|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 29,51% |
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
13 | 21,31% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
6 | 9,84% |
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
6 | 9,84% |
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
1 | 1,64% |
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
6 | 9,84% |
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
11 | 18,03% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Gdzieżbym śmiała ![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan na wlościach.. ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
zamawiam kieckę i kurcze zwatpiłam, poprosze o pomoc
![]() zawsze nosiłam rozm M i równał sie on w liczbach 38 a tam gdzie chce zamówić kieckę to niby M odpowiada w liczbach 40 i co myslicie ze ja kzamówie M to bedzie dobrze??? chodzi o kieckę taka: http://www.torelle.pl/fogia-p1158.html ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- a dodam jeszcze ze chciałam zamówić w kolorze seledynowym ale nie ma M no to musze wziąść w różu , jak myslicie bedzie sie równie ładnie prezentować? tak jak ta pokazana na fotce? |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam ten AA+ Help -już od 3 lat i jest super skończyłam sprzątanie ![]() zostawiłam tylko garnki w kuchni dla mężola ale mu pomogę ![]() zasłużyłam na wielkie lody ... i szamię ![]() na szczęście wi-fi działa na balkonie ![]()
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
zagladam na stary watek i dziwie sie, ze tak malo do nadrabiania, a tam po prostu zamkniete
![]() Cytat:
A odnosnie ciuszkow, ale dla dzidziolkow - policzylam ile czego mam i w sumie sporo, ale na rozmiar 56 mam w sumie 3 body kopertowe z dlugim rekawem i 3 polspiochy. Potem na 62-68 mam juz wiecej ciuszkow, ale na poczatek wystarczy mi po 3 sztuki czy jednak trzeba miec wiecej? Albo ewentualnie czy mozna dziecku zalozyc za duze, np. 62? Wczoraj i dzis dotlenilam sie nad morzem, pospacerowalam troche, coby te kilogramy tak szybko mi nie przyrastaly ![]() ![]() I znowu glodna jestem, chyba zrobie przeglad lodowki.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio naliczyłam tylu że aż nie wiem kiedy ja to kupowałam
![]() Ale nie mam jeszcze pajacyków dla maluszka- jedynie większe, kaftaników i czapeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#99 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z lodów- ale się obżarłam
![]() 5 kulek wciągnęłam ![]() Ale jest super pozytyw ze spotkania- kumpela ma wózek po swoim synku i mi obiecała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() lausanne- Ty się odczep od szaf- siedź i odpoczywaj jak teraz możesz!!! Rozstanie z Konradkiem szybko minie ,a ty wykorzystaj ten czas na pielęgnację brzuszka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się boję już wagi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ten tytuł co jest podała irmith i wszystkim spasował ![]() Cytat:
Ale jak sie pojawily problemy to dobrze brać jakiś lactovaginal czy coś w tym stylu by wspomagać swoja naturalną florę bakteryjną ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-05-22 o 16:54 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
ja też ale wtedy było zimno i trochę letnich zostawiłam, a nóż się zmieszczę a tu
![]()
#101 |
Zakorzenienie
|
Sharifa dzieki za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem rozdrażniona.
Od 3 dni tato robi rury bo nie wezwie fachowca. W nocy zamiast spać oglądał sobie tv i teraz dopiero wstał, więc wcale mu się nie śpieszy- a wody nie można włączyć ani w kuchni ani w łazience chyba że lejąc do miski ;/ . Marzę o prysznicu, myciu włosów, czymkolwiek, ale po co to komu nie? Po co się śpieszyć. Poza tym wie że przy mnie nie może palić to oczywiście na klatkę ( 15 kroków) mu daleko, i zamyka mi drzwi od pokoju i myśli że nie czuję ;/ Poza tym nic mi się nie chce... no może poza poryczeniem sobie i spaniem. Jakiś kijowy dzień mam ![]() Archinta zazdroszczę ci tych 5 gałek ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-22 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super ze kolezanka da ci ciuszki i w ogóle ![]() ![]() ja jutro wybieram si edo siorki ona ma pochowane jakies ciuszki z takich maciupkich to bedziemy to przeglądac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- pochłonełam 1/4 opakowania lodów bakaliowych h ehe mniam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Dla mamy:
Pharmaceris H, Keratineum (Skoncentrowany szampon wzmacniający do włosów osłabionych) link Inter Fragrances, Nano Effect, Maska do włosów przeciw wypadaniu link elegancka sukienka z marszczeniem link ciążowa sukienka z dekoltem link sukienka Multi dress, Happy Mum link sukienka na lato Torelle-Fogia link strój kąpielowy link koszula ciążowa i do karmienia link Pokój malucha: komoda IKEA link , link łóżeczko IKEA link wkłady do szuflady IKEA link zestaw mebli KLUPŚ - Bartek link zestaw Darland (łóżeczko+materac+pościel ) link łóżeczko sosnowe KLUPŚ z funkcją kołyski i szufladą link link link 20cz. komplet poscieli Magitec link leżaczek bujaczek Fisher Price link 14cz. komplet pościeli Ala i As link pokój z żyrafką link komoda+wanna+przewijak link przewijak link półko-przewijak KLUPŚ link wanienka na wannę link regał+przewijak link przewijak na łóżeczko link Wózki: Emmaljunga Edge Duo Combi link Ciekawostki o rozstępach "SOS uroda" link przepis na Murgh Makhanawala link "Ręka nadziei" link "Jak wychować dzieci" link artykuł o ZZO link kąpiel malucha link kalkulator wagi w ciąży link kalkulator koloru oczu dziecka link Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-06-02 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może i dobrze ,ze nic Ci sie nie chce- połóż się i prześpij ten kiepski okres ![]() Cytat:
![]() O początku pisałam,ze nie mam ochoty wywalać kasy na nowy i łudziłam się, że mi się ktoś objawi z używanym , ale do tej pory była cisza, już traciłam nadzieje ![]() jestes niezastąpiona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze jakoś zareagują i pomomo tego ze nia chciałabym siedzieć w domu zwolnieniem nie pogardzę... Cytat:
![]() Cytat:
Kiepsko to widzę.....tzn moją wage .... Cytat:
![]() Sama swiadomość ze tu nie mam gina pod reką jest przytłaczająca..... bo nie mam jak tego skontrolowac za jakiś czas... 5 kulek?? Chyba bym umarła, ja nigdy za lodami nie przepadałam....zjem od czasu do czasu ale zawsze wybieram najmniejszego a i tak nie daje rady dokończyć i oddaje reszte tz.....ale za to gofry uwielbiam.... Będąc teraz w pl z rodzinką byliśmy na lodach....wszyscy wielkie lody z bitą śmietaną a ja goferka....pycha... A mnie dziś pakowanie czeka.....jutro z samego rana wybieramy się na urlop do francji.....już nie mogę się doczekać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Archinta powiem ci ze wózki uzywane oglądalismy na allegro i mozna juz w fajnej cenie w ogóle nie zniszczony kupić-jakby co
![]() po wczorajszych urodzinach u tesciowej wiem juz ze tym tematem mam si enie martwić w sumie dostałam zrypkę w ograniczaniu meża jeśli chodzi o zakup lapka za gotówke(skarzyłam sie ze chce wydac jakąś częsc tego co udało nam sie nazbierać, a ja wole trzymac oszczedności na wózek itd) to usłyszałam ze juz tyle razy przeciez mówiono ze wózkiem mam sie nie martwic itd wiec w sumie teraz jestem pewna ze dostaniemy-no ale ja juz tak mam, zawsze liczyłam na siebie i na wszelki wypadek na ten wózek kase musze miec odłozoną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Mmm Francja ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
melduję się i ja w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego odpoczynku ![]() Cytat:
![]() Ja Cie świetnie rozumiem- tez wole być zabezpieczona, a nie obudzić sie pewnego dnia z ręka w nocniku ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Kurde- a Ci z góry- wiecie , co policje wzywałam- znów coś się kłócą ![]() Juz mam styka znów ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Co do wózka- może myślą,ze jeszcze sporo czasu... dla pewności dopytaj, powiedz kiedy chciałabyś kupić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mialam 52cm jak sie urodzilam, malz nie wiem ile, moze kupie jeszcze jakies bodziaki kopertowe na 62 , najwyzej wieksze bedzie nosic.
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
urlop w francji, fajnie
![]() aa2- ale wam zazdroszczę, u nas pewnie wszystko sami, chyba że ktoś ze strony tż . U mnie chrzestna na drugim końcu polski, sama czeka na wnuka, chrzesty też akurat czeka na wnuka, zresztą od nich w sumie mało kiedy co dostaję- zupełnie bez żalu to piszę ![]() A moi rodzice całą kasę ładują w mieszkanie- dlatego, że tu będziemy pewien czas mieszkać, więc to też duża pomoc- a robią to właśnie z myślą o maluszku. A po tym jak oglądałam wątki gdzie dziewczyny pokazywały używane wózki kupione na allegro mam jakiś wstręt ;p boję się że mi się trafi felerny a znowu wydać 1-2 tysiące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
archinta nieciekawie masz z tymi sąsiadami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
a dokąd jeśli można spytać ?
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Natalka a moze po prostu wspomnij ze np jedziecie wybierac wózek bo za nidługo trzeba bedzie kupic itd i zobacz jaka reakcja, jak faktycznie chca kupić to powiedzą coś na pewno, wiec po prostu przy jednych i drugich wspomnijcie albo jak dwie pary dziadków sie zaoferowałao to ja bym najpierw powiedziała jednemu a potem drugiemu ze taka i taka sprawa i moze dziadki po prostu kupią wam wózek po połowie, mam nadzieje ze nie namowtałam i przesłanie jasne he he
![]() Cotka my tez nie nastwaialismy sie na to ze coś dostaniemy dlatego ja na razie nei dowierzam he -juz taka moja natura jak nie bede miała czegoś fizyczni eto na razie dla mnei to takie gdybanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam chyba fajne bawełniane legginsy o TAKIE i mam zgryz jaki rozmiar wziąć- niby zmieszczę się w S, ale wiadomo nie warto bo brzuszek urośnie, M to takie najrozsądniejsze na teraz, no ale właśnie jak bębenek urośnie to może być chyba lipton
![]() L brać??? Brzuszek teraz były ok, w bioderkach- no może ciut za luźne. Z kolei one już dłuższe są , a ja kurdupel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
U nas wózek ma kupić mój tata.
Mama mnie ostatnio podpuszczała, żebym zamówiła i poszła do ojca po kasę, bo zobaczyła, że w jednym ze sklepów wszystkie Marity wykupili. Podobno w necie piszą, że to ostatnio chodliwy towar - nie wiem nie czytałam nic o wózkach. Dla mnie chwilowo temat zamknięty. Nie spodobało mi się jej zachowanie ale nie skomentowałam - po co mam się sprzeczać. Mama nie nalegała, bo w końcu jest jeszcze czas. Ja nie umiem taty postawić tak przed faktem dokonanym, bo mu nie będzie miło. Zawsze jak może to nam pomaga i wiem, że na wózku się nie skończy. Na początku lipca zabiorę go do sklepu i pokażę co mi się podoba i wtedy dopiero zamówimy.
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ej a może wyślij tż żeby poszedł i powiedział, że żona w ciązy, chce spać i wszystko słychać, czy coś takiego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.