![]() |
#61 |
Gość
|
Re: Wizaz.pl jak ferrari
Dorixx napisał(a):
> lejka napisał(a): > > Ooo... Tu zawsze jest fajnie. ![]() > > Doprawdy? zwłaszcza ostatnio, jeżeli w ogóle udało mi sie tu wejść i masowo witały mnie errory i reklamy dostawałam klaustrofobii ![]() ![]() Zgadzam się, przeżywaliśmy chwile grozy obserwując, jak łącze padało co 5 minut, niszcząc bazy danych i powodując nieregularne wyświetlanie reklam poza wszelkimi zasadami, jakie narzucają nam klienci. Teraz serwis dysponuje dwoma bardzo nowoczesnymi serwerami na własność, na serwerach zainstalowane jest najnowsze oprogramowanie, a to wszystko co widzicie, jest wysyłane do Was 5 razy większym łączem (teraz 10 MBps, czyli jak razem wziętych 20 łączy jak tepsowska Neostrada). To wszystko w sumie powinno pozwolić przyjąć nam jednocześnie ok. 2500 osób na nasze strony ![]() Za horror sprzed tygodnia przepraszam, ale koszt uzyskania serwerów i łączy w Polsce o takich parametrach o wiele przekroczyłby nasze możliwości finansowe, stąd też decyzja o wysłaniu wizaz.pl pomiędzy sekwoje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Re: powolutku kończymy rozstawianie mebli :)
zlosliwiec napisał(a):
> troszkę ich jeszcze jest, ale to mniej więcej 1% tego, co było na polskich serwerach... to moze blędne podstrony rzadziej odwiedzam ![]() ![]() > > > Khem... a to dziwne, bo serwer reklamowy będzie włączony dopiero w poniedziałek... ![]() no to dobrze zauważylam - brak wyskakującego czegos rzuca sie w oczy ![]() ![]() > > Dzięki za przypomnienie ![]() ![]() tylko zmieniaj zeby symetrycznie klawisze sie odciskaly ![]() ![]() > > Że niby moja kurdupelność ma hop-siup na stołeczek? Złośliwa gdzinka ![]() no - po ciezkim dniu pracy troche aktywnosci nie zaszkodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Re: powolutku kończymy rozstawianie mebli :)
palomino napisał(a):
> A po tym co lejek napisala ze nie ma wcale to skojarzylam ze to co mi na samym poczatku wyskoczylo to jakas ankieta byla. Nawet nie wiem czy z wizazu bo kilka okien na raz otwieralam ![]() Raczej nie z wizazu, bo mi nic nie wyskoczyło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Gość
|
Re: Wizaz.pl jak ferrari, dla TePeSi az za szybki...
Właśnie z przykrością stwierdziłem, że TePeSiA nie odświeża od 48 godzin swoich serwerów dns (jak twierdzi ich kierownik działu technicznego, coś tam naprawiają...).
W wyniku tego osoby korzystające z tepesia nie mają w ogóle dostępu do stron. Próbujemy w tej chwili na nich krzyczeć. Może się uda... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
krzyczeć? Proponuję odrazu do rękoczynów przejść!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Gość
|
Jak przydusiliśmy, to się przyznali:
http://www.polnews.pl/showthr.php?id=64&thid=2821 TPSA 20031024 Usluga DNS W dn. 25 pazdziernika 2003 roku od godz. 23.00 do dn. 26 pazdziernika 2003 roku do godziny 4.00 nastapia chwilowe utrudnienia w dostepie do uslugi DNS. Czyli wszystko jasne... naprawa się nieco przeciąga ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
a wystarczyło, żeby napisali, ze nie radzą sobie poprostu ze zmianą czasu i wszytsko się przeciąga
![]()
![]() |
#68 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Złomek ... ale z Ciebie to MATA HARI ;p
Ti.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Tygrys napisał(a):
> Złomek ... ale z Ciebie to MATA HARI ;p > Poproś grzecznie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Gość
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> Poproś grzecznie ![]() ![]() ![]() znowu coś popsiuł domowy eksperymentator komputerowy? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
zlosliwiec napisał(a):
> znowu coś popsiuł domowy eksperymentator komputerowy? ![]() Nie wiem, czy popsuł, ale się ogłasza "szukam guba z logpasem", cokolwiek to jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Lamy jesteście
![]() skoro nie wiecie co to gub z logpasem ![]() ale co Wy wiecie o ... RadDragonie ![]() Ti RedDragoNałogowiec
![]() |
#73 |
Gość
|
Tygrys napisał(a):
> Lamy jesteście ![]() Pijesz do tego, że mam za dużo sierści na sobie? ![]() > skoro nie wiecie co to gub z logpasem ![]() Oświeć mnie, co to odbiera ojca rodzinie ![]() > ale co Wy wiecie o ... RadDragonie ![]() A co Ty wiesz o sierści... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Tygrys napisał(a):
> Lamy jesteście ![]() Co Wy wiecie o lamach... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
A u mnie Wizaż chodzi wolniej niż przed przeprowadzką... i to dużo wolniej... Fakt błędów nie ma, reklam też prawie wcale nie zauważam, ale ta szybkość... Tylko Wizaż mi się tak ślimaczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Gość
|
MagJa napisał(a):
> A u mnie Wizaż chodzi wolniej niż przed przeprowadzką... i to dużo wolniej... Fakt błędów nie ma, reklam też prawie wcale nie zauważam, ale ta szybkość... Tylko Wizaż mi się tak ślimaczy... Jesli jestes klientka TEPESY, to slimaczyc sie tak bedzie, dopoki nasz ukochany monopolista bedzie naprawiac swoje serwery DNS. Same serwery i lacze sa teraz obciazone w 10-20% i waskie gardlo stanowi tutaj uszkodzenie sieci TEPESI. Nie mamy na to wplywu, a nasze reklamacje splywaja po nich jak po kaczkach ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem bezpośrednią klientką TEPSY, ale pośrednią niewykluczone... Tak naprawdę nie wiem gdzie ma żródło nasza sieć... nie wiem gdzie się podpiął nasz operator... No nic, poczekam... może będzie lepiej... i tak nic innego mi nie pozostaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
U mnie to już wogóle tragedia jest
![]() W piątek i w sobotę wizaż wcale nie działał, pojawiała się informacja, żeby cierpliwie czekać bo wizaż wyfrunął za Atlantyk - no więc czekałam cierpliwie... ![]() W niedzielę rano też nic nie działało, dopiero jak spróbowałam ok. 16 to wizaż się w końcu pojawił (nie musze chyba pisać jaka była moja radość ![]() ![]() Dziś z kolei jak wchodzę na wizaż muszę czekać ok. 10 minut (nie przesadzam!!! liczyłam!!!) aż się załaduje główna strona. To samo jest jak chcę z głównej przejść gdzieś dalej - kolejne 10 minut czekania... ![]() ![]() ![]() Czy ktoś oprócz mnie też tak ma??????? P.S. Ja też tak jak Magja nie jestem bezpośrednią klientką tepsy, a jak jest dalej to nie wiem..., ale nawet jeśli jestem pośrednią to dlaczego wczoraj wszystko bylo w porządku??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Gość
|
Basia napisał(a):
> P.S. Ja też tak jak Magja nie jestem bezpośrednią klientką tepsy, a jak jest dalej to nie wiem..., ale nawet jeśli jestem pośrednią to dlaczego wczoraj wszystko bylo w porządku??? ![]() Na tego typu pytania powinien móc odpowiedzieć dostawca internetu, ja tutaj niestety jestem bezsilny. Fakt, że TEPESIA wyłączyła połowę swoich serwerów DNS być może nie jest bez wpływu - powtarzam, serwer od strony naszego łącza i wykorzystania sprzętu nie został dzisiaj bardziej obciążony aniżeli w 20% (max!). Reszta to kwestia Waszego łącza, korzystania z KazAA, odbierania maili i innych podobnych zdarzeń... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.