|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Moje dziecko dziś mimo upału miało niewiarygodny apetyt
Może mu się odmieni na nowo![]() Pocieszcie mnie że też tak macie ( ) Michał ciągle się przewraca i jęczy, płacze, coś mu się nie uda, czegoś mu się zabroni -> to samo... I tak cały dzień potrafi
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
machaj- Kalinka wygląda super w tych wielkich okularach
![]() lindsley -nie jest tak źle z Michałem bo wiaderko to Werci podaje więc może Was jeszcze zaproszą do piaskownicy Same tu pary na tych zdjęciach. Muszę zabrać Oliwkę do Wawy coby poznała swojego narzeczonego. ![]() My też dzisiaj cały prawię dzień na dworze spędziliśmy ale na własnym podwórku. Tylko od 11 do 14 nie wychodziliśmy bo za gorąco i dzidzia spała. JAk to dobrze że tu klima jest.
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
U nas koncerty i imprezy na mieście. Dzieciakom baloniki kupiłam i młody tak cudnie wyglądał przewiązany sznureczkiem od balonika pod paszkami, a balon serduszko nad nim wszędzie gdzie ten szedł
Do piaskownicy nawieźliśmy piasku to Eryk budował a Erwin był zajęty tylko i wyłącznie żeby piasek się za piaskownicą znalazł. Po tej masakrze z palcem już blendera w życiu nie ruszę, i jak coś potrzebuję to tz miksuje tyle mi obowiązek odszedł![]() No i mam stracha przed poniedziałkiem jak pójdę na zmianę opatrunku, bo tylko wczoraj bandaża dokładałam bo przeciekał, a w poniedziałek nie mam pojęcia jak mi to ściągną żeby nie bolało ![]() Boję się tego co zobaczę ![]() Małemu dałam dzisiaj frytek takich domowej roboty z młodych ziemniaczków, i świeżego oleju, ale mu smakowało, i nic mu nie jest, więc chyba będzie ok, dałam mu takie blade.
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plmadzia moja jadła z mcdonalda bo szymek jej dał i też wsio ok a to jakiś czas temu w sumie było więc po takicgh to tym bardziej nic nie bedzie
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() całe szczęście że tak mało napisane ![]() Madzia to pojechałas równo po bandzie z tym palcem , jakim cudem Ci się to udało, no ale życzę coby sie zagoiło jak na psie ![]() mozna ale nie za często kakao utrudnia przyswajanie wapnia z mleka My całe dnie spędzamy w ogrodzie i na wycieczkach rowerowych , wczoraj jak pojechaliśmy , jak wyjeżdżałam z domu to była pogoda az nagle się na burzę zebrało chmura wylazła a my 12 km od domu , tak darłam jak perszing dosłownie opony mi sie paliły i udało nam się ucieć ale jak wpadłam do domu to jak pies gończy. Dzisiaj też bylismy na mega długiej bo prawie 3 godzinnej wycieczce z atrakcjami typu koniki , krówki , kury i kozy no i dzikie kaczki na rzece. No i się pochwalę że od 2 dni jestem włascicielką mini pasieki z 4 uli w pierwszy dzień chyba z 10 mnie ukąsiło , jedna to mnie tak urządziła że na nogę nie mogłam stanąć . |
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
my tez dzis bardzo duzo czasu spedzlilismy na dworzu bylismy na plazy i Karinka juz zaliczyla zdarte kolano...tz zalozyl jej plasterek bo chodzila i pokazywala i sie denerwowala...ale po plasterku wpadla w panike i zaczela plakac,tupac... PL MADZIA jej az czytac nie moge.biedny ten Twoj paluszek ANIAP wspaniala masz parke ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- LIBRA miodek ![]() mnie tez kiedys pogryzly jak zamiast zbierac maliny poszlam podebrac wisnie u sasiada ale biegalam jak poparzona po calym polu...wszedziemialam ukaszenia, a najwiecej na twrzy mam jak mnie zobaczyla to sie przerazila
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wstałam dziś o 5.00 jak w normalny pracujący dzień tż jechał na ryby i mnie obudził gamoń posiedziałam 2 godziny nad business eng. umyłam kłaki i nawet makijaż już mam teściowa dzisiaj imieninowy obiad urządza na 20 osób wystąpię w mojej nowej kiecce z wczoraj kolor - kurewski koral
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Libra gratuluje posiadania pasieki
Agnieszka nie trzeba było podbierac iśni sasiadom ![]() Baobabku nie jestes sama ja też od 5 nie śpię Jula najpierw do 2 wojowała sakała po łóżku Tż nauczył ją kopać jedną nogą i mówić hadzia przy tym i ta w poduszke kopała tak wysoko prostą noga wywalała się i z powrotem Tż sie cieszyl ale jak go w jajka kopła to mine miał nie tęga potem padła obudziła sięo 5,00 zrobiła zadyme o mleko pospiewała i spi dalej a ja się nudze koniecznie pokaż zdjęcia nowej kiecki ![]() ja ostatnio chciałam sobie kupić jakąś kiecke ale skończyło się na tym że wyszlam ze sklepu ze spodniami
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe Julka jest niezła to tż dostał za swoje![]() my popołudniu do zoo jedziemy, oby nie było bardzo gorąco
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A foty świetne-ta ostatnia to jak z jakiegoś profesjonalnego albumu. [/QUOTE]Madzia ja wczoraj też się niezle pocięłam;/Najpierw kroiłam siostrom arbuza,a moi rodzice mają sthilowskie strasznie ostre noże i tak się ciachnęłam wewnątrz dłoni na tej poduszeczce pod palcem,że krew się lała jak głupia,a tak bolało,że się aż poryczałam ![]() Aż mi mięcho widać brrr okropne. A potem,żeby nudno nie było ciachnęłam się przy krojeniu pomidorów jeszcze w dwóch miejscach i mam całą łapę pociętą. Powiedziałam tż,że od dzisiaj jest Panią Domu,bo ja ruszać ręką niestety nie mogę ![]() My zaraz jedziemy sobie w 3 na wycieczkę rowerową.Gorąco już się robi,krótkie portki na dupe założe to nogi sobie opale. Miłego dnia
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-05-22 o 09:54 |
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co lind, pocieszona ? ![]() Cytat:
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
libra gratuluję pasieki
i współczuję ukąszeń![]() No i zazdroszczę tych wycieczek rowerowych. My sprzętu nie mamy i funduszy na nie A mamy gdzie jeździć![]() Baobabek Michaś też świetnie chodzi ale nie patrzy pod nogi a pełno zabawek rozrzuca... no i u nas w domu tor przeszkód - progi A płacze chyba nie dlatego że go boli tylko z "niepowodzenia":rolle yes:Chyba w kietce - oczywiście Baobabek w kietce ![]() Cytat:
Do nas dzis rodzice przyjezdzaja na obiad i zostaja do rana Robimy grilla na obiadek Zrobiłam drożdżówkę ale mi nie wyszła (a zwykle piękna jest)
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też juz obiadek naszykowany a tz z małym na spacerze
odkąd nie ma smoczka za nic nie chce iść w dzień do łóżeczka spać-płacz jest,usypia na kolanach a dzisiaj się zbuntował i postanowił usnąc na spacerku bo wózek wypychał na środek kuchni żeby tylko wyjśćPoP pocieszę Cię(może)Daniel też juz nie chce pokazywać ani noska ani oczka udaje,że nie słyszy jak się do niego mówi. Libra zawsze się dziwiłam jak ludzie pracują przy pszczołach,czy ich nie żądlą?a jednak,nie zazdroszczę Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-05-22 o 13:27 |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj postanowiłam że pojadę jutro ramo. Jak sie spóźnię jakieś 2,5 godziny to nic się nie stanie
. Nam dzisiaj udało się w końcu zwiedzić Zoo Opolskie. Byliśmy tam rano od 10-tej do 12-tej. Oliwka oczywiście oznaczyła teren pięknym pawiem w knajpce . Prz okazji trochę mnie obrzygała ale u nas to norma więc się zbytnio tym nie przejęliśmy. Gorzej było z innymi klientami . Zwierzaki sie jej bardzo podobały o ile sie ruszały. Te stacjonarne nie wzbudzały entuzjazmu. Ogólnie mi sie podobało bo zoo jest niewielkie w porównaniu do Warszawskiego czy wrocławskiego i 2 godziny z takim maluchem są wystarczające. Libra - to kiedy można u Ciebie zamawiać miodek . A kupiłaś sobie takie specjalne ubranko?Ana - współczuję pocięcia.
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
machaj może zimowych też nie trzeba dziecku kupować
![]() ![]() POp - ja też w kolejce po miodek do libry . Ja się do Zoo wybieram i się wybrać nie mogę coś . Uwaga uwaga Ola chodzi Jak to moje dziecko zawsze robi jakieś postępy po wizycie na basenie . No i mamy mega postęp Narazie troszkę się gibie na boki ale nieźle jej to idzie jutro muszę jej kupić jakieś sandały , z tej okazji dostała od sąsiada prezent mają sklep z zabawkami http://allegro.pl/kon-barbie-chodzacy-i1622612795.html za pięć lat moze się pobawi Dziś na basenie byłam , potem chciałam z szymkiem iść na konie ale okazało się że tam w knajpie komunia i dupa może za tydzień z nim polezę . Jutro za to wybieram się z Olą na termy na basen . mam nadzieję że będzie pogoda
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku się potykał i właśnie na jednym rozwalił dziąsło i wargę i krew się lała, ale teraz już obczaił i trzyma się futryny - na szczęście więcej wypadków nie mieliśmy uffffCytat:
no nareszcie się doczekałaś zazdraszczam wam tych atrakcji...termy, konie ![]() Jutro wstawię jakieś fotki, bo teraz muszę jeszcze testy na jutro podrukować a dopiero przyszliśmy z dworu, nie miałam wcześniej czasu, a moja godzina spania już dawno minęła, więc szybko druknę i spadam w kimono
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
kietce?? pierwsze słysze, w słowniku sprawdziłam i jest kiecka
![]() mrowak jak jest z tą kietcką kiecką?
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Aniu gratulacje za chodzenie teraz już spokoju nie zaznasz nawet jak Szymek będzie w przedszkolu![]() Ja dzisiaj dzień nad jeziorem,Erwin siedział w miejscu i rzucał na wszystkie strony pieskiem. Jak wróciliśmy do domu to pielucha pełna zasikanego piachu ![]() Eryk z Emilem byli w parku linowym, Eryk pierwszy raz, bo dopiero teraz wiekiem prawie się łapie bo od 7-miu lat. Przy pierwszej przeszkodzie na wysokości najpierw się popłakał że nie chce już, ale jak przeszedł, to taki dumny z siebie był, aż całą resztę z radością przeszedł. Bardzo mu się podobało, A Emil to jeszcze kilka tras przeszedł, jak ja z dziećmi na plaży siedziałam. No i Eryk już pływał w jeziorze, a woda lodowata.
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek - ja się na konie nie wybieram ale chciałam Szymka wsadzić na kucyka zobaczyć czy mu się spodoba . Narazie sobie tylko ogladał konie a ten wybieg z przeszkodami to stwierdził że to plac zabaw i chciał iść się bawić
Jutro z basenu chyba nici ma być 21 stopni u nas mam nadzieję że się nie sprawdzi madzia fajnie ze macie taki park u nas nic takiego nie ma, a spokój będę miała większy bo Ola zoastawiona potrafi wyć więc ja wolę żeby łaziła
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Nadal nie nadrobiłam. Kompletny brak czasu . Weekendy są za krótkie nawet dla "niepracujących".Chciałam się pochwalić Moje dziecko CHODZI ale coraz częściej i więcej samodzielnie.Miałam kolejne spotkanie z dzikiem . Nie wiem tylko kto był bardziej wystraszony, ja czy on ?![]() Muszę się do niego przyzwyzaić bo tylko w lesie można przetrwać spacer w takich temperaturach. Na osiedlu jest to nie do zrobienia dla mnie. Miłych snów ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ania - gratulacje chodzienia
|
#2301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie nie wolno gwałtownych ruchów wykonywać , to miałas za swoje kradzione nie tuczy ![]() A dziękuję ![]() O to Jula ma temperamencik chyba po mamusi ![]() pszczoła Oj co wy z Madzią za rzeźnię urządzacie ![]() szybkiego wygojenia życzę Cytat:
A za sprzętem popatrz w rzeczach używanych co przywożą z niemiec można kupić na prawdę fajne rowery i foteliki dla dzieci i nie drogo Cytat:
Cytat:
zazdroszczę wycieczki do zoo , mój Miko by sie zaochał i zaachał (o ile taki słowa istnieją )A kapelusz mam a jakże , następnym razem zrobię fotkę ![]() doczekałaś sięDziewczyny miodek ja będzie to dam znać , raczej już nei w tym roku bo to jeszcze małe rodzinki i muszą dla siebie na zimę trochę nazbierać , bo muszą mieć odpowiedni zapas pokarmu. Ale będę o was pamiętać ![]() a do świętego Jana nie czekali ha? ![]() My dzisiaj wycieczkę zaliczyliśmy a jakże burzą trochę postraszyło ale poszła sobie. A po niedzieli mój tż na krótki urlop przyjeżdża więc będzie święto w domu ![]() A tu jak macie ochotę obejrzeć filmik z moim Mikiem http://www.youtube.com/watch?v=L77mU...x=3&playnext=1 ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Izazula brawo za chodzenie ![]() umówiły się dziewczyny żeby razem zacząć ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Tylkooliwka mój Miko też w dzień na kolanach usypia ale już sie z tym pogodziłam. A wieczorem normalnie w łóżeczku ale trzymam go za rękę U nas na wszelkie bunty i próby wymuszania działa moje ignorowanie po prostu zero reakcji i za chwilę spokój i już coraz rzadziej się zdarzają Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-05-22 o 22:22 |
||||
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra- Miko jest świetny, taki słodziak fajny jak bym moją Zosie widziała, też taka ruchliwa, biegnie, przewraca się itd. Ogród masz bardzo ładny i ule też fajne ![]() Brawo dla dziewczyn Oli i Zosi za chodzenie
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Ania gratulacje dla Oli za ruszenie dupki
![]() Libra - Miko jest świetny i taki wesoły ![]() ![]() Masz piękny ogród i fajne ule. Wstawię Wam zdjęcia mojego dziecka. 1. przydomowy plac zabaw 2. ulubiona zabawka (aktualnie) 3. tak sobie idę 4. patrzę na jakieś zwierzaki w zoo 5. na ślizgawce
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-05-22 o 22:41 |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
izazula dzieciaki nam się umówiły czy co he he .
Libra MIko cudny oliwka cudna a jaką ma piękną sukienkę .. no tak i jaka sprytna nie dziwne że was z poradni wcześniaków wywalili he he
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-05-22 o 22:32 |
|
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
To jest tak z 1/4 ogrodu za domem jest jeszcze dużo , ale ta część jest ogrodzona dla Mika |
||
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No i potyka się a to o zabawki a to o własne lub czyjeś nogi![]() Cytat:
Pogrubiłam "w"![]() I super że masz nowego przyjaciela ![]() Świetna jest oliwka Libra Miko boski i te ząbki My mamy maleńki ogródek ale cieszę się że jest... Dziś spędziliśmy tam prawie cały dzień i sobie ramiona zjarałam Wpierniczał jakbym przez tydzień mu jeść nie dawała
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-05-22 o 23:30 |
||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
POPie - Oliwka jaka już duża pannica
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
pop i libra, oliwka i miko, superaśne, i super ogrody macie
ania i iz, gratuluję nowym chodziarkom a moja w końcu pije sama z kubeczka, nauczyła się odchylać głowę i mniej się bawi a więcej pije , i powoli się uczy łyżeczką jeśći policzyłam w końcu i ten mój gad potrafi dźwiękowo naśladować 13 zwierzątek już ![]() i jak dan zwierzątko gdzieś widzi, w tv, książeczce czy na ulicy (a konia to nawet na pomniku), to sobie odpowiednie dźwięki wydaje no i wszystkie części twarzy, włosy, zęby, nóżki, rączki, pępek i u siebie i u kogoś pokazuje. Dumna jestem
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem dumna z tej mojej babulinki
![]() rozumie juz tyleeeee rzeczy-ahhhh.. zgadzam sie, laski piekne ogrody, u mojej mamy tez taki jeden extra wielki bym zrobila z 4 mniejszych no ale .... bez ogrodzenia mialaby po tych swoich kwiatkach bo pies by je zniszczyl, tata ostatnio wymyslil ze chyba zrobimy Olinkowi takie ogrodzenie zeby sobie mogla bezpiecznie biegac. ania gratulacje dla Oli, w koncu zajarzyla ![]() MIKO jest swietny!!!! Pop Oliwka tez sliczna paniusia i sukieneczka jest swietna a ja odebralam wyniki w piatek i sie wystraszylam bardzo bo mi bialko w moczu wyszlo;/ pojechalam na konsultacje do gin ale mowi ze nic by z tym nie robila bo crp jest dobre wiec to tylko jakas malutka infekcja okolic intymnych a ogolnie jest wszystko dobrze-uffffff ulzylo mi jak nie wiem! No i widzielismy malenstwo! roznie jak na drozdzach no i..... oby nie bylo tak duze jak Oliwka ale na malutkie sie przynajmniej na razie nie zapowiada:P to byl 10 tydzien a rozmiarami 2-3 tygodnie starsze ![]() a tz mnie ciagnie na usg 3/4D chociaz ja nie bardzo chce no ale.. w ktorym tygodniu najlepiej isc? 15-20? ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- mala zaraz usnie ( 1 drzemka) wiec czas ogarnac mieszkanie.... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- wczoraj pojechalismy na dzialke do szwagierki, mala sie 1 raz pluskała w basenie ze szwagierki corka-miala ubaw
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2011-05-23 o 08:10 |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
izazula Wielkie gratulacje za chodzienie
Libra ale z Mika śmieszek, cudny jest, ogród piękny P0P ale Oliwka sobie na zjeżdzalni radzi ![]() Ja za godzinkę do lekarza z paluszkiem Kupiłam sobie alladynki do kolan, są superwygodne, ale mój tz jak mnie w nich widzi to mówi że od góry do pasa fajnie wyglądam tylko te spodnie wszystko psują No i rozmiar musiałam kupić XL to chyba 42![]() pierwsza fotka to spodnie, a druga to moja już spora duma w parku linowym
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Może mu się odmieni na nowo
) Michał ciągle się przewraca i jęczy, płacze, coś mu się nie uda, czegoś mu się zabroni -> to samo... I tak cały dzień potrafi

tż jechał na ryby i mnie obudził gamoń
posiedziałam 2 godziny nad business eng. umyłam kłaki i nawet makijaż już mam 

koniecznie pokaż zdjęcia nowej kiecki 
i współczuję ukąszeń