|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Dziękujemy wszystkim pięknie za komplementy
P0P Oliwka jest śliczna wykapana mamusia i widać że nie będzie delikatną panienką tylko silna babka, tez ma dużo placu do biegania Hehe dobre z tą piłką , mój pies tak kiedyś zrobił zabrał dzieciom piłkę i uciekł. A z gorylem jeszcze lepsze ![]() Madzia fajne spodnie , a mały jaki zadowolony, dzieci uwielbiaja takie rzeczy Darusia my właśnie odgrodziliśmy część ogrodu gdzie najbezpieczniej żeby taki wybieg zrobić A Ty nie przemęczaj się tam kobieto uważaj na siebie Cytat:
Cytat:
![]() mój ma kalosze ale przewraca się w nich nie wygodne są a po deszczu czy rano po rosie (bo od 7.30 już na dworze) to gania w trampkach ,mamy 3 pary trampek na zmianę w razie zamoczenia i jeszcze sandały no na to wygląda to mój syn wynalazł Cytat:
Cytat:
![]() Wercia śliczna ![]() ja nie mogę wyglądasz super z czego Ty sie odchudzasz babo ![]() Mały widać zadowolony przy kózkach Cytat:
szampon bambi pozuje jak modelka ![]() Te zamki dmuchane to w biedronce widziałam ale nie wiem po ile ![]() A w brico były fajne ślizgawki podobne jak u P0P na zdjęciu za 89 chyba zastanawiałam sie czy nie kupić ale stwierdziłam że już Miko wystarczająco poobijany wczoraj się wywrócił i guz wielki z siniakiem na czole a dzisiaj broda obdarta |
|||||
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że forum ruszyło wreszcie my wczoraj po pracy na polu cały czas byliśmy, zrobiliśmy Kubusiowi za domem mini plac zabaw, piaskownicę ma i parasol plażowy z turcji i zamówiłam mu namiot ogrodowy i wsio. U nas koło domu kiepsko z miejscem, tzn. miejsca sporo, ale wszędzie jest słońce przez cały dzień, jedyne miejsce z boku domu między nami a sąsiadem oczywiście teść już komentarze rzucał, że dziecko na słoneczku powinno być - kretyn w samo południe do piachu będzie centralnie na słońcu ehhh![]() Sara, gdzie kupowałąś ten dresik adidasa??chciałabym identyczny dla siostrzenicy, są większe rozmiary takich?? u nas w adidasie nie ma nic dla dzieci Powiem wam, że ostatnio jakaś zdołowana chodzę...niby zbieramy na tą działkę, odkładamy całą tżta wypłatę, a jak pomyślę, że za samą działkę najpierw musimy wyłożyć z 60-70 tyś., i znowu od zera zaczynać zbierać na budowę, to mnie aż krew zalewa
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia z niedzieli, siebie w kieTce nie wstawię - jakoś masakrycznie grubo wyszłam
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A łazienka normalnie masakra Baobabek ty mi pokaż tą masakrycznie grubą, bo aż ciekawa jestem ![]() a jak w kiecce tak grubo wyszłaś to widocznie krój nie dla ciebie, jakbyś foto wstawila to byśmy tobie napisały co nie tak, żebyś wiedziała jaką w przyszłości kupić
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jak sprzedamy nasz kurnik w samym centrum, to może kupimy jakies 3 mirko pokoiki na zadupiu...ale to MOŻĘ , bo nasze mieszkanie było rok w sprzedaży i może z 10 os. przyszło pooglądać..... ![]() także u nas syf w tej materii zdjęcia super, kubuś jest śliczny i taki, jak mówiłam, dorosły.... i fajny placyk macie
|
|
|
#2376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Jeszcze raz dziekuję za komplementy pod adresem mojego dziecka. Wczoraj jak mnie zobaczyła w laptopie to podleciała zrobiła papa i zaknęła. No i tyle było z rozmowy. Tatuś jej tłumaczy tylko, że nie wolno zamykać mamusi. To dziecko to będzie mnie zawsze z laptopek kojarzyło .Co do spania to moja też nie lubi być przykryta więc my ją na noc ubieramy w śpiochy. I już prawie cały czas śpi na dużym łóżku. Nawet w dzień gdy sama śpi. Jak się budzi to schodzi i krzyczy pod drzwiami aby ktoś jej otworzył. Zosia wygląda ślicznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
JA mam porównanie bo mieszkam w Wawie w bloku a pod Opolem w domu. Niestety ale dom jest o wiele lepszy jeśli chodzi o dziecko. Ale masz przystojniaków w domu ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Drcron - łazienka jest masakryczna. A tam zmieści się wanna? Chyba nie więc pozostaje prysznic. Szkoda bo dzieci lubią wannę. A planujecie całkowity remont czy tylko kolor zmienić?
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-05-24 o 08:09 |
|||
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Ja dzis NIC NIE ROBIE! po prostu nic, mam to gdzies, tz mnie wkurzyl w nocy i sie pożarlismy poszlam spac do malego pokoju - kretyn;/! wrrrrr dzisiaj jak mala zaliczy 1 drzemke czyli za jakas godzinke dwie smigamy na caly dzien do moich rodzicow, mloda sie wybiega, mama ma akurat dzis wolne. Ja sie ciesze ze mieszkam w blokach pod tym wzgledem jest dobrze,ze mycie klatki mnie nie interesuje, odsniezanie tez nie, a u nas to najwieksza masakra zima z tym odsniezaniem jest bo zadna firma tam prawie nie jezdzi odsniezajaca i szok ;/ a jak chce to mam 10 minut drogi spacerkiem wiec mala lata caly czas na dworze ja przy okazji z dupa nie siedze tylko zaliczam spacerek
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Haha (czarny humor) - mnie mój w nocy też wkurzył i spałam w salonie
|
#2379 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja Daniela kładę w pajacu,tez całą noc odkryty bo mi się już nie chce przychodzić i go przykrywać. A wczooraj już spał,ja poszłam się kąpać i włączyłam wentylator pod prysznicem,chyba tego się tak przestraszył tak zaczął płakać,że go uspokoić nie mogliśmy,później usnął na kolanach i nie dał się odłożyć co go ruszyliśmy to od nowa płacz ale wkońcu się udało,dzisiaj na szczęście wstał z dobrym humorkiem ale już o 5.30 mogłam jeszcze 1,5h pospać.Cytat:
![]() No pewnie,że się cieszę,będą razem buszować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam prysznic ale mam głeboki bardzo brodzik i Daniel ma wannę. Madzia weź już lepeij nic nie pisz z drastycznych kawałków ![]() Mrowak a u Ciebie jak z tym spaniem? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-05-24 o 08:25 |
|||
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kupienie mieszkania 3 pokojowego to koszt od 140 tyś- 250 tyś, ale to zależy od metrów i od czynszu, czy z balkonem, no i oczywiście jaka dzielnica, i jaki budynek. Ja jakbym zaczynała się budować i było mnie stać na zostawienie mieszkania, to bym nie sprzedawała, bo wynajem u nas sporo kosztuje
i bym własnie na wynajem zostawiła, a potem Erykowi dała na dobry początek![]() Ja już mam ogórkową ugotowaną ![]() Mały urwisa załączył, to idę na spacer żeby spokojnie w wózku posiedział, no i jeszcze muszę do pracy iść z ubezpieczeniem podpytać. P0P bony z IKEI do końca czerwca ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ja dzisiaj o 17 idę do szkoły na zebranie połączone z występem na dzień matki
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
no a w mojej dzielnicy choc nie centrum to kawalerki po 200tys chodza.... i nawet jakbysmy chcieli wieksze mieszkanie to tez nie chce innej dzielnicy niz ta a 2-3 pokoje to juz 300-400tys... ja juz bym wolala zadupie byle nie tutaj:P
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baobabek wiesz jak to fajnie jak murarz muruje i już coś widać. Tż mi codziennie zdjęcia robi ile zrobili, fajnie się ogląda ![]() Cytat:
Oliwka na zdjęciach wydaje się wysoka bardzo ![]() Zosia dziękuje za komplementy ![]() ona na tej ławeczce w piaskownicy przesiedzi cały czas. My zaraz zmykamy na działke obejrzeć ile już murów postawili. Zosia pobiega, pobawi się w piasku, a pozniej do prababci pojedziemy bo mieszka od działki 1 km ![]() w ddtvn jest jak stworzyc ogród przyjazny dziecku
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam pokaze bąbelka:P
tez ogladam ddtvn
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tz ostatnio stwierdził, że zdecydowałby się teraz na drugie gdyby urodziło się roczne My niestety nie wspominamy zbyt miło pierwszych miesiecy. Oczywiście, było miło, była malusia, słodka ale ten jej ciągły płacz, kolki itp- nie chciałabym tego przechodzić jeszcze raz Mam nadzieje, że jak sie zdecydujemy na drugie (kiedyś na pewno) to trafi nam się takie jak Oliwka darusi
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - aż mi sie oczy zaszkliły.
Sara - Oliwka jest malutka. Ma jakieś 77czy 78 cm. Będzie po mamusi kurduplem
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj robiłam testa - negatywny, ale miałam przez chwilę stracha. Już wyobrażałam sobie, jak Igor mi ucieka, ja z drugim w wózku, które może jak starszy brat, nienawiść do wózka, darcie się. Ten się przewróci płacz -płacz, ten sie obudzi -płacz. Jedno i drugie będzie chciało cycka... o nie. Ja to na razie jednak nie jestem na to gotowa. Może za jakiś czas.
Ale Darusia - jak patrzę na usg, to jednak mała tęsknota się budzi. matka - wariatka
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nie zapomnij ze my pierwsze miesiace tez mielismy okropne, bo mala miala taka kolke ze lekarze nie wierzyli ze od kolki mozna tak plakac!
Dopiero sab u nas pomogl, a plakala 24 na dobe, z niewyspania, zmeczeniai bolu;/ takze zycze ci takiego dziecka jak Oliwka ale juz po tym jak dostala sab ![]() Tym razem siezaopatrze z gory, moze nie bedzie potrzebny ale niech lezy na wszelki wypadek ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- ja karmic nie bede na pewno, tzn bede ale butlą:P przeciez nie zaglodze malucha:P heheh , mysle ze az tak zle nie bedzie megi to chyba jeden z najczarnisjszych scenariuszy
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - a mnie jakoś taki obrazek jak opisałaś nie przeraża.
Może dlatego że miałam sporo czasu na początku. Wysypiałam się bo przecież Oliwka w szpitalu była. A potem jak była w domu to też raczej spokojnie i bez problemu. Największy problem z nią to te ciągłe wizyty u różnych specjalistów i ten strach czy wszystko w porządku. No i jej jedzenie. A tak to spokojna i nie marudna była. Więc ja przy niej to spokojnie i dwójką dzieci mogłabym sie zajmować - tylko karmić bym ich nie chciała.
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
pop mnie tez nie przeraza, malo tego ja sie juz doczekac nie moge
!
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
darusia- pamiętam o tych kolkach ale u was szybko przeszło. U nas nie dośc, że kolki to ogólnie płaczek była. Nie zapomne nigdy spacerów... nie za daleko od domu bo jak sie obudzi to cale osiedle nas usłyszy... i szybki bieg do domu...
bo moja to na macie to 10 minut i ryk. I tylko rece albo bujanie na kolanach... masakra... dopiero pamiętam jak skonczyła pół roku to jakos tak odsapnęliśmy. Tylko nocki od początku były niezłe. jak zasypiala to wiedzieliśmy, ze mamy czas dla siebie do rana. Od wyżynania ząbków to się zmienilo i czasem jest gorzej ale i tak narzekać nie mozemy.No i teraz jest kochana... zajmuje się dziecie same sobą. Pop- pamiętam jak mowiłaś, że dziecko jest proste w obsludze, ze mala tylko śpi i je. A ja tego nie zaznałam... dla mnie bylo strasznie ciężkie w obsludze a instrukcji w załączniku nie dostalam ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Pamiętam, ze ktroaś z was tu podzielala ze mną codzienny, poranny lek. Ja się budzilam i już się balam jak będzie wyglądał dzień...
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
no ja pamietam jak narzekalas, jak plakalas...mam nadzieje ze to mnie ominie.
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie- zauważyłyscie, że dawno nie narzekałam i nie wymyśliłam żadnej choroby Werci?? Hmmm... cos się ze mną porobilo... musze powertować po necie i coś wyszukać
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-05-24 o 10:40 |
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Mi utwiły w pamięci najmocniej spacery - ten straszny płacz, to bujanie dziecka, aż zaśnie, a później spacer włąściwy i nie daj Boże, jak coś mi go obudziło dalej od domu - nie wiedziałam, co mam zrobić, aż dusił się od płaczu, a nieść jego, podtrzymywac główkę i pchac wózek było mi ciężko.
Poza tym wszystko ok. No i jeszcze kilka dni, w których niemal 24/24 musiałam leżeć przy nim dawać mu ssać pierś, bo jak wypadła mu z buzi, to był straszny płacz. No i on dalej zasypia przy cycku
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-05-24 o 10:42 |
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
ssanie cycka nas ominie na pewno, zreszta z Oliwka tez ominelo i wygodnie mi z tym bylo.
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
A już tak z góry zakładasz, ze nie będziesz karmić? A może sie uda bez żadnych problemów i będzie Ci to sprawiało radość? Może spróbuj chociaż...
|
#2396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Główkę jak i ciałeczko myjemy mydełkiem naturalnym. A Lejdi w ogóle wczoraj nas olała,bo nie wróciła na noc do domu Tż jak ją dzisiaj wpuszczał do domu to ją przywitał słowami"gdzie się podziewałaś latawico"Śliczna dziewczynka-bardzo do taty podobna.My mamy identyczny dresik z allegro ![]() Cytat:
Zobacz dresiki na all-pełno tam tego. Cytat:
Moja ma na 80 i jest na nią długą.86 sięgała jej prawie do kostek.---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Tak,tak-nasza Asia to już nie Asia narzkaczka i panikara
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
asia ja z tego przyjemnosci nie czerpalam zadnej, pewnie tez dlatego ze byla to meczarnia dla mnie i Oliwki bo nie mialam pokarmu ale nie mam nawet najmniejszego parcia na karmienie, poza tym jedno przy cycku z drugiego kto bedzie pilnowal? a Oliśka z tych dzieci sa w jednej sekundzie potrafia byc z 10 miejscach
![]() moze tez dlatego tak na to patrze ze nie karmilam Oliśki i tak mi bylo wygodnie, nie czulam sie z tym zle.
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
ana dokladnie,
asiu zakladam tak bo ja po prostu nie chce karmic piersią, nic cudownego w tym nie widze , jestem wyrodna ale trudno sie mowi, mloda na mm sie wychowuje i ma sie swietnie wiec drugie tez moze.
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale darusia- oczywiście rozumiem Twoje podejście ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
że nie chcesz karmić piersią?- bzdura. Ty jesteś najlepsza matką pod słońcem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

a jak w kiecce tak grubo wyszłaś to widocznie krój nie dla ciebie, jakbyś foto wstawila to byśmy tobie napisały co nie tak, żebyś wiedziała jaką w przyszłości kupić

mogłam jeszcze 1,5h pospać.