|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Bo 10lipca Filip obchodzi imieniny i wtedy też wypadają imieniny Amelii no jak ja mogłam o tym zapomnieć??? Tak więc zmiany nie będzie---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A Wy tak wciąż o Pani Bukiet piszecie... moi rodzice często wspominają ten serial... Często jak jedziemy samochodem mama mówi - Ryszardzie uważaj... (coś tam, coś tam...) a tata odpowiada - Hiacynto... Właśnie ostatnio nas coś na Państwa Bucket wzięło hehe |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
- Hiacynto alez on jest na chodniku ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ale cisza, dziewczyny piszcie bo to sie robi az nienormalne ze na forum nikogo nie ma
|
|
|
#603 |
|
Przyczajenie
|
a ja chciałam się przywitać cały czas jestem ale w pracy ciąg dalszy masakryyyyyyyyy, czuje się powoli jakby mnie wycisnęli jak cytrynkę
a dzisiaj po pracy muszę jeszcze skoczyć zrobić zdjęcie do dowodu to dopiero będzie katastrofaWitam oczywiście nowe mamusie, tylko ja mam tak późno termin 27 październik????
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami i ide czytac...
![]() Wklejkam link do kalkulatora koloru oczu dziecka (ostatnio natrafiłam) http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html |
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
witam nowe mamusie
acelinka ja tez miałam glukozę 75g a to chyba dlatego, że robiona jest po 24tygodniu, a Ty kiedy idziesz się dosłodzić?
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide jutro robic glukoze i jak mozecie sobie wyobrazic jestem z tego powodu przeszczesliwa bleeeeeeeeeeeee, ja mało jadam słodyczy , nic ni epije słodkiego , a jak napłam sie przez przypadek słodkiej herbaty to prawie zwymiotowałam-a to był tylko łyk a tu az tyle musze chlapnąć -taaaaaaaaaa bedą tam mieli ze mna wesoło
|
|
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem właśnie po dzisiejszej glukozie 75g i co ciekawe myślałam że tak jak po 50g zrobią wkłucie glukometrem a tu zonk, 3 razy normalnie mi krew pobierali także ręce mam wymęczone na maksa. 5 fiolek krwi mi wyssali łącznie z innymi badaniami ałłłłłłaaaa i na wyniki muszę czekać do jutra więc dzisiaj jeszcze mam labę na słodkie bo od jutra może się okazać że dieta
|
|
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie w dziekanacie mamy fajnych ludziów i jest np taki pan Lesio - ma chyba z 60 lat i z nim załatwisz wszystko Albo taki laluś co się podoba połowie szkoły, na żywo się z nim nie dogadasz ale jak do mnie dzwonił wczoraj to był naprawdę miły Gorzej z tą panią profesor, ale już tak się nie denerwuję jak wczoraj![]() Cytat:
A co jak maleństwo się urodzi? Też będzie czekał aż mu zrobisz jedzonko? Musisz go zawczasu odpowiednio ustawić Mój tż to się dzisiaj na mnie "obraził" bo wstałam wcześniej niż on wrócił z pracy a on chciał mi śniadanie zrobić![]() Cytat:
Moja waga od tygodnia ani drgnie, a jutro wizyta u diabetologa i prawdziwa dietaI o dziwo prywatnie umawiają nawet z dnia na dzień i nie trzeba czekać i nie muszę do Zabrza jechać (i tak mi się nie opłaca) Cytat:
A Oplem się jeździ elegancko (mieliśmy Astrę I )Cytat:
tylko cytrynę weź, naprawdę bardziej znośne jest |
|||||
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
wezmę wezmę inaczej na bank nie dałabym rady he he taki ze mnie dziwny przypadek
![]() kurcze coś mnei głowa pobolewa |
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj za to ciśnienie szaleje![]() Spotkałam dzisiaj paru znajomych i co jedna osoba to inna opinia nt. wielkości mojego brzucha Idę obiadek robić
|
|
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale powiem wam że nastraszyłyście mnie a było całkiem znośnie ![]() Babka przygotowała mi to jak drinka hahah , czas całkiem szybko upłynął, mam 4 dziurki, jedna na palcu i siedzę w tych plasterkach jak wielka poszkodowana. Za to pojechaliśmy na zakupy- kupiłam tylko 3 czapeczki, jedna z uszkami i dwie z napisem i love mum i dad - mieliśmy więcej kupić ale tż nie miał tej karty co trzeba No a teraz idę odespać a później wracam nadrabiać
|
||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego sie gadaniem ni eprzejmuj, sama wiesz najlepiej czy duży czy mały, nie ma co patrzec na gadkę innych bo albo porównują do swoich albo do kogos kogo znają a nie rozumieją ze kazdy ma inaczej
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja tylko skromnie dodam że się najadłam i mam dość... narazie ![]() Przy okazji na polowanko skoczyłam i złowiłam cudeńko za 16zł
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam....
W sumie to niewiem co mam odpisywac bo za duze nie napisalyscie ![]() Dzis czuje sie duzo lepiej chociaz nos troche zapchany ![]() i głowa mnie boli........ale jakos gradełko przeszło ![]() Byłam dzis na wizycie.... Wszystkie wyniki w normie, cisnienie 110/80 a w moczu cukier ![]() Bede miala test na glukoze ale dopiero w 28 tyg. ![]() (tutaj tak robia ) Do tego wcale nie musze pic okropnej glukozytylko przynosze sobie Lukozade- taki napoj energetyczny i sobie go pije ![]() W sumie nie za bardzo go lubie ale wole to niz glukoze ![]() aaaa.....Lekarka zrobila mi tez 1- minmutowe usg tak zeby tylko zobaczyc serduszko... Usg połowkowe bede miala dopiero 23 czerwca To bedzie moj 23 tydzien..Mialam miec wczesniej ale lecimy na wakacje.... ![]() Tyle u mnie... ide na podwórko pobawic sie w piasku z Alanem...
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr
niedobra Ty!!!ubranko śliczne i cieplutkie na zimę - teraz w sklepach to tylko takie letnie ciuszki... |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostanę się chyba tylko ja bez tej glukozy
|
|
|
#619 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weź pod uwagę że wiele z nas może urodzić po terminie, więc nigdy do końca nie wiadomo jak to się potoczy..Cytat:
Cytat:
O matko, ja tylko jedno, i mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać tego w późniejszych tygodniach I właśnie wróciłam z drzemki i obiadu ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Kochana zdrowiej już do samiutkiego końca ! Cytat:
Piękne ubranka |
|||||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Patiisia... Cos dziwnie z ta glukoza Twojaze Ci tylko raz krew pobrali...
Nie znam sie ale chyba powinni miec wynik przed dawka glukozy i po.. Bo tak to nawet nie wiedza jak ten cukier Ci wzrasta ![]() Niewiem sama... Ja juz wiem ze bede 3 razy kłuta ![]() I Mojemu dzieciowi tez wychodza zielone oczka w 65% i niebieskie w 35% Alan ma własnie zielone (chociaz prze pierwszy rok mial niebieskie) Tez bym chciala zeby nasza panieka miala niebieskie
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-05-24 o 15:12 |
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
moi znajomi wogole nie kupili, a dzidzia ma juz chyba 2 miesiące
Cytat:
papieros ? przy tobie w ciąży???nie rób mu za słuzącą bo mu tak na cale życie zostanie mój obrywa zawsze jak zasłuży i po ostatnich 3 latach widze poprawę ![]() Teraz to głównie on robi jeść, śniadanie robimy często razem, bo wychodzimy o tej samej porze. Oboje spoźnieni W tej chwili wyrecza mnie w wielu obowiązkach, ale tłumaczy sobie że to stan przejściowy "to niech król i władca nie je!! Zgłodnieje to się sam obsłuży!!" - tez wyszlam kiedys z takiego załozenia i podzialało.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam dwa gołąbki z baru mniam mniam
moje byłyby lepsze no ale z braku laku mogą byc i takie![]() a jak pojade do domku to zrobie sobie brokuła , albo bób trzeba troszke witaminek zjejsc ![]() a teraz uwaga chwale się: moja sukienka juz do mnie idzie wiec mam nadzieje ze do czwartku ją otrzymam he he i poprosze o kciuki aby była ładna jak ta ze zdjęcia |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bysmy chcialy Cie w niej zobaczyc
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - gołąbki!! mniam ......a ja jestem głodna, bo z obiadem czekam na mężola wrr!! a sukienka będzie ładna, zobaczysz
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm..zrobiłas mi smaka na brokułka......Chyba zaraz wysle tz. albo go zaciagne na jakies zakupy jedzeniowe... No i kciuki trzymam...Sukienka bedzie na pewno piekna |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz przyjdzie i ja ubiore i bede w miare ładnie wyglądac to wam pokaże
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- a powiedzcie mi bo ja w zasadzie zawsze jak gotuje brokuła to boje sie ze go za bardzo rozgotuje i w efekcie czasem ma twardawego, ile gotujecie żeby był miękki? |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najpierw zagotowuje wode a potem wrzucam do wrzatku i tak po 5-10 min sprawdzam (widelcem czy juz sie ładnie wbija )
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
a oto efekty naszego dzisiejszego polowania w ciuchlandzie.
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

ale to był serial
sie lanie należy
Bo 10lipca Filip obchodzi imieniny i wtedy też wypadają imieniny Amelii no jak ja mogłam o tym zapomnieć???
Tak więc zmiany nie będzie

a dzisiaj po pracy muszę jeszcze skoczyć zrobić zdjęcie do dowodu to dopiero będzie katastrofa

dziś waga u gina pokaże całą naga prawdę 
Moja waga od tygodnia ani drgnie, a jutro wizyta u diabetologa i prawdziwa dieta
A Oplem się jeździ elegancko (mieliśmy Astrę I

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
O matko, ja tylko jedno, i mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać tego w późniejszych tygodniach
papieros ? przy tobie w ciąży???