Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 12:20   #601
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
niestety tak

hahaah pani Bukietowa ale to był serial a za truskawki sie lanie należy

tak samo jak u nas - od dzieciaka jak sie wygłpialiśmy chcieliśmy Amelkę, a teraz jakoś tak dziwnie to imie mi się już "osłuchało" i chciałabym Marysie albo Hanię - ale maz nie chce słyszeć i tylko: Amelusia, Amelusia...
Nam w 1ciąży Zuzia się podobała i od długiego czasu (jeszcze zanim w ciążę zaszłam chcieliśmy Amelkę) Teraz też mi się jakoś już imię Amelka osłuchało... No ale jak napisałam do męża o Klaudii to napisał, czy się dobrze czuję? Bo chyba zwariowałam! Jego córeczka ma na imię Amelka! no i przecież nasze dzieci będą miały wspólne małe święto a mianowicie imieninki Bo 10lipca Filip obchodzi imieniny i wtedy też wypadają imieniny Amelii no jak ja mogłam o tym zapomnieć??? Tak więc zmiany nie będzie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A Wy tak wciąż o Pani Bukiet piszecie... moi rodzice często wspominają ten serial... Często jak jedziemy samochodem mama mówi - Ryszardzie uważaj... (coś tam, coś tam...) a tata odpowiada - Hiacynto...
Właśnie ostatnio nas coś na Państwa Bucket wzięło hehe

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:53   #602
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Nam w 1ciąży Zuzia się podobała i od długiego czasu (jeszcze zanim w ciążę zaszłam chcieliśmy Amelkę) Teraz też mi się jakoś już imię Amelka osłuchało... No ale jak napisałam do męża o Klaudii to napisał, czy się dobrze czuję? Bo chyba zwariowałam! Jego córeczka ma na imię Amelka! no i przecież nasze dzieci będą miały wspólne małe święto a mianowicie imieninki Bo 10lipca Filip obchodzi imieniny i wtedy też wypadają imieniny Amelii no jak ja mogłam o tym zapomnieć??? Tak więc zmiany nie będzie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A Wy tak wciąż o Pani Bukiet piszecie... moi rodzice często wspominają ten serial... Często jak jedziemy samochodem mama mówi - Ryszardzie uważaj... (coś tam, coś tam...) a tata odpowiada - Hiacynto...
Właśnie ostatnio nas coś na Państwa Bucket wzięło hehe
Ryszardzie uwazaj, pieszy!
- Hiacynto alez on jest na chodniku

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Ale cisza, dziewczyny piszcie bo to sie robi az nienormalne ze na forum nikogo nie ma
Stary 2011-05-24, 12:57   #603
angela006
Przyczajenie

a ja chciałam się przywitać cały czas jestem ale w pracy ciąg dalszy masakryyyyyyyyy, czuje się powoli jakby mnie wycisnęli jak cytrynkę a dzisiaj po pracy muszę jeszcze skoczyć zrobić zdjęcie do dowodu to dopiero będzie katastrofa
Witam oczywiście nowe mamusie, tylko ja mam tak późno termin 27 październik????
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:59   #604
kellysss
Zakorzenienie

Witam sie z Wami i ide czytac...

Wklejkam link do kalkulatora koloru oczu dziecka (ostatnio natrafiłam)
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html

Stary 2011-05-24, 13:15   #605
gerda
Zadomowienie

witam nowe mamusie

acelinka ja tez miałam glukozę 75g a to chyba dlatego, że robiona jest po 24tygodniu, a Ty kiedy idziesz się dosłodzić?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:21   #606
aa2
Zakorzenienie

ja ide jutro robic glukoze i jak mozecie sobie wyobrazic jestem z tego powodu przeszczesliwa bleeeeeeeeeeeee, ja mało jadam słodyczy , nic ni epije słodkiego , a jak napłam sie przez przypadek słodkiej herbaty to prawie zwymiotowałam-a to był tylko łyk a tu az tyle musze chlapnąć -taaaaaaaaaa bedą tam mieli ze mna wesoło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:26   #607
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja ide jutro robic glukoze i jak mozecie sobie wyobrazic jestem z tego powodu przeszczesliwa bleeeeeeeeeeeee, ja mało jadam słodyczy , nic ni epije słodkiego , a jak napłam sie przez przypadek słodkiej herbaty to prawie zwymiotowałam-a to był tylko łyk a tu az tyle musze chlapnąć -taaaaaaaaaa bedą tam mieli ze mna wesoło
ja nie miałam cytryny (ah ta skleroza), nie było to smaczne, ale po kilku minutach było mi znacznie lepiej miałam 3-5 minut na wypicie tego, ale szybciej się sprężyłam

Stary 2011-05-24, 13:41   #608
martunia_199
Zakorzenienie

Ja jestem właśnie po dzisiejszej glukozie 75g i co ciekawe myślałam że tak jak po 50g zrobią wkłucie glukometrem a tu zonk, 3 razy normalnie mi krew pobierali także ręce mam wymęczone na maksa. 5 fiolek krwi mi wyssali łącznie z innymi badaniami ałłłłłłaaaa i na wyniki muszę czekać do jutra więc dzisiaj jeszcze mam labę na słodkie bo od jutra może się okazać że dieta

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:48   #609
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Mężol chyba zaczyna przyzwyczajać sie do moich humorków, bo posprzątał i nawet nie marudził tylko mnie pzrytulił.... chociaż to

natka - z tym egzaminem cieżka sprawa. W dziekanacie zazwyczaj "barzdo miłe" panie i na nie kiepsko liczyć. Ale walcz o swoje i nie poddawaj sie!!!
Mój tż też już nie reaguje tylko podaje chusteczkę i przytula
Właśnie w dziekanacie mamy fajnych ludziów i jest np taki pan Lesio - ma chyba z 60 lat i z nim załatwisz wszystko Albo taki laluś co się podoba połowie szkoły, na żywo się z nim nie dogadasz ale jak do mnie dzwonił wczoraj to był naprawdę miły Gorzej z tą panią profesor, ale już tak się nie denerwuję jak wczoraj

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Szkoda że Mój nie jest taki. Z Niego jest dzieciak i leń. Jak wstanie to pierwsza rzecz to papieros, komputer, a Ja Mu przynoszę jedzenie i wstaje od laptopa dopiero pare minut przed wyjściem =/ ale obiecał Mi że będzie pomagać przy dziecku
Ooo kochana! Czas oduczyć chłopaka, że przynosisz mu jedzenie A co jak maleństwo się urodzi? Też będzie czekał aż mu zrobisz jedzonko? Musisz go zawczasu odpowiednio ustawić Mój tż to się dzisiaj na mnie "obraził" bo wstałam wcześniej niż on wrócił z pracy a on chciał mi śniadanie zrobić

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja coś ostatnio tak samo bardzo szybko przybieram dziś waga u gina pokaże całą naga prawdę mam nadzieję że mnie nie skarci tylko
Dziś tylko badanie ginekologiczne także nie idę z duszą na ramieniu
Za wizytę Moja waga od tygodnia ani drgnie, a jutro wizyta u diabetologa i prawdziwa dieta
I o dziwo prywatnie umawiają nawet z dnia na dzień i nie trzeba czekać i nie muszę do Zabrza jechać (i tak mi się nie opłaca)

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja to miałam wczoraj wieczór z wrażeniami... kupiliśmy sobie samochód. Ja nie mam prawka, mój mąż ma już ładnych parę latek ale... nie jeździł bo nie było potrzeby. W każdym razie wczoraj odrazu zaczął jeździć a ja siedząc na fotelu pasażera umierałam ze strachu przez drzewa przy drodze albo inne takie. Znacie serial "Co ludzie powiedzą?" normalnie pani Bukietowa
Noo gratulacje poważnego zakupu A Oplem się jeździ elegancko (mieliśmy Astrę I)

Cytat:

Cytat:
dasz radę tylko cytrynę weź, naprawdę bardziej znośne jest

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:57   #610
aa2
Zakorzenienie

wezmę wezmę inaczej na bank nie dałabym rady he he taki ze mnie dziwny przypadek
kurcze coś mnei głowa pobolewa
Stary 2011-05-24, 14:04   #611
gerda
Zadomowienie

Cytat:
wezmę wezmę inaczej na bank nie dałabym rady he he taki ze mnie dziwny przypadek
mnie pobolewała wczoraj, kawa mi pomogła

Stary 2011-05-24, 14:06   #612
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wczoraj bolała ale chyba z emocji Dzisiaj za to ciśnienie szaleje
Spotkałam dzisiaj paru znajomych i co jedna osoba to inna opinia nt. wielkości mojego brzucha Jedni stwierdzili, ze ja na 6 mc to malutki i zgrabniutki a inni, że już spory
Idę obiadek robić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:07   #613
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja jestem właśnie po dzisiejszej glukozie 75g i co ciekawe myślałam że tak jak po 50g zrobią wkłucie glukometrem a tu zonk, 3 razy normalnie mi krew pobierali także ręce mam wymęczone na maksa. 5 fiolek krwi mi wyssali łącznie z innymi badaniami ałłłłłłaaaa i na wyniki muszę czekać do jutra więc dzisiaj jeszcze mam labę na słodkie bo od jutra może się okazać że dieta
o proszę widzę że nie byłam dzisiaj w tym sama
Ale powiem wam że nastraszyłyście mnie a było całkiem znośnie
Babka przygotowała mi to jak drinka hahah , czas całkiem szybko upłynął, mam 4 dziurki, jedna na palcu i siedzę w tych plasterkach jak wielka poszkodowana.
Za to pojechaliśmy na zakupy- kupiłam tylko 3 czapeczki, jedna z uszkami i dwie z napisem i love mum i dad - mieliśmy więcej kupić ale tż nie miał tej karty co trzeba

No a teraz idę odespać a później wracam nadrabiać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:16   #614
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Spotkałam dzisiaj paru znajomych i co jedna osoba to inna opinia nt. wielkości mojego brzucha Jedni stwierdzili, ze ja na 6 mc to malutki i zgrabniutki a inni, że już spory
Idę obiadek robić

dlatego sie gadaniem ni eprzejmuj, sama wiesz najlepiej czy duży czy mały, nie ma co patrzec na gadkę innych bo albo porównują do swoich albo do kogos kogo znają a nie rozumieją ze kazdy ma inaczej
Stary 2011-05-24, 14:31   #615
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
hahaah pani Bukietowa ale to był serial a za truskawki sie lanie należy
to ja tylko skromnie dodam że się najadłam i mam dość... narazie

Przy okazji na polowanko skoczyłam i złowiłam cudeńko za 16zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020927a.jpg (68,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020926a.jpg (69,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020928a.jpg (42,2 KB, 11 załadowań)

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:33   #616
kellysss
Zakorzenienie

Doczytalam....

W sumie to niewiem co mam odpisywac bo za duze nie napisalyscie

Dzis czuje sie duzo lepiej chociaz nos troche zapchany
i głowa mnie boli........ale jakos gradełko przeszło

Byłam dzis na wizycie....
Wszystkie wyniki w normie, cisnienie 110/80 a w moczu cukier
Bede miala test na glukoze ale dopiero w 28 tyg.
(tutaj tak robia) Do tego wcale nie musze pic okropnej glukozy
tylko przynosze sobie Lukozade- taki napoj energetyczny i sobie go pije
W sumie nie za bardzo go lubie ale wole to niz glukoze

aaaa.....Lekarka zrobila mi tez 1- minmutowe usg tak zeby tylko zobaczyc serduszko...

Usg połowkowe bede miala dopiero 23 czerwca To bedzie moj 23 tydzien..
Mialam miec wczesniej ale lecimy na wakacje....

Tyle u mnie...

ide na podwórko pobawic sie w piasku z Alanem...

Stary 2011-05-24, 14:34   #617
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
wrrr niedobra Ty!!!
ubranko śliczne i cieplutkie na zimę - teraz w sklepach to tylko takie letnie ciuszki...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:39   #618
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Idę obiadek robić
mam tak samo co znajomy to inaczej gada, pośmiać się można

Ostanę się chyba tylko ja bez tej glukozy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:55   #619
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość
a ja chciałam się przywitać cały czas jestem ale w pracy ciąg dalszy masakryyyyyyyyy, czuje się powoli jakby mnie wycisnęli jak cytrynkę a dzisiaj po pracy muszę jeszcze skoczyć zrobić zdjęcie do dowodu to dopiero będzie katastrofa
Witam oczywiście nowe mamusie, tylko ja mam tak późno termin 27 październik????
Kochana nie przejmuj się niczym Weź pod uwagę że wiele z nas może urodzić po terminie, więc nigdy do końca nie wiadomo jak to się potoczy..

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami i ide czytac...

Wklejkam link do kalkulatora koloru oczu dziecka (ostatnio natrafiłam)
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
Świetna sprawa, tylko że wychodzi mi że dziecko będzie miało oczy zielone, a ja bym wolała żeby miało niebieskie, albo brązowe

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
o proszę widzę że nie byłam dzisiaj w tym sama
Ale powiem wam że nastraszyłyście mnie a było całkiem znośnie
Babka przygotowała mi to jak drinka hahah , czas całkiem szybko upłynął, mam 4 dziurki, jedna na palcu i siedzę w tych plasterkach jak wielka poszkodowana.
Za to pojechaliśmy na zakupy- kupiłam tylko 3 czapeczki, jedna z uszkami i dwie z napisem i love mum i dad - mieliśmy więcej kupić ale tż nie miał tej karty co trzeba

No a teraz idę odespać a później wracam nadrabiać
Aż 4 wkucia miałaś O matko, ja tylko jedno, i mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać tego w późniejszych tygodniach I właśnie wróciłam z drzemki i obiadu Pokażesz czapeczki jak wstaniesz?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Doczytalam....

W sumie to niewiem co mam odpisywac bo za duze nie napisalyscie

Dzis czuje sie duzo lepiej chociaz nos troche zapchany
i głowa mnie boli........ale jakos gradełko przeszło

Byłam dzis na wizycie....
Wszystkie wyniki w normie, cisnienie 110/80 a w moczu cukier
Bede miala test na glukoze ale dopiero w 28 tyg.
(tutaj tak robia) Do tego wcale nie musze pic okropnej glukozy
tylko przynosze sobie Lukozade- taki napoj energetyczny i sobie go pije
W sumie nie za bardzo go lubie ale wole to niz glukoze

aaaa.....Lekarka zrobila mi tez 1- minmutowe usg tak zeby tylko zobaczyc serduszko...

Usg połowkowe bede miala dopiero 23 czerwca To bedzie moj 23 tydzien..
Mialam miec wczesniej ale lecimy na wakacje....

Tyle u mnie...

ide na podwórko pobawic sie w piasku z Alanem...
Zazdroszczę Ci z tym napojem 23 czerwca 23 tydzień, haha fajnie Kochana zdrowiej już do samiutkiego końca !

Cytat:

Przy okazji na polowanko skoczyłam i złowiłam cudeńko za 16zł
Ja też się najadłam, dlatego idę zaraz na monka Piękne ubranka
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:08   #620
kellysss
Zakorzenienie

Patiisia... Cos dziwnie z ta glukoza Twojaze Ci tylko raz krew pobrali...
Nie znam sie ale chyba powinni miec wynik przed dawka glukozy i po..
Bo tak to nawet nie wiedza jak ten cukier Ci wzrasta
Niewiem sama... Ja juz wiem ze bede 3 razy kłuta

I Mojemu dzieciowi tez wychodza zielone oczka w 65% i niebieskie w 35%
Alan ma własnie zielone (chociaz prze pierwszy rok mial niebieskie)
Tez bym chciala zeby nasza panieka miala niebieskie

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-05-24 o 15:12
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:10   #621
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
o oduczaniu od smoczka
moi znajomi wogole nie kupili, a dzidzia ma juz chyba 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Szkoda że Mój nie jest taki. Z Niego jest dzieciak i leń. Jak wstanie to pierwsza rzecz to papieros, komputer, a Ja Mu przynoszę jedzenie i wstaje od laptopa dopiero pare minut przed wyjściem =/ ale obiecał Mi że będzie pomagać przy dziecku
papieros ? przy tobie w ciąży???
nie rób mu za słuzącą bo mu tak na cale życie zostanie
mój obrywa zawsze jak zasłuży i po ostatnich 3 latach widze poprawę
Teraz to głównie on robi jeść, śniadanie robimy często razem, bo wychodzimy o tej samej porze. Oboje spoźnieni
W tej chwili wyrecza mnie w wielu obowiązkach, ale tłumaczy sobie że to stan przejściowy a ja go na razie nie wyprowadzam z blędu
"to niech król i władca nie je!! Zgłodnieje to się sam obsłuży!!" - tez wyszlam kiedys z takiego załozenia i podzialało.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:12   #622
aa2
Zakorzenienie

zjadłam dwa gołąbki z baru mniam mniam moje byłyby lepsze no ale z braku laku mogą byc i takie
a jak pojade do domku to zrobie sobie brokuła , albo bób trzeba troszke witaminek zjejsc
a teraz uwaga chwale się:
moja sukienka juz do mnie idzie wiec mam nadzieje ze do czwartku ją otrzymam he he i poprosze o kciuki aby była ładna jak ta ze zdjęcia
Stary 2011-05-24, 15:18   #623
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłam dwa gołąbki z baru mniam mniam moje byłyby lepsze no ale z braku laku mogą byc i takie
a jak pojade do domku to zrobie sobie brokuła , albo bób trzeba troszke witaminek zjejsc
moja sukienka juz do mnie idzie wiec mam nadzieje ze do czwartku ją otrzymam he he i poprosze o kciuki aby była ładna jak ta ze zdjęcia
jeszcze bysmy chcialy Cie w niej zobaczyc
Stary 2011-05-24, 15:20   #624
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Asia - gołąbki!! mniam ......a ja jestem głodna, bo z obiadem czekam na mężola wrr!! a sukienka będzie ładna, zobaczysz

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:20   #625
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

mmmm..zrobiłas mi smaka na brokułka......Chyba zaraz wysle tz. albo go zaciagne na jakies zakupy jedzeniowe...
No i kciuki trzymam...Sukienka bedzie na pewno piekna

Stary 2011-05-24, 15:33   #626
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze bysmy chcialy Cie w niej zobaczyc
jak juz przyjdzie i ja ubiore i bede w miare ładnie wyglądac to wam pokaże

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

a powiedzcie mi bo ja w zasadzie zawsze jak gotuje brokuła to boje sie ze go za bardzo rozgotuje i w efekcie czasem ma twardawego, ile gotujecie żeby był miękki?
Stary 2011-05-24, 15:35   #627
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

a powiedzcie mi bo ja w zasadzie zawsze jak gotuje brokuła to boje sie ze go za bardzo rozgotuje i w efekcie czasem ma twardawego, ile gotujecie żeby był miękki?
Ja gotuje na oko...
Ale najpierw zagotowuje wode a potem wrzucam do wrzatku i tak po 5-10 min sprawdzam (widelcem czy juz sie ładnie wbija)

Stary 2011-05-24, 15:36   #628
MAGiALENA
Zakorzenienie

a oto efekty naszego dzisiejszego polowania w ciuchlandzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ubranka 2.jpg (57,2 KB, 44 załadowań)

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:37   #629
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jak przystalo na antytalent kulanarny gotuje na oko, sprawdzam tylko co 10 min lekko nakluwajac nożem czy nie jest za twardy albo za miekki
Stary 2011-05-24, 15:39   #630
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gotuje na oko...
Ale najpierw zagotowuje wode a potem wrzucam do wrzatku i tak po 5-10 min sprawdzam (widelcem czy juz sie ładnie wbija)
ja robię tak samo.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości