Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1181 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 15:10   #35401
nusia114
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Jak juz mowimy o upieciach wlosow to ja sie pochwale moim slubnym

Bylam bardzo zadowolona bo dokladnie tak chcialam, naturalnie upiete, taki artystyczny nielad hehe

Oczywiscie babcia stwierdzila, ze nie bylam uczesana bo wlosy mi z koka powychodzily Babciom nigdy nie dogodzisz
cudowne loczki!

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:27   #35402
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
cudowne loczki!
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Świetne Bardzo naturalnie wyglądają. Mnie się podoba
Dziekuje

Moze dla zainteresowanych szybko powiem jak to upiecie jest zrobione
Sama umylam i wysuszylam w domu wlosy i juz w gotowych loczkach poszlam do fryzjera
Zostaly podpiete mala klamra w lekkiego banana, ale tak od spodu, wiekszosc wlosow zostala luznia i te wlasnie pozostale fryzjer podopinal na okolo tego malego koczka wsowkami
Sama czasem robie te upiecie, oczywiscie nie jest juz takie precyzyjne, ale bardzo proste i wciaz efektowne

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:29   #35403
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje

Sama umylam i wysuszylam w domu wlosy i juz w gotowych loczkach poszlam do fryzjera
Zostaly podpiete mala klamra w lekkiego banana, ale tak od spodu, wiekszosc wlosow zostala luznia i te wlasnie pozostale fryzjer podopinal na okolo tego malego koczka wsowkami
Sama czasem robie te upiecie, oczywiscie nie jest juz takie precyzyjne, ale bardzo proste i wciaz efektowne
Obawiam się, że to przekracza moje zdolności manualne haha

A wstawiałaś gdzieś może zdjęcia jakie masz włosy tak normalnie, bez żadnego upięcia? Bo jestem bardzo ciekawa

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-23, 16:04   #35404
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dziewczyny! Wiem,ze silikony nie sa zgodne z metoda CG jednakze sprobowalam z nimi podzialac ,wiedzac ze raz na jakis czas powinnam je zmyc.Chcac kupic sobie kompleks silikonowy o takim skladzie : Dimethicone (and) Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (and) Dimethicone/PEG-10/15 Dimethicone Crosspolymer 100%.

Mam pytanie czy wszystkie te silikony sa zmywalne lagodnym szamponem czy tylko szampon z slsem sobie poradzi? Bo nie chce znowu dodatkowo masakrowac swoich wlosow silnym szamponem znowu je wysuszajac. I czy sa jakies skladniki ktore wyjatkowo ciezko mozna zmyc? Wole sie dopytac o to zanim zaczne to uzywac;d

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-05-23 o 16:05
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:20   #35405
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
A ja muszę pójść do fryzjera podciąć włoski tak z 2 cm Niestety sama nie umiałabym sobie ich podciąć ...
Jakiej dlugosci sa twoje wlosy? Bo ja mam do ramion i sama sobie podcielam metoda kucykow
To bardzo proste: zwiaz wlosy u gory w kucyk i obetnij jego koncowki trzymajac go do gory. Jesli chcesz bardziej wycieniowane robisz kolejnego kucyka, tyle ze czesc wlosow zostawiasz itd.

Narysowalam jak umialam

Tu podobnie, tyle ze jeden kucyk
http://elementalbynature.wordpress.c...rcut-a-how-to/

I jeszcze link do poczytania
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302363

Zachecilo mnie to do samodzielnego podciecia i jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled.jpg (14,5 KB, 20 załadowań)

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-23, 16:29   #35406
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że to przekracza moje zdolności manualne haha

A wstawiałaś gdzieś może zdjęcia jakie masz włosy tak normalnie, bez żadnego upięcia? Bo jestem bardzo ciekawa
Moje wloski po wycieniowaniu na str 145, ale one potrafia sie bardziej skrecic, tu akurat suszarka podsuszylam bo mi spieszno bylo

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-23, 16:42   #35407
nusia114
Zadomowienie

Aaa to przepraszam, widziałam je już, nie skojarzyłam, że to Twoje lokasy były, wybacz
I Ty tak sama sobie obcinasz włosy? Ja to się boję

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-23, 16:56   #35408
Bryzejda
Raczkowanie

No pierwszy raz sama obcielam
Ale przy kreconych to latwo podciac, bo nawet jak cos zle wyjdzie to sie skreci i nie widac

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-23, 17:07   #35409
Dink
Rozeznanie

Cytat:

Dink możliwe, że albo nie domywasz, albo nafta czy olej, którego używasz Ci nie służy. Ja po nafcie mam strąki i włosy wyglądają na tłuste. Kompletnie mi nie służy. Sprawdź, może to ona jest winna?
A jakiego oleju używasz?
Aktualnie używam Sesy, Amli z Jivy i myślę, że mi służą, jivę już kończę i fajnie nawilża włosy, po Sesie mi rośnie dużo nowych włosów, naftę mi ciężko zmyć i na razie użyłam kilka razy a u mnie efekty widać dopiero po jakimś czasie więć wykończę chociaż to jedno opakowanie nafty. Ja dotychczas nie używałam odżywki bez spłukiwania i odkąd jej używam włosy mi się przeciążają, chociaż zdarzało mi się obciążyć wcześniej włosy po oleju, chyba przez niedomycie ich. Może jeszcze muszę przestawić się na nową pielęgnacje, włosy chyba się jeszcze nie przyzwyczaiły
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:11   #35410
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
No pierwszy raz sama obcielam
Ale przy kreconych to latwo podciac, bo nawet jak cos zle wyjdzie to sie skreci i nie widac
Niby tak, ale mimo wszystko się boję w sumie ja nigdy nie byłam niezadowolona z tego jak mnie obcina fryzjerka. Ona generalnie ma doświadczenie, bo od jakiś 10 lat obcina swoją koleżankę, która też ma loki, co prawda nie takie jak ja, ale jednak to loki
No i to jest fryzjerka, która ma salon na swoim podwórku i na koniec daje mi w rękę kubeł żelu i mówi mi już żebym sobie sama to zrobiła, bo ja wiem najlepiej jak, a potem jak mam mokre to albo idę do niej do domu i siedzę z jej córką (kolegujemy się więc zawsze wizyta u fryzjera to pretekst do spotkania i pogadania ) albo tata po mnie przyjeżdża samochodem i wracam do domu z mokrymi bo przecież potraktować swoich włosów suszarką bym nie dała
Ale mimo wszystko chciałabym umieć obciąć sobie włosy sama

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-23, 17:35   #35411
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Cytat:
Poczekaj... psikałaś na skalp, mam nadzieję?
Wcierki są istotne, by pobudzić cebulki i je wzmocnić. Suplementacja sobie, ale wcierka działa od razu na skórę, więc warto oddziaływać i z tej strony.
Jantara zamówisz na doz. pl (wstawiłam spację przed kropką) i odbierzesz w wybranej tam na stronie aptece. Bez kosztów przesyłki
Radikal i Seboradiny są na denacie. Ja nie mogę tego używać, ale są zwolenniczki takich kuracji. Wiele spośród nich chwliło sobie Seboradin z czarną rzepą.
Możesz z niczym nie łączyć, ważne by aloes był tuż po wodzie i jak najmniej dodatkowych składników (chyba że alantoina, panthenol - to, co lubimy ).

Ale olej z łopianu się robi... Tam jest przepis
Właśnie łopian jest doskonały na cebulki. Suchy i sproszkowany (choć jeśli to proszek, to ja jestem kangur ) korzeń można kupić w zielarni albo w aptece.

Nafta do kupienia za grosze w zielarni, ale ja osobiście jej nie lubię. Są osoby, którym służy.
2 miesiące to może być niewiele.
Co jest w składzie tego Biogardena? Bo czegoś ewidentnie brakuje, ale nie wiem, czy to akurat o cynk idzie.

A przeczytałaś, dlaczego została podana?
tak psikałam tą mgiełkę z radikala tylko na skalp i taki mam zamiar by tą przygotowaną przezemnie wcierkę ze skrzypu na sam skalp nakładać...

Nafty też nigdy nie lubiłąm wole oleje no oliwe z oliwek

a ile płacisz za tą odżywkę jantar?
i ile ten prosze z łopianu może kosztować?

W moim żelu podobno jest aloe vera 100% i aloes jest odrazu po wodzie a dalej też pantenol

W Bogardenie oprócz tego o czym pisałam to też są witaminy:A E B1 B2 B12 B6 C
Biotyna Nicyna Kwas foliowy Błonnik
a więc nie ma magnezu, potasu ,żelaza i cynku a więc jakoś muszę to uzupełnić....

Podałam tą odżywkę bo osoba którą o niej wspomniała powiedziała że ciekawa ale nikt na to chyba nie zareagował a więc pytam się o szczegóły dotyczące tej odżywki ponieważ chciałą bym jakieś nowe odżywki popróbować tylko tej nigdzie nie widziałam

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:25   #35412
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak juz mowimy o upieciach wlosow to ja sie pochwale moim slubnym
Śliczne mniam
Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
i ile ten prosze z łopianu może kosztować?
Jakbyś zamawiała przez DOZa to masz na stronie ceny od razu. Jantar pewnie koło 10zł a łopian max 5zł
Cytat:
W moim żelu podobno jest aloe vera 100% i aloes jest odrazu po wodzie a dalej też pantenol
Ładnie, Jeszcze w konserwanty mu popatrz

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:51   #35413
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Rude loki gęstość żelu może też zależeć od jego gatunku, mocy płomienia itp.
ciągle robię z tego samego opakowania, ale może rzeczywiście za dużo kombinuje z płomieniem. sprawdzę, jak będę gotować.
Cytat:
Na końcówki spodu 2 alternetywne rady:
- podciąć (bo rzeczywiście odstają sporo długością)
- zostawić, ale dokręcać żelem i nie przejmować.
Osobiście wybrałabym 1. opcję - też w piątek popołudniu podcięto mi (Aniu ) te najdłuższe kosmyki, bo odróżniały się skutecznie.
Ale reszta jest naprawdę świetna!
dziękować podpinam ten dół na cały dzień w ślimaki i fajnie jest, tylko wtedy wyglądam, jakbym miała bardzo krótkie włosy 2 fryzury w cenie 1
Cytat:
Na uniesienie albo daj szansę jeszcze podpinaniu, albo nakładaj odżywkę b/s od ucha. Może być tez tak, że wprowadzenie silikonów (nie wiem dokładnie, co chcesz silikonowego dołączyć) obciąży dodatkowo włosy.
na razie zrezygnowałam z odżywki b/s na rzecz tego serum, który mi został z ciemnych czasów przed CG ale nieźle się sprawował, całkiem skutecznie niwelował puch.

btw, z jantarem jest problem, na dozie jest niedostępny. też się na niego czaiłam. no nic, trzeba szukać dalej.

Cytat:
Napisane przez Lajlaa Pokaż wiadomość
Cześć lokaski mam pytanie czy wszystkie szampony joanny Naturia są bez silikonów? Bo przymierzam sie do kupna jednego z nich
lista zanalizowanych kosmetyków na zakręconym i pielęgnacyjnym forum. można też na KWC sprawdzić.
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:24   #35414
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

zrobiłam wcierkę :
dwie torebeczki skrzypu zalane szkladką wrzącej wody... chyb nie zadużo dałam skrzypu zrobiłam tak jak pisało by sporządzić do picia...
co jeszcze mogę do tego dodać?
jakąś kapsułkę pzekuć i dodać?
mam lecytynę ( ponoć budulec wszystkich komórek czyli komórek włosa też chbya tak?)
i tran ( wit A i D)

a może dodać jeszcze kropelkę oleju rycynowego..tylko nie chciała bym by ta wcierka spowodawał od razu po umyciu przytłuszczenia włosów przy skalpiku...
hmm wiecie ta wcierka taka ciemno zielona wyszłą mam nadzieje że nie przyciemni mi moich blond włosków co nie? nie powinna prawda?

aha i jeszcze czy taka wcierka ze skrzypu ( jutro jeszcze dodam napar z wysuszonej własnoręcznie pokrzywy bo mam specialnie zostawiony krzaczek w odródku obok mięty i melisy... powiem wam że takie świeże listki to dopiero mają zakach i smak i jakie działanie ) gdzie powinnam trzymać... czy się może zepsuć?

ah i co myślicie jeszcze o dodaniu troszkę zielonej herbaty? Bo właśnie czytam co było w tym radikalu i piszą że zawarty ekstrakt z zielonej herbaty w tej mgiełce miał za zadanie chronić przed szkodliwym działaniem środowiska zewnętrznego i pobudzać cebuliki włosa coś ala kofeina w słabszym wydaniu ale jest.... dodać?

a i jeszcze jeśli chodz o tą odżywkę jantar którą polecacie to ta tak? http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p1300-Farm...sztynem_100_ml

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką

Edytowane przez oollaa_1_
Czas edycji: 2011-05-23 o 20:00
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:57   #35415
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ciachałam dokłądnie miesiąc temu i poszło od 2 do niemal 10 cm. Robiłam 4 warstwy, a wczoraj Anka.d widziała tylko 3 i nieco przycięła mi spodnią (właśnie tę warstwę obcięłam najmniej). Poszło jednak sporo włosów. Płakałam nad umywalką byłam wściekła, a potem bardzo zadowolona.
za powodzenie włosowej misji. Będzie przyjemnie oglądać znowu Twoje włosy.
A dokąd teraz masz włosy?
A to ciekawe! Co to za maska? Ta z Biellendy czy coś innego?
ja tez scielam jakies 10 cm, w koncu mam wyrownany tyl, nie ma ogonka, tylko na prosto, ale calosc mocno pocieniowana. Za mocno chyba. Wlosy mam do ramion, chyba najkrotsze jakie mialam Wlasnie mam pierwsze mycie po obcieciu. Siedze z maska z glinki, glinke kupilam dermaglinu. Ciekawe jak to sie splucze w wlosow a potem odzywka natur vital i bede czekac na cud
Stary 2011-05-23, 20:36   #35416
Lajlaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
ciągle robię z tego samego opakowania, ale może rzeczywiście za dużo kombinuje z płomieniem. sprawdzę, jak będę gotować.

dziękować podpinam ten dół na cały dzień w ślimaki i fajnie jest, tylko wtedy wyglądam, jakbym miała bardzo krótkie włosy 2 fryzury w cenie 1

na razie zrezygnowałam z odżywki b/s na rzecz tego serum, który mi został z ciemnych czasów przed CG ale nieźle się sprawował, całkiem skutecznie niwelował puch.

btw, z jantarem jest problem, na dozie jest niedostępny. też się na niego czaiłam. no nic, trzeba szukać dalej.

lista zanalizowanych kosmetyków na zakręconym i pielęgnacyjnym forum. można też na KWC sprawdzić.
dziękuję za odpowiedz

Z moim M. od 25.03.2010
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:21   #35417
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
No to dziwne, bo powinna być w miarę świeża. Może po prostu Ci nie smakuje? Oliwy są dość wyraziste. Chyba że była niewłaściwie przechowywana w sklepie i zjełczała.
Czyli rozczesujesz je także na sucho? O tym nie pisałaś. Swoje myję co 2 ,3 dni i ciągle chodzę w lokach. Też podcinam je sama i mam nierównej długości.

Cóż, to tylko kolejny mit. Chyba że podcinasz, bo chcesz, by nowe, krótkie , dołączyły długością do dawnych. Wówczas się zgodzę.
Nie musi być przecież kitka. Może być podpięcie przy pomocy spinek (byle nie klamry automatycznej), klamry z ząbkami, może być warkocz...

Tak, masz rację ta oliwa mi pewnie nie smakuje, oliwek tez nie lubię więc może dlatego,piłam ryżowy, lniany,winogronowy,były lepsze,takie delikatniejsze, ale jest też opcja że ta jest zepsuta niestety nie umiem poznać, nigdy nie piłam z oliwek.

raczej rozczesuję na mokro, jak już są suche to też, szczególnie rano,jak nie zaczeszę to wiedzma niezła jestem. ooo właśnie taka.

tak właśnie o to mi chodzi, chcę żeby bardziej się zrównały, wyglądają na gęstsze wówczas

pomyślę jeszcze nad opcją spinek, klamerek,(podpinania) pamiętam jak kiedyś zaszłam do pewnej fryzjerki, zaszłam uczesana w kucyk oczywiście, wtedy jeszcze nie miałam pojęcia że mam aż tak kręcone włosy, powiedziała, że kobiety w takich kucykach wyglądają jak własne babcie. miała rację kobieta

Edytowane przez blackeye79
Czas edycji: 2011-05-23 o 22:58
blackeye79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:39   #35418
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
chcialabym isc choc raz w zyciu do fryzjera ktory wie co robic z kreconymi wlosami, nie tylko jesli chodzi o ciecie no ale jakos mi nie bylo dane (choc u fryzjer bylam moze z 8 razy w zyciu ale prawie kazda wizyta to byl dramat stylizacyjny) i juz sobie darowalam, doszlam do wniosku ze jestem jedyna osoba ktora wiec co robic z moimi wlosami
ostatnio w pytaniu na sniadanie..robili metamorfoze
dziewczyna miala dlugi i ladne krecone wlosy
i co zrobil super mistrz fryzjerstwa wyprostowal je fakt wygladala pieknie ale ja liczylam ze zaprezentuje jakis mega efekt loków a tu klapa
fakt tez chcialabym isc kiedys do fryzjera w lokach io wyjsc z jeszcze bardziej skreconymi a nie prostymi!!!! kurcze czemu o ni nie maja o nich pojecia

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Dziekuje

witaj w klubie
mnie tez fryzjerka w podobny sposob zcesala i tez zastrzeglam sobie prawo do mycia i suszenia samodzielnego
z tym ze to bylo juz kilka lat temu, wtedy o olejach nie mialam pojecia ale wlosy wtedy byly w dobrym stanie

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Witam moje drogie panie

Bardzo przepraszam za moją nieobecność, śledziłem cały czas całe poczynania wasze więc jestem na bieżąco ale nie miałem co pisać, bo dużo szkoły ,rozstanie itp.

Za to ściąłem już prawie całe te kolorowe włosy i mam już naturalne :P wycieniowane zawsze miękkie ze skrętem różnie :P

Nie potrafie ich tylko po basenie opanować...

Właśnie zmieszałem jakąś odżywkę z oliwą bo brak funduszy na lepsze rzeczy , musiałem wziąć tą do mycia issane.
Dam znać później papapa
uuu rozstanie..ale coz to oznacza nowy etap
Stary 2011-05-23, 22:58   #35419
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski

Ola, mnie się udaje zmyć olej rycynowy szamponem bez sls, a jego zapach (oleju), wbrew powszechnym opiniom, po prostu mnie urzeka
Eloe77, podasz linka do tego polecanego przez Ciebie Jantara i żelu aloesowego ?
Bryzejda, pięknie miałaś upięte włosy na ślubie
Ajrisz Marta, super z konkursem

A ja dzisiaj umyłam włosy Mrs Potters z aloesem i nałożyłam Isanę z Babasem. Później Naturia b/s i żel lniany. Kurcze, fajnie wyszło, bo efekt prawie jak po BIOVAXIE, więc prawie doskonały - świetny skręt, włosy miękkie i mało puchu
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 23:27   #35420
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
ja tez scielam jakies 10 cm, w koncu mam wyrownany tyl, nie ma ogonka, tylko na prosto, ale calosc mocno pocieniowana. Za mocno chyba. Wlosy mam do ramion, chyba najkrotsze jakie mialam Wlasnie mam pierwsze mycie po obcieciu. Siedze z maska z glinki, glinke kupilam dermaglinu. Ciekawe jak to sie splucze w wlosow a potem odzywka natur vital i bede czekac na cud
Mozna cos prosic wiecej o tej glince???
Tez musze jakis radykal na me wlosy zapodac,bo wypadaja,wypadaja i tak bez konca.Dziwie sie,ze jeszcze mam jakies na glowie wogole

A tak jeszcze na marginesie Eloe zaanlizowalas mi ostatnio odzywke(dziekuje),w ktorej niestety jest guar a ta cholera mi tak fajnie dziala na wlosy!!!Czaruje mi takie fajniusie korkociagi,i co do cholerki?Znaczy,ze ten guar tak dziala,ostatecznie ten co zakazany jest?Uzylam jej juz trzy razy,to musze teraz jakis szampon szatanski uzyc,zeby zmyc to cudactwo?(ten guar,z tej odzywki?)

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-05-23 o 23:31
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 23:57   #35421
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Mozna cos prosic wiecej o tej glince???
Tez musze jakis radykal na me wlosy zapodac,bo wypadaja,wypadaja i tak bez konca.Dziwie sie,ze jeszcze mam jakies na glowie wogole
lacze sie w bolu jesli chodzi o wypadanie. Zawsze wypadalo mi ich duzo, ale kilka ostatnich myc to cos niewyobrazalnego leca same ze strumieniem wody, a kiedys musialam wyczesywac zeby wypadly

ta glinka to nic nadzwyczajnego, http://pl.dermaglin.pl/podstrona.php?a=15&b=15 w saszetce. Urzekl mnie fragment o usuwaniu szkodliwych jonow metalu tak jak pisalam polecila mi farmaceutka. Poradzila podciac wlosy, uzyc glinki zeby dokaldnie oczyscic skore glowy bo czesto blokuje ten caly syf i dostep cennych skaldnikow. Aaaaa i jeszcze polecila kamiwaze. http://www.kamiwaza.pl/kamiwaza.php tylko nakupilam tyle rzeczy, za poźno sie o tym dowiedzialam

szukam czegos co moglabym wcierac na noc, silnych ampulek, albo sama ukrecilabym serum, na noc pod czepek, a rano do zmycia. Jesli ktos ma pomysl moze mi podsunac
Stary 2011-05-24, 10:19   #35422
Basai77
Raczkowanie

Dzieki Kochana
zrobie jak mowisz o tej glince i to drugie cudenko zamowie sobie tez,chociaz pare dni to potrwa,bo nie mieszkam w Polsce.Kiedys po urodzeniu dziecka wypadaly mi straszliwie wlosy i lekarz przepisal mi drozdze medyczne,do polykania.I fakt,ze pomagaly,bo mi nawet wlosy na rekach zaczely rosc,tam gdzie zwykle byly cienkie i niewidocznie prawie.Wcale mi sie to nie podobalo Tak zle i tak niedobrze,chyba jednak preparaty do wcierania sa bardziej bezpieczne.
Aaaa i mi juz na dzien dobry leci ok.60 wlosow z glowy,bo liczylam ostatnio(tak mi sie juz na mozg rzucilo).Nadzieja taka,ze kiedys minie...musi...nie ma innej opcji ))
Stary 2011-05-24, 11:18   #35423
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Pseudofeministko to cały skład?
Dimethicone (and) Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (and) Dimethicone/PEG-10/15 Dimethicone Crosspolymer 100%.
Taki bez wody? Bo to jest mieszanka dimethiconu i jego derywatów i tak naprawdę trudno mi powiedzieć, czy to się zmyje łagodnym szamponem. Dla pewności zastosuj szampon z sls co jakiś czas (nie musi to być co tydzień czy co dwa).
Cytat:
I czy sa jakies skladniki ktore wyjatkowo ciezko mozna zmyc?
W tym składzie czy pytasz o jakieś inne?
Bo jeśli o inne, to zawsze warto uważać na składniki o ładunku dodatnim (pq, q, silikony, antystatyki kationowe), wszelkie polimery, ropopochodne, proteiny wielkocząsteczkowe, emolienty łącznie z olejami słabo wnikającymi. Bo tu nie tyle idzie o samo zmywanie, ile o kwestię obklejania włosa. Co jakiś czas warto go oczyścić.

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Aktualnie używam Sesy, Amli z Jivy i myślę, że mi służą, jivę już kończę i fajnie nawilża włosy, po Sesie mi rośnie dużo nowych włosów
Rozumiem, że to wszystko naturalne oleje (zdarzają się bowiem Amle na parafinie )
Cytat:
Ja dotychczas nie używałam odżywki bez spłukiwania i odkąd jej używam włosy mi się przeciążają, chociaż zdarzało mi się obciążyć wcześniej włosy po oleju, chyba przez niedomycie ich
Sprawdź skład olejów, wówczas zobaczymy, czy da się to nie domyć (kokosa raczej trudno nie zmyć, bo większość się wchłania ).

Nusia114 fajnie, że masz taka fryzjerkę. Zazdraszczam
Możesz jednak spróbować delikatnie przyciąć sobie włosy sama. Kilka centymetrów, a przynajmniej się oswoisz z tym uczuciem Warto, bo podcinanie końcówek powinno się robić regularnie.

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
Nafty też nigdy nie lubiłąm wole oleje no oliwe z oliwek
To skąd pomysł na naftę?
Cytat:
Będzie coś koło 12-14 zł
Cytat:
ile ten prosze z łopianu może kosztować?
Coś koło 7 zł.
Cytat:
No to ok. Ale zgodzę się z Martą, zajrzyj jeszcze w pozostałe składniki.
Co to za żel?
Cytat:
W Bogardenie oprócz tego o czym pisałam to też są witaminy:A E B1 B2 B12 B6 C
Biotyna Nicyna Kwas foliowy Błonnik
a więc nie ma magnezu, potasu ,żelaza i cynku a więc jakoś muszę to uzupełnić....
Z żelazem bym nie próbowała na własną rękę - warto zrobić badania. Taką podstawową morfologię.
Magnez i potas warto uzupełniać w chwilach zwiększonej aktywności psycho-fizycznej i stresu.

Olu, nie wiem, na ile lecą Ci włosy z jakiegoś powodu zdrowotnego, a na ile to po prostu reakcja na to, co się obecnie dzieje (hmm jeśli idziesz na studia, to przyzwyczaj się do stresu. Wzmożone odczuwanie przynajmniej 2 razy w roku). Jeśli poza wypadaniem nie obserwujesz jakiś niepokojących objawów, to po prostu postaw na wcierki i spróbuj się lepiej odżywiać, pić dużo wody. Zamiast żelaza doustnego sięgnij po soki z warzyw i owoców (możesz sama robić sok z buraków w sokowirówce, jeść wątróbkę).
Jeśli zaś dzieje się coś jeszcze, to warto zrobić morfologię, sprawdzić hormony (sprawdzić choćby tarczycę). Ale działaj spokojnie. Mnie też co jakiś czas wypada więcej włosów, są chwile, gdy się tego spodziewam. To jak sinusoida, nigdy nie będzie równomiernie, przecież to działanie na żywym organizmie
Na pewno warto regularnie robić podstawowe badania. Tak profilaktycznie

Co do wcierki, to możesz dokapać rycyny. Tran... w sumie czemu nie? Ale to dokapać. Jaką masz tę lecytynę?
Skrzyp nie powinien przyciemniać, a wyszła ciemnozielona, bo mocno naciągnął. Mieszanka też nie będzie się szybko psuła w lodówce.
Zielona herbata... Próbuj. Ciekawe pomysły

Cytat:
Podałam tą odżywkę bo osoba którą o niej wspomniała powiedziała że ciekawa ale nikt na to chyba nie zareagował a więc pytam się o szczegóły dotyczące tej odżywki ponieważ chciałą bym jakieś nowe odżywki popróbować tylko tej nigdzie nie widziałam
Fakt, ciekawa, tyle że chodziło głównie o składnik, który może niwelować wpływ twardej wody na włosy.
Ja tej odżywki nigdzie nie widziałam a z nowości zachwycałam się Alterrami, ale chyba je już sprawdziłaś. Będziesz szperać w dozie, więc poprzeglądaj sobie odżywki. Jest z czego wybierać

Cytat:
Na pewno będzie dobrze. Poszukam sobie tej glinki, bom ciekawa. Fajnie się czułam po pilingowym oczyszczaniu skalpu, więc może glinka?
Ewelko, a pokażesz nam zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Tak, masz rację ta oliwa mi pewnie nie smakuje, oliwek tez nie lubię więc może dlatego,piłam ryżowy, lniany,winogronowy,były lepsze,takie delikatniejsze
O! W porównaniu z podanymi olejami, to oliwa jest bardzo wyrazista. Ja lubię i oliwki i oliwę (najbardziej taką z południa Europy przywiezioną w ciuchach ), jednak musiała się nieco z tym smakiem oswajać.
Cytat:
ale jest też opcja że ta jest zepsuta niestety nie umiem poznać, nigdy nie piłam z oliwek.
Zjełczałe oleje mają ten sam zapach.
Cytat:
raczej rozczesuję na mokro, jak już są suche to też, szczególnie rano,jak nie zaczeszę to wiedzma niezła jestem. ooo właśnie taka.
fajne
Cytat:
powiedziała, że kobiety w takich kucykach wyglądają jak własne babcie. miała rację kobieta
ciekawe

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
ostatnio w pytaniu na sniadanie..robili metamorfoze
dziewczyna miala dlugi i ladne krecone wlosy
i co zrobil super mistrz fryzjerstwa wyprostowal je fakt wygladala pieknie ale ja liczylam ze zaprezentuje jakis mega efekt loków a tu klapa
ale metamorfoza się ubawiłam jak Ty

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Eloe77, podasz linka do tego polecanego przez Ciebie Jantara i żelu aloesowego ?
Podasz: http://www.doz. pl /apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml (po doz i pl zrobiłam spację - popraw sobie w wyszukiwarce), a żel aloesowy - przykładowy link też ze spacjami przed i po "-" oraz przed "pl": http://www.apteka - natolinska .pl/produkt/3738/3093/Skora_z_problemami/Odlezyny/Krauterhof_Zel_z_aloesem_ 250ml.html

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:50   #35424
Eloe77

Cytat:
A tak jeszcze na marginesie Eloe zaanlizowalas mi ostatnio odzywke(dziekuje)

Cytat:
w ktorej niestety jest guar a ta cholera mi tak fajnie dziala na wlosy!!!Czaruje mi takie fajniusie korkociagi,i co do cholerki?Znaczy,ze ten guar tak dziala,ostatecznie ten co zakazany jest?Uzylam jej juz trzy razy,to musze teraz jakis szampon szatanski uzyc,zeby zmyc to cudactwo?(ten guar,z tej odzywki?)
Nie musisz używać tak często. Poobserwuj włosy. Jeśli zaczną się robić dziwne, pozbawione wigoru, to zastosuj szatański szampon.
Z tego, co pamiętam, używasz w zasadzie zgodnych z cg produktów, więc 3 użycia to niewiele, za to włosy fajnie zabezpieczone.

Cytat:
lacze sie w bolu jesli chodzi o wypadanie. Zawsze wypadalo mi ich duzo, ale kilka ostatnich myc to cos niewyobrazalnego leca same ze strumieniem wody, a kiedys musialam wyczesywac zeby wypadly
Może jakieś podrażnienie po fryzjerskich kosmetykach?
Cytat:
ta glinka to nic nadzwyczajnego, http://pl.dermaglin.pl/podstrona.php?a=15&b=15 w saszetce.
Widziałam ja w Rossmannie i myślałam nad nią. I jak?
Cytat:
Aaaaa i jeszcze polecila kamiwaze. http://www.kamiwaza.pl/kamiwaza.php tylko nakupilam tyle rzeczy, za poźno sie o tym dowiedzialam
Czekaj, czy ja nie widziałam Kamiwazy na dozie swego czasu?
Cytat:
szukam czegos co moglabym wcierac na noc, silnych ampulek, albo sama ukrecilabym serum, na noc pod czepek, a rano do zmycia. Jesli ktos ma pomysl moze mi podsunac
Uch... Silne ampułki do wcierania... mnie pomaga regularne wcierania Jatara+żel aloesowy+ekstrakt arginina, kofeina, karnityna. Nawet w chwilach wzmożonego wypadania daje radę (albo robię podobny miks tyle że z korzeniem łopianu).

Cytat:
Aaaa i mi juz na dzien dobry leci ok.60 wlosow z glowy,bo liczylam ostatnio(tak mi sie juz na mozg rzucilo).Nadzieja taka,ze kiedys minie...musi...nie ma innej opcji ))
Jak to "na dzień dobry" po wstaniu z łożka i czesaniu czy w inny sposób? Pamiętaj, że skoro się nie czeszemy, to efekt wzmożonego wypadania podczas mycia czy po wstaniu z łóżka jest normalny - w końcu własnie wtedy ruszamy włosami i wytrzepujemy, wymywamy to, co powinno wyjść podczas czesania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg strona-skórka.jpg (8,6 KB, 16 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-05-24 o 13:49
Stary 2011-05-24, 13:32   #35425
Basai77
Raczkowanie

Eloe77
Jak to "na dzień dobry" po wstaniu z łożka i czesaniu czy w inny sposób? Pamiętaj, że skoro się nie czeszemy, to efekt wzmożonego wypadania podczas mycia czy po wstaniu z łóżka jest normalny - w końcu własnie wtedy ruszamy włosami i wytrzepujemy, wymywamy to, co powinno wyjść podczas czesania.

Nie ,nie czesze wlosow wogole,tylko przy myciu na mokro po odzywce.Wypadaja o tak sobie same z siebie,poprostu leca mi z glowy .No i tez jak reka delikatnie przeczesze,"dotkne" to zostaja w dloni,cale watachy wlosow
A przy myciu,to szkoda gadac...inne prosto- i cienkowlose dostalyby zawalu na ten widok
Ale bede walczyc!!!

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-05-24 o 13:34
Stary 2011-05-24, 13:48   #35426
Eloe77

Cytat:
Eloe77
Nie ,nie czesze wlosow wogole,tylko przy myciu na mokro po odzywce.Wypadaja o tak sobie same z siebie,poprostu leca mi z glowy .No i tez jak reka delikatnie przeczesze,"dotkne" to zostaja w dloni,cale watachy wlosow
A przy myciu,to szkoda gadac...inne prosto- i cienkowlose dostalyby zawalu na ten widok
ojoj...
Cytat:
Ale bede walczyc!!!
Oby to Kamikadze pomogło!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-24, 14:48   #35427
blackeye79
Raczkowanie

Eloe
"Fajnie się czułam po pilingowym oczyszczaniu skalpu, "

taki zwykły peeling do ciała może być? To może i ja się skuszę oczyścić skalpiątko
Stary 2011-05-24, 14:53   #35428
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Eloe

taki zwykły peeling do ciała może być? To może i ja się skuszę oczyścić skalpiątko
Raczej jakiś z naturalnych składników zamierzam zrobić coś TAKIEGO

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:59   #35429
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Eloe

taki do ciala raczej sie nie nada

zrob sobie (i mysle ze taki Eloe miala na mysli, albo podobny)

1 lyzka odzywki plus 1 lyzka curku brazowego - robic peeling zaraz po pomieszaniu bo jak sie odstawi to cukier sie rozpuszcza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:15   #35430
Eloe77

Dokładnie - taki jak podaje Rybiorka.

Można jeszcze użyć zmielonej kawy, ale współczuję płukania

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości