|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Zmykam dalej pracować
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
I nie mam nic do tego, żeby co jakiś czas robić kolację dla niego i dla siebie. Ale będąc w ciąży na pewno nie wyręczałabym go non stop w robieniu kolacji, śniadań itp. Cieszę się że teżet rozumie odmienny stan w jakim się znajduję i zaczął się bardziej troszczyć o mnie i o maluszka
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
a mój mi robi śniadanka, obiad jeśli jest w domu czyli rzadziej no i kolacje
hihihiobiady głównie robię ja bo on w pracy ae tak to mnie rozpieszcza jak tylko moze
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
hej
melduję się z pracy. niestety mam strasznie duzo roboty więc podczytywanie dziś odpada teraz sobie zrobiłam krótką przerwę na śniadanko.jutro ide do fryzjera pofarbowac i obciąć moje siwulce. Teraz mam do do łopatek, ale ciachnę tak do ramion albo krócej bo mi goraco - a to jeszcze loki więc grzywa jak u lwa Lula współczuję ci tych nieprzespanych nocek moze faktycznie pomyśl o tym l4 bo się bidulko wykończysz...
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry melduje sie pracusiowo
![]() oczywiscie z koma stacjonarnego bo laptop odmówil mi posłuszeństwa-nie wiem jak mógł to zrobić ciężarnej wrrrr u mni esliczna pogoda, byłam dzis po raz pierwszy w zyciu w lumpku z dzieciowych rzeczy była sliczna body-sukienka ale nie brałam bo przeciez nie wiem co tam u mnie siedzi he he za to wziełam sobie dwie bluzki za zawrotną kwote 16 złociszy jedna na ramiaczkach druga z krótkim rękawem, zwykłe najzwylklejsze ale chyba mogą być jak w domku bede pokaże foty
|
|
|
|
#576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A "normalnie" robimy kolację razem albo na przemian. Obiad też - o ile ja pracuję, teraz sytuacja jest inna![]() Cytat:
ja mam zamiar właśnie zaraz iśc spac, bo mnie o 1 w nocy obudziła Małgosia i wieeeelki głód. No i już nie mogłam cos zasnąć Pewnie ze stresu przed wizyta w UP i w szpitalu. A tu proszę - 9:30 byłam już po wszystkim i w domu |
||
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Czy też macie takie dni , że jednego dnia tryskacie energią od rana do nocy, a nastepnego od przebudzenia czujecie takie zmęczenie że przez cały dzień nuży do spania ?
ja nie mogę sobie z tym poradzić, tu robota czeka a ja przysypiam na siedząco a wczoraj kurcze humor taki że mogłabym góry przenosić ![]() w nocy mnie jeszcze skurcz złapał ale taki skurcz w brzuchu przy przekręcaniu, trwal dosłownie kilka sekund ale jaki ból to jak ja porodowe wytrzymama
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No tak jeszcze nie bardzo, jestem zatrudniona tam od marca a musze wyrobic sobie ladna srednia do macierzynskiego
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Lula mnie ta sama motywacja trzyma w pracy
z tym,że ja juz tu pracuje od paru lat, ale od niedawna zarabiam więcej
|
|
|
|
#580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój tż troszkę wykorzystuje swoją mamę jak dla mnie Bo ona mu często robi jedzenie, np. jak ten wraca z pracy późno i nie ma siły. Ale o dziwo (!) okazało się ostatnio, że on potrafi więcej niż ja haha, bo podczas jak mi przygrzewał pierożki sobie robił jajecznicę A ja nawet tego nie potrafię ... Cytat:
|
||
|
|
|
#581 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja scielam w tamtej ciąży i do dzis sie nie mogę pozbieraćCytat:
a teraz to sama rozpieszczam K. - oby też go to nie popsuło![]() ![]() Cytat:
![]() a sukieneczkę trzeba było kupić dla mnie, nie obraziłabym się
|
|||
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki te co zawsze i nowe
![]() Cytat:
![]() Ja to miałam wczoraj wieczór z wrażeniami... kupiliśmy sobie samochód. Ja nie mam prawka, mój mąż ma już ładnych parę latek ale... nie jeździł bo nie było potrzeby. W każdym razie wczoraj odrazu zaczął jeździć a ja siedząc na fotelu pasażera umierałam ze strachu przez drzewa przy drodze albo inne takie. Znacie serial "Co ludzie powiedzą?" normalnie pani Bukietowa Cudny dziś dzionek jade na targ po truskawki
|
|
#583 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do skurczu to wspołczuję, nienawidze skurczy. A porodowe bole wytrzymasz. Jakby to powiedzieć - nie masz innego wyjścia niestety
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne spoko, niedawno miałam takie do linii brody obcięte
moje kręcioły rosną szybko, nie trzeba ich podcinac ani nic bo i tak nie widac czy są równe czy nie nie bardzo lubie miec takie długie włosy...teraz sie tak zapuściłam bo mi sie nie chce chodzic do fryzjera wiec sobie rosna o d 4 miesiecy wolno ![]() |
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie jak sie dowiedzialam ze moja srednia z dochodow bedzie brana pod uwage z obecnej pracy to sie strasznie ucieszylam bo teraz zarabiam o wiele wiecej no i musze tak pociagnac do lipca jeszcze
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith gratuluje zakupu
a jakie to autko?
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie myslałam że już mnie może dopaść jakiś pojedynczy skurczybyk, mam jakąś tysieczną namiastkę tego co mnie czeka
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() takie wrażenia to lubię tzn kupowanie nowych rzeczya z truskawkami mnie nie denerwuj |
|
|
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
E tam, nic wielkiego... opel astra kombi
![]() lusanne źle dobrana sukienka?? nie mąż mnie wywiózł do marketu w którym pracowałam w domowych dresach ale wieś koleżanki wyglądały na zadowolone ze spotkania uczy się chłopak![]() Truskafki oczywiście w ilości mniejszej niż kobiałka nie wchodzą w rachubę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Oj nie chciałam być aż TAKA
|
#592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
a małż niech się uczy ale może bez Was na pokładzie co?
|
||
|
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko sama w domu denerwowałabym się dużo bardziej ![]() Całuję was i pędzę bo mi wszystkie truskawy wykupią ![]()
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja ide odsypiać
A po drzemce pewnie też pójde po truskawki o ile będą jakies dobre przez Ciebie Irmith
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam bukiet/żakiet, mam pare sezonow i czasami jak mam dola to sobie zapodaje
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też tak mam... przez ostatnie dni śmigałam z małym nad jeziorko, to na działkę... - pisałam nawet, że mam dużo energii ale już się wypaliłam Dziś tylko gdzieś się pokładam... czytałam małemu bajkę i prawie przysnęłam, mam ochotę się zdrezmnąć, mam nadzieję że się chwilkę kimniemy Bo później goście się zejdą...---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- agnieszka 0605 też tak zauważam, że jakiś Amelkowy wysyp nastąpił... ludzie nawet już psy tak nazywają! Trochę zaczynam myśleć o mniej popularnym imieniu ale Amelka już od tak dawna była w planach... ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Kiedyś jeszcze mi się KLAUDIA podobało... właściwie to chyba żadko spotykane imię... Ja żadnej nie znam! ![]() Ciekawe co by mężul powiedział... muszę do niego napisać, że nasza córcia będzie miała na imię Klaudia ale się zdziwi |
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() lece robić piękne rzeczy , szkoda że nie dla mnie , jak to się mówi szewc bez butów chodzi
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ambitny plan zeby sie nauczyc szyc na maszynie ale cos czuje ze z moja cierpliwoscia to nie wypali
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to był serial a za truskawki sie lanie należy Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

ja na takie coś na pewno bym nie pozwoliła. Owszem - obiad gotuje ja (siedze cały czas na l4) i ma podstawiony pod nos, ale kolacje, sniadania i czasem obiad jak jest mezol w domu - to robi on. I już nie słysze gadania, że "tylko" ugotowałam obiad...
I nie mam nic do tego, żeby co jakiś czas robić kolację dla niego i dla siebie. Ale będąc w ciąży na pewno nie wyręczałabym go non stop w robieniu kolacji, śniadań itp. Cieszę się że teżet rozumie odmienny stan w jakim się znajduję i zaczął się bardziej troszczyć o mnie i o maluszka
teraz sobie zrobiłam krótką przerwę na śniadanko.
A "normalnie" robimy kolację razem albo na przemian. Obiad też - o ile ja pracuję, teraz sytuacja jest inna
Pewnie ze stresu przed wizyta w UP i w szpitalu. A tu proszę - 9:30 byłam już po wszystkim i w domu
to jak ja porodowe wytrzymama 

Mój tż troszkę wykorzystuje swoją mamę jak dla mnie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A po drzemce pewnie też pójde po truskawki o ile będą jakies dobre