|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cześć... śliczne macie te suknie ... i torty.. i wogóle .. ja przyszłam jak zwykle ponarzekać...
Kompletnie nie wiem co mam jeszcze załatwiać, kupować itd... Nie mam pojęcia skąd wziąć samochód (TŻ najlepiej by pojechał swoim gruchotem i to jeszcze takim z paką ![]() Druga sprawa to buty.. nie chce typowo ślubnych a innych jakoś też nie moge znaleźć... Ostatnio kupiłam tablice rejestracyjne no i tak myślę jakby przyozdobić na podwórku schody a raczej barierke ale na to jeszcze przyjdzie czas... nie wiem kiedy się wybrać na przymiarke.. to chyba oni z salonu dzwonią tak? fakt że do ślubu jeszcze troche (23 lipiec) ale widze że niektóre z was już były ![]() Zaproszenia też jeszcze nie rozdane.. dobrze że robimy małe przyjęcie to mało osób do zapraszania poza tym większa część już i tak wie kiedy to będzie więc nawet jak pozniej zawieziemy im zaproszenia to nic sie nie stanie... Nie wiem też jaką biżuterie kupić.. myślałam nad bransoletką i dużymi kolczykami... Wrzucam zdjęcie sukni to może coś poradzicie... Bukiet mam mieć z kalii (znalazłam tanią kwiaciarnie i za 130 zł bede miała dwa bukiety i butonierki..) Martwię się jeszcze o sale... wszystko bylo jakoś tak na szybko (teraz jestem przez to zła) i tak umawiane było, że bedziemy płacić 110 zl od osoby... i teraz boje się żeby mi ceny nie zmienili bo fakt wszystko poszło w góre wrr..Poza tym jestem podłamana, bo 10 czerwca egzamin licenncjacki |
|
|
|
#4442 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 3kg, to wcale nie jest mało na pewno widać różnicę Cytat:
ale pocieszam się, że on więcej przytył przez te 4,5 roku, bo ok 10 kg tak działają wspólne obiadki, pizze itd ![]() a co do sukienki to ja już stwierdziłam, że te wszystkie wątpliwości biorą się z tego, że po prostu dawno nie widziałyśmy sukienek. ja tak samo jak Ty zobaczyłam ją dopiero po pól roku. Będzie dobrze, zobaczysz zakochasz się na nowo, a z resztą pamiętam Twoją suknię i jest śliczna, będziesz bosko wyglądać ![]() Cytat:
ja na solarium chyba nie będę chodziła. dość szybko się opalam więc najpierw spróbuję zażyć troszkę słońca Najwyżej jak będzie coś nierówno to pójdę na solarium, żeby wyrównaćCytat:
a nawet będzie lepiej niż jakbyś pomalowała się na koralowo nie zawsze musi być wszystko pod kolor Załączam zdjęcia stroika i kolczyków - samych i w uchu na szyi nic nie będę miała, więc zaszalałam z kolczykami. niedługo jedziemy zaprosić parę osób i jeśli wrócę o w miarę normalnej porze to zmieszczę posta z ogarniętymi wszystkimi moimi ślubnymi rzeczami- fryzura, suknią, zaproszeniami, bizuteria itd
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie na solar wybrałam ale ja się wolno opalam, więc kilka pójdę, ale tez żeby się delikatnie opalić
|
#4444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh ja zawsze ważyłam 56-58kg, a przez prawie 5 lat dogadzania sobie z TŻ przytyłam 10kg Na szczęście przy wzroście 170cm nie wyglądam jak kluseczka ![]() A TŻ od września zrzucił 10kg, skubany... (ale dawał czadu na siłowni, nie to co jaŚliczne kolczyki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się trochę przyrumieniam, bo też nie chcę być blada. O dziwo w tym roku nawet mnie ładnie chwyta opalenizna, może dzięki Belissie Sun branej od kwietnia ![]() Postaram się zgromadzić wszystkie moje dodatki i wrzucić ![]() |
|||
|
|
|
#4445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno do połowy lipca słońce troszkę mnie złapie U nas spraw ślubne poszły ciut do przodu. Protokół spisany, zapowiedzi u mnie już będą, zarezerwowaliśmy restaurację (z poprzedniej musieliśmy zrezygnować), ustaliliśmy menu. Aha, i umówiliśmy się z organistą
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moje składniki
|
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
dobra wrzucam teraz, bo mam chwilkę a po zapraszaniu mogę być trochę
na bukiet jeszcze nie jestem zdecydowana, więc wrzucam dwa, które najbardziej mi się podobają welon dodam jak dostanę, no i nie wybraliśmy jeszcze obrączek. Na razie to chyba tyle... Wstawiajcie swoje posty a później jakoś to ogarniemy, żeby wszystko było w jednym miejscu
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-05-28 o 13:03 |
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
To teraz moja kolej na podsumowanie
Wstawię to co udało mi się skompletować. Jeśli coś mi się przypomni to dołączę ![]() Dodam, że jeśli chodzi o buty męskie to Narzeczony wybrał w kolorze cielistym , bo ma jasny garnitur. Zdjęcia zaproszenia ze środka niestety nie mam.
Szczęśliwa Żonka Edytowane przez kakunia6 Czas edycji: 2011-05-20 o 22:40 |
|
|
|
#4449 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak Tata kupił nowy to też kilka par przychodziło, żeby ich zawiózł do ślubu, było to co prawda 14 lat temu i ten samochód to nic szczególnego ale nowy całkiem fajnie wyglądał. Na pewno kogoś znajdziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi babka w salonie doradziła i tak zostało... Masz piękną suknię skromna i elegancka ![]() Ja też mam nadzieję, że cena na sali się nie zmieni i nam i Wam ale szczerze mówiąc wątpię w to, bo wszyscy teraz podnoszą Cytat:
będziemy trzymać kciuki i wszystko pójdzie gładko a praca już zatwierdzona? dużo macie nauki na ten egzamin?Kasiek1987, kakunia6 super podsumowania czekamy na resztę dziewczyn
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymiarke jedna jedyna mam 10 dni wczesniej![]() ale mam obawy,ze przytylam i chyba trzeba bedzie zrobic wiazanie gorsetowe ![]() dlatego chce zadzownic w czerwcu i umowic sie na jedna jeszcze-juz z biżu, bielizna i bolerkiem ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- edit: później tez zrobie podsumowanie
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sukienka śliczna, ja bym nie przesadzała z wielkością kolczyków bo przysłonią Ci twarz, będziesz miała ładną fryzurę i makijaż i to one mają skupiać uwagę a duże kolczyki odwracałyby uwagę od buzi.. co do samochodu - my zamówiliśmy w wypożyczalni samochodów, będziemy płacic ok 300 zł za cały dzień. zobacz tutaj: http://www.express.pl/ w poniedziałek jadę na próbną fryzurę to wkleję potem mój "zestaw" kakunia6 - a gdzie znalazłaś te krawaty na wódkę? ile kosztowały? bardzo fajne! |
|
|
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
minini zawieszki zamawialiśmy na allegro
![]() Tu masz stronkę ![]() http://allegro.pl/no1-zawieszki-na-a...586825101.html
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
moje składniki
![]() P5210022.jpgP5210026.jpg9.jpg 0511y.jpg19898.jpg185626_1739902911817_1666001569_1623914_4673889_n.jpg pink_flowers_782_10_m.jpgimg0481g.jpg933287_audi.jpg t_mpercentc3percentb3jpercent20bukiet_719.jpg jak widać nie wiem jeszcze który bukiet ![]() i biżu jeszcze nie mam
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2011-05-21 o 13:47 |
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i super w nich wyglądacie Mi najbardziej podoba się ten bukiet z fioletowymi różami
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej... długo mnie nie było, ale sie dziej, budowa domu, remont starego i do tego duużo pracy
![]() Zamówiliśmy obrączki, zaczeliśmy chodzic na kurs tańca, od czerwca ćwiczymy pierwszy taniec - chcemy rumbe ![]() zaproszenia rozdane w 80 % pierwsza przymiarka sukni w połowie czerwca, do której musze zrzucić 4-5 kg, wiec od poniedziełku marsz na siłkę... do tego okazało się że zgubiłam dowód osobisty i musze na prędce lecieć i wyrabiac nowy, oszaleje... Garnitur wybrany, zamówimy w poniedziełek, potem jeszcze koszule ( 2-3 sztuki) no i buty dla TŻ byłam na próbie makijażu, który okazał sie fatalny we następny wtorek kolejna, mam nadzieję że tym razem bedzie sukces. w miedzyczasie jedziemy do parafii TŻ załatwić protokół i zapowiedzi Dziewuchy czy korzystacie z jakichś zabiegów upiększających przed ślubem? Ja wybieram sie na wybielanie zebów chcę spróbowac przedłuzania rzęs ( to niedługo, żeby osiągnąć dobry efekt) Udanych przygotowań i niestresowych przede wszystkim |
|
|
|
#4456 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Jestem nowa ![]() Ale już mi się tutaj podoba, mam nadzieje ze mi się uda skompletować i wkleić na forum mój komplecik ![]() pozdrowionka i do zobaczenia ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Hej Kasiek1987 Mam pytanie małą prośbę czy moglabys na forum wrzucic zdj swoich kolczyków ale w uszku? Są bardzo ładne az sama zastanawiam sie czy nie kupic sobie takichBede bardzo wdzieczna za pomoc
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit. Znalazłam zdjęcia w innym wątku ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=655 Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-05-22 o 11:02 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Raczkowanie
|
kakunia6 na dwie spowiedzi , chociaż nie wiem dlaczego skoro mieszkamy razem. Hkhm. Ksiądz to chyba wypiera z glowy
![]() KuNu z tego pudeleczke wogole zrezygnuje. Kupię cos innego. Juz mam wypatrzone ![]() gajqa my jedziemy chyba też swoim - w sumie to tylko podroz do kosciola i z kosciola na sale. Mi tez nie zalezy , a w sumie szkoda nam kasy na to ) (ale to jeszcze sprawa do przedyskutowania). Nam wyszlo ok 230 zł za osobę z ciastem i z alkoholem. Także nie masz źle. Pocieszę Cię, że ja mialam się bronic za 1,5 tyg , a bronie się w tą srodę , a dowiedziałam się o tym w piątek Ja na przymiarkę się dopiero będę umawiać ale mam isć w pierwszym tygodniu czerwca. asia_z no ja mam tak samo. Moge siedziec godzinami na sloncu i nic. Zaczne za tydzień chodzić na solarium i zobaczymy jak mnie chwyta. Niestety nie mam czasu leżeć na słoncu zophiee myslalam o zagęszczeniu rzes ale pogadalam z dwoma paniami i jednak postanowilam przykleic kępki na sam slub. Zagęszczenie 1:1 powoduje ze pozniej te sztuczne wypadaja z naturalnymi rzęsami, trzeba to ciagle uzupelniac i ogolnie ciezko jest przestac. Szkoda kasy tak naprawde. Jesli chodzi o wybielanie to moja kolezanka przed slubem byla u dentysty, zrobil jej taka zelowa nakladkę do ktorej wpuszczala strzykawka plyn. W tym spala. EFEKT: Niesamowity, jak szla pod oltarz to nic nie bylo widac tylko blask jej zebów. Ja o tym pomysle ale zabieg kosztowny ( od 350 do 500 zl). Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-05-22 o 23:21 |
|
|
|
#4459 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
co do wybielania zębów, to polecam dużo mniej kosztowne paski wybielające sama używałam ich w zeszłym roku i efekt był naprawdę mocny Wtedy używałam pasków blendamed, a teraz czaję się na cresta. Za wybielanie wezme się pewnie w połowie czerwca ![]() Co do tego co mam zrobione na mojego 2 lipca, to w zasadzie prawie wszystko już załatwione. Przymiarkę mam ok 10 czerwca, 2 pary butów stoją już przygotowane, biżuteria mniej więcej obczajona, kwiaty zamówione ![]() W ten weekend mam druhnaweekend, bo mam właśnie 3 druhny i w ten weekend jedziemy razem do Gdańska na zakupy oraz integrację Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze!Najbardziej się martwię tym, że mój luby nie ma jeszcze garnituru, ani butów Oczywiście chodziliśmy już po salonach, ale niestety źle trafiliśmy bo garnitur, który nas zachwycił kosztuje 17000 zł. Ehh ale za to jaki efekt ![]() Przyznam się, że bardzo lubię czytrać ten lipcowy wątek ![]() Mam nadzieję, że się nam wszystko Dziewczyny uda |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że ślub mamy za równo dwa miesiące, dodaję post podsumowujący przygotowania. Na chwilę obecną wygląda to tak:
Data ślubu: 23 lipca 2011 r. Załatwione: - sala - zespół - fotograf - kamerzysta - godzina ślubu w kościele - dokumenty w kościele - oprawa muzyczna ślubu - zaproszenia - obrączki - samochód - suknia - biżuteria - buty Panny Młodej - garnitur - buty Pana Młodego - piosenka na pierwszy taniec - uzgodnienie szczegółów ze skrzypaczką - koszula + koszula na zmianę - wkładki do zaproszeń Do załatwienia: - ustalić ostateczne menu - ustalić wystrój sali - zamówić tort i ciasto - omówić szczegóły z zespołem - omówić szczegóły z fotografem - omówić szczegóły z kamerzystą - poradnictwo rodzinne - dokumenty w USC - wystrój kościoła - winietki + table plan - kwiaty dla Panny Młodej - kwiatek dla Pana Młodego - wystrój samochodu - bielizna + pończochy + podwiązka - umówić się do fryzjera na próbną - umówić się na makijaż próbny - umówić się na oczyszczanie twarzy - kamizelka + musznik / krawat - spinki do mankietów - pasek - bielizna dla Pana Młodego - rozdać/wysłać zaproszenia - lekcje tańca - niezbędnik PM - koszyk na pamiątki Poniżej fotki najważniejszych rzeczy ![]() Z biżuterii będą tylko kolczyki (na zdjęciu ta perła wyszła lekko różowa, w rzeczywistości jest biała). Co do bukietu to nie mogę się zdecydować, ale chyba zostanę przy biało-zielonym (o ile cena storczyków mnie nie zje, bo jak wyskoczą mi z 500zł, to zamówię z samych róż). Jeśli chodzi o fryzurę, to będę wdzięczna za każdą pomoc, bo temat trudny: jak pogodzić podpięcie i zasłonić odstające uszy ![]() No i nie mamy pomysłu na przystrojenie samochodu, ale to pewnie też zależy od ceny, jaką rzucą mi w kwiaciarni. Przyznaję, że budżet na brakujące rzeczy mamy mega skromny i musimy ostro uważać, ile na co idzie... Jeśli chodzi o tort, to skłaniamy się ku temu ze zdjęcia, choć oczywiście rok temu zamysł był kompletnie inny capricho-B.jpgbuty i kolczyki.jpgimg.php.jpg2k049b92adaf.jpgimg_prod1863_0_o.jpgtort Czarodziejski Ogród.jpg
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak jest z poradnią , czy na drugą wizytę przychodzi się dopiero miesiąc po pierwszej?. Ile to wszystko trwa bo nie wiem ?
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
My idziemy dzisiaj na pierwsze spotkanie dopiero, także się dowiemy. Ale nasi znajomi też drugie spotkanie mieli miesiąc po pierwszym...
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcesz tylko część podpiąć jesli dobrze rozumiem tak?
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie marzyłoby mi się całość, bo do tej sukni wskazane jest całościowe upięcie. Chciałabym jednak jakoś "inteligentnie" zakryć uszy, np. pasmem włosów czy jakoś tak. Kompletnie nie mam koncepcji
![]() Mam też dylemat z grzywką, bo nie jest mi najlepiej z podpiętą do góry, ale za to mam taką grzywkę, że po chwili wygląda jak tłusta, ale przecież liczymy na upały Zatem nie chciałabym tej grzywki widzieć już po 10 minutach od wyjścia od fryzjera Nie myślałam, że z tym będą takie problemy...
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakrywania uszu to przeleciałam swoje zbiory fryzur i wydaje mi się, że łatwiej je zakryć spinając wszystkie. Kilka propozycji fryzur z zakrytymi uszami:
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
następna część zdjęć i jeden link: http://www.serafinski.com/sesje/KL300411 -tu dziewczyna też ma upięte włosy i uszy całkowicie zakryte
Jak powiesz fryzjerce, że chcesz zakryć uszy to myślę, że już ona sobie poradzi będzie wiedziała co i jak zrobić, żeby było dobrze. nałoży pasemko włosów na uszy albo upnie troszkę luźniej i nic nie będzie widać
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-05-23 o 09:29 |
|
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baaardzo dziękuję Ci za zdjęcia Chyba za szybko poszło mi z suknią, bo może gdybym najeździła się za suknią, to fryzura już byłaby drobnostką ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#4468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam z tym problem, bo chciałabym takiego luźnego koczka z kręconych włosów, ale mam odstające łopatki i przydałoby się je czymś zakryć ![]() Jak przestałam przejmowac się sukienką, tak teraz cały czas myslę o włosach i makijażu już śniło mi się, że stoję sobie w mojej sukieneczce a włosy mam beznadziejne, z loków zrobiły się jakieś takie proste tłuste strąki, do tego kilogram tapety na twarzy, świeciłam się jak latarnia... oby się nie sprawdziło ![]() Cytat:
pierwsze zdjęcie z galerii wymiata takie romantyczne i podoba mi się badzo jej makijaż oczu
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiec i moje podsumowania
najwieksza niewiadoma-suknia ktora bedzie przerabiana,wprowadziłam małe przeróbki na dole i dekold w ksztalcie serca,w czerwcu przymiarka wiec zobacze jak wyszło:/ butki złoto-bezowe,bukiet podobny wzór naszego torciku-KWIATKI BEDA JADALNE ,skromna ozdoba auta,no i planowana fryzurka i nasze obraczki ,moja bransoletka sama jestem ciekawa jak to razem wyglada ![]() cIAGLE NIE MOGE ZNALEZC KOLCZYKÓW:/
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65135946 nałogi ![]() http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6682/ Edytowane przez KuNu Czas edycji: 2011-05-23 o 09:51 |
|
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A poza tym moim zdaniem wszystko się pięknie komponuje ![]() Masz już biżuterię? edit: dopiero widzę zdjęcie bransoletki. Troszkę mi się gryzie z resztą, ale weźmy poprawkę, że to wszystko zdjęcia, bransoletka to zdjęcie katalogowe, czyli kolory czy ostrość tak podkręcone, jak choćby moje kolczyki. Jeśli na żywo pasuje, to będzie pięknie
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2011-05-23 o 09:51 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

wrr..

Szkoda, że nie masz zdjęć...
Coś w tym jest, niby tylko 3kg, a jednak
za 3kg, to wcale nie jest mało 
Na szczęście przy wzroście 170cm nie wyglądam jak kluseczka 

a praca już zatwierdzona? dużo macie nauki na ten egzamin?