|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
byłam na Kraśnickich...trafiłam akurat na dr Szafranka..naprawde sympatyczny czlowiek i widac ze fachowiec, zadnego olewania i traktowania byle jak...pani pielegniarka tez byla bardzo mila...wybieram sie tam rodzic wiec jestem im bardzo wdzieczna ze nie zniechecili mnie do tego miejsca
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie Mamusie, przyjmiecie do swojego grona lipcową mamusie ??
ja pierwszą córkę rodziłam 4,5 roku temu na lubartowskiej i bylam bardzo zadowolona z opieki drugiego dzidzusia też chcę tam rodzić ale to bedzie dla nas niespodzianka bo na usg nie chciało pokazać co na miedzy nogami pozdr. wszystkie Mamusie
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas w domu następny cichy dzień !!!!!!!! Nie możemy się dogadać odnośnie wózka Już nie mam siły się z nim o to kłócić Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-22 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#1265 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No nic - pożyjemy, zobaczymy, ja nawet do SR nie chodziłam, bo najpierw ciąża zagrożona i tabletki na podtrzymanie, a potem mój mąż nie mógłby ze mną chodzić ze względu na pracę ). Tak, że wychodzi na to, że idę na żywioł---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Dobrze, że z Malutką wszystko w porządku ))) Koszule na zapas się przydają - choć życzę nam wszystkim aby się przydały tylko do szpitala do porodu, po nasze maluszki, a nie na żadne wycieczki na izbę
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
Podrzucę Wam coś.. tylko mi nie płakać! Bo ja zawsze przy tym płaczę :P
http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0 A tak poza tym, to do mojego terminu zostało 5 dni Mam już skurcze przepowiadające, w zasadzie mogę urodzić w każdej chwili. Także kciuki moje kochane
|
|
#1267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za miłe powitanie ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
a jaki wózek masz na myśli może coś podpowiem |
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
Mi ostatecznie też mąż wybrał wózek. I chyba się z tego cieszę, bo miałam sto milionów wątpliwości, opracowałam cały system eliminacji
![]() i gdy już myślałam, że wiem i mam, to i tak na nic to się zdało. A mój TŻ po prostu wszedł do sklepu pooglądał stwierdził, że ten czy ten mogą być i tyle. Jeden z jego typów mi się też spodobał, ale potem nacięłam się na używaną gondolę i zaczęłam mieć wątpliwości co do jakości materiałów. Gondolę na szczęście udało mi się zwrócić i wtedy mój TŻ znowu stwierdził "jeśli nie ten to ten" i takim oto sposobem wózek został zarezerwowany. W sumie całe moje przygotowania i typowanie w tym względzie wzięło w łeb, ale nawet ciesze się, że to on podjął decyzję, bo w razie jakichś problemów - to on wybierał . Trochę martwię się ciężarem, bo mieszkam na czwartym piętrze, ale z tych leciutkich, które ja wcześniej wybierałam też żaden nie był idealny. Więc niech już będzie co ma być i koniec .---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- A tak w ogóle to padam dzisiaj po wczorajszym popołudniu i wieczorze u znajomych. Leżę jak kloc cała spuchnięta.... ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Mila fajne filmiki Trzymam za Ciebie kciuki ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- No i witam oczywiście Agadus
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze Cie widzialam nawet, ale nie wiem leze sobie na patologii to rozne kobitki chodza a dr szafranek bardzo mily, tylko juz nie wiem jak z jego kompetencjami bo tylko u niego mala w normie... ogolnie w szpitalu fajnie jedzonko mniam i nie narzekam, ale chcialabym wiedizec co dalej ze mna, a poki co nie wiem nic...
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam tylko tam "na dole" na izbie ginekologiczno-polozniczej...i nie widzialam zadnych innych brzuchatych pan
![]() a co do norm u Szafranka...to tez mnie zastanowila jedna rzecz moja mala jest o tydzien mlodsza niz wynika to z miesiaczki, inny lekarz od razu to zauwazyl podczas usg ze jest mniejsza i mniej wazy niz powinna na dany tydzien...a on powiedzial ze jej waga jest w normie dla wieku ciazy.. ale dla mnie wazne bylo to ze jej serducho bilo i jak sie okazlo calkiem intensywnie sie ruszala
Edytowane przez linuska33 Czas edycji: 2011-05-22 o 19:48 |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty pewnie mialas usg juz za nimi wiec moglam Cie widziec
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
na moje oko tako jumper wygląda na stabilniejszy ale przy wózkach trzykołowych trzeba zwracać uwagę czy nie bedzie sie kiwał na boki np. jak dziecko bedzie starsze i jak sie wychyli ale musisz zwrócic uwagę czy jest lekki czy ciezki bo jak mieszkasz na nizszym pietrze to ok ale jak na 4 a nie ma windy to sie nadzwigasz
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
agadus witaj
![]() mila25 miały być kciuki więc oczywiście są Szczęśliwego rozpakowania ![]() Dziewczyny piszecie o wózkach, u mnie mąż jednak zrezygnował z dalszych dyskusji i będzie po mojemu Wiedziałam, że nie będzie się długo upierał i w końcu ustąpi tzn. taką miałam nadzieję Gorzej jak wózek okaże się nie do końca udany wtedy to się pewnie nasłucham, ale co tam. Najważniejsze, że teraz jeszcze muszę tylko zdecydować się na kolor i można zamawiać ![]() I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które są w końcówce ciąży albo już w kolejnej i mogą coś powiedzieć Kurcze chodzi mi o przybieranie na wadze Zastanawiam się jak to jest z tyciem w tych ostatnich tygodniach ciąży tzn jak wy macie ? Bo z tego co czytałam w 9 miesiącu waga nie powinna już za bardzo iść do góry, czasami nawet się zatrzymuje, albo nawet spada. No u mnie niestety jak do tej pory nic z tych rzeczy- tyję równo średnio 0,5kg na tydzień i tak sobie liczę że jak tak dalej pójdzie to ... nawet nie chce pisać do jakiej wagi dobiję Wiem, że każda z nas ma pewnie inaczej, bo to od wielu rzeczy zależy z tym przybieraniem na wadze, u mnie niestety nie pomaga niejedzenie kolacji i dobieranie w miarę lekkostrawnych posiłków- tyję i koniec
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Ew83 - ja też nie potrafię wytłumaczyć sobie zachowań mojego ciała w tym ostatnim okresie (a nawet w całym III trymestrze). W sumie fakt, że waga się uspokoiła ale to uspokojenie jest dość dziwne - bo czasem z dnia na dzień mogę ważyć i kg więcej, a potem po dwóch dniach np. wrócić całkowicie do wagi sprzed kilku dni - czyli w sumie schudnąć
Już nawet nową wagę dostałam od TŻ bo myślałam, że ta stara coś szwankuje. Ale czy nowa waga czy stara to i tak te wahania są stale i to niezależnie od tego ile zjem. Może znaczenie odgrywa temperatura i to, że organizm teraz mi wodę zatrzymuje i wtedy ważę więcej a jak mniej spuchnę to wtedy mniej. Dziś się nawet nie ważyłam powoli daję sobie z tym regularnym ważeniem spokój. Zważę się w następny poniedziałek rano bo mam wizytę u lekarza. A z wagą jeśli się zdrowo odżywiasz to się nie przejmuj - co ma być to będzie. Ważne aby było zdrowo, a potem wszystko się unormuje!
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak zobaczyłam na wadze 62kg.Potem różnie przybierałam - w jednym miesiącu 1kg, a w ostatnim np 5. Teraz ważę 77kg, i zobaczymy czy do porodu jeszcze nazbieram "nadbagażu" Chyba każda z nas ma z tym przybieraniem na wadze inaczej, mam koleżankę, która przytyła 30kg w ciąży, a potem długo karmiła piersią i wygląda jak z majdanka. ale i dziecko urodziła duże 4600 (rodziła naturalnie).
|
|
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w 35tc i już sama nie wiem jak to jest z tą wagą czy teraz tyje się najwięcej czy właściwie powinno się jakoś uspokoić z tymi kilogramami Niby też liczę na to, że po ciąży uda mi się zrzucić i na pewno będę o to walczyć, ale ja teraz czuję się trochę jak słonik, ciężko mi się ruszać a gdybym miała jeszcze przytyć to łatwiej na pewno nie będzie
|
|
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
a z tym przybieraniem na wadze może mieć też wpływ taka pogoda upalna ja np. nie miałam problemu w pierwszej ciąży z zastojem wody w organiźmie ale każda ciąża jest inna zobaczymy jak bedzie z druga w sumie juz niedłuzo mi zostalo
|
|
|
|
|
#1283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze później idę na słoneczko. Moja koleżanka wczoraj tak się pieknie opaliła, że powiedziałam, że koniec tego chowania się w cieniu. Wysmarowałam się oliwką i ogień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a później jest łysienie poporodowe Cytat:
Cytat:
Jeszcze on mnie zdenerwował i się później tym brakiem czucia denerwowałam, bo czułam dokładnie, ale myślę, że to przez te upały dziecko troszkę spokojniejsze jest.Dziewczyny, ja niestety jutro nie przyjadę bo mamy na 13,30 sesję plenerowa Mam nadzieję, ze następnym razem dam radę. Muszę sobie jeszcze bukiet zrobić, ale będę miała go z piwonii Coś planujecie na dzień mamy? Ja nie mam kasy, ale okazało się, że jestem umówiona na lekcję wizażu na czwartek i wyślę moja mamę. Powiedziałam jej że mam niespodziankę i musi pojechać do miasta na 9 rano w czwartek Ciekawość ją zjada, ale jej nie powiem
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-05-23 o 10:48 |
|||||
|
|
|
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mamy spotkanko w bidzie, może się jeszcze skusisz![]() Do szpitala zawiozę jakby co hihiCytat:
![]() Cytat:
U każdje kobiety inaczej tycie przebiega, nie wiem jak możliwe że niektórw dziewczyny tyją np do 5 kg...ja już mam prawie 14 na plus, 33 tc. z tym że startowałam z 50kg, ale i tak mi źle tą wagą, mam nadzieję że nie będzie problemu ze zrzuceniem |
|||
|
|
|
|
#1285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie nie mam problemów z poruszaniem się, chociaż brzuch mi już ciaży, plecy i stopy czasem bolą. Najgorzej jak mnie dusi to sapię jak lokomotywa a mąż mi cały czas dogryza i sapie komicznie, ale powiedziałam mu, że mu położę siatkęz zakupami na brzuchu i niech sobie oddycha. U mnie spanie na wznak już nie wchodzi w grę. Teraz faktycznie najlepiej na lewym boku Na razie przytyłam 4 kg od początku ciąży a za parę dni zaczynamy 6 miesiac ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jak u Was ze zgagą bo u mnie tragedia nieraz jak zjem i to nie duzo to bym sie położyła a tu sie nie da bo zaraz zgaga i teraz jedynie co mi pomaga to siemię lniane
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde w zusie jeszcze nic nie załatwione
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
a ogólnie to lepiej niż wcześniej. Najlepiej dużo pić i jeść ciepłe posiłki. Mnie to pomaga.
|
|
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w 8 miesiącu i to się wszystko zgadza, z tym, że przez pobyt w szpitalu trochę rzeczywiście tycie przyhamowało i to się tu często kobietom zdarza, a lekarze nas ganiają na wagę i oczekują przyrostów jako wykładnika rozwoju ciąży, więc ostatecznie to przybieranie jest raczej pozytywne
Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-05-23 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Jem prawdziwne truskawki
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- I po truskawkach
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

ja pierwszą córkę rodziłam 4,5 roku temu na lubartowskiej i bylam bardzo zadowolona z opieki drugiego dzidzusia też chcę tam rodzić ale to bedzie dla nas niespodzianka bo na usg nie chciało pokazać co na miedzy nogami 

i gdy już myślałam, że wiem i mam, to i tak na nic to się zdało. A mój TŻ po prostu wszedł do sklepu pooglądał stwierdził, że ten czy ten mogą być i tyle. Jeden z jego typów mi się też spodobał, ale potem nacięłam się na używaną gondolę i zaczęłam mieć wątpliwości co do jakości materiałów. Gondolę na szczęście udało mi się zwrócić i wtedy mój TŻ znowu stwierdził "jeśli nie ten to ten" i takim oto sposobem wózek został zarezerwowany. W sumie całe moje przygotowania i typowanie w tym względzie wzięło w łeb, ale nawet ciesze się, że to on podjął decyzję, bo w razie jakichś problemów - to on wybierał
Gorzej jak wózek okaże się nie do końca udany wtedy to się pewnie nasłucham, ale co tam. Najważniejsze, że teraz jeszcze muszę tylko zdecydować się na kolor i można zamawiać
Zastanawiam się jak to jest z tyciem w tych ostatnich tygodniach ciąży tzn jak wy macie ? Bo z tego co czytałam w 9 miesiącu waga nie powinna już za bardzo iść do góry, czasami nawet się zatrzymuje, albo nawet spada. No u mnie niestety jak do tej pory nic z tych rzeczy- tyję równo średnio 0,5kg na tydzień i tak sobie liczę że jak tak dalej pójdzie to ... nawet nie chce pisać do jakiej wagi dobiję
Wiem, że każda z nas ma pewnie inaczej, bo to od wielu rzeczy zależy z tym przybieraniem na wadze, u mnie niestety nie pomaga niejedzenie kolacji i dobieranie w miarę lekkostrawnych posiłków- tyję i koniec
No niestety środek ciężkości w biodrach mi osiadł.
Normalnie nie mam czym oddychać...

Jak na razie nie mam problemów z poruszaniem się, chociaż brzuch mi już ciaży, plecy i stopy czasem bolą. Najgorzej jak mnie dusi to sapię jak lokomotywa a mąż mi cały czas dogryza i sapie komicznie, ale powiedziałam mu, że mu położę siatkęz zakupami na brzuchu i niech sobie oddycha. U mnie spanie na wznak już nie wchodzi w grę. Teraz faktycznie najlepiej na lewym boku
Na razie przytyłam 4 kg od początku ciąży a za parę dni zaczynamy 6 miesiac