Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1180 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 19:07   #35371
Bryzejda
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

No juz sie wysuszyly i ugniotlam, a wygladam jak zmokla kura
Mam malo wlosow i dzieki zelowi widac to jeszcze bardziej
Ale bede go uzywac ze wzgledow odzywczych, jak pisalam wczesniej po prostu go splucze

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:13   #35372
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Mam pytanie apropo żelu lnianego, jest napisane, że można go używać dopiero po 12 godzinach, a coś się stanie jak nałoże go po powiedzmy 5-7? Bo zapomniałam go wczoraj ugotować
te 12 godzin to zdaje się po to, żeby trochę zgęstniał. swoją drogą, zawsze daję takie same proporcje, mniej więcej tak samo gotuję, a raz wychodzi rzadki jak woda, a innym razem gęsty glut no i glut się szybciej psuje.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Na marginesie i pół żartem pozazdrościć mamy i przyjaciółki, ja usłyszałam "uczesz się wreszcie" ;P
to jakbym czytała o sobie matkę długo musiałam przekonywać, że czesanie loków mija się z celem. tak samo było z tłumaczeniem, że włosy mi się teraz nie kręcą, bo są za krótkie. dopiero ostatnio, jak w końcu zaczęły odrastać, a nie wykruszać, to pojawiły się kręciołki, a mama przestała marudzić.

ok, tydzień od fryzjera prawie minął i muszę przyznać, że całkiem nieźle są ścięte. tylko spodnią warstwę przydałoby się podzielić na dwie. ale to jak zawitam do domu rodzinnego... no i spód się jeszcze za bardzo nie chce kręcić
wrzucam foto z wczoraj. (dla porównania włosy prosto od fryzjera) opis zestawu pielęgnacji w codzienniku.

ponieważ walczę już 2 lata, żeby zapuścić włosy, to włączyłam do pielęgnacji silikony w serum na końcówki. stąd szampon będzie szedł w ruch co jakiś czas.

mam jednak problem z brakiem objętości przy samej głowie. odstawiłam odżywkę b/s i to trochę pomogło, ale nie do końca. próbowałam podpinać, ale niezbyt mi to wyszło obojętnie czy schną same, czy są suszone suszarką z dyfuzorem. nie wiem co z nimi zrobić, żeby się trochę podniosły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-05-21 1.jpg (128,6 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez rude loki
Czas edycji: 2011-05-22 o 19:16
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:16   #35373
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Wiec dalam zel lniany na mokre wlosy i teraz gdy sa juz prawie suche wygladaja na dosc oblepione i obciazone. Nie podobaja mi sie Bede musiala ten zel jako odzywke trzymac i splukiwac bo nie przynosi efektow, chce miec drobniejsze loczki, a tu faloloki sie zrobily
A ja jak pierwszy raz użyłam żelu lnianego to nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam, loczki (mokre) od razu były inne, super się skręciły, ładnie się poukładały, no po prostu napatrzeć się nie mogłam następnego dnia włosy też były super (nawet pomimo tego, że poszłam spać z mokrymi ). No, ale to było za pierwszym razem, kiedy miałam jeszcze stary szampon i odżywkę i za żadnym następnym już się tak super nie zrobiły. Nie wiem czemu Ale mimo wszystko żel lniany zostaje ze mną na zawsze

Co do mieszania to na pewno będę musiała tak pokombinować, bo szkoda zmarnować litr żelu

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:46   #35374
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
te 12 godzin to zdaje się po to, żeby trochę zgęstniał. swoją drogą, zawsze daję takie same proporcje, mniej więcej tak samo gotuję, a raz wychodzi rzadki jak woda, a innym razem gęsty glut no i glut się szybciej psuje.

to jakbym czytała o sobie matkę długo musiałam przekonywać, że czesanie loków mija się z celem. tak samo było z tłumaczeniem, że włosy mi się teraz nie kręcą, bo są za krótkie. dopiero ostatnio, jak w końcu zaczęły odrastać, a nie wykruszać, to pojawiły się kręciołki, a mama przestała marudzić.

ok, tydzień od fryzjera prawie minął i muszę przyznać, że całkiem nieźle są ścięte. tylko spodnią warstwę przydałoby się podzielić na dwie. ale to jak zawitam do domu rodzinnego... no i spód się jeszcze za bardzo nie chce kręcić
wrzucam foto z wczoraj. (dla porównania włosy prosto od fryzjera) opis zestawu pielęgnacji w codzienniku.

ponieważ walczę już 2 lata, żeby zapuścić włosy, to włączyłam do pielęgnacji silikony w serum na końcówki. stąd szampon będzie szedł w ruch co jakiś czas.

mam jednak problem z brakiem objętości przy samej głowie. odstawiłam odżywkę b/s i to trochę pomogło, ale nie do końca. próbowałam podpinać, ale niezbyt mi to wyszło obojętnie czy schną same, czy są suszone suszarką z dyfuzorem. nie wiem co z nimi zrobić, żeby się trochę podniosły
roznica kolosalna, zawsze mnie to zadziwia, idziemy do fryzjerow z lokami a wychodzimi prostowlose

jesli chodzi o podniesienie to ja robie cos takiego (robie to jak wlosy wychna i nieraz w polowie dnia lub gdy pada i zmokne a potem wloski przyschna i sa oklapniete), pochylam sie i wsuwam palca we wlosy blisko skalpu i robie cos a la masaz skalpu ale tak ze palce nie dotkaja skalpu (sa tak 1 milimetr ponad), trzeba to robic takimi malymi ruchami (przod tyl tak 2cm), w miare energicznie, troche praktyki potrzebowalam ale teraz swietnie efekty daje (kiedys wystarczylo ze energicznie potrzepalam glowa ale teraz jak mam henne to wlosy sa ciezsze i to juz nie daje takiego efektu uniesienia)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:55   #35375
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
roznica kolosalna, zawsze mnie to zadziwia, idziemy do fryzjerow z lokami a wychodzimi prostowlose
Haha, też bym tak chciała

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-22, 21:29   #35376
rude loki
Raczkowanie

no cóż, fryzjerka próbowała mi je podkręcić dyfuzorem, ale nie było szansy po tym, jak mi je wyczesała na mokro grzebieniem.

Rybiorek, dzięki za radę. będę próbować
Stary 2011-05-22, 21:37   #35377
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no cóż, fryzjerka próbowała mi je podkręcić dyfuzorem, ale nie było szansy po tym, jak mi je wyczesała na mokro grzebieniem.

Rybiorek, dzięki za radę. będę próbować
chcialabym isc choc raz w zyciu do fryzjera ktory wie co robic z kreconymi wlosami, nie tylko jesli chodzi o ciecie no ale jakos mi nie bylo dane (choc u fryzjer bylam moze z 8 razy w zyciu ale prawie kazda wizyta to byl dramat stylizacyjny) i juz sobie darowalam, doszlam do wniosku ze jestem jedyna osoba ktora wiec co robic z moimi wlosami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:43   #35378
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mówi żebym poszła trwałą zrobić zamiast zdziwiać
Niesamowita różnica! Śliczne włoski. Nie poprawałabym strzyżenia, kształt jest bdb
Te na dole próbujesz podpinać w ślimaczki na czas suszenia?
Cytat:
No juz sie wysuszyly i ugniotlam, a wygladam jak zmokla kura
szukasz żeby znaleźć swój sposób o to chodzi

Moje na potęgę domagają się protein - guma! W ruch poszły różowa Artiste i różowy psikacz Isana (m.in. cyklo--oxan, amodimetikon, wheat protein). Mało im, zazwyczaj efekty są od razu a tu cisza. Czy dobrym pomysłem będzie dołożenie "twardego" oleju? Shea, oliwa?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 22:00   #35379
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
chcialabym isc choc raz w zyciu do fryzjera ktory wie co robic z kreconymi wlosami, nie tylko jesli chodzi o ciecie
kto by nie chciał ale ja się cieszę, jak chociaż trafie na dobre cięcie

Cytat:
Te na dole próbujesz podpinać w ślimaczki na czas suszenia?
tak, ale to daje efekt tylko na godzinę-dwie, później się rozprostowują z cięciem na razie się wstrzymuję i będę obserwować.

nadal próbuję znaleźć optymalny zestaw do stylizacji i jakoś ciężko mi to idzie. spróbuję pomęczyć jeszcze to co mam na stanie w różnych kombinacjach, a jak i to nie przyniesie rezultatów, to się będę musiała rozejrzeć za czymś nowym.

Edytowane przez rude loki
Czas edycji: 2011-05-22 o 22:02
Stary 2011-05-23, 08:54   #35380
zielona87
Zadomowienie

Spędziłam 2 dni w górach bez ciepłej wody i swoich kosmetyków i umyłam włosy TŻ-owym fructisem i nalozylam troszke odzywki mrs.potter's. Teraz mam koszmarnie nieładne włosy. Praktycznie nie pokrecone, puszą się itp... czy to znaczy ze dzialanie tych wszystkich mazideł jest tylko chwilowe? Jak raz umyje je źle to cala pielegnacj i dazenie do lepszego wygladu od nowa??
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:04   #35381
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Eloe77 moje są całe takie mięciutkie. Po prostu, taka już ich uroda Mogę jedynie zadbać, aby były zdrowe Loczki dodają im nieco objętości, dlatego nigdy nie lubiłam mieć wyprostowanych, są wtedy takie smętne i przylizane
Mogę się pod tym podpisać. Jednak ja potrafię dać nieco żelu w ciągu dnia (najchętniej lnianego), psikadło, krem, by były nieco sztywniejsze.

Agatron77
Powiadasz, że Biowax tańszy? Ech... Ja chyba znów muszę ogłosić odwyk Już się nie mieszczę - dodałam 2 pudełka

Dink możliwe, że albo nie domywasz, albo nafta czy olej, którego używasz Ci nie służy. Ja po nafcie mam strąki i włosy wyglądają na tłuste. Kompletnie mi nie służy. Sprawdź, może to ona jest winna?
A jakiego oleju używasz?

Cytat:
Warkocz? Hmm, na moich włosach, nie wiem... Wydaje mi się, że nie przejdzie, ale zobaczymy
Przejdzie, ale najlepiej, by był dobierany. To, co będzie wychodzić, upniesz wsuwkami. Popróbuj.
Nie rób takiego a'la Lara Croft, bo to tylko zapleciony na końcu kucyk. Nic w ten sposób nie ochronisz.
Zazdroszczę grubego warkocza

Cytat:
Wrrr
Lubię Twoje włoski
Ja tez lubię, gdy się układają tak, jak lubię Ostatnio po żelu bez polimerów (no, jest carbomer )jest nadzwyczaj dobrze.

Cytat:
Zawody tańca irlandzkiego solowe. Poszło mi lepiej niż mogłam przypuszczać
Cudownie Kibicowałam

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś w lidlu oliwę z oliwek z zamiarem picia i fuuuujjjjj! obrzydliwa, gorzka,i piecze w gardło,fu fu fu,
w jakiej butelce jest ta oliwa? Jaki ma zapach? Jaki ma kolor? Do kiedy jest jej termin przydatności?
Cytat:
po umyciu delikatnie rozczesuję i suszę chłodnym nawiewem suszarki, póżniej w kucyk i tak chodzę.
Dlaczego rozczesujesz po myciu? Kucyk może nadwyrężać cebulki. Możliwe, ze są słabe. Warto by było masować delikatnie skalp i wcierać choćby żel aloesowy.

Cytat:
Zmieszalam oleje z woda za pomoca tego samego emulgatora co do odzywki uzylam. Oczywiscie fazy tluszczowej dalam minimalnie (bo to psikadlo w koncu). Nie jestem jednak zadowolona z tego emulgatora cos zle wiaze.
Albo temperatura, w której robisz odżywkę jest niewłaściwa. Często to właśnie temperatura, szybkość mieszania decydują o efekcie końcowym. Detale, ale jakie istotne!

Cytat:
Tylko nie wiem czy mi luźny koczek czy podpinanie w ogóle pasuje Obawiam się, że nie
Nie zrobisz, nie dowiesz się.
Cytat:
Ach no i muszę się pochwalić Mama i przyjaciółka, z którą się dawno nie widziałam od razu powiedziały, że mam inne włosy, inaczej się kręcą i ogólnie jakoś inaczej wyglądałam. Pytałam co takiego się zmieniło, to usłyszałam, że loczki mam teraz mniejsze, bardziej się kręcą, mama powiedziała, że chyba się już tak bardzo nie puszę jak wcześniej no i ogólnie jakieś ładniejsze Więc chyba jednak jakieś efekty są
cieszymy się z Tobą

Cytat:
ja usłyszałam "uczesz się wreszcie" ;P
No, to oznaka zakręconej wszyscy chcą, by się uczesała

Cytat:
A żel lniany to muszę przyznać, że już rzecz z którą się nie rozstaję szkoda tylko, że pare dni przed wypróbowaniem żelu lnianego mama kupiła mi żel, którego używałam dotychczas, a on w litrowym kuble no i teraz stoi...
Masz skład tego żelu?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Moje na potęgę domagają się protein - guma! W ruch poszły różowa Artiste i różowy psikacz Isana (m.in. cyklo--oxan, amodimetikon, wheat protein). Mało im, zazwyczaj efekty są od razu a tu cisza. Czy dobrym pomysłem będzie dołożenie "twardego" oleju? Shea, oliwa?
Może nie dokładaj, a spróbuj zrobić im kurację proteinową? Umyj szamponem i nałóż Artiste różową. Zostaw do wyschnięcia. Spłucz i nałóż coś emolientowego (co tam masz, co nie szkodzi?), dodaj nieco shea (tot ez naturalny filtr UV, przyda się teraz). Potem stylizuj jak zwykle

Rude loki gęstość żelu może też zależeć od jego gatunku, mocy płomienia itp.
Na końcówki spodu 2 alternetywne rady:
- podciąć (bo rzeczywiście odstają sporo długością)
- zostawić, ale dokręcać żelem i nie przejmować.
Osobiście wybrałabym 1. opcję - też w piątek popołudniu podcięto mi (Aniu ) te najdłuższe kosmyki, bo odróżniały się skutecznie.
Ale reszta jest naprawdę świetna!
Na uniesienie albo daj szansę jeszcze podpinaniu, albo nakładaj odżywkę b/s od ucha. Może być tez tak, że wprowadzenie silikonów (nie wiem dokładnie, co chcesz silikonowego dołączyć) obciąży dodatkowo włosy.

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
czy to znaczy ze dzialanie tych wszystkich mazideł jest tylko chwilowe? Jak raz umyje je źle to cala pielegnacj i dazenie do lepszego wygladu od nowa??
To może oznaczać, ze jeszcze za krótko pielęgnujesz, a także, że źle skomponowałaś zestaw. Działanie slsu warto zrównoważyć czymś cięższym. Teraz masz dowód na to, jak na Twoich włosach działają siarczany.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:41   #35382
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Masz skład tego żelu?
Tak, podawałam go już do analizy i jest ok, zgodny z cg

Hegron Żel Do Włosów Zielony Mega Hold

Skład: Aqua, Triethanolamine, Carbomer, PVP, Parfum, PEG - 40 Hydrogenated Castor Oil, Benzylalcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetrasodium Edta, Benzophenone- 4, CI 42051

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-23, 10:58   #35383
Eloe77

Cytat:
Tak, podawałam go już do analizy i jest ok, zgodny z cg

Hegron Żel Do Włosów Zielony Mega Hold

Skład: Aqua, Triethanolamine, Carbomer, PVP, Parfum, PEG - 40 Hydrogenated Castor Oil, Benzylalcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetrasodium Edta, Benzophenone- 4, CI 42051
W takim wypadku możesz go w dłoniach mieszać z żelem lnianym - będzie lepszy hold.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-23, 11:07   #35384
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Dziewczynki coś zabardzo mi włoski wypadają...
znacie jakieś domowe płukanki by to zahamować...
a może domowe wcierki?... z czego bym mogła sporządzić?
mam strzyp do parzenia w torebkach , a może jakieś domowe maski jajko wcierane...? coś daje na wypadanie?
o mam jeszcze olej rycynowy ... jak ja mam go używać? w skalp go wcierać? po ponoć on zapobiega wypadaniu tak? czy też przyspiesza rośnieciu włosów?
mam oliwe z oliwek, ale ona chyba nie ma żadnego wpływu?
mam miód, ale też nie wpływa na wypadanie tak?
biore suplementy dziety, ale przez stres chyba się to nasiliło i muszę bronić swojej dawnej obiętości...

a z wcierek kupnych na skóre głowy to jakie polecacie?

Piękne tu zdjęcia loczków widziałam
ja już się powoli zastanawiam nad fryzjerem może się wybiorę w okolice Basi- Częstochowa
ale czy może nie lepiej by było iść do swojego dawnego fryzjera która wie ,że musi wysłuchać to co ja mówie...i już się tak nie krępuję jej mówić co i jak ma robić i jak coś przerwać jej działąnia i naprowadzić na odpowiedni tor... co o tym myślicie?
nie długo wstawie zdjęcie włosów z propozycją zrobienia określonych warstw i doradzcie( prawda że poradzicie?) czy dobrze... po ewentualnych poprawkach i ustaleniu z wami odpowiednich długości warstw ( widzicie jak ja się was sucham ,radzę i przestrzegam wszystkich rad )odpowiednio oznakowane zdjęcie włosów wydrukuje i zaniose do fryzjerki... tylko nie wiem którego?
jak zaniose do swojej starej fryzjerki to pomyśli że zwariowałam ,ale taki sposób będzie chyba najbezpieczniejszy do moich włosków co nie?

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką

Edytowane przez oollaa_1_
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:12
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:14   #35385
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...marynowym.html

a taką odżywkę ktoś stosował...jak myślicie fajna? do czego by się nadała? do mycia?
i jeśli ją ktoś miał to gdzie ją można kupić?

Stary 2011-05-23, 11:15   #35386
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie dokładaj, a spróbuj zrobić im kurację proteinową? Umyj szamponem i nałóż Artiste różową. Zostaw do wyschnięcia. Spłucz i nałóż coś emolientowego (co tam masz, co nie szkodzi?), dodaj nieco shea (tot ez naturalny filtr UV, przyda się teraz). Potem stylizuj jak zwykle
Dziękuję, tak zrobię Odżywki d/s mam raczej humektantowe, poszperam ;]

Stary 2011-05-23, 11:21   #35387
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
...
o mam jeszcze olej rycynowy ... jak ja mam go używać? w skalp go wcierać? po ponoć on zapobiega wypadaniu tak? czy też przyspiesza rośnieciu włosów?
Mi pomógł. Wciera się, na początek nałóż na 0,5-1h.
Oliwa złagodzi jeśli masz suchy skalp lub jakieś podrażnienie. Miód podleczy i nawilży jeśli jw.
Zapewne przez stres, nie daj się zwariować. Jak tylko masz czas odpoczywaj czynnie, mi to zawsze dobrze robiło na wszelkie dolegliwości, a nerwowe zwłaszcza znaczy się dotlenisz cebulki, wyzbędziesz się toksyn Będzie gut

Stary 2011-05-23, 11:27   #35388
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Dziękuję Ajrisz Kochanie Zaraz lecę nałożyć ten olej rycynowy łatwo nie będzie i ciekawe czym ja go zmyję? czy Ty zmywałaś? Pewnie szamponem ale czy z slsami?

I jak tu nałożyć ten gęsty olej rycynowy...podgrzewałaś go? a może go z jajkiem wymieszam i nałoże hm? wtedy będzie łatwiej nałożyć i łatwiej zmyć...co o tym sądzicie?

o i znalazłam fajną stronkę kiedyś na wizażu na wątku metamorfozy dziewczyny doradziły że w sprawie fryzury i upięć włosów warto poszukać sobie wśród celebrytek osóbki która jest do nas podobna z fyzury, twarzyczki (np wysokość czołą) i podpatrywać jej wizerunek na internecie i wybierać sobie to co nam by najbardziej się spodobało i podpasowało... i ja tak zrobiłam i myślę że jeśli chodzi o włosy to najbliżej mi do Taylor Swift albo Shakiry... ostecznie do Britney Spears albo Nicole Kidman...
najbardziej lubię padpatrywać fryzury Taylor i zobaczcie jaką fajną stronkę znalazłam... można wybrać sobie katalog zdjęć danej sławnej postaci i pooglądać jakie mają pomysły na fryzury makijaże czy ubiór dziesiątki dobrych fryzjerów wizażystów stylistów... ciekawy sposób
wiadomo że nie chodzi o całkowite kopiownie i podszywanie się ale wykorzystanie tylko niektórych elementów...np fryzurki na jakąś impreze

http://www.stylebistro.com/celebs
na tej stonce zobaczcie w katalogu Taylor
http://www.stylebistro.com/lookbook/Taylor+Swift/Hair
ile fajnych upięć z kręconych i falowanych włosów można się spokojnie wzorować

Czas edycji: 2011-05-23 o 11:38
Stary 2011-05-23, 11:32   #35389
Eloe77

Cytat:
znacie jakieś domowe płukanki by to zahamować...
a może domowe wcierki?... z czego bym mogła sporządzić?
W receptariuszu masz przepisy na wcierki i płukanki. Warto to moim zdaniem połączyć.
Sama wcieram regularnie żel aloesowy wymieszany z półproduktami (głównie z ekstraktem z argininy, kofeiny i karnityny) oraz z Jantarem odzywka do skóry głowy i włosów.
Wcierałaś już cokolwiek?
Cytat:
mam strzyp do parzenia w torebkach
Skrzyp nada się na płukankę, ale pamiętaj, by dobrze wystudzić. Spróbuj może zlać nie tyle całe włosy, co skalp i delikatnie wetrzeć. Nawet przed odżywką d/s.
Cytat:
Bardziej na porost.
Cytat:
biore suplementy dziety, ale przez stres chyba się to nasiliło i muszę bronić swojej dawnej obiętości...
Poczekaj, poczekaj. Co bierzesz i jak długo? Czy Ty aby nie byłaś nieco przed maturą chora?
Cytat:
a z wcierek kupnych na skóre głowy to jakie polecacie?
Do znudzenia będę powtarzać - żel aloesowy i Jantar.
Cytat:
ale czy może nie lepiej by było iść do swojego dawnego fryzjera która wie ,że musi wysłuchać to co ja mówie...i już się tak nie krępuję jej mówić co i jak ma robić i jak coś przerwać jej działąnia i naprowadzić na odpowiedni tor... co o tym myślicie?
Masz się czuć komfortowo, więc czemu nie pójść do wypróbowanej i tej, która Cię nie krępuje?
Cytat:
jak zaniose do swojej starej fryzjerki to pomyśli że zwariowałam
A czy to ma jakieś znaczenie? Ludzie wymyślają gorsze rzeczy.

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...marynowym.html

a taką odżywkę ktoś stosował...jak myślicie fajna? do czego by się nadała? do mycia?
i jeśli ją ktoś miał to gdzie ją można kupić?
A dlaczego wybrałaś akurat tę odżywkę?

Cytat:
Dziękuję, tak zrobię Odżywki d/s mam raczej humektantowe, poszperam ;]

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-23, 11:57   #35390
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Cytat:
W receptariuszu masz przepisy na wcierki i płukanki. Warto to moim zdaniem połączyć.
Sama wcieram regularnie żel aloesowy wymieszany z półproduktami (głównie z ekstraktem z argininy, kofeiny i karnityny) oraz z Jantarem odzywka do skóry głowy i włosów.
Wcierałaś już cokolwiek?
Skrzyp nada się na płukankę, ale pamiętaj, by dobrze wystudzić. Spróbuj może zlać nie tyle całe włosy, co skalp i delikatnie wetrzeć. Nawet przed odżywką d/s.

Poczekaj, poczekaj. Co bierzesz i jak długo? Czy Ty aby nie byłaś nieco przed maturą chora?
Do znudzenia będę powtarzać - żel aloesowy i Jantar.
Masz się czuć komfortowo, więc czemu nie pójść do wypróbowanej i tej, która Cię nie krępuje?

A dlaczego wybrałaś akurat tę odżywkę?

Jeszcze nic nie wcierałąm teraz kieryś tylko mgiełkę wzmacniającą z radikala ale nie za często bo ma alkohol denat i bałam się wysuszenia a więc psikałam nią tak jakoś 3x w tygodniu

jantara nie mogę nigdzie dostać... a co myślisz o ampułkach z radikala badz coś na s sepordin?

mam żel aloesowy będę wcierać ale nie mam tych ekstraktów a więc z czym to połączyć może zrobie sobie takie psikadło w tej buteleczce po radikalu z skrzypu i pokrzywy i będę sobie codziennie na skalp to psikać i wcierać z żelem aloesowym hm?

w receptariuszu to nie ma żanych płukanek przeciwko wypadaniu tylko zakwaszające
jest wcierka skalpowa na wyciągach ale jest tyle ekstraktów a ja nic takiego nie mam
wcierka na przetłuszczający skalp i łupież to nie bo nie potrzeba a po za tym nie mam olejku z drzewa herbacianego
KURACJA WZMACNIAJĄCA CEBULKI też nie bo nie mam oleju z łopianu
i zostałą tylko na to wypadanie Witaminowa maska z żółtka i miodu ale czy to coś da na wypadanie i nie mam tych witamin A E biostyminy to zabardzo to nie da nic bez tych wutamin i nie mam nafty ale naftę to można chyba oliwą z oliwek zastąpić?

Suplementy diety już długo biorę od marca Biogarden i są tak wyciągi z pokrzywy skrzypu i dużo witamin tylko cynku nie ma i chyba cynk muszę sobie dokupić:/ )

nie nie byłam chora przed maturkami

wybrałam tą odżywkę bo któraś z wizażanek tydzień temu ją tu podałą i tak pomyślałam żeby o nią zpytać

chyba pójdę do tej starej sprawdzonej fryzjerki choć niedłogo będę w Opolu tam mam zamiar studiować czyli będę mieć blisko Wrocłąm a w Opoli jest jakaś fajna fryzjerka przystosowana dla loków i nastawiona na loki... słyszeliście o niej?

Czas edycji: 2011-05-23 o 12:00
Stary 2011-05-23, 11:58   #35391
Eloe77

Cytat:
I jak tu nałożyć ten gęsty olej rycynowy...podgrzewałaś go? a może go z jajkiem wymieszam i nałoże hm? wtedy będzie łatwiej nałożyć i łatwiej zmyć...co o tym sądzicie?
Z jajkiem nie próbowałam, nie zniosłabym zapachu. Najlepiej rycynkę podgrzać i nakładać ciepłą.
Cytat:
http://www.stylebistro.com/lookbook/Taylor+Swift/Hair
ile fajnych upięć z kręconych i falowanych włosów można się spokojnie wzorować
Ciekawe. Świetna sukienka Taylor na tym zdjęciu. Ale ja i tak nadal nie wiem, kto to jest

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-23, 12:09   #35392
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Cytat:
Z jajkiem nie próbowałam, nie zniosłabym zapachu. Najlepiej rycynkę podgrzać i nakładać ciepłą.
Ciekawe. Świetna sukienka Taylor na tym zdjęciu. Ale ja i tak nadal nie wiem, kto to jest

ja tam zapach jaja zniosę gorzej zapach rycyny ale co zrobić jak trza to trza
Tam jest aż 38 fryzur Tailor i 38 jaknych sukienek Taylor to młodzieżowa piosenkarka ...ma bardzo łądny głos i całkiem fajne piosenki troszkę podchodzące brzmieniem pod Cauntry A tu teledysk gdzie ma fajne fryzurki i do posłuchania jej pioseneczka
http://www.youtube.com/watch?v=8xg3vE8Ie_E

Ja ją poznałąm przez to że zaciekawiła mnie swoimi fryzurami i ubiorami (czyt sukieneczkami )

Stary 2011-05-23, 12:44   #35393
Eloe77

Cytat:
Jeszcze nic nie wcierałąm teraz kieryś tylko mgiełkę wzmacniającą z radikala ale nie za często bo ma alkohol denat i bałam się wysuszenia a więc psikałam nią tak jakoś 3x w tygodniu
Poczekaj... psikałaś na skalp, mam nadzieję?
Wcierki są istotne, by pobudzić cebulki i je wzmocnić. Suplementacja sobie, ale wcierka działa od razu na skórę, więc warto oddziaływać i z tej strony.
Cytat:
jantara nie mogę nigdzie dostać... a co myślisz o ampułkach z radikala badz coś na s sepordin?
Jantara zamówisz na doz. pl (wstawiłam spację przed kropką) i odbierzesz w wybranej tam na stronie aptece. Bez kosztów przesyłki
Radikal i Seboradiny są na denacie. Ja nie mogę tego używać, ale są zwolenniczki takich kuracji. Wiele spośród nich chwliło sobie Seboradin z czarną rzepą.
Cytat:
mam żel aloesowy będę wcierać ale nie mam tych ekstraktów a więc z czym to połączyć
Możesz z niczym nie łączyć, ważne by aloes był tuż po wodzie i jak najmniej dodatkowych składników (chyba że alantoina, panthenol - to, co lubimy ). Możesz dokapać do tego rycyny - wówczas bez problemu nałożysz i zmyjesz (tylko dobrze wymieszaj).
Cytat:
może zrobie sobie takie psikadło w tej buteleczce po radikalu z skrzypu i pokrzywy i będę sobie codziennie na skalp to psikać i wcierać z żelem aloesowym hm?
Dobry pomysł
Cytat:
w receptariuszu to nie ma żanych płukanek przeciwko wypadaniu tylko zakwaszające
Hmm... fakt

Cytat:
jest wcierka skalpowa na wyciągach ale jest tyle ekstraktów a ja nic takiego nie mam
Hihi, nawet moja... I musiałam przestać ją używać, bo denat zrobił mi kuku.
Cytat:
KURACJA WZMACNIAJĄCA CEBULKI też nie bo nie mam oleju z łopianu
Ale olej z łopianu się robi... Tam jest przepis
Właśnie łopian jest doskonały na cebulki. Suchy i sproszkowany (choć jeśli to proszek, to ja jestem kangur ) korzeń można kupić w zielarni albo w aptece.
Cytat:
i zostałą tylko na to wypadanie Witaminowa maska z żółtka i miodu ale czy to coś da na wypadanie
można co najwyżej liczyć na dobroci z miodu i lecytynę z jajka (podziałać może troszkę jako promotor przejścia).
Cytat:
i nie mam tych witamin A E
Wit. E można kupić w kapsułkach w aptece (potem delikatnie przekłuwasz, mieszasz choćby z oliwą i możesz nakładać na skórę.
Cytat:
nie mam nafty ale naftę to można chyba oliwą z oliwek zastąpić?
Nafta do kupienia za grosze w zielarni, ale ja osobiście jej nie lubię. Są osoby, którym służy.
Cytat:
Suplementy diety już długo biorę od marca Biogarden i są tak wyciągi z pokrzywy skrzypu i dużo witamin tylko cynku nie ma i chyba cynk muszę sobie dokupić:/ )
2 miesiące to może być niewiele.
Co jest w składzie tego Biogardena? Bo czegoś ewidentnie brakuje, ale nie wiem, czy to akurat o cynk idzie.
Cytat:
nie nie byłam chora przed maturkami
Tak od stresu włosy od razu nie lecą, choć przed maturą stresowałaś się pewnie bardziej. Jeśli tak, to przejściowe. Zafunduj sobie magnez i potas (choćby ze Zdrowitu w saszetkach) albo kilka kostek gorzkiej czekolady dziennie. Nie dość, że uzupełnisz braki magnezu, to i endorfiny ci się podniosą i panikę uspokoisz
Cytat:
wybrałam tą odżywkę bo któraś z wizażanek tydzień temu ją tu podałą i tak pomyślałam żeby o nią zpytać
A przeczytałaś, dlaczego została podana?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Tam jest aż 38 fryzur Tailor i 38 jaknych sukienek
Przejrzę
Cytat:
Taylor to młodzieżowa piosenkarka ...ma bardzo łądny głos i całkiem fajne piosenki troszkę podchodzące brzmieniem pod Cauntry
To już wiem, dlaczego nie znam Mnie bliżej do muzyki z radiowej Czwórki (choć nie każdej muzyki z tej stacji )
Cytat:
A tu teledysk gdzie ma fajne fryzurki i do posłuchania jej pioseneczka
http://www.youtube.com/watch?v=8xg3vE8Ie_E
Upięcie włosów jak dla Ciebie stworzone

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-05-23 o 12:23
Stary 2011-05-23, 12:48   #35394
AjriszMarta
Zakorzenienie

Ola - ja to rok temu robiłam, nie pamiętam dokładnie, ale od razu pomogło Nakładałam jak leci z butelki w skalp i zmycie tego było owszem tragiczne. Teraz bym podgrzała i dodała czegoś - np MIÓD, może też kapka innego oleju - będzie łatwiejsza w obsłudze a i miód zacny składnik I nie trzymaj długo. Żel aloesowy nakładam po myciu
Nie znam się na temacie wypadania w innym aspekcie niż wskutek podrażnienia ale pytaj w razie czego

Stary 2011-05-23, 13:12   #35395
blackeye79
Raczkowanie

Oliwa w ciemnej butelce, Primadonna, Ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia,
tłuszcz-91,6g, nasycone-14,1g, nienasycone-6,3g,wielonienasycone-9,2g.data ważności- 27.05.12.

Rozczesuję włosy ponieważ nie dam rady chodzić wciąż w lokach, musiałabym je codziennie myć, tak myślę, nie mam czasu za wiele,narazie dyfuzora też nie :-(. Czekam aż urosną mi za łopatki, wtedy myślę rozpuszczać, nie są dobrze ścięte, sama je podcinam, chcę żeby zrobiły się gęstsze, bo po ostatnim cięciu miałam okropną płetwę jako ostatnia warstwa cieniowania, to wszystko delikatnie podcinam, i dzięki temu mam ich trochę więcej, bo wcześniej była tragedia, do tego włosy jak pisałam wcześniej wypadały, i dużo jest nowych które okropnie sterczą,mam ich pół głowy bo tyle mi wylazło,więc narazie zaczesuję się raczej w kitkę, okazuje się, że te co odrastają znów wypadają :-( już sama nie wiem co z tym zrobić, wiem, że rozczesywaniem i gumką niszczę,osłabiam swoje loki, ale bez tego to też za bardzo nie da rady, o i tak oto zagmatwałam, pędzę do pracy, pa
Stary 2011-05-23, 13:53   #35396
Eloe77

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Oliwa w ciemnej butelce, Primadonna, Ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia,
tłuszcz-91,6g, nasycone-14,1g, nienasycone-6,3g,wielonienasycone-9,2g.data ważności- 27.05.12.
No to dziwne, bo powinna być w miarę świeża. Może po prostu Ci nie smakuje? Oliwy są dość wyraziste. Chyba że była niewłaściwie przechowywana w sklepie i zjełczała.
Cytat:
Rozczesuję włosy ponieważ nie dam rady chodzić wciąż w lokach, musiałabym je codziennie myć
Czyli rozczesujesz je także na sucho? O tym nie pisałaś. Swoje myję co 2 ,3 dni i ciągle chodzę w lokach. Też podcinam je sama i mam nierównej długości.

Cytat:
sama je podcinam, chcę żeby zrobiły się gęstsze
Cóż, to tylko kolejny mit. Chyba że podcinasz, bo chcesz, by nowe, krótkie , dołączyły długością do dawnych. Wówczas się zgodzę.
Cytat:
, do tego włosy jak pisałam wcześniej wypadały, i dużo jest nowych które okropnie sterczą,mam ich pół głowy bo tyle mi wylazło,więc narazie zaczesuję się raczej w kitkę, okazuje się, że te co odrastają znów wypadają :-( już sama nie wiem co z tym zrobić, wiem, że rozczesywaniem i gumką niszczę,osłabiam swoje loki, ale bez tego to też za bardzo nie da rady
Nie musi być przecież kitka. Może być podpięcie przy pomocy spinek (byle nie klamry automatycznej), klamry z ząbkami, może być warkocz...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-23, 13:59   #35397
Lajlaa
Rozeznanie

Cześć lokaski mam pytanie czy wszystkie szampony joanny Naturia są bez silikonów? Bo przymierzam sie do kupna jednego z nich

Z moim M. od 25.03.2010
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:40   #35398
marika161
Raczkowanie

A ja muszę pójść do fryzjera podciąć włoski tak z 2 cm Niestety sama nie umiałabym sobie ich podciąć ...
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:52   #35399
Bryzejda
Raczkowanie

Jak juz mowimy o upieciach wlosow to ja sie pochwale moim slubnym

Bylam bardzo zadowolona bo dokladnie tak chcialam, naturalnie upiete, taki artystyczny nielad hehe

Oczywiscie babcia stwierdzila, ze nie bylam uczesana bo wlosy mi z koka powychodzily Babciom nigdy nie dogodzisz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wlosy slubne.jpg (90,7 KB, 77 załadowań)

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:55   #35400
Eloe77

Cytat:
Jak juz mowimy o upieciach wlosow to ja sie pochwale moim slubnym

Bylam bardzo zadowolona bo dokladnie tak chcialam, naturalnie upiete, taki artystyczny nielad hehe

Oczywiscie babcia stwierdzila, ze nie bylam uczesana bo wlosy mi z koka powychodzily Babciom nigdy nie dogodzisz
Świetne Bardzo naturalnie wyglądają. Mnie się podoba
Dobrze, że moja babcia nie komentuje Zresztą pewnie wzruszyłabym ramionami

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości