mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 19:18   #3451
dreamnes
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wspolczuje ci biedactwo,ale chyba jestem jedyna mamusia ktora z checia by sie zamienila miejscami z toba. Ja w tej chwili na swojego Tz patrzec nie moge a co tu mowic wogole o przytulanku , no chyba ze z jakims bradem pittem . Jeszcze dzis byl u nas tesciu i Tż musial mi dowalic przy nim,ale nie wytrzymalam i wyszlam sie poplakac to tesciu dal mu ognia. Tesciowa bezstronna jest,ale sie tym nie przejmuje.
Jakbym miala gdzie to juz bym uciekla z walizami... ale co tam, nie bede was zasmucac moimi problemami malzenskimi.

Dobra wiadomosc taka, ze malenstwo w brzuchu coraz czesciej mnie boksuje i ciesze sie z tego przeogromnie.

Blyska sie u nas i grzmi, pokropilo i chyba bokiem przejdzie,ale pewnie w nocy powali piorunami nam nad glowami.
ja tez sie kloce ze swoim i to co tylko gadamy ... na dodatek pisze mu prace mgr wiec sie wkopalam musze ja dokonczyc na dniu.... a sily nie mam najlepiej tu bhym se lezala i wypatrywala jakiegos ruchu maluch a;D hehe

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Mam wizytę o 18:30 będę po 20 polskiego czasu najwcześniej dam napewno znać dziękuję ci muffinka
zdrowy dzidzius kochana napewno jest

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Dziewczyny, jakie witaminy zażywacie???
?
Ja od 12 tyg. miałam zacząć na zmianę Mum Omega i Pregnaplus. Ale po tym Pregnaplus rzygam jak kot i dostaję biegunki Normalnie po 15 min.mam sajgon w kiblu Zostanę chyba na zmianę kwas foliowy i Mum Omega.
[/QUOTE]

ja jem pregnaplus i zadnych ekscesow zoł adkowych nie mam ;] ale co organizm to reakcja

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Ania trzymam kciuki mocno!!!]

Ide robic obiad. Dzis ziemniackzi, mizeria i piersi z kurczaka smazone. W miedzyczasie kilo truskaweczek to mnie pociesza
mizeria chyba rok nie jadlam

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 19:53   #3452
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki za dzisiejszą wizytę Mam nadzieję że gin tylko potwierdzi że wszystko w porządku
Niby czuję ruchy małej ale cały czas się martwię skąd mogło być te lekkie plamienie i to jeszcze jednorazowe

Co do końca świata to nie wierzę w którymś roku miał też być(nie pamiętam w którym) i też była podana godzina i co dalej żyjemy

trzymamy bardzoooooooooooooooooooo mocno

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie witaminy zażywacie????
Ja od 12 tyg. miałam zacząć na zmianę Mum Omega i Pregnaplus. Ale po tym Pregnaplus rzygam jak kot i dostaję biegunki Normalnie po 15 min.mam sajgon w kiblu Zostanę chyba na zmianę kwas foliowy i Mum Omega.

_________________________ __________

Idę spać, bo moje dziecko śpi od pół godziny.
Qrcze, kaszle mi coś teraz przez sen. Byłyśmy ok. 11:30 w sklepie, upał straszliwy i jak wróciłyśmy to chciała pić i taka rozgrzana była i dałam jej wody z sokiem. Niby temp. pokojowa, ale mi kaszle teraz Boję się, żeby jakiejś anginy nie dostała

ja biore Falvit Mama a bardzo fajny skład i kupiłam w promocyjnej cenie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:13   #3453
domi7ks
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Wiesz co, my zawsze bylismy jak ogien i woda. Ale teraz jest dosc zle. Nie da sie zyc z kims kto ma cie zupelnie gdzies, nawet fakt, ze jestem w ciazy nie zrobil na nim wiekszego wrazenia-on jest wyprany z emocji i uczuc zupelnie- typowy socjopata . Moge liczyc tylko na siebie sama. A zycie w samotnosci jest trudne, bo majac meza raczej pragniesz partenrstwa, a nie obcej osoby, ktora zrobi ci awanture, ze boli cie glowa. Juz myslalam wiele razy nad rozwodem, no ale wlasnie- dzieci i kredyty... kiedys sie uwolnie z tego toksycznego zwiazku, tylko chyba jeszcze jestem za slaba.
No zycie w samotnosci albo obok siebie napewno nie jest łatwe. Wiec trzymm kciuki, zeby Tz się ocknął
Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
ggoraa kurcze współczuję
Nnadzieja jest jeszcze taka, że dziecko go odmieni, może się zakocha w nim w jak się urodzi i dojrzeje do partnerskiego związku z Tobą.
Nie masz jak wyjechać na chwilę do jakiejś rodziny albo znajomych? Może byś sobie odpoczęła od takiej sytuacji, w końcu razem z Tobą denerwuje się kruszynka.
Oby tak było, choć nieraz czytałam (na wizażu) ze po porodzie zmieniło się na gorsze :/

Cytat:
Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki za dzisiejszą wizytę Mam nadzieję że gin tylko potwierdzi że wszystko w porządku
Niby czuję ruchy małej ale cały czas się martwię skąd mogło być te lekkie plamienie i to jeszcze jednorazowe

Co do końca świata to nie wierzę w którymś roku miał też być(nie pamiętam w którym) i też była podana godzina i co dalej żyjemy
Trzymam kciuki, choć Ty juz pewnie po wizycie
Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Ja tylko na chwilę, nie najlepiej się dziś czuję. Mam spore mdłości, nawet wymiotowałam. A jakby tego było mało od wczoraj boli mnie brzuch w pachwinach, właściwie to kłuje. I jako wisienka na torcie zaczyna boleć mnie głowa
To sobie ponarzekałam.

Aniu wszystko jest dobrze

Udanego weekendu Kochane
Ja tez tak mam co pare dni "gorszy dzień" w samopoczuciu

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Basiula ja jestem z okolic Lubaczowa, w sumie niedaleko
Tydzien temu przejeżdzałam przez Lubaczów
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

ja biore Falvit Mama a bardzo fajny skład i kupiłam w promocyjnej cenie

Laski po ile to Falvit Mama jest?
Ja biore Pharmaton Matruelle (30 tabletek okolo 52 zł) i wydaje mi się to zdecydowanie za drogo :/
Tym bardziej, ze w poprzedniej ciazy jakoś później brałam witaminy i niedlugo bo mi lekarz ciągle odradzał. Mój ówczesny lekarzzalecił własnie te Matruelle, ale wolałabym coś tanszego

My z Tz,Polusia i moimi rodzicami bylismy sie opalac. Ja sie opalałam w koszulce na ramiaczkach I zaczeło się zbierac na burze wiec na styk zdazylisym do domu. A miałam pranie za oknem ufff
I dalej coś grzmi

Pokaze Wam mój bebolek- pierwsza fotka aktualna- 11 tydzien skończony, a druga to 13 tydzien w pierwszej ciązy ( i mi sie wydawalo, ze mam wtedy wielki )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5818.jpg (83,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1543.jpg (83,0 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-05-21 o 20:33
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:34   #3454
Seona
Zakorzenienie

Może się na te Falvit Mama przeniosę? Ja podobne rewolucje jak po tym Pregnaplusie miałam kiedyś po Centrum.

Mum Omega też kosztuje ponad 50 zł! Ale ja kupuję w aptece Dbam o Zdrowie. Zamawiam on-line i odbieram w aptece. Z kartą i kartą dla mamy i maleństwa mam witaminy taniej. Teraz była promocja na Pregnaplus, ale co z tego jak rzygam po nim

Ale dla kwasów Omega to warto, mówię Wam. Ja w poprzedniej ciąży jadłam i przy karmieniu piersią i naprawdę dziecko anioł i spokojne. Moja gin. mówi, że wszystkie mamy, którym prowadzi ciążę (te które mają porównanie z dziećmi bez kwasów Omega) mówią, że dzieci po kwasach Omega są bardzo grzeczne

U mnie tak lało, że nie poszłam z córką już później na spacer. Wymyłyśmy balkon jak przestało padać, obejrzałyśmy bajkę, zaraz idę ją kąpać i spać. Straszne nudy, jak nie można wyjść na spacer

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

domi7ks ja też teraz mam większy brzuch niż w poprzedniej ciąży Brzuszek

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:46   #3455
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Laski po ile to Falvit Mama jest?
Ja biore Pharmaton Matruelle (30 tabletek okolo 52 zł) i wydaje mi się to zdecydowanie za drogo :/
Tym bardziej, ze w poprzedniej ciazy jakoś później brałam witaminy i niedlugo bo mi lekarz ciągle odradzał. Mój ówczesny lekarzzalecił własnie te Matruelle, ale wolałabym coś tanszego

My z Tz,Polusia i moimi rodzicami bylismy sie opalac. Ja sie opalałam w koszulce na ramiaczkach I zaczeło się zbierac na burze wiec na styk zdazylisym do domu. A miałam pranie za oknem ufff
I dalej coś grzmi

Pokaze Wam mój bebolek- pierwsza fotka aktualna- 11 tydzien skończony, a druga to 13 tydzien w pierwszej ciązy ( i mi sie wydawalo, ze mam wtedy wielki )

ja za 60 tabletek płace 29.99 zł wiec raczej nie jest drogo w poirownaniu z Twoimi

30t 1d - ?
Stary 2011-05-21, 20:48   #3456
muffinka90
Zakorzenienie

Elu, Domiks zazdraszczam burzy. U mnie upal dzis masakryczny, zreszta tak jak wczoraj. Dziewczyny czy tylko ja jestem jakas nadwrazliwa, czy wam tez tak upal doskwiera? Lezalam dzis calutki dzien plackiem z nogami na poduszkach lapiac tlen i sapiac jak parowoz (dodam ze mieszkam na ostatnim pietrze i od dachu mam takie cudowne ciepelko ) Ale na szczescie juz troche chlodniej, na pocieszenie wykapalam sie w oliwce i objadam dunska zupka z porow

Ja kupuje Falvit mama za ok. 35zl za 60 tabletek. Witaminko to ci sie udalo, ja w Szczecinie znalazlam tylko drozej

Domiks slodki brzusio, jednak to prawda, ze w nastepnych ciazach brzuch szybciej wychodzi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-21 o 20:51
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:01   #3457
ania21_21
Zadomowienie

Wróciłam dziękuję wszystkim za kciuki

Wszystko jest dobrze ale ja jestem panikara o matko
Mała kopała na USG nawet, tak mnie kopnęła że aż podskoczyłam serducho bije, szyjka zamknięta całkowicie jak mierzył miała koło 6 cm a nawet więcej chyba się powiększyła w 15 tyg miałam 5,5 cm
Mówił żeby przez te 3 tyg do następnej wizyty wstrzymać się z przytulankami żeby sprawdzić czy to nie było przyczyną (ale przytulanka była w niedzielę) mówi że mogło to być jakieś obtarcie albo coś takiego no nic 3 tyg postu dla męża jak to powiedział gin ze śmiechem

A o to i nasza "kruszyna" jak zwykle ssie kciuk niedobra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img010.jpg (91,0 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-21 o 21:03
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:09   #3458
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
domi7ks ja też teraz mam większy brzuch niż w poprzedniej ciąży Brzuszek

poka poka
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja za 60 tabletek płace 29.99 zł wiec raczej nie jest drogo w poirownaniu z Twoimi
o nie to ja się przerzucam

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Elu, Domiks zazdraszczam burzy. U mnie upal dzis masakryczny, zreszta tak jak wczoraj. Dziewczyny czy tylko ja jestem jakas nadwrazliwa, czy wam tez tak upal doskwiera? Lezalam dzis calutki dzien plackiem z nogami na poduszkach lapiac tlen i sapiac jak parowoz (dodam ze mieszkam na ostatnim pietrze i od dachu mam takie cudowne ciepelko ) Ale na szczescie juz troche chlodniej, na pocieszenie wykapalam sie w oliwce i objadam dunska zupka z porow

Ja kupuje Falvit mama za ok. 35zl za 60 tabletek. Witaminko to ci sie udalo, ja w Szczecinie znalazlam tylko drozej

Domiks slodki brzusio, jednak to prawda, ze w nastepnych ciazach brzuch szybciej wychodzi
U mnie jeszcze aż takiego upału nie było, tzn. dzis było cieplo ale znosnie ( i tak może byc najcieplej), ale rozumiem Cie, bo ja mieszkam na 3 pietrze i jak jest upał to w domu żar

Cytat:

Mała kopała na USG nawet, tak mnie kopnęła że aż podskoczyłam serducho bije, szyjka zamknięta całkowicie jak mierzył miała koło 6 cm a nawet więcej chyba się powiększyła w 15 tyg miałam 5,5 cm
Mówił żeby przez te 3 tyg do następnej wizyty wstrzymać się z przytulankami żeby sprawdzić czy to nie było przyczyną (ale przytulanka była w niedzielę) mówi że mogło to być jakieś obtarcie albo coś takiego no nic 3 tyg postu dla męża jak to powiedział gin ze śmiechem

no widzisz

Stary 2011-05-21, 22:15   #3459
Seona
Zakorzenienie

Ania, super !!

domi7ks, nie mam zdjęć z tej ciąży. Jakoś nie mogę się zebrać

Witaminkaccc
, a jakie to witaminy kupujesz, że takie tanie? Masz prześliczny avatar!
Edit: Doczytałam, że Falvit Mama

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Jeszcze tańsze znalazłam takie: ceny z apteki Dbam o zdrowie, ale wycina linki.
Olimp Chela 12,17 zł -
Pregnofer 16,94 zł-
Femibion 29,30 zł-

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-05-21 o 22:17 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:25   #3460
dygotka8
Zakorzenienie

w ziko(e-zikoapteka) falvit mama jest za niecałe 24 zł/60 tabl(18,20zł za 30 tabl).tylko polecam kupić w stacjonarnej aptece bo jeśli przez neta to chyba 3 zł jest za odbiór osobisty-chyba,że się mieszka w krakwoie.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

polecam ogólnie dwie apteki by w nich porównac ceny bo z tych rzeczy co kupuję to zawsze w którejś jest taneij(w porównaniu do innych ,gdzie ceny są czasem o kilka czy kilkanaście zł niższe)tak więc dam o zdrowie i ziko. przy czym leki kupione w ziko często (jak do tej pory tak było) ceny w aptece stacjonarnej sa takie same jak w internetowej;natomiast w doz ceny w aptece stacjonarnej są zawsze wyższe niż przez neta.
i tal jak pisałam-w ziko chyba 3 zł za odbiór osobisty(chyba,że ktoś z krakowa) w doz zawsze odbiór osobisty bez dodatkowych opłat.
warto poczytać
kupowałam plastry compeed-w doz zapłaciłam w okienku 27zł,w necie są za 22.33 a w ziko w necie sa za 17,50(promocja) ,a w jeszcze innej zaa 19.99(cosmedica)
to tak dla porównania zobaczcie ile można przepłacić..

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-21 o 22:28
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:30   #3461
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Olimp Chela 12,17 zł -
Pregnofer 16,94 zł-
Femibion 29,30 zł-
Ja zapomniałam o tej aptece, a w poprzedniej ciązy zamawiałam przez neta i Tz mi odebrał osobiscie
sprawdzilam i te witaminki Matruelle są po 40 zł z groszami
ps:a apteke mam naprzeciw bloku

Stary 2011-05-21, 22:56   #3462
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

No widziiiiisz Niunia zdrowa jak rybka ale rozumiem twoje strachy, mnie tez dopadaja, nawet jak nie mam powodu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:04   #3463
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIA21 za udana wizyte...dzidziz piekny

DOMI lal jaki duzy jak na 11 tydzien
ja w pierwszej ciazy tez co tydzien musowo foteczka i tez podziwialam jaki juz duzy...

GGORA a moze sie cos zmieni...faceta trzeba sobie wychowac ja mam nadzieje,ze jednak sie poprawi i bedziesz jeszcze szczesliwa...a to dzieciatko to planowane czy niespodzianka.

co do porodu to ja tak jak DARUSIA,nie wyobrazam sobie porodu bez tz.
byl przy pierwszym porodzie i teraz tak samo...jest to tak duze przezycie,ktore powinno byc wspolnym Waszym przezyciem.

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:08   #3464
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

piekna

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-05-21, 23:10   #3465
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
byl przy pierwszym porodzie i teraz tak samo...jest to tak duze przezycie,ktore powinno byc wspolnym Waszym przezyciem.
ja się zbytnio nie zgodzę,że poród "powinien być Waszym wspólnym przeżyciem". nie ma co narzucać bo jeszcze któraś sobie weźmie do serca to,że tż"powinien" być przy porodzie. a wiem,że forum czytaja różne osoby,które potem mogą mieć nawet wyrzuty sumienia,że nie chcą by tz był przy nich w tym czasie.Każdy niech decyduje sam.ja tż nie mam zamairu zmuszać-jeszcze dużo czasu więc mamy czas na rozmowy na ten temat

tak samo jak o tym czy tż będzie w czasie porodu to nie myślę jeszcze o imieniu dla dziecka,nie kupuję ubranek,nie szukam wózka czy innych akcesoriów...i czy przez to mam myśleć,że jestem wyrodną matką...

Stary 2011-05-22, 00:08   #3466
Tincia
Wtajemniczenie

Próbuję nadrobić, ale na oczy już nie widzę jej... nie nadąrzam, coś przeskoczę, później znowu nie wyrabiam...
Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
jeju ja juz 14tyg nie widzialam mojego tż. mam taka ochote na potulanki ze az plakac sie chce... jeszcze miesiuac musze poczekac mam nadzieje ze sie odwdzieczy
Jej... nam już 4 miesiąc leci bez potulanek Już mi się śnią... ehhh... Mam nadzieję, że niedługo wróci zgoda na nie.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
...
Jakbym miala gdzie to juz bym uciekla z walizami... ale co tam, nie bede was zasmucac moimi problemami malzenskimi.
Przykro mi...
Ja nie wyobrażam sobie takich problemów...

Mój Tż to taki kochany, że orany!!!!... W ogóle tuli, cmoka, rozmawia z brzuszkiem, zastanawia się jaką muzykę zacząć puszczać dzidzi itp itd...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 01:46   #3467
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Jej... nam już 4 miesiąc leci bez potulanek Już mi się śnią... ehhh... Mam nadzieję, że niedługo wróci zgoda na nie.[COLOR="Silver"]

[
mi tez sie snia po nocach az. obynie bylo ze przyjade do polski a tu lekarz da zakaz bo az bedzie korcic zeby go zlamac... nawet tak troche

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-05-22, 08:29   #3468
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Aniu cieszę się że wszystko dobrze, a bobas słodziutki

U nas był upał wczoraj, dziś też się zapowiada, a ja się duszę z braku tlenu, koszmar. Poza tym jestem mega podziębiona i zamiast mi przechodzić to mam wrażenie że się nasila. Nos mam zatkany, kaszle, gardlo pobolewa. Pojedziemy do lekarza dziś to może mi się poprawi. Maj a ludzie chorują, koszmar.

Zmykam do lożka kochane, muszę poleżeć. Buźki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 08:31   #3469
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Magolina, baaaardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Właśnie byłam ciekawa jak wygląda leczenie szpitalne przy tak wczesnej ciąży (ja plamiłam od 6 do 9 tyg.) i gin. mi powiedziała, że jeśli psychicznie poczuję się lepiej to może mnie położyć w szpitalu ale nie muszę, ale ona zrobi wszystko mi tak jak w szpitalu.

Ile miałaś usg robionych?

Więc nie zdecydowałam się na szpital. Ja nienawidzę szpitali, po porodzie odliczałam godziny do wyjścia. Ja miałam jeszcze wymaz robiony i wyszło czysto, w cytologii tylko grzyby i dostałam na nie globulki (2 rodzaje) i antybiotyk na bakterie w moczu, które mi wyszły bardzo liczne.

Nie miałam kroplówek, ale zażywałam Slow Mag i bio magnez w dawkach końskich, nospę, duphaston co 6 godz. po 3 tabletki!!!, później stopniowo zmniejszyłam do 2 tabletek na dobę, do tego globulki na noc na zmianę Macmiror, Gynalgin i Natamycyna oraz kwas foliowy Do tego 2 razy w tyg. usg i badanie na fotelu.
A w szpitalu ile miałam czy w ogóle?? bo w szpitalu to jedno, a w ogóle to każdej wizycie, czyli średnio do 3 tyg

Cytat:
Seona , u nas tez nie bylo latwo po pierwszym porodzie, mozna powiedziec, ze bylam slomiana wdowa- Tż pracowal na nocna zmiane, w dzien musial odespac co swoje, wiec wszystkie smaczki noworodkowe go ominely....cale szczescie Filipcio byl bardzo dobrym dzieciaczkiem- zero kolek, placzu czy stekan.

Ale wydaje mi sie, ze poprostu Tż taki juz jest i dopiero teraz wychodzi z niego prawdziwy On- w sensie, ze nie umie sobie poradzic, ze trzeba zajac sie nie tylko soba,ale jeszcze rodzina... taki piotrus pan chyba z niego.
No jakos to bedzie.... Najwazniejszy spokoj podobno., wiec postanowilam go ignorowac- przyjdzie jeszcze do mnie po prosbe
Kochana przykro mi, mój ojciec ma podobny charakter i ja nie mogłabym z nim żyć jako z mężem, a mama już się przyzwyczaiła, choć czasami to dosra tak, że nam w pięty idzie ale cóż, taki już charakter.
Oby było lepiej

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej

Seona-ja biorę tylko kwas foliowy-lekarz nic nie mówił bym brała zestaw witamin mino,że zaczął mi się 14 tydzień.
Tak samo u mnie - zaczęłam 14 tydz wczoraj, a lekarz nic nie mówi o witaminach więc biorę tylko kwas foliowy, zresztą wyniki ze szpitala mam ok więc na razie widocznie nie ma potrzeby.

Cytat:
hej
śliczny.

Cytat:

Aniu mała fantastyczna cieszę się, że wszystko ok, a co do paniki, to chyba każda z nas się stresuje. Ja ostatnio też strasznie panikowałam

muffinko ja tez nie przepadam za upałami, ale jak na razie jakoś funkcjonuję, więc mam nadzieję że nie będzie tak źle.

A dziś znów gorąc się zapowiada po południu jedziemy do teściów a potem do znajomych na soczek więc niedziela zleci

Miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:05   #3470
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Ania, super !!

domi7ks, nie mam zdjęć z tej ciąży. Jakoś nie mogę się zebrać

Witaminkaccc
, a jakie to witaminy kupujesz, że takie tanie? Masz prześliczny avatar!
Edit: Doczytałam, że Falvit Mama

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Olimp Chela 12,17 zł -
Pregnofer 16,94 zł-
Femibion 29,30 zł-

seona - avatarka wzielam ze stronki http://www.mommy-layouts.com/mommy-i...aby-icons.html

30t 1d - ?
Stary 2011-05-22, 09:28   #3471
goldika
Zakorzenienie

hej

Aniu ale się cieszę, że Malutka jest zdrowa śliczne zdjęcie!

Domi ale masz zgrabny brzuszek! Ale faktycznie spory jak na 11tydz. Chociaż Ty chudziutka jesteś więc pewnie dlatego taki duży się wydaje

Ggoraa strasznie mi przykro z powodu wiecznych walk z Tż'tem. Wiem jak bolesna może być taka obojętność i niezdolność do wyrażania emocji. Mój ojciec taki był przez wiele lat. To głupie przykłady ale np. w zasadzie nigdy nie chwalił mnie za oceny w szkole. Jak mówiłam, że dostałam 5 za sprawdzian, to zamiast gratulować mówił, że skala ocen jest do 6 więc 5 to żaden wyczyn.

Kurcze dziś przyjeżdza babcia mama mojej mamy... już jestem chora na samą myśl co będą we dwie wyrabiać. Tż zameldował, że idzie na ryby po pracy bo nie chce z nimi siedzieć będzie jedno wielkie marudzenie i czepianie się mnie zastanawiam się czy nie jechać na zakupy popołudniu. Ale w taki upał to mi się nie chce

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

witaminko skorzystałam z polecanej przez Ciebie strony i zmieniłam sobie avka ten mój aniołkowy zaczął mi sie kojarzyć z Aniołkami zbyt dosownie.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:30   #3472
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Ania trzymam kciuki mocno!!!

Seona , u nas tez nie bylo latwo po pierwszym porodzie, mozna powiedziec, ze bylam slomiana wdowa- Tż pracowal na nocna zmiane, w dzien musial odespac co swoje, wiec wszystkie smaczki noworodkowe go ominely....cale szczescie Filipcio byl bardzo dobrym dzieciaczkiem- zero kolek, placzu czy stekan.

Ale wydaje mi sie, ze poprostu Tż taki juz jest i dopiero teraz wychodzi z niego prawdziwy On- w sensie, ze nie umie sobie poradzic, ze trzeba zajac sie nie tylko soba,ale jeszcze rodzina... taki piotrus pan chyba z niego.
No jakos to bedzie.... Najwazniejszy spokoj podobno., wiec postanowilam go ignorowac- przyjdzie jeszcze do mnie po prośbę

Ide robic obiad. Dzis ziemniackzi, mizeria i piersi z kurczaka smazone. W miedzyczasie kilo truskaweczek to mnie pociesza
ggoraa może coś się zmieni jeszcze, może do niego dotrze. Mam nadzieję, że się jakoś dogadacie, bo jednak będziesz potrzebować pomocy jak nie przy małym to przy Filipku. Szkoda, że tak to czasem wychodzi. Ale dasz radę.
Tylko od niego też wiele zależy bo to on powinien się zmienić.
Przynajmniej truskawki się nie zmarnowały
I nawet nie pisz, że nam smęcisz bo od tego jesteśmy mamy się wspierać. Razem zawsze raźniej

Cytat:
Uroczy, na pewno większy, ale i tak śliczny

Cytat:

Mówił żeby przez te 3 tyg do następnej wizyty wstrzymać się z przytulankami żeby sprawdzić czy to nie było przyczyną (ale przytulanka była w niedzielę mówi że mogło to być jakieś obtarcie albo coś takiego no nic 3 tyg postu dla męża jak to powiedział gin ze śmiechem

Aniu co do paniki to możemy sobie rękę podać, ja na każde plamienie reaguję podobnie. Ale przewrażliwiona jestem ze względu na to, że długo z nimi walczyłam. Ostatnio też u lekarza wylądowałam to się śmiał, że 3 tygodni bez wizyty wytrzymać nie mogę. Co zrobić. Cieszę, się, że mała rośnie, widocznie kciuk bardzo jej smakuję

Cytat:
ja się zbytnio nie zgodzę,że poród "powinien być Waszym wspólnym przeżyciem". nie ma co narzucać bo jeszcze któraś sobie weźmie do serca to,że tż"powinien" być przy porodzie. a wiem,że forum czytaja różne osoby,które potem mogą mieć nawet wyrzuty sumienia,że nie chcą by tz był przy nich w tym czasie.Każdy niech decyduje sam.ja tż nie mam zamairu zmuszać-jeszcze dużo czasu więc mamy czas na rozmowy na ten temat

tak samo jak o tym czy tż będzie w czasie porodu to nie myślę jeszcze o imieniu dla dziecka,nie kupuję ubranek,nie szukam wózka czy innych akcesoriów...i czy przez to mam myśleć,że jestem wyrodną matką...
dygotka mnie się wydaję, że to też wiele od partnera zależy jak nie chce to po co go zmuszać. Nie widzę takiej potrzeby. Każdy podchodzi do tego indywidualnie i nie można mu narzucić musisz przy tym być. To tak samo jak z karmieniem piersią jak kobieta nie chce nie może to jest traktowana gorzej nie rozumiem tego to jej wybór i tak samo z porodem rodzinnym to też wybór danej pary. Nie powinno się tego osądzać.
I nie jesteś wyrodną matką, nawet tak nie pisz, ja też jeszcze nic nie kupuję, wcale z tego powodu nie czuję się źle

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Próbuję nadrobić, ale na oczy już nie widzęjej... nie nadąrzam, coś przeskoczę, później znowu nie wyrabiam...

Jej... nam już 4 miesiąc leci bez potulanek Już mi się śnią... ehhh... Mam nadzieję, że niedługo wróci zgoda na nie.[COLOR="Silver"]

Przykro mi...
Ja nie wyobrażam sobie takich problemów...

Mój Tż to taki kochany, że orany!!!!... W ogóle tuli, cmoka, rozmawia z brzuszkiem, zastanawia się jaką muzykę zacząć puszczać dzidzi itp itd...
Tinciu to trzymam kciuki, żebyś zgodę dostała I mam nadzieję, że lepsze samopoczucie wróci

seona ja się wybieram na to spotkanie, także sama nie będziesz. Jak coś to będziemy robić sztuczny tłok. A i za informację dziękuję, bo jednak reklam tego nie widziała, a szkoda przegapić. Bo ciekawie się zapowiada.

Mam nadzieję tylko, że pogoda się unormuję bo już drugi dzień mnie głowa boli (żeby się gorzej nie wyrazić) i do życia raczej się nie nadaję

goldika to może jednak na te ryby się wybierzesz, TŻ to potrafi się wymigać. Dasz radę, spokojnie, niczym się nie przejmuj

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-22 o 09:32
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:39   #3473
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Aniu zdjęcie super.
My zaraz wybieramy się do ZOO pogoda super, więc dzień będzie udany

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 11:07   #3474
agnieszka09
Wtajemniczenie

ja tylko na chwile,

DYGOTKA czy Ty wogole wiesz po co jest forum aby kazdy mogl wypowiedziec swoje zdanie...oczywiscie tak aby nie raniac innych osob
ja wypowiedzialam swoje i uwazam,ze niko ono nie zbulwersowalo ani nie obrazilo.
kazdy czytajacy jest osoba rozumna i na pewno nie bedzie sie zmuszac do czegos do czego nie jest przekonany albo z czym sie nie zgadza,nie zgaadzaja jego poglady

ja jako,ze juz rodzilam i mialam porod rodzinny uwazam tak a nie inaczej...

a to,ze nie kupujesz ubranek,nie myslisz nad imieniem to Twoja sprawa,wiele dziewczyn tu piszacych,czytajacych juz napewno sie zastanawialo nie raz i tez nie widze w tym zadnego wydziwiania...SAMA ZOBACZYSZ JAK TE MIESIACE SZYBKO MINA

a na przyszlosc radze wiecej luzu i wyrozumialosci dla innych piszacych .bo ja rozumiem,jak bys napisala,ze Ty nie uwazasz porodow rodzinnych a nie musialas odrazu naskoczyc na moja wypowiedz

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 11:13   #3475
ggoraa
Zadomowienie

Witam mamusie niedzielnie!
ale upal!!! Tż w pracy (hurra ) , tescie rpze chwila zabrali mi dziecie na caluski dzien wiec mam pierwszy raz od stycznia wolny caly dzien dla siebie az nie wiem co robic hihihi. Przestawilam lozko i chyba nie jest to dobre, bo cos mi sie ciezko spi ale nie ma innego wyjscia, bo musi byc miejsce w sypialni na lozeczko.

Cytat:
No i widzisz lobuziaro:P niepotrzebnie sie stresowalas, baaardzo sie ciesze z tak dobrych wiesci
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
GGORA a moze sie cos zmieni...faceta trzeba sobie wychowac ja mam nadzieje,ze jednak sie poprawi i bedziesz jeszcze szczesliwa...a to dzieciatko to planowane czy niespodzianka.

No wiec dzidzia byla planowana na wrzesien - pazdziernik, u nas niestety sprawy sa bardziej skomplikowane.Przez chorobe Tżta nie moglismy miec przez 8 lat dzieci i Filipcio jest z invitro- a ta ciaza, to jest jakis cud naturalny( 8 lat temu poronilam naturalna ciaze w 8 tygodniu, albo w 9 , juz nie pamietam...). Wiec ogolnie tymbardziej myslalam, ze bedzie bardziej zaangazowany w nasze pozycie malzenskie....a on jest taki, ze jesli musi sie poswiecic w pracy to bez skrupolow to zrobi, odda siebie calego...co prawda ma to sowje plusy- syzbki awans, lepsza kasa itp... ale rodzina tez ma swoje potrzeby eh.

Jesli chodzi o porod, no to ja w zlosci powiedzialam mu, ze nie chce go widziec - w ramach kary, bo wiem, ze chce byc Podczas pierwszego porodu byl ze mna i ogolnie byl zchwycony i wrazeniami i uwaza to za niesamowite przezycie.

Cytat:

No pewnie, ze nie ma co komu zarzucac, kazdy niech robi wzgledem swoich emocji. Po co pozniej Tż ma miec jakis wstrzas i np. odrzucic dziecko albo zone ( bo wygladala np wg niego obrzydliwie).
Jesli chodzi o akcesoria to tez sprawa indywidualna- nie kazdego stac, aby w jednym miesiacu kupic wszystko na raz. Mnie w skzocji bylo stac i na 2 miesiace przed porodem pojechalam z lista i sie obkupilam. Teraz mam gorsza sytuacje finansowa, wiec zaczne kolekcjonowac porzebne rzeczy juz wczesniej. Oczywiscie lista jest o stokroc mniejsca, bo mam rzeczy po pierwszym dziecku.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ggoraa strasznie mi przykro z powodu wiecznych walk z Tż'tem. Wiem jak bolesna może być taka obojętność i niezdolność do wyrażania emocji. Mój ojciec taki był przez wiele lat. To głupie przykłady ale np. w zasadzie nigdy nie chwalił mnie za oceny w szkole. Jak mówiłam, że dostałam 5 za sprawdzian, to zamiast gratulować mówił, że skala ocen jest do 6 więc 5 to żaden wyczyn.
Dzieki kochana, no moj ojciec tez nie rzucal komplementami i miloscia duzo...ogolnie w moim rodzinnym domu byl bardziej hodowanie niz wychowywanie....podobno wybiera sie meza na wzor ojca....
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
ggoraa może coś się zmieni jeszcze, może do niego dotrze. Mam nadzieję, że się jakoś dogadacie, bo jednak będziesz potrzebować pomocy jak nie przy małym to przy Filipku. Szkoda, że tak to czasem wychodzi. Ale dasz radę.
Tylko od niego też wiele zależy bo to on powinien się zmienić.
Przynajmniej truskawki się nie zmarnowały
I nawet nie pisz, że nam smęcisz bo od tego jesteśmy mamy się wspierać. Razem zawsze raźniej
Wiesz kochana, jestesmy juz 10 lat po slubie ( omg!), wec watpie , ze sie zmieni..ale spokojnie- juz ja cos wykombinuje, ze mu pojdzie w piety te zachowanie hihih
Oj truskaweczki wczoraj to byl raj dla mnie

Nabazgralam na cala strone, wiec teraz uciekam dokonczyc jedzonko i chyba uwale sie na sofie z maseczka na buzi i pelny relax dzis
Stary 2011-05-22, 11:22   #3476
dygotka8
Zakorzenienie

agnieszka09-a kto powiedział,że ja nie uznaję porodówe rodzinnych?
akurat Twoją wypowiedź zacytowałam bo nie lubię gdy ktoś mówi,że coś ktoś musi-i tyle.ja tak jak Ty wyraziłam swoje zdanie w ww temacie.
i tyle.i po co się złościsz?ja podchodzę na luzie,ale mam znajome które będąc w ciązy czytła wizaży i potem się dziwią jak można komuś pisać co powinien zrobić...i o to chodziło.ale pisząc i tak pewnie nie dojdziemy do porozumeinia-i to jest negatywana strona internetu.
pozdrawiam i zyczę miłego dnia

ggora o to mi chodziło co napisałś

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-22 o 11:23
Stary 2011-05-22, 11:32   #3477
ggoraa
Zadomowienie

OMG...przypomnial mi sie dzisiejszy sen... , ze mialam owlosiona twarz i zapomnialam sie ogolic przed wyjsciem i z calej buzi wyrastala wloski.....a na koncach palcow u nog mialam takie kepki wlosow!!! masakra!
Stary 2011-05-22, 11:32   #3478
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Dzieki za miłe słowa dot. mojego brzuszka. Sama się sobie nie moge nadziwic, ze mi tak wyskoczył. Tym bardziej, ze w pierwszej ciązy każdy mi mówił jaki mam mały brzuch i z tego powodu strasznie cierpiałam

Co do porodu rodzinnego to mój Tz miał być, ale z racji tego, że wizyty były wstrzymane (swinska grypa wtedy niby panowała:/) to moj Tz stal caly dzien pod sala porodowa i tylko pare razy wszedl do mnie na sale. A ja miałam od początku wywoływaną ciąże. Wiec u mnie nie było za ciekawie. Inaczej jest podobno jak sie akcja sama rozwinie a oxy tylko podłaczaja, żeby wzmocnic skurcze.
Ale byl na bieżąco ze wszytskim a jak sie dzidzia urodzila to zaraz go zawolali i Tz na sali noworodków byl z nasza córeczka i nagrywał ją

Stary 2011-05-22, 12:00   #3479
goldika
Zakorzenienie

Ggoraa u mnie właśnie jest tak, że mój Tż jest całkowitym przeciwieństwem mojego ojca i do dla mojego ojca było też pewnego rodzaju ciosem. I początkowo uważał, że mój Tż nie jest wystarczająco dobry. Ale wtedy mu powiedziałam, że nie chciałabym mężczyzny dla którego liczy się tylko kariera i pieniądze. Bo niestety dla ojca TYLKO to się zawsze liczyło. No i prestiż. Tu się pokazać tam się pokazać... nawet jak już zdecydowali się z matką na rozwód to poszli kilka razy na jakieś bankieto-imprezy jako zgodne kochające się małżeństwo bo to lepiej wyglądało.
Tż mnie bardzo odmienił bo dla mnie też do pewnego momentu liczyły się przede wszystkim pieniądze. Ale on mi uświadomił, że one szczęścia nie dają. I od tamtej pory jakoś żyje mi się lepiej. Bo wcześniej martwiłam się co ja zrobię jak nei będę zarabiać tyle, a tyle... i panikowałam.

A co Twojego snu to aż zaczęłam się śmiać w głos dobry sen
mi się już chyba po raz 5ty śniło, że urodziłam synka. I nie umiałam mu pieluszki założyć
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:02   #3480
kropeczka27
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Wiem,że część z Was jest już mamusiami wiec pozwolę sobie zapytać,jakie mleko modyfikowane podawałyście swoim Maluszkom?Jestem kompletnie zielona w tym temacie,nie znam się na tych produktach Chodzi mi o takie mleko zaraz po urodzeniu,nie nastawiam się na długie karmienie piersią. Co polecacie?
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości