Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 08:46   #2311
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

No nie - a mój mały potwór nic nie umie naśladować, nic nie pokazuje i w ogóle to go nie interesuje - w ogóle.
Interesują go właściwie najbardziej urządzenia elektryczne i drzwi i klamki.
Ja nie wiem - powiedzcie, że takie dzieci też tu są.

A mam pytanie apropos tej szczepionki - odra, świnka, różyczka. Czytam sobie o niej, bo jeszcze nie szczepiliśmy i mam coraz więcej ALE. Chyba nie będę szczepiła.
Jak Wasze maluchy reagowały na to i czy rozmawiałyście z pediatrami o tej szczepionce i związku z autyzmem?

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Madzia - jak przeczytałam o Twoim palcu, to aż mi się słabo zrobiło. Bosz... jaka masakra, ale na zdjęciu bardzo przyzwoicie wygląda ładnie ubrany.

P0P - piękny macie ten dom i stanowczo jedno dziecko w nim to za mało (a właściwie ogród - duży dla dużej ilości dzieci).

Darusia - tak ostatnio dużo myślę o tej Twojej ciąży, że sama się czuję jak w ciąży... chyba będę miała urojoną, jak pies O ile wcześniej tak bardzo chciałam mieć drugie dziecko, to teraz mnie to przeraża - skupiam się tylko na tym zmęczeniu i pracy - może forma mi spadła i tak reaguję.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:38   #2312
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Niby też się trzyma futryn ale czasem chce lecieć szybko i zapomni No i potyka się a to o zabawki a to o własne lub czyjeś nogi

Mi chodziło o to że zdjęcia mają być sukienki na modelce a nie sama sukienka Pogrubiłam "w"

I super że masz nowego przyjaciela

Świetna jest oliwka

Libra Miko boski i te ząbki A ogródek rzeczywiście super...

My mamy maleńki ogródek ale cieszę się że jest... Dziś spędziliśmy tam prawie cały dzień i sobie ramiona zjarałam Babcia nakarmiła Miśka kiełbasą z grilla, mam nadzieję, że nie będzie go brzuszek bolał Wpierniczał jakbym przez tydzień mu jeść nie dawała
Grila w sumie dzieciaki nie powinny jeść ale to ze wzgledu na to że nie powinno się dawać rzeczy odymionych . Ale mozesz zrobić w foli kiełbaskę czy miesko i takie mozna dać . choć wiadomo że jak raz się zje to tragedi nie ma

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tez jestem dumna z tej mojej babulinki
rozumie juz tyleeeee rzeczy-ahhhh..

zgadzam sie, laski piekne ogrody, u mojej mamy tez taki jeden extra wielki bym zrobila z 4 mniejszych no ale .... bez ogrodzenia mialaby po tych swoich kwiatkach bo pies by je zniszczyl, tata ostatnio wymyslil ze chyba zrobimy Olinkowi takie ogrodzenie zeby sobie mogla bezpiecznie biegac.

ania gratulacje dla Oli, w koncu zajarzyla

MIKO jest swietny!!!!
Pop Oliwka tez sliczna paniusia i sukieneczka jest swietna

a ja odebralam wyniki w piatek i sie wystraszylam bardzo bo mi bialko w moczu wyszlo;/
pojechalam na konsultacje do gin ale mowi ze nic by z tym nie robila bo crp jest dobre wiec to tylko jakas malutka infekcja okolic intymnych a ogolnie jest wszystko dobrze-uffffff ulzylo mi jak nie wiem!
No i widzielismy malenstwo! roznie jak na drozdzach
no i..... oby nie bylo tak duze jak Oliwka ale na malutkie sie przynajmniej na razie nie zapowiada:P to byl 10 tydzien a rozmiarami 2-3 tygodnie starsze

a tz mnie ciagnie na usg 3/4D chociaz ja nie bardzo chce no ale.. w ktorym tygodniu najlepiej isc? 15-20?
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

mala zaraz usnie ( 1 drzemka) wiec czas ogarnac mieszkanie....

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

wczoraj pojechalismy na dzialke do szwagierki, mala sie 1 raz pluskała w basenie ze szwagierki corka-miala ubaw
Równie dobrze mogła być zapaprana próbka bo mi tez raz wyszło a na drugim juz było ok. jesli chodzi o USG to lepiej zapłacić za takie z doplerem niz za 3d , bo tam sprawdzą przepływy . Ale zwykle te 3d mają też doplera . najlepiej koło 20 tygodnia iść

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
izazula Wielkie gratulacje za chodzienie

Libra ale z Mika śmieszek, cudny jest, ogród piękny

P0P ale Oliwka sobie na zjeżdzalni radzi

Ja za godzinkę do lekarza z paluszkiemzobacze jak wygląda, foto tel zrobię tak na pamiątkę niefajną.

Kupiłam sobie alladynki do kolan, są superwygodne, ale mój tz jak mnie w nich widzi to mówi że od góry do pasa fajnie wyglądam tylko te spodnie wszystko psująale ważne że mi wygodnieNo i rozmiar musiałam kupić XL to chyba 42
pierwsza fotka to spodnie, a druga to moja już spora duma w parku linowym
Piękne te spodnie gdzie kupiłaś ?

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No nie - a mój mały potwór nic nie umie naśladować, nic nie pokazuje i w ogóle to go nie interesuje - w ogóle.

A mam pytanie apropos tej szczepionki - odra, świnka, różyczka. Czytam sobie o niej, bo jeszcze nie szczepiliśmy i mam coraz więcej ALE. Chyba nie będę szczepiła.
Jak Wasze maluchy reagowały na to i czy rozmawiałyście z pediatrami o tej szczepionce i związku z autyzmem?

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Madzia - jak przeczytałam o Twoim palcu, to aż mi się słabo zrobiło. Bosz... jaka masakra, ale na zdjęciu bardzo przyzwoicie wygląda ładnie ubrany.

P0P - piękny macie ten dom i stanowczo jedno dziecko w nim to za mało (a właściwie ogród - duży dla dużej ilości dzieci).

Darusia - tak ostatnio dużo myślę o tej Twojej ciąży, że sama się czuję jak w ciąży... chyba będę miała urojoną, jak pies O ile wcześniej tak bardzo chciałam mieć drugie dziecko, to teraz mnie to przeraża - skupiam się tylko na tym zmęczeniu i pracy - może forma mi spadła i tak reaguję.
Po to jak nic powinna mieć tam przedszkole
SZymek nie miał nic po tej szczepionce ale też jej nie lubię i się można nieźle naczytać .
A nie szczepić można tylko musisz poczytać co zrobić jakby Cię sanepid chciał ścigać ale są takie fora gdzie jest sporo na ten temat i się da . jak coś mów dam Ci linki
Stary 2011-05-23, 09:40   #2313
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Mi chodziło o to że zdjęcia mają być sukienki na modelce a nie sama sukienka Pogrubiłam "w"
a teraz już rozumiem, ja nie wiedziałam wogóle o co chodzi. Myślałam że źle napisałam i słownik poszedł w ruch. No a Baobabek oczywiście w sukience

Pop- Oliwka śliczna i widać ze ma charakterek, po mamusi:P
to ten zamek trampolina z lidla? też się zastanawiałam czy go kupić i w koncu mi wszystko wykupili. Nie mam prezentu na dzień dziecka, a to już za tydzień

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:42   #2314
anakazar
Zakorzenienie

Witam

Nasze dziecko wczoraj nas(swoich rodziców)wyrzuciło z domu.Spryciula nauczyła się sama po stopniach wchodzić do domu i weszła sobie wzięła moje buty i trach na zewnątrz-spojrzała czy aby na pewno poleciały i poszła i to samo zrobiła z tż butami.Pogratulowała sobie sama bijąc brawo i do kompletu wyrzuciła jeszcze kocią miskę.Otrzepała ręcę,zatrzasęła nam przed nosem drzwi i tyle ją widzieliśmy

Dziewczyny po takiej deszczowej pogodzie jak wczoraj w czym wypuszczacie dzieci na dwór?macie dla maluchów kalosze?mogą latać dzieciaki w takich butach?bo chcę jej kupić.Mokro jest i wypuścić jej nie mogę i z tego powodu już się od rana awanturuję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:53   #2315
sara 85
Zakorzenienie

madzia- twoje chłopaki super, no i spodnie też fajne

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ana- ja też nie mam kaloszy dla małej i siedzi w domu, nie wiem czy dzieci mogą chodzic w takich butach?

Zosia czasami zje miesko z grilla ale tylko pieczone w foli

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-23, 09:57   #2316
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
machaj może zimowych też nie trzeba dziecku kupować

POp - ja też w kolejce po miodek do libry .
Ja się do Zoo wybieram i się wybrać nie mogę coś .

Uwaga uwaga
Ola chodzi
Wielkie brawa dla OleńkiTo się dziewczyny rozchodziły.
Cytat:
paluszki mocno ukrwione niestetyoby szybko się goiło. Ja taką Panią Domu nie mogę być a szkoda. Ale mam tyle łatwiej że tz mi do obiadu ziemniaki obierał, i kurczaka poporcjował, a dla niego to nie lada wyczyn,bo on sam mięsa nie jada

.
No i dobrze,że chociaż tyle pomógł
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nadal nie nadrobiłam. Kompletny brak czasu . Weekendy są za krótkie nawet dla "niepracujących".
Chciałam się pochwalić
Moje dziecko CHODZI .
Wielkie brawa dla Zosi.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
kże burzą trochę postraszyło ale poszła sobie.
A po niedzieli mój tż na krótki urlop przyjeżdża więc będzie święto w domu
A tu jak macie ochotę obejrzeć filmik z moim Mikiem
http://www.youtube.com/watch?v=L77mU...x=3&playnext=1
Super chłopak i jaki już duży
Cytat:
Kupiłam sobie alladynki do kolan, są superwygodne, ale mój tz jak mnie w nich widzi to mówi że od góry do pasa fajnie wyglądam tylko te spodnie wszystko psująale ważne że mi wygodnieNo i rozmiar musiałam kupić XL to chyba 42
pierwsza fotka to spodnie, a druga to moja już spora duma w parku linowym
Fajne te portki i fajnie w nich wyglądasz-tż się nie zna
Libra
Znowu ruszyła "Pista miska"?

Pop Piękna ta Twoja córa

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
madzia- twoje chłopaki super, no i spodnie też fajne

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ana- ja też nie mam kaloszy dla małej i siedzi w domu, nie wiem czy dzieci mogą chodzic w takich butach?
Na chłopski rozum chyba mogą,ale wolę się upewnić.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-05-23, 10:08   #2317
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nasze dziecko wczoraj nas(swoich rodziców)wyrzuciło z domu.Spryciula nauczyła się sama po stopniach wchodzić do domu i weszła sobie wzięła moje buty i trach na zewnątrz-spojrzała czy aby na pewno poleciały i poszła i to samo zrobiła z tż butami.Pogratulowała sobie sama bijąc brawo i do kompletu wyrzuciła jeszcze kocią miskę.Otrzepała ręcę,zatrzasęła nam przed nosem drzwi i tyle ją widzieliśmy
: cojest:
ja mam kalosze, ale jeszcze jej nie zakładałam, bo za duże no i nie było potrzeby.
Ja je dostałam, ale nie wiem czy będę jej zakładać-sama mam dla siebie i to najwygodniejszy but nie jest i nie wiem czy młoda będzie chciała w tym chodzić

megi, u nas szczepionka różyczkowa nie dała absolutnie żadnych odczynów, nawet miejsca ukłucia nie było widać (dla porównania teraz po pneumo ma wielki sino-czerwony twardy obrzęk). Z tym autyzmem to mnie utkwiła w głowie wypowiedź, że to nie jest coś czego się można nabawić-albo się to ma albo nie,a w tym czasie się mniej więcej może to objawić. No, ale lekarzem nie jestem.
A jak się pytałam pediatrzycy o jakieś szczególne odczyny przy tej konkretnie szczepionce, to powiedziała, że nie większe i nie częściej niż przy innych.

Koleżanka za to opowiadała mi , że jest jakaś nowa wersja tej szczepionki za którą można zapłacić. On się popytała i ponoć okazało się, ze u niej w przychodni mają tą nowocześniejszą w tych darmowych. Lenka już była zaszczepiona, więc się tematem nie interesowałam.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:16   #2318
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Misiek też nic (w sensie oko, nos, ucho) nie pokazuje i nie naśladuje zwierzątek
Szczepionkę przeszedł bez żadnych reakcji ani gorączka ani marudzenie (takie poza normalnym)

Cytat:
Grila w sumie dzieciaki nie powinny jeść ale to ze wzgledu na to że nie powinno się dawać rzeczy odymionych . Ale mozesz zrobić w foli kiełbaskę czy miesko i takie mozna dać . choć wiadomo że jak raz się zje to tragedi nie ma
W sumie nic mu nie było. Poza tym, że jak my kładliśmy się spać ok północy to on oczy jak 5zł i długo nie mógł zasnąć. Ale w sumie leżał sobie u nas w łóżku i nie jęczał więc ok...

Kaloszy nie mamy. Słońce świeci wyschnie trawa zanim Michaś z drzemki wstanie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:16   #2319
ania p
Zakorzenienie

Jak dzieciaki mają chęć łażenia w kaloszach to niech chodzą ew można dokupić skórkową wkładkę do środka . ja dla Szymka miałam bo też nie chciał siedzieć w domu jak było mokro łażenie po kałzużach uprawiał ale nie kazde dziecko też chce w takich butach łazić .

evitka dokładnie też tak słyszałam że autyzm się w tym czasie objawia a szczepionka może dać impuls do pokazania się choroby ale dziecko ją ma albo nie ma przez szczepionkę się nie nabawi .
Ale też ze mnie nie lekarz więc nie wiem , tak tylko wyczytałam .

Ana he he dobrze że nie masz zatrzaskowego zamka

I dupa a nie basen bo pogody nie ma , ale jutro ma być upał za to do janek z sąsiadką jedziemy na szoping
Stary 2011-05-23, 10:30   #2320
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!

wpadłam pokazac Michaśkę , ostatnio spotykamy dzieci w wieku Michasi.. to ona przy tych maleństwach to jakis wielkolud... wysoka panna bedzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Miśka.jpg (119,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Misia fura i komóra.jpg (103,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Michasia.jpg (40,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mamam z misią.jpg (120,6 KB, 63 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:32   #2321
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana he he dobrze że nie masz zatrzaskowego zamka
Właśnie mamy,ale u nas przez cały dzień jak się kręcimy po dworzu jest klucz włożony w zamek,zawsze też mamy klucz schowany w aucie-bo ja raz zimą w ciąży jak byłam,wstałam z popołudniowej drzemki,rozebrałam się częściowo,bo chciałam wziąć prysznic,a zobaczyłam,że śmietnik mam pełny.To w kapciach i krótkich spodenkach wyleciałam je wywalić i się zatrzasnęłamStałam jak głąb przed drzwiami,zimno było jak cholera,telefon w domu,na ryk mi się zbierało,bo tż z pracy dopiero za 3 godziny miał wrócić.

Poleciałam do dziadka-przez całą zasnieżoną wiochę szłam sobie w krótkich gaciach i japonkach

Stary 2011-05-23, 11:00   #2322
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
to ten zamek trampolina z lidla? też się zastanawiałam czy go kupić i w koncu mi wszystko wykupili. Nie mam prezentu na dzień dziecka, a to już za tydzień
W ulotce z biedronki takie widziałam ale ona chyba od 16.05 http://gazetka.biedronka.pl/g8,magiczne_ogrody.html 12/13str za 129zł

Dużo dzieciowych promocji w biedronce

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:17   #2323
anakazar
Zakorzenienie

Dzisiaj w lidlu fajne koszulki na nasze dzieci,skarpetki i dużo zabawek w fajnych cenach.Tż pojechał małej kupić parę pudel lego duplo,bo tanie są tam dzisiaj.

Stary 2011-05-23, 11:24   #2324
P0P70
Zakorzenienie

Dotarłam do pracy tylko z 3 godzinnym opóźnieniem.

Dziękuję za komplementy pod adresem mojej córki , jej sukienki i ogrodu

Madzia- Eryk na tych linach to jak zawodowiec wygląda.
A U Ciebie nie dopatrzyłam sie tej wielkiej pupy

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam

Widzę że konkurencja Ci rośnie i już nie ty rządzisz w domu.
Uwielbiam takie zasadnicze kobiety

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!

wpadłam pokazac Michaśkę , ostatnio spotykamy dzieci w wieku Michasi.. to ona przy tych maleństwach to jakis wielkolud... wysoka panna bedzie.
Michasia faktycznie urosła. A mama gdzie tak wystrojona szła

Cytat:
W ulotce z biedronki takie widziałam ale ona chyba od 16.05 http://gazetka.biedronka.pl/g8,magiczne_ogrody.html 12/13str za 129zł

No właśnie my tam go kupiliśmy. Fajny jest i mała go lubi.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:33
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:34   #2325
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hej.
Myślalam, że bedę miala duuuużo nadrabiania a tu malusio... obijacie się dziewczynki

Widze, że lind już zapodała fotki ze spotkania
Lind- dzięki za fotki, wieczorem obejrzałam. dziś zgrałam swoje ale nie wiem czy dam radę przed pracą wysłać. Najwyżej wieczorem to zrobię...

P.S. Pewnie, że Was zaproszę... co tam, najwyżej mała trochę włosów straci, ma ich dość sporo więc nic się nie stanie

Co do pokazywania to moja sporo pokazuje. Nos, oko, uszy, wlosy, buzię, brzuch, paluszki (u stóp), kolana... a ze zwierzątek naśladuje krowę, świnkę, psa, owcę, kurkę i... to chyba wsio. Kota coś załapać nie może A no i jak ptaka widzi to macha łapkami- pokazuje jak lata
Wczoraj miala calą buzie brudną od jagód i powiedzialam do niej, ze ma brudną buźkę i zeby poszla do lusterka zobaczyć. Więc poczłapała do lustra po czym poszła do kuchni, zdjęła ścierkę i zaczęła wycierać buziola

dziś dziecko zrobiło nam niespodziankę i tata do pracy się spóźnił. My nigdy nie nastawiamy budzika bo wiemy, ze mamy żywy. Budzi się między 5-6 lub ewentualnie ok 7. Tż chodzi na 8 wiec luz. A dziś mała obudziła się 5 minut przed 8-ą krzycząc z łóżeczka "tata, tata,tata".

No to i ja wkleję dwie foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04175 (1368 x 1824).jpg (83,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04185 (1824 x 1368).jpg (202,8 KB, 30 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:37
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:44   #2326
ania p
Zakorzenienie

BYłam kupić małej buty .
emele na nią były za luźne pasek trzeba było mocno dopinać więc stanęło na mrugałach
http://allegro.pl/sandaly-mrugala-sk...593964496.html
tylko moje 85 kosztowały .
Stary 2011-05-23, 11:46   #2327
mloda1989
Zakorzenienie

ana to was cora zalatwila spryciola mala

my wyrzucamy pampersy na balkon zeby nam w domu nie podkapcalo i jedne lezy kolo drzwi balkonowych balkon otwarty patrze co mlody robi a ten bach tego pampersa w raczki wyrzucil na balkon i zamknal drzwi za soba myslalam ze walne

pop ale oliwka cudna jest...ale widac ze psotnica mala z niej roznie... ten blysk w oczku

madzia... swietnie wygladasz w tych portkach a tezetow widac mamy podobnych moj tez by podobnie skwitowal takie spodnie tylko moze bardziej dosadnie.... a na rozmiary nie patrz bo co firma to maja swoja rozmiarowke....

ja osatatnio reklamowalam koszule w h&m bo tak dziwnie material sie rozszedl jakby przypalona zelazkiem ale ona byla w takie paseczki i tak ajkby na jednym paseczku ewidentna wina materialu..... reklamacje mi przyjeli ale kasy nie zwroca, albo sobie cos wybiore albo wezme karte upominkowa z zaladowana kwote, gdyby nie to ze czesto cos tam kupuje to by byla awantura..... bo to przeciez nie byl zwrot tylko reklamacja.... no i na siebie nic tam znalesc nie moge;/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:51   #2328
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
BYłam kupić małej buty .
emele na nią były za luźne pasek trzeba było mocno dopinać więc stanęło na mrugałach
http://allegro.pl/sandaly-mrugala-sk...593964496.html
tylko moje 85 kosztowały .
Bardzo ładne a my nadal bez sandałów

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

ja osatatnio reklamowalam koszule w h&m bo tak dziwnie material sie rozszedl jakby przypalona zelazkiem ale ona byla w takie paseczki i tak ajkby na jednym paseczku ewidentna wina materialu..... reklamacje mi przyjeli ale kasy nie zwroca, albo sobie cos wybiore albo wezme karte upominkowa z zaladowana kwote, gdyby nie to ze czesto cos tam kupuje to by byla awantura..... bo to przeciez nie byl zwrot tylko reklamacja.... no i na siebie nic tam znalesc nie moge;/
Pozytywnie rozpatrzona reklamacja nie oznacza zwrotu pieniędzy. Wymiana na inny towar lub na ten sam bez wady też jest uznaniem reklamacji.

A z pampersem nieźle Moja jak widzi pampersa to mowi "be, be". I bierze go i wynosi do kosza po czym zamyka szafke gdzie stoi kosz i marszczy nos, że jej smierdzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:55   #2329
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Piękne te spodnie gdzie kupiłaś ?
Na rynku po 40 zł są

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:05   #2330
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A z pampersem nieźle Moja jak widzi pampersa to mowi "be, be". I bierze go i wynosi do kosza po czym zamyka szafke gdzie stoi kosz i marszczy nos, że jej smierdzi

Mój bardzo podobnie
Ostatnio powyciągał mi wszystkie zużyet pampersy ze śmietnika w łazience - zasikane i zużyte waciki i inne takie - jemu nie śmierdzą, a kosz na śmieci to świetna zabawka.
Stary 2011-05-23, 12:06   #2331
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dzieciaki mają chęć łażenia w kaloszach to niech chodzą ew można dokupić skórkową wkładkę do środka . ja dla Szymka miałam bo też nie chciał siedzieć w domu jak było mokro łażenie po kałzużach uprawiał ale nie kazde dziecko też chce w takich butach łazić .

.
Ja wezmę Nine przymierze kalosze w sklepie i zobacze czy będzie w nich śmigała-wydaję mi się,że tak bo ona bardzo chętnie zakłada moje buty i w nich chodzi.Ostatnio założyła klapki tż(rozmiar45)i w nich pomalutku dreptala
Cytat:
Na rynku po 40 zł są
U mnie na rynku też są tylko,że z materiału za 45 zeta.Fajne bardzo,miałam sobie kupić,ale chodziłam jak zakręcona i zapomniałam.

Mloda to Pan porządnicki Ci rośnie

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ania fajne te sandałki.

Stary 2011-05-23, 12:08   #2332
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

w biedronce jest promocja na obiadki bobovita2sz od 6,99-7,5 soki, herbaty, mleko bebiko2x350+ kaszka za 21,99, pieluchy dada 4 108 szt za 39,99, i kilka kosmetyków, tych dużych wacików do pupy, i patyczki do uszu itp, ja obiadkow zapas spory zrobilam, na wyjazdy wakacyjne będzie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:35   #2333
mloda1989
Zakorzenienie

tylko ze na pismie reklamacynym mialam wymiana towaru - na ten sam, ale modelu juz tego nie maja lub zwrot gotowki.... wiele rzeczy juz reklamowalismy zwlaszcza w levisie i tam bez problemu zwracaja gotowke gdy nie maja modelu ktory sie reklamowalo.... tak logicznie na to patrzac gdy nic mi sie innego w sklepie nie podoba to przeciez nie moga zmusisc mnie do kupienia czegos...w ramach reklamacji....

babel w zoo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zoo.jpg (127,1 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-05-23 o 12:41
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:24   #2334
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - tak jak już wcześniej pisałam: śliczna para Wam rośnie.

Cytat:
Mój bardzo podobnie
Ostatnio powyciągał mi wszystkie zużyet pampersy ze śmietnika w łazience - zasikane i zużyte waciki i inne takie - jemu nie śmierdzą, a kosz na śmieci to świetna zabawka.
Mojej też nic tam nie śmierdzi. Z kosza też wszysko nalepiej wyrzucić.

Młoda - Obydwoje super wyglądacie
W opolskim zoo nie było takiego wybiegu gdzie można byłoby podotykać zwierzaki. Ale może to i lepiej bo ona by je pogoniła i owytargała za sierść.
My nie wzieliśmy wózka i mała prawie cały czas chodziła sama, nawet rączki nie chciała podać.

A wczoraj około 18 poszłam z Oliwką na spacer do parku. Ona tam sobie trochę pobiegała ale zobaczyła grających w kosza chłopaków - takich dwudziesto paro latków. Więc ta niewiele myśląć poszła (pobieła) do nich, wpadła na boisko i zabrała im piłkę do kosza. Chopaki miny mieli fajne i nie wiedzieli co z nią zrobić. Musiałam interweniowa i zabrać piłkę co nie było łatwe bo ona z nią uciekała a ja za bardzo biegać nie mogę.
A w zoo było fajnie bo zobaczyła takiego wielkiego goryla śpiącego, pokazała na niego palcem i zaczeła krzyczeć TATA!!!

Stary 2011-05-23, 13:50   #2335
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Widzę że konkurencja Ci rośnie i już nie ty rządzisz w domu.
Uwielbiam takie zasadnicze kobiety

.
Tak.Mała sprowadziła mnie do parteruJa też uwielbiam takie kobiety,ale chyba nie będzie łatwo mi taką wychowywać.Rośnie mi twardy charakter i upart straszniee

Od jakiegoś czasu jeśli mała dostaje za coś"opiernicz"bądz mówimy do niej lekko podniesionym tonem to zatyka sobie uszy i tak stoi patrząć nam bezczelnie w oczy póki "się nie zamkniemy"-nie mam pojęcia skąd ona to podłapła

Stary 2011-05-23, 13:54   #2336
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście o biedronke mi chodziło, pomyliło mi się

Cytat:
Mój bardzo podobnie
Zosi też nic nie śmierdzi, a kosz to super zabawka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-23, 13:54   #2337
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
My nie wzieliśmy wózka i mała prawie cały czas chodziła sama, nawet rączki nie chciała podać.

A wczoraj około 18 poszłam z Oliwką na spacer do parku. Ona tam sobie trochę pobiegała ale zobaczyła grających w kosza chłopaków - takich dwudziesto paro latków. Więc ta niewiele myśląć poszła (pobieła) do nich, wpadła na boisko i zabrała im piłkę do kosza. Chopaki miny mieli fajne i nie wiedzieli co z nią zrobić. Musiałam interweniowa i zabrać piłkę co nie było łatwe bo ona z nią uciekała a ja za bardzo biegać nie mogę.
A w zoo było fajnie bo zobaczyła takiego wielkiego goryla śpiącego, pokazała na niego palcem i zaczeła krzyczeć TATA!!!

Nina też absolutnie nie chcę być trzymana za rękę.Wszystko chcę robić sama-Szkoda tylko,że z tego rozpędu bycia taką samodzielną nie przebiera sobie śmierdzących pampersów

Mloda taka zgrabna z Ciebie dziewczyna,a piszesz jakieś brednie o tym,że"nie ma na Ciebie ubrań"

Stary 2011-05-23, 13:55   #2338
megi-megi
Zakorzenienie

Haha - śmiechowe te dzieci nasze.
A mój niestety wpada w szał i chce mnie bić, jak mu czegoś zabraniam. Właściwie nie wiem, czy chce bić, czy macha rękami na oślep.
Stary 2011-05-23, 13:57   #2339
sara 85
Zakorzenienie

a Zosia jak mówimy do niej podniesionym głosem albo nie nie nie, to stoi i pokazuje nam gdzie się mamy puknąć i puka się w głowe

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-05-23, 14:16   #2340
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
a Zosia jak mówimy do niej podniesionym głosem albo nie nie nie, to stoi i pokazuje nam gdzie się mamy puknąć i puka się w głowe

Smieszne są takie sytuację ale czasmi to nie wiem jak sie mam zachowywac przy dziecku. No bo ona czasami jak coś robi takiego co nie powinna i jest przy tym smieszna to chcąc nie chąc się śmieję. A nie powinnam bo wysłyłam sprzeczny sygnał z jednej strony mówię nie wolno a z drugiej się śmieję.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości