|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
Cytat:
|
|
|
#35402 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
Moze dla zainteresowanych szybko powiem jak to upiecie jest zrobione ![]() Sama umylam i wysuszylam w domu wlosy i juz w gotowych loczkach poszlam do fryzjera Zostaly podpiete mala klamra w lekkiego banana, ale tak od spodu, wiekszosc wlosow zostala luznia i te wlasnie pozostale fryzjer podopinal na okolo tego malego koczka wsowkami Sama czasem robie te upiecie, oczywiscie nie jest juz takie precyzyjne, ale bardzo proste i wciaz efektowne
|
#35403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaA wstawiałaś gdzieś może zdjęcia jakie masz włosy tak normalnie, bez żadnego upięcia? Bo jestem bardzo ciekawa
|
|
|
#35404 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Wiem,ze silikony nie sa zgodne z metoda CG jednakze sprobowalam z nimi podzialac ,wiedzac ze raz na jakis czas powinnam je zmyc.Chcac kupic sobie kompleks silikonowy o takim skladzie : Dimethicone (and) Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (and) Dimethicone/PEG-10/15 Dimethicone Crosspolymer 100%.
Mam pytanie czy wszystkie te silikony sa zmywalne lagodnym szamponem czy tylko szampon z slsem sobie poradzi? Bo nie chce znowu dodatkowo masakrowac swoich wlosow silnym szamponem znowu je wysuszajac. I czy sa jakies skladniki ktore wyjatkowo ciezko mozna zmyc? Wole sie dopytac o to zanim zaczne to uzywac;d
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-05-23 o 16:05 |
|
|
|
#35405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To bardzo proste: zwiaz wlosy u gory w kucyk i obetnij jego koncowki trzymajac go do gory. Jesli chcesz bardziej wycieniowane robisz kolejnego kucyka, tyle ze czesc wlosow zostawiasz itd. Narysowalam jak umialam ![]() Tu podobnie, tyle ze jeden kucyk http://elementalbynature.wordpress.c...rcut-a-how-to/ I jeszcze link do poczytania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302363 Zachecilo mnie to do samodzielnego podciecia i jestem zadowolona
|
|
#35406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#35407 |
|
Zadomowienie
|
Aaa to przepraszam, widziałam je już, nie skojarzyłam, że to Twoje lokasy były, wybacz
I Ty tak sama sobie obcinasz włosy? Ja to się boję
|
|
#35408 |
|
Raczkowanie
|
No
![]() Ale przy kreconych to latwo podciac, bo nawet jak cos zle wyjdzie to sie skreci i nie widac
|
#35409 |
|
Rozeznanie
|
Aktualnie używam Sesy, Amli z Jivy i myślę, że mi służą, jivę już kończę i fajnie nawilża włosy, po Sesie mi rośnie dużo nowych włosów, naftę mi ciężko zmyć i na razie użyłam kilka razy a u mnie efekty widać dopiero po jakimś czasie więć wykończę chociaż to jedno opakowanie nafty. Ja dotychczas nie używałam odżywki bez spłukiwania i odkąd jej używam włosy mi się przeciążają, chociaż zdarzało mi się obciążyć wcześniej włosy po oleju, chyba przez niedomycie ich. Może jeszcze muszę przestawić się na nową pielęgnacje, włosy chyba się jeszcze nie przyzwyczaiły
|
|
|
|
#35410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie ja nigdy nie byłam niezadowolona z tego jak mnie obcina fryzjerka. Ona generalnie ma doświadczenie, bo od jakiś 10 lat obcina swoją koleżankę, która też ma loki, co prawda nie takie jak ja, ale jednak to loki No i to jest fryzjerka, która ma salon na swoim podwórku i na koniec daje mi w rękę kubeł żelu i mówi mi już żebym sobie sama to zrobiła, bo ja wiem najlepiej jak, a potem jak mam mokre to albo idę do niej do domu i siedzę z jej córką (kolegujemy się więc zawsze wizyta u fryzjera to pretekst do spotkania i pogadania ) albo tata po mnie przyjeżdża samochodem i wracam do domu z mokrymi bo przecież potraktować swoich włosów suszarką bym nie dała Ale mimo wszystko chciałabym umieć obciąć sobie włosy sama
|
|
|
#35411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nafty też nigdy nie lubiłąm wole oleje no oliwe z oliwek a ile płacisz za tą odżywkę jantar? i ile ten prosze z łopianu może kosztować? W moim żelu podobno jest aloe vera 100% i aloes jest odrazu po wodzie a dalej też pantenol ![]() W Bogardenie oprócz tego o czym pisałam to też są witaminy:A E B1 B2 B12 B6 C Biotyna Nicyna Kwas foliowy Błonnik a więc nie ma magnezu, potasu ,żelaza i cynku a więc jakoś muszę to uzupełnić.... Podałam tą odżywkę bo osoba którą o niej wspomniała powiedziała że ciekawa ale nikt na to chyba nie zareagował a więc pytam się o szczegóły dotyczące tej odżywki ponieważ chciałą bym jakieś nowe odżywki popróbować tylko tej nigdzie nie widziałam
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#35412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
mniam ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#35413 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
2 fryzury w cenie 1 ![]() Cytat:
ale nieźle się sprawował, całkiem skutecznie niwelował puch.btw, z jantarem jest problem, na dozie jest niedostępny. też się na niego czaiłam. no nic, trzeba szukać dalej. Cytat:
|
||||
|
|
|
#35414 |
|
Raczkowanie
|
zrobiłam wcierkę :
dwie torebeczki skrzypu zalane szkladką wrzącej wody... chyb nie zadużo dałam skrzypu zrobiłam tak jak pisało by sporządzić do picia... co jeszcze mogę do tego dodać? jakąś kapsułkę pzekuć i dodać? mam lecytynę ( ponoć budulec wszystkich komórek czyli komórek włosa też chbya tak?) i tran ( wit A i D) a może dodać jeszcze kropelkę oleju rycynowego..tylko nie chciała bym by ta wcierka spowodawał od razu po umyciu przytłuszczenia włosów przy skalpiku... hmm wiecie ta wcierka taka ciemno zielona wyszłą mam nadzieje że nie przyciemni mi moich blond włosków co nie? nie powinna prawda? aha i jeszcze czy taka wcierka ze skrzypu ( jutro jeszcze dodam napar z wysuszonej własnoręcznie pokrzywy bo mam specialnie zostawiony krzaczek w odródku obok mięty i melisy... powiem wam że takie świeże listki to dopiero mają zakach i smak i jakie działanie ) gdzie powinnam trzymać... czy się może zepsuć?ah i co myślicie jeszcze o dodaniu troszkę zielonej herbaty? Bo właśnie czytam co było w tym radikalu i piszą że zawarty ekstrakt z zielonej herbaty w tej mgiełce miał za zadanie chronić przed szkodliwym działaniem środowiska zewnętrznego i pobudzać cebuliki włosa coś ala kofeina w słabszym wydaniu ale jest.... dodać? a i jeszcze jeśli chodz o tą odżywkę jantar którą polecacie to ta tak? http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p1300-Farm...sztynem_100_ml
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-05-23 o 20:00 |
|
|
|
#35415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie mam pierwsze mycie po obcieciu. Siedze z maska z glinki, glinke kupilam dermaglinu. Ciekawe jak to sie splucze w wlosow a potem odzywka natur vital i bede czekac na cud
|
|
#35416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#35417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, masz rację ta oliwa mi pewnie nie smakuje, oliwek tez nie lubię więc może dlatego,piłam ryżowy, lniany,winogronowy,były lepsze,takie delikatniejsze, ale jest też opcja że ta jest zepsuta niestety nie umiem poznać, nigdy nie piłam z oliwek. raczej rozczesuję na mokro, jak już są suche to też, szczególnie rano,jak nie zaczeszę to wiedzma niezła jestem. tak właśnie o to mi chodzi, chcę żeby bardziej się zrównały, wyglądają na gęstsze wówczas ![]() pomyślę jeszcze nad opcją spinek, klamerek,(podpinania) pamiętam jak kiedyś zaszłam do pewnej fryzjerki, zaszłam uczesana w kucyk oczywiście, wtedy jeszcze nie miałam pojęcia że mam aż tak kręcone włosy, powiedziała, że kobiety w takich kucykach wyglądają jak własne babcie. miała rację kobieta
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-05-23 o 22:58 |
|
|
|
|
#35418 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyna miala dlugi i ladne krecone wlosy i co zrobil super mistrz fryzjerstwa wyprostowal je fakt wygladala pieknie ale ja liczylam ze zaprezentuje jakis mega efekt loków a tu klapafakt tez chcialabym isc kiedys do fryzjera w lokach io wyjsc z jeszcze bardziej skreconymi a nie prostymi!!!! kurcze czemu o ni nie maja o nich pojecia ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() mnie tez fryzjerka w podobny sposob zcesala i tez zastrzeglam sobie prawo do mycia i suszenia samodzielnego ![]() z tym ze to bylo juz kilka lat temu, wtedy o olejach nie mialam pojecia ale wlosy wtedy byly w dobrym stanie---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
#35419 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski
Ola, mnie się udaje zmyć olej rycynowy szamponem bez sls, a jego zapach (oleju), wbrew powszechnym opiniom, po prostu mnie urzeka ![]() Eloe77, podasz linka do tego polecanego przez Ciebie Jantara i żelu aloesowego ? Bryzejda, pięknie miałaś upięte włosy na ślubie ![]() Ajrisz Marta, super z konkursem ![]() A ja dzisiaj umyłam włosy Mrs Potters z aloesem i nałożyłam Isanę z Babasem. Później Naturia b/s i żel lniany. Kurcze, fajnie wyszło, bo efekt prawie jak po BIOVAXIE, więc prawie doskonały - świetny skręt, włosy miękkie i mało puchu |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#35420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez musze jakis radykal na me wlosy zapodac,bo wypadaja,wypadaja i tak bez konca.Dziwie sie,ze jeszcze mam jakies na glowie wogole ![]() A tak jeszcze na marginesie Eloe zaanlizowalas mi ostatnio odzywke(dziekuje),w ktorej niestety jest guar a ta cholera mi tak fajnie dziala na wlosy!!!Czaruje mi takie fajniusie korkociagi,i co do cholerki?Znaczy,ze ten guar tak dziala,ostatecznie ten co zakazany jest?Uzylam jej juz trzy razy,to musze teraz jakis szampon szatanski uzyc,zeby zmyc to cudactwo?(ten guar,z tej odzywki?) Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-05-23 o 23:31 |
|
|
|
|
#35421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leca same ze strumieniem wody, a kiedys musialam wyczesywac zeby wypadly ta glinka to nic nadzwyczajnego, http://pl.dermaglin.pl/podstrona.php?a=15&b=15 w saszetce. Urzekl mnie fragment o usuwaniu szkodliwych jonow metalu tak jak pisalam polecila mi farmaceutka. Poradzila podciac wlosy, uzyc glinki zeby dokaldnie oczyscic skore glowy bo czesto blokuje ten caly syf i dostep cennych skaldnikow. Aaaaa i jeszcze polecila kamiwaze. http://www.kamiwaza.pl/kamiwaza.php tylko nakupilam tyle rzeczy, za poźno sie o tym dowiedzialam ![]() szukam czegos co moglabym wcierac na noc, silnych ampulek, albo sama ukrecilabym serum, na noc pod czepek, a rano do zmycia. Jesli ktos ma pomysl moze mi podsunac
|
|
#35422 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Kochana
![]() zrobie jak mowisz o tej glince i to drugie cudenko zamowie sobie tez,chociaz pare dni to potrwa,bo nie mieszkam w Polsce.Kiedys po urodzeniu dziecka wypadaly mi straszliwie wlosy i lekarz przepisal mi drozdze medyczne,do polykania.I fakt,ze pomagaly,bo mi nawet wlosy na rekach zaczely rosc,tam gdzie zwykle byly cienkie i niewidocznie prawie.Wcale mi sie to nie podobalo Tak zle i tak niedobrze,chyba jednak preparaty do wcierania sa bardziej bezpieczne.Aaaa i mi juz na dzien dobry leci ok.60 wlosow z glowy,bo liczylam ostatnio(tak mi sie juz na mozg rzucilo).Nadzieja taka,ze kiedys minie...musi...nie ma innej opcji ))
|
|
|
|
#35423 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Pseudofeministko to cały skład?
Dimethicone (and) Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (and) Dimethicone/PEG-10/15 Dimethicone Crosspolymer 100%. Taki bez wody? Bo to jest mieszanka dimethiconu i jego derywatów i tak naprawdę trudno mi powiedzieć, czy to się zmyje łagodnym szamponem. Dla pewności zastosuj szampon z sls co jakiś czas (nie musi to być co tydzień czy co dwa). Cytat:
Bo jeśli o inne, to zawsze warto uważać na składniki o ładunku dodatnim (pq, q, silikony, antystatyki kationowe), wszelkie polimery, ropopochodne, proteiny wielkocząsteczkowe, emolienty łącznie z olejami słabo wnikającymi. Bo tu nie tyle idzie o samo zmywanie, ile o kwestię obklejania włosa. Co jakiś czas warto go oczyścić. Cytat:
)Cytat:
).Nusia114 fajnie, że masz taka fryzjerkę. Zazdraszczam Możesz jednak spróbować delikatnie przyciąć sobie włosy sama. Kilka centymetrów, a przynajmniej się oswoisz z tym uczuciem Warto, bo podcinanie końcówek powinno się robić regularnie.To skąd pomysł na naftę? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co to za żel? Cytat:
Magnez i potas warto uzupełniać w chwilach zwiększonej aktywności psycho-fizycznej i stresu. Olu, nie wiem, na ile lecą Ci włosy z jakiegoś powodu zdrowotnego, a na ile to po prostu reakcja na to, co się obecnie dzieje (hmm jeśli idziesz na studia, to przyzwyczaj się do stresu. Wzmożone odczuwanie przynajmniej 2 razy w roku). Jeśli poza wypadaniem nie obserwujesz jakiś niepokojących objawów, to po prostu postaw na wcierki i spróbuj się lepiej odżywiać, pić dużo wody. Zamiast żelaza doustnego sięgnij po soki z warzyw i owoców (możesz sama robić sok z buraków w sokowirówce, jeść wątróbkę).Jeśli zaś dzieje się coś jeszcze, to warto zrobić morfologię, sprawdzić hormony (sprawdzić choćby tarczycę). Ale działaj spokojnie. Mnie też co jakiś czas wypada więcej włosów, są chwile, gdy się tego spodziewam. To jak sinusoida, nigdy nie będzie równomiernie, przecież to działanie na żywym organizmie ![]() Na pewno warto regularnie robić podstawowe badania. Tak profilaktycznie Co do wcierki, to możesz dokapać rycyny. Tran... w sumie czemu nie? Ale to dokapać. Jaką masz tę lecytynę? Skrzyp nie powinien przyciemniać, a wyszła ciemnozielona, bo mocno naciągnął. Mieszanka też nie będzie się szybko psuła w lodówce. Zielona herbata... Próbuj. Ciekawe pomysły Cytat:
Ja tej odżywki nigdzie nie widziałam Cytat:
Na pewno będzie dobrze. Poszukam sobie tej glinki, bom ciekawa. Fajnie się czułam po pilingowym oczyszczaniu skalpu, więc może glinka? Ewelko, a pokażesz nam zdjęcia? ![]() Cytat:
), jednak musiała się nieco z tym smakiem oswajać.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciekaweCytat:
ale metamorfoza się ubawiłam jak Ty ![]() Cytat:
|
|
#35424 | ||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Z tego, co pamiętam, używasz w zasadzie zgodnych z cg produktów, więc 3 użycia to niewiele, za to włosy fajnie zabezpieczone. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak to "na dzień dobry" po wstaniu z łożka i czesaniu czy w inny sposób? Pamiętaj, że skoro się nie czeszemy, to efekt wzmożonego wypadania podczas mycia czy po wstaniu z łóżka jest normalny - w końcu własnie wtedy ruszamy włosami i wytrzepujemy, wymywamy to, co powinno wyjść podczas czesania.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-24 o 13:49 |
||||||
|
|
|
#35425 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77
Jak to "na dzień dobry" po wstaniu z łożka i czesaniu czy w inny sposób? Pamiętaj, że skoro się nie czeszemy, to efekt wzmożonego wypadania podczas mycia czy po wstaniu z łóżka jest normalny - w końcu własnie wtedy ruszamy włosami i wytrzepujemy, wymywamy to, co powinno wyjść podczas czesania. Nie ,nie czesze wlosow wogole,tylko przy myciu na mokro po odzywce.Wypadaja o tak sobie same z siebie,poprostu leca mi z glowy .No i tez jak reka delikatnie przeczesze,"dotkne" to zostaja w dloni,cale watachy wlosow ![]() A przy myciu,to szkoda gadac...inne prosto- i cienkowlose dostalyby zawalu na ten widok ![]() Ale bede walczyc!!! Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-05-24 o 13:34 |
|
|
|
#35426 | ||
|
|
Cytat:
ojoj... Cytat:
Oby to Kamikadze pomogło!
|
|
#35427 |
|
Raczkowanie
|
Eloe
"Fajnie się czułam po pilingowym oczyszczaniu skalpu, " taki zwykły peeling do ciała może być? To może i ja się skuszę oczyścić skalpiątko
|
#35428 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zamierzam zrobić coś TAKIEGO
|
|
|
|
|
#35429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob sobie (i mysle ze taki Eloe miala na mysli, albo podobny) 1 lyzka odzywki plus 1 lyzka curku brazowego - robic peeling zaraz po pomieszaniu bo jak sie odstawi to cukier sie rozpuszcza
|
|
#35430 |
|
|
Dokładnie - taki jak podaje Rybiorka.
Można jeszcze użyć zmielonej kawy, ale współczuję płukania
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Babciom nigdy nie dogodzisz

byłam wściekła, a potem bardzo zadowolona.
za powodzenie włosowej misji. Będzie przyjemnie oglądać znowu Twoje włosy.
Wlasnie mam pierwsze mycie po obcieciu. Siedze z maska z glinki, glinke kupilam dermaglinu. Ciekawe jak to sie splucze w wlosow
a potem odzywka natur vital i bede czekac na cud 
miała rację kobieta

)
ale metamorfoza
się ubawiłam jak Ty