Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 11:48   #1441
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
chatko to się cieszę, że nie jestem osamotniona tak samo jak Wy będę miała sporo gości z daleka więc wolę by na spokojnie przyjeżdżali a po drugie w moich stronach taka godzina jest ok

ja mam kościół pod nosem i czasami się śmieje bo wystarczy, że w lecie mam okno otwarte i mszę spędzam w łóżku i na dobrą sprawę na własny ślub mogę iść z kamasza i wyjść z domu o 16:58 i na pewno się wyrobię na 17:00
imprezę mamy jedniodniową ale za to do 8 rano
ja też mam sporo gości z daleka a ślub mam pół godziny wcześniej

oto mój dzisiejszy wytwór próbny makijaż grafit i wrzos tylko że nie widać taki aparat ale w realu wygląda booosko także mam już swój makijaż wybrany :P a nie chciało mi się fluidu nakładać itd więc wygląda to tak sobie ale jak bym miała na sobie fluid puder policzki przyciemnione to miodzio będzie jeeeee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klj.jpg (46,7 KB, 45 załadowań)
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-05-24 o 11:50
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:56   #1442
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
na śląsku raczej śluby są rano ok 11-14, przynajmniej w mojej okolicy Dla mnie 17-18 to bardzo późno, szczególnie tak jak Motylek napisała - kiedy wesele jest jednodniowe. Wtedy już niewiele z tego wesela zostaje, chociaż z drugiej strony ile godzin można tańczyć
A tak z ciekawości - gdy ślub jest na 17/18, to wesele też zaczyna się od obiadu czy już od kawy?

Z tego co pamiętam w zeszłym roku, chyba w którąś sobotę lipca, było tyle ślubów w mojej miejscowości, że pierwszy był już o 9
My mamy o 13, chociaż chętnie bym zrobiła jeszcze godzinę później, ale + życzenia, dojazd to bylibyśmy na sali między 16 a 17, a tu już trochę późno, jak dla mnie, na obiad

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

a to co innego
my mamy zapłacone za 12 godzin w pierwszy dzień z tego co pamiętam, więc między 2 a 3 będziemy kończyć. Poprawiny pewnie od obiadu na 14 do 20/21 max 22
kochana zaczyna się od rosołku lub flaczków (osobiście nie cierpię flaków) i normalnie drugie danie a kawka o każdej porze dnia i nocy

ślub 9 rano masakra toć to trzeba w nocy wstać by się wyrobić jak dla mnie koszmar

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

oto mój dzisiejszy wytwór próbny makijaż grafit i wrzos tylko że nie widać taki aparat ale w realu wygląda booosko także mam już swój makijaż wybrany :P a nie chciało mi się fluidu nakładać itd więc wygląda to tak sobie ale jak bym miała na sobie fluid puder policzki przyciemnione to miodzio będzie jeeeee

ulalala no nie pogadasz jagodzia błyszczysz
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:56   #1443
Daruta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Ja reprezentuje lubelskie My mamy ślub na 17 (tu uległam trochę mamie bo ja chciałam na 18) i nasza sala jest oddalona od kościoła 0 17km.
Mamy ślub 30 czerwca więc jak będzie upał to do tej 17 już powinno się przyjemnie robić, a po drugie na spokojnie można obskoczyć fryzjera, makijażystkę i takie inne pierdu pierdu Dwa lata temu temu byłam u koleżanki starszą i oni mieli ślub na 19 i wesele było do rano.
Ja sobie nie wyobrażam ślubu na 13 czy 14 bo pewnie połowa gości nie wytrzymała by do oczepin. A po drugie o której to trzeba by wstać żeby pójść do fryzjera - 6, 7 rano?

o to mamy ślub tego samego dnia i my planujemy na 16 raczej, mam również nadzieje,ze pogoda bedzie ładna.
a tak po za tym własnie rzucam z tz palenie 3 dzień. ! Trzymacie kciuki! troche i głupio, że paliłam te wstretne rurki,ale juz z tym koncze ! Na pewno nie bede smierdzącą papierochami PM !
Daruta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:59   #1444
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No, z tego, co się już zdążyłam zorientować na naszym wątku, to godziny 11, 12, 13 to godziny śląskie - później już Dziewczyny nawet nie chcą słyszeć. Za to z lubelskiego te godziny, które wymieniłam to dopiero czas na fryzurę i makijaż I najbardziej popularne są 16, 17, 18. W innych rejonach pewnie jest jeszcze inaczej, to zależy po prostu, do czego są ludzie przyzwyczajeni. ja kiedy raz byłam na weselu, gdzie ślub był o 14:00, to wytrzymałam tylko do północy (fakt, samo wesele ogólnie było nudne, ale mimo wszystko już byłam zmęczona), ale przede wszystkim bardzo dziwne było, że tak długo było jasno... Bo przyzwyczajona jestem, że po wyjściu ze ślubów jest jeszcze trochę jasno, a potem już wieczór i cała noc weseliska, aż do rana.
A my chcemy ślub najbardziej to o 16:00, ewentualnie o 15:00, a jestem ze śląska ale jak będzie sie okaże jak pójdziemy do parafii

Dziewczyny wiem, że był już ten temat kiedyś tam, ale powiedzcie, jakie są wasze typowane piosenki na podziękowanie dla rodziców? Może nie takie typowe jak np wspaniałych rodziców mam. Wolałabym coś innego, a nie umie nic znaleźć z fajnym przesłaniem

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:03   #1445
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja reprezentuje lubelskie My mamy ślub na 17 (tu uległam trochę mamie bo ja chciałam na 18) i nasza sala jest oddalona od kościoła 0 17km.
Mamy ślub 30 czerwca więc jak będzie upał to do tej 17 już powinno się przyjemnie robić, a po drugie na spokojnie można obskoczyć fryzjera, makijażystkę i takie inne pierdu pierdu Dwa lata temu temu byłam u koleżanki starszą i oni mieli ślub na 19 i wesele było do rano.
Ja sobie nie wyobrażam ślubu na 13 czy 14 bo pewnie połowa gości nie wytrzymała by do oczepin. A po drugie o której to trzeba by wstać żeby pójść do fryzjera - 6, 7 rano?
Nieee no bez przesady
Zakładając, że TŻ będzie u mnie o 12:30, i dam sobie 30 min na "nicnierobienie" w razie "w", to myślę, że wszystkie przygotowania zaczną się od 9, max,( ale wątpię) 8

Ja wytrzymałabym do 8 rano na weselu, zwykle gdy mam jakąś nieprzespaną nockę to między 3 a 4 mam kryzys, więc pasuje mi że wtedy się wesele kończy

Ale cóż, co region to inaczej

Cytat:
kochana zaczyna się od rosołku lub flaczków (osobiście nie cierpię flaków) i normalnie drugie danie a kawka o każdej porze dnia i nocy

ślub 9 rano masakra toć to trzeba w nocy wstać by się wyrobić jak dla mnie koszmar

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

aha
no na 9 rano to naprawdę koszmar...
Stary 2011-05-24, 12:04   #1446
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
A my chcemy ślub najbardziej to o 16:00, ewentualnie o 15:00, a jestem ze śląska ale jak będzie sie okaże jak pójdziemy do parafii

Dziewczyny wiem, że był już ten temat kiedyś tam, ale powiedzcie, jakie są wasze typowane piosenki na podziękowanie dla rodziców? Może nie takie typowe jak np wspaniałych rodziców mam. Wolałabym coś innego, a nie umie nic znaleźć z fajnym przesłaniem
zapisałam sobie kiedyś stronę z takimi piosenkami, ale jeszcze ich nie słuchałam
http://www.na-wesele.com/piosenki-dla-rodzicow/ może się przyda
Stary 2011-05-24, 12:05   #1447
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję ale to i tak będzie inny bo ten wrzos powinien być ciemniejszy rzęsy starannie zrobione i doklejone kępki w kącikach piękna trwała tapetka i git wiecie ręka profesjonalistki go udoskonali ale ważne że kolorki mi pasują
Lili & Gabryś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 12:05   #1448
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

świetnie wyszło!!
ja nie umiem się malować cieniami
Stary 2011-05-24, 12:11   #1449
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
świetnie wyszło!!
ja nie umiem się malować cieniami
wiesz praktyka czyni mistrza ja jestem samoukiem...
zaczynałam w wieku 14 lat ;p tak tak wiem młoda byłam mama mnie ścigała za makijaż ale to co zakazane kręci najbardziej. Neta nie miałam więc nie miałam jak się uczyć z filmików. Sama zaczęłam eksperymentować i tak już zostało a pozatym teraz mi przeszła mania malowania często chodzę bez makijażu a jak już to tusz i kredka ;p wypaliłam się za małolata... ale jak mnie coś najdzie to lubię strzelić sobie mocniejszy makijaż
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-24, 12:11   #1450
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
No, z tego, co się już zdążyłam zorientować na naszym wątku, to godziny 11, 12, 13 to godziny śląskie - później już Dziewczyny nawet nie chcą słyszeć. Za to z lubelskiego te godziny, które wymieniłam to dopiero czas na fryzurę i makijaż I najbardziej popularne są 16, 17, 18. W innych rejonach pewnie jest jeszcze inaczej, to zależy po prostu, do czego są ludzie przyzwyczajeni. ja kiedy raz byłam na weselu, gdzie ślub był o 14:00, to wytrzymałam tylko do północy (fakt, samo wesele ogólnie było nudne, ale mimo wszystko już byłam zmęczona), ale przede wszystkim bardzo dziwne było, że tak długo było jasno... Bo przyzwyczajona jestem, że po wyjściu ze ślubów jest jeszcze trochę jasno, a potem już wieczór i cała noc weseliska, aż do rana.
Aaaa widzisz, no i możesz mieć rację z tym podziałem godzin na województwa Nie wyobrażam sobie ślubu na 18:00.... po ślubie już nawet światło nie byłoby najlepsze do zdjęć... a o tym też myślę. Ale mnie teraz tak rozdarłyście, że mam tak namieszane że nie wiem czy nie zadzwonić jutro do tego księdza i nie prosić żeby jednak zmienił na 17

Cytat:
Hej, imienniczko moja z lubelskiego u Nas, na śląsku, czy w sąsiedniej małopolsce, fryzjer w dniu ślubu zajmuje sporo poniżej 6h, jak to obliczyłaś przecież to tylko uczesanie, a nie farbowanie czy Bóg wie co....max 2h jeśli się chce jeszcze kręcić włoski, czy ma się długaśne włosy a chce się mega skomplikowane upięcie Myślę, że (jeśli tylko uda mi się zmrużyć oczęta) to wstanę nie wcześniej niż o 9:00 Make-up, fryzjer, ubranie się i 13:30 wraz z Panem Młodym fruuuu do kościoła

Cytat:
na śląsku raczej śluby są rano ok 11-14, przynajmniej w mojej okolicy Dla mnie 17-18 to bardzo późno, szczególnie tak jak Motylek napisała - kiedy wesele jest jednodniowe. Wtedy już niewiele z tego wesela zostaje, chociaż z drugiej strony ile godzin można tańczyć
A tak z ciekawości - gdy ślub jest na 17/18, to wesele też zaczyna się od obiadu czy już od kawy?

Z tego co pamiętam w zeszłym roku, chyba w którąś sobotę lipca, było tyle ślubów w mojej miejscowości, że pierwszy był już o 9
My mamy o 13, chociaż chętnie bym zrobiła jeszcze godzinę później, ale + życzenia, dojazd to bylibyśmy na sali między 16 a 17, a tu już trochę późno, jak dla mnie, na obiad

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

a to co innego
my mamy zapłacone za 12 godzin w pierwszy dzień z tego co pamiętam, więc między 2 a 3 będziemy kończyć. Poprawiny pewnie od obiadu na 14 do 20/21 max 22
ŁOOO 9 rano to już MEGA WCZEŚNIE!!!

Czyli potwierdza się teoria Chatki, na Śląsku są jednak wcześniej śluby, mhm. Ale co Ty tam godosz, tańczyć można ile wlezie W końcu ile razy ma się takie weselicho Z każdym gościem coś trzeba zagadać, coś trzeba przekąsić, do tego jakieś zabawy - nie tylko tańczenie

A na myśl przyszło mi dokładnie to samo pytanie dotyczące obiadu, skoro ślub ma się o 17:00/18:00 to obiad o 20??? Hmmm

Niutku, a Wy macie poprawiny tylko kameralnie, dla najbliższych i bez kapeli, czy jak?

Cytat:
ja mam kościół pod nosem i czasami się śmieje bo wystarczy, że w lecie mam okno otwarte i mszę spędzam w łóżku i na dobrą sprawę na własny ślub mogę iść z kamasza i wyjść z domu o 16:58 i na pewno się wyrobię na 17:00
imprezę mamy jedniodniową ale za to do 8 rano

Do 8???? Ostroooo Ja się z salą dogadałam i na umowie na wszelki wypadek zamiast 5:00 Mamy 6:00 Bardzo mili

Cytat:
ooo, teraz super widać, piękny makijaż!

Nie nie, ja mówię o odległości do sali od domu/bazy noclegowej. Że trzeba się uczesać, ubrać itd, no i jeszcze tam dojechać. Kościół jest od sali 5 minutek samochodem, więc blisko, wzięliśmy ten najbliżej sali Ale do samego kościoła i sali z naszej działki jest 17km, więc ok. 25, 30 minut jazdy (dziury w drogach )
Mhm, że dojechać do kościoła z domu musicie Ahaaaa Wybacz, wczesnie dziś wstałam
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:14   #1451
moooniaaaa
Zakorzenienie

Byłam wczoraj w 2 salonach ... nic mi się nie podobało Żadna sukienka mnie nie urzekła. Góra kiecki to i owszem,ale doły nie są takie jak sobie wymarzyłam. Jedynie model Jasmine F322 jako tako mi się spodobała. Ogólnie załamka.

Ale za to byliśmy u księdza, z wielką łaską wpisał nas już z tyłu zeszytu na g.17:00.

Wy tu piszecie o ślubach o 15 i wcześniej, nie wyobrażam sobie tego My byliśmy na kilku ślubach prawosławnych,a one są właśnie ok.15:00, przed północą każdy był zmęczony i senny. Teraz idziemy na cywilny właśnie o 15:00,15 minut i po wszystkim, wesele zacznie się o 16,dla mnie masakra.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 12:17   #1452
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Noooo i super wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez Daruta Pokaż wiadomość
o to mamy ślub tego samego dnia i my planujemy na 16 raczej, mam również nadzieje,ze pogoda bedzie ładna.
a tak po za tym własnie rzucam z tz palenie 3 dzień. ! Trzymacie kciuki! troche i głupio, że paliłam te wstretne rurki,ale juz z tym koncze ! Na pewno nie bede smierdzącą papierochami PM !
OJOJOJJJJ TO TRZEBA MMMOCNO 3MAĆ!!! : kciuki: WYTRWAŁOŚCI!!!!!!!!!!!!!! !
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:21   #1453
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz praktyka czyni mistrza ja jestem samoukiem...
zaczynałam w wieku 14 lat ;p tak tak wiem młoda byłam mama mnie ścigała za makijaż ale to co zakazane kręci najbardziej. Neta nie miałam więc nie miałam jak się uczyć z filmików. Sama zaczęłam eksperymentować i tak już zostało a pozatym teraz mi przeszła mania malowania często chodzę bez makijażu a jak już to tusz i kredka ;p wypaliłam się za małolata... ale jak mnie coś najdzie to lubię strzelić sobie mocniejszy makijaż
ja od małolaty maluje się kredką, potem czarny eyeliner doszedł i tak zostało.
Nie umiem tak ładnie kolorów połączyć, zwykle wyglądam jak pajac poćwiczę w wakacje z filmikami z yt

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość

ŁOOO 9 rano to już MEGA WCZEŚNIE!!!

Czyli potwierdza się teoria Chatki, na Śląsku są jednak wcześniej śluby, mhm. Ale co Ty tam godosz, tańczyć można ile wlezie W końcu ile razy ma się takie weselicho Z każdym gościem coś trzeba zagadać, coś trzeba przekąsić, do tego jakieś zabawy - nie tylko tańczenie

A na myśl przyszło mi dokładnie to samo pytanie dotyczące obiadu, skoro ślub ma się o 17:00/18:00 to obiad o 20??? Hmmm

Niutku, a Wy macie poprawiny tylko kameralnie, dla najbliższych i bez kapeli, czy jak?

....
no niby tak ale ja przez długi czas byłam "anty weselna", bo za małolaty byłam na dwóch weselach, na obydwóch sprośne zabawy+nie była to moje rodzina tylko owczesnego TŻ, więc wesele zawsze równało się dla mnie ze sprośnymi zabawami i ze stresem, że ktoś mnie będzie zmuszał, żeby wziąć w tym udział

swoje wesele wyobrażałam sobie jako krótka uroczystość na plaży z biegiem czasu trochę mi się zmieniło

co do poprawin - niestety nie- i tutaj uległam obydwóm rodzinom i mojemu TŻtowi - poprawiny będą normalne, na sali z zespołem. Wolałabym właśnie jakieś kameralne przyjątko np w ogrodzie, no ale Przynajmniej będzie okazja, żeby sobie dwie kiecki sprawić
Stary 2011-05-24, 12:22   #1454
(kicia)
Zakorzenienie

Hej. Ja ślubuje o 17 i myślę że to taka w sam raz godzina bo wesele ma być do 6. Nie wyobrażam sobie np już o 15mieć wesela bo koło 22bym padła ale to ja

jagodziu śliczny makijaż. Ja maluje się cieniami ale takiego kociego oka niestety nie potrafię.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:25   #1455
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w 2 salonach ... nic mi się nie podobało Żadna sukienka mnie nie urzekła. Góra kiecki to i owszem,ale doły nie są takie jak sobie wymarzyłam. Jedynie model Jasmine F322 jako tako mi się spodobała. Ogólnie załamka.

Ale za to byliśmy u księdza, z wielką łaską wpisał nas już z tyłu zeszytu na g.17:00.

Wy tu piszecie o ślubach o 15 i wcześniej, nie wyobrażam sobie tego My byliśmy na kilku ślubach prawosławnych,a one są właśnie ok.15:00, przed północą każdy był zmęczony i senny. Teraz idziemy na cywilny właśnie o 15:00,15 minut i po wszystkim, wesele zacznie się o 16,dla mnie masakra.
Oj no dla każdego co innego jest masakrą

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej. Ja ślubuje o 17 i myślę że to taka w sam raz godzina bo wesele ma być do 6. Nie wyobrażam sobie np już o 15mieć wesela bo koło 22bym padła ale to ja

jagodziu śliczny makijaż. Ja maluje się cieniami ale takiego kociego oka niestety nie potrafię.
Kiciu gdybyś miała ślub o 15 to byś padła o 22, a jak będziesz miała dwie godziny później to wytrzymasz do 6 rano?

hihi, przepraszam już trochę się czepiam, ale od niedzieli ucze się na piątkowy egzamin a już mam głowe jak balon, i humor też nie ten, mam nadzieję, ze wybaczycie

uciekam się dalej uczyć
Stary 2011-05-24, 12:33   #1456
jagodzia133
Zakorzenienie

ja byłam u mamy chrześnicy na weselu ślub był 0 15 i większość gości zaczeła się zmywać koło 1 a o 2 już nikogo nie było z tego co mówił PM. Bo gadałam z nią na poprawinach ja sama zmyłam się o 1 nie dałam rady a do tego na tym weselu była ex mojego tżta. Ale byłam wtedy nabuzowana.
Lili & Gabryś

Stary 2011-05-24, 12:39   #1457
betterw
Raczkowanie

Witam w kolejnej części
My mamy mszę o 12.00. Większość gości dojeżdża, ale wesele jest 1-dniowe, więc chcę, żebyśmy sobie razem dłużej pobyli.
Pozatym z doświadczenie wiem, że jak msza jest później, to i tak goście przyjeżdżają koło południa i trzeba w domu coś dla nich przygotować, a tak to na samym śniadaniu dadzą radę do tej 13 z minutami, bo od kościoła na salę mamy jakieś 5 minutek ;-)
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:42   #1458
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam u mamy chrześnicy na weselu ślub był 0 15 i większość gości zaczeła się zmywać koło 1 a o 2 już nikogo nie było z tego co mówił PM. Bo gadałam z nią na poprawinach ja sama zmyłam się o 1 nie dałam rady a do tego na tym weselu była ex mojego tżta. Ale byłam wtedy nabuzowana.
ale wiecie, jakby to tak właściwie policzyć to wesela trwają mniej więcej tyle samo, po ok 12h Bo ktoś kto ma na 18 kończy ok 6 rano, a ktoś z 14 ok 2 rano - także goście zmywają się z tego drugiego "wcześnie" w nocy, ale nie wcześniej ( nie po krótszym czasie/ nie bawią się krócej) niż z wieczornego wesela. O ile ktoś podążą za tym, co tutaj napisałam

i już naprawdę idę
Stary 2011-05-24, 12:42   #1459
(kicia)
Zakorzenienie

Niby to 2godziny. Ale można dłużej rano spać. Poza tym ślub 17 koniec o 18 życzenia na salę około 19 a wesele tak na max koło 20się zacznie więc napewno dłużej wytrzymam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 12:53   #1460
ewika19
Zadomowienie

jagodzia133- Piękny makijaż! Ja niestety tylko standardowo umiem się umalować

Cytat:
Moja paląca w dniu ślubu koleżanka ma zdjęcie zrobione przez fotografa jak jest w pięknej białej sukni i z papierosem... Gdy to zobaczyła to przestała palić . Mo ale rok później znowu zaczęła ale to już inna historia...

U nas na śląsku to normalne, że śluby są tak wcześnie. I u nas nikt się nie zmywa tak wcześnie z wesela jak to pisałyście. U mnie wesele gdy jest 2-dniowe to w pierwszy dzień 3-5 się kończy a w drugi to już bardzo różnie (ale zazwyczaj 24-2 w nocy). Ja chodząc na wesela to z góry zakładam, że będę do samego końca i nigdy nie czuję zmęczenia. Może po prostu u nas jest tak, że jesteśmy do tego przyzwyczajeni i dlatego tak to wygląda...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:53   #1461
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję,że u mnie wesele będzie do max 4:30
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:54   #1462
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Hmmm a te kosmetyki - bazy- kupujesz w PL? Czy znajdę je np w Bootsie? Czyli one pomagają cerze zmatowieć, mhm. Dzięki za lekcję Ja nic nie wiem o tym, jak się okazuje... Kiedyś gdzieś słyszałam, że dobrą bazą pod podkład jest również zwykły krem nawilżający, którego używamy na dzień (kiedyś używałam najzwyklejszego kremu nivea, później zaczęłam się bawić garnierami, l'orealami, czy-teraz- olay) i tak się już do tego zdania przyssałam i przy tym zostałam

A wedding tv No jak TŻ widzi, że puszczam coś w tym stylu (czy inne tvn style, polsaty cafe lub małą czarną na tv4) od razu jest pytanie "a nie ma nic normalnego???"
Ja właściwie wszytkie kosmetyki kupuję w Pl no może przesadzam ale takie jak podkład czy właśnie baza to z Pl ...daje hasło mojej mamie ona kupuje i mi wysyła... właściwie przyzwyczaiłam sie do "wykorzystywania" mojej mamy ale bez przesady moja mama pracuje w aptece wiec jakieś leki czy kosmetyki dla mojego dziecka tez mi wysyła bo tu normalnie koniec swiata nawet zwykłego wapna dla dziecka nie ma tzn oni nie chcą sprzedawac bo Patrycja niby za mała jeszcze jest a wapno od 12 mc ale pomijam ten fakt...no ale jak ma uczulenie to tylko wapno...

Co do godzin ślubu to ja chciałabym tak między 15 a 16 jakby bylo o 15 to 16 koniec zanim zyczenia zanim sie zbieżemy z pod tego kościoła to 17 no i takis toast na wstepie to tak na 18 obiad a później jazda az do 2 czy 3 w sumie dobrze było by max do 3 bo na nastepny dzien poprawiny chcemy ...

Edytowane przez martuha24
Czas edycji: 2011-05-24 o 12:57
martuha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:09   #1463
kindziulindzia
Zakorzenienie

jak wesele się kończy 2 lub 3 w nocy to przynajmniej jest noc poślubna bo u mnie to raczej będzie poranek lub wczesne przedpołudnie a TŻ mi nie podaruje
19.05.2012
Stary 2011-05-24, 13:12   #1464
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
jak wesele się kończy 2 lub 3 w nocy to przynajmniej jest noc poślubna bo u mnie to raczej będzie poranek lub wczesne przedpołudnie a TŻ mi nie podaruje
ha ha ha Rozbawiłas mnie moj Tż to samo powiedzial "ze mi nie podaruje"
Stary 2011-05-24, 13:16   #1465
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście od razu się od obiadu zaczyna, przecież goście są głodni I może rzeczywiście dla niektórych dziwnie brzmi obiad o 19, ale jak się bawi do rana, to te pory posiłków się nieco przesuwają i skoro kolacja jest ok.23, to obiad o 19 wydaje się rzeczą naturalną Eh, wszędzie inaczej i każdy ma inne przyzwyczajenia, grunt, żeby większości odpowiadało, to impreza będzie sukcesem

Cytat:
Ulala, ale ładnie Bardzo Ci takie kolory pasują

Cytat:
Bardzo dobrze, że rzucacie to świństwo, już wystarczająco dużo trujemy się bezwiednie, żeby jeszcze sobie dokładać trucizny świadomie Brawo za determinację

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

hehe, no proszę i moja teoria runęła Albo po prostu jesteś wyjątkiem, albo mieszkasz w jakimś rejonie Śląska, którego nie objęły te wczesne śluby sesese, ja to sobie wszystko wytłumaczę

Właśnie większość piosenek dla rodziców jest tak koszmarnych, że w ogóle nie ma z czego wybierać... Moja Mama uwielbia Cudownych rodziców mam i coś czuję, że chyba sama siebie nagram śpiewającą tę piosenkę, żeby było trochę inaczej, niż wszędzie, może trochę zmienię tekst i puścimy na weselu

Cytat:
zapisałam sobie kiedyś stronę z takimi piosenkami, ale jeszcze ich nie słuchałam
http://www.na-wesele.com/piosenki-dla-rodzicow/ może się przyda
Dzięki za stronkę, przesłuchałam trochę, ale wychodzi na to, że nic się nadaje....

Cytat:
Aaaa widzisz, no i możesz mieć rację z tym podziałem godzin na województwa Nie wyobrażam sobie ślubu na 18:00.... po ślubie już nawet światło nie byłoby najlepsze do zdjęć... a o tym też myślę. Ale mnie teraz tak rozdarłyście, że mam tak namieszane że nie wiem czy nie zadzwonić jutro do tego księdza i nie prosić żeby jednak zmienił na 17

Do 8???? Ostroooo Ja się z salą dogadałam i na umowie na wszelki wypadek zamiast 5:00 Mamy 6:00 Bardzo mili

Mhm, że dojechać do kościoła z domu musicie Ahaaaa Wybacz, wczesnie dziś wstałam
hehe, spoko, rano to każdy mało kojarzy

Ja często tak balowałam na weselach do 7, 8.. Mam nadzieję, że u mnie też nikt przed 5 nie ucieknie, bo zabawa ma być do samego rana

hehehe, sorki, że Ci tak namieszałyśmy w głowie, ale lepiej się zastanowić i znać różne opcje, niż potem żałować...
Ja też biorę we wszystkim pod uwagę warunki do zdjęć I nam nasi Fotografowie powiedzieli, że latem południowe godziny są najgorsze na zdjęcia na świeżym powietrzu, bo słońce bardzo jasno oświetla, no i trudno zrobić dobre zdjęcia... Mówili, że najlepsze pory na sesje zdjęciowe np. to wczesny ranek, albo późniejsze popołudnie, tak między 16 a 19... Więc nasza decyzja jest podyktowana nie tylko regionem, ale i wieloma innymi czynnikami

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Niby to 2godziny. Ale można dłużej rano spać. Poza tym ślub 17 koniec o 18 życzenia na salę około 19 a wesele tak na max koło 20się zacznie więc napewno dłużej wytrzymam
Dokładnie, wtedy kryzys przychodzi zwykle ok. 3, 4, a jak się go przezwycięży za pomocą barszczyku np. to potem do rana już jest coraz lepiej A dla mnie przede wszystkim argumentem jest to, że mogę chwilę dłużej nawet jak nie pospać (bo mogę się budzić ze stresu ), to przynajmniej poleżeć rano w łóżeczku i być w miarę wypoczęta. Gdybym miała ślub o 11, to na pewno bym wypoczęta nie była, bo ja w godzinach porannych w ogóle nie umiem funkcjonować i tylko się męczę bardziej.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:18   #1466
Daruta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
jagodzia133- Piękny makijaż! Ja niestety tylko standardowo umiem się umalować

Moja paląca w dniu ślubu koleżanka ma zdjęcie zrobione przez fotografa jak jest w pięknej białej sukni i z papierosem... Gdy to zobaczyła to przestała palić . Mo ale rok później znowu zaczęła ale to już inna historia ...
Mi się zawsze Panna Młoda kojarzy z delikatnością, subtelnościa itd a tu papieroch ! o nie nie ! nie dam się

i dzięki NightButterflyVIP za kciuki !
Daruta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:24   #1467
vesna84
Zakorzenienie

jagodzia, świetny makijaż

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję,że u mnie wesele będzie do max 4:30

hahaaa.,ja też tymbardziej, że mamy wesele w reastauracji hotelowej, gdzie od 5:30 wydawane są śniadania dla gości hotelowych

Edytowane przez vesna84
Czas edycji: 2011-05-24 o 13:25
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:53   #1468
Nedda
Zadomowienie

Czy oficjalnie przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Melduje się lipcowa PM 2012
Wlasnie zarezerwowalismy lokal na wesele?
Ile placiliscie zaliczki? My zaplacilismy 2 tysiące. Za osobę płacimy 200 zl. a jak to jest u Was?

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:55   #1469
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Ile placiliscie zaliczki? My zaplacilismy 2 tysiące. Za osobę płacimy 200 zl. a jak to jest u Was?
Witaj

i opowiadaj o Was wszystko
19.05.2012
Stary 2011-05-24, 14:04   #1470
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Witaj i opowiadaj i pokazuj wszystko, co masz do pokazania - pierścionek, salę, fotografa, jeśli już jest Którą lipcową datę wybraliście? I coś o Was też opowiedz

Zaliczki za salę to kwoty rzędu od 1000 do 2000zł, zależnie od sali, regionu itd. Czasem zaliczka jest jakimś procentem od całości kwoty.
Ja płacę za talerzyk na dzień dzisiejszy 135zł, w przyszłym pewnie będzie 140, ale z tego, co wiem, to jedna z mniejszych cen tutaj, zwykle te ceny wahają się między 140 a 200, czasem mniej, czasem więcej.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości