|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Podziwiam Cię, Ja bym nie wytrzymała ani minuty dłużej. Gorzej jak to wszystko sie na dziecku odbije i będzie nerwowe
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie
Pisałam post i mi go gdzieś wcięło ![]() Cały dzień was podczytywałam ale jakaś dzisiaj leniwa jestem i dopiero teraz się zebrałam żeby coś napisać ![]() Tż o 6 rano mnie obudził na car boot siedzieliśmy do 1o wracając do domu wstąpiliśmy do Tesco i tak do domu trafiliśmy o wpół do 12 Tż mój kochany dzisiaj za mnie obiad zrobił i kazał mi leżeć na kanapie z nogami do góry żeby ta opuchlizna zeszła ech kochany jest ![]() CO do porodu rodzinnego od razu tż zastrzegł że nawet nie ma mowy żeby on tam był bo nie może patrzeć jak cierpię ![]() A teraz czas do kościoła
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko, ale brzuszek
Goldiko gratuluje w takim razie A co do tego wybrzuszenia, to mysle, ze to moglo byc dziecko. A zdazylas dotknac? Moje male czasem tak sie wypycha i czuje wtedy pod reka twarda kulke przez chwile. Dopiero doczytalam, biedna ty Tottie to gratuluje synka Czemu sie nie chwalilas wczesniej (albo chwalilas, tylko mam sklerozeZazdroszcze tak pewnego zrodla owocow. W takim wypadku to faktycznie lepiej od tabletek. Ja niestety nie mam takiej pani
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetny wybór
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3515 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chwaliłam się Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Zjadlo mi post!
Goldika, nie bierz winy za zachownie swojej matki na siebie, dobrze wiesz, ze tak byc nie moze. To nie z Toba jest cos nie tak, tylko z nia! Ja wczoraj na uczelni 12 godzin, od 8 do 20.00, a dzis do 18.00. Padnieta jestem po tym praniu mozgu! Aniu, jakie masz ladne zdjecie dzidziusia! Ty wiesz, rodzisz jako pierwsza, bedziesz nam przecierac szlaki ![]() Boli mnie glowa, pogoda mnie meczy, cos czuje, ze to lato da mi popalic!!! |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilkę, bo "X-factor" leci a potem "Przepis na zycie"
![]() Kurde mam nadzieje, że ta mała Ada odpadnie w koncu albo pani Małgosia ![]() dziekuje za komenty mojego bebolka Myszeczko Twoj brzuszek jest rewelacyjny iście ciążowy widzialas jak ja mialam w pierwszej ciąży żołądek przyrośnięty do kręgosłupa![]() Goldiko niech te baby się odczepią od Ciebie Tottie gratulacje z okazji synka
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-05-22 o 21:28 |
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam z kościoła oczywiście dostałam zestaw kopniaków na samym wejściu
Tak mnie raz kopnęła że aż podskoczyłam ![]() Goldika przykro mi z powodu mamy i babci własnie najlepsze wyjście było zadzwonić do taty bo on na pewno zrobi porządek Soza niby jestem pierwsza w kolejce ale mała może sobie poczekać jeszcze i dziewczyny z października mnie wyprzedzą ![]() Tottie wpisać ci chłopca w liście czy dopiero jak potwierdzisz jeszcze raz? Kurczę ja też mam sklerozę bo wcześniej miałam cię o to zapytać ![]() Myszeczka super brzuszek Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-22 o 21:26 |
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja myslalam, ze moje problemy sa duze... jestem calym sercem z toba ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Dziewczyny, warto zerknac na oferte : http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=19007 Ten termometr sie wydaje w maire ciekawy
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaka ja jestem głupia!Właśnie wróciłam z restauracji,byłyśmy z kuzynką na kolacji i wypiłam do niej szklankę soku aloesowego.Niedobrze mi się zrobiło po tym smazonym kurczaku którego zjadłam i jak wróciłam do domu to zwymiotowałm wiekszosc. Teraz czytam w necie ze w ciąży NIE WOLNO pić soku aloesowego bo wywołuje skurcze macicy i może dojść do poronienia!!!! Prawie zemdlałąm z przerażenia jak to przeczytałam! Boże chyba nic się nie stanie po tej cholernej szkalnce soku aloesowego??? Może większość zwymiotowała, Teraz pije w mineralna zeby to rozcienczyc i wypłukać. Boże jak się boje!
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Ggoraa ja mam ten termometr kupiony tutaj w lidlu niby mierzy ale za każdym prawie razem inaczej
![]() Najlepiej mi mierzy też kupiony w lidlu ale pod pachę. ZObaczę może na małej ten do ucha napewno sie bardziej sprawdzi niż ten elektryczny pod pachę ![]() A dobra nie zauważyłam że to cała gazetka jej zabijcie mnie
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-22 o 21:34 |
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Kropeczka wyluzuj kobieto
wg internetu to maliny i ananas też wywołują poronienie, a ja jem je normalnie. W końcu wyszłoby, że nic nam nie wolno jeść, tylko pić wodę mineralną
|
|
|
|
#3523 |
|
Przyczajenie
|
Cześć mamuśki...
Chciałabym do was dołączyć... Obecnie jesteśmy w 15 tygodniu termin porodu mamy pomiędzy 11.11.2011 a 20.11.2011 ale chyba bliżej 11.11. . Jak narazie jest wszystko ok, nawet żadnych objawów nie mam jedynie tylko rosnący brzuch... Najbliższą wizytę mam 26 maja i już nie mogę się na nią doczekać. Pozdrawiam i obiecuję często do was zaglądać. |
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za dopisanie do listy dla ścisłości nazywam się Ania i mam 28 lat.
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujęDobra ja idę spać dobranoc wszystkim Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-22 o 22:16 |
|
|
|
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
Goldika no normalnie jak czytam o Twojej mamie i babci to się denerwuję, jakby to o mnie chodziło. Wiesz ja to powiem Ci tak: Ty Twój mąż i dziecko jesteście teraz w Twoim życiu najważniejsze, bo tworzycie rodzinę. I Twoim i męża zadaniem jest dbać przede wszystkim właśnie o Waszą rodzinę, Wasz trójkę i niestety trzeba przegryźć czasem też to, że może się zdarzyć tak, że będziesz tą Waszą rodzinę musiała BRONIĆ przed osobami, które są w Twoim życiu ważne, albo raczej były, bo teraz muszą zejść na dalszy plan. Wiem, że to ciężkie, ale myślę, że jako ludzie właściwie zaczynający tworzenie rodziny musimy dać sobie z tym radę. Ja po sobie i po mężu widzę, że to jest ciężkie, bo to są ludzie, którzy przez te grubych parę lat byli dla nas najważniejsi, ale teraz zostali brzydko mówiąc zdegradowani na ten drugi plan. Nie wiem, czy dobrze oddam w słowach, to co czuję i co bym chciałą przekazać. Wiem, że z mężem właśnie tez zaczynamy wchodzić na tą ścieżkę tworzenia nowej rodziny i musimy podobny problem przegryźć. Ja to sobie poukładałam w głowie tak, jak napisałam. Chciałabym Ci jakoś pomóc, ale wiem, że za każdym toksycznym związkiem międzyludzkim idzie duży problem: jak zrobić, żeby nie zatracić siebie, żeby móc oddychać, a sprowadza się to po prostu do oddalenia od takiej osoby.
Ech ale się opisałam... Zmieniając temat, jutro proszę o 18:30 zacząć trzymać za nas kciuki, bo jedziemy robić badanie przezierności karkowej. Na razie się nie denerwuję. Mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Buziaki dla wszystkich i miłych snów.
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
goldika
ja tez się zdenerwowałam na te baby jak Ciebie czytałam! napisz co na to tata laptop odbierz, bo to prezent od taty, albo lepiej zeby tata przyszedł i od niej go zabrał, mówiąc ze to prezent dla córki a nie dla byłej żony. Buty i torebki- to nie ma sensu, no chyba ze pod pretextem że właśnie w nich chcesz wyjśĆ albo przymierzyĆ do czegoś, do jakiejś kreacji. I niech jej nakaże wyprowadzkę, bo potrzebuje miejsce dla wnuka. Niech najlepiej pojedzie ze swoją mamą bo swojej mamy DZIŚ! (no albo tego dnia, którego przyjedzie twój tata do Was). wrrr ale mi ciśnienie podskoczyło- Ty jestes za dobra, niech ci dzidzia da power'a i rozprawdźcie się z nimi- chociaż uważam, że tata twój jest nie zbędny, bo to jego mieszkanie a Ciebie to ona zagada i zachuka. a ja z wesela wróciłam o 4 nad ranem(ale godzinkę zdrzemnęłam się w samochodzie, bo o 21wszej byłam zmęczona już... ale potem to jak nowa, nowonarodzona nimfa ) a z komunii o 10tej wieczorem. Dobrze się czułam, ale dzisiaj mam za swoje i nogi mi w tyłek wejdą i jestem mega zmęczon. <ziew> idę do łóżeczka. ale musze neidługo wstaĆ bo musze jechaĆ z papierzyskami do urzędup.s. zmiana planów- jednak wizyta odwłona w urządzie, całe szczęście. Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-23 o 08:00 |
|
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się z rojkiem ![]() i oczywiscie trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za rady
Wczoraj jeszcze weszła do mnie zrobiła jeszcze jedną cichą awanturę, potem znowu przyszła i stwierdziła, że to ja się na nią obraziłam i musimy się pogodzić. Powiedziałam "ok, to jest zgoda ale nie myśl, że przejdziemy z tym do porządku dzienniego". Potem się z nią już nie widziałam. Zadzwoniłam do ojca i w sumie nic. Powiedział, że szczerze mi współczuje i, że właśnie między innymi z tego powodu się z nią rozwodzi bo to po****na baba która patrzy tylko na swój czubek nosa. A moje "takie" problemy z matka zaczely się jak dowiedziała się o ciąży w sumie. Wtedy już spadła na dalszy plan bo przestałam jej do łóżeczka nosić wodę i jedzonko (kobieta ma tylko 41lat!!! i jest w 100% zdrowa! a takie ma wymagania). Ona chyba panikuje bo męża już straciła, a teraz widzi, że my z Tż'tem odcinamy się i prowadzimy własne życie. Tata mi powtarza, że przede wszystkim to mam myśleć o dziecku, że ono i Tż są najważniejsze. Powtarza też, że rodzice kochają dzieci bezwarunkowo i dzieci nie mają spłacać tej miłości którą otrzymały tylko przelać ją na swoje dzieci. Mnie to tak rozwala bo kiedyś matka była moją przyjaciółką jednocześniej. A teraz z dnia na dzień traktuje mnie jakbym z czasem stawa się coraz młodsza. Ja już nawet rozważałam jakieś zaburzenia psychiczne u niej. Babcia jest identyczna, ojciec babci też był taki. Ale się rozpisałam dobra to na tyle jeżeli chodzi o patalogiczne kobiety w mojej rodzinie.Rojku trzymam mocno kciuki za wizytę, wszystko będzie dobrze kropeczko mnie matka na początku ciąży nafaszerowała wątróbką smażoną... której też nie można ![]() Ggoraa a co do chęci popsucia mojego zwiazku przez matkę to nawet jestem skłonna przytaknąć. Ostatnio ciągle uważa, że nasz związek wisi na włosku a między nami jest tak dobrze jak nigdy! Wydaje mi się jednak, że mój problem z matką jest niczym w porównaniu do Twojego bo w końcu matka mi nie jest potrzebna do budowania rodziny, a problemy z Tż'tem są poważniejsze. Trzymam jednak kciuki za Was i ciągle mam nadzieję, że facet przejrzy na oczy i zacznie Wam się układać! Muffinko nie zdążyłąm dotknąć ale ciągle jakoś w to nie mogę uwierzyć. Jak dobrze, że za tydzień mam wizytę u gina! ![]() Aniu o kochanego masz Tż a co do kościoła to ja też tak reagowałam ponoć, potem jak już chodziłam na własnych nóżkach to bałam się kościoła. W sumie do dziś mnie przeraża trochę dla mnie niestety kościoły są zimne, przerażające, a atmosfera tam sprawia, że mam ciarki na skórze. Wolę pomodlić się w domu ![]() Sozaa mnie czeka fakultet w weekend: sobota i niedziela od 8 do 20 i już jestem chora jak o tym myślę z psychologii kryminalnej. Mam nadzieję, że oszczędzą nam widoku zmasakrowanych zwłok...Ale długiego napisałam posta dodam tylko, że dziś mam Tż cały dzień w domu więc nie będzie źle, wręcz dobrze! Jedziemy do Warszawy, jak najdalej od złych mocy które teraz pałętają sie po naszym mieszkaniu |
|
|
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa użyczam jej tego laptopa bo... bo w sumie chyba głupia jestem
ona ma TYLE kasy, że mogłaby sobie kupić. To samo jest z torebkami... mówi: potrzebuję nowej torebki... ale nie kupiłam to wiem, że Ty (w sensie ja) kupisz jakąś nową to BĘDZIEMY mieć". Nie mam nic przeciwko pożyczaniu ale branie i potem trzymanie tego u siebie nie jest fair. A ja głupia czasami latam i szukam. Co do wywalenia jej na teks, że miejsca potrzebujemy to nie przejdzie. To mieszkanie ma 4 pokoje i 100m kwadratowych. Więc miejsca nam nie brakuje. Ona też jest zła bo dobrze żyję już z ojcem. Ostatnie 4lata ciągle nastawiała mnie przeciwko niemu i nawet jej się udało. Dopiero niedawno przeprosiłam ojca za to jak go traktowałam bo ona sytuację z rozwodem przedstawiła tak, że niby to on spieprzył to małżeństwo.... a oczywiście to ona 2lata prowadziła "podwójne życie". Ojciec mi tego nigdy nie powiedział bo twierdził, że nie chciał żebym matkę miała za <wypikane>. Dopiero 10miesięcy temu sprawa wyszła na jaw Mam posraną rodzinę ![]() Woooow to nieźle pobalowałaś. Ja bym chyba nie dała rady. A teraz w domu siedzisz i możesz odespać czy do pracy się szykujesz? ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- anna1177 witam i gratuluję
|
|
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady, nic ci nie bedzie, nie panikuj. Cytat:
![]() Cytat:
Kobieto ty to jakas ze stali nierdzewnej jestes???? ja to bym joba dostala juz dawnoooooooooo! Wspolczuje Ci, twojej mamie jest potrzebny na prawde dobry lekarz! Jezuuuuuu , dla mnie to jakas makabra, ja nerwowa jestem i impulsywna wiec na bank by sie to zle skonczylo.... w piatek odebralam wyniki i sie wystraszylam troche bo mi wyszlo bialko w moczu ale CRP wyszlo ok wiec to nie jakies wewnatrzorganiczne tylko jakies malutkie zapalenie strefy intymnej...uffff widzielismy malenstwo podobne duze jest jakies 2-3 tygodnie starsze rozmiarami jak na prawde jest, jak bylam z 1 ciazy to samo lekarka mowila i mala sie malutka nie urodzila, ciekawe jak bedzie tym razem.
|
|
|
#3535 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nie byłomnie od czwartku - i trochę mi zajęłó, żeby nadrobić zlagłości w czytaniu ![]() W piatek byłam u gina - nie robił mi USG, tylko mnie zbadał i powiedział, że wszystko ok. Posłuchaliśmy serduszka dziecka co mnie uspokoiło - bo nie czuje jeszcze rchów i cały czas sie zastanawiam, czy wszystko ok.W piatek i w sobote zjdadłam po kilogramie truskawek i pewnie gdybym miała więcej do zjadłabym wszystkie W sobotę byliśmy na rodzinnym grilu i znów słyszałam, że jak damy na imię córci mimo, że jeszcze nie wiem co będzie) Dobrusia (Miłka - oficjalnie Dobromiła) to ją skrzywdzimy i dzieci się będa z niej śmiać. I ja znowu sie zdenerwowałam takim gadaniem i nawet spokój TŻ mi nie pomógł. TŻ mnie wyciąga dzisiaj na basen, ale ja mam obawy. NIby wszystko jest ok - nic sięnie dzieje, ale nie wiem czy to nie zaszkodzi... No i czy się zmieszczę w strój kąpielowy ![]() Pozdrawiam i miłego dnia wszytskim życzę ![]() P.S. Wczoraj zaczęliśmy 16t.c.
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Rano taką ładną pogodę za oknem miałam słonko, a teraz chmury naszły i zimno. Mam do Was dwa pytania: 1. Jak tam Wasze przytulanki z TŻ - bo ja się boje że coś się stanie i na razie sobie odpuściliśmy. 2 . Po jakim czasie ZUS wypłaca pensję?
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie i Brzuszki
![]() Ja już po powrocie z Zakopanego. Jeszcze do końca miesiąca w pracy Ale potem to nawet telefonów od nich nie odbieram. W Zakopanem było super. TŻ strasznie męczyli telefonami i nawet podjęliśmy decyzję, że możemy wyjechać do Warszawy, jeżeli znajdzie tam normalną pracę. No i mi również będzie zapewne łatwiej coś znaleźć. Szkoda mi będzie tylko naszego wymarzonego mieszkania z tarasem. To byśmy wynajęli, a z kasy z wynajmu byśmy coś wynajęli w Warszawie. Ale wiadomo co swoje to swoje. Najlepiej kupić w Warszawie, ale drugiego kredytu to nam nie dadzą, a tego to mi szkoda sprzedawać. Tyle serca w nie włożyliśmy ![]() Troszkę Was doczytałam, ale skończę w domciu Śliczne macie brzuszki ![]() Wracam do pracy Do później i miłego dnia życzę
|
#3538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie przejmuj się tak samo jest z malinami i herbatą malinową. Nic nie bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chyab za tydzien gdzieś beę miała- Twój post mi uświadomił ![]() Cytat:
My mamy wesele w przyszłą sobotę i się straaasznie nie moge doczekać, bo to nasi fajni znajomi MImo, że wesele bez dzieci to nasza córcia jest zaproszona i idzie z nami, ale wieczorem moja mama ją weźmie![]() Cytat:
no dokładnie... Cytat:
Zazdroszcze Zakopanego znów ![]() a mieszkanko ile m2? |
||||||
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Domi7ks Mieszkanko ma aż 102 metry kw + 98 metrów kw tarasu na samej górze. Mieszkanie jest jednopoziomowe, wielkie, z każdego pokoju wyjście na taras. Dlatego tak mi go szkoda. Jak sobie pomyślę jak walczyliśmy o kredyt na niego ... ehhh... ale zdrowie TŻ najważniejsze
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serio słabo pamiętam Libido poniżej zera i strach jak u Ciebie. Liczę, że jak skończę I trymestr to i sytuacja się zmieni.A na drugie pytanie nie odpowiem, bo dopiero w czerwcu dostanę 1 wypłatę z zusu. Goldika Podpisuję się czterema łapkami pod tym wszystkim co pisały dziewczyny.KKKasiKKK zazdroszczę wyjazdu ![]() Anna1177 witaj ![]() Myszeczka ale masz duży brzuszek ![]() A odnośnie, tego "oddychania brzucha" to wiesz co, ja jak leżę zrelaksowana to też widzę takie oddychanie brzucha, tyle, że ja tak miałam już przed ciążą. Często się śmiałam że mam serce w brzuchu a nie w piersi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

cala sie trzese z tego wszystkiego.

a nawet mniej 55,500 

Ale potem to nawet telefonów od nich nie odbieram. 

Podpisuję się czterema łapkami pod tym wszystkim co pisały dziewczyny.