Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 11:21   #2401
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

nieno nie czuje tej "wewnetrznej "potrzeby przystawiania ssaka do cycka:P
nie wiem sama czemu,wspomnienia tez nie mile mam, a na spacery butle oliwkowe i tak dalej brac bede musiala to jak jedna od mleka mlodej/mlodego dorzuce to sie nic nie stanie:P
jakos tak....wole zeby moje piersi sobie byly "moje"
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:30   #2402
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nieno nie czuje tej "wewnetrznej "potrzeby przystawiania ssaka do cycka:P
nie wiem sama czemu,wspomnienia tez nie mile mam, a na spacery butle oliwkowe i tak dalej brac bede musiala to jak jedna od mleka mlodej/mlodego dorzuce to sie nic nie stanie:P
jakos tak....wole zeby moje piersi sobie byly "moje"
Albo ewentualnie tż-ta

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:39   #2403
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz mnie wkurzyl niech spada ma swoje niech swoje maca swoje odemnie wara:P
A.Camus
Stary 2011-05-24, 11:42   #2404
machaj
Raczkowanie

aniap- zobaczymy jak przyjdzie zima co teściowa powie na buty dla małej... pewnie zniesie ze strychu buty po 2gim wnuku ale ja nie dam małej w nich chodzić... bo on ma straszne problemy ze stopami teraz nie dość że ma płaskostopie to jeszcze kostki krzywe..

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A wczoraj około 18 poszłam z Oliwką na spacer do parku. Ona tam sobie trochę pobiegała ale zobaczyła grających w kosza chłopaków - takich dwudziesto paro latków. Więc ta niewiele myśląć poszła (pobieła) do nich, wpadła na boisko i zabrała im piłkę do kosza. Chopaki miny mieli fajne i nie wiedzieli co z nią zrobić. Musiałam interweniowa i zabrać piłkę co nie było łatwe bo ona z nią uciekała a ja za bardzo biegać nie mogę.
A w zoo było fajnie bo zobaczyła takiego wielkiego goryla śpiącego, pokazała na niego palcem i zaczeła krzyczeć TATA!!!
hehe świetny to musiał być widok jak mała z piłką uciekała...
a z gorylem jeszcze lepszy
a mi się coś wydaje że nie zwiedziliście całego Zoo... bo po 1. my chodziliśmy ponad 3 godz bez dziecka.. a po 2. jest tam zagroda z kózkami dla dzieci... i jeszcze z jakimiś innymi zwierzątkami... na przeciwko placu zabaw...

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakis pomysł na łazienkę ? przejzałam chyba z setke zdjeć i nic mi się nie podoba dodam ze jest to długa i wąska łazienka teraz ma kurewsko czerwony kolor a ja sama nie wiem co bym chciała
ja się podłączam do pytania... my też mamy malutką łazienkę (150x350)... pod koniec czerwca mamy robić a ja nie mam kompletnie pomysłu na nią;/ nawet koloru wybranego nie mam;/

evitka- twoja mała sie tuli do innych dzieci.. moja najwyżej to po rączce pogłaska... a nie daj boże ja wezmę jakieś dziecko na ręce to jest ryk jak mało kiedy... a wczoraj to się poryczała jak jechałam kawałek wózkiem z innym dzieciątkiem;/ no tragedia;/

a jeszcze mała ma katar wiec w nocy śpi jak śpi... dziś nam z łóżka uciekła... dobrze że nie spadła...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:52   #2405
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Oj tam, oj tam darusia... minie Ci złośc i podzielisz się cycolami z tż-tem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-24, 11:56   #2406
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam darusia... minie Ci złośc i podzielisz się cycolami z tż-tem
Hehe też myślę,że tak będzie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:58   #2407
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

A dla mnie najgorzy był pierwszy miesiąc,mały się nie odklejał od cyca i wyglądalam i czułam się jak zombi
Później juz było tylko lepiej,w wielu sytuacjach mi bardzo pomogłyście i wszystko się udawało,co sobie postanowiałm to tak było i jest ok

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
aniap- zobaczymy jak przyjdzie zima co teściowa powie na buty dla małej... pewnie zniesie ze strychu buty po 2gim wnuku ale ja nie dam małej w nich chodzić... bo on ma straszne problemy ze stopami teraz nie dość że ma płaskostopie to jeszcze kostki krzywe..
...
Machaj i bardzo dobrze,dziecko wogole nie powinno się nosić bucika po innym dziecku nie ważne czy mialo płaskostopie czy nie,każde dziecko inaczej chodzi i już ten bucik jest wyprofilowany,ugnieciony na nóżkę tego dziecka.
Ja wychodze z założenia,że lepiej tańsze a nowe.

Cytat:
ssanie cycka nas ominie na pewno, zreszta z Oliwka tez ominelo i wygodnie mi z tym bylo.
A dla mnie to była mega wygoda gdziekolwiek szłam to nic nie musiałam zabierać wystarczyłam tylko ja żeby dziecko mogło być najedzone(wakacje,samolot ,plaża itp)
Nawet mnie to tak nie raziło,że wielu rzeczy nie mogę zjeść czy wypić.
Ale w dobrym momencie przestałam,bo on nie miał z tym problemu nie musiałam go jakoś specjalnie odzwyczajać,z taką samą przyjemnością pił z butelki.
Ale nie zapomnę tych błogich oczu jak mu mleczko zaczynało lecieć

Darusia czyli nie dał Ci się zbałamucić,że taka zła jesteś

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-05-24 o 11:59
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:01   #2408
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - wszędzie to faktycznie nie byliśmy. Bo jakiegoś tam robactwa czy płazów to nie oglądaliśmy bo to ciężko zobaczyć matuchowi. Ją ineteresowały te duże i co się ruszają. A na wybieg do kuzek to tylko w tygodniu można. W niedzielę to chyba za dużo ludzi. A plac zabaw to mogliby wyremontować bo jest kiepski.

Zdrówka dla małej.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-05-24 o 12:10
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:18   #2409
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a u nas 3 pok. to 300 tyś to absolutnie dolna granica...
my jak sprzedamy nasz kurnik w samym centrum, to może kupimy jakies 3 mirko pokoiki na zadupiu...ale to MOŻĘ , bo nasze mieszkanie było rok w sprzedaży i może z 10 os. przyszło pooglądać.....
także u nas syf w tej materii

zdjęcia super, kubuś jest śliczny i taki, jak mówiłam, dorosły....
i fajny placyk macie
może było słabo rozreklamowane, albo cena duża ?
ze sprzedającymi jest tak, że chcą sprzedać jak najdrożej, a kupujący chcą kupić jak najtaniej i ciężko to ze sobą pogodzić

dzieciaki cudne

darusia cudne maleństwo widzę, że do Balińskiej chodzisz. Zadowolona jesteś bo opinie wśród ludzi i w necie są nie za ciekawe ja musze jakiegoś gina stałego sobie poszukać, bo przez to, że nie mam to jakoś nawet nie chodzę
Stary 2011-05-24, 12:33   #2410
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a u nas 3 pok. to 300 tyś to absolutnie dolna granica...
my jak sprzedamy nasz kurnik w samym centrum, to może kupimy jakies 3 mirko pokoiki na zadupiu...ale to MOŻĘ , bo nasze mieszkanie było rok w sprzedaży i może z 10 os. przyszło pooglądać.....
także u nas syf w tej materii

zdjęcia super, kubuś jest śliczny i taki, jak mówiłam, dorosły....
i fajny placyk macie
na żywo nie widziałaś wszystko poobdzierane, część popsuta, a to jedyny w sumie w mieście
Cytat:
Witam,

Jeszcze raz dziekuję za komplementy pod adresem mojego dziecka.
Wczoraj jak mnie zobaczyła w laptopie to podleciała zrobiła papa i zaknęła. No i tyle było z rozmowy.
Tatuś jej tłumaczy tylko, że nie wolno zamykać mamusi. To dziecko to będzie mnie zawsze z laptopek kojarzyło.

Co do spania to moja też nie lubi być przykryta więc my ją na noc ubieramy w śpiochy. I już prawie cały czas śpi na dużym łóżku. Nawet w dzień gdy sama śpi. Jak się budzi to schodzi i krzyczy pod drzwiami aby ktoś jej otworzył.

Zosia wygląda ślicznie i wydaje mi sie że jest coraz bardziej podobna do TZ-ta. A ta sukienka z H&M to na jaki wzrost. Bo ja mam też taką tylko czerwoną na 86 ale jest jeszcze za duża.

A te bony to do kiedy są ważne?

Nie przemęczaj się i pamiętaj że masz na głowie już dwoje dzieci.

Mieszkałaś niedawno w bloku i wiesz jak to wygląda więc chyba jednak lepszy będzie domek. I dla dzieci też jest lepszy bo nie musisz z nimi cały czas być.
JA mam porównanie bo mieszkam w Wawie w bloku a pod Opolem w domu. Niestety ale dom jest o wiele lepszy jeśli chodzi o dziecko.

Ale masz przystojniaków w domu . Ale ten mniejszy chyba przystojniejszy

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Drcron - łazienka jest masakryczna. A tam zmieści się wanna? Chyba nie więc pozostaje prysznic. Szkoda bo dzieci lubią wannę.
A planujecie całkowity remont czy tylko kolor zmienić?
wiem, to nie podlega wątpliwości, że dom lepszy, ale wiesz jak mam czekać na wprowadzenie się do domu swojego minimum 10 lat, a do mieszkania ze 4-5 góra, to wybieram to drugie...
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dresik kupiliśmy w sklepie adidasa w łodzi, co jakieś czas się zmieniają kolory. Rok wczesniej kupiliśmyi były takie jasnoróżowe.

Baobabek wiesz jak to fajnie jak murarz muruje i już coś widać. Tż mi codziennie zdjęcia robi ile zrobili, fajnie się ogląda

Sukienka jest na 86, ale krótka już się robi.
Oliwka na zdjęciach wydaje się wysoka bardzo

Zosia dziękuje za komplementy

ona na tej ławeczce w piaskownicy przesiedzi cały czas.

My zaraz zmykamy na działke obejrzeć ile już murów postawili. Zosia pobiega, pobawi się w piasku, a pozniej do prababci pojedziemy bo mieszka od działki 1 km

w ddtvn jest jak stworzyc ogród przyjazny dziecku
ale my musimy zacząć od kupna działki najpierw....więc nam zejdzie o wiele dużej niż gdybyśmy kupowali mieszkanie, u nas działka 15 arów to ma wartość połowy mieszkania 3 pokojowego.

Cytat:
a ja wam pokaze bąbelka:P

tez ogladam ddtvn
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa też chceeeeeeeeeeeeeeee:prosi :
widzę, że temat wspomnień z dzieciństwa naszych dorosłych już dzieci ja wspominam wszystkie chwile miło, mały nie miał kolek, sypiał ładnie, nie płakał, był pogodny, spacery to był relaks bo i tak na nich ciągle spał jedyne co bym zmieniła i o co będę walczyć przy drugim dziecku to karmienie cyckiem - zrobię wszystko żeby przez te pół roku chociaż karmić dziecko, teraz się nie udało

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:35   #2411
ASIULEK_23
Zakorzenienie

własnie poczytalam opinie o tej pani doktor i... chyba jednak bym sie bała do niej iść... darusia- a Ty zadowolona jesteś?
W sumie to tam pisza, że na usg się nie zna i przeważnie się myli co do plci- u Ciebie tez nie trafiła

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-24, 12:40   #2412
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja Ciebie rozumiem,że nie chcesz.Nie każda z nas musi karmić cycem.Karmienie piersią wspominam koszmarnie i na samo wspomnienie się wzdrygam
ja też
najpierw ciśnienie miałam, ale i tak był to koszmar. Jeszcze młodej do 5 mies. ściągałam... teraz to by mi się chyb nie chciało....

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
może było słabo rozreklamowane, albo cena duża ?
ze sprzedającymi jest tak, że chcą sprzedać jak najdrożej, a kupujący chcą kupić jak najtaniej i ciężko to ze sobą pogodzić
możliwe, ale jak gadaliśmy z pośredniczka, to wyszło na to ,źe to mieszkanie jest dośc specyficzne i po prostu musi się znaleźć osoba, która takiego potrzebuje. Teraz go nie wystawiamy, bo nie chcemy się przeprowadzać z moim ojcem. Na razie musimy się kisić w kurniku.

darusia, ja sama nie chce więcej dzieci, ale aż mi się łezka zakręciła .....
bardzo sie cieszę

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:45   #2413
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Machaj i bardzo dobrze,dziecko wogole nie powinno się nosić bucika po innym dziecku nie ważne czy mialo płaskostopie czy nie,każde dziecko inaczej chodzi i już ten bucik jest wyprofilowany,ugnieciony na nóżkę tego dziecka.
Ja wychodze z założenia,że lepiej tańsze a nowe.
no ja jestem tego samego zdania co ty... ale jakoś nikt mnie tu nie rozumie... używane ciuszki (o ile są ładne) mi nie przeszkadzają... ale butów używanych bym nie kupiła... i nie chce pożyczać od innych... ja wole już kupować małej te papcie za 20 zł i niech w nich biega po dworze niż brać jakieś drogie ale używane...

Cytat:
Machaj - wszędzie to faktycznie nie byliśmy. Bo jakiegoś tam robactwa czy płazów to nie oglądaliśmy bo to ciężko zobaczyć matuchowi. Ją ineteresowały te duże i co się ruszają. A na wybieg do kuzek to tylko w tygodniu można. W niedzielę to chyba za dużo ludzi. A plac zabaw to mogliby wyremontować bo jest kiepski.

Zdrówka dla małej.
no akurat te robactwo to nie dla dziecka... tam ciasno i ciemno... a robale mało sympatyczne...
ja myślałam że ten kozy to cały tydzień są atrakcją dla dzieci.. my zawsze w tyg jeździmy do zoo bo nie ma aż takiego tłoku jak w weekendy... ja sie placem zabaw nie interesowałam nigdy bo nie było mi to potrzebne.. więc nie wiem w jakim jest stanie... my pewnie przez wakacje pojedziemy z małą do Zoo... ciekawe czy się jej spodoba
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:54   #2414
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dokładnie tak jak ja też tam na mnie nic nie mogę wygrzebać, obkupuję tylko dziecko

Widzę, że forum ruszyło wreszcie my wczoraj po pracy na polu cały czas byliśmy, zrobiliśmy Kubusiowi za domem mini plac zabaw, piaskownicę ma i parasol plażowy z turcji i zamówiłam mu namiot ogrodowy i wsio. U nas koło domu kiepsko z miejscem, tzn. miejsca sporo, ale wszędzie jest słońce przez cały dzień, jedyne miejsce z boku domu między nami a sąsiadem oczywiście teść już komentarze rzucał, że dziecko na słoneczku powinno być - kretyn w samo południe do piachu będzie centralnie na słońcu ehhh
Sara, gdzie kupowałąś ten dresik adidasa??chciałabym identyczny dla siostrzenicy, są większe rozmiary takich?? u nas w adidasie nie ma nic dla dzieci
Powiem wam, że ostatnio jakaś zdołowana chodzę...niby zbieramy na tą działkę, odkładamy całą tżta wypłatę, a jak pomyślę, że za samą działkę najpierw musimy wyłożyć z 60-70 tyś., i znowu od zera zaczynać zbierać na budowę, to mnie aż krew zalewa Jestem już skłonna zrezygnować z domu i to co na działkę władować w mieszkanie, u nas 3 pokojowe stoją tak 150-200 tys, zależy od osiedla. A tak to do usranej śmierci chyba będziemy odkładać,a potem to już nawet nie będę umiała się cieszyć z tego domu
na allegro dużo takich dresów i to ściganych ze stanów i dużo ładniejszych od tych w naszych sklepach

Cytat:
a ja wam pokaze bąbelka:P

tez ogladam ddtvn
Piekny

Choć ja bym nie chciała już być w ciązy
denerowowało mnie że wygladam jak słoń że wielu rzeczy mi nie wolno . Wole dzieci poza brzuchem zresztą już nie raz wam pisałam ze drugie to powinni DHL wysyłać

Cytat:
darusia- pamiętam o tych kolkach ale u was szybko przeszło. U nas nie dośc, że kolki to ogólnie płaczek była. Nie zapomne nigdy spacerów... nie za daleko od domu bo jak sie obudzi to cale osiedle nas usłyszy... i szybki bieg do domu... i tak dośc długo. Ona nawet jak już nie miała kolek to wymagała duzej uwagi. Nie poleżała sama dluzej niż 5 minut, trzeba było przy niej cały czas leżeć. pamiętam jak wasze zasypiały na macie a ja z zazdrosci zagryzałam zęby bo moja to na macie to 10 minut i ryk. I tylko rece albo bujanie na kolanach... masakra... dopiero pamiętam jak skonczyła pół roku to jakos tak odsapnęliśmy. Tylko nocki od początku były niezłe. jak zasypiala to wiedzieliśmy, ze mamy czas dla siebie do rana. Od wyżynania ząbków to się zmienilo i czasem jest gorzej ale i tak narzekać nie mozemy.
No i teraz jest kochana... zajmuje się dziecie same sobą.

Pop- pamiętam jak mowiłaś, że dziecko jest proste w obsludze, ze mala tylko śpi i je. A ja tego nie zaznałam... dla mnie bylo strasznie ciężkie w obsludze a instrukcji w załączniku nie dostalam

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Pamiętam, ze ktroaś z was tu podzielala ze mną codzienny, poranny lek. Ja się budzilam i już się balam jak będzie wyglądał dzień...
Na szczęście nie ma dwójki takich samych dzieci ja z Olą miałam gorzej niż przy SZymku . a przy drugim jesteś też bogatsza o doświadczenie a to bardzo jednak pomaga , bo człowiek ma mniejszego stresa , do wielu rzeczy tez podchodzi się bardziej na luzie . ogólnie jest łatwiej . Ciąża też inaczej bo człowiek się mniej stresuje . Poród nie wiem bo nie rodziłam ale przed drugą CC było lepiej wiedziałam co mnie czeka więc też luzik

Cytat:
Tego Ci życzę

A właśnie- zauważyłyscie, że dawno nie narzekałam i nie wymyśliłam żadnej choroby Werci?? Hmmm... cos się ze mną porobilo... musze powertować po necie i coś wyszukać
I brawo za to masz śliczną madrą córę .

Cytat:
ssanie cycka nas ominie na pewno, zreszta z Oliwka tez ominelo i wygodnie mi z tym bylo.
Wygoda wygodą wszystko fajnie , ale i tak warto się pomęczyć , bo butla jest butlą ale nie ma nic lepszego dla dziecka niż mleko mamy .
Mam więc nadzieję że jednak spróbujesz bo wcale nie musi być źle , i wcale nie musi być tak że będzie pół dnia dziecko na cycu wisiało . I mowi Ci to ta co pierwsze też karmiła z butli

BYłam na teramch dwie godziny z małą strasznie jej się podobało , szkoda tylko że tak masakrycznie drogi ten basen

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no ja jestem tego samego zdania co ty... ale jakoś nikt mnie tu nie rozumie... używane ciuszki (o ile są ładne) mi nie przeszkadzają... ale butów używanych bym nie kupiła... i nie chce pożyczać od innych... ja wole już kupować małej te papcie za 20 zł i niech w nich biega po dworze niż brać jakieś drogie ale używane...

)
też jestem tego zdania Ola chodziła w używkach ale tylko do wózka jak nie chodziła bo lubiła np postać przy ławce
Po szymku ma zostawione ale zmienię wkładki na nowe skórkowe i będzie je miała tylko na zmianę jako drugie buty w razie czego . Bo mam zimowe w których szymek mało chodził i półbutów chyba ze trzy pary granatowych więc mogą być też dla dziewczynki . kapcie też nowe .
I piankowe sandały tez zostawiam , bo to takie co SZymek np na basen w nich chodził czy na wakacjach kilka razy , to takie też może mieć .
Stary 2011-05-24, 13:07   #2415
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
na allegro dużo takich dresów i to ściganych ze stanów i dużo ładniejszych od tych w naszych sklepach

Piekny

Choć ja bym nie chciała już być w ciązy
denerowowało mnie że wygladam jak słoń że wielu rzeczy mi nie wolno . Wole dzieci poza brzuchem zresztą już nie raz wam pisałam ze drugie to powinni DHL wysyłać

Na szczęście nie ma dwójki takich samych dzieci ja z Olą miałam gorzej niż przy SZymku . a przy drugim jesteś też bogatsza o doświadczenie a to bardzo jednak pomaga , bo człowiek ma mniejszego stresa , do wielu rzeczy tez podchodzi się bardziej na luzie . ogólnie jest łatwiej . Ciąża też inaczej bo człowiek się mniej stresuje . Poród nie wiem bo nie rodziłam ale przed drugą CC było lepiej wiedziałam co mnie czeka więc też luzik

I brawo za to masz śliczną madrą córę .

Wygoda wygodą wszystko fajnie , ale i tak warto się pomęczyć , bo butla jest butlą ale nie ma nic lepszego dla dziecka niż mleko mamy .
Mam więc nadzieję że jednak spróbujesz bo wcale nie musi być źle , i wcale nie musi być tak że będzie pół dnia dziecko na cycu wisiało . I mowi Ci to ta co pierwsze też karmiła z butli

BYłam na teramch dwie godziny z małą strasznie jej się podobało , szkoda tylko że tak masakrycznie drogi ten basen

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

też jestem tego zdania Ola chodziła w używkach ale tylko do wózka jak nie chodziła bo lubiła np postać przy ławce
Po szymku ma zostawione ale zmienię wkładki na nowe skórkowe i będzie je miała tylko na zmianę jako drugie buty w razie czego . Bo mam zimowe w których szymek mało chodził i półbutów chyba ze trzy pary granatowych więc mogą być też dla dziewczynki . kapcie też nowe .
I piankowe sandały tez zostawiam , bo to takie co SZymek np na basen w nich chodził czy na wakacjach kilka razy , to takie też może mieć .
muszę poszukać na allegro w takim razie, tylko kurna już ostatnio małemu kurtkę kupiłam niby 86 - chciałam na jesień, a ledwo na wiosnę parę razy założył bo już mała, jakoś tak nie ufam już zakupom dzieciowym na all. A pytałam Sary, bo u nas w adidasie nie mają kompletnie nic z kolekcji dla dzieci, a ja do adidasa rzadko chodzę jak jestem gdzieś na zakupach, no ale następnym razem wejdę jak będę w krakowie albo kielcach.
Co do butów, ja tylko nowe dla małego mam. Kupiłam od koleżanki mojej siostry chyba z 5 par śweitnych butów, między innymi sandałki na teraz z ecco, puma ferrari na przyszły rok, geoxy na jesień 2 pary i kangaroosy z których już wyrósł - wszystkie pary łącznie były warte 1219 zł - zliczyłam ceny z pudełek, a ja za nie dałam 250 zł ona je kupiła dla swojego synka, ale nie założył ich ani raz!!! ona jest nadziana jak pieron i butów jej dzieci mają tyle co ja gumek do włosów i tak często je zmienia, większości nawet nie założą także ja na razie mam spokój z butami kupuję tylko kapcie no i tenisówki z cocodrillo i teraz mu sandałki skórzane z renbuta na zmianę kupiłam. Ale używanych po innych dzieciach bym nie wzięła

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

kupiłam Kubusiowi taki namiot do ogrodu http://allegro.pl/john-domek-namiot-...629396347.html ten czerwony z micky, do środka dam sztuczną trawę i puzzle piankowe. A na dzień dziecka kupiłam mu ciuchcię rosie z Tomka do zestawu który ma, więc łącznie z namiotem prezent na dzień dziecka mam z bani

Stary 2011-05-24, 13:12   #2416
ania p
Zakorzenienie

rzeczy adidasa sa zwykle lekko większe od tych z Polskich firm , no i pytaj sprzedawcę o wymiary , przeciez podać musi .
No z tymi butami to miałaś farta
Mi się udało jedne clarksy kupić na lumpie ale nówki z metkami .
I na szczęście ten mój sklep nie jest jakoś masakrycznie drogi .
teraz dla Oli dałam 85 zł
Stary 2011-05-24, 13:21   #2417
anakazar
Zakorzenienie

Bao pytaj o wymiary i mierz ubrania.Zresztą na aukcjach podają rozmiary.Ja dla Niny mam dres nike,adidas,3 pumy i wszystko z all.W sklepie mam zawsze ok.50zł droższe,a ja przepłacać za to samo nie lubię.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-05-24, 13:21   #2418
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczy adidasa sa zwykle lekko większe od tych z Polskich firm , no i pytaj sprzedawcę o wymiary , przeciez podać musi .
No z tymi butami to miałaś farta
Mi się udało jedne clarksy kupić na lumpie ale nówki z metkami .
I na szczęście ten mój sklep nie jest jakoś masakrycznie drogi .
teraz dla Oli dałam 85 zł
aha, no to dobrze wiedzieć z tą rozmiarówką ta koleżanka mojej siostry ma jeszcze pełno ubrań na 2-3 latka (Nikodem ma teraz prawie 4 latka) no i chyba od niej kupię następną porcję ciuszków i butów - oczywiście nówek, bo pewnie ma tylko już musze poczekać do wypłaty, bo swoją już przepuściłam

Stary 2011-05-24, 13:23   #2419
anakazar
Zakorzenienie

Bao no a jak Ty wycyrklowałaś rozmiar butów na przyszła wiosnę?bo ja też bym małej już kupiła,ale ja na teraz z rozmiarem nie trafiam To się nie pcham na przyszłość z butami...

Stary 2011-05-24, 13:25   #2420
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao pytaj o wymiary i mierz ubrania.Zresztą na aukcjach podają rozmiary.Ja dla Niny mam dres nike,adidas,3 pumy i wszystko z all.W sklepie mam zawsze ok.50zł droższe,a ja przepłacać za to samo nie lubię.
ja właśnie czytam rozmiar, a dokładnych wymiarow nigdy tż zamówił 2 dresy u kolegi, którego mama jest w USA i ma przysłać w następnej paczce. Zobaczymy co kupi, jeden zamówił na 2 latka i jeden na 3 latka, akurat jeden będzie na jesień a drugi na przyszłą wiosnę Mój tż ma też chrzestnego w usa, ale ten buc to za chiny by nie kupił i nie wysłał człowiek się obcych prosi...

Stary 2011-05-24, 13:33   #2421
ania p
Zakorzenienie

A ja dziś dostałam dla małego trampki z nexta
http://allegro.pl/next-trampki-8-uk-...628432011.html
i bluze normalnie uwielbiam ich ubrania .
Tylko też się musze zawsze kogoś prosić żeby mi kupił
własnie wymarudziłam wiadomośc do naszej agnieszki czy czasem nie będzie w PL w wakacje

Baobabek pewnie jak masz okazję to kupuj i jeszcze nowe rzeczy zresztą nawet jakbyś ubrania od niej używane wzięła to też dzieciaki pewnie 2 razy miały na sobie .
Stary 2011-05-24, 14:22   #2422
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś dostałam dla małego trampki z nexta
http://allegro.pl/next-trampki-8-uk-...628432011.html
i bluze normalnie uwielbiam ich ubrania .
Tylko też się musze zawsze kogoś prosić żeby mi kupił
własnie wymarudziłam wiadomośc do naszej agnieszki czy czasem nie będzie w PL w wakacje

Baobabek pewnie jak masz okazję to kupuj i jeszcze nowe rzeczy zresztą nawet jakbyś ubrania od niej używane wzięła to też dzieciaki pewnie 2 razy miały na sobie .
ubrania też mam od niej, kupiłam za 100 zł nie używane, większość z metkami, a te bez metek to albo uprane z nowości, albo założone raz. Wszystko z mothercare, wójcika i h&m.
Ja też nexta uwielbiam - siostry koleżanka (inna) ta co była teraz w londynie mi nakupowała w nexcie fajnych spodenek krótkich, kilka koszulek...no i z george'a pełno i z early days na jesień na przyszłą wiosnę i lato

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

świetne te trampki kurde, mi teraz nie bardzo będzie miał już kto ciuchy z uk przywozić dlatego zapas zrobiłam

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

mały śpi od 11ej dobrze, że ojciec mu dał obiadek przed spaniem teraz ugotowałam na jutro zupę pomidorową na skrzydełkach z lanymi to jak wstanie to mu dzisiaj też dam - zaliczy dziś 2 obiadki (mam nadzieję)
Jak zje to uciekamy na spacerek a was gdzie wywiało??

Stary 2011-05-24, 15:36   #2423
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę,że i Zosia ma identyczną sukienkę co Nina i OlaMoja ma na 80 i jest na nią długą.86 sięgała jej prawie do kostek.
Zosia z h&mu wszystkie ubrania ma na 86, ten dres z adidasa niby rozmiar 80 ale jest większy niż inne ubrania. Chociaż bluzeczka na ramiączkach taka w paski na 80, a ta sama tylko różowa i na 86. Chyba im się metki pomyliły
Leginsy na 86 ma za kolanko, kombinezon też na 86 i dobry. Zosia wydaje mi się że wysoka jest.

Wróciłyśmy z działki, Zosia śpi a ja jade chyba na zakupy. Musze jakieś tuniki pokupić, bo nie mam w czym łazić.

Zosia jak była malutka, to ja nie wiedziałam że dziecko mam. Spała, leżała, jadła i znowu spała. Wogóle prawie nie płakała, jedynie wtedy jak była przesunięta. Karmiłam małą niecałe dwa miesiące, ale nie wspominam tego ani dobrze ani źle. Drugie też na początku będe pewnie kaarmiła piersią, ale góra dwa miesiące i koniec.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:34   #2424
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny
Wracam na chwilę i nadrobiłam dosć pobieznie żeby być na bieżąco.
Zosia jako że już w pionie to wymaga więcej zainteresowania swoją osobą. Do tego wychodzą jej ząbki. Do komputerka mogę podejść jak ona spi.

Na początek

- dzieciaczki na zdjęciach są przesłodkie i już wszystkie coraz większe. Nie przypominają tych maluchów sprzed roku. Chciałam zauważyć że Oliwka pop-owa ma śliczne włoski

- darusia - podoba mi się Twoje usg

- madzia - oby palec wrócił do sprawności

- dziekuję też za życzenia . To było wczoraj a dziś czuję się tak samo. Miałam tylko jedne złośliwe zyczenia - zadzwoniła koleżanka, która od 20 lat nie składała mi zyczeń a teraz sobie przypomniała

- od kilku dni (nocy) Zosia śpi w normalnej piżamce (tylko) i bez przykrycia

- moja "przyjaciółka" locha spała sobie dzisiaj spokojnie niedaleko drogi. Niestety starsi ludzie chodzący z kijkami zachowywali się dość głośno i ją obudzili bo zniknęła. Obawiam się że będzie miała małe i nie będzie można już tam chodzić.
Stary 2011-05-24, 16:50   #2425
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

- dziekuję też za życzenia . To było wczoraj a dziś czuję się tak samo. Miałam tylko jedne złośliwe zyczenia - zadzwoniła koleżanka, która od 20 lat nie składała mi zyczeń a teraz sobie przypomniała
Jak to JEDNE złośliwe!!!! A ja??!!!
Wiem że w tym wieku to wzrok już nie bardzo, niedługo i reszta zmysłów poleci .

A Ty z kijkami to też już powinnaś zacząć chodzić i jakby co to się przydadzą na przyjacółkę - lochę. Może nadaj jej jakieś imię i sie naprawdę zaprzyjaźnicie

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-05-24 o 16:56
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:28   #2426
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
I to mówi ta co coś o tym wieale podobno jedne zmysły jak odchodzą to inne się wyostrzają, zawsze można liczyć na fajniejsze orgaz.y

Dzisiaj robiłam gofry i mąka mi się skończyła, ciasto takie naleśnikowe, nie mam czego dosypać, to dosypałam płatków owsianych, i zarodków przennych, ale pyszne, i świadomość tego że zdrowetylko gorzej od gofrownicy odchodzą

Mój maleńki synek to ostanio taki się dzikus zrobił, bo jak zobaczy większe skupisko ludzi niż takie rodzinne, np w szkole to mi się do nóg przykleja i ryczy z łzami włącznie. Jak dzisiaj mój tata był na tych gofrach to ten malec siedział przyklejony do nogi i mrudził w kuchni, pomagało tylko przerzucenie go z podłogi na moje bioderko

młoda czym czyścisz narożnikja jak podniosę poduszki to widać że już czas wyczyścićwczoraj wyczytałąm że chusteczki dla dzieci do pupy ładnie czyszcza, i niby nivea, ale kremem nie smarowałam, a w sumie czymś by trzeba

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:54   #2427
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Minka co do gina ja jestem strasznie z niej zadowolona i nie zmienilabym jej na innego lekarza za nic, nie interesuje sie opiniami , ja mam ja sprawdzoną i jestem bardzo zadowolona, na kazda wizyte ide z usmiechem na twarzy , wszystko moge jej powiedziec , pomogla ostatnio mojej kuzynce zupelnie bezinteresownie mimo ze ta chodzila do innej lekarki -Pani Zwolińskiej ( ktora zapomniala ze sie umowila ze mna na wizyte i poejchala nad morze) , zawsze odbiera moj telefon a jak z mala lezalam w wyrku bo mialam angine to co 2 dzien dzwonila zeby zapytac co u mnie, jak sie czuje i czy nieodplatnie nie przyjechac, za badania nie place ona mi nosi ksiazeczke podbija badania , nawet teraz za toxo nic nie zaplacilam, mysle ze to tez zalezy od tego kto w czym widzi straszny problem u lekarza i jaki kontakt sie zalapie. Czy przyjechalaby do porodu nie wiem, bo do niej nie zadwonilam jak jechalam. Ja mam o niej zdanie super i juz 4 kolezanki ktore byly ogladac ze mna Oliwke w brzuchu sie do niej przeniosly i mysle ze kolejki tez mowia same za siebie.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

my u moich rodzicow caly dzien na ogrodzie, tz wcina kolacje, mnie sie zachcialo ziemniakow w lupinkach i sobie gotuje :P
A.Camus
Stary 2011-05-24, 20:08   #2428
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz to z własnego doświadczenia

BYłam na spacerku i nogi to mi juz dziś w tyłek wchodza .
Ola mi tu własnie w monitor puka nie dość że dzieci zdominowały TV to jeszcze mi się do kompa dobierają .
Stary 2011-05-24, 20:30   #2429
evitka21
Zakorzenienie

ania, dziś była "twoja" pogoda, ja wymiękłam szybko, u nas była upałowa masakra

a jeszcze miałam zapytać a propos mycia włosków, codziennie myjecie waszej młodzieży?
ja do niedawna codziennie,a od jakiegoś czasu mniej więcej co drugi dzień (a jak upał, to codziennie)

a z tym spaniowym outfitem pytałam, bo stary już ją chciał na krótki rękaw kłaść, a mi się wydaje, ,że jak ona się tak rozkrywa to chyba jeszcze lepiej na długi (spi w body spodenkach i skarpetkach).

A w ogóle fajna różnica temp-w dzień 30 stopni,a w nocy zapowiadają 4-6 stopni.

Koleżanka mnie dziś obdarowała reklamówką obiadków i deserków hippa po swojej córeczce, która z nich "wyrosła", ciekawa jestem czy młodej posmakują, takie ciekawe smaki same, bo jej słojów raczej nie dawałam.
Ona generalnie na swoje zupki wybrzydza (oprócz barszczyku i rosołku naszego), ale jak dziś dodałam jej kawałek jabłuszka to już smakowało.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:33   #2430
drcron
Zakorzenienie

Pop ja zmienie tam wszystko kolor to podstawa

a co myslicie o tym projekcie ?
http://www.insidelab.pl/blog/wp-cont..._insidelab.jpg

jest jeszcze jeden fajny zeilony ale chyba nie pasuje nie moge go wkleic
tam jeszcze w tym mieszkanku jest jeden pokoj i przedpokój na czerwono pomalowane

mojemu dziecku cos sie stalo i jak ja rozbieram to skarpetki getry koszulke trzyma w rece i idzie z tym spac wczoraj zasypiala z chochelką w jednej rece i ziemniakiem w drugiej a jej owca i kocyk musiły być obok czy to normalne ?? teraz zasypia ze skarpetkami w rece ale bynajmniej mojej reki już nie cce mieć kladzionej na buzie to mały sukces

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

my kładziemy spać w bodziaku na krótki rekaw juz od marca tak spimy z gołymi nóżkami ale u nas duszno w domu strasznie nawet nawilżacz nie pomaga a myjemy się w mydełku naturalnym dziewczyny kiedys linka dawały

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2011-05-24 o 20:42
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości