|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
Tż mowi "Zosia nie wolno" podniesionym głosem to ona go wyśmieje i jak tu zachować powage. Ja to czasami leże ze śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Wczoraj była u mnie ciocia, która jest lekarzem i zajmowała się badaniem pobieranych wycinków, czy są komórki rakowe czy nie. Pokazałam jej blog Zosi i powiedziała że są bardzo duże szanse że mała będzie zdrowa i wyjdzie z tego. Nie znam drugiej tak fajnej osoby, ona ma już 80 lat, ale wygląda na 60. Taka zadbana, jeździ na spływy kajakowe, chodzi po górach, zwiedziła juz prawie cały świat. W tamtym roku wykładała jeszcze na uniwersytecie medycznym, a studenci ją uwilebiają. Ja to mogła bym jej słuchać cały dzień, tak fajnie opowiada. Zgadaliśmy się i chyba pojedziemy z nią do Zakopanego we wrześniu. Ona ma już zarezewowany pokój i zgramy się żeby jechać w tym samym czasie. W dwa lata temu jeszcze na Rysy weszła
|
|
|
#2342 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() :rot fl: uwielbiam wasze córki Cytat:
Cytat:
![]() a tym kubłem, to moja ostatnio parę razy kazała sobie odsunąć kosz pokojowy spod łóżka wrzucła tam papierki i mówiła-bebe a moje dziecko się bardzo tulaśne zrobiło dla innych dzieci-jak sobie znajdzie na placyku odpowiedniego partner/-rkę to się przytula, strasznie to słodkie. Albo sobie chodzą po placyku za rączki. A jak przyszła do nas niedawno koleżanka z 10 mies. córeczką, to cały czas jej robiła cacy i buzi dawała i ją tuliła. Może mi mówi, że chciałaby rodzeństwo, ale nic z tego
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-23 o 15:09 |
||||
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babel poki co sam jeszcze nie chodzi w domu czasem sie odwazy ale na podworku za raczke idzie....aj nawet nie mow.... bo mi sie wszystko wylewa badziej opietej bluzki nie zaloze bo to nie wyglada za apatecznie;/ |
|
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale superaśnie zdjęcia powklejałyście
Oliwka jaka śliczna-ma taką subtelną buźkę Miko jak zasuwa szybko super-aż się mama zmęczyła.Madzia Madziwnia,Młoda świetnie wyglądacie razem z dzieciaczkami ![]() Megi ja myślałam nad kaloszami myślę,że to świetny pomysł jak gdzieś trzeba wyjść a jest mokro(myślałam żeby kupić nad morze)wiem,że takie małe dzieci może nie powinny ale przecież nie chodza w tych butach cały dzien. Ana nie mogę z Ninki jaka mądra dziewczynka
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
O ile tu mowa o mojej Oliwce to ta subtelność to tylko i wyłącznie po mamusi
. IzaZula - A ja zapomniałam pogratulować pierwszych samodzielnych kroczków. To chyba taki prezent był dla mamusi .Bo ja nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale to chyba nadszedł dzisiaj ten dzień. Ten jakże okropny dzień. Mam nadzieję że nie popadłaś w czarną rozpacz. Witam więc w elitarnym klubie
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-05-23 o 15:53 |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
i proszę oto kwiatki ode mnie - liczyć ich nie musisz jest ich okrągła liczba
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to się ciesz,bo taki numer Ci się szykuję na synową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaka subtelna
.No i w Twoich ustach to zabrzmiało jak komplement ![]() Ewitak - Zazdroszczę tego przytulania. Co prawda mam nadzieję że nie zostanie jej tak na starsze lata . Oczywiście nie widzę nic złego w przytulaniu (potem) ale nie tak z pierwszym lepszym. Ale teraz moze się przytulać do woli![]() Ja też chcę przytulaka. A mogę liczyć tylko na jakiegoś kopniaka w nocy
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
izazula Wszystkiego Najlepszego, Dziecka Najzdrowszego, i żeby tz ciągle spełniał Twoje oczekiwania, no a kalorie z torta urodzinowego szły tylko w cycki
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Aj bym zapomniała, byłam u lekarki rodzinnej tak jak mnie wysłał lekarz ze szpitala, no to chciały mi ściągnąć opatrunek, ale że krew mi leciała i bandaż przyklejony do szwów to musiałam rękę moczyć, w...kranówce pote m pielęgniarka miała problem żeby obciąć bandaż bo nożyczki za tępe, więc z rejestracji wziela takie do papieru ja chyba padnęGołąbki na balkonie już mają 2 dni, i wyglądają jak zdeformowane myszki ale pewnie jak troche ciała nabiorą to będą lepiej wyglądać
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
pl- madzia - słabo mi sie zrobiło.
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
oj madzia moj tezet tez ostatnio mial palucha szytego pisalam wam.... frez mu go rozwalil... i tez pierw lał woda utleniona na niego zeby wlasnie odmoczyc i dosc czesto zmienial opatrunki wlasnie sam bo u tych pielengniarek nic nie wiadomo... male gaziki woda utleniona i bandaz
przezyl choc ciezko bylo...
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie może jutro spróbuję wodą utlenioną to ta siateczka pusci
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia mnie boli i wygląda okropnie to Ciebie pewni boli kilka razy mocniej;/też dzisiaj chciałam jedzenie blenderem przelecieć,ale przypomniałam sobie Ciebie i spojrzałam na siebie i obyło się bez
![]() Izazula to skoro dzisiaj jest ten dzień w którym dopiero kobiety zaczynają czerpać prawdziwą przyjemność z seksu(podobno)to nic tylko się cieszyć.Wszystkiego najlepszego!aaa chyba trzeba Ci życzyć,żeby ten Twój dziki adorator się od Ciebie odczepił ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Tż miał małą kąpać,bo ja z tą pokiereszowaną ręką to od wody jak najdalej.I wpadł mi teraz do domu,krew się z palca leje,tż ręki nie czuję,bo sobie przyfasolił z całej siły młotem 5 kilowym ![]() I chyba Lejdi nam dzieciaka dzisiaj wykąpie
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze same wypadki...
ana, sara wam tez tak dlugo zbierali sie z wysylka tego fluidu z tej strony co podalyscie?? |
|
|
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), chłopak do tulenia był na razie jeden, taki ciut młodszy znajomy z codziennych harców na placyku, prowadzany przez mamę za rączki.Bo tam na ogół dzieciaki biegają, a jak ona sobie znajdzie kogoś kto jest bardziej stacjonarny, to najpierw jest etap oglądana bluzeczek, guziczków, a potem sru i tulu tulu. I też jak się czasem znajdzie "starsza" koleżanka (taka 3 letnia), to już w ogóle lenucha cała happy daje się prowadzać po placyku całym. Dzis spotkała taką gabrysię, co ją ze dwa dni temu tak prowadzała, i jak tamta siedziała na ławeczce, to jej się do kolan przytulała. Strasznie mnie to rozczula ![]() Cytat:
bardzo ci współczuję, mnie boli na samą myśl Cytat:
![]() ty jeszcze poczekaj, żeby lejdi z czymś krwawiącym nie wpadła... ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- baby, a w czym śpią wasze dzieci? (w sensie jak grubo, na jaki rękaw) i myjecie im główki w szamponach czy tym samym co ciałko?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-23 o 20:28 |
|||
|
|
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Muszę leźć na rynek
Cytat:
ja też potrafię się tak śmiać nie raz szymek wyje bo coś sobie zrobił a ja bucze ale ze śmiechu ., i weź tu wychowuj dzieci Cytat:
A ja na zakupach byłam ale w sumie nic nie kupiłam wróciłam z lakierem do paznokci i skarpetami dla OLi ![]() ![]() W smyku byłam i się mocno zdziwiłam bo ceny zabawek znormalniały część jest po cenech a allegro . I jakby któraś jeszcze miała chętkę na maclarena XT to jest w smyku czarny za 749 zł tyle to ja chyba za swojego dałam . Chciałam Oli kupić piankowe sandały na wyjazd ale nie było rozmiaru ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Myję szamponem bambi
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bylam w szoku cen w smyku maclaren xlr 1149zl i jeszcze ze smyk byl nowo otwarty 15% rabatu extra cene zrobili.....
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my włoski myjemy w szamponie emolium, do kapieli wlewam balneum hermal,a pupe myje mydełkiem Cytat:
![]() młoda- mi szybko przyszedł ten fluid, 3 dni od zamówienia jak dobrze pamiętam Kilka zdjęc Zosi z zoo i dzisiejszego dnia
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-05-23 o 21:52 |
||
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamowilam 18.05 i od razu zaplacilam a oni dopiero jutro beda wysylac.... ehh
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakis pomysł na łazienkę ? przejzałam chyba z setke zdjeć i nic mi się nie podoba
dodam ze jest to długa i wąska łazienka teraz ma kurewsko czerwony kolor a ja sama nie wiem co bym chciała ![]() Młoda w Ikei we Wrocławiu można łączyć bony ale na jeden rachunek może byc złączonych 5 bonów max i jedna osoba może wziąć na siebie tylko 5 bonów wiem bo przy kasie Pani musiała mi rozdzielic zakupy na kilka razy dobrze że byłam z mamą i Julką 2 czerwca zaś się tam wybieram bo zaś mam mase tych bonów dzisiaj mi dziadek przyniósł do pracy pozbierał po sąsiadach a mi się przydadzą
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nacytowalam sie i wszystko zniknelo
sliczniutkie nasze dzieciaczki sa ![]() moja jak jej mowie nie wolno to bezczelnie pokazuje na mnie wskazujacym palcem i smieje sie tak ze az czkawki dostaje, albo grozi mi paluchem , tez wskazujacym. megi ja po prosdtu zapomnialam jakie to uczucie widziec to malenstwo i wszystko przezywam od nowa jakies mam przeczucie ze bedzie facet.madzia powiem ci ze z tym palcem twoje opowiesci to jakis horror. Aaaa Pop no zdecydowanie na taki ogrod sliczny jedno dziecko to za malo, wez no sie do roboty babo! Oliwce tez bedzie weselej![]() ja dzisiaj padnieta, nasprzatalam sie , cos mnie napadlo i teraz jedyne co z napasci zostalo to straszny bol plecow i brzuch tez pobolewal troche ( co za durnota ze mnie) ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- drcron nie wiem w czym gustujesz, ja na przyklad zakochalam sie w lazience dusiaczka a tez lazienka jest malutka, moze nie tramwaj ale malutka.
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
moja Julka jak trzeba z podwórka iśc do domu i ja mówię idziemy to ta krzyczy nie nie nie i ucieka przed siebie albo jak jakies dziecko weżmie jej zabawkę to mówi nunu i macha rączką i jak zobaczy że bramka nie zamknięta co czasem się zdaza to ciągnie ją jakby zamykała i krzyczy mama aua mama aua
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
drcron- Ania pisałaa że Gmyrelka ma ładną łazienke
|
|
#2365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że nas jeszcze zaprosisz Cytat:
Cytat:
Myjemy tym samym co ciałko... Cytat:
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
drcron no właśnie to Ci miałam napisać że gmyrelka ma super
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Plmadzia jeśli mogę doradzić to ja proponuje przed zmianą opatrunku moczyć palca w cielej wodzie ale nie gorącej z dodatkiem mydła szarego ale nie biały jeleń tylko prawdziwego szarego jesli bedzie Cie rwało to też możesz moczyć wypróbowane to i sprawdzone na moich paluchach i nodze
Darusia , AniaP a jaka ma łazienke Gmyrelka ja wam wkleje zdjęcia tej mojej narazie te z agencji bo klucze dostaniemy dopiero 10 czerwcato moze dodam i wymiary 160 x 400
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2011-05-23 o 22:29 |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
mi zaczely podobac sie strasznie lazienki ktore nie sa cale w plytkach, ogladasz "przepis na zycie" tam jest sliczna lazienka.... normalnie zakochalam sie taka z klimatem.... ehh niesamowita jest tamta
![]() dobrze wiedziec to jak pojedziemy w 3 osoby to akurat uda sie zrobic zakupy na raz
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie oglądam i zawsze możecie przejśc Ikee dwa razy
jak ja byłam to kobieta miała masakryczną ilość tych bonów pewnie t jakas listonoszka była
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron ktoś się musiał długo namyśleć żeby to tak pomalować
![]() Gmyrelka ma łazienkę szaro- pomarańczową . i piękną umywalkę np też w takich kolorkach . A zresztą cieżko mi jest opisać to trzeba zobaczyc . Gmyrelka strzel foto
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

. 

. Oczywiście nie widzę nic złego w przytulaniu (potem) ale nie tak z pierwszym lepszym.
A mogę liczyć tylko na jakiegoś kopniaka w nocy

dodam ze jest to długa i wąska łazienka teraz ma kurewsko czerwony kolor