|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Nerolka a Ja komarów nienawidzę! jak mieszkałam w blogu na 11 piętrze to ok tam mało który doleciał, ale teraz gdy mieszkam w domku to bez komarnika ani rusz.
Mój mąż póki co lata z kawałkiem bluzki i zabija owady ![]() W środę mamy być z mężem na ul.Uniwerysteckiej w Katowicach, czy daleko od tej ulicy jest Terranova koło PKP? |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Nie pozwalam zabić żadnej muszki, komara, pająka. W rodzinie już wiedzą o moim zboczeniu i zawsze jest to powód do żartów i ukrywania się z łapkami na muchy A mój mąż po latach prób, pogodził sie z tym i tez już nie zabija komarów tylko klnie na nie pod nosem i się opędza A, bo u mnie to jeszzcze lepiej - ja sie nawet nie opędzam, tylko jak się wkłują, daje im sobie popić ![]() Wychodzę z założenia, że owady były na Ziemi przed ludźmi i takie ich prawo
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka1985 gdzie w pulawach mozna kupic rzeczy dla dziecka bo wyprawke chce kupic i gdzie sa jakies sklepy?? bo ja wiem tylko o tym spiochu kolo yeti i gdzies jeszcze??
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Shira ja niestety w koszulki Tża sie nie zmieszcze
jest dość elastyczna więc troche w niej pochodze a po ciąży też |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze cos dorzuce - jak cie dobrze rozmasuja i ponaciagają ręcznie podczas parcia to nie popękasz raczej, albo słabo, i nie bedzie potrzebne zadne ciecie, chyba ze bedzie zalezalo na czasie lub juz nie wytrzymasz (bo to troche niefajne uczucie jest). mozesz peknac na zewnatrz (wlasnie w strone odbytu ze tak powiem) lub/i wewnatrz(sama szyjka macicy). jak tną to tylko zewnatrz. nie kazdego tną - ja nie byłam, lekko pękłam i mialammale 2 szwy zaledwie (i tak luzniejsza po porodzie jestem ale nawet mi to pasuje)
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze szpitala, zjadłam pół arbuza (drogi był, ale mąż się zlitował
) i zaraz kładę się spać ![]() Jutro spotkanie i do tego remontują drogę ze Świdnika to w razie czego poczekaj chwilkę na mnie jak coś mam numer to będę dzwonić
|
|
|
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
po niestety kolejnej, dlugiej nieobecnosci witam sie i ja
w weekend bylismy na jednym z pierwszych wesel (czekaja nas przed porodem jeszcze 2 + chrzciny) Malemu chyba sie srednio podobaja takie imprezy bo brzuch mi caly czas twardnial ![]() tydzien temu bylam u lekarza (29tc3d) Maly mial 1378 g wiec chyba norma lekarz pobral mi tez wymaz z pochwy i dzis odebralam wyniki.i w koncu jest czysciutko bo jednak czesto lapie infekcje i bakterie a teraz wymaz byl robiony po leczeniu zapalenia pochwy (3 tyg po odstawienie tabletek)a kiedy Wy robicie wymaz?? witam nowe mamusie Vaniliova slicznie wygladasz!piekny brzuszek. ![]() nerolka sliczna masz coreczke! podziwiam Cie.i ze chce Ci sie jeszcze robic torta..![]() zmalowana ja pomimo tego,ze tez czasme chodza za mna takie rzeczy to odmawiam sobie... ide dalej nadrabiac.. |
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i wyglądam okropnie!
|
||
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki Dzięki za komplementy sukienke kupiłam w nippi też wybrałabym sie na jakieś wesele ale nic sie nie zanosi---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Na dziale dzieciecym były zapakowane i opisane - moskitiera na łóżeczko tylko ceny nie pamiętam |
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
skąd ja znam ten komplecik![]() Najadłam się.... ide pod prysznic i pewnie będziemy z mężusiem oglądać pierwszą milość na ipla
|
||
|
|
|
#3461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a my dziś dostaliśmy zapro na wesele
To nasi znajomi, myśleliśmy że nas tylko na ślub zaproszą ale na wesele też jesteśmy proszeni24 czerwca - więc ciąża będzie donoszona, ale ma to być w Częstochowie, w jakimś dworku i nocleg mamy mieć zapewniony.. Ja bym chętnie poszła, zobaczymy co mi gin powie 13 czerwca i jak się będę czuła.. leżeć już nie będę musiała więc może by tak się wybrać ![]() Cytat:
jak mi coś bzyczy przy uchu a potem kąsi![]() a w tym roku są jeszcze jakieś wstrętne meszki które nas tak pocięły, że aż takie mega gule na głowie się robią ![]() Cytat:
Cytat:
to świetne wieści ![]() Ale nasze bąbelki już duuuże ![]() ja też choć jadłam parę razy w ciąży - my robimy często sami i robiłam sobie z pieczoną rybą albo samymi warzywami jak będzie miękki - chodzi o to żeby środek można było zmiażdzyć i wymieszaćCytat:
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem non stop dziś głodna
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Mam tylko jedna ale sie podziele nie bede taka
![]() Z wlasnego krzaczka ![]() Smacznego
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
jestem
![]() nadrobilam dzisiejsze wpisy, dlugo to trwalo bo ze lzami w oczach - od kataru mi lzawia straszliwie ![]() witaj Nerola ciesze sie ze juz wrocilas do nas, Iza jest sliczna, slodzinka malenka, zdjecia obejrzalam pare razy, napatrzec sie nie moglam to mi uswiadamia ze juz nie dlugo bedziemy znikac na porodowkach - chcialabym juz i boje sie! ![]() pozostalym mamom gratuluje kolejnych tygodni i udanych wizyt ![]() kciuki za wizyty ktore trwaja ja mialam dzis wizyte ale u internisty, meczy mnie katar i kaszel, osluchal mnie i na szczescie pluca czyste, mam sie leczyc domowymi sposobami i przyjsc jak nie bedzie przechodzilo i sie poglebi przyszly mi ksiazki kupione na allegro, jezyk niemowlcia i dwulatka, jutro zabieram sie za czytanie a czasu bede miec sporo, bo jak pisalam od jutra zostaje sama w ogole to jakas bez humoru jestem smuce, wiec uciekamdobrej nocy kochane
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.czytam I czytam a Wy pedzicie , no I mialam odpisywac Wam ale jakos weny mi dzis brak, wogole brak energii,czuje sie gruba I bez silly do zycia.w kazdym miejscu bym spala, taka jestem do d...
Tzwiecznie zajety,nawet nie mamy czasu pogadac,wiem ze On chce dobrze , Bo zarabi kase , a teraz jest ona potrzebna , no ale zal mi go ze nie odpoczywa. |
|
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle od ponad pół roku, czyli odkąd jestem w ciąży, nie wzięłam żadnego lakarstwa i strasznie sie z tego cieszę
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=brumek;27086539]No takie z pieczona rybą i bez ryb w ogóle to tez sobie jadam teraz. Ale tęsknię za prawdziwym, cudownym surowym łososiem
![]() Wy o rybach , a ja dzis rano od 8 walczylam z rybami , wczoraj Tz przyniosl 10 pstragow takich po kg no a dzis je skrobalam, zajelo mi to dwie godz, masakra, jak smierdzialo, ale lubie rybe pieczona na grilu , albo w piekarniku z cytrynka och pychotka |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuć mi na PW maila to Ci prześlę zrzut z zumi z zaznaczoną mniej więcej terranową, a co do odległości to wg mnie niedaleko , nieraz się całe centrum katowic obchodziło na piechotę tylko łatwiej jak się zna wszystkie uliczki
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Nerolka , ciesze sie ze wszytko ok , ze juz masz tyle sily Izunia sliczna , tak Ci zazdroszcze ze juz jestes po porodzie I jestescie razem, Boze zebym ja tez szybko wrocila do zywych po porodzie, Bo nie wiem co to bedzie
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominam
Wysyłajcie do mnie na PW propozycje tytułu kolejnej części (max. dwie propozycje) Dostałam dopiero dwie propozycje, a ta część może się skończyć w każdej chwili
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam takie pytanko!!!!!!!!
Czy bedziecie uzywac po porodzie majtki uciskowe , te ktore nib maja pomagac w wchlanianiu brzucha? |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
boże dziewczyny jak ja bym chciała juz urodzic
jedynie co to w ciagu dnia leże i czytam co piszecie ...
|
|
|
|
#3474 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę doczytać o tym masowaniu/ Cytat:
Cytat:
zawsze mi się rzucały w oczy przy podczytywaniu ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
wprawdzie o majtkach nie słyszałam, ale zaraz będę googlować Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-05-23 o 22:09 |
||||
|
|
|
#3475 |
|
BAN stały
|
Jeśli chodzi o to "luźnienie",to u mnie dziwnie bo lekarze zawsze powtarzali,ze badanie mnie boli bo nawet głowicy od usg nie można włożyć tak ciasno.
Ciekawe co będzie teraz po korekcie. Idę jutro na swój ogródek szukać truskawek. Ja pasa nie będę używać bo jestem...płaska. |
|
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
Brida- slyszalam ze jest to dobry sposob , ale drug znajoma powiedziala ze prize te majtki miesnie brzucha byly zbyt leniwe zeby sie wciagnac I ze przy druggie dziecku nie uzywala , ale nie wiem czy jest effect, Bo ona jest wogole brubsza, no I pytam sie Was czy cos na ten temat wiecie ,Bo ja bym chciala miec plaski brzusio jak przed ciaza
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a takie inne to powiem Ci szczerze, że oprócz śpiocha, to niewiem-tam po drugiej stronie ulicy na przeciwko bylego manhatanu jest sklep z dzieciowymi rzeczami, ale to wszystko takie drogie, ze szok. Ja wiekszośc rzeczy kupuję w pepco(Właśnie, tam koniecznie zajrzyj), w ciupeksach i na all. Niedługo mają otworzyc him i tam pewnie też beda fajne ciuszki.A! W galerii jest na parterze 5,10,15, no i tam obok śpiocha ze trzy. Najlepiej iśc Centralna i rozglądac sie na boki-tam jest ich skupowisko, ale to wcale nie oznacza, że są w nich fajne rzeczy....przeważnie ceny z kosmosu i wogóle porażka.... ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo już od 5 trwa... A mleko + miód to nie dla mnie niestety Nienawidzę tego połączenia od dziecka i żeby mi to miało nawet łątwy poród zapewnić, to nie wypiję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem tylko, czy to dobrze, czy źle
|
|
#3479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To co juz nie masz brzuszka, ani takiej story luznej? |
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Zadomowienie
|
ja jutro będę robić domową pieczarki właśnie stygną
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

Nie pozwalam zabić żadnej muszki, komara, pająka. W rodzinie już wiedzą o moim zboczeniu i zawsze jest to powód do żartów i ukrywania się z łapkami na muchy
jest dość elastyczna więc troche w niej pochodze a po ciąży też
i do tego remontują drogę ze Świdnika to w razie czego poczekaj chwilkę na mnie 

za wszystkie Twoje wyniki 

Zakończone: 2
bez komarnika w prądzie nie umieliśmy spać w poprzednich latach.