Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 15:44   #91
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jakich płynów używacie? Ja mam nivea i perfecty. Z czego bardzo lubię nivea różowy.
ja sie przyznaje bez bicia ze nie uzywam i nigdy mi sie nic nie zrobiło, pierwszy raz musze sobie cos w to miejsce aplikowac
kiedyś uzywałam płynu z avonu ale zrezynowałam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:48   #92
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
A jakich płynów używacie? Ja mam nivea i perfecty. Z czego bardzo lubię nivea różowy.
Ja ogólnie mam Ziaję ale teraz używam AA+ dla kobiet w ciąży i po porodzie i ten bardzo sobie chwalę.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Łachahaha, ładnie to tak drzeć łacha z koleżanki, co?
Gdzieżbym śmiała mój to też istny pan na włościach

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:52   #93
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja ogólnie mam Ziaję ale teraz używam AA+ dla kobiet w ciąży i po porodzie i ten bardzo sobie chwalę.

Gdzieżbym śmiała mój to też istny pan na włościach

Pan na wlościach..:hahah a:
Stary 2011-05-22, 15:59   #94
aa2
Zakorzenienie

zamawiam kieckę i kurcze zwatpiłam, poprosze o pomoc

zawsze nosiłam rozm M i równał sie on w liczbach 38 a tam gdzie chce zamówić kieckę to niby M odpowiada w liczbach 40 i co myslicie ze ja kzamówie M to bedzie dobrze???
chodzi o kieckę taka: http://www.torelle.pl/fogia-p1158.html

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

a dodam jeszcze ze chciałam zamówić w kolorze seledynowym ale nie ma M no to musze wziąść w różu , jak myslicie bedzie sie równie ładnie prezentować? tak jak ta pokazana na fotce?
Stary 2011-05-22, 16:42   #95
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
teraz używam AA+ dla kobiet w ciąży i po porodzie i ten bardzo sobie chwalę.
nie wiedziałam że jest specjalny
ja mam ten AA+ Help -już od 3 lat i jest super

skończyłam sprzątanie wyrobiłam paln
zostawiłam tylko garnki w kuchni dla mężola ale mu pomogę
zasłużyłam na wielkie lody ... i szamię
na szczęście wi-fi działa na balkonie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:43   #96
Sharifa
Rozeznanie

zagladam na stary watek i dziwie sie, ze tak malo do nadrabiania, a tam po prostu zamkniete

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
zamawiam kieckę i kurcze zwatpiłam, poprosze o pomoc

zawsze nosiłam rozm M i równał sie on w liczbach 38 a tam gdzie chce zamówić kieckę to niby M odpowiada w liczbach 40 i co myslicie ze ja kzamówie M to bedzie dobrze???
chodzi o kieckę taka: http://www.torelle.pl/fogia-p1158.html

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

a dodam jeszcze ze chciałam zamówić w kolorze seledynowym ale nie ma M no to musze wziąść w różu , jak myslicie bedzie sie równie ładnie prezentować? tak jak ta pokazana na fotce?
Zmierz sie. W cm lepiej dobierzesz rozmiar niz w normalnej rozmiarowce. Moje zwykle L na spodnie to byl rozmiar 40/42, a teraz patrze ze u nich L to jest 42/44. Spodnie sa dobre, ale bralam na wymiar w cm, nie rozmiary.

A odnosnie ciuszkow, ale dla dzidziolkow - policzylam ile czego mam i w sumie sporo, ale na rozmiar 56 mam w sumie 3 body kopertowe z dlugim rekawem i 3 polspiochy. Potem na 62-68 mam juz wiecej ciuszkow, ale na poczatek wystarczy mi po 3 sztuki czy jednak trzeba miec wiecej? Albo ewentualnie czy mozna dziecku zalozyc za duze, np. 62?

Wczoraj i dzis dotlenilam sie nad morzem, pospacerowalam troche, coby te kilogramy tak szybko mi nie przyrastaly i zaluje tylko ze weekendy sa tak rzadko

I znowu glodna jestem, chyba zrobie przeglad lodowki.
Stary 2011-05-22, 16:47   #97
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja się ostatnio naliczyłam tylu że aż nie wiem kiedy ja to kupowałam

Ale nie mam jeszcze pajacyków dla maluszka- jedynie większe, kaftaników i czapeczki

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 16:49   #98
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
A odnosnie ciuszkow, ale dla dzidziolkow - policzylam ile czego mam i w sumie sporo, ale na rozmiar 56 mam w sumie 3 body kopertowe z dlugim rekawem i 3 polspiochy. Potem na 62-68 mam juz wiecej ciuszkow, ale na poczatek wystarczy mi po 3 sztuki czy jednak trzeba miec wiecej? Albo ewentualnie czy mozna dziecku zalozyc za duze, np. 62?
Wszystko zależy od tego jak duże dzieciątko urodzisz, pomogłam prawda? ja narazie kupuję głównie 62, mam nadzieję że jak założę maluszkowi lekko większe ciuszki to jakoś to przyjmie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:50   #99
archinta
Zakorzenienie

Wróciłam z lodów- ale się obżarłam
5 kulek wciągnęłam
Ale jest super pozytyw ze spotkania- kumpela ma wózek po swoim synku i mi obiecała i w ogóle jeszcze jakieś tam rzeczy do tej pory miałam propozycje tylko po dziewczynkach...
Cytat:
I wiecie co, mam już dość antybiotyku. Biorę nystatynę przeciwgrzybiczną z antybiotykiem + osłonkę i znowu mi się coś dzieje, zwariuje

lausanne- Ty się odczep od szaf- siedź i odpoczywaj jak teraz możesz!!! Rozstanie z Konradkiem szybko minie ,a ty wykorzystaj ten czas na pielęgnację brzuszka

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że zgodnie z waszymi radami odstawiłam nospę i umówiłam się na poniedziałek do lekarza... zobaczymy co powie. Na dodatek - po wczorajszym całodniowym leżeniu (plus zero laptopa i pracy) spadła mi cała opuchlizna i od razu minus 2 kg dzisiaj na wadze... już nie będę płakać, że tyję tylko będę więcej dbać o nogi i brzuszek Odkryłam przyczynę problemów.
no to dobrze,ze juz lepiej
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a co sądzicie o TYCH mebelkach?? Cenowo są fajne i u mnie kolorem by pasowały...
Ja lubię proste właśnie meble- także mi się podobają i zawsze będą na dłużej
Cytat:
A w ogole wczoraj u znajomych weszlam sobie na wage i zobaczylam 65 kg mam nadz ze to z przeżarcia mnóstwem ilosci salatki i karkowki..
na pewno
Ja się boję już wagi odkąd gineska przesuwa mi termin porodu na później... ciągle sprawdzałam na TYM kalkulatorze wagi i mieściłam się w średniej, ale jak mi przesunęła termin prawie o 4 tyg to
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa właśnie jeszcze jedno! Słuchajcie, leżałam dzisiaj rano w łóżku na lewym boku, odwróciłam się na plecy i byłam przerażona - z lewej strony brzucha miałam wielką twardą gulę z prawej strony macicy mięciutko, a gula twarda. Myślicie, że to mógł być dzidziuś? W pierwszej chwili wystraszyłam się, że coś z macicą się dzieje, ale teraz myślę, że to chyba dziecko! Czy to w ogóle możliwe jeśli nie czuję jeszcze konkretnych ruchów?
Mi się tez kiedyś gulka zrobiła- z prawej str- w wannie- aż się śmiać zaczęłam jaki krzywy brzuch mam. No a teraz własne tam czuję naszego młodego.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
lula- taka mała miseczka truskawek u nas 7 zł, nie mogłam się opanować, za wiecej też bym chyba kupiła. A jakacena u Was?
u nas 16 zł za 1kg
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dotarłam i ja
Wczoraj tak to troszkę zakładane było na wariackich papierach, mam nadzieję, że tym razem uda się wrzucić sondę dotyczącą wyboru nowego tytułu. Mam nadzieję, że ten tytuł podoba się, nie pamiętam czyja to była propozycja
Wszystko dobrze wyszło, a propozycji nie było tylu co poprzednio.
Ten tytuł co jest podała irmith i wszystkim spasował

