Lipcowe Panny Młode - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 15:54   #4441
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa
Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cześć... śliczne macie te suknie ... i torty.. i wogóle .. ja przyszłam jak zwykle ponarzekać...

Kompletnie nie wiem co mam jeszcze załatwiać, kupować itd...
Nie mam pojęcia skąd wziąć samochód (TŻ najlepiej by pojechał swoim gruchotem i to jeszcze takim z paką bo mu obojętne czym będzie jechał) myślałam żeby kogoś znajomego załatwić ale jakoś nie bardzo wiem kogo...

Druga sprawa to buty.. nie chce typowo ślubnych a innych jakoś też nie moge znaleźć...

Ostatnio kupiłam tablice rejestracyjne no i tak myślę jakby przyozdobić na podwórku schody a raczej barierke ale na to jeszcze przyjdzie czas... nie wiem kiedy się wybrać na przymiarke.. to chyba oni z salonu dzwonią tak? fakt że do ślubu jeszcze troche (23 lipiec) ale widze że niektóre z was już były
Zaproszenia też jeszcze nie rozdane.. dobrze że robimy małe przyjęcie to mało osób do zapraszania poza tym większa część już i tak wie kiedy to będzie więc nawet jak pozniej zawieziemy im zaproszenia to nic sie nie stanie...

Nie wiem też jaką biżuterie kupić.. myślałam nad bransoletką i dużymi kolczykami... Wrzucam zdjęcie sukni to może coś poradzicie... Bukiet mam mieć z kalii (znalazłam tanią kwiaciarnie i za 130 zł bede miała dwa bukiety i butonierki..)
Martwię się jeszcze o sale... wszystko bylo jakoś tak na szybko (teraz jestem przez to zła) i tak umawiane było, że bedziemy płacić 110 zl od osoby... i teraz boje się żeby mi ceny nie zmienili bo fakt wszystko poszło w góre ale mam nadzieje że nic sie nie zmieni bo wrr..

Poza tym jestem podłamana, bo 10 czerwca egzamin licenncjacki a o tym dowiedzieliśmy sie pare dni temu... oszaleli po prostu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 031911142334.jpg (119,9 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 031911142307.jpg (109,1 KB, 57 załadowań)
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 16:19   #4442
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
No widzisz, a tak się bałaś Szkoda, że nie masz zdjęć...
Nie pamiętałam, jak wygląda Twoja suknia, ale teraz mogę napisać, że jest prześliczna!

A za komplement dziękuję Chociaż mam wrażenie, że na żywo nie jestem aż taka zgrabna Chociaż dzisiaj w ogóle fajnie się czuję bo byliśmy z TŻ-em na zajęciach z tańca towarzyskiego, przyszła też para, z którą już jakiś czas się nie widzieliśmy i powiedzieli, że schudłam i zrobiłam się zgrabniejsza Coś w tym jest, niby tylko 3kg, a jednak
dzięki obiecuję, że zrobię zdjęcia jak pójdę na przeróbkę, ale to dopiero 4 lipca

za 3kg, to wcale nie jest mało na pewno widać różnicę

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kwiatuszku, po raz kolejny mówię, że sukienka jest prześliczna! A skoro panie w salonie polecały przytycie, to znaczy, że jesteś chudziak i masz piękną figurę! Już zazdroszczę
Tam, gdzie ja wypożyczam suknię też nie można robić zdjęć, także tak naprawdę dopiero na przymiarce sobie przypomnę co i jak, bo od grudnia to już sporo czasu minęło Swoją drogą powiem Wam, że im bliżej przymiarki (jakoś w połowie czerwca), tym bardziej się martwię. I to martwię się 100x bardziej, aniżeli przed szukaniem sukni. Pewnie dlatego, że zakładałam -5kg, a tu jest +1kg

Pomysł zebrania wszystkiego jest super! Właśnie ostatnio u czerwcówek to podejrzałam i miałam proponować
Dzięki wcale nie taki chudziak, 52 kg przy wzroście 165 cm. Dopóki nie znałam TŻ-ta zawsze ważyłam plus minus 48 kg ale pocieszam się, że on więcej przytył przez te 4,5 roku, bo ok 10 kg tak działają wspólne obiadki, pizze itd

a co do sukienki to ja już stwierdziłam, że te wszystkie wątpliwości biorą się z tego, że po prostu dawno nie widziałyśmy sukienek. ja tak samo jak Ty zobaczyłam ją dopiero po pól roku. Będzie dobrze, zobaczysz zakochasz się na nowo, a z resztą pamiętam Twoją suknię i jest śliczna, będziesz bosko wyglądać

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Ja mam taki tort. Smietankowo- truskawkowy.

poradnia juz jest, protokol w polowie, jeszcze spowiedz, dokumenty z USC i koniec.

Dziewczyny a wybieracie sie do solarium? Bedziecie sie opalac przed slubem. Ja wygladam jak corka mlynarza.
super torcik
ja na solarium chyba nie będę chodziła. dość szybko się opalam więc najpierw spróbuję zażyć troszkę słońca Najwyżej jak będzie coś nierówno to pójdę na solarium, żeby wyrównać

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja mam w planach opalić się naturalnie jakoś nie przepadam za solarium. Poza tym zamierzam być taka tylko "muśnięta" słońcem, żeby to ładnie do sukni wyglądało. Ja mam ślub pod koniec lipca, więc mam sporo czasu na zdobycie takiej opalenizny. A tymczasem jadę w rodzinne strony - do załatwienia wizyta na sali (muszę popytać o kilka szczegółów) no i w niedzielę idę na prymicję do księdza, który później będzie nam ślubu udzielał (znajomy mojego M.) i z tej też okazji umówiłam się na próbny makijaż. Chyba nie do końca będzie mi pasował do kiecki (bo makijaż chcę w fiolecie, a sukienka na prymicję jest koralowa), no ale trudno. Przynajmniej sprawdzę jego trwałość.
będzie pasował a nawet będzie lepiej niż jakbyś pomalowała się na koralowo nie zawsze musi być wszystko pod kolor

Załączam zdjęcia stroika i kolczyków - samych i w uchu na szyi nic nie będę miała, więc zaszalałam z kolczykami. niedługo jedziemy zaprosić parę osób i jeśli wrócę o w miarę normalnej porze to zmieszczę posta z ogarniętymi wszystkimi moimi ślubnymi rzeczami- fryzura, suknią, zaproszeniami, bizuteria itd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki1.jpg (17,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (46,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stroik1.jpg (33,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-05-20, 16:36   #4443
asia_z
Zakorzenienie

ja sie na solar wybrałam ale ja się wolno opalam, więc kilka pójdę, ale tez żeby się delikatnie opalić
Stary 2011-05-20, 16:56   #4444
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

za 3kg, to wcale nie jest mało na pewno widać różnicę

Dopóki nie znałam TŻ-ta zawsze ważyłam plus minus 48 kg ale pocieszam się, że on więcej przytył przez te 4,5 roku, bo ok 10 kg tak działają wspólne obiadki, pizze itd

Załączam zdjęcia stroika i kolczyków - samych i w uchu na szyi nic nie będę miała, więc zaszalałam z kolczykami. niedługo jedziemy zaprosić parę osób i jeśli wrócę o w miarę normalnej porze to zmieszczę posta z ogarniętymi wszystkimi moimi ślubnymi rzeczami- fryzura, suknią, zaproszeniami, bizuteria itd
Dzięki

Ehh ja zawsze ważyłam 56-58kg, a przez prawie 5 lat dogadzania sobie z TŻ przytyłam 10kg Na szczęście przy wzroście 170cm nie wyglądam jak kluseczka
A TŻ od września zrzucił 10kg, skubany... (ale dawał czadu na siłowni, nie to co ja).

Śliczne kolczyki

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
Cześć... śliczne macie te suknie ... i torty.. i wogóle .. ja przyszłam jak zwykle ponarzekać...

Nie mam pojęcia skąd wziąć samochód (TŻ najlepiej by pojechał swoim gruchotem i to jeszcze takim z paką bo mu obojętne czym będzie jechał) myślałam żeby kogoś znajomego załatwić ale jakoś nie bardzo wiem kogo...

Druga sprawa to buty.. nie chce typowo ślubnych a innych jakoś też nie moge znaleźć...

Ostatnio kupiłam tablice rejestracyjne no i tak myślę jakby przyozdobić na podwórku schody a raczej barierke ale na to jeszcze przyjdzie czas... nie wiem kiedy się wybrać na przymiarke.. to chyba oni z salonu dzwonią tak? fakt że do ślubu jeszcze troche (23 lipiec) ale widze że niektóre z was już były
Zaproszenia też jeszcze nie rozdane.. dobrze że robimy małe przyjęcie to mało osób do zapraszania poza tym większa część już i tak wie kiedy to będzie więc nawet jak pozniej zawieziemy im zaproszenia to nic sie nie stanie...

Nie wiem też jaką biżuterie kupić.. myślałam nad bransoletką i dużymi kolczykami... Wrzucam zdjęcie sukni to może coś poradzicie... Bukiet mam mieć z kalii (znalazłam tanią kwiaciarnie i za 130 zł bede miała dwa bukiety i butonierki..)
Martwię się jeszcze o sale... wszystko bylo jakoś tak na szybko (teraz jestem przez to zła) i tak umawiane było, że bedziemy płacić 110 zl od osoby... i teraz boje się żeby mi ceny nie zmienili bo fakt wszystko poszło w góre ale mam nadzieje że nic sie nie zmieni bo wrr..

Poza tym jestem podłamana, bo 10 czerwca egzamin licenncjacki a o tym dowiedzieliśmy sie pare dni temu... oszaleli po prostu...
Piękna ta Twoja suknia, bardzo ładnie za Tobie leży i podkreśla atuty

Cytat:
Ja mam taki tort. Smietankowo- truskawkowy.

Dziewczyny a wybieracie sie do solarium? Bedziecie sie opalac przed slubem. Ja wygladam jak corka mlynarza.
Wygląda pysznie

Ja się trochę przyrumieniam, bo też nie chcę być blada. O dziwo w tym roku nawet mnie ładnie chwyta opalenizna, może dzięki Belissie Sun branej od kwietnia

Postaram się zgromadzić wszystkie moje dodatki i wrzucić

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 16:56   #4445
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Mam bardzo jasną karnację, ale w solarium nigdy nie byłam - i nie zamierzam Na pewno do połowy lipca słońce troszkę mnie złapie

U nas spraw ślubne poszły ciut do przodu. Protokół spisany, zapowiedzi u mnie już będą, zarezerwowaliśmy restaurację (z poprzedniej musieliśmy zrezygnować), ustaliliśmy menu. Aha, i umówiliśmy się z organistą
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 17:14   #4446
Kasiek1987
Zakorzenienie

Oto moje składniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00146.jpg (111,3 KB, 202 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0088.jpg (82,7 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (19,7 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (99,7 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (16,0 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0110.jpg (135,0 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00148.jpg (81,5 KB, 253 załadowań)

Stary 2011-05-20, 17:16   #4447
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

dobra wrzucam teraz, bo mam chwilkę a po zapraszaniu mogę być trochę

na bukiet jeszcze nie jestem zdecydowana, więc wrzucam dwa, które najbardziej mi się podobają welon dodam jak dostanę, no i nie wybraliśmy jeszcze obrączek. Na razie to chyba tyle...

Wstawiajcie swoje posty a później jakoś to ogarniemy, żeby wszystko było w jednym miejscu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2407.jpg (40,5 KB, 239 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (26,8 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki1.jpg (17,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stroik1.jpg (33,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzzzzzzzzz.jpg (6,5 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1396765725_4a.jpg (17,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buk1.jpg (40,9 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2bb235bc8a3170e1.jpg (50,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00000004.jpg (42,8 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DXLA55_78473_D1294_96_7380.jpg (28,1 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-05-28 o 13:03
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:38   #4448
kakunia6
Raczkowanie

To teraz moja kolej na podsumowanie Wstawię to co udało mi się skompletować. Jeśli coś mi się przypomni to dołączę
Dodam, że jeśli chodzi o buty męskie to Narzeczony wybrał w kolorze cielistym , bo ma jasny garnitur. Zdjęcia zaproszenia ze środka niestety nie mam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg id_5050_114222_box_x_720_y_460.jpg (21,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1469694446.jpg (50,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1495227449.jpg (39,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-340105.jpg (22,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg h8.jpg (67,2 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (92,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wedding Dresses 0182.jpg (29,4 KB, 180 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wedding Dresses 0182_2.jpg (40,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bordowe.jpg (93,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg liliowe.jpg (84,0 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez kakunia6
Czas edycji: 2011-05-20 o 22:40
kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 07:28   #4449
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Popytaj znajomych może oni znają kogoś kto ma fajny samochód i by Was zawiózł pamiętam jak Tata kupił nowy to też kilka par przychodziło, żeby ich zawiózł do ślubu, było to co prawda 14 lat temu i ten samochód to nic szczególnego ale nowy całkiem fajnie wyglądał. Na pewno kogoś znajdziesz

Cytat:
nie wiem kiedy się wybrać na przymiarke.. to chyba oni z salonu dzwonią tak? fakt że do ślubu jeszcze troche (23 lipiec) ale widze że niektóre z was już były
ja idę 3 tygodnie przed ślubem czyli 4 lipca. Byłam akurat w salonie żeby dobrać dodatki więc od razu się umówiłam. Tyle że u mnie nie będzie dużo poprawek, suknia jest wiązana więc czy schudnę czy przytyję to bez różnicy, trzeba ją tylko skrócić z 1 cm i wszyć wkładki zamiast stanika. Najlepiej zadzwoń i spytaj kiedy masz się umówić na poprawki

Cytat:
Z biżuterią nie pomogę, bo sama się nie znam mi babka w salonie doradziła i tak zostało... Masz piękną suknię skromna i elegancka

Ja też mam nadzieję, że cena na sali się nie zmieni i nam i Wam ale szczerze mówiąc wątpię w to, bo wszyscy teraz podnoszą

Cytat:
będzie dobrze będziemy trzymać kciuki i wszystko pójdzie gładko a praca już zatwierdzona? dużo macie nauki na ten egzamin?

Kasiek1987, kakunia6 super podsumowania czekamy na resztę dziewczyn
Stary 2011-05-21, 10:59   #4450
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem kiedy się wybrać na przymiarke.. to chyba oni z salonu dzwonią tak? fakt że do ślubu jeszcze troche (23 lipiec) ale widze że niektóre z was już były
ja tez 23 przymiarke jedna jedyna mam 10 dni wczesniej

ale mam obawy,ze przytylam i chyba trzeba bedzie zrobic wiazanie gorsetowe

dlatego chce zadzownic w czerwcu i umowic sie na jedna jeszcze-juz z biżu, bielizna i bolerkiem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

edit: później tez zrobie podsumowanie
Stary 2011-05-21, 11:44   #4451
minini
Zadomowienie

Cytat:
też tak mam, ciągle coś załatwiamy i ciągle nie wiem co jeszcze, co chwilę przypomina mi się coś ważnego i "jak mogłam o tym wcześniej nie pomysleć"! znalazłam jakąś listę na internecie spraw do załatwienia ale jakoś nijak ona ma się do naszego wesela...
sukienka śliczna, ja bym nie przesadzała z wielkością kolczyków bo przysłonią Ci twarz, będziesz miała ładną fryzurę i makijaż i to one mają skupiać uwagę a duże kolczyki odwracałyby uwagę od buzi..

co do samochodu - my zamówiliśmy w wypożyczalni samochodów, będziemy płacic ok 300 zł za cały dzień. zobacz tutaj:
http://www.express.pl/

w poniedziałek jadę na próbną fryzurę to wkleję potem mój "zestaw"

kakunia6 - a gdzie znalazłaś te krawaty na wódkę? ile kosztowały? bardzo fajne!
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 12:05   #4452
kakunia6
Raczkowanie

minini zawieszki zamawialiśmy na allegro
Tu masz stronkę

http://allegro.pl/no1-zawieszki-na-a...586825101.html

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:46   #4453
lusesita23
Zakorzenienie

moje składniki

P5210022.jpgP5210026.jpg9.jpg
0511y.jpg19898.jpg185626_1739902911817_1666001569_1623914_4673889_n.jpg
pink_flowers_782_10_m.jpgimg0481g.jpg933287_audi.jpg
t_mpercentc3percentb3jpercent20bukiet_719.jpg

jak widać nie wiem jeszcze który bukiet

i biżu jeszcze nie mam

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2011-05-21 o 13:47
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:56   #4454
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
moje składniki

jak widać nie wiem jeszcze który bukiet

i biżu jeszcze nie mam
Jejku ale Wy wszystkie macie ładne sukienki i super w nich wyglądacie już nie mogę się doczekać relacji ślubnych

Mi najbardziej podoba się ten bukiet z fioletowymi różami
Stary 2011-05-21, 16:04   #4455
zophiee
Zakorzenienie

hej, hej... długo mnie nie było, ale sie dziej, budowa domu, remont starego i do tego duużo pracy

Zamówiliśmy obrączki, zaczeliśmy chodzic na kurs tańca, od czerwca ćwiczymy pierwszy taniec - chcemy rumbe
zaproszenia rozdane w 80 %
pierwsza przymiarka sukni w połowie czerwca, do której musze zrzucić 4-5 kg, wiec od poniedziełku marsz na siłkę...

do tego okazało się że zgubiłam dowód osobisty i musze na prędce lecieć i wyrabiac nowy, oszaleje...

Garnitur wybrany, zamówimy w poniedziełek, potem jeszcze koszule ( 2-3 sztuki) no i buty dla TŻ
byłam na próbie makijażu, który okazał sie fatalny we następny wtorek kolejna, mam nadzieję że tym razem bedzie sukces.
w miedzyczasie jedziemy do parafii TŻ załatwić protokół i zapowiedzi

Dziewuchy czy korzystacie z jakichś zabiegów upiększających przed ślubem?
Ja wybieram sie na wybielanie zebów chcę spróbowac przedłuzania rzęs ( to niedługo, żeby osiągnąć dobry efekt)
Udanych przygotowań i niestresowych przede wszystkim
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 23:18   #4456
marysiasmile
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
Jestem nowa
Ale już mi się tutaj podoba, mam nadzieje ze mi się uda skompletować i wkleić na forum mój komplecik
pozdrowionka i do zobaczenia

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Hej Kasiek1987
Mam pytanie małą prośbę czy moglabys na forum wrzucic zdj swoich kolczyków ale w uszku? Są bardzo ładne az sama zastanawiam sie czy nie kupic sobie takich
Bede bardzo wdzieczna za pomoc
marysiasmile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:55   #4457
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysiasmile Pokaż wiadomość

Hej Kasiek1987
Mam pytanie małą prośbę czy moglabys na forum wrzucic zdj swoich kolczyków ale w uszku? Są bardzo ładne az sama zastanawiam sie czy nie kupic sobie takich
Bede bardzo wdzieczna za pomoc
Nie wiem czy już czasem tutaj nie wrzucałam takiego zdjęcia, ale jeśli nie, to dam dopiero jutro, bo nie mam teraz swojego laptopa przy sobie

edit. Znalazłam zdjęcia w innym wątku
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=655

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-05-22 o 11:02
Stary 2011-05-22, 23:19   #4458
Karo_lka
Raczkowanie

kakunia6 na dwie spowiedzi , chociaż nie wiem dlaczego skoro mieszkamy razem. Hkhm. Ksiądz to chyba wypiera z glowy
KuNu z tego pudeleczke wogole zrezygnuje. Kupię cos innego. Juz mam wypatrzone
gajqa my jedziemy chyba też swoim - w sumie to tylko podroz do kosciola i z kosciola na sale. Mi tez nie zalezy , a w sumie szkoda nam kasy na to ) (ale to jeszcze sprawa do przedyskutowania). Nam wyszlo ok 230 zł za osobę z ciastem i z alkoholem. Także nie masz źle. Pocieszę Cię, że ja mialam się bronic za 1,5 tyg , a bronie się w tą srodę , a dowiedziałam się o tym w piątek
Ja na przymiarkę się dopiero będę umawiać ale mam isć w pierwszym tygodniu czerwca.
asia_z no ja mam tak samo. Moge siedziec godzinami na sloncu i nic.
Zaczne za tydzień chodzić na solarium i zobaczymy jak mnie chwyta. Niestety nie mam czasu leżeć na słoncu
zophiee myslalam o zagęszczeniu rzes ale pogadalam z dwoma paniami i jednak postanowilam przykleic kępki na sam slub. Zagęszczenie 1:1 powoduje ze pozniej te sztuczne wypadaja z naturalnymi rzęsami, trzeba to ciagle uzupelniac i ogolnie ciezko jest przestac. Szkoda kasy tak naprawde. Jesli chodzi o wybielanie to moja kolezanka przed slubem byla u dentysty, zrobil jej taka zelowa nakladkę do ktorej wpuszczala strzykawka plyn. W tym spala. EFEKT: Niesamowity, jak szla pod oltarz to nic nie bylo widac tylko blask jej zebów. Ja o tym pomysle ale zabieg kosztowny ( od 350 do 500 zl).

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-05-22 o 23:21
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:08   #4459
Yes yes
Przyczajenie

Dziewczyny!
co do wybielania zębów, to polecam dużo mniej kosztowne paski wybielające sama używałam ich w zeszłym roku i efekt był naprawdę mocny
Wtedy używałam pasków blendamed, a teraz czaję się na cresta. Za wybielanie wezme się pewnie w połowie czerwca

Co do tego co mam zrobione na mojego 2 lipca, to w zasadzie prawie wszystko już załatwione. Przymiarkę mam ok 10 czerwca, 2 pary butów stoją już przygotowane, biżuteria mniej więcej obczajona, kwiaty zamówione

W ten weekend mam druhnaweekend, bo mam właśnie 3 druhny i w ten weekend jedziemy razem do Gdańska na zakupy oraz integrację Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze!

Najbardziej się martwię tym, że mój luby nie ma jeszcze garnituru, ani butów Oczywiście chodziliśmy już po salonach, ale niestety źle trafiliśmy bo garnitur, który nas zachwycił kosztuje 17000 zł. Ehh ale za to jaki efekt

Przyznam się, że bardzo lubię czytrać ten lipcowy wątek
Mam nadzieję, że się nam wszystko Dziewczyny uda
Yes yes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:40   #4460
aaby
Zakorzenienie

Jako, że ślub mamy za równo dwa miesiące, dodaję post podsumowujący przygotowania. Na chwilę obecną wygląda to tak:

Data ślubu: 23 lipca 2011 r.

Załatwio
ne:
- sala
- zespół
- fotograf
- kamerzysta
- godzina ślubu w kościele
- dokumenty w kościele
- oprawa muzyczna ślubu
- zaproszenia
- obrączki
- samochód
- suknia
- biżuteria
- buty Panny Młodej
- garnitur
- buty Pana Młodego
- piosenka na pierwszy taniec
- uzgodnienie szczegółów ze skrzypaczką
- koszula + koszula na zmianę
- wkładki do zaproszeń

Do załatwienia:
- ustalić ostateczne menu
- ustalić wystrój sali
- zamówić tort i ciasto
- omówić szczegóły z zespołem
- omówić szczegóły z fotografem
- omówić szczegóły z kamerzystą
- poradnictwo rodzinne
- dokumenty w USC
- wystrój kościoła
- winietki + table plan
- kwiaty dla Panny Młodej
- kwiatek dla Pana Młodego
- wystrój samochodu
- bielizna + pończochy + podwiązka
- umówić się do fryzjera na próbną
- umówić się na makijaż próbny
- umówić się na oczyszczanie twarzy
- kamizelka + musznik / krawat
- spinki do mankietów
- pasek
- bielizna dla Pana Młodego
- rozdać/wysłać zaproszenia
- lekcje tańca
- niezbędnik PM
- koszyk na pamiątki

Poniżej fotki najważniejszych rzeczy

Z biżuterii będą tylko kolczyki (na zdjęciu ta perła wyszła lekko różowa, w rzeczywistości jest biała). Co do bukietu to nie mogę się zdecydować, ale chyba zostanę przy biało-zielonym (o ile cena storczyków mnie nie zje, bo jak wyskoczą mi z 500zł, to zamówię z samych róż). Jeśli chodzi o fryzurę, to będę wdzięczna za każdą pomoc, bo temat trudny: jak pogodzić podpięcie i zasłonić odstające uszy
No i nie mamy pomysłu na przystrojenie samochodu, ale to pewnie też zależy od ceny, jaką rzucą mi w kwiaciarni. Przyznaję, że budżet na brakujące rzeczy mamy mega skromny i musimy ostro uważać, ile na co idzie...
Jeśli chodzi o tort, to skłaniamy się ku temu ze zdjęcia, choć oczywiście rok temu zamysł był kompletnie inny

capricho-B.jpgbuty i kolczyki.jpgimg.php.jpg2k049b92adaf.jpgimg_prod1863_0_o.jpgtort Czarodziejski Ogród.jpg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:46   #4461
bernadka10
Raczkowanie

dziewczyny jak jest z poradnią , czy na drugą wizytę przychodzi się dopiero miesiąc po pierwszej?. Ile to wszystko trwa bo nie wiem ?
bernadka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:57   #4462
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka10 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak jest z poradnią , czy na drugą wizytę przychodzi się dopiero miesiąc po pierwszej?. Ile to wszystko trwa bo nie wiem ?
My idziemy dzisiaj na pierwsze spotkanie dopiero, także się dowiemy. Ale nasi znajomi też drugie spotkanie mieli miesiąc po pierwszym...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-23, 09:01   #4463
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Z biżuterii będą tylko kolczyki (na zdjęciu ta perła wyszła lekko różowa, w rzeczywistości jest biała). Co do bukietu to nie mogę się zdecydować, ale chyba zostanę przy biało-zielonym (o ile cena storczyków mnie nie zje, bo jak wyskoczą mi z 500zł, to zamówię z samych róż). Jeśli chodzi o fryzurę, to będę wdzięczna za każdą pomoc, bo temat trudny: jak pogodzić podpięcie i zasłonić odstające uszy
No i nie mamy pomysłu na przystrojenie samochodu, ale to pewnie też zależy od ceny, jaką rzucą mi w kwiaciarni. Przyznaję, że budżet na brakujące rzeczy mamy mega skromny i musimy ostro uważać, ile na co idzie...
Jeśli chodzi o tort, to skłaniamy się ku temu ze zdjęcia, choć oczywiście rok temu zamysł był kompletnie inny
o kurcze to i u mnie dziś 2 miesiące do ślubu

chcesz tylko część podpiąć jesli dobrze rozumiem tak?
Stary 2011-05-23, 09:07   #4464
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz tylko część podpiąć jesli dobrze rozumiem tak?
No właśnie marzyłoby mi się całość, bo do tej sukni wskazane jest całościowe upięcie. Chciałabym jednak jakoś "inteligentnie" zakryć uszy, np. pasmem włosów czy jakoś tak. Kompletnie nie mam koncepcji
Mam też dylemat z grzywką, bo nie jest mi najlepiej z podpiętą do góry, ale za to mam taką grzywkę, że po chwili wygląda jak tłusta, ale przecież liczymy na upały Zatem nie chciałabym tej grzywki widzieć już po 10 minutach od wyjścia od fryzjera
Nie myślałam, że z tym będą takie problemy...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-23, 09:21   #4465
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie marzyłoby mi się całość, bo do tej sukni wskazane jest całościowe upięcie. Chciałabym jednak jakoś "inteligentnie" zakryć uszy, np. pasmem włosów czy jakoś tak. Kompletnie nie mam koncepcji
Mam też dylemat z grzywką, bo nie jest mi najlepiej z podpiętą do góry, ale za to mam taką grzywkę, że po chwili wygląda jak tłusta, ale przecież liczymy na upały Zatem nie chciałabym tej grzywki widzieć już po 10 minutach od wyjścia od fryzjera
Nie myślałam, że z tym będą takie problemy...
ja mam wysokie czoło więc tez nie mogę podpiąć grzywki do góry. mam ją ściętą tak na bok i cały czas przegarniam pazurami, macam itd, ale jak fryzjerka kiedyś nałożyła mi na nią piankę i lakier to o dziwo nie wyglądała na tłustą i nie przetłuszczała się. Są też podobno jakieś suche szampony do włosów, psiukasz nimi na włosy i wyglądają jak świeżo umyte ale sama z tego nie korzystałam, więc nie wiem jak to się sprawdzi

Co do zakrywania uszu to przeleciałam swoje zbiory fryzur i wydaje mi się, że łatwiej je zakryć spinając wszystkie. Kilka propozycji fryzur z zakrytymi uszami:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 812eb710512caf45.jpg (31,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzzzz.jpg (25,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6454325.jpg (24,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7700572.jpg (16,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-dlugie-119.jpg (13,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-srednie-662.jpg (46,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-545082.jpg (15,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-868433.jpg (18,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-941579.jpg (32,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf_com_pl-fotka-574396.jpg (19,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-05-23, 09:27   #4466
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

następna część zdjęć i jeden link: http://www.serafinski.com/sesje/KL300411 -tu dziewczyna też ma upięte włosy i uszy całkowicie zakryte

Jak powiesz fryzjerce, że chcesz zakryć uszy to myślę, że już ona sobie poradzi będzie wiedziała co i jak zrobić, żeby było dobrze. nałoży pasemko włosów na uszy albo upnie troszkę luźniej i nic nie będzie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loki1.jpg (85,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4420252.jpg (33,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zfryzury04.jpg (9,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zpeinado4gn4ng2af2.jpg (28,9 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-05-23 o 09:29
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:32   #4467
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wysokie czoło więc tez nie mogę podpiąć grzywki do góry. mam ją ściętą tak na bok i cały czas przegarniam pazurami, macam itd, ale jak fryzjerka kiedyś nałożyła mi na nią piankę i lakier to o dziwo nie wyglądała na tłustą i nie przetłuszczała się. Są też podobno jakieś suche szampony do włosów, psiukasz nimi na włosy i wyglądają jak świeżo umyte ale sama z tego nie korzystałam, więc nie wiem jak to się sprawdzi
Ooo, widzę, że mamy identyczny problem Ja też ciągle macam, zgarniam, odgarniam... Wrrr... Jakby mnie łapy swędziały A też mam taką na bok. Co prawda aktualnie to ona żadnego wyrazu nie ma, bo w razie czego mogę ją ściąć, a gdyby potrzebna była długa, to bym jej sobie w miesiąc nie wyhodowała, także może jeszcze się okazać, że podczas próbnej zostanie ściachana

Baaardzo dziękuję Ci za zdjęcia Strasznie spodobała mi się ósma (tam, gdzie są dwie fotki) Tylko tył chyba zrobiłabym minimalnie gładszy. Boję się tylko strasznie, jak się będę czuła z czymś na uszach, bo wszelkie kłaczki też mnie zawsze do szału doprowadzają
Chyba za szybko poszło mi z suknią, bo może gdybym najeździła się za suknią, to fryzura już byłaby drobnostką

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
następna część zdjęć i jeden link: http://www.serafinski.com/sesje/KL300411 -tu dziewczyna też ma upięte włosy i uszy całkowicie zakryte
Ależ ta panna młoda z galerii jest śliczna! Chciałabym w dniu swojego ślubu wyglądać tak, jak ona To się nazywa najpiękniejszy dzień w życiu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-23, 09:42   #4468
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Ooo, widzę, że mamy identyczny problem Ja też ciągle macam, zgarniam, odgarniam... Wrrr... Jakby mnie łapy swędziały A też mam taką na bok. Co prawda aktualnie to ona żadnego wyrazu nie ma, bo w razie czego mogę ją ściąć, a gdyby potrzebna była długa, to bym jej sobie w miesiąc nie wyhodowała, także może jeszcze się okazać, że podczas próbnej zostanie ściachana

Baaardzo dziękuję Ci za zdjęcia Strasznie spodobała mi się ósma (tam, gdzie są dwie fotki) Tylko tył chyba zrobiłabym minimalnie gładszy. Boję się tylko strasznie, jak się będę czuła z czymś na uszach, bo wszelkie kłaczki też mnie zawsze do szału doprowadzają
Chyba za szybko poszło mi z suknią, bo może gdybym najeździła się za suknią, to fryzura już byłaby drobnostką
Fryzura ważna rzecz też mam z tym problem, bo chciałabym takiego luźnego koczka z kręconych włosów, ale mam odstające łopatki i przydałoby się je czymś zakryć

Jak przestałam przejmowac się sukienką, tak teraz cały czas myslę o włosach i makijażu już śniło mi się, że stoję sobie w mojej sukieneczce a włosy mam beznadziejne, z loków zrobiły się jakieś takie proste tłuste strąki, do tego kilogram tapety na twarzy, świeciłam się jak latarnia... oby się nie sprawdziło

Cytat:
Ależ ta panna młoda z galerii jest śliczna! Chciałabym w dniu swojego ślubu wyglądać tak, jak ona To się nazywa najpiękniejszy dzień w życiu
śliczna pierwsze zdjęcie z galerii wymiata takie romantyczne
i podoba mi się badzo jej makijaż oczu
Stary 2011-05-23, 09:43   #4469
KuNu
Wtajemniczenie

Wiec i moje podsumowania
najwieksza niewiadoma-suknia ktora bedzie przerabiana,wprowadziłam małe przeróbki na dole i dekold w ksztalcie serca,w czerwcu przymiarka wiec zobacze jak wyszło:/
butki złoto-bezowe,bukiet podobny

wzór naszego torciku-KWIATKI BEDA JADALNE ,skromna ozdoba auta,no i planowana fryzurka i nasze obraczki,
moja bransoletka
sama jestem ciekawa jak to razem wyglada
cIAGLE NIE MOGE ZNALEZC KOLCZYKÓW:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moto_0172.jpg (86,1 KB, 199 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_201.jpg (18,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (17,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2460_0.jpg (6,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parka.jpg (23,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9f_500x640.jpg (22,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2307481.jpg (5,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (5,3 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez KuNu
Czas edycji: 2011-05-23 o 09:51
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:49   #4470
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna pierwsze zdjęcie z galerii wymiata takie romantyczne
i podoba mi się badzo jej makijaż oczu
Oj tak! I makijaż!

Cytat:
Napisane przez KuNu Pokaż wiadomość
Wiec i moje podsumowania
najwieksza niewiadoma-suknia ktora bedzie przerabiana,wprowadziłam małe przeróbki na dole i dekold w ksztalcie serca,w czerwcu przymiarka wiec zobacze jak wyszło:/
butki złoto-bezowe,bukiet podobny

wzór naszego torciku,skromna ozdoba auta,no i planowana fryzurka i nasze obraczki,
moja bransoletka
sama jestem ciekawa jak to razem wyglada
N\
Prześliczny bukiet! Jedynie zmieniłabym kwiatki na torcie na jakieś z bukietu - ale może to tylko moje widzi mi się
A poza tym moim zdaniem wszystko się pięknie komponuje
Masz już biżuterię?

edit: dopiero widzę zdjęcie bransoletki. Troszkę mi się gryzie z resztą, ale weźmy poprawkę, że to wszystko zdjęcia, bransoletka to zdjęcie katalogowe, czyli kolory czy ostrość tak podkręcone, jak choćby moje kolczyki. Jeśli na żywo pasuje, to będzie pięknie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2011-05-23 o 09:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości