Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 20:52   #3451
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Nerolka a Ja komarów nienawidzę! jak mieszkałam w blogu na 11 piętrze to ok tam mało który doleciał, ale teraz gdy mieszkam w domku to bez komarnika ani rusz.
Mój mąż póki co lata z kawałkiem bluzki i zabija owady

W środę mamy być z mężem na ul.Uniwerysteckiej w Katowicach,
czy daleko od tej ulicy jest Terranova koło PKP?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:58   #3452
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nerolka a Ja komarów nienawidzę! jak mieszkałam w blogu na 11 piętrze to ok tam mało który doleciał, ale teraz gdy mieszkam w domku to bez komarnika ani rusz.
Mój mąż póki co lata z kawałkiem bluzki i zabija owady
A ja uwielbiam wszystkie owady, czy to gryzące czy nieszkodliwe Nie pozwalam zabić żadnej muszki, komara, pająka. W rodzinie już wiedzą o moim zboczeniu i zawsze jest to powód do żartów i ukrywania się z łapkami na muchy A mój mąż po latach prób, pogodził sie z tym i tez już nie zabija komarów tylko klnie na nie pod nosem i się opędza A, bo u mnie to jeszzcze lepiej - ja sie nawet nie opędzam, tylko jak się wkłują, daje im sobie popić
Wychodzę z założenia, że owady były na Ziemi przed ludźmi i takie ich prawo
Stary 2011-05-23, 21:01   #3453
moniczka2123
Zadomowienie

Oliweczka1985 gdzie w pulawach mozna kupic rzeczy dla dziecka bo wyprawke chce kupic i gdzie sa jakies sklepy?? bo ja wiem tylko o tym spiochu kolo yeti i gdzies jeszcze??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:03   #3454
Vaniliova11
Zadomowienie

Shira ja niestety w koszulki Tża sie nie zmieszcze sukienke kupiłam w nippi jest dość elastyczna więc troche w niej pochodze a po ciąży też mierzyłam pare innych sukienek ale albo były za krótkie i było widać moje masywne uda albo w różnych miejscach za ciasne a w jednej wyglądałam jak kulka Tż miał niezły ubaw jak mnie zobaczył
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:03   #3455
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedź
jeszcze cos dorzuce - jak cie dobrze rozmasuja i ponaciagają ręcznie podczas parcia to nie popękasz raczej, albo słabo, i nie bedzie potrzebne zadne ciecie, chyba ze bedzie zalezalo na czasie lub juz nie wytrzymasz (bo to troche niefajne uczucie jest). mozesz peknac na zewnatrz (wlasnie w strone odbytu ze tak powiem) lub/i wewnatrz(sama szyjka macicy). jak tną to tylko zewnatrz. nie kazdego tną - ja nie byłam, lekko pękłam i mialammale 2 szwy zaledwie (i tak luzniejsza po porodzie jestem ale nawet mi to pasuje)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:03   #3456
brunetka2000
Zakorzenienie

Wróciłam ze szpitala, zjadłam pół arbuza (drogi był, ale mąż się zlitował ) i zaraz kładę się spać
Jutro spotkanie Patik ja teraz ma ograniczone ruchy i do tego remontują drogę ze Świdnika to w razie czego poczekaj chwilkę na mnie jak coś mam numer to będę dzwonić
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:05   #3457
kalinkap13
Rozeznanie

po niestety kolejnej, dlugiej nieobecnosci witam sie i ja

w weekend bylismy na jednym z pierwszych wesel (czekaja nas przed porodem jeszcze 2 + chrzciny) Malemu chyba sie srednio podobaja takie imprezy bo brzuch mi caly czas twardnial

tydzien temu bylam u lekarza (29tc3d) Maly mial 1378 g wiec chyba norma lekarz pobral mi tez wymaz z pochwy i dzis odebralam wyniki.i w koncu jest czysciutko ale nie wiem czy badania za jakis czas (koniec czerwca/pocz lipca) nie powtorzyc bo jednak czesto lapie infekcje i bakterie a teraz wymaz byl robiony po leczeniu zapalenia pochwy (3 tyg po odstawienie tabletek)
a kiedy Wy robicie wymaz??

witam nowe mamusie

Vaniliova slicznie wygladasz!piekny brzuszek. i skad kupilas sukienke,bo slicznaaa?
nerolka sliczna masz coreczke! ahh,i dzielna z Ciebie kobietka podziwiam Cie.i ze chce Ci sie jeszcze robic torta..
zmalowana ja pomimo tego,ze tez czasme chodza za mna takie rzeczy to odmawiam sobie...

ide dalej nadrabiac..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:11   #3458
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Scio za wszystkie Twoje wyniki
Zaneta widziałam moskitiere na łóżeczko w auchan i chyba ja kupie szukam też tych wkładek na komary specjalnie dla dzieci mnie komary nie gryza chyba niedoibrą krew mam ale jak słysze to charakterystyczne brzęczenie w nocy to nie moge spać
na jakim dziale widziałaś te moskitiery?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam wszystkie owady, czy to gryzące czy nieszkodliwe Nie pozwalam zabić żadnej muszki, komara, pająka. W rodzinie już wiedzą o moim zboczeniu i zawsze jest to powód do żartów i ukrywania się z łapkami na muchy A mój mąż po latach prób, pogodził sie z tym i tez już nie zabija komarów tylko klnie na nie pod nosem i się opędza A, bo u mnie to jeszzcze lepiej - ja sie nawet nie opędzam, tylko jak się wkłują, daje im sobie popić
Zazdroszczę cierpliwości. Ja nienawidzę ich przez to, że gryzą mnie po nogach i potem chodzę i wiecznie się drapię i wyglądam okropnie!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:17   #3459
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
po niestety kolejnej, dlugiej nieobecnosci witam sie i ja

w weekend bylismy na jednym z pierwszych wesel (czekaja nas przed porodem jeszcze 2 + chrzciny) Malemu chyba sie srednio podobaja takie imprezy bo brzuch mi caly czas twardnial

tydzien temu bylam u lekarza (29tc3d) Maly mial 1378 g wiec chyba norma lekarz pobral mi tez wymaz z pochwy i dzis odebralam wyniki.i w koncu jest czysciutko ale nie wiem czy badania za jakis czas (koniec czerwca/pocz lipca) nie powtorzyc bo jednak czesto lapie infekcje i bakterie a teraz wymaz byl robiony po leczeniu zapalenia pochwy (3 tyg po odstawienie tabletek)
a kiedy Wy robicie wymaz??

witam nowe mamusie

Vaniliova slicznie wygladasz!piekny brzuszek. i skad kupilas sukienke,bo slicznaaa?
nerolka sliczna masz coreczke! ahh,i dzielna z Ciebie kobietka podziwiam Cie.i ze chce Ci sie jeszcze robic torta..
zmalowana ja pomimo tego,ze tez czasme chodza za mna takie rzeczy to odmawiam sobie...

ide dalej nadrabiac..
za wyniki
Dzięki za komplementy sukienke kupiłam w nippi też wybrałabym sie na jakieś wesele ale nic sie nie zanosi

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
na jakim dziale widziałaś te moskitiery?

Zazdroszczę cierpliwości. Ja nienawidzę ich przez to, że gryzą mnie po nogach i potem chodzę i wiecznie się drapię i wyglądam okropnie!
Na dziale dzieciecym były zapakowane i opisane - moskitiera na łóżeczko tylko ceny nie pamiętam
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:29   #3460
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
A te zielone coś co Ci leci?! Dzwoniłaś?!
Osz TY!

Ja czekam na męża z arbuzem,
mam nadzieję że w sklepie będzie
Stwierdziłam, ze poczekam do jutra, jak nie przejdzie to zadzwonie, ale wydaje mi się że to po prostu jakaś infekcja znowu bo reszta objawów ta co zawsze..... cos mi się wydaje że do końca ciąży będę się już męczyć z tymi infekcjami.... po każdym leczeniu kilka dni spokoju i od nowa to samo....
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Mam okazje kupic ten wozek od kuzynki za 600
http://littlebaby.pl/pl/espiro-vecto...l?partner=1984

dziadek dolozyl pieniedzy to moze za reszte kupie łozeczko z komoda i pełnym wyposarzeniem http://allegro.pl/hit-lozeczko-komod...607202059.html

bo na swoja matke nie moge liczyc...
skąd ja znam ten komplecik

Najadłam się.... ide pod prysznic i pewnie będziemy z mężusiem oglądać pierwszą milość na ipla

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:31   #3461
youyou
Zakorzenienie

a my dziś dostaliśmy zapro na wesele To nasi znajomi, myśleliśmy że nas tylko na ślub zaproszą ale na wesele też jesteśmy proszeni w sumie oni też byli na naszym weselu...
24 czerwca - więc ciąża będzie donoszona, ale ma to być w Częstochowie, w jakimś dworku i nocleg mamy mieć zapewniony..

Ja bym chętnie poszła, zobaczymy co mi gin powie 13 czerwca i jak się będę czuła.. leżeć już nie będę musiała więc może by tak się wybrać

Cytat:
Dziewczyny a tak z innej beczki,
KOMARY
Mam niestety takie okna na które mi się nie opłaca dawać moskitiery,
bo otwierają się obrotowo, a po za tym mam wyjście na balkon i codziennie wieczorem daję kotkowi jedzenie i komary i tak i tak wlecą nawet jak będę miała jakoś moskitierę w oknie.
Są ponoć moskitiery na łóżeczko, oglądałam je ale specjalnie mi się to nie podoba... w ostateczności to wprowadzę, lecz chodzi o to że komary nie będą gryzły dzidzie ale my z mężem będziemy tak pogryzieni, że nawet sobie tego wyobrazić nie mogę bez komarnika w prądzie nie umieliśmy spać w poprzednich latach.
Teraz czytałam opinie różnych komarników do kontaktu i sama już nie wiem co mam zrobić, używała któraś jakiegoś ?!

Nerolka
jak TY sobie radzisz z komarami?
No właśnie ja nie znoszę owadów jak mi coś bzyczy przy uchu a potem kąsi
a w tym roku są jeszcze jakieś wstrętne meszki które nas tak pocięły, że aż takie mega gule na głowie się robią

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Poszłam tylko na SR i 5 stron do nadrobienia Gaduły jedne
Wydrukowałam sobie język niemowląt i dwulatka, zbindowałam i idę sobie na ogród poczytać bo zachwalacie strasznie, więc warto popatrzeć Jak na razie to mam za sobą "Pierwszy rok dziecka dla bystrzaków" i "W oczekiwaniu na dziecko". Czeka mnie jeszcze "Mamo tato co ty na to" Zawitkowskiego i właśnie te języki Ale podejrzewam że dużo mądrzejsza będę dopiero jak Młody dorośnie hehe Bo jak na razie to co prawda czytam, ale jakoś szybko zapominam Skleroza
Zrobiłam też listę apteczno-drogeryjną i jutro zaczynamy końcowe zakupy I myślę czy jakiejś ładnej torby do szpitala nie kupić, bo dotąd uznawaliśmy z P. wyłącznie plecaki ze stelażem A z takim bym raczej głupio na oddziale wyglądała
Ja też się naczytałam mądrych księżek a potem jak przyszło mi pierwszy raz w szpitalu przewinąć albo założyć ubranko to ręce mi się trzęsły i w głowie pustka

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja juz po okuliście- wada się nie powiększyła, siatkówka w porządku, więc przeciwskazań do porodu sn nie ma.

Wyniki enzymów jeszcze bardziej spadły (dziękuje za kciuki ), ale mam kontrolować co tydzień, bo cholestaza to zdradliwa choroba. Mała juz nie taka mała. Wazy coś koło 2600. więc spora będzie, ale po 36 tygodniu juz moge spokojne rodzić. Najlepiej by było jakbym do 38 tygodnia urodziła. W każdym razie po terminie raczej nie urodze, bo z cholestazą nie będą czekać. więc coś mi się wydaje, ze mnie na patologe przed porodem położą. W każdym razie wszytsko jest ok. na ten moment
to świetne wieści
Ale nasze bąbelki już duuuże

Cytat:
Rany, jak ja tęsknię za sushi
ja też choć jadłam parę razy w ciąży - my robimy często sami i robiłam sobie z pieczoną rybą albo samymi warzywami

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a skąd wiem że jest dojrzały???
jak będzie miękki - chodzi o to żeby środek można było zmiażdzyć i wymieszać

Cytat:
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:33   #3462
jacieeeee
Wtajemniczenie

Jestem non stop dziś głodna Piję wodę, ale dalej ssie w żołądku. A potem zbędne kilogramy, zbędne rozstępy i zbędny cellulit. Tragedia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:34   #3463
moniczka2123
Zadomowienie

Mam tylko jedna ale sie podziele nie bede taka
Z wlasnego krzaczka
Smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg truskawa.jpg (146,2 KB, 16 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:36   #3464
Kolina
Zadomowienie

jestem
nadrobilam dzisiejsze wpisy, dlugo to trwalo bo ze lzami w oczach - od kataru mi lzawia straszliwie

witaj Nerola
ciesze sie ze juz wrocilas do nas, Iza jest sliczna, slodzinka malenka, zdjecia obejrzalam pare razy, napatrzec sie nie moglam
to mi uswiadamia ze juz nie dlugo bedziemy znikac na porodowkach - chcialabym juz i boje sie!

pozostalym mamom gratuluje kolejnych tygodni i udanych wizyt
kciuki za wizyty ktore trwaja

ja mialam dzis wizyte ale u internisty, meczy mnie katar i kaszel, osluchal mnie i na szczescie pluca czyste, mam sie leczyc domowymi sposobami i przyjsc jak nie bedzie przechodzilo i sie poglebi

przyszly mi ksiazki kupione na allegro, jezyk niemowlcia i dwulatka, jutro zabieram sie za czytanie
a czasu bede miec sporo, bo jak pisalam od jutra zostaje sama

w ogole to jakas bez humoru jestem smuce, wiec uciekam

dobrej nocy kochane
Stary 2011-05-23, 21:47   #3465
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny.czytam I czytam a Wy pedzicie , no I mialam odpisywac Wam ale jakos weny mi dzis brak, wogole brak energii,czuje sie gruba I bez silly do zycia.w kazdym miejscu bym spala, taka jestem do d...
Tzwiecznie zajety,nawet nie mamy czasu pogadac,wiem ze On chce dobrze , Bo zarabi kase , a teraz jest ona potrzebna , no ale zal mi go ze nie odpoczywa.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:48   #3466
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja też choć jadłam parę razy w ciąży - my robimy często sami i robiłam sobie z pieczoną rybą albo samymi warzywami
No takie z pieczona rybą i bez ryb w ogóle to tez sobie jadam teraz. Ale tęsknię za prawdziwym, cudownym surowym łososiem

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja mialam dzis wizyte ale u internisty, meczy mnie katar i kaszel, osluchal mnie i na szczescie pluca czyste, mam sie leczyc domowymi sposobami i przyjsc jak nie bedzie przechodzilo i sie poglebi
domowymi, czyli jakimi? bo mnie tez ten katar mocno męczy, a nic zupełnie nie biorę i sobie niczym nie pomagam. tylko smarkam, smarkam i smarkam

w ogóle od ponad pół roku, czyli odkąd jestem w ciąży, nie wzięłam żadnego lakarstwa i strasznie sie z tego cieszę tylko żelazo i femibion, no ale to norma. żadnej nospy natomiast, apapów itp
Stary 2011-05-23, 21:52   #3467
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=brumek;27086539]No takie z pieczona rybą i bez ryb w ogóle to tez sobie jadam teraz. Ale tęsknię za prawdziwym, cudownym surowym łososiem

Wy o rybach , a ja dzis rano od 8 walczylam z rybami , wczoraj Tz przyniosl 10 pstragow takich po kg no a dzis je skrobalam, zajelo mi to dwie godz, masakra, jak smierdzialo, ale lubie rybe pieczona na grilu , albo w piekarniku z cytrynka och pychotka
Stary 2011-05-23, 21:55   #3468
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
W środę mamy być z mężem na ul.Uniwerysteckiej w Katowicach,
czy daleko od tej ulicy jest Terranova koło PKP?
wrzuć mi na PW maila to Ci prześlę zrzut z zumi z zaznaczoną mniej więcej terranową, a co do odległości to wg mnie niedaleko , nieraz się całe centrum katowic obchodziło na piechotę tylko łatwiej jak się zna wszystkie uliczki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:56   #3469
madziaranew
Rozeznanie

Nerolka , ciesze sie ze wszytko ok , ze juz masz tyle sily Izunia sliczna , tak Ci zazdroszcze ze juz jestes po porodzie I jestescie razem, Boze zebym ja tez szybko wrocila do zywych po porodzie, Bo nie wiem co to bedzie
Stary 2011-05-23, 21:58   #3470
zanka205
Zakorzenienie

Przypominam
Wysyłajcie do mnie na PW propozycje tytułu kolejnej części (max. dwie propozycje)
Dostałam dopiero dwie propozycje, a ta część może się skończyć w każdej chwili

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:59   #3471
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szpitala, zjadłam pół arbuza (drogi był, ale mąż się zlitował ) i zaraz kładę się spać
Jutro spotkanie Patik ja teraz ma ograniczone ruchy i do tego remontują drogę ze Świdnika to w razie czego poczekaj chwilkę na mnie jak coś mam numer to będę dzwonić
poczekam

Cytat:
No takie z pieczona rybą i bez ryb w ogóle to tez sobie jadam teraz. Ale tęsknię za prawdziwym, cudownym surowym łososiem

domowymi, czyli jakimi? bo mnie tez ten katar mocno męczy, a nic zupełnie nie biorę i sobie niczym nie pomagam. tylko smarkam, smarkam i smarkam

w ogóle od ponad pół roku, czyli odkąd jestem w ciąży, nie wzięłam żadnego lakarstwa i strasznie sie z tego cieszę tylko żelazo i femibion, no ale to norma. żadnej nospy natomiast, apapów itp
Brumek twarda babka z Ciebie. U mnie w domu nie może być żadnego komara, muchy. Nic! Domowe sposoby: czyli mleko, miód, czosnek. A Tobie na katar chyba nie bardzo jest co poradzić,, po tygodniu trwania powinien sam ustąpić.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:59   #3472
madziaranew
Rozeznanie

A ja mam takie pytanko!!!!!!!!
Czy bedziecie uzywac po porodzie majtki uciskowe , te ktore nib maja pomagac w wchlanianiu brzucha?
Stary 2011-05-23, 22:00   #3473
dziubek79
Zakorzenienie

boże dziewczyny jak ja bym chciała juz urodzic ile można męczyć sie z bólem przy prawie każdym oddechu nie mam nawet sił siedziec przy lapku i cos napisac , będe teraz to robic rzadziej jedynie co to w ciagu dnia leże i czytam co piszecie ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:08   #3474
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeszcze cos dorzuce - jak cie dobrze rozmasuja i ponaciagają ręcznie podczas parcia to nie popękasz raczej, albo słabo, i nie bedzie potrzebne zadne ciecie, chyba ze bedzie zalezalo na czasie lub juz nie wytrzymasz (bo to troche niefajne uczucie jest). mozesz peknac na zewnatrz (wlasnie w strone odbytu ze tak powiem) lub/i wewnatrz(sama szyjka macicy). jak tną to tylko zewnatrz. nie kazdego tną - ja nie byłam, lekko pękłam i mialammale 2 szwy zaledwie (i tak luzniejsza po porodzie jestem ale nawet mi to pasuje)
Ja od kuzynki słyszałam że sie tak luźniejsza zrobiła, że im teraz w łóżku gorzej (chyba obu stronom)
Muszę doczytać o tym masowaniu/

Cytat:
Napisane przez kalinkap13;27085419w weekend bylismy na jednym z pierwszych wesel (czekaja nas przed porodem jeszcze 2 + chrzciny) Malemu chyba sie srednio podobaja takie imprezy bo brzuch mi caly czas twardnial:confused:

[B
witam nowe mamusie[/B]
Ja też byłam i stwierdzam, ze mojemu też się nie podobało. Generalnie jest bardzo mało ruchliwy a tam cały czas kopał. Byliśmy do 4. Stwierdziłam, że może muzyka i dudnienie basów nie dają mu spać? Możliwe to? Ja osobiście zmarzłam strasznie - bez alkoholu i szybkich tańców, bo z innych ludzi pot się lał a ja latałam po herbate.

Cytat:
Masz dużo ciekawych poglądów zawsze mi się rzucały w oczy przy podczytywaniu

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Czy bedziecie uzywac po porodzie majtki uciskowe , te ktore nib maja pomagac w wchlanianiu brzucha?
ja będę używać wszystkiego co możliwe, bo się niestety nie dopilnowałam.
wprawdzie o majtkach nie słyszałam, ale zaraz będę googlować

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-05-23 o 22:09
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:12   #3475
nerola
BAN stały

Jeśli chodzi o to "luźnienie",to u mnie dziwnie bo lekarze zawsze powtarzali,ze badanie mnie boli bo nawet głowicy od usg nie można włożyć tak ciasno.
Ciekawe co będzie teraz po korekcie.

Idę jutro na swój ogródek szukać truskawek.

Ja pasa nie będę używać bo jestem...płaska.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:13   #3476
madziaranew
Rozeznanie

Brida- slyszalam ze jest to dobry sposob , ale drug znajoma powiedziala ze prize te majtki miesnie brzucha byly zbyt leniwe zeby sie wciagnac I ze przy druggie dziecku nie uzywala , ale nie wiem czy jest effect, Bo ona jest wogole brubsza, no I pytam sie Was czy cos na ten temat wiecie ,Bo ja bym chciala miec plaski brzusio jak przed ciaza
Stary 2011-05-23, 22:14   #3477
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Oliweczka1985 gdzie w pulawach mozna kupic rzeczy dla dziecka bo wyprawke chce kupic i gdzie sa jakies sklepy?? bo ja wiem tylko o tym spiochu kolo yeti i gdzies jeszcze??
Ciuchowe to może na tej hali targowej, a takie inne to powiem Ci szczerze, że oprócz śpiocha, to niewiem-tam po drugiej stronie ulicy na przeciwko bylego manhatanu jest sklep z dzieciowymi rzeczami, ale to wszystko takie drogie, ze szok. Ja wiekszośc rzeczy kupuję w pepco(Właśnie, tam koniecznie zajrzyj), w ciupeksach i na all. Niedługo mają otworzyc him i tam pewnie też beda fajne ciuszki.
A! W galerii jest na parterze 5,10,15, no i tam obok śpiocha ze trzy.
Najlepiej iśc Centralna i rozglądac sie na boki-tam jest ich skupowisko, ale to wcale nie oznacza, że są w nich fajne rzeczy....przeważnie ceny z kosmosu i wogóle porażka....

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o to "luźnienie",to u mnie dziwnie bo lekarze zawsze powtarzali,ze badanie mnie boli bo nawet głowicy od usg nie można włożyć tak ciasno.

Odrazu Ci zszedł brzuch?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:14   #3478
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek twarda babka z Ciebie. U mnie w domu nie może być żadnego komara, muchy. Nic! Domowe sposoby: czyli mleko, miód, czosnek. A Tobie na katar chyba nie bardzo jest co poradzić,, po tygodniu trwania powinien sam ustąpić.
To jeszcze mu max dwa dni zostało Bo już od 5 trwa... A mleko + miód to nie dla mnie niestety Nienawidzę tego połączenia od dziecka i żeby mi to miało nawet łątwy poród zapewnić, to nie wypiję

Cytat:
A na to Ci odpowiem za kilka miesięcy

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Masz dużo ciekawych poglądów zawsze mi się rzucały w oczy przy podczytywaniu
Hihi Nie wiem tylko, czy to dobrze, czy źle
Stary 2011-05-23, 22:15   #3479
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

To co juz nie masz brzuszka, ani takiej story luznej?
Stary 2011-05-23, 22:20   #3480
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Będę wredota jedziemy z mężem po pizze
ja jutro będę robić domową pieczarki właśnie stygną

Cytat:
hahahahaah ja się posikam uwielbiam twoje posty są bardzo zgodne z naturą jesli wiesz o co mi chodzi

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Shira ja niestety w koszulki Tża sie nie zmieszcze sukienke kupiłam w nippi jest dość elastyczna więc troche w niej pochodze a po ciąży też mierzyłam pare innych sukienek ale albo były za krótkie i było widać moje masywne uda albo w różnych miejscach za ciasne a w jednej wyglądałam jak kulka Tż miał niezły ubaw jak mnie zobaczył
kurczę podoba mi się myślałam że na allegro to bym odgapiła

Cytat:
oooo nieeee w życiu ja poprostu nie daję rady jak mnie coś uciśnie to mi się zaraz agresja włącza i muszę ściągnąć taki typ

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości