wyrozumialosci dla innych piszacych .bo ja rozumiem,jak bys napisala,ze Ty nie uwazasz porodow rodzinnych a nie musialas odrazu naskoczyc na moja wypowiedz
|
#3475 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie niedzielnie!
ale upal!!! Tż w pracy (hurra ) , tescie rpze chwila zabrali mi dziecie na caluski dzien wiec mam pierwszy raz od stycznia wolny caly dzien dla siebie![]() ![]() az nie wiem co robic hihihi. Przestawilam lozko i chyba nie jest to dobre, bo cos mi sie ciezko spi ale nie ma innego wyjscia, bo musi byc miejsce w sypialni na lozeczko.No i widzisz lobuziaro:P niepotrzebnie sie stresowalas, baaardzo sie ciesze z tak dobrych wiesci ![]() Cytat:
Jesli chodzi o porod, no to ja w zlosci powiedzialam mu, ze nie chce go widziec - w ramach kary, bo wiem, ze chce byc Podczas pierwszego porodu byl ze mna i ogolnie byl zchwycony i wrazeniami i uwaza to za niesamowite przezycie.Cytat:
Jesli chodzi o akcesoria to tez sprawa indywidualna- nie kazdego stac, aby w jednym miesiacu kupic wszystko na raz. Mnie w skzocji bylo stac i na 2 miesiace przed porodem pojechalam z lista i sie obkupilam. Teraz mam gorsza sytuacje finansowa, wiec zaczne kolekcjonowac porzebne rzeczy juz wczesniej. Oczywiscie lista jest o stokroc mniejsca, bo mam rzeczy po pierwszym dziecku. Cytat:
![]() Cytat:
Oj truskaweczki wczoraj to byl raj dla mnie ![]() Nabazgralam na cala strone, wiec teraz uciekam dokonczyc jedzonko i chyba uwale sie na sofie z maseczka na buzi i pelny relax dzis
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka09-a kto powiedział,że ja nie uznaję porodówe rodzinnych?
akurat Twoją wypowiedź zacytowałam bo nie lubię gdy ktoś mówi,że coś ktoś musi-i tyle.ja tak jak Ty wyraziłam swoje zdanie w ww temacie. i tyle.i po co się złościsz?ja podchodzę na luzie,ale mam znajome które będąc w ciązy czytła wizaży i potem się dziwią jak można komuś pisać co powinien zrobić...i o to chodziło.ale pisząc i tak pewnie nie dojdziemy do porozumeinia-i to jest negatywana strona internetu. pozdrawiam i zyczę miłego dnia ggora o to mi chodziło co napisałś
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-22 o 11:23 |
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
OMG...przypomnial mi sie dzisiejszy sen... , ze mialam owlosiona twarz i zapomnialam sie ogolic przed wyjsciem i z calej buzi wyrastala wloski.....a na koncach palcow u nog mialam takie kepki wlosow!!! masakra!
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzieki za miłe słowa dot. mojego brzuszka. Sama się sobie nie moge nadziwic, ze mi tak wyskoczył. Tym bardziej, ze w pierwszej ciązy każdy mi mówił jaki mam mały brzuch i z tego powodu strasznie cierpiałam ![]() Co do porodu rodzinnego to mój Tz miał być, ale z racji tego, że wizyty były wstrzymane (swinska grypa wtedy niby panowała:/) to moj Tz stal caly dzien pod sala porodowa i tylko pare razy wszedl do mnie na sale. A ja miałam od początku wywoływaną ciąże. Wiec u mnie nie było za ciekawie. Inaczej jest podobno jak sie akcja sama rozwinie a oxy tylko podłaczaja, żeby wzmocnic skurcze. Ale byl na bieżąco ze wszytskim a jak sie dzidzia urodzila to zaraz go zawolali i Tz na sali noworodków byl z nasza córeczka i nagrywał ją
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Ggoraa u mnie właśnie jest tak, że mój Tż jest całkowitym przeciwieństwem mojego ojca
i do dla mojego ojca było też pewnego rodzaju ciosem. I początkowo uważał, że mój Tż nie jest wystarczająco dobry. Ale wtedy mu powiedziałam, że nie chciałabym mężczyzny dla którego liczy się tylko kariera i pieniądze. Bo niestety dla ojca TYLKO to się zawsze liczyło. No i prestiż. Tu się pokazać tam się pokazać... nawet jak już zdecydowali się z matką na rozwód to poszli kilka razy na jakieś bankieto-imprezy jako zgodne kochające się małżeństwo bo to lepiej wyglądało.Tż mnie bardzo odmienił bo dla mnie też do pewnego momentu liczyły się przede wszystkim pieniądze. Ale on mi uświadomił, że one szczęścia nie dają. I od tamtej pory jakoś żyje mi się lepiej. Bo wcześniej martwiłam się co ja zrobię jak nei będę zarabiać tyle, a tyle... i panikowałam. A co Twojego snu to aż zaczęłam się śmiać w głos ![]() mi się już chyba po raz 5ty śniło, że urodziłam synka. I nie umiałam mu pieluszki założyć |
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Wiem,że część z Was jest już mamusiami wiec pozwolę sobie zapytać,jakie mleko modyfikowane podawałyście swoim Maluszkom?Jestem kompletnie zielona w tym temacie,nie znam się na tych produktach Chodzi mi o takie mleko zaraz po urodzeniu,nie nastawiam się na długie karmienie piersią. Co polecacie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

, no chyba ze z jakims bradem pittem
. Jeszcze dzis byl u nas tesciu i Tż musial mi dowalic przy nim,ale nie wytrzymalam i wyszlam sie poplakac to tesciu dal mu ognia. Tesciowa bezstronna jest,ale sie tym nie przejmuje.
musze ja dokonczyc na dniu.... a sily nie mam
Normalnie po 15 min.mam sajgon w kiblu
Zostanę chyba na zmianę kwas foliowy i Mum Omega.

Boję się, żeby jakiejś anginy nie dostała

Ja podobne rewolucje jak po tym Pregnaplusie miałam kiedyś po Centrum.