Cytat:
kochana tez biore nystatyne, ale nie dostałam nic osłonowo hmm myslisz ze powinnam o to zapytać?
Przy lekach p/grzybiczych nie daje sie leków osłonowych bo on przecież hamują grzybki.
Ale jak sie pojawily problemy to dobrze brać jakiś lactovaginal czy coś w tym stylu by wspomagać swoja naturalną florę bakteryjną
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Posprzątałam już wszystkie szafy z ubraniami - kolejne duże pudło trzeba wynieść na strych, bo okazało się że nie wchodzę we wszystkie letnie spodnie i część koszulek
Ja już większość ciuchów (po przymiarkach) wywiozłam z 2 m-ce temu

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-22 o 16:54
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:56   #100
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja już większość ciuchów (po przymiarkach) wywiozłam z 2 m-ce temu
ja też ale wtedy było zimno i trochę letnich zostawiłam, a nóż się zmieszczę a tu
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-05-22, 16:57   #101
aa2
Zakorzenienie

Sharifa dzieki za rady z tym ze teraz juz zamówiłam he he, zamówiłam L i mam nadzieje ze bedzie dobra , patrzyłam mniej wiecej na wymiary to by sie zgadzało jakby była mała to tam do iluś dni ejst mozliwośc zwrotu to poprosze o wymiane najwyżej strace za koszt przesyłki-trudno , musiałam juz coś zamówić bo naprawde jak jest upał to mam problem z ubraniem sie, ogólni ebluzki jakies mam , teraz mi przyjdzie ta kiecka to jeszcze na jakieś rybaczki chyba musze sie skusić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 16:59   #102
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ja też ale wtedy było zimno i trochę letnich zostawiłam, a nóż się zmieszczę a tu
haha - tzw. Bajka o łodzi: łódź się łódź , albo Bajka o udach: uda się albo nie uda
Stary 2011-05-22, 17:02   #103
cotynato
Zakorzenienie

Ale jestem rozdrażniona.
Od 3 dni tato robi rury bo nie wezwie fachowca. W nocy zamiast spać oglądał sobie tv i teraz dopiero wstał, więc wcale mu się nie śpieszy- a wody nie można włączyć ani w kuchni ani w łazience chyba że lejąc do miski ;/ . Marzę o prysznicu, myciu włosów, czymkolwiek, ale po co to komu nie? Po co się śpieszyć.
Poza tym wie że przy mnie nie może palić to oczywiście na klatkę ( 15 kroków) mu daleko, i zamyka mi drzwi od pokoju i myśli że nie czuję ;/
Poza tym nic mi się nie chce... no może poza poryczeniem sobie i spaniem. Jakiś kijowy dzień mam

Archinta zazdroszczę ci tych 5 gałek też bym zjadła.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-22 o 17:03
Stary 2011-05-22, 17:03   #104
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
haha - tzw. Bajka o łodzi: łódź się łódź , albo Bajka o udach: uda się albo nie uda

super ze kolezanka da ci ciuszki i w ogóle zawsze to juz cos
ja jutro wybieram si edo siorki ona ma pochowane jakies ciuszki z takich maciupkich to bedziemy to przeglądac ona i jej szwagierka mówią ze jest tego sporo wiec mam nadzieje ze coś soie wybiore

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

pochłonełam 1/4 opakowania lodów bakaliowych h ehe mniam
Stary 2011-05-22, 17:06   #105
19natka88
Zakorzenienie

Dla mamy:
Pharmaceris H, Keratineum (Skoncentrowany szampon wzmacniający do włosów osłabionych)
link
Inter Fragrances, Nano Effect, Maska do włosów przeciw wypadaniu
link
elegancka sukienka z marszczeniem link
ciążowa sukienka z dekoltem link
sukienka Multi dress, Happy Mum link
sukienka na lato Torelle-Fogia link
strój kąpielowy link
koszula ciążowa i do karmienia link

Pokój malucha:
komoda IKEA link , link
łóżeczko IKEA link
wkłady do szuflady IKEA link
zestaw mebli KLUPŚ - Bartek link
zestaw Darland (łóżeczko+materac+pościel ) link
łóżeczko sosnowe KLUPŚ z funkcją kołyski i szufladą link link link
20cz. komplet poscieli Magitec link
leżaczek bujaczek Fisher Price link
14cz. komplet pościeli Ala i As link
pokój z żyrafką link
komoda+wanna+przewijak link
przewijak link
półko-przewijak KLUPŚ link
wanienka na wannę link
regał+przewijak link
przewijak na łóżeczko link

Wózki:
Emmaljunga Edge Duo Combi link

Ciekawostki
o rozstępach "SOS uroda" link
przepis na Murgh Makhanawala link
"Ręka nadziei" link
"Jak wychować dzieci" link
artykuł o ZZO link
kąpiel malucha link
kalkulator wagi w ciąży link
kalkulator koloru oczu dziecka link

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:08
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:19   #106
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem rozdrażniona.
Od 3 dni tato robi rury bo nie wezwie fachowca. W nocy zamiast spać oglądał sobie tv i teraz dopiero wstał, więc wcale mu się nie śpieszy- a wody nie można włączyć ani w kuchni ani w łazience chyba że lejąc do miski ;/ . Marzę o prysznicu, myciu włosów, czymkolwiek, ale po co to komu nie? Po co się śpieszyć.
Poza tym wie że przy mnie nie może palić to oczywiście na klatkę ( 15 kroków) mu daleko, i zamyka mi drzwi od pokoju i myśli że nie czuję ;/
Poza tym nic mi się nie chce... no może poza poryczeniem sobie i spaniem. Jakiś kijowy dzień mam

Archinta zazdroszczę ci tych 5 gałek też bym zjadła.
bez kąpieli to rzeczywiście kiepsko
Może i dobrze ,ze nic Ci sie nie chce- połóż się i prześpij ten kiepski okres
Cytat:

super ze kolezanka da ci ciuszki i w ogóle zawsze to juz cos
ja jutro wybieram si edo siorki ona ma pochowane jakies ciuszki z takich maciupkich to bedziemy to przeglądac ona i jej szwagierka mówią ze jest tego sporo wiec mam nadzieje ze coś soie wybiore

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

pochłonełam 1/4 opakowania lodów bakaliowych h ehe mniam
Ciuszki jak ciuszki- najbardziej się z wózka cieszę
O początku pisałam,ze nie mam ochoty wywalać kasy na nowy i łudziłam się, że mi się ktoś objawi z używanym , ale do tej pory była cisza, już traciłam nadzieje
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dla mamy:
...

jestes niezastąpiona
Stary 2011-05-22, 17:23   #107
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Lui..Kochana...Nie stresuj sie po pierwsze... Ja tez jako kelnerka pracowalam i wiem co to znaczy tez mysle ze nie jest to zbyt dobra praca dla ciezarnej...
Ja bym na twoim miejscu po prostu sie obijała troszeczke w tej pracy
I mysle ze jak im pokaze fotke to Cie jednak przebadaja...
Oni tutaj w Irlandii podchodza lajtowo do ciazy ale jak przebiega prawidłowo....
a jak cos sie dzieje to reaguja od razu...
Obijam sie ile mogę, nic nie dzwigam i brzydko mówiąć wysługuję się innymi jak sie da choć nie lubie tego..... ale bycie na nogach tyle godzin nawet gdybym nie musiała nic robić jest meczace.....

Mam nadzieje ze jakoś zareagują i pomomo tego ze nia chciałabym siedzieć w domu zwolnieniem nie pogardzę...

Cytat:
u mnie z gór nici
pojechalismy do marketu
mierzyłam pare suienek i jedną prawei kupiłam ale stwierdziłam ze troche pod biustem mnie gniecie i na chwile sie nie opłaca a w innych wyglądałam dramat he he aż sie mąz smiał i doszlismy do wniosku ze lepiej zdecydowanie wyglądam w czymś dopasowanym niż w jakiś rozkloszowanych rzeczach i teraz skupimy sie na takowych czy li zwykła bluzka przylegająca do ciała tylko dłuższa aby przykryła brzuszek
jakiś plan jest teraz trzeba upolować kilka rzeczy
Też zauwazyłam ze w obcisłych rzeczach wyglądam troche lepiej.....wczoraj przymierzyłam sukienkę taką odcinaną pod biustem i brzuch wygląda w niej wielki...

Cytat:
No tak, biorac pod uwage ze teraz juz tyle przytylam , to do konca ciazy bede wazyla drugie tyle, a moja mama mnie pocieszala ze ona przytyla tylko 14 kg jak byla ze mna w ciazy i to dziedziczne..pssst:rolley es:
Moja mama przytyła ze mną 6,5kg tyle ile ja mam w 22tc i mówiła ze przy porodzie miała brzuch wielkości mojego teraz......
Kiepsko to widzę.....tzn moją wage ....

Cytat:
Myśmy w końcu w Pszczynie byli Fajnie było

Luiinie wiem czy tu czytasz, ale ja mam szyjkę 3,36 i jest w normie (co prawda w dolnej granicy ale jest), ginek tylko mówił, żeby jakoś specjalnie nie szaleć i w miarę możliwości się oszczędzać. Co do pracy to bardzo współczuję Trzymam kciuki
Dzieki trochę mnie pocieszyłaś
Sama swiadomość ze tu nie mam gina pod reką jest przytłaczająca..... bo nie mam jak tego skontrolowac za jakiś czas...

Cytat:
Wróciłam z lodów- ale się obżarłam
5 kulek wciągnęłam
5 kulek?? Chyba bym umarła, ja nigdy za lodami nie przepadałam....zjem od czasu do czasu ale zawsze wybieram najmniejszego a i tak nie daje rady dokończyć i oddaje reszte tz.....ale za to gofry uwielbiam.... Będąc teraz w pl z rodzinką byliśmy na lodach....wszyscy wielkie lody z bitą śmietaną a ja goferka....pycha...

A mnie dziś pakowanie czeka.....jutro z samego rana wybieramy się na urlop do francji.....już nie mogę się doczekać

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:24   #108
aa2
Zakorzenienie

Archinta powiem ci ze wózki uzywane oglądalismy na allegro i mozna juz w fajnej cenie w ogóle nie zniszczony kupić-jakby co

po wczorajszych urodzinach u tesciowej wiem juz ze tym tematem mam si enie martwić w sumie dostałam zrypkę w ograniczaniu meża jeśli chodzi o zakup lapka za gotówke(skarzyłam sie ze chce wydac jakąś częsc tego co udało nam sie nazbierać, a ja wole trzymac oszczedności na wózek itd) to usłyszałam ze juz tyle razy przeciez mówiono ze wózkiem mam sie nie martwic itd wiec w sumie teraz jestem pewna ze dostaniemy-no ale ja juz tak mam, zawsze liczyłam na siebie i na wszelki wypadek na ten wózek kase musze miec odłozoną
Stary 2011-05-22, 17:38   #109
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
jestes niezastąpiona
jakby brakowało jakiegoś ważnego linka to proszę o upomnienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Dzieki trochę mnie pocieszyłaś
Sama swiadomość ze tu nie mam gina pod reką jest przytłaczająca..... bo nie mam jak tego skontrolowac za jakiś czas...

A mnie dziś pakowanie czeka.....jutro z samego rana wybieramy się na urlop do francji.....już nie mogę się doczekać
a nie możesz pójść do polskiego gina tam u ciebie?
Mmm Francja

Cytat:
Archinta powiem ci ze wózki uzywane oglądalismy na allegro i mozna juz w fajnej cenie w ogóle nie zniszczony kupić-jakby co

po wczorajszych urodzinach u tesciowej wiem juz ze tym tematem mam si enie martwić w sumie dostałam zrypkę w ograniczaniu meża jeśli chodzi o zakup lapka za gotówke(skarzyłam sie ze chce wydac jakąś częsc tego co udało nam sie nazbierać, a ja wole trzymac oszczedności na wózek itd) to usłyszałam ze juz tyle razy przeciez mówiono ze wózkiem mam sie nie martwic itd wiec w sumie teraz jestem pewna ze dostaniemy-no ale ja juz tak mam, zawsze liczyłam na siebie i na wszelki wypadek na ten wózek kase musze miec odłozoną
To zazdroszczę bo u mnie i teściowie i rodzice coś napomknęli, ze zapłacą za wózek i teraz cisza. I nie wiem czy kupić i czekać aż ktoś rzuci kasę czy pytać się ich co postanowili

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:38   #110
gerda
Zadomowienie

melduję się i ja w nowym wątku

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:47   #111
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
5 kulek?? Chyba bym umarła, ja nigdy za lodami nie przepadałam....zjem od czasu do czasu ale zawsze wybieram najmniejszego a i tak nie daje rady dokończyć i oddaje reszte tz.....ale za to gofry uwielbiam.... Będąc teraz w pl z rodzinką byliśmy na lodach....wszyscy wielkie lody z bitą śmietaną a ja goferka....pycha...

Lody akurat uwielbiam

Miłego odpoczynku
Cytat:

...wiec w sumie teraz jestem pewna ze dostaniemy-no ale ja juz tak mam, zawsze liczyłam na siebie i na wszelki wypadek na ten wózek kase musze miec odłozoną
Też się nastawiałam, ze jakby co to będę kupowala używkę z all

Ja Cie świetnie rozumiem- tez wole być zabezpieczona, a nie obudzić sie pewnego dnia z ręka w nocniku

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Kurde- a Ci z góry- wiecie , co policje wzywałam- znów coś się kłócą
Juz mam styka znów

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
jakby brakowało jakiegoś ważnego linka to proszę o upomnienie

To zazdroszczę bo u mnie i teściowie i rodzice coś napomknęli, ze zapłacą za wózek i teraz cisza. I nie wiem czy kupić i czekać aż ktoś rzuci kasę czy pytać się ich co postanowili
A dawałaś już to: kalkulator wagi w ciąży ???

Co do wózka- może myślą,ze jeszcze sporo czasu... dla pewności dopytaj, powiedz kiedy chciałabyś kupić
Stary 2011-05-22, 17:51   #112
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko zależy od tego jak duże dzieciątko urodzisz, pomogłam prawda? ja narazie kupuję głównie 62, mam nadzieję że jak założę maluszkowi lekko większe ciuszki to jakoś to przyjmie
Bardzo
Ja mialam 52cm jak sie urodzilam, malz nie wiem ile, moze kupie jeszcze jakies bodziaki kopertowe na 62 , najwyzej wieksze bedzie nosic.
Stary 2011-05-22, 17:52   #113
cotynato
Zakorzenienie

urlop w francji, fajnie

aa2- ale wam zazdroszczę, u nas pewnie wszystko sami, chyba że ktoś ze strony tż . U mnie chrzestna na drugim końcu polski, sama czeka na wnuka, chrzesty też akurat czeka na wnuka, zresztą od nich w sumie mało kiedy co dostaję- zupełnie bez żalu to piszę
A moi rodzice całą kasę ładują w mieszkanie- dlatego, że tu będziemy pewien czas mieszkać, więc to też duża pomoc- a robią to właśnie z myślą o maluszku.

A po tym jak oglądałam wątki gdzie dziewczyny pokazywały używane wózki kupione na allegro mam jakiś wstręt ;p boję się że mi się trafi felerny a znowu wydać 1-2 tysiące Tym bardziej że tż chce wszystko kupować na ostatnią chwilę

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 17:57   #114
gerda
Zadomowienie

archinta nieciekawie masz z tymi sąsiadami

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:59   #115
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
a dokąd jeśli można spytać ?
Stary 2011-05-22, 18:00   #116
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
archinta nieciekawie masz z tymi sąsiadami
To jakas młoda parka z malusieńkim dzieckeim (taki w wózku)- mieszkają tu jakieś pół roku ... masakra mam schizy o te dziecko
Stary 2011-05-22, 18:04   #117
aa2
Zakorzenienie

Natalka a moze po prostu wspomnij ze np jedziecie wybierac wózek bo za nidługo trzeba bedzie kupic itd i zobacz jaka reakcja, jak faktycznie chca kupić to powiedzą coś na pewno, wiec po prostu przy jednych i drugich wspomnijcie albo jak dwie pary dziadków sie zaoferowałao to ja bym najpierw powiedziała jednemu a potem drugiemu ze taka i taka sprawa i moze dziadki po prostu kupią wam wózek po połowie, mam nadzieje ze nie namowtałam i przesłanie jasne he he

Cotka my tez nie nastwaialismy sie na to ze coś dostaniemy dlatego ja na razie nei dowierzam he -juz taka moja natura jak nie bede miała czegoś fizyczni eto na razie dla mnei to takie gdybanie jak faktycznie dostaniemy to super na pewno bedzie nam łatwiej a jak nie to sami bedziemy musiali dac rade

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 18:07   #118
archinta
Zakorzenienie

Znalazłam chyba fajne bawełniane legginsy o TAKIE i mam zgryz jaki rozmiar wziąć- niby zmieszczę się w S, ale wiadomo nie warto bo brzuszek urośnie, M to takie najrozsądniejsze na teraz, no ale właśnie jak bębenek urośnie to może być chyba lipton
L brać???
Brzuszek teraz były ok, w bioderkach- no może ciut za luźne. Z kolei one już dłuższe są , a ja kurdupel Nie wiem
Stary 2011-05-22, 18:08   #119
81gosia
Zadomowienie

U nas wózek ma kupić mój tata.
Mama mnie ostatnio podpuszczała, żebym zamówiła i poszła do ojca po kasę, bo zobaczyła, że w jednym ze sklepów wszystkie Marity wykupili. Podobno w necie piszą, że to ostatnio chodliwy towar - nie wiem nie czytałam nic o wózkach. Dla mnie chwilowo temat zamknięty. Nie spodobało mi się jej zachowanie ale nie skomentowałam - po co mam się sprzeczać. Mama nie nalegała, bo w końcu jest jeszcze czas. Ja nie umiem taty postawić tak przed faktem dokonanym, bo mu nie będzie miło. Zawsze jak może to nam pomaga i wiem, że na wózku się nie skończy. Na początku lipca zabiorę go do sklepu i pokażę co mi się podoba i wtedy dopiero zamówimy.
Stary 2011-05-22, 18:13   #120
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka a moze po prostu wspomnij ze np jedziecie wybierac wózek bo za nidługo trzeba bedzie kupic itd i zobacz jaka reakcja, jak faktycznie chca kupić to powiedzą coś na pewno, wiec po prostu przy jednych i drugich wspomnijcie albo jak dwie pary dziadków sie zaoferowałao to ja bym najpierw powiedziała jednemu a potem drugiemu ze taka i taka sprawa i moze dziadki po prostu kupią wam wózek po połowie, mam nadzieje ze nie namowtałam i przesłanie jasne he he

Cotka my tez nie nastwaialismy sie na to ze coś dostaniemy dlatego ja na razie nei dowierzam he -juz taka moja natura jak nie bede miała czegoś fizyczni eto na razie dla mnei to takie gdybanie jak faktycznie dostaniemy to super na pewno bedzie nam łatwiej a jak nie to sami bedziemy musiali dac rade
Prawda? Ale fajnie by było już powoli mieć fizycznie rzeczy w domu. Już powoli łamię się żeby łóżeczko i tą komodę kupić i wstawić, ale z drugiej strony, tyle jeszcze czasu..

Cytat:
Znalazłam chyba fajne bawełniane legginsy o TAKIE i mam zgryz jaki rozmiar wziąć- niby zmieszczę się w S, ale wiadomo nie warto bo brzuszek urośnie, M to takie najrozsądniejsze na teraz, no ale właśnie jak bębenek urośnie to może być chyba lipton
L brać???
Brzuszek teraz były ok, w bioderkach- no może ciut za luźne. Z kolei one już dłuższe są , a ja kurdupel Nie wiem
Myślę że lepiej brać duże, ponieważ zazwyczaj w formie początkowej i tak są węższe i się mocniej naciągają. Będzie Ci na pewno komfortowo w większych kiedy to nic nie będzie uciskać. Ja bym L brała, zawsze jak na tyłku powiszą to nic się nie stanie, ale jak wolisz bezpieczniej to m i już

Ej a może wyślij tż żeby poszedł i powiedział, że żona w ciązy, chce spać i wszystko słychać, czy coś takiego?

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości