Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 20:49   #2281
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Moje dziecko dziś mimo upału miało niewiarygodny apetyt Może mu się odmieni na nowo

Pocieszcie mnie że też tak macie () Michał ciągle się przewraca i jęczy, płacze, coś mu się nie uda, czegoś mu się zabroni -> to samo... I tak cały dzień potrafi

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:03   #2282
P0P70
Zakorzenienie

machaj- Kalinka wygląda super w tych wielkich okularach Kumpel też niczego sobie

lindsley -nie jest tak źle z Michałem bo wiaderko to Werci podaje więc może Was jeszcze zaproszą do piaskownicy

Same tu pary na tych zdjęciach. Muszę zabrać Oliwkę do Wawy coby poznała swojego narzeczonego.

My też dzisiaj cały prawię dzień na dworze spędziliśmy ale na własnym podwórku. Tylko od 11 do 14 nie wychodziliśmy bo za gorąco i dzidzia spała. JAk to dobrze że tu klima jest.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 21:31   #2283
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U nas koncerty i imprezy na mieście. Dzieciakom baloniki kupiłam i młody tak cudnie wyglądał przewiązany sznureczkiem od balonika pod paszkami, a balon serduszko nad nim wszędzie gdzie ten szedł

Do piaskownicy nawieźliśmy piasku to Eryk budował a Erwin był zajęty tylko i wyłącznie żeby piasek się za piaskownicą znalazł.

Po tej masakrze z palcem już blendera w życiu nie ruszę, i jak coś potrzebuję to tz miksuje tyle mi obowiązek odszedł
No i mam stracha przed poniedziałkiem jak pójdę na zmianę opatrunku, bo tylko wczoraj bandaża dokładałam bo przeciekał, a w poniedziałek nie mam pojęcia jak mi to ściągną żeby nie bolało
Boję się tego co zobaczę

Małemu dałam dzisiaj frytek takich domowej roboty z młodych ziemniaczków, i świeżego oleju, ale mu smakowało, i nic mu nie jest, więc chyba będzie ok, dałam mu takie blade.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:10   #2284
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Moje dziecko dziś mimo upału miało niewiarygodny apetyt Może mu się odmieni na nowo

Pocieszcie mnie że też tak macie () Michał ciągle się przewraca i jęczy, płacze, coś mu się nie uda, czegoś mu się zabroni -> to samo... I tak cały dzień potrafi
Ola po mału się tego oducza ale nie raz jak ma zły dzień to też taki maruder , nie przywykłam bo szymek tak nie robił wogóle
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
machaj- Kalinka wygląda super w tych wielkich okularach Kumpel też niczego sobie

lindsley -nie jest tak źle z Michałem bo wiaderko to Werci podaje więc może Was jeszcze zaproszą do piaskownicy

Same tu pary na tych zdjęciach. Muszę zabrać Oliwkę do Wawy coby poznała swojego narzeczonego.

My też dzisiaj cały prawię dzień na dworze spędziliśmy ale na własnym podwórku. Tylko od 11 do 14 nie wychodziliśmy bo za gorąco i dzidzia spała. JAk to dobrze że tu klima jest.
a tam klima super taki upałek tylko nie mam cholerka czasu żeby zalegać na lezaku a tak mi się marzy.

Plmadzia moja jadła z mcdonalda bo szymek jej dał i też wsio ok a to jakiś czas temu w sumie było więc po takicgh to tym bardziej nic nie bedzie
Stary 2011-05-21, 22:48   #2285
libra777
Zakorzenienie

Witam
całe szczęście że tak mało napisane
Madzia to pojechałas równo po bandzie z tym palcem , jakim cudem Ci się to udało, no ale życzę coby sie zagoiło jak na psie
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Można dzieciom dać kakao do picia?
mozna ale nie za często kakao utrudnia przyswajanie wapnia z mleka

My całe dnie spędzamy w ogrodzie i na wycieczkach rowerowych , wczoraj jak pojechaliśmy , jak wyjeżdżałam z domu to była pogoda az nagle się na burzę zebrało chmura wylazła a my 12 km od domu , tak darłam jak perszing dosłownie opony mi sie paliły i udało nam się ucieć ale jak wpadłam do domu to jak pies gończy.
Dzisiaj też bylismy na mega długiej bo prawie 3 godzinnej wycieczce z atrakcjami typu koniki , krówki , kury i kozy no i dzikie kaczki na rzece.

No i się pochwalę że od 2 dni jestem włascicielką mini pasieki z 4 uli , pszczółki pracują az miło targaja miodek.
w pierwszy dzień chyba z 10 mnie ukąsiło , jedna to mnie tak urządziła że na nogę nie mogłam stanąć .
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:57   #2286
agnieszka09
Wtajemniczenie

witam
my tez dzis bardzo duzo czasu spedzlilismy na dworzu
bylismy na plazy i Karinka juz zaliczyla zdarte kolano...tz zalozyl jej plasterek bo chodzila i pokazywala i sie denerwowala...ale po plasterku wpadla w panike i zaczela plakac,tupac...

PL MADZIA jej az czytac nie moge.biedny ten Twoj paluszek zagoc i sie zagoli tylko teraz cierpisz napewno...

ANIAP wspaniala masz parke Ola jak laleczka a z Szymka prawdzwiwy przystojniak

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

LIBRA miodeka najlepszy jeszcze w tych plastrach mozesz mi wyslac taki jeden plasterek
mnie tez kiedys pogryzly jak zamiast zbierac maliny poszlam podebrac wisnie u sasiada ale biegalam jak poparzona po calym polu...wszedziemialam ukaszenia, a najwiecej na twrzy mam jak mnie zobaczyla to sie przerazila

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 07:35   #2287
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

oj tak tak, chociaż widzę, że ignorowanie daje mega efekty...co do przewracania, to Kubuś już fajnie chodzi nawet po nierównościach i rzadko się wywala, ale jak już to nie zwraca na to uwagi, wstaje i idzie dalej, kolana ma całe w siniakach i drobnych zadrapaniach, bo jak łazi w króykich spodenkach i centralnie pada na kolana to taki efekt...ale nie boli go chyba skoro się nie drze

Ja wstałam dziś o 5.00 jak w normalny pracujący dzień tż jechał na ryby i mnie obudził gamońposiedziałam 2 godziny nad business eng. umyłam kłaki i nawet makijaż już mam teściowa dzisiaj imieninowy obiad urządza na 20 osób mały pewnie da popalić bo on gości nie lubi, a ja znowu muszę bratową tżta zakasować wystąpię w mojej nowej kiecce z wczoraj kolor - kurewski koral

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 07:51   #2288
drcron
Zakorzenienie

Libra gratuluje posiadania pasieki

Agnieszka nie trzeba było podbierac iśni sasiadom

Baobabku nie jestes sama ja też od 5 nie śpię Jula najpierw do 2 wojowała sakała po łóżku Tż nauczył ją kopać jedną nogą i mówić hadzia przy tym i ta w poduszke kopała tak wysoko prostą noga wywalała się i z powrotem Tż sie cieszyl ale jak go w jajka kopła to mine miał nie tęga potem padła obudziła sięo 5,00 zrobiła zadyme o mleko pospiewała i spi dalej a ja się nudze koniecznie pokaż zdjęcia nowej kiecki
ja ostatnio chciałam sobie kupić jakąś kiecke ale skończyło się na tym że wyszlam ze sklepu ze spodniami

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:12   #2289
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
oj tak tak, chociaż widzę, że ignorowanie daje mega efekty...co do przewracania, to Kubuś już fajnie chodzi nawet po nierównościach i rzadko się wywala, ale jak już to nie zwraca na to uwagi, wstaje i idzie dalej, kolana ma całe w siniakach i drobnych zadrapaniach, bo jak łazi w króykich spodenkach i centralnie pada na kolana to taki efekt...ale nie boli go chyba skoro się nie drze

Ja wstałam dziś o 5.00 jak w normalny pracujący dzień tż jechał na ryby i mnie obudził gamońposiedziałam 2 godziny nad business eng. umyłam kłaki i nawet makijaż już mam teściowa dzisiaj imieninowy obiad urządza na 20 osób mały pewnie da popalić bo on gości nie lubi, a ja znowu muszę bratową tżta zakasować wystąpię w mojej nowej kiecce z wczoraj kolor - kurewski koral
czekamy na zdjęcia nowej kiecki

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

Agnieszka nie trzeba było podbierac iśni sasiadom

Baobabku nie jestes sama ja też od 5 nie śpię Jula najpierw do 2 wojowała sakała po łóżku Tż nauczył ją kopać jedną nogą i mówić hadzia przy tym i ta w poduszke kopała tak wysoko prostą noga wywalała się i z powrotem Tż sie cieszyl ale jak go w jajka kopła to mine miał nie tęga potem padła obudziła sięo 5,00 zrobiła zadyme o mleko pospiewała i spi dalej a ja się nudze koniecznie pokaż zdjęcia nowej kiecki
ja ostatnio chciałam sobie kupić jakąś kiecke ale skończyło się na tym że wyszlam ze sklepu ze spodniami

hehe Julka jest niezła to tż dostał za swoje

my popołudniu do zoo jedziemy, oby nie było bardzo gorąco

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:48   #2290
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
wy o tych sandałkach piszecie a ja też nie mam jeszcze dla małej! mówiłam dziś teściowej że muszę malej kupić jakieś to ona stwierdziła że po co jak i tak za 3 miesiące lato się skończy! no ludzie! przecież w 3 miesiące to wyrośnie z nich.... i powiedziała że mam małej kupić sandałki z zakrytymi palcami bo jak są odkryte to się wykrzywiają (??) słyszałyście coś podobnego bo ja nie wiem o co chodzi?

...

no i 3 zdj mojej gwiazdy i jej kolegi nie ma to jak samochody! (z kim ja się będę bawiła lalkami)
Niezła teściowa

A foty świetne-ta ostatnia to jak z jakiegoś profesjonalnego albumu.
[/QUOTE]

Madzia ja wczoraj też się niezle pocięłam;/Najpierw kroiłam siostrom arbuza,a moi rodzice mają sthilowskie strasznie ostre noże i tak się ciachnęłam wewnątrz dłoni na tej poduszeczce pod palcem,że krew się lała jak głupia,a tak bolało,że się aż poryczałam
Aż mi mięcho widać brrr okropne.
A potem,żeby nudno nie było ciachnęłam się przy krojeniu pomidorów jeszcze w dwóch miejscach i mam całą łapę pociętą.
Powiedziałam tż,że od dzisiaj jest Panią Domu,bo ja ruszać ręką niestety nie mogę

My zaraz jedziemy sobie w 3 na wycieczkę rowerową.Gorąco już się robi,krótkie portki na dupe założe to nogi sobie opale.

Miłego dnia

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-05-22 o 09:54
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:15   #2291
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
pocieszam (choć to marna pociecha), mamy tak samo, z wyjątkiem przewracania. Do tego ciska wszystkim, nic nie chce, drze mordę, pręży się jak ją chcę przewinąć (lub cokolwiek innego). Mi się juz w ogóle nic nie chce, ani uśmiechnąć, ani nic. Usypianie wieczorne- ostatnimi czasy po ok.1h.... (przy mega darciu i przekrętach na wszystkie strony).A w nocy zaś cyrki i wstawanie naście razy....
I co lind, pocieszona ?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
No i się pochwalę że od 2 dni jestem włascicielką mini pasieki z 4 uli , pszczółki pracują az miło targaja miodek.
w pierwszy dzień chyba z 10 mnie ukąsiło , jedna to mnie tak urządziła że na nogę nie mogłam stanąć .
współczuję . Co boli bardziej-osa czy pszczoła? (użądlenie, ofkors)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:47   #2292
lindsley
Zakorzenienie

libra gratuluję pasieki i współczuję ukąszeń
No i zazdroszczę tych wycieczek rowerowych. My sprzętu nie mamy i funduszy na nie A mamy gdzie jeździć

Baobabek Michaś też świetnie chodzi ale nie patrzy pod nogi a pełno zabawek rozrzuca... no i u nas w domu tor przeszkód - progi A płacze chyba nie dlatego że go boli tylko z "niepowodzenia":rolle yes:

Cytat:
czekamy na zdjęcia nowej kiecki
Chyba w kietce - oczywiście Baobabek w kietce

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
pocieszam (choć to marna pociecha), mamy tak samo, z wyjątkiem przewracania. Do tego ciska wszystkim, nic nie chce, drze mordę, pręży się jak ją chcę przewinąć (lub cokolwiek innego). Mi się juz w ogóle nic nie chce, ani uśmiechnąć, ani nic. Usypianie wieczorne- ostatnimi czasy po ok.1h.... (przy mega darciu i przekrętach na wszystkie strony).A w nocy zaś cyrki i wstawanie naście razy....
I co lind, pocieszona ?
No troszkę

Do nas dzis rodzice przyjezdzaja na obiad i zostaja do rana Robimy grilla na obiadek Zrobiłam drożdżówkę ale mi nie wyszła (a zwykle piękna jest)

Michaś
Stary 2011-05-22, 13:25   #2293
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja też juz obiadek naszykowany a tz z małym na spacerze
odkąd nie ma smoczka za nic nie chce iść w dzień do łóżeczka spać-płacz jest,usypia na kolanach a dzisiaj się zbuntował i postanowił usnąc na spacerku bo wózek wypychał na środek kuchni żeby tylko wyjść

PoP pocieszę Cię(może)Daniel też juz nie chce pokazywać ani noska ani oczka udaje,że nie słyszy jak się do niego mówi.

Libra zawsze się dziwiłam jak ludzie pracują przy pszczołach,czy ich nie żądlą?a jednak,nie zazdroszczę

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-05-22 o 13:27
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 18:42   #2294
P0P70
Zakorzenienie

Ja dzisiaj postanowiłam że pojadę jutro ramo. Jak sie spóźnię jakieś 2,5 godziny to nic się nie stanie.

Nam dzisiaj udało się w końcu zwiedzić Zoo Opolskie. Byliśmy tam rano od 10-tej do 12-tej. Oliwka oczywiście oznaczyła teren pięknym pawiem w knajpce. Prz okazji trochę mnie obrzygała ale u nas to norma więc się zbytnio tym nie przejęliśmy. Gorzej było z innymi klientami.
Zwierzaki sie jej bardzo podobały o ile sie ruszały. Te stacjonarne nie wzbudzały entuzjazmu. Ogólnie mi sie podobało bo zoo jest niewielkie w porównaniu do Warszawskiego czy wrocławskiego i 2 godziny z takim maluchem są wystarczające.

Libra - to kiedy można u Ciebie zamawiać miodek. A kupiłaś sobie takie specjalne ubranko?

Ana - współczuję pocięcia.

Stary 2011-05-22, 20:38   #2295
ania p
Zakorzenienie

machaj może zimowych też nie trzeba dziecku kupować

POp - ja też w kolejce po miodek do libry .
Ja się do Zoo wybieram i się wybrać nie mogę coś .

Uwaga uwaga
Ola chodzi

Jak to moje dziecko zawsze robi jakieś postępy po wizycie na basenie . No i mamy mega postęp
Narazie troszkę się gibie na boki ale nieźle jej to idzie jutro muszę jej kupić jakieś sandały , z tej okazji dostała od sąsiada prezent mają sklep z zabawkami
http://allegro.pl/kon-barbie-chodzacy-i1622612795.html
za pięć lat moze się pobawi ale sąsiad chyba zapomniał czym się bawią małe dzieci
Dziś na basenie byłam , potem chciałam z szymkiem iść na konie ale okazało się że tam w knajpie komunia i dupa może za tydzień z nim polezę .
Jutro za to wybieram się z Olą na termy na basen . mam nadzieję że będzie pogoda
Stary 2011-05-22, 20:53   #2296
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
No i zazdroszczę tych wycieczek rowerowych. My sprzętu nie mamy i funduszy na nie A mamy gdzie jeździć

Baobabek Michaś też świetnie chodzi ale nie patrzy pod nogi a pełno zabawek rozrzuca... no i u nas w domu tor przeszkód - progi A płacze chyba nie dlatego że go boli tylko z "niepowodzenia":rolle yes:

No troszkę

Do nas dzis rodzice przyjezdzaja na obiad i zostaja do rana Robimy grilla na obiadek Zrobiłam drożdżówkę ale mi nie wyszła (a zwykle piękna jest)
ojjj lind u nas progi też są i to dość spore, przy każdych drzwiach - dom z lat 80 tych, więc progi musowo na początku się potykał i właśnie na jednym rozwalił dziąsło i wargę i krew się lała, ale teraz już obczaił i trzyma się futryny - na szczęście więcej wypadków nie mieliśmy uffff

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
machaj może zimowych też nie trzeba dziecku kupować

POp - ja też w kolejce po miodek do libry .
Ja się do Zoo wybieram i się wybrać nie mogę coś .

Uwaga uwaga
Ola chodzi

Jak to moje dziecko zawsze robi jakieś postępy po wizycie na basenie . No i mamy mega postęp
Narazie troszkę się gibie na boki ale nieźle jej to idzie jutro muszę jej kupić jakieś sandały , z tej okazji dostała od sąsiada prezent mają sklep z zabawkami
http://allegro.pl/kon-barbie-chodzacy-i1622612795.html
za pięć lat moze się pobawi ale sąsiad chyba zapomniał czym się bawią małe dzieci
Dziś na basenie byłam , potem chciałam z szymkiem iść na konie ale okazało się że tam w knajpie komunia i dupa może za tydzień z nim polezę .
Jutro za to wybieram się z Olą na termy na basen . mam nadzieję że będzie pogoda
no nareszcie się doczekałaś
zazdraszczam wam tych atrakcji...termy, konie
Jutro wstawię jakieś fotki, bo teraz muszę jeszcze testy na jutro podrukować a dopiero przyszliśmy z dworu, nie miałam wcześniej czasu, a moja godzina spania już dawno minęła, więc szybko druknę i spadam w kimono

Stary 2011-05-22, 21:16   #2297
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

kietce?? pierwsze słysze, w słowniku sprawdziłam i jest kiecka
mrowak jak jest z tą kietcką kiecką?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-22, 21:25   #2298
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Madzia ja wczoraj też się niezle pocięłam;/Najpierw kroiłam siostrom arbuza,a moi rodzice mają sthilowskie strasznie ostre noże i tak się ciachnęłam wewnątrz dłoni na tej poduszeczce pod palcem,że krew się lała jak głupia,a tak bolało,że się aż poryczałam
Aż mi mięcho widać brrr okropne.
A potem,żeby nudno nie było ciachnęłam się przy krojeniu pomidorów jeszcze w dwóch miejscach i mam całą łapę pociętą.
Powiedziałam tż,że od dzisiaj jest Panią Domu,bo ja ruszać ręką niestety nie mogę
paluszki mocno ukrwione niestetyoby szybko się goiło. Ja taką Panią Domu nie mogę być a szkoda. Ale mam tyle łatwiej że tz mi do obiadu ziemniaki obierał, i kurczaka poporcjował, a dla niego to nie lada wyczyn,bo on sam mięsa nie jada

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Aniu gratulacje za chodzenieteraz już spokoju nie zaznasz nawet jak Szymek będzie w przedszkolu

Ja dzisiaj dzień nad jeziorem,Erwin siedział w miejscu i rzucał na wszystkie strony pieskiem. Jak wróciliśmy do domu to pielucha pełna zasikanego piachu
Eryk z Emilem byli w parku linowym, Eryk pierwszy raz, bo dopiero teraz wiekiem prawie się łapie bo od 7-miu lat. Przy pierwszej przeszkodzie na wysokości najpierw się popłakał że nie chce już, ale jak przeszedł, to taki dumny z siebie był, aż całą resztę z radością przeszedł. Bardzo mu się podobało, A Emil to jeszcze kilka tras przeszedł, jak ja z dziećmi na plaży siedziałam. No i Eryk już pływał w jeziorze, a woda lodowata.

Stary 2011-05-22, 21:36   #2299
ania p
Zakorzenienie

Baobabek - ja się na konie nie wybieram ale chciałam Szymka wsadzić na kucyka zobaczyć czy mu się spodoba . Narazie sobie tylko ogladał konie a ten wybieg z przeszkodami to stwierdził że to plac zabaw i chciał iść się bawić

Jutro z basenu chyba nici ma być 21 stopni u nas mam nadzieję że się nie sprawdzi

madzia fajnie ze macie taki park u nas nic takiego nie ma, a spokój będę miała większy bo Ola zoastawiona potrafi wyć więc ja wolę żeby łaziła
Stary 2011-05-22, 21:59   #2300
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny
Nadal nie nadrobiłam. Kompletny brak czasu . Weekendy są za krótkie nawet dla "niepracujących".
Chciałam się pochwalić
Moje dziecko CHODZI . Zdecydowanie przybrała pozycję pionową. Jest przeszczęśliwa jak przemaszeruje sama. Potrafi już cały pokój przejść. Czepia się jeszcze ścian i trzyma zabawki dla równowagi ale coraz częściej i więcej samodzielnie.

Miałam kolejne spotkanie z dzikiem . Nie wiem tylko kto był bardziej wystraszony, ja czy on ?
Muszę się do niego przyzwyzaić bo tylko w lesie można przetrwać spacer w takich temperaturach. Na osiedlu jest to nie do zrobienia dla mnie.

Miłych snów

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Ania - gratulacje chodzienia
Stary 2011-05-22, 22:18   #2301
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

LIBRA miodeka najlepszy jeszcze w tych plastrach mozesz mi wyslac taki jeden plasterek
mnie tez kiedys pogryzly jak zamiast zbierac maliny poszlam podebrac wisnie u sasiada ale biegalam jak poparzona po calym polu...wszedziemialam ukaszenia, a najwiecej na twrzy mam jak mnie zobaczyla to sie przerazila
oj w tym roku pewnie jeszcze nie pokosztujemy ale w przyszłym
właśnie nie wolno gwałtownych ruchów wykonywać , to miałas za swoje kradzione nie tuczy
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
A dziękuję
O to Jula ma temperamencik chyba po mamusi
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
współczuję . Co boli bardziej-osa czy pszczoła? (użądlenie, ofkors)
pszczoła
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Madzia ja wczoraj też się niezle pocięłam;
Oj co wy z Madzią za rzeźnię urządzacie
szybkiego wygojenia życzę
Cytat:
no psychicznie sie przygotowałam na te ukąszenia
A za sprzętem popatrz w rzeczach używanych co przywożą z niemiec można kupić na prawdę fajne rowery i foteliki dla dzieci i nie drogo
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Libra zawsze się dziwiłam jak ludzie pracują przy pszczołach,czy ich nie żądlą?a jednak,nie zazdroszczę
ponoć z czasem już nie boli , tak mówił nasz znajomy pszczelarz , bo organizm już się uodparnia
Cytat:
Ja dzisiaj postanowiłam że pojadę jutro ramo. Jak sie spóźnię jakieś 2,5 godziny to nic się nie stanie.

Nam dzisiaj udało się w końcu zwiedzić Zoo Opolskie. Byliśmy tam rano od 10-tej do 12-tej. Oliwka oczywiście oznaczyła teren pięknym pawiem w knajpce. Prz okazji trochę mnie obrzygała ale u nas to norma więc się zbytnio tym nie przejęliśmy. Gorzej było z innymi klientami.
Zwierzaki sie jej bardzo podobały o ile sie ruszały. Te stacjonarne nie wzbudzały entuzjazmu. Ogólnie mi sie podobało bo zoo jest niewielkie w porównaniu do Warszawskiego czy wrocławskiego i 2 godziny z takim maluchem są wystarczające.

Libra - to kiedy można u Ciebie zamawiać miodek. A kupiłaś sobie takie specjalne ubranko?

Ana - współczuję pocięcia.
Raz na jakiś czas można się chyba spóźnić , świat się nie zawali
zazdroszczę wycieczki do zoo , mój Miko by sie zaochał i zaachał (o ile taki słowa istnieją)
A kapelusz mam a jakże , następnym razem zrobię fotkę
Cytat:
Uwaga uwaga
Ola chodzi
doczekałaś się

Dziewczyny miodek ja będzie to dam znać , raczej już nei w tym roku bo to jeszcze małe rodzinki i muszą dla siebie na zimę trochę nazbierać , bo muszą mieć odpowiedni zapas pokarmu.
Ale będę o was pamiętać
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No i Eryk już pływał w jeziorze, a woda lodowata.
a do świętego Jana nie czekali ha?

My dzisiaj wycieczkę zaliczyliśmy a jakże burzą trochę postraszyło ale poszła sobie.
A po niedzieli mój tż na krótki urlop przyjeżdża więc będzie święto w domu
A tu jak macie ochotę obejrzeć filmik z moim Mikiem
http://www.youtube.com/watch?v=L77mU...x=3&playnext=1

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Izazula brawo za chodzenie
umówiły się dziewczyny żeby razem zacząć

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Tylkooliwka mój Miko też w dzień na kolanach usypia ale już sie z tym pogodziłam.
A wieczorem normalnie w łóżeczku ale trzymam go za rękę

U nas na wszelkie bunty i próby wymuszania działa moje ignorowanie po prostu zero reakcji i za chwilę spokój i już coraz rzadziej się zdarzają

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-05-22 o 22:22
Stary 2011-05-22, 22:23   #2302
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
oj w tym roku pewnie jeszcze nie pokosztujemy ale w przyszłym
właśnie nie wolno gwałtownych ruchów wykonywać , to miałas za swoje kradzione nie tuczy

A dziękuję
O to Jula ma temperamencik chyba po mamusi

pszczoła

Oj co wy z Madzią za rzeźnię urządzacie
szybkiego wygojenia życzę

no psychicznie sie przygotowałam na te ukąszenia
A za sprzętem popatrz w rzeczach używanych co przywożą z niemiec można kupić na prawdę fajne rowery i foteliki dla dzieci i nie drogo

ponoć z czasem już nie boli , tak mówił nasz znajomy pszczelarz , bo organizm już się uodparnia

Raz na jakiś czas można się chyba spóźnić , świat się nie zawali
zazdroszczę wycieczki do zoo , mój Miko by sie zaochał i zaachał (o ile taki słowa istnieją)
A kapelusz mam a jakże , następnym razem zrobię fotkę

doczekałaś się

Dziewczyny miodek ja będzie to dam znać , raczej już nei w tym roku bo to jeszcze małe rodzinki i muszą dla siebie na zimę trochę nazbierać , bo muszą mieć odpowiedni zapas pokarmu.
Ale będę o was pamiętać

a do świętego Jana nie czekali ha?

My dzisiaj wycieczkę zaliczyliśmy a jakże burzą trochę postraszyło ale poszła sobie.
A po niedzieli mój tż na krótki urlop przyjeżdża więc będzie święto w domu
A tu jak macie ochotę obejrzeć filmik z moim Mikiem
http://www.youtube.com/watch?v=L77mU...x=3&playnext=1

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Izazula brawo za chodzenie
umówiły się dziewczyny żeby razem zacząć

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Tylkooliwka mój Miko też w dzień na kolanach usypia ale już sie z tym pogodziłam.
A wieczorem normalnie w łóżeczku ale trzymam go za rękę

Libra- Miko jest świetny, taki słodziak fajny jak bym moją Zosie widziała, też taka ruchliwa, biegnie, przewraca się itd.
Ogród masz bardzo ładny i ule też fajne

Brawo dla dziewczyn Oli i Zosi za chodzenie

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-22, 22:29   #2303
P0P70
Zakorzenienie

Ania gratulacje dla Oli za ruszenie dupki

Libra - Miko jest świetny i taki wesoły:love :. Moja to tak samo gania jak Miko i tak samo lata z taczką i też wtedy brum brum.
Masz piękny ogród i fajne ule.

Wstawię Wam zdjęcia mojego dziecka.
1. przydomowy plac zabaw
2. ulubiona zabawka (aktualnie)
3. tak sobie idę
4. patrzę na jakieś zwierzaki w zoo
5. na ślizgawce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0030.jpg (131,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0089.jpg (185,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0097.jpg (118,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0138.jpg (81,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oliwka1.jpg (78,4 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-05-22 o 22:41
Stary 2011-05-22, 22:29   #2304
ania p
Zakorzenienie

izazula dzieciaki nam się umówiły czy co he he .

Libra MIko cudny a ogórd masz piękny , ile Ty tej działki tam masz bo gigant się wydaje

oliwka cudna a jaką ma piękną sukienkę .. no tak i jaka sprytna nie dziwne że was z poradni wcześniaków wywalili he he

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-05-22 o 22:32
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 22:31   #2305
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra- Miko jest świetny, taki słodziak fajny jak bym moją Zosie widziała, też taka ruchliwa, biegnie, przewraca się itd.
Ogród masz bardzo ładny i ule też fajne

Brawo dla dziewczyn Oli i Zosi za chodzenie
A dziękujemy

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
izazula dzieciaki nam się umówiły czy co he he .

Libra MIko cudny a ogórd masz piękny , ile Ty tej działki tam masz bo gigant się wydaje
Dziękujemy
To jest tak z 1/4 ogrodu za domem jest jeszcze dużo , ale ta część jest ogrodzona dla Mika
Stary 2011-05-22, 23:28   #2306
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga uwaga
Ola chodzi

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ojjj lind u nas progi też są i to dość spore, przy każdych drzwiach - dom z lat 80 tych, więc progi musowo na początku się potykał i właśnie na jednym rozwalił dziąsło i wargę i krew się lała, ale teraz już obczaił i trzyma się futryny - na szczęście więcej wypadków nie mieliśmy uffff
Niby też się trzyma futryn ale czasem chce lecieć szybko i zapomni No i potyka się a to o zabawki a to o własne lub czyjeś nogi

Cytat:
kietce?? pierwsze słysze, w słowniku sprawdziłam i jest kiecka
mrowak jak jest z tą kietcką kiecką?
Mi chodziło o to że zdjęcia mają być sukienki na modelce a nie sama sukienka Pogrubiłam "w"

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moje dziecko CHODZI .

I super że masz nowego przyjaciela

Cytat:
Wstawię Wam zdjęcia mojego dziecka.
Świetna jest oliwka

Libra Miko boski i te ząbki A ogródek rzeczywiście super...

My mamy maleńki ogródek ale cieszę się że jest... Dziś spędziliśmy tam prawie cały dzień i sobie ramiona zjarałam Babcia nakarmiła Miśka kiełbasą z grilla, mam nadzieję, że nie będzie go brzuszek bolał Wpierniczał jakbym przez tydzień mu jeść nie dawała

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2011-05-22 o 23:30
Stary 2011-05-23, 05:41   #2307
Baobabek
Zakorzenienie

POPie - Oliwka jaka już duża pannica i jaka śliczna ehhhh Wszystkie te nasze maluchy takie bajecznie piękne

Stary 2011-05-23, 07:45   #2308
evitka21
Zakorzenienie

pop i libra, oliwka i miko, superaśne, i super ogrody macie

ania i iz, gratuluję nowym chodziarkom

a moja w końcu pije sama z kubeczka, nauczyła się odchylać głowę i mniej się bawi a więcej pije , i powoli się uczy łyżeczką jeść

i policzyłam w końcu i ten mój gad potrafi dźwiękowo naśladować 13 zwierzątek już
i jak dan zwierzątko gdzieś widzi, w tv, książeczce czy na ulicy (a konia to nawet na pomniku), to sobie odpowiednie dźwięki wydaje
no i wszystkie części twarzy, włosy, zęby, nóżki, rączki, pępek i u siebie i u kogoś pokazuje. Dumna jestem

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:56   #2309
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez jestem dumna z tej mojej babulinki
rozumie juz tyleeeee rzeczy-ahhhh..

zgadzam sie, laski piekne ogrody, u mojej mamy tez taki jeden extra wielki bym zrobila z 4 mniejszych no ale .... bez ogrodzenia mialaby po tych swoich kwiatkach bo pies by je zniszczyl, tata ostatnio wymyslil ze chyba zrobimy Olinkowi takie ogrodzenie zeby sobie mogla bezpiecznie biegac.

ania gratulacje dla Oli, w koncu zajarzyla

MIKO jest swietny!!!!
Pop Oliwka tez sliczna paniusia i sukieneczka jest swietna

a ja odebralam wyniki w piatek i sie wystraszylam bardzo bo mi bialko w moczu wyszlo;/
pojechalam na konsultacje do gin ale mowi ze nic by z tym nie robila bo crp jest dobre wiec to tylko jakas malutka infekcja okolic intymnych a ogolnie jest wszystko dobrze-uffffff ulzylo mi jak nie wiem!
No i widzielismy malenstwo! roznie jak na drozdzach
no i..... oby nie bylo tak duze jak Oliwka ale na malutkie sie przynajmniej na razie nie zapowiada:P to byl 10 tydzien a rozmiarami 2-3 tygodnie starsze

a tz mnie ciagnie na usg 3/4D chociaz ja nie bardzo chce no ale.. w ktorym tygodniu najlepiej isc? 15-20?
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

mala zaraz usnie ( 1 drzemka) wiec czas ogarnac mieszkanie....

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

wczoraj pojechalismy na dzialke do szwagierki, mala sie 1 raz pluskała w basenie ze szwagierki corka-miala ubaw
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2011-05-23 o 08:10
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:13   #2310
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

izazula Wielkie gratulacje za chodzienie

Libra ale z Mika śmieszek, cudny jest, ogród piękny

P0P ale Oliwka sobie na zjeżdzalni radzi

Ja za godzinkę do lekarza z paluszkiemzobacze jak wygląda, foto tel zrobię tak na pamiątkę niefajną.

Kupiłam sobie alladynki do kolan, są superwygodne, ale mój tz jak mnie w nich widzi to mówi że od góry do pasa fajnie wyglądam tylko te spodnie wszystko psująale ważne że mi wygodnieNo i rozmiar musiałam kupić XL to chyba 42
pierwsza fotka to spodnie, a druga to moja już spora duma w parku linowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Park Linowy piła 068.jpg (101,1 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Park Linowy piła 030.jpg (73,4 KB, 33 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości