Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 22:54   #2371
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Dziękujemy wszystkim pięknie za komplementy
P0P Oliwka jest śliczna wykapana mamusia i widać że nie będzie delikatną panienką tylko silna babka, tez ma dużo placu do biegania
Hehe dobre z tą piłką , mój pies tak kiedyś zrobił zabrał dzieciom piłkę i uciekł.
A z gorylem jeszcze lepsze
Madzia fajne spodnie , a mały jaki zadowolony, dzieci uwielbiaja takie rzeczy
Darusia my właśnie odgrodziliśmy część ogrodu gdzie najbezpieczniej żeby taki wybieg zrobić
A Ty nie przemęczaj się tam kobieto uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jak Wasze maluchy reagowały na to i czy rozmawiałyście z pediatrami o tej szczepionce i związku z autyzmem?
u nas nie było żadnej reakcji
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam

Nasze dziecko wczoraj nas(swoich rodziców)wyrzuciło z domu.Spryciula nauczyła się sama po stopniach wchodzić do domu i weszła sobie wzięła moje buty i trach na zewnątrz-spojrzała czy aby na pewno poleciały i poszła i to samo zrobiła z tż butami.Pogratulowała sobie sama bijąc brawo i do kompletu wyrzuciła jeszcze kocią miskę.Otrzepała ręcę,zatrzasęła nam przed nosem drzwi i tyle ją widzieliśmy

Dziewczyny po takiej deszczowej pogodzie jak wczoraj w czym wypuszczacie dzieci na dwór?macie dla maluchów kalosze?mogą latać dzieciaki w takich butach?bo chcę jej kupić.Mokro jest i wypuścić jej nie mogę i z tego powodu już się od rana awanturuję
hehe ja swoich butów tez szukałam po ogrodzie a moja mama kurtki w krzakach
mój ma kalosze ale przewraca się w nich nie wygodne są a po deszczu czy rano po rosie (bo od 7.30 już na dworze) to gania w trampkach ,mamy 3 pary trampek na zmianę w razie zamoczenia i jeszcze sandały
Cytat:
Libra
Znowu ruszyła "Pista miska"?
no na to wygląda to mój syn wynalazł
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!

wpadłam pokazac Michaśkę , ostatnio spotykamy dzieci w wieku Michasi.. to ona przy tych maleństwach to jakis wielkolud... wysoka panna bedzie.
śliczna panienka i rzeczywiście wysoka
Cytat:
Dzisiaj w lidlu fajne koszulki na nasze dzieci,skarpetki i dużo zabawek w fajnych cenach.Tż pojechał małej kupić parę pudel lego duplo,bo tanie są tam dzisiaj.
oj ja mam dosyć klocków wszystkie poszły do worków i do schowka na później ile razy dziennie można klocki zbierać
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No to i ja wkleję dwie foty
Wercia śliczna
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
babel w zoo
ja nie mogę wyglądasz super z czego Ty sie odchudzasz babo
Mały widać zadowolony przy kózkach

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

baby, a w czym śpią wasze dzieci? (w sensie jak grubo, na jaki rękaw)

i myjecie im główki w szamponach czy tym samym co ciałko?
body na krótki i spodnie od piżamy bez skarpet
szampon bambi
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Kilka zdjęc Zosi
z zoo i dzisiejszego dnia
pozuje jak modelka

Te zamki dmuchane to w biedronce widziałam ale nie wiem po ile
A w brico były fajne ślizgawki podobne jak u P0P na zdjęciu za 89 chyba zastanawiałam sie czy nie kupić ale stwierdziłam że już Miko wystarczająco poobijany wczoraj się wywrócił i guz wielki z siniakiem na czole a dzisiaj broda obdarta
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 06:33   #2372
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
ana to was cora zalatwila spryciola mala

my wyrzucamy pampersy na balkon zeby nam w domu nie podkapcalo i jedne lezy kolo drzwi balkonowych balkon otwarty patrze co mlody robi a ten bach tego pampersa w raczki wyrzucil na balkon i zamknal drzwi za soba myslalam ze walne

pop ale oliwka cudna jest...ale widac ze psotnica mala z niej roznie... ten blysk w oczku

madzia... swietnie wygladasz w tych portkach a tezetow widac mamy podobnych moj tez by podobnie skwitowal takie spodnie tylko moze bardziej dosadnie.... a na rozmiary nie patrz bo co firma to maja swoja rozmiarowke....

ja osatatnio reklamowalam koszule w h&m bo tak dziwnie material sie rozszedl jakby przypalona zelazkiem ale ona byla w takie paseczki i tak ajkby na jednym paseczku ewidentna wina materialu..... reklamacje mi przyjeli ale kasy nie zwroca, albo sobie cos wybiore albo wezme karte upominkowa z zaladowana kwote, gdyby nie to ze czesto cos tam kupuje to by byla awantura..... bo to przeciez nie byl zwrot tylko reklamacja.... no i na siebie nic tam znalesc nie moge;/
dokładnie tak jak ja też tam na mnie nic nie mogę wygrzebać, obkupuję tylko dziecko

Widzę, że forum ruszyło wreszcie my wczoraj po pracy na polu cały czas byliśmy, zrobiliśmy Kubusiowi za domem mini plac zabaw, piaskownicę ma i parasol plażowy z turcji i zamówiłam mu namiot ogrodowy i wsio. U nas koło domu kiepsko z miejscem, tzn. miejsca sporo, ale wszędzie jest słońce przez cały dzień, jedyne miejsce z boku domu między nami a sąsiadem oczywiście teść już komentarze rzucał, że dziecko na słoneczku powinno być - kretyn w samo południe do piachu będzie centralnie na słońcu ehhh
Sara, gdzie kupowałąś ten dresik adidasa??chciałabym identyczny dla siostrzenicy, są większe rozmiary takich?? u nas w adidasie nie ma nic dla dzieci
Powiem wam, że ostatnio jakaś zdołowana chodzę...niby zbieramy na tą działkę, odkładamy całą tżta wypłatę, a jak pomyślę, że za samą działkę najpierw musimy wyłożyć z 60-70 tyś., i znowu od zera zaczynać zbierać na budowę, to mnie aż krew zalewa Jestem już skłonna zrezygnować z domu i to co na działkę władować w mieszkanie, u nas 3 pokojowe stoją tak 150-200 tys, zależy od osiedla. A tak to do usranej śmierci chyba będziemy odkładać,a potem to już nawet nie będę umiała się cieszyć z tego domu

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 06:39   #2373
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

zdjęcia z niedzieli, siebie w kieTce nie wstawię - jakoś masakrycznie grubo wyszłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1100.jpg (213,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1105.jpg (171,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1106.jpg (207,2 KB, 25 załadowań)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 06:56   #2374
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Plmadzia jeśli mogę doradzić to ja proponuje przed zmianą opatrunku moczyć palca w cielej wodzie ale nie gorącej z dodatkiem mydła szarego ale nie biały jeleń tylko prawdziwego szarego jesli bedzie Cie rwało to też możesz moczyć wypróbowane to i sprawdzone na moich paluchach i nodze
w riwanolu wymoczyłam, to wszystko ściągnełam i jest ok, mam około 1 cm bliznę wokoło paznokcia, dolna linie, więc tragedi nie ma, tylko mam skłonność do bliznowców, i jestem ciekawa jak to później będzie wyglądało.

A łazienka normalnie masakraktos uwielbia ten kolor. Mi się bardzo podobałą tez łazienka Aixy kiedyś wklejała. A sama jak będę robiła to super są te takie duże płytki, a do łazienki pasuja kolory ziemi, czyli piaskowe, i brązy.

Baobabek ty mi pokaż tą masakrycznie grubą, bo aż ciekawa jestem a jak w kiecce tak grubo wyszłaś to widocznie krój nie dla ciebie, jakbyś foto wstawila to byśmy tobie napisały co nie tak, żebyś wiedziała jaką w przyszłości kupić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:32   #2375
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u nas 3 pokojowe stoją tak 150-200 tys, zależy od osiedla. A tak to do usranej śmierci chyba będziemy odkładać,a potem to już nawet nie będę umiała się cieszyć z tego domu
a u nas 3 pok. to 300 tyś to absolutnie dolna granica...
my jak sprzedamy nasz kurnik w samym centrum, to może kupimy jakies 3 mirko pokoiki na zadupiu...ale to MOŻĘ , bo nasze mieszkanie było rok w sprzedaży i może z 10 os. przyszło pooglądać.....
także u nas syf w tej materii

zdjęcia super, kubuś jest śliczny i taki, jak mówiłam, dorosły....
i fajny placyk macie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:16   #2376
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Jeszcze raz dziekuję za komplementy pod adresem mojego dziecka.
Wczoraj jak mnie zobaczyła w laptopie to podleciała zrobiła papa i zaknęła. No i tyle było z rozmowy.
Tatuś jej tłumaczy tylko, że nie wolno zamykać mamusi. To dziecko to będzie mnie zawsze z laptopek kojarzyło.

Co do spania to moja też nie lubi być przykryta więc my ją na noc ubieramy w śpiochy. I już prawie cały czas śpi na dużym łóżku. Nawet w dzień gdy sama śpi. Jak się budzi to schodzi i krzyczy pod drzwiami aby ktoś jej otworzył.

Cytat:
Kilka zdjęc Zosi
Zosia wygląda ślicznie i wydaje mi sie że jest coraz bardziej podobna do TZ-ta. A ta sukienka z H&M to na jaki wzrost. Bo ja mam też taką tylko czerwoną na 86 ale jest jeszcze za duża.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Młoda w Ikei we Wrocławiu można łączyć bony ale na jeden rachunek może byc złączonych 5 bonów max i jedna osoba może wziąć na siebie tylko 5 bonów wiem bo przy kasie Pani musiała mi rozdzielic zakupy na kilka razy dobrze że byłam z mamą i Julką 2 czerwca zaś się tam wybieram bo zaś mam mase tych bonów dzisiaj mi dziadek przyniósł do pracy pozbierał po sąsiadach a mi się przydadzą
A te bony to do kiedy są ważne?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja dzisiaj padnieta, nasprzatalam sie , cos mnie napadlo i teraz jedyne co z napasci zostalo to straszny bol plecow i brzuch tez pobolewal troche ( co za durnota ze mnie)
Nie przemęczaj się i pamiętaj że masz na głowie już dwoje dzieci.

Cytat:
Powiem wam, że ostatnio jakaś zdołowana chodzę...niby zbieramy na tą działkę, odkładamy całą tżta wypłatę, a jak pomyślę, że za samą działkę najpierw musimy wyłożyć z 60-70 tyś., i znowu od zera zaczynać zbierać na budowę, to mnie aż krew zalewa Jestem już skłonna zrezygnować z domu i to co na działkę władować w mieszkanie, u nas 3 pokojowe stoją tak 150-200 tys, zależy od osiedla. A tak to do usranej śmierci chyba będziemy odkładać,a potem to już nawet nie będę umiała się cieszyć z tego domu
Mieszkałaś niedawno w bloku i wiesz jak to wygląda więc chyba jednak lepszy będzie domek. I dla dzieci też jest lepszy bo nie musisz z nimi cały czas być.
JA mam porównanie bo mieszkam w Wawie w bloku a pod Opolem w domu. Niestety ale dom jest o wiele lepszy jeśli chodzi o dziecko.

Ale masz przystojniaków w domu . Ale ten mniejszy chyba przystojniejszy

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Drcron - łazienka jest masakryczna. A tam zmieści się wanna? Chyba nie więc pozostaje prysznic. Szkoda bo dzieci lubią wannę.
A planujecie całkowity remont czy tylko kolor zmienić?

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:09
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:20   #2377
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry

Ja dzis NIC NIE ROBIE! po prostu nic, mam to gdzies, tz mnie wkurzyl w nocy i sie pożarlismy poszlam spac do malego pokoju - kretyn;/! wrrrrr

dzisiaj jak mala zaliczy 1 drzemke czyli za jakas godzinke dwie smigamy na caly dzien do moich rodzicow, mloda sie wybiega, mama ma akurat dzis wolne.
Ja sie ciesze ze mieszkam w blokach pod tym wzgledem jest dobrze,ze mycie klatki mnie nie interesuje, odsniezanie tez nie, a u nas to najwieksza masakra zima z tym odsniezaniem jest bo zadna firma tam prawie nie jezdzi odsniezajaca i szok ;/ a jak chce to mam 10 minut drogi spacerkiem wiec mala lata caly czas na dworze ja przy okazji z dupa nie siedze tylko zaliczam spacerek
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:23   #2378
megi-megi
Zakorzenienie

Haha (czarny humor) - mnie mój w nocy też wkurzył i spałam w salonie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:24   #2379
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Hej
Ja Daniela kładę w pajacu,tez całą noc odkryty bo mi się już nie chce przychodzić i go przykrywać.
A wczooraj już spał,ja poszłam się kąpać i włączyłam wentylator pod prysznicem,chyba tego się tak przestraszył tak zaczął płakać,że go uspokoić nie mogliśmy,później usnął na kolanach i nie dał się odłożyć co go ruszyliśmy to od nowa płacz ale wkońcu się udało,dzisiaj na szczęście wstał z dobrym humorkiem ale już o 5.30 mogłam jeszcze 1,5h pospać.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
O ile tu mowa o mojej Oliwce to ta subtelność to tylko i wyłącznie po mamusi.

IzaZula - A ja zapomniałam pogratulować pierwszych samodzielnych kroczków. To chyba taki prezent był dla mamusi.

Bo ja nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale to chyba nadszedł dzisiaj ten dzień. Ten jakże okropny dzień. Mam nadzieję że nie popadłaś w czarną rozpacz. Witam więc w elitarnym klubie
Oczywiście,że po mamusi

Cytat:
ale wredota

No to się ciesz,bo taki numer Ci się szykuję na synową

No pewnie,że się cieszę,będą razem buszować

Cytat:

Pajacyk,główkę myję szamponem,jak byliśmy nad morzem umyłam mu moim garniera i miał takie mięciutkie włoski,a tym jego to ma jakieś sztywne trochę mimo,że dobrze płuczę.

Cytat:
Witam,

Jeszcze raz dziekuję za komplementy pod adresem mojego dziecka.
Wczoraj jak mnie zobaczyła w laptopie to podleciała zrobiła papa i zaknęła. No i tyle było z rozmowy.
Tatuś jej tłumaczy tylko, że nie wolno zamykać mamusi. To dziecko to będzie mnie zawsze z laptopek kojarzyło.

Co do spania to moja też nie lubi być przykryta więc my ją na noc ubieramy w śpiochy. I już prawie cały czas śpi na dużym łóżku. Nawet w dzień gdy sama śpi. Jak się budzi to schodzi i krzyczy pod drzwiami aby ktoś jej otworzył.

Zosia wygląda ślicznie i wydaje mi sie że jest coraz bardziej podobna do TZ-ta. A ta sukienka z H&M to na jaki wzrost. Bo ja mam też taką tylko czerwoną na 86 ale jest jeszcze za duża.

A te bony to do kiedy są ważne?

Nie przemęczaj się i pamiętaj że masz na głowie już dwoje dzieci.

Mieszkałaś niedawno w bloku i wiesz jak to wygląda więc chyba jednak lepszy będzie domek. I dla dzieci też jest lepszy bo nie musisz z nimi cały czas być.
JA mam porównanie bo mieszkam w Wawie w bloku a pod Opolem w domu. Niestety ale dom jest o wiele lepszy jeśli chodzi o dziecko.

Ale masz przystojniaków w domu . Ale ten mniejszy chyba przystojniejszy

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Drcron - łazienka jest masakryczna. A tam zmieści się wanna? Chyba nie więc pozostaje prysznic. Szkoda bo dzieci lubią wannę.
A planujecie całkowity remont czy tylko kolor zmienić?
Dobrze,że jak przyjeżdżasz nie karze Ci wejść do lapka

Ja mam prysznic ale mam głeboki bardzo brodzik i Daniel ma wannę.

Madzia weź już lepeij nic nie pisz z drastycznych kawałków

Mrowak a u Ciebie jak z tym spaniem?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:25
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:15   #2380
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U nas kupienie mieszkania 3 pokojowego to koszt od 140 tyś- 250 tyś, ale to zależy od metrów i od czynszu, czy z balkonem, no i oczywiście jaka dzielnica, i jaki budynek. Ja jakbym zaczynała się budować i było mnie stać na zostawienie mieszkania, to bym nie sprzedawała, bo wynajem u nas sporo kosztuje i bym własnie na wynajem zostawiła, a potem Erykowi dała na dobry początek Tylko pewnie żeby mieć dom będę musiała zamienić, lub sprzedać

Ja już mam ogórkową ugotowanąto tyle mniej roboty z obiadem, a na drugie kupne knedle z mięsem
Mały urwisa załączył, to idę na spacer żeby spokojnie w wózku posiedział, no i jeszcze muszę do pracy iść z ubezpieczeniem podpytać.

P0P bony z IKEI do końca czerwca

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ja dzisiaj o 17 idę do szkoły na zebranie połączone z występem na dzień matki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:29   #2381
mloda1989
Zakorzenienie

no a w mojej dzielnicy choc nie centrum to kawalerki po 200tys chodza.... i nawet jakbysmy chcieli wieksze mieszkanie to tez nie chce innej dzielnicy niz ta a 2-3 pokoje to juz 300-400tys... ja juz bym wolala zadupie byle nie tutaj:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:46   #2382
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara, gdzie kupowałąś ten dresik adidasa??chciałabym identyczny dla siostrzenicy, są większe rozmiary takich?? u nas w adidasie nie ma nic dla dzieci
dresik kupiliśmy w sklepie adidasa w łodzi, co jakieś czas się zmieniają kolory. Rok wczesniej kupiliśmyi były takie jasnoróżowe.

Baobabek wiesz jak to fajnie jak murarz muruje i już coś widać. Tż mi codziennie zdjęcia robi ile zrobili, fajnie się ogląda

Cytat:
Sukienka jest na 86, ale krótka już się robi.
Oliwka na zdjęciach wydaje się wysoka bardzo

Zosia dziękuje za komplementy

ona na tej ławeczce w piaskownicy przesiedzi cały czas.

My zaraz zmykamy na działke obejrzeć ile już murów postawili. Zosia pobiega, pobawi się w piasku, a pozniej do prababci pojedziemy bo mieszka od działki 1 km

w ddtvn jest jak stworzyc ogród przyjazny dziecku

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:58   #2383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja wam pokaze bąbelka:P

tez ogladam ddtvn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (132,5 KB, 33 załadowań)
A.Camus
Stary 2011-05-24, 10:02   #2384
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wam pokaze bąbelka:P

tez ogladam ddtvn
ja też chcę...
Ale tz ostatnio stwierdził, że zdecydowałby się teraz na drugie gdyby urodziło się roczne My niestety nie wspominamy zbyt miło pierwszych miesiecy. Oczywiście, było miło, była malusia, słodka ale ten jej ciągły płacz, kolki itp- nie chciałabym tego przechodzić jeszcze raz
Mam nadzieje, że jak sie zdecydujemy na drugie (kiedyś na pewno) to trafi nam się takie jak Oliwka darusi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 10:04   #2385
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - aż mi sie oczy zaszkliły.

Sara - Oliwka jest malutka. Ma jakieś 77czy 78 cm. Będzie po mamusi kurduplem

Stary 2011-05-24, 10:07   #2386
megi-megi
Zakorzenienie

Ja wczoraj robiłam testa - negatywny, ale miałam przez chwilę stracha. Już wyobrażałam sobie, jak Igor mi ucieka, ja z drugim w wózku, które może jak starszy brat, nienawiść do wózka, darcie się. Ten się przewróci płacz -płacz, ten sie obudzi -płacz. Jedno i drugie będzie chciało cycka... o nie. Ja to na razie jednak nie jestem na to gotowa. Może za jakiś czas.

Ale Darusia - jak patrzę na usg, to jednak mała tęsknota się budzi.
matka - wariatka
Stary 2011-05-24, 10:11   #2387
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asia nie zapomnij ze my pierwsze miesiace tez mielismy okropne, bo mala miala taka kolke ze lekarze nie wierzyli ze od kolki mozna tak plakac!
Dopiero sab u nas pomogl, a plakala 24 na dobe, z niewyspania, zmeczeniai bolu;/
takze zycze ci takiego dziecka jak Oliwka ale juz po tym jak dostala sab
Tym razem siezaopatrze z gory, moze nie bedzie potrzebny ale niech lezy na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

ja karmic nie bede na pewno, tzn bede ale butlą:P przeciez nie zaglodze malucha:P heheh , mysle ze az tak zle nie bedziemegi to chyba jeden z najczarnisjszych scenariuszy
A.Camus
Stary 2011-05-24, 10:23   #2388
P0P70
Zakorzenienie

Megi - a mnie jakoś taki obrazek jak opisałaś nie przeraża.

Może dlatego że miałam sporo czasu na początku. Wysypiałam się bo przecież Oliwka w szpitalu była. A potem jak była w domu to też raczej spokojnie i bez problemu. Największy problem z nią to te ciągłe wizyty u różnych specjalistów i ten strach czy wszystko w porządku. No i jej jedzenie. A tak to spokojna i nie marudna była. Więc ja przy niej to spokojnie i dwójką dzieci mogłabym sie zajmować - tylko karmić bym ich nie chciała.

Stary 2011-05-24, 10:29   #2389
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop mnie tez nie przeraza, malo tego ja sie juz doczekac nie moge!
A.Camus
Stary 2011-05-24, 10:33   #2390
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- pamiętam o tych kolkach ale u was szybko przeszło. U nas nie dośc, że kolki to ogólnie płaczek była. Nie zapomne nigdy spacerów... nie za daleko od domu bo jak sie obudzi to cale osiedle nas usłyszy... i szybki bieg do domu... i tak dośc długo. Ona nawet jak już nie miała kolek to wymagała duzej uwagi. Nie poleżała sama dluzej niż 5 minut, trzeba było przy niej cały czas leżeć. pamiętam jak wasze zasypiały na macie a ja z zazdrosci zagryzałam zęby bo moja to na macie to 10 minut i ryk. I tylko rece albo bujanie na kolanach... masakra... dopiero pamiętam jak skonczyła pół roku to jakos tak odsapnęliśmy. Tylko nocki od początku były niezłe. jak zasypiala to wiedzieliśmy, ze mamy czas dla siebie do rana. Od wyżynania ząbków to się zmienilo i czasem jest gorzej ale i tak narzekać nie mozemy.
No i teraz jest kochana... zajmuje się dziecie same sobą.

Pop- pamiętam jak mowiłaś, że dziecko jest proste w obsludze, ze mala tylko śpi i je. A ja tego nie zaznałam... dla mnie bylo strasznie ciężkie w obsludze a instrukcji w załączniku nie dostalam

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Pamiętam, ze ktroaś z was tu podzielala ze mną codzienny, poranny lek. Ja się budzilam i już się balam jak będzie wyglądał dzień...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-24, 10:37   #2391
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja pamietam jak narzekalas, jak plakalas...mam nadzieje ze to mnie ominie.
A.Camus
Stary 2011-05-24, 10:39   #2392
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
no ja pamietam jak narzekalas, jak plakalas...mam nadzieje ze to mnie ominie.
Tego Ci życzę

A właśnie- zauważyłyscie, że dawno nie narzekałam i nie wymyśliłam żadnej choroby Werci?? Hmmm... cos się ze mną porobilo... musze powertować po necie i coś wyszukać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-05-24 o 10:40
Stary 2011-05-24, 10:41   #2393
megi-megi
Zakorzenienie

Mi utwiły w pamięci najmocniej spacery - ten straszny płacz, to bujanie dziecka, aż zaśnie, a później spacer włąściwy i nie daj Boże, jak coś mi go obudziło dalej od domu - nie wiedziałam, co mam zrobić, aż dusił się od płaczu, a nieść jego, podtrzymywac główkę i pchac wózek było mi ciężko.
Poza tym wszystko ok.
No i jeszcze kilka dni, w których niemal 24/24 musiałam leżeć przy nim dawać mu ssać pierś, bo jak wypadła mu z buzi, to był straszny płacz.

No i on dalej zasypia przy cycku Ja to jakaś słaba psychicznie jestem, że dalej nie potrafię go tego oduczyć (ale nie gryzie w ogóle i starsznie ssanie poprawia mu nastrój- jak się odrwywa to uśmiech od ucha do ucha i ja słaba matka nie mam sił mu odebrać tego)

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2011-05-24 o 10:42
Stary 2011-05-24, 10:45   #2394
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ssanie cycka nas ominie na pewno, zreszta z Oliwka tez ominelo i wygodnie mi z tym bylo.
A.Camus
Stary 2011-05-24, 10:47   #2395
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ssanie cycka nas ominie na pewno, zreszta z Oliwka tez ominelo i wygodnie mi z tym bylo.
A już tak z góry zakładasz, ze nie będziesz karmić? A może sie uda bez żadnych problemów i będzie Ci to sprawiało radość? Może spróbuj chociaż...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-24, 10:53   #2396
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze same wypadki...

ana, sara wam tez tak dlugo zbierali sie z wysylka tego fluidu z tej strony co podalyscie??
Ja czekałam od wpłaty kasy chyba 2 albo 3 dni.
Cytat:
co z was za rodzina , dobraliście się jak w korcu maku
ty jeszcze poczekaj, żeby lejdi z czymś krwawiącym nie wpadła...

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Ja mam dla Niny 3 pajace takie cieniutkie bawełniane i w nich śpi.Wcześniej zakładałam jej piżamy,ale mała się odkrywa i rano była goła,bo pół bluzki potrafiła z siebie ściągnąć.A tak w pajacu się nie martwię czy jej nie zimno.Ciałko przykryte ma.

Główkę jak i ciałeczko myjemy mydełkiem naturalnym.

A Lejdi w ogóle wczoraj nas olała,bo nie wróciła na noc do domuTż jak ją dzisiaj wpuszczał do domu to ją przywitał słowami"gdzie się podziewałaś latawico"
Cytat:
Kilka zdjęc Zosi
Śliczna dziewczynka-bardzo do taty podobna.My mamy identyczny dresik z allegro
Cytat:
zdjęcia z niedzieli, siebie w kieTce nie wstawię - jakoś masakrycznie grubo wyszłam
Chłopak na medal-on taki duży jest.

Zobacz dresiki na all-pełno tam tego.
Cytat:

Sukienka jest na 86, ale krótka już się robi.
Oliwka na zdjęciach wydaje się wysoka bardzo

Widzę,że i Zosia ma identyczną sukienkę co Nina i OlaMoja ma na 80 i jest na nią długą.86 sięgała jej prawie do kostek.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tego Ci życzę

A właśnie- zauważyłyscie, że dawno nie narzekałam i nie wymyśliłam żadnej choroby Werci?? Hmmm... cos się ze mną porobilo... musze powertować po necie i coś wyszukać
Hehe a wiesz,że ostatnio o tym samym myślałam i nawet miałam się na forum podzielić tą refleksjąTak,tak-nasza Asia to już nie Asia narzkaczka i panikara

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 10:54   #2397
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia ja z tego przyjemnosci nie czerpalam zadnej, pewnie tez dlatego ze byla to meczarnia dla mnie i Oliwki bo nie mialam pokarmu ale nie mam nawet najmniejszego parcia na karmienie, poza tym jedno przy cycku z drugiego kto bedzie pilnowal? a Oliśka z tych dzieci sa w jednej sekundzie potrafia byc z 10 miejscach
moze tez dlatego tak na to patrze ze nie karmilam Oliśki i tak mi bylo wygodnie, nie czulam sie z tym zle.
A.Camus
Stary 2011-05-24, 10:59   #2398
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
asia ja z tego przyjemnosci nie czerpalam zadnej, pewnie tez dlatego ze byla to meczarnia dla mnie i Oliwki bo nie mialam pokarmu ale nie mam nawet najmniejszego parcia na karmienie, poza tym jedno przy cycku z drugiego kto bedzie pilnowal? a Oliśka z tych dzieci sa w jednej sekundzie potrafia byc z 10 miejscach
moze tez dlatego tak na to patrze ze nie karmilam Oliśki i tak mi bylo wygodnie, nie czulam sie z tym zle.
Ja Ciebie rozumiem,że nie chcesz.Nie każda z nas musi karmić cycem.Karmienie piersią wspominam koszmarnie i na samo wspomnienie się wzdrygam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:10   #2399
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ana dokladnie,
asiu zakladam tak bo ja po prostu nie chce karmic piersią, nic cudownego w tym nie widze , jestem wyrodna ale trudno sie mowi, mloda na mm sie wychowuje i ma sie swietnie wiec drugie tez moze.
A.Camus
Stary 2011-05-24, 11:17   #2400
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe a wiesz,że ostatnio o tym samym myślałam i nawet miałam się na forum podzielić tą refleksjąTak,tak-nasza Asia to już nie Asia narzkaczka i panikara
Hmmm.. wtedy przynjamniej bylam "jakaś" a teraz... "nijaka". Hmmm... Trzeba coś z tym zrobic

Cytat:
Ja Ciebie rozumiem,że nie chcesz.Nie każda z nas musi karmić cycem.Karmienie piersią wspominam koszmarnie i na samo wspomnienie się wzdrygam
Ja tez ją rozumiem, bo też mi karmienie się nie udało i nie rozpaczam z tego powodu. Nigdy nie mialam ciśnienia na karmienie piersia. Mówilam sobie "co ma być to będzie". karmiłam w prawdzie 3 miesiące ale nie wspominam tego miło no i głodziłam dzieciaczka. Ale tak sie zastanawiam czy pomimo tych wspomnień nie chciałabym spróbowac jeszcze raz... może teraz byłoby lepiej?
Ale darusia- oczywiście rozumiem Twoje podejście

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
ana dokladnie,
asiu zakladam tak bo ja po prostu nie chce karmic piersią, nic cudownego w tym nie widze , jestem wyrodna ale trudno sie mowi, mloda na mm sie wychowuje i ma sie swietnie wiec drugie tez moze.
Jaka tam z Ciebie wyrodna że nie chcesz karmić piersią?- bzdura. Ty jesteś najlepsza matką pod słońcem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